Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
sziasztok.
mit erdemes most felrakni elso gen-es FON 2100-ra, nezegettem a kov-et:
-ddwrt
-openwrt
-gargoyle
jelenleg freewlan addon van fent (openwrt), igy SSH access van, telnet meg nincs. ddwrt fele hajlok elso korben, de johetnek a pro-kontrak errol is arrol is
koszi elore is -
FeRkE
őstag
Hasznos app Androidra azoknak, akik FON-t használnak: katt
-
FeRkE
őstag
tessék, itt egy lehetőség!
LA FONERA WIFI ROUTER eladó -
poffsoft
veterán
válasz
piedrohito
üzenetére
csak sajnos a 80 € is elég húzós érte...
-
piedrohito
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, kaptam egy kedvezményre jogosító kódot a Fonera 2.0n-re (25% kedv.).
Mától hónap végéig érvényes a kupon.Üdv
-
FeRkE
őstag
Nem tudom, olvastátok e, de a FON megnyitotta a hálózatát Japánban mindenkinek (ott van a legtöbb FON spot, több mint 1 millió), segítve a kommunikációt az embereknek, amíg fennáll ez a szörnyű helyzet.
-
poffsoft
veterán
Nagyjából a FON community lényege:
Te, otthon rendelkezel valamilyen (praktikusan vezetékes, ADSL, stb) internet előfizetéssel.
Ezt az elérést a communityhez csatlakozva, a FON szabályai szerint "nyilvánossá" teszed, vagyis mások számára is elérhető lesz. Ezért cserében viszont, ha te éppen utazol, és hasonlóan megosztott hálózat van a környéken(u.n. FON hotspot), akkor wifivel tudod használni (a másik FON felhsználó hasonlóképpen megosztott internetét).szóval, a gépen és hálókártyán kívül a regisztrált FON router és az internet-előfizetés is kell.
(a másik alternatíva, hogy saját megosztás nélkül, más megosztását használod, de az fizetős FON használat, és ahhoz is kell egy fon hotspot a környéken...) -
FeRkE
őstag
Szia,
Először is, a FON működtetéséhez mindenképpen szükséged van internet előfizetésre, amit meg tudsz osztani wifin keresztül a FONos routerrel. Ezután szükséged van egy FONos routerre, hogy meg tudd osztani a netet. Ilyet vagy a Fontól tudsz venni, vagy használtan valakitől. Ez a kettő szükséges ahhoz, hogy csatlakozz a FON hálózatához.
-
timiea
csendes tag
Kedves Többiek!
Csatlakozni szeretnék a Fonerához, csak előtte lenne pár kérdésem, amivel nem vagyok tisztában. A környékünkön nincs Wifi hálózat. Vezetékes internet eléréssel sem rendelkezek. A gépben található egy hálózati kártya. Ilyen feltételek mellett tudom használni internetezésre a Font? Esetleg valamit be kellene még szereznem az asztali számítógépbe? Fon működik úgy, hogy a gép ki van kapcsolva /arra gondolok, hogy él e az ingyenes hálózat aminek az üzemeltetését vállalom egy évig/? Végül: tud valaki promó kódot küldeni?
Segítségeteket köszönöm!
-
FeRkE
őstag
válasz
Onedinkenedi
üzenetére
Utánakerestem kicsit, [link]azt írják hogy Facebookon meg Twitteren dobálnak kódokat, heti 5öt és a leggyorsabban regelő viszi a cuccot.
-
FeRkE
őstag
válasz
Onedinkenedi
üzenetére
Beléptem fon weboldalára, én csak invitationt tudok kuldeni, azt irja 20%-al olcsobb a SIMPL, es nem ervenyes a szallitasra.
-
Onedinkenedi
csendes tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Akkor viszont tényleg kérnék egy kódot; úgy tűnik, hogy van promó (szerintem febr. 28.-ig bezárólag). Zajlik épp ez a Catch the Code megmozdulás, múltkor sikerült egyet gyorsan beírnom, és a Fonera SIMPL + Fontenna kombó 66.50EURO-ról hirtelen leugrott 9-re. Csak nem tudtam végigvinni a vásárlást, későbbre meg már elvitték a kódot. Úgyhogy akinek van fölösben, kérlek küldjetek; nem akarok erről lemaradni.
Kösz.
-
zimek
csendes tag
Gondolkodom én is a belépésen. TPLink TL-WR1043ND modemmel használható? Most készülök ilyet venni, így FON miatt nem szívesen költenék másikra. Milyen költségekkel kell számolnom? Honnan lehet értesülni az aktuális promókról? Köszönöm a segítséget előre is
-
FeRkE
őstag
válasz
Onedinkenedi
üzenetére
fontenna helyett meg tökéletesen megteszi egy ebayről rendelt
pár dolláros 9dBi-s rp-sma antenna
-
FeRkE
őstag
válasz
Onedinkenedi
üzenetére
Ne is add, próbálj meg használtan szerezni egy eszközt, én is vettem egyet
5e-ért, semmi baja nem volt.
Nem fontos a legújabb fon router, főleg így, hogy van rendes routered.
Ezt is ugyanúgy be tudod regelni magadnak, és utána használhatod a fon hálózatát
-
Onedinkenedi
csendes tag
Azért csak nem adnám fel a dolgot ilyen könnyen...
Úgyhogy kérnék egy promó kódot privibe valakitől, aki szívesen elajándékozna egyet. Ha nem használom fel, visszaszólok h. adhatja másnak.
Thx.
-
poffsoft
veterán
válasz
Onedinkenedi
üzenetére
yól látod, ezért nincsen nekem sem ilyen....
-
Onedinkenedi
csendes tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Ja, akkor ez azt jelenti, hogy a promó kód nem mindíg csökkenti a várható költségeket??
Mert ahhoz képest, hogy ez egy "olcsó" módja a WiFi publikussá tételének, kicsit viccesnek találom a 66.50 EURO-s árat egy viszonylag primitív routerért és jel-erősítő antennáért (ami az én esetemben kizárólag FONerás célokat szolgálna, mert másik router mögé tenném).
Ez így nem tűnik túl meggyőzőnek...
-
poffsoft
veterán
válasz
Onedinkenedi
üzenetére
pedig nem nagy cucc kódot küldeni - főleg ha él valami promó éppen, és így értelme is van-

-
Onedinkenedi
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje hallottam a Fon-hálózatról; mindig örülök, amikor valami szimpatikus közösségépítő mozgalom üti fel a fejét, és gondolkodom h. én is csatlakozzak.
Viszont látom h. a Fonera SIMPL / 2.0n / Fontenna cuccok elég drágák alapból; valaki le tudná írni, hogy promóciós kóddal mennyiért lehet őket megrendelni áfástul szállítással mindennel?
(A kódkuncsorgással még várnék
amíg biztos nem leszek a dologban)Köszi:
Onedin -
DBob
őstag
válasz
benojeno
üzenetére
1. semmi szükség engedélyre, felvéve ha nem fizetősen osztod meg a neted.
3. egy úgymond captive portal-ra irányít tovább a fonera, ahol a fonos accountoddal bejelentkezve tudsz internetezni, illetve rajtad keresztül internetezni. Amúgy a fonera lapját be kéne hozni automatán neki.
-
benojeno
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a FON-hoz, de nem kapkodnék. A rengeteg hotspotra Európa szerte szükségem lenne, az apósom broadbandjét akarnám megosztani. Neki a Baaltonnál van kábeles internetje, a SUPRA KTV Kft a szolgáltató.
Kérdéseim:
1. Szükség van-e az internetszolgáltató hozzájárulására, ha megosztanám a netemet? Már a regisztrálásnál olvastam, hogy a szerződési feltételek elfogadásával kijelentem, hogy "if I am a Linus or a Bill that my Internet service provider authorizes me to use my WiFi connection as a FON Spot."2. Linksys WRT54GL routert használok, van-e valamelyikőtöknek tapasztalata ezzel a szerkezettel? A FON-weboldal szerint egy firmware-t felrakásával működik a dolog. https://www.fon.com/en/support/fonMaterials#
3. Hogy megy a rákapcsolódás egy ingyenes hotspotjukra? Most Angliában ülök, az elérhető network-ök közt itt figyel a BTFon is, de amikor rácsatlakozok, csak Limited Access-t jelez, és semmilyen weboldal nem jön be, még a www.btfon.com sem. Tudom, hogy előbb be kell üzemelnem a magyarországi routert, és meg kell osztani a netem, mielőtt használom másokét, de kíváncsi lennék, hogy a FON-nál hogy megy a rácsatlakozás a hotspotra?
Más fizetős hotspotoknál előbb korlátozottan enged csatlakozni, aztán a weboldalukon keresztül login, és megy a teljes hozzáférés a nethez. De itt ez hogy megy, ha még a FON weboldaláig sem jutok el?Köszi a segítséget!
-
DBob
őstag
De legalább alap (semmit nem csinál, csak AP), és N-es. Ilyent szeretnék...csak most nincs rá cash

-
ludus
aktív tag
Gondoltam
Nagyon sok egy alap routerért, csak hátha valakinek tetszik a szappantartó design 
-
róland
veterán
Talán végre a 2.0g-re is jön az új firmware. [link]
-
jbl
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni egy meghívót? Mert itt a 15Mb/s netem és osztanám.
-
FeRkE
őstag
A fon mapson mennyi idő múlva kellene látszódni ha minden oké?
-
FeRkE
őstag
No sikerült vennem egy routert használtan, 2200A a típusa.
be is regisztráltam, minden oké vele.
Az lenne a kérdésem, hogy a Myplace-re hogyan tudok belépni, ott milyen jelszót kell
megadni? -
FeRkE
őstag
Sziasztok,
régebben olvastam a Foneráról, aztán most megint rábukkantam, látom szépen terjed a dolog
Mivel rendes netem van amit lehetne osztani, gondoltam én is csatlakozom.
Jelenleg ezzel a promó kóddal lehet legolcsóbban Fonerás routerhez jutni kb 20usd+postáért ? Vagy van esetleg olcsóbb megoldás is? Köszi! -
lorcsi
veterán
kaptam egy iylen levelet:
As you know, being a Fonero means building a WiFi community where everyone shares a little to gain a lot.We have not been able to detect your FON signal for two weeks and your La Fonera appears to be offline. That means it isn’t able to share WiFi with other Foneros. This is generally because your La Fonera is not plugged in properly or simply needs to be unplugged for a couple of seconds and plugged back in.
Remember that after a month of your La Fonera being offline (that means it’s not plugged in and running), your free WiFi access privileges (roaming) will be temporarily put on hold. If you think there has been a mistake and that your La Fonera is in fact online, or need any other assistance, please click here.
pedig rá van dugva a routerre és villog a 3 ledje is
nem értem
-
asdkeke
csendes tag
Sziasztok. La foneram van már pár éve, most gondoltam úgy, hogy utána nézek mért nem tudom a netemből kihozni a maxot wifin. Angol fórumon azt írták hogy la foneranak a procija nem bír 8 mbitnél többet. Ez ellen lehet valamit tenni vagy egyetlen megoldás az új router vásárlás?
-
g.gergo
senior tag
Most melyik a legújabb stabil firmware 2.0g-hez?
-
rankesz
veterán
Most voltak itt a DIGI-s bácsik hogy a régi pr telekom-os netemet átkössék digi-re. NAmoost elvitték a Motorola modemet ami a fonerába volt dugva.
Meg lehet csinálni úgy a fonerát hogy ő tárcsázzon nekem PPPoE-n?
Remélem érthető, nem vagyok egy hálózati szaki
-
poffsoft
veterán
sohavisszanemtérő ajánlatos levelet megkaptátok a héten?
asszem én most nem váltok
-
róland
veterán
válasz
eddie303
üzenetére
Mai poszt a fonosfera blogról:
"Finally, I’ve also been doing some early testing with the most recent firmware on 2.0g hardware. There has been a focus on getting 2.0n stable in the last few firmware releases, but now it is really time to get 2.0g up to speed again. I hope to have the next release support 2.0g again (though there might be one more bugfix release for 2.0n first, to fix some import bugs, more about that soon). Note that the next 2.0g release will probably not have bridge mode yet, due to different hardware capabilities…)."
Végre!
Ha valakit érdekel az egész bejegyzés.
-
eddie303
őstag
Fiuk/lanyok, mondjatok valami normalis alternativ firmware-t 2.0g-re. Unom, hogy kint hagytak a 'csaba, es ugy fest, nem akarnk tobb fw-t csinalni, az utolso "stabil" meg olyan szepen fagy ki nalam naponta kicsit nagyobb terhelesnel (es itt nem USB terhelesrol van szo), hogy orom nezni, a legfrissebb elerheto rc-vel meg nincs printer app
Szoval a lenyeg az lenne, hogy USB azert menjen. Nyomtatni hasznalom leginkabb, arra reg rajottem, hogy NAS-szal kar szenvedni ebben a felallasban, de arra nagyon kene. -
DBob
őstag
Valakinek nincs egy alap fonerája jóárasítva táppal? Firmware szórakozásra kéne

-
sazabi
aktív tag
Érdekesség..beltéri internet illesztő az időképtől

-
poffsoft
veterán
válasz
Garga Pitics
üzenetére
talált, süllyedt

-
róland
veterán
válasz
Garga Pitics
üzenetére
A wrt54-re talán még elérhető a régi FON firmware. (Érdemes átböngészni a fon oldalait.)
-
poffsoft
veterán
válasz
Garga Pitics
üzenetére
izé, és ha router nem kell, miért akarsz annyira foneró lenni?
ha jól sejtem pontosabban linus.... -
ludus
aktív tag
válasz
Garga Pitics
üzenetére
Nem mert nincs hozzá FON-os firm...
-
Garga Pitics
csendes tag
Sziasztok!
Amatőr kérdés: Van egy Asus RT-N16 -os routerem, dd-wrt-vel. Ha regisztrálok a fon-ra, akkor használhatnám ezt a routert valahogyan? Ha már megvan nem vennék egy kb ugyan ilyet pluszba....
Köszi!
-
ludus
aktív tag
válasz
katalin888
üzenetére
Mert sajna nem is tudja...
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet a LAN kartyam MAC-et cimet a Fonera 2.0n routeremben klonozni?
Nem talaltam sehogy ilyen beallitast!
Kerlek segitsetek! Elore is koszi! -
poffsoft
veterán
Jó nagy a csönd FON-éknál....
-
róland
veterán
Melyik multifunkciós nyomtató lenne jobb a Fonera-hoz?
HP vagy EPSON?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest