- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
feltettem a legújabb v24 pre sp2-t, ez már ment guin keresztül, plusz az autoap kiegészítőt.
Viszont a linksyshez képest a fonerás ddwrt sokkal butább. Pl nem működik repeaterként, és ha kliens módban van, de a virtuális interfészre be van állítva egy AP, akkor addig nem küld jelet a virtuális AP, amíg nem tudott csatlakozni egy másik routerhez. Ráadásul a site survey is elég ritkán tud frissíteni. Ha wifin csatlakozok egy hálóhoz, és wifin küldöm azt tovább, akkor kb 5 perc amíg tudok csatlakozni a fonerára, ráadásul az is elég sűrűn megszakad.
Csak én szívok vele ennyit, másnak minden megy rendesen? Vagy csak én szórakozok ilyenekkel? -
hzcs
senior tag
Hagyományos reset: fonera nincs áram alatt, nyomod a resetet, nyomva tartod, majd bedugod a villanyba, és még kb 2 percig nyomod a resetet.
0.7.1 r1: letöltöd az eredeti fájlokat az előző hozzászólásból, majd kicsomagolod. Lesz benne egy rootfs.squashfs és egy kernel.lzma. Ezeket a freifunkba betallózod (felülre a rootfs, alatta a kernel), bepipálod jobboldalt a felső négyzetet, és kiválasztod, melyik hálókártyára van a fonera kötve.
Kihúzod a villanyból a fonerát, de az utp kábel a gép és a fonera között marad. Minden más hálózatból kilépsz (wifi, másik lan, stb), megnyomod a go-t, bedugod a fonerát a villanyba. Így kéne mennie, elég sokáig tart, először felküldi a rootfs-t, utána mintha megállna a program, de a feladatkezelőben látni hogy 100%-ot használ a prociból (nekem legalábbis). Kb 10-15 percig tart. Ezután már 0.7.1 r1 lesz a fonera verziója. (Fon2200) -
hzcs
senior tag
meg is van, v24 sp1 van a fonerán
Akit érdekel a hogyan:
Először 0.7.1 r1-re kell hozni a routert. Ha a hagyományos reseteléssel későbbi fw-re áll vissza (nekem 0.7.1 r2 volt), akkor EZEN az oldalon található Freifunk AP51 flasherrel kell visszaállítani a firmwaret. Eredeti fájlok ITT.
Ezután szimplán EZT a leírást kell követni. Az sshenable fájlok már nem elérhetőek az oldalon, de ITT megtalálható a forráskód és a leírás amit kezdeni kell velük.
Nekem az eredeti fw-ről kb 1 napomba telt, mire v24sp1 lett a routeren, de megérte
-
hzcs
senior tag
A régebbi fonerával kapcsolatban lenne kérdésem:
Az egyik fonerát átflasheltem ddwrt v24 bétára, erre találtam leírást. Viszont nem a bétát szeretném használni, hanem a v24 sp1-et, és sehogysem akar sikerülni a frissítés. GUI-n keresztül a firmware upgrade menünél betallózom a letöltött fonera-firmware.bint, feltölti, de az eredmény egy sorozatos újraindulás lesz (pedig akárhol olvastam, mindenhol azt írják, hogy GUI-n keresztül kell frissíteni). Próbáltam v24 finallal is, sp1-el is. Letölthető lenne a linux.bin is, igaz azzal nem próbáltam, de a leírás azt csak a redbootban írja, viszont én már nem tudom a redbootot előhozni, mert ddwrt van fennt.A kérdés: hogy tudok v24sp1-et varázsolni a v24 betás fonerára? Esetleg visszaflashelni eredeti fonos fw-re, hogy legyen redboot?
-
hzcs
senior tag
wepet nagyon sok progi felnyomja, de fonerán alapból wpa van. Ott a csatlakozáskori csomagokat kell elkapni, abból fejti vissza valahogy. Wepnél elég pár spéci (pl arp) csomagot elkapni, és azt ismételgetni.Jó kártyával 1 perc alatt összegyűlik a 40 ezer iv, és abból 1 mp alatt kiszedhető a wep kulcs. wpa bonyolultabb.
-
hzcs
senior tag
Amióta felfrissítette magát a freewlan addon, azóta néha elmegy a net. routerig megy a csomag, de pingelni már se névre, se ip-re nem tudok. A pc-n a hálózati kapcsolatoknál a javítás gomb segít, de ezt eddig nem csinálta. Lehet összefüggés a frissítés és a net kimaradása között?
-
hzcs
senior tag
köszönöm mindegyiteknek a választ! Viszont ha 169.254.xxxx az ip, akkor nem is fontos kézzel beírni, mert a win ezt osztja ki, ha nincs dhcp a környéken.
Holnap megpróbálom.
Egyébként azért sikerült kizárnom magam a private hálóról, mert olyan wep kulcsot adtam ascii-ként, aminek mindegyik karaktere hexa, és a számítógépen egyik program sem (intel proset wireless, dlink progija, win beépített) sem értette meg, hogy az ascii, sírt hogy nincs elég karakter -
-
hzcs
senior tag
össze lehet valahogy hozni a fonerát és a pc-t kábellel, hogy a menüje elérhető legyen? (wan porton)
-
hzcs
senior tag
Az normális, ha a fonera a freewlan addon-nal alaphelyzetben is majdnem maxon járatja a prociját?
-
hzcs
senior tag
Igen.
Sikerült működésre bírni a fonerát. Megoldás: mindkét kábelt ki kell húzni, reset gombot nyomva tartva áram alá kell helyezni, és kb fél perc nyomás után elengedni. Utána visszaáll a régebbi firmware-ra. Ezzel próbálkoztam korábban is, de be volt dugva az utp, és akkor nem működött. Már minden oké, addon is megy.Aircrack működik fonerán, de elvileg csak 1 fw van, amiben benne van a driverpatch, amivel tud csomagokat injektálni. Nekem sajna fagyi lett az airodump eredménye, de írták is.
Amivel működik az aircrack: LEGEND -
hzcs
senior tag
talán lesz valami
-
hzcs
senior tag
-
-
-
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
sikerült elqrni
Lecseréltem a wifi drivert egy valószínűleg nem kompatibilisre, ezért a wifi része nem működik. A 169.254.255.1-en sem jön be, de mivel dhcp-n van a netkapcsolata, ezért a linksys routertől lekéri az ip-t, amit sem pingelni, sem ssh-n belépni nem lehet.
Még meg lehet menteni kábellel, vagy kuka? Egyébként világít a wlan led, de nem sugároz semmit. Ugye még nem kell kidobnom? -
hzcs
senior tag
na siker
Nekem 2 vagy 3x kellett restartolni, mire visszaállt a régi firmware.
Jelenleg:
Firmware Version 0.7.2 r2
Addon Version 0.9.3aA frissítési folyamat kb 2 percig tartott. De azt hittem, hogy levélnehezék lesz, mert nem tudom miért, de a fonera úgy lefagyasztotta a linksys routerem, hogy megpingelni se tudtam. De egy idő után helyreállt, és már ment is mindegyik. Sokkal több mindent tud így, csomagok telepítése is egyszerű, de sajna ami nekem kell, az nem működik, vagy csak én vagyok láma hozzá.
-
hzcs
senior tag
válasz
mandlisz #2989 üzenetére
ok köszi.
Honnan tudom meg, hogy végzett? Valamint azt írtad a 2. lépésben, hogy statikus ip, és meg van adva hogy milyen ip-t kell beírni, majd beállítani a FON_ADDON ssid-t. Utána connect to the internet. Ott már mehet a pppoe? Mert akkor megváltozik a router ip-je (a net felőli). -
hzcs
senior tag
Holnap ha engedi az időm, akkor felteszem az addont a fonerára. Remélem összejön, és nem levélnehezékként fog tovább üzemelni
-
hzcs
senior tag
és én is
-
-
hzcs
senior tag
És az addon telepítése után lehet ipk csomagokat telepíteni a routerre?
-
hzcs
senior tag
válasz
wwenigma #2902 üzenetére
Sajna nekem már 0.7.2 r5 fw van a masinán. Van upgrade menü a gyárin, oda erőszakolhatom a 0.7.1 r1-et? Mert azt írják, az kell a freewlan telepítéséhez, vagy az én esetemben kábel, de azom nincs, és nem is vagyok elektronikai zseni.
* If your La Fonera's firmware version is below 0.7.1r1 go on with Upgrading La Fonera to FON's firmware version 0.7.1r1.
* If your La Fonera's firmware version is 0.7.1r1 go on with How to install the add-ons.
* If your La Fonera's firmware version is higher than 0.7.1r1 but lower than 0.7.2r1 go on with Enabling SSH access to la Fonera and installing the add-ons by using the Kolofonium hack.
* If your La Fonera's firmware version is 0.7.2r1 or higher you need a flash cable to gain SSH access to your La Fonera and to install the add-ons. Go on with Offline installation by using a flash cable. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
válasz
kapcs-ford #2892 üzenetére
Szerintem nem. Nemcsak az 1000 forintról van szó, hanem a termék árának 30%-os árkülönbözetéről is. Szerintem sokan vannak, akik mielőtt vásárolnak valamit, megnézik például a neten, hogy hol, mi, mennyiért kapható. Mondjuk egy 200 ezres tv-nél 10 ezer forint különbségért is megéri elmenni más helyre, pedig az csak 5% különbség.
Persze ez a felvetés nem vonatkozik a kis értékre, pl. egy 1000 forintos billentyűzetnél nem éri meg elmenni 100 forint különbségért.szerk: magyar helyesírás szabályai
-
hzcs
senior tag
ha látja a fon is, hogy szórom a netet, vagyis ugyanarra a célra megfelel, mint amire kiadták eredetileg, akkor belevágok. De nem szeretnék soros kábelt csinálni, úgyhogy csak akkor frissítek, ha biztosan sikerül utp-ről.
Honnan lehet leszedni alternatív fw-t?Múltkor valaki írta, hogy nem szívesen adna olyannak kódot, aki megveszi a fonerát és egyből átflesseli. Vagy ez nem az a téma?
-
hzcs
senior tag
Lehet ostoba kérdés, de a fonerát rá lehet valahogy bírni az upnp-re, vagy dmz-re?
-
hzcs
senior tag
Torrent is működik, csak én voltam szerencsétlen, mert ahonnan töltöttem, onnan jött lassan.
A vaterás gyerek letiltott, és megmondta, hogy analfabéta vagyok a témához, meg rontom az üzletét azzal, hogy figyelmeztettem. Remélem ADSL-es veszi meg tőle, és megb@szatja vele a sz@rját
-
hzcs
senior tag
Mostmár oké minden, minden stimmel. Minen működik, tupa ööm é bódottá. Magyek, hazahozom a linksyst, hadd pihenjen, a fonera lépett a helyére
-
hzcs
senior tag
köszi! De pont fordítva jönnek nálam elő: először a privát, utána publikus. Ezért nem találtam a publikust. Már minden stimmel, kivéve: ugye csak beállítás kérdése, hogy menjen a torrent? Mert az 1 megás neten eddig 130-cal ment a linksyssel, most a fonnal csk 80-nal megy maximum, de inkább 70.
szerk: nem teljesen ide tartozik, de azért beírom: az előbb kioktatott a vaterán egy okostojás, hogy az internetelosztó switch-ként hirdetett 10-es hubja elosztja a netet, mint egy router
-
hzcs
senior tag
Na sikerült, csak később jelenik meg a publikus rész. Szépen beállítottam mindent.
Kérdés: Linusra állítottam a fonerát, akkor itt boldog-boldogtalan tud netezni, vagy csak a fonerók? Mert most a publikusra vagyok csatlakozva, de addig nincs net, amíg be nem jelentkezek a fonra. Akkor csak a fonosok tudnak csatlakozni a netre? (bocs ha láma a kérdés) -
hzcs
senior tag
Ezt alig akarom elhinni: ez a kis szerkezet a mini antennájával akkora jelet ad, mint a linksys wrt54gl-em egy 7 és egy 10dbi antennával.
Viszont a QIG elég nagyvonalú, azt se írja hogy kell elérni az admin felületet, mi a jelszó a private lan és a public menüponthoz, stb... Ráadásul nekem csak private hálót lát a gépem. Ennél fogva nem tudok a publichoz csatlakozni, és beregelni a wifi.fon.com-ra, a private hálón keresztül meg nem jön be az oldal. Ötlet? Bár még próbálkozom. -
hzcs
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #2844 üzenetére
Akkor remélem holnapután megkapom, 31-én rendeltem
-
hzcs
senior tag
SMA csatija van a fontennának, amelyik a pci wifi kártyákra megy?
-
hzcs
senior tag
A középső kódot felhasználtam, köszönöm szépen!
Nekem 3443 forintot vett le a fonerára és a fontennára együtt. Valóban nem nehéz használni, és a paypalt is létrehozza. Kíváncsi vagyok, mikor érkezik meg.Biztonsági kérdések: Ha a privát hálózatomat levédem, de a "mindenki" hálózatát nem, akkor az ugye nem fordulhat elő, hogy valaki meghekkeli, és a védett hálózatom forgalmát is látja?
Nyomon tudom követni, hogy ki használja éppen a külsős hálót?Szerk: kár, hogy az omnidirectional antennát nem lehet akciósan rendelni, kellett volna 1. Sztem az jobb, mint ez a fontenna.
-
hzcs
senior tag
válasz
kapcs-ford #2762 üzenetére
Pedig kellene 1 lan port is, akkor muszáj várnia, amíg lesz olcsóbb lanos változat. Bár magamnak lehet egyet be kéne rendelni.
A következő generációsban, amelyiken lesz usb port, van torrent kliens? Mert akkor magamnak meg azt várom meg -
hzcs
senior tag
És ez mi mindenben tud többet/kevesebbet, mint egy átlagos, 10 ezer forintos wifi router?
Gondolkodok én is egy ilyenen, mert van egy wrt54gl-em, de akkor a helyére tenném ezt, a linksyst meg beállítanám repeaternek.szerk: ahogy nézem, 20-30km-es körzetben én lennék az első fonerás
-
hzcs
senior tag
jó cuccnak tűnik ez a fonera. Ez egy sima router, azzal a különbséggel, hogy mindenki használhatja? Haver akar wifi routert, lehet ezt ajánlom neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Battlefield 6
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Autós topik
- Október elején jön a Bye Sweet Carole
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- E-roller topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest