Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- 15 éves a Google Chromebook
- Projektor topic
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Egyre jobb a SteamOS Intel platformon
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
42298 - 42201
42298 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
addikt
Milyen értéket érdemes adni PL1 és PL2-nek ha csak gaming van egy 700K-nak?
-
mrzed
senior tag
Nem lett túl nagy előrelépés, csak egy ultra 5 270K plus z890-el. Mivel nem csak játszom, így piros vonalon negyed milla lett volna ekkora teljesítmény. Esélytelennek látom a következő tokozás kivárását mindkét oldalon, bele se merek gondolni, hogy mennyibe fog majd kerülni a ddr6. Ami meglökte a projektet az volt, hogy ennyiért még nem árultak új i7-es procit, ráadásul néhány felsőbb ligás z890 lap most egész jó áron megy. A proci híreket olvasva erősen a ramár bumm-ra hajaz a kibontakozó helyzet.
-
marinea2
addikt
-
mrzed
senior tag
Eljött az idő, felszámoltam az utolsó 1700-as platformot is. Köszönöm mindenkinek a segítséget, különösen zebra_hun-nak. Nélkületek nem lett volna felhőtlen a 13 hónap boldogságom a 14700K társaságában.
-
zebra_hun
veterán
-
Attix82
addikt
-
F_Zolee
nagyúr
Szintén nem processzor téma, de hasznos is lehet:
DLSS verziókat teszteltem, hogy GPU limit esetén, melyik, mennyi profitot (FPS-t) ad.
Legújabb driver, 310.6.0 DLSS K, M, és L Preset-ek.Képet, minőségét nem írok, azt el kell dönteni mindenkinek.
Kizárólag a Quality-t mértem, de pl. a Forza 6-ban a Perf. is "jól" néz ki.
Ugyanez HZD-ban nem mondható el, ott Aloy lobonca folyamat előttünk ficereg.Az új DLSS verziók azért jóval kevesebbet adnak. Aki a legszebbre megy, annak talán a K verziót ajánlanám.
Quality-ben az könnyít a GPU-nak legjobban.
Érdekesség, de natívban is az újak kevesebbet adnak.
Nem mindegy, hogy ha DLAA-t választunk, melyik DLSS-t rakjuk mellé.
Érdemes az indikátort bekapcsolni, hogy lássuk melyiket használja. (Inspector-ban is ellenőrizhető)Ez a végeredmény FH6-ban 1440p, RT Extreme Preset-en:
Mérések alatt UV a 4090-en, GSync is bekapcsolva, mivel a napi használaton szerettem volna látni a profitot.
14900 is a napin, bár annak nincs jelentősége.
Ahogy fent írtam, játékonként más.
FH6 M Preset-en Perf. módban sztem pont ugyanolyan jól néz ki, mint K/Qua.-n.
Viszont DLAA mellett semmiben nem találtam hibát, mégis az újak kevesebbet adnak.Még egy érdekesség:
Azok a Bench-ek amelyekben az alap Preset-en a DLSS aktív, azokon hamis mérést kapunk.
Pl.: CP77 is ilyen. Azon alapon J Preset van, de ha jobbra teszem, kevesebbet kapok.
[kép] [kép]Mindegyik Transformer, csak az egyiket átraktam a jobb minőségűre. Ez nem derül ki a képről...
Ha vki esetleg hasonlítani akar, DLSS-t nem ajánlott használni ezek miatt.
GPU-ra értem természetesen, CPU/konfig mérésre nyugodtan lehet használni DLSS-t. Ott nem GPU limiten megyünk.Én oda se jutok, hogy nem jut kedvem a memória időzítéseket tesztelni mit bírna még.
Mihelyst van időm egyből megy a játék.
-
F_Zolee
nagyúr
-
Attix82
addikt
BF6 nekem 5.5 /4.3 1.3V 150-160 watt . (HT off állásba) . Vissza raktam 5.0/4.0 1.15V 90 watt. Nincs különbség fps-be az RTX 3080-al.
-
Találtgyerek
veterán
DLSS verziókat teszteltem, hogy GPU limit esetén, melyik, mennyi profitot (FPS-t) ad.
Legújabb driver, 310.6.0 DLSS K, M, és L Preset-ek.Képet, minőségét nem írok, azt el kell dönteni mindenkinek.
Ugyanez HZD-ban nem mondható el, ott Aloy lobonca folyamat előttünk ficereg.Az új DLSS verziók azért jóval kevesebbet adnak. Aki a legszebbre megy, annak talán a K verziót ajánlanám.
Érdemes az indikátort bekapcsolni, hogy lássuk melyiket használja. (Inspector-ban is ellenőrizhető)Ez a végeredmény FH6-ban 1440p, RT Extreme Preset-en:
Mérések alatt UV a 4090-en, GSync is bekapcsolva, mivel a napi használaton szerettem volna látni a profitot.
Viszont DLAA mellett semmiben nem találtam hibát, mégis az újak kevesebbet adnak.Még egy érdekesség:
Azok a Bench-ek amelyekben az alap Preset-en a DLSS aktív, azokon hamis mérést kapunk.
Pl.: CP77 is ilyen. Azon alapon J Preset van, de ha jobbra teszem, kevesebbet kapok.
[kép] [kép]Mindegyik Transformer, csak az egyiket átraktam a jobb minőségűre. Ez nem derül ki a képről...
GPU-ra értem természetesen, CPU/konfig mérésre nyugodtan lehet használni DLSS-t. Ott nem GPU limiten megyünk.Köszi a tesztet! Én nem is szoktam ezzel foglalkozni, csak a játékon belül bekapcsolom a DLSS-t és Quality-re teszem.
Megpróbálok majd a beállításokkal játszani kicsit. -
marinea2
addikt
GPU-ra értem természetesen, CPU/konfig mérésre nyugodtan lehet használni DLSS-t. Ott nem GPU limiten megyünk.Nagyon koszi az tesztet es az infokat!
-
zebra_hun
veterán
GPU-ra értem természetesen, CPU/konfig mérésre nyugodtan lehet használni DLSS-t. Ott nem GPU limiten megyünk. -
mrzed
senior tag
A subzero-val inkább "glettelj" a hozzáadott spatulával is elég, túl sűrű az x-eléshez. Épp most cseréltem lapot+procit, a kiszedett 14700K-n 1 év után olyan volt, mintha most kentem volna rá. Nagyon elégedett vagyok vele.
-
fudi2002
nagyúr
Ha a pumpa és a ventik szétszedését írod, akkor én használtam az arctic 420at így is úgy is, nekem a szétválasztott változat nem váltotta meg a világot.
Pasztázás meg egyértelműen proci függő. Ha dombormű, akkor mindegy milyen metódus de több paszta kell. Ha sík felületek találkoznak, akkor kevés és bankkártyával szinte hártya vékonyra lehúzva. A lenyomatot meg kell nézni, az alapján kell. -
Asshur
tag
erre kiváncsi leszek, állítólag újratervezték az egészet, és a 9800x3d -hez hasonlóan felül a cpumag, alul a 3d cache. Csak azt nemtudom, ha tényleg ez a helyzet, akkor miért nem dobtak rá még pluszba 100-200Mhz boostot ? Nomeg miért érné meg az újratervezésbe pénzt, időt ölni, ha ilyen emlékbélyeg szinten megy ?
Nem, a bonding process más, de a cache ugyanott van, a 32mb L3 felett sajna...
To avoid any confusion, when we talk about second-gen 3D V-Cache here, we’re not talking about AMD’s new packaging available on Zen 5 CPUs, where SRAM is placed under the CCD rather than on top, as is the case with Zen 4 and 3 X3D chips. We’re talking about the bonding process that AMD used at TSMC, which changed from first-gen X3D chips to second-gen X3D chips.
-
Broken heart
aktív tag
Ha van érzéked az ilyesmihez, akkor nem mondható nehéznek szerintem. A gyári ILM-et (proci rögzítő keret) leszereled, és az arctic-nak a saját keretét, teszed rá. 4 csavar fogja. A blokkot pedig 2 csavar. Érdemes max 0.6 nm-es nyomatékkal meghúzni, ha van ilyen csavarhúzód, ha nincs akkor óvatosan, felváltva csillag mintában a 4-et, a 2-t pedig felváltva szépen

Szerk. Van az arctic-nak egy compatibility oldala. Egyes alaplapokkal a blokk kialakítása miatt előfordulhat, hogy az m.2 ssd hűtőbordája túl magas, ezt érdemes lecsekkolni vásárlás előtt! Illetve a radija is nagyon vastag, ezt is mindenképp ellenőrizd le, hogy befér-e a házadba gond nélkül, a legjobb felülre exhaustként, vagy előre intake-ként. -
Werkly
addikt
Igen, de annak konkrétan semmi értelme, a legtöbb lapon a passzív VRM hűtés igencsak elegendő, ez a kis venti pedig a leghalkabb fordulaton is hallható volt (legalábbis nekem). Én úgy oldottam meg az enyémet, hogy nem kötöttem be a VRM PWM-et, de akkor meg ugye fix RPM-mel pörögne folyamatosan. A levehető mágneses blokk részt amiben a venti van, egy vékony pici ragasztócsíkkal leragasztottam az érintkezőket, ahol kapja az áramot a blokk részből így nálam teljesen ki van iktatva a VRM venti
Gyors és egyszerű megoldás, és így spóroltam egy PWM headert is.A szerelés nehéznek mondható? X-et érdemes a pasztából tenni? Nem a gyárival kenném mert van itthon Subzero az jobb állítólag. Sosem volt vízem eddig. Egy NH-D15 kerül leszerelésre és ennek a helyére megy.
-
Broken heart
aktív tag
Igen, de annak konkrétan semmi értelme, a legtöbb lapon a passzív VRM hűtés igencsak elegendő, ez a kis venti pedig a leghalkabb fordulaton is hallható volt (legalábbis nekem). Én úgy oldottam meg az enyémet, hogy nem kötöttem be a VRM PWM-et, de akkor meg ugye fix RPM-mel pörögne folyamatosan. A levehető mágneses blokk részt amiben a venti van, egy vékony pici ragasztócsíkkal leragasztottam az érintkezőket, ahol kapja az áramot a blokk részből így nálam teljesen ki van iktatva a VRM venti
Gyors és egyszerű megoldás, és így spóroltam egy PWM headert is. -
Találtgyerek
veterán
-
Werkly
addikt
Akkor felesleges. Ugyanaz a 8P mag viszi a hátán a játékot mind2 prociban. A 14900-asban a 8P mag elvileg akár "minőségibb", de sokszor ez nem igaz. Ha pedig igaz, akkor mondjuk 100-200mhz van benne pluszban.
Z-s lapban 14700k-t beállítani, AIO rá, Contact frame kb kötelező, ha van pénz és bátorság akkor delideltetni(erre lehet nem is lesz szükség, cpu példányfüggő).
Egy utolsó kérdés! Melyik ajánlottabb csatlakoztatás a két kábel közül a vízhűtésnél?
- All-in-One
- Individual control -
fudi2002
nagyúr
Akkor felesleges. Ugyanaz a 8P mag viszi a hátán a játékot mind2 prociban. A 14900-asban a 8P mag elvileg akár "minőségibb", de sokszor ez nem igaz. Ha pedig igaz, akkor mondjuk 100-200mhz van benne pluszban.
Z-s lapban 14700k-t beállítani, AIO rá, Contact frame kb kötelező, ha van pénz és bátorság akkor delideltetni(erre lehet nem is lesz szükség, cpu példányfüggő).
-
Werkly
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
erre kiváncsi leszek, állítólag újratervezték az egészet, és a 9800x3d -hez hasonlóan felül a cpumag, alul a 3d cache. Csak azt nemtudom, ha tényleg ez a helyzet, akkor miért nem dobtak rá még pluszba 100-200Mhz boostot ? Nomeg miért érné meg az újratervezésbe pénzt, időt ölni, ha ilyen emlékbélyeg szinten megy ?
-
fudi2002
nagyúr
-
Werkly
addikt
Fiúk! Ha már vízhűtőt vennék akkor nem érné meg jobban már a 900K-t venni? Ha már lúd... Köszi!
-
Werkly
addikt
-
fudi2002
nagyúr
Arctic AIO 280-360-420 a javasolt inkább.
-
Broken heart
aktív tag
Zebra 14900k-t hűtött vele. De/relid, illetve contact frame ajánlott léghűtőhöz. A D15 nagyon jó ~200W-ig. A lényeg az hogy mennyi hő távozik a GPU-dból a játék alatt, egy 600W-os vga igencsak be tud fűteni egy léghűtőnek.
-
Werkly
addikt
Játékra sem elég egy NH-D15 egy 14700K-hoz? Tudnék váltani 600K-ról. De ha RIP a hűtés azt mondjátok akkor marad a 600. Ha hinni lehet teszteknek akkor egetverő FPS különbségek nincsennek. És a 600-at megfogja a Noctuám. Kösz! Adatlapom van ha számít.
-
zebra_hun
veterán
De azért az nem sámli, hogy még mindig a 14900-at veszik elő, mint etalon.
Szerencsétlen bagázs..., aztán lesznek a hívők...Be tudok mutatni egy procit így is, meg így is.
Nem mindegy, hogy 150 vagy 210 fps. (Verzió lényegtelen)Találtgyerek:
Sajnos nem, de köszi. 10 kört mentem eddig kb., de elszállok mint a győzelmi zászló sokszor
Itt van 2 féle alap is:
XMP, és JEDEC:
[link]
Nem eszik ez sehogy sem 200W felett. -
Baryka007
addikt
Így már érthető miért drágább az 5800X3D mint az a semmitnemérő 14900K

Az intel igazából már a phenom II eseknél le volt maradva, azt próbálja behozni azóta is
Szerk.: Brit tudósok szerint azért lassú az Intel, mert a dobozra az van írva hogy Intel, és nyomokban kék festéket tartalmaz a doboz narancs/vörös helyett !
-
Találtgyerek
veterán
-
Találtgyerek
veterán
Fejből nem emlékszem, de könnyen megtaláható a 7800x3d vs 14900k assetto kereséssel.
A 6600 még nem is lényeges, van olyan is, de a fogyasztás ilyen szintű bemutatása..., az "fura".
Hu is úgy teszteli a Raptorokat, hogy szabadjára engedi a fogyasztást.
Mentségükre szóljon, hogy a videójuk elején ezt két másodpercben ki is írják, tehát nem alapon.
Ezt a múltkor Laychi mutatta, én sem figyeltem.
Ezeket zabagépnek kell bemutatni, a nép ilyennek lássa.
Van ilyen a való világban is..., de az nem ide tartozik.
Én mindent 120 fps-re lövök be, azon fps szinten az acc ~65-70W-ból vígan elvan kimaxolt epic 4k-n. Tükör látótáv illetve pár dolog nincs maximumon epic-en. Itt már azon. 25 fő, elég:
[link]Egész jól mész már.
Én a tesztek óta egyszer se indítottam el.
Azt hozzá kell tenni, hogy a tied egy nagyon jól beállított rendszer. Alap beállításokkal meg fps limit nélkül többet enne valamivel azért. -
fudi2002
nagyúr
productivity hol van
Illetve a valóság hol van?

Volt zen2-zen3-am. Mikor gondolt egyet random, visszarántotta az órajelet kb base frekiig, fps-ben pillanatnyi olyan beesések voltak, hogy öröm volt nézni. Allcore meg nem volt avx limit, úgy meg veszélyes. Itt meg nem tudom mit csináltak a 14900k-val, hogy igaz legyen eme dia, merthogy messze nem egy liga.. -
gainwardgs
veterán
-
Dreamcest
kezdő
Fejből nem emlékszem, de könnyen megtaláható a 7800x3d vs 14900k assetto kereséssel.
A 6600 még nem is lényeges, van olyan is, de a fogyasztás ilyen szintű bemutatása..., az "fura".
Mentségükre szóljon, hogy a videójuk elején ezt két másodpercben ki is írják, tehát nem alapon.
Én mindent 120 fps-re lövök be, azon fps szinten az acc ~65-70W-ból vígan elvan kimaxolt epic 4k-n. Tükör látótáv illetve pár dolog nincs maximumon epic-en. Itt már azon. 25 fő, elég:
[link]Tegnapi AMD preziből van ez a kép,itt már tovább mentek.
-
zebra_hun
veterán
Ez melyik csatorna tesztje?
14900K mellé a 6600 CL32 nem túl acélos.Fejből nem emlékszem, de könnyen megtaláható a 7800x3d vs 14900k assetto kereséssel.
[link] -
Találtgyerek
veterán
-
zebra_hun
veterán
Azon nyombam dobom is ki az ablakon a 14900K mat... jah várj ez KS a képen ... Akkor az én cpu-m még egy 7600X el sincs köszönő viszonyban nem ?
Hát ez van ... P magoknak a száljai pihennek a kép alapján... tehát a 8/16 P mag felosztásból csak 8 dolgozgat 40-65% között átlagban, egy szál kigurik 85 re épp... AMD oldalon szépen van szálasítva optimalizálva 50-50% minden magon
De ilyen 25% os P mag terhelésnél hogy jön ki nekik a 215w ?
Az egészet dobd ki, hűtéssel, mindennel

Gondoltam, feldobom a napját mindenkinek

Amúgy mondhatni majdnem igaz, csak ez olyan 160-170W-on tetőzik alapon Intel Default-on.
No de azért a 210-220W...
Jokeph:
Gondoltam, hogy tetszeni fog
Még a kocsik színeire is ügyelt. -
jokeph
nagyúr
-
Baryka007
addikt
Azon nyombam dobom is ki az ablakon a 14900K mat... jah várj ez KS a képen ... Akkor az én cpu-m még egy 7600X el sincs köszönő viszonyban nem ?
Hát ez van ... P magoknak a száljai pihennek a kép alapján... tehát a 8/16 P mag felosztásból csak 8 dolgozgat 40-65% között átlagban, egy szál kigurik 85 re épp... AMD oldalon szépen van szálasítva optimalizálva 50-50% minden magon
De ilyen 25% os P mag terhelésnél hogy jön ki nekik a 215w ?
-
zebra_hun
veterán
Íme egy remek teszt, amit még díjaznak/elhisznek is a ...
Tény, hogy az egyik gém amiben jobbat hoz a vörös, de az ilyen 200W fogyi a 100 alatti fps-hez kicsit meredek.
Reggeli kávé mellé
-
Baryka007
addikt
Így el sem indul vagy csak feldobja ezt az ablakot?
De elindul, csak le kell okézni.
Én nem foglalkozok vele, mert be vannak lőve a feszültségek. -
marinea2
addikt
Így el sem indul vagy csak feldobja ezt az ablakot?
Nekem is kiirkalja most a Mafia Old Cauntry legfrisebb BIOS-al. de atlehet ugralni az ablakokat es megy szepen.
(14700F) -
Találtgyerek
veterán
-
Baryka007
addikt
Nem nagy cucc... a World of Warcraft már sokkal régebbóta rinyál ezért, 13-14genes CPU-knál

-
gainwardgs
veterán
Ezt most vmi frissítés után kapod?
Elég gyakran frissül a játék az utóbbi napokban.Az a mikrokód nem is a legújabb, ha jól emlékszem 12f az utolsó.
*** Szerk*** Igen, 12F az utolsóPersze kérdés, hogy jelenleg melyik van neked.
Én frissítek mindent, ha kell, ha nem. Problémát nem okoz egy újabb BIOS.Ugyanilyet kaptam a F6 esetén amikor először futott, csak az nvidia driver miatt. Azóta kettő is lett, mindegyik egyre jobb.
B verzió amit hokuszpk ír, tegyél rá nagyívben.
Bár én megkeresném az okát.Elavult bios miatt rinyál szerintem
2302 van még fent, 3017 a legújabb 
Nv driver legfrissebb
Baja nem lesz szerintem, le van szabályozva, oc nincs -
zebra_hun
veterán
Ezt most vmi frissítés után kapod?
Elég gyakran frissül a játék az utóbbi napokban.Az a mikrokód nem is a legújabb, ha jól emlékszem 12f az utolsó.
*** Szerk*** Igen, 12F az utolsóPersze kérdés, hogy jelenleg melyik van neked.
Én frissítek mindent, ha kell, ha nem. Problémát nem okoz egy újabb BIOS.Ugyanilyet kaptam a F6 esetén amikor először futott, csak az nvidia driver miatt. Azóta kettő is lett, mindegyik egyre jobb.
B verzió amit hokuszpk ír, tegyél rá nagyívben.
Bár én megkeresném az okát. -
hokuszpk
nagyúr
hm. izé.
erre egy nálam is öregebb kollegám megjegyzése ugrik be :
"ha ignorálod a warnigot, akkor ignore lesz a warning !"
-
gainwardgs
veterán
-
Attix82
addikt
Ez a Parkcontrol kicsit megtévesztő azokkal a grafikus kijelzőjével. Amúgy HT off nekem bejött.
-
gainwardgs
veterán
-
zebra_hun
veterán
Nálad igen megugrott
144 vs 166 fps
, felraktam én is, de nálam semmit sem változott
159 vs 164 pontosan.
A 144 hibás volt. Én csesztem el.
Ez a 166 motion blur off, ha eredeti rövid, akkor 164.
Csak mindenki kikapcsolva méri, így mostmár én is.
RT-ben meg gyengébb.
Az 98 vs 97 fps. -
gainwardgs
veterán
Ezt a cikket nem tudom értelmezni. Nincs kizárva, hogy rosszul látom

A képen az szerepel, hogy alapon egy amd videokártyával 3 fps van a FH6-ban.

Ha ez a vmi megy, akkor pedig 68 fps.
Nem vagyok semmilyen párti, de nem hiszem el, hogy az amd-vel 3 fps van csak.
Helyesnek tartom, hogy az 1% low fps-t "mérik", de a 3 fps egyrészt vacak, másrészt még egy 2060-nal is jobbat hozok RT extreme-ben 4 k felbontáson.
Régen volt olyan, hogy be kellett járni a pálya minden szegletét a "sima" ftametime-hoz, de olyat utoljára a Bf5-ben láttam. Ott nem volt driver frissítés után ez a shader tökölés, hanem játék közben csinálta.
A mai új játékok frissítés után megcsinálják, aztán lehet csapatni.Az avg meg szépet esik amúgy utána...
Ez a cikk amit a ph átvett, nem épp a legjobb. Sok az ellentmondás benne.
De még egyszer, nem vagyok amd párti, tuti jobb az 3 fps-nél.
Lenti videón is látni, hogy először jártam ott, mégis jó az 1%.Kieg.:
Tegnapi nvdriver javít a FH6-on: [kép]Nálad igen megugrott
144 vs 166 fps
, felraktam én is, de nálam semmit sem változott
-
zebra_hun
veterán
Forza ? ne frissíts drivert, akkor talán egy idő után minden shader benne lesz a shader cacheban.
vagy majd az Advanced Shader Delivery supportos Geforce meghajtó megoldja.Ezt a cikket nem tudom értelmezni. Nincs kizárva, hogy rosszul látom

A képen az szerepel, hogy alapon egy amd videokártyával 3 fps van a FH6-ban.

Ha ez a vmi megy, akkor pedig 68 fps.
Nem vagyok semmilyen párti, de nem hiszem el, hogy az amd-vel 3 fps van csak.
Helyesnek tartom, hogy az 1% low fps-t "mérik", de a 3 fps egyrészt vacak, másrészt még egy 2060-nal is jobbat hozok RT extreme-ben 4 k felbontáson.
Régen volt olyan, hogy be kellett járni a pálya minden szegletét a "sima" ftametime-hoz, de olyat utoljára a Bf5-ben láttam. Ott nem volt driver frissítés után ez a shader tökölés, hanem játék közben csinálta.
A mai új játékok frissítés után megcsinálják, aztán lehet csapatni.Az avg meg szépet esik amúgy utána...
Ez a cikk amit a ph átvett, nem épp a legjobb. Sok az ellentmondás benne.
De még egyszer, nem vagyok amd párti, tuti jobb az 3 fps-nél.
Lenti videón is látni, hogy először jártam ott, mégis jó az 1%.Kieg.:
Tegnapi nvdriver javít a FH6-on: [kép] -
gainwardgs
veterán
Forza ? ne frissíts drivert, akkor talán egy idő után minden shader benne lesz a shader cacheban.
vagy majd az Advanced Shader Delivery supportos Geforce meghajtó megoldja.Csak a legújabbat raktam fel, mivel az ajánlott a forzához
Radeon-on nagyobb a probléma, ezért valószínűleg patchelve lesz majd
-
hokuszpk
nagyúr
Levittem Extreme-re DLAA-val Rt nélkül, hogy kizárjam a VRAM-ot, de így is csinálja, ötletem sincs
0.1low is eléggé beesik akkor, csináltam is róla videót [link]Forza ? ne frissíts drivert, akkor talán egy idő után minden shader benne lesz a shader cacheban.
vagy majd az Advanced Shader Delivery supportos Geforce meghajtó megoldja. -
gainwardgs
veterán
Erre sokan irigyek lennének.
Indításkor illene nyomni egy start-ot a mérésre, de így is látszódik minden lényeges.
W11 alatt nekem is ilyen, ritkán van egy két akadás. De amíg az 1%-ot nem rontja le, addig nem zavaró.
0.1%-ot én kivettem, ritkán nézem. Ahhoz spéci windows is kell.
Az egészet a 4070Ti határozza meg, végig gpu limiten fut.
Riva Tuner-ben nyomj egy 90 fps lock-kot, és akkor totál sima lesz.Le a kalappal, szép
Próbáltam Hags off, hátha, de nem változott

-
zebra_hun
veterán
Levittem Extreme-re DLAA-val Rt nélkül, hogy kizárjam a VRAM-ot, de így is csinálja, ötletem sincs
0.1low is eléggé beesik akkor, csináltam is róla videót [link]Erre sokan irigyek lennének.
Indításkor illene nyomni egy start-ot a mérésre, de így is látszódik minden lényeges.
W11 alatt nekem is ilyen, ritkán van egy két akadás. De amíg az 1%-ot nem rontja le, addig nem zavaró.
0.1%-ot én kivettem, ritkán nézem. Ahhoz spéci windows is kell.
Az egészet a 4070Ti határozza meg, végig gpu limiten fut.
Riva Tuner-ben nyomj egy 90 fps lock-kot, és akkor totál sima lesz.Le a kalappal, szép
-
Broken heart
aktív tag
0.1low is eléggé beesik akkor, csináltam is róla videót [link]IO, textúra pop-in, valami háttér program, de ezen kívül az 1 db droppon kívül végig szép az 1% és a 0.1 low is. A memória is 9000-9050mb körül van végig, semmi jele anomáliának
-
gainwardgs
veterán
Semmi eget rengető problémáról nem írunk.
Gainward-nak tüskés kicsit a FT, de ez a Bench alatt nem látszódik.
El tudom képzelni, lehetséges. Nekem sem jön elő. Bár én most kezdem, ez volt az első alkalom, hogy kimentem egy versenyre.
De azonnal videóztam is, kíváncsi voltam az RT "hatalmas" hozzáadott értékére.
Ez tisztán látszik is...(3:30-tól egymás mellé tettem)
Külsőből mentem direkt, hogy látszódjon a különbség. Ki nem állom mondjuk így, de ez lényegtelen.
Én csak azt látom, hogy az RT továbbra is "felfalja" a HW-t, látvány meg nélküle is szuper.
A videón látható, hogy 120 fps-t tud, ott húzom meg a határt, akkor full egyenes a FT grafikon.
Az 1% low is bőven felette van, annyit tud biztonságosan.
RT-gel meg 90-re kellene vágni.
Én kerek számokat használok, 90, 120, 160. Sajnos a 160 nem fér bele. Így 120 lett, az viszont nekem tetszik.
Igaz, ez videokártya téma, de megfér.
Nvidia topikokba minden van csak videokártya téma nincs.42235:
Szépet megy az
0.1low is eléggé beesik akkor, csináltam is róla videót [link] -
gainwardgs
veterán
Ezt sajnos látom én is, hogy sokan csak beszélnek róla...
Mint amikor egy wuzi a p###náról beszél
GainwardGS:
Azt hittem (az idő megszépíti az emlékeket), hogy jobbat megy a 3080Ti...
RT mondjuk felejtős még 4090 esetén is, de a 4070Ti többet ad.
OK, most a 3080Ti egy pcie3.0-s lapban van (10. gen CML+z490), de az annyit nem vesz el.1440p RT Extreme:
1440p Extreme:
1440p Extreme / K DLSS Qua. (310.6.0) :
Rákérdezek a 3080 topikban, kinek mi. Nem tetszik igazán, de ez van.
Amúgy teljesen játszható 3080-nal is, csak kompromisszummal. De az elkel a 4090-nél is.
RT-gel elhasal a fitty fenébe. RT sosem lesz jó. Inkább az fps, mint a kirakatban lássam magam... Minden más tükröződés hibátlan alapon is.1440P Extreme

1440P Extreme / K DLSS Qua.
-
zebra_hun
veterán
Én nem tudom mi ez amiről írtok, de memory leak szaga van. És ami érdekesebb, hogy nekem meg van véve a játék, és 8-9GB VRAM között fogyaszt 1440p extreme (RT nélkül) beállítás mellett, és két óra alatt sem ment feljebb. Nemhogy megtelt volna, meg se közelítette hogy beteljen a 16GB. Érdemes lehet ezekkel a kulcsszavakkal utánanézni a neten, hátha volt másnak is szerte a világon, de nálam spéci nem volt ilyen.
Semmi eget rengető problémáról nem írunk.
Gainward-nak tüskés kicsit a FT, de ez a Bench alatt nem látszódik.
El tudom képzelni, lehetséges. Nekem sem jön elő. Bár én most kezdem, ez volt az első alkalom, hogy kimentem egy versenyre.
De azonnal videóztam is, kíváncsi voltam az RT "hatalmas" hozzáadott értékére.
Ez tisztán látszik is...(3:30-tól egymás mellé tettem)
Külsőből mentem direkt, hogy látszódjon a különbség. Ki nem állom mondjuk így, de ez lényegtelen.
Én csak azt látom, hogy az RT továbbra is "felfalja" a HW-t, látvány meg nélküle is szuper.
A videón látható, hogy 120 fps-t tud, ott húzom meg a határt, akkor full egyenes a FT grafikon.
Az 1% low is bőven felette van, annyit tud biztonságosan.
RT-gel meg 90-re kellene vágni.
Én kerek számokat használok, 90, 120, 160. Sajnos a 160 nem fér bele. Így 120 lett, az viszont nekem tetszik.
Igaz, ez videokártya téma, de megfér.
Nvidia topikokba minden van csak videokártya téma nincs.42235:
Szépet megy az
-
Broken heart
aktív tag
Én nem tudom mi ez amiről írtok, de memory leak szaga van. És ami érdekesebb, hogy nekem meg van véve a játék, és 8-9GB VRAM között fogyaszt 1440p extreme (RT nélkül) beállítás mellett, és két óra alatt sem ment feljebb. Nemhogy megtelt volna, meg se közelítette hogy beteljen a 16GB. Érdemes lehet ezekkel a kulcsszavakkal utánanézni a neten, hátha volt másnak is szerte a világon, de nálam spéci nem volt ilyen.
-
zebra_hun
veterán
Kb 1.5 óra után kezdi
De én már figyelem a vram használatot, 8.8-ról indul aztán 11 fölé kúszik ott kezdődik
Restart aztán minden jó
Extreme+rt+dlss quality, meglepően jó az fps 75-110 közt, terület válogatja.
Én csak vramra tudok gondolni, remélem lesz vmi peccs
Tegnap volt egy kis időm, ~1.5 órát játszottam is.
Ami biztos, a 24GB-os 4090 nem telt meg, nem is akadozott.
Ami sejthető volt, de meg is erősített benne, RT bekapcsolása teljesen felesleges.
Éjjel a lámpák fénye "megfesti" a környezetet, illetve az üveg kirakatokba láthatjuk saját magunkat. Hát..., na erre pont nagy szükség van.
RT Off mellett is vmi szétkenődött tükröződés van, de tény, RT esetén szép a kép.
De a bekerülési költség túlzás... Egy 4090 esetén is.Ha pedig szimplán vezetek, az ég világon semmi hátrány nincs, csak brutális fps csökkenés.
Szerencsémre másfél óra után sem kaptam akadozást, de ez inkább amd kártyákon jön elő állítólag.
Nálam a RT végleg leírta magát, sosem fog eljönni az ideje.
A 20xx szériánál is vártuk az erősebbet, aztán amikor megjött a 30xx, a játékok is többet akartak. Aztán a 40xx szériánál is ue.Két beállítást is néztem ami tetszik, egyik az 1440 Extreme kimaxolva (van még pár csúszka ami nincs maxon) + DLAA, másik pedig a 4k + DLSS Quality az 1440p monitoromon.
4k + DLSS Q picivel szebb is, de ott már az fps be tud esni 120 alá pár helyen, szituban.
1440 + DLAA nagyon szép, de a légkábelek azért hagynak némi kívánnivalót maguk után.Megj.:
RT Extreme sem okoz tüskéket. De azt pár percig teszteltem, és nem is fogom.
Ez szigorúan magánvélemény, akinek tetszik a RT, használja. Nekem az fps többet jelent. -
Attix82
addikt
Kb 1.5 óra után kezdi
De én már figyelem a vram használatot, 8.8-ról indul aztán 11 fölé kúszik ott kezdődik
Restart aztán minden jó
Esetleg próbáld meg a Texturát visszább veszed majd ismét vissza...D4-be ez működött.
-
gainwardgs
veterán
Ez jött szembe velem hirtelen:
Akadások pár perc után.
Fene tudja, hogy valóban a GPU okozza e, én nem tapasztaltam. De ahogy írtam is, max 10 percet voltam játékban.
Plusz én mindig az 1%-ra limitálok fps-t, nem akarok változó, dinamikus képkockasebességet. RT is ki van kapcsolva, nem látok az fps esésen kívül semmi hasznosat.A srác nem tért ki arra, hogy mi van akkor ha másodjára mész ugyanott.
Bf5 volt anno ilyen, hogy amíg nem jártad be a pályát, addig DX12-ben így akadt.
DX11-nél nem volt ilyen, de az 1% low alacsonyabb volt mint 12-ben bejárás után.
Idegesítő, rossz megoldás volt a bakkerfildnél ez.Majd fogok remélhetőleg játszani is pár percnél többet, de csak méregettem eddig.
Illetve a kormányom sem igazán megy normálisan, kicsúszok nagyon mindenhol.
Nem tudom beállítani jól... béna tudom
Kb 1.5 óra után kezdi
Restart aztán minden jó
-
fudi2002
nagyúr
-
Erikkk26
tag
-
fudi2002
nagyúr
Üdvözletem.
Adott a konfigom, amit az adatlapomon olvashattok.
A processzort, annak hűtőjét, valamint alaplapot nemrég cseréltem le.A gondom az lenne, hogy terhelés alatt (gaming) túl hangos a CPU hűtő, pedig vásárlói értékelések, tesztek alapján mindenhol azt láttam hogy más nem így vélekedik a termékről.
Tény viszont, hogy a RAM felőli oldalon kicsit feljebb lett rögzítve az egyik ventilátor a 2-ből, mert másképp nem fért volna el.Annyit tudtam javítani a dolgon Gigabyte Control Centerben, hogy Silent profilon legalább idle-ben (desktopon) már nem süvít a hűtő, és csendes.
Bios-ban esetleg kéne még valamit állítanom?
Szia
Minden alkalommal leírjuk itt, hogy tilos Bs lapot venni raptor lake alá. Így a bios optimalizálás lehetőségét dobtad.
-
Erikkk26
tag
Üdvözletem.
Adott a konfigom, amit az adatlapomon olvashattok.
A processzort, annak hűtőjét, valamint alaplapot nemrég cseréltem le.A gondom az lenne, hogy terhelés alatt (gaming) túl hangos a CPU hűtő, pedig vásárlói értékelések, tesztek alapján mindenhol azt láttam hogy más nem így vélekedik a termékről.
Tény viszont, hogy a RAM felőli oldalon kicsit feljebb lett rögzítve az egyik ventilátor a 2-ből, mert másképp nem fért volna el.Annyit tudtam javítani a dolgon Gigabyte Control Centerben, hogy Silent profilon legalább idle-ben (desktopon) már nem süvít a hűtő, és csendes.
Bios-ban esetleg kéne még valamit állítanom?
-
BerserkGuts
addikt
Akadások pár perc után.
Fene tudja, hogy valóban a GPU okozza e, én nem tapasztaltam. De ahogy írtam is, max 10 percet voltam játékban.
Plusz én mindig az 1%-ra limitálok fps-t, nem akarok változó, dinamikus képkockasebességet. RT is ki van kapcsolva, nem látok az fps esésen kívül semmi hasznosat.A srác nem tért ki arra, hogy mi van akkor ha másodjára mész ugyanott.
Bf5 volt anno ilyen, hogy amíg nem jártad be a pályát, addig DX12-ben így akadt.
DX11-nél nem volt ilyen, de az 1% low alacsonyabb volt mint 12-ben bejárás után.
Idegesítő, rossz megoldás volt a bakkerfildnél ez.Majd fogok remélhetőleg játszani is pár percnél többet, de csak méregettem eddig.
RT simán hanyagolható de játék függő azért sajna
de pl: RE engine miatt a Resident-ben is meg lehet nélküle lenni kb a játék 10%-ban tartalmaz olyan tükröződő szép felületet ahol egyáltalán van effekt

második végigjátszásra kikapcsoltam az RT-t meg a DLSS-t is sokkal tisztább a játék
meg 4k-ra nem kell TAA ami szintén homályosít és 140fps megvolt a 144Hz-hez -
zebra_hun
veterán
Gyenge mint a harmat, erre a beállításra biztosan

Dlss quality mellett még egész jó, 70-100fps között van, viszont van valami kehe a játéknak a vram kezeléssel vagy nem tudom, kb 1.5 óra után elkezd furán néha szaggatni, fps bezuhan 50 környékére lehet megtelik a vram, restart után jó megint
Lehet már kevés a 12gb
Jöhetne már a 6070Ti
Akadások pár perc után.
-
zebra_hun
veterán
Vram-al van valami, most megint néztem

8.8-ról indul aztán szép lassan kúszik fel 11fölé
Játszható rt-vel is csak kell a dlss quality
Nem azonos a játék verzió
Nem néztem még, 10 percnél többet nem voltam még játékban egyhuzamban.
Játék verzió nem számít, meg szoktam nézni. A benchmark-ot nem szokták javítgatni.
3 gép, 5 windows, franc sem töltögeti, frissítgeti. Első nap csináltam egy portable verziót, usb kulcsról futtattam.
Használatos gépen persze frissítem, de ez pont ugyanannyi.Szóval a verzió különbségek semmit nem számítanak.
Ezen 24GB videó memó van, nem akadt ki, de nem is figyeltem. Elképzelhető, hogy befoglal mindent.
Az RTX3080-as gép csak provizor dobtam össze az asztalon, lóg a bele, ház sincs.
Csak érdekelt a Kraft amit képes adni az a kártya.
Sokat nem sajnos. Annál kellene a DLSS, de nem használom csak bench-re.
Abban a 10700 szakít a 4400 CL16 mellett. -
gainwardgs
veterán
GainwardGS:
OK, most a 3080Ti egy pcie3.0-s lapban van (10. gen CML+z490), de az annyit nem vesz el.1440p RT Extreme:
1440p Extreme:
Amúgy teljesen játszható 3080-nal is, csak kompromisszummal. De az elkel a 4090-nél is.
RT-gel elhasal a fitty fenébe. RT sosem lesz jó. Inkább az fps, mint a kirakatban lássam magam... Minden más tükröződés hibátlan alapon is.Vram-al van valami, most megint néztem

8.8-ról indul aztán szép lassan kúszik fel 11fölé
Játszható rt-vel is csak kell a dlss quality
Nem azonos a játék verzió
-
zebra_hun
veterán
de azért értesz hozzá ne szerénykedj BF6 nekem nem megy olyan reccenés mentesen az elég szép 0.1%-os FPS-volt

meg beszéltük régen hogy sokaknak itt fórumon ami szégyen fogalmuk sincs mi az amit kéne nézni ha smooth meg atomstabil fps-ről hablatyolnak

GainwardGS:
1440p Extreme:
RT-gel elhasal a fitty fenébe. RT sosem lesz jó. Inkább az fps, mint a kirakatban lássam magam... Minden más tükröződés hibátlan alapon is. -
BerserkGuts
addikt
Ez beismerő vallomás
de értem 
BerserkGuts:
Kezdésnek fontos, nem értek hozzá. Én csak látom amit látok.
Ez a FH6 vmi nagyon jól néz ki. Eszi is a videokártyát, de van látvány.
Mit, hogy csináltak, nem tudom, de az RT nélküli kimaxolt grafika (nem az extreme preset, az nem a max), mérföldekre van sok játéktól.
Múltkor volt szerencsém a Crimson Desert-hez.
Ott meg sem közelíti a látvány ezt. Vagyis nem rossz, ha a PT, RT be van kapcsolva. Nélküle kutyagumi.
PT meg megette a 4090-em.
Forza szép alapon is. FH5 is jó volt, de ott pl. a légvezetékek csúnyák voltak. Még DLAA-jel is.
Aztán hozhatnám a Bf6-ot, ahogy az 5 is nagyon látványos és szép.
Nemcsak szép, de a játékmotor nem akad, kiemelkedő min fps-ekkel lehet játszani.
Ellenpélda, Hogwarts Legacy, borzalom.
Legjobb AMD és Intel OC -okon is 40-50 fps az 1%.
Sz@r, de legalább f@s is. Rosszul fut, mellé ronda látvány.Azzal kezdtem, hogy nem értek hozzá, koca játékos vagy, heti 1, max 2 óra.
De látom, ami valóban szép az szép. Nem is kell alá über pc.
Ezt régen csináltam egy GTX1080TI-jal.
1440p vegyes Mid, High és Ultra.Elgondolkodtató néhány készítő "remekműve".
de azért értesz hozzá ne szerénykedj BF6 nekem nem megy olyan reccenés mentesen az elég szép 0.1%-os FPS-volt

meg beszéltük régen hogy sokaknak itt fórumon ami szégyen fogalmuk sincs mi az amit kéne nézni ha smooth meg atomstabil fps-ről hablatyolnak

-
gainwardgs
veterán
Gyenge mint a harmat, erre a beállításra biztosan

Dlss quality mellett még egész jó, 70-100fps között van, viszont van valami kehe a játéknak a vram kezeléssel vagy nem tudom, kb 1.5 óra után elkezd furán néha szaggatni, fps bezuhan 50 környékére lehet megtelik a vram, restart után jó megint
Lehet már kevés a 12gb
Jöhetne már a 6070Ti
-
zebra_hun
veterán
Thx
Összerakom vmikor a 3080ti-os gépem, kivi vagyok a 4070ti különbségre.
Igaz vga bench, de legalább bench
-
gainwardgs
veterán
OFF-ba teszem mert amd cpu
RT Extreme TAA OC
RT Extreme TAA OC nélkül
RT Ultra DLAA OC
Extreme TAA OC
Jól lépeget az 5080
-
hokuszpk
nagyúr
Ez beismerő vallomás
de értem 
BerserkGuts:
Mit, hogy csináltak, nem tudom, de az RT nélküli kimaxolt grafika (nem az extreme preset, az nem a max), mérföldekre van sok játéktól.
Ott meg sem közelíti a látvány ezt. Vagyis nem rossz, ha a PT, RT be van kapcsolva. Nélküle kutyagumi.
Forza szép alapon is. FH5 is jó volt, de ott pl. a légvezetékek csúnyák voltak. Még DLAA-jel is.
Nemcsak szép, de a játékmotor nem akad, kiemelkedő min fps-ekkel lehet játszani.
Sz@r, de legalább f@s is. Rosszul fut, mellé ronda látvány.Azzal kezdtem, hogy nem értek hozzá, koca játékos vagy, heti 1, max 2 óra.
valaki igazán
modernizálhatnáremakelhetné a screamer2 -t , mert az évek során nőtt a felbontás, meg minden, de nekem még valahogy mindig jobban bejön, mint akármelyik újabb autós motyó. -
jokeph
nagyúr
Ez beismerő vallomás
de értem 
BerserkGuts:
Hasít az a 1080 Ti.

FH5-höz:
Valamit nagyon jól csináltak a játékfejlesztők, hihetetlenül jól skálázódik a játék lefelé is, R5 3600X + RX 550 4 GB párossal 32 GB RAM mellett a játék gyönyörűen futott FHD-n vegyes low/mid set-el, atomstabil 30 FPS-el (lesz ám ezen majd felhördülés!
), és vajsimán, a látvány még ilyen szerény grafikai setuppal is élvezhető. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Közbe került combosabb VGA, RTX 4060 Ti, 1440p ultra/max legnagyobb, 100-120 FPS magassága.
-
zebra_hun
veterán
"érdekes teszt köszönjük mert a sok amd hívő istenkáromlásnak nevezné ha meglátná ezeket a teszteket
"ugyanmá, akkor se szótam be, amikor Zeb nem akart velem
szórakozniizé vacakolni.. csuklottam egyet, ittam rá egy sört oszt jóvan.Ez beismerő vallomás
de értem 
BerserkGuts:
-
BerserkGuts
addikt
"érdekes teszt köszönjük mert a sok amd hívő istenkáromlásnak nevezné ha meglátná ezeket a teszteket
szórakozniizé vacakolni.. csuklottam egyet, ittam rá egy sört oszt jóvan.hát durva mert ha PT kell be kell nyomnom a hókuszpókuszt vagy kezdődhet a barkochba mit vegyek visszább...
-
hokuszpk
nagyúr
érdekes teszt köszönjük mert a sok amd hívő istenkáromlásnak nevezné ha meglátná ezeket a teszteket
szórakozniizé vacakolni.. csuklottam egyet, ittam rá egy sört oszt jóvan. -
Broken heart
aktív tag
érdekes teszt köszönjük mert a sok amd hívő istenkáromlásnak nevezné ha meglátná ezeket a teszteket
Nekem konkrétan volt mindegyik új konfigból minden páros
intel cpu amd gpu
intel cpu nvidia gpu
amd cpu amd gpu
amd cpu nvidia gpuMindegyik jó, minddel lehet játszani, és mindegyik erős
-
BerserkGuts
addikt
RT Extreme TAA OC
RT Extreme TAA OC nélkül
RT Ultra DLAA OC
Extreme TAA OC
-
Baryka007
addikt
Ez még itt is megjelent
https://prohardver.hu/hir/raptor_lake_9206_mhz_cpu_orajelrekord.html
Scom friss, üde, és gyors. Mint mindig

Csodálkozom, hogy nem ez a címe a cikknek:
Az intelnek sikerült az FX8350 el egyenlő teljesítményt felmutatnia extrém körülmények között !

-
zebra_hun
veterán
LOL...először azt hittem páleszt főznek..TE meg ott állsz kóstolóra várva...

KépLink ha eltünne a kép !
De aztán látom,ez egy 14900K(F) 9.2Ghz OC bajnokság....xDxD

Ez még itt is megjelent
https://prohardver.hu/hir/raptor_lake_9206_mhz_cpu_orajelrekord.html
Scom friss, üde, és gyors. Mint mindig

-
zebra_hun
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
-
zebra_hun
veterán
Köszi mindenkinek!
Jobb ha nem csinálunk ilyen DLAA meg ilyen olyan variációt, jobb az érintetlen Preset.
Bár ez GPU, de Broken Heart-tal osszemértuk jól az RTX5080-at és a 4090-et.
Pont azt hozta, amire számítani is lehetett.RTX4090 1440p Extreme RT:
Aki esetleg azt hinné hogy a lefokozott CPU gyengít, itt van egy gyári 57x is:
Több a CPU FPS, de minek... Egy RTX4090 sem tudja kihasználni.
-
Broken heart
aktív tag
RT Extreme TAA OC
RT Extreme TAA OC nélkül
RT Ultra DLAA OC
Extreme TAA OC
-
gainwardgs
veterán
Itt a CPU nem lényeges, amúgy érdekesség, hogy az E magokat nem használja. tesz rá nagy ívben...
De kiszolgálja a 4090-et, így nem is lényeges. Majd meghekkelem, de még nem volt időm vele foglalkozni.Szóval totális GPU teszt így.
Én az RT Ultrát választottam, keservesen, de tartja a 120 FPS-t.
Fontos, hogy DLSS szóba sem jöhet. Még Quality sem. Felső vezetékek fűrészfogasak. Egyedül a DLAA képes normális légvezetékeket adni. Az pedig fontos
Kettőt mértem, egyik ahogy nekem tetszik és használom jelenleg, RT Ultra / DLAA, másik egy standard Extreme Preset / TAA. (Érdekes, ezt nem írja)
De ez igazából a 4090 eredménye, ami 3030MHz OC volt.
Ultra+Rt+DLAA
Extreme+TAA
-
Pioneer
őstag

-
zebra_hun
veterán

Lebuktam

Amíg a fiatalok nappal ilyeneket bohóckodnak, éjjel pálinkát főzök, telibe találtad
Üdv. újra itt

Új hozzászólás Aktív témák
-
42298 - 42201
42298 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Könyvajánló
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 15 éves a Google Chromebook
- LEGO klub
- Projektor topic
- A Xiaomi robot az otthoni villanyautó töltést is megkönnyíti
- A Jolla Sailfish OS-ével dob piacra telefont a Commodore
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 i5 8Ram 512 SSD A1706
- Intel Core i5-14500T 14-Core 3,4 GHz LGA1700 (24M Cache, up to 4.80 GHz) OEM Processzor
- HIÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5563
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo X13 Yoga WUXGA 2in1 Touch i5-1145G7 16GB 256GB Intel Iris XE W11 Pro Aktív Toll LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Mihelyst van időm egyből megy a játék.