Hirdetés
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParmaBoy
tag
válasz
Hatvan9 #71780 üzenetére
Nem feltetlenul jon ki az osszes, de erdemes krokival oldalrol emelni, leengedesnel egyik oldal, feltoltesnel masik, igy tul is lehet tolteni, ami hasznos, igy az 5. Fogaskerek is beleer, tovabb tart.
imert trukk, az m13-an levo valtok sajos surun hullanak szet. (Tipushiba... ugyanez a vag dq200, ahol 1.7l helyett 1.9l-t illik beletenni, a gyarto kesobb modositott es 1.9 a gyari feltoltesi mennyiseg is, a meghibasodasi arany is jeletoset javult.)
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok
Hátha valaki ért hozzá, Swift Mark III-ban (2007) váltó olajat cseréltettem, gyári volt benne 50e km van a kocsiba, a szaki szerint nem ment bele több 1,8 liternél, mindenhol 2,2L -t írnak minimum, vagy akár 2,5 -őt, ez lehet gond? -
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow #71777 üzenetére
Van kecskeméten egy jobbra kanyar, alapból lámpás kereszteződés de oldalra elmehetek ha nem jön senki, macisajt van csak. az útfelület kiváló, de vasúti sín van a kanyarban majd egyből utána egy hirtelen lejtő az útban ahogy a vasúti töltésről levezet. a sinen már megcsúszik utána eltűnik alóla a talaj de amint leér betapad az eco és 50es tempóval abszolválható a kanyar
Amúgy olyan 2 hete 17 fokban a poros és szűk körforgalomban, duplasávos belső ívén a vadiúj téli bridgestone tette fel a kezét. tolta az orrát, éreztem, hogy minthogyha többet kellett volna fordítanom a kormányon, aztán fordultunk szépen nem volt semmi, csak ahogy tekertem vissza a kormányt akkor lett nyilvánvaló, hogy ezt becsülettel végigradíroztuk.Én sokkal többet vártam az új télitöl, az idei nem túl hidegekben tesztelgettem, hogy a 7 éves gyári yokoknál nem domborít nagyobbat.
De ezzel nem azt mondom, hogy egy Conti téli sokkal jobb lett volna. Azt gondolom nekem magasak az elvárásaim. Így lehet marad még idén az eco. Idén le is írom őket végleg aztán muszáj lesz valamit beújítani. -
burgatshow
veterán
válasz
Gyöször #71776 üzenetére
Ma reggel 2 szitum is volt, ahol kijött az új gumi előnye:
1. Bp-en a Dömsödi utca - Kerepesi út sarkán jobbra kanyarodtam ki, ahol van egy kis emelkedő. Korábban itt az Eco-k mindig elkapartam. Ez meg mint ha meg sem kottyant volna neki.
2. Ady Endre út - Budai út Budakalászon, balra nagyívben kikanyarodás. Jobbról érkező kolléga tempósan jött de jelzett, hogy kienged. Pechemre én csak őt néztem, előttem meg közben kanyarodtak be nagyívben, ott lesatuztam. Megálltam... Aztán meg elindultam. Harapták az asztfaltot. -
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow #71774 üzenetére
Nyilván marad ez a 8adik éves eco, mentem vele olyan 5-600 kmet mióta fent van, sikerült autópályára felvezető íven kanyarodni egy finomat vele, volt egy sas vagy mittomén milyen nagy madár miatt satufék. kicsit sétál jobbra balra a hosszanti nyomokon, de már megszoktam. ez valamiért vasárnap hajnalban 4órakor sokkal jobban zavart, amikor erős volt az elhatározás, hogy kivágom őket. De lehet én voltam gyenge a végigbulizott éjszaka miatt
Csak 1 gumishoz jutottam el aznap árérdeklődni, az horribikisat mondott. Azért még benne van a pakliban, hogyha kapok egy jobb árat megrendelem.. -
burgatshow
veterán
válasz
Gyöször #71772 üzenetére
Amugy persze el tudom hinni, hogy a jobb tapadas miatt labor korulmenyek kozott kimerheto a kulonbseg, de en nem vettem eszre.
Meg persze nekem ott van meg az automata, az is biztos elnyel valamennyit az erzekelhetosegbol. De olyat hatarozottan nem erzek a kocsin, hogy piros lampara “ragurulva” fele akkora tavot lassulna.
Most te vegul megvetted?
-
-
válasz
burgatshow #71769 üzenetére
"- gordulesi ellenallasban nem vettem eszre valtozast,"
Ne szórakozz már!! -
burgatshow
veterán
válasz
bigyo108 #71768 üzenetére
Husvetnak vege, mentunk sokat, ime a tapasztalatok:
- kesobb kell fekeznem es ez nem azt jelenti, hogy a fekezesi dinamikam valtozott volna,
- szerintem jobb a rugozasa a guminak,
- palya temponal szerintem nem feltetlen halkabb, varosban viszont biztosan,
- gordulesi ellenallasban nem vettem eszre valtozast,
- kanyarsebesseg tutira jobb anelkul, hogy kiesnenk sz ulesbol.Osszegezve: ajanlom.
Szerk.: bocs, nem valasznak szantam.
-
bigyo108
aktív tag
válasz
Rataxes #43489 üzenetére
Szép napot,
Ma ugyanez volt a hiba jelenség nálam is.
Csak kint voltunk az udvaron, egyszer csak látjuk, hogy indexel a kocsi mindenhol.
Vagyis elakadásjelzőzik.
Sehogy sem lehetett kikapcsolni.
Ha ráadtam a gyűjtást, abba hagyta, ha levettem akkor ujra csak villogott.
Akku sarukat levettem, kormány alatt bal oldalt, minden csatlakozót megmozgattam, most nem csinálja.
Mi volt a megoldás, mire számítsak?
Üdv Zs -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
válasz
burgatshow #71763 üzenetére
Nem fúj már annyira hideget. De majd úgyis UV gáz megy bele. Majd ott meglátjuk szökik e valahol.
-
AMD Power
titán
válasz
burgatshow #71761 üzenetére
5 éve volt töltve utoljára.... Szerintem sehol nem szökik.
-
movax
őstag
Vitarán 75e km és hat év után, tavaly cseréltem le a gyári Conti Ecókat Kumhóra, azok is jók voltak, az újak is jók. A téli Firestone-ok még lazán futnak pár évet, 6 szezon után is.
-
Qtya123
őstag
válasz
AMD Power #71755 üzenetére
Nyilván egyéni vélemény de ha muszáj gumit venni, de csak 2-3 évre tartja meg az ember az autót, én akkor sem érzem azt indoknak, hogy ezért valami gagyi, noname alsópolcos sz@rt tegyen rá az ember.
Spórol rajta 4 darab esetén mondjuk 45e Ft-ot, de ha akkora trágya a gumi, hogy megállni nem tud, akkor lehet nem eladáson, hanem a roncstelepen kell majd gondolkodni. -
dethroner
veterán
Nekünk 19-es swift van, és a gyári eco még ezt a nyarat vígan elviszi. 72 ezer van a kocsiban, a vele egyidős Dunlop-on még a kopás legkisebb jele sem látszik.
-
dethroner
veterán
válasz
burgatshow #71750 üzenetére
Az 50 ezek km az csak a nyári futás alatt jött össze?
-
Jadro
veterán
válasz
burgatshow #71750 üzenetére
Én is így vagyok vele. 40k körül van benne és most kezdi a 4. szezont. Igazából semmi bajom nincs vele. Nem nyikorog, nem csúszik a körforgalmakban. Mondjuk nem vezetek vadul, csak néha dinamikusabban.
Valószínűleg sokat segít az is, hogy itthon garázsban áll, melóhelyen meg mélygarázsban. Meglátjuk majd szezon végén az állapotát és ha már nagyon elhasználódna, akkor jövőre lehet hogy majd 4 évszakost kerítek.
-
blakey
titán
válasz
burgatshow #71735 üzenetére
Annál az ECO guminál kb. minden jobb, 3 hónaposan cseréltem le őket négyévszakosra, azonnal lehetett hallani, hogy sokkal jobbak, pedig alig telt el 5 km.
-
paolinho
őstag
-
AMD Power
titán
Valószínűleg elmarad a jövő évi autó eladás. Januárban már 5 éves lesz a most rajta lévő Nexen 4 évszakos gumi. Majd gumissal meg fogom azért nézetni a gumikat. Hátha kibírják még a jövő évet. Ha nem veszek rá új gumikat, de azt akkor nem fogom újra 5-6 évig használni így az a budget kategóriábòl lesz majd.
-
Qtya123
őstag
válasz
burgatshow #71738 üzenetére
Én múlt év tavaszán akartam venni PremiumContact 7-et, de én 16-os kerekeken gurulok, arra a méretre meg még nem volt akkor.
Így PremiumContact 6-ot vettem, az volt méretben. Elégetett vagyok velük, zajban egyébként nem sokkal halkabb, mint a Barum Polaris 6 téliek. Jövőre azok is cserések, TS870 Conti a kiszemelt.(Ja amúgy ez a PremiumContact 6 vásárlás úgy zajlott, hogy beballagtam személyes átvételre a megrendelésért, már pakolnám be az autóba, akkor látom, hogy EcoContact van az oldalára írva. Azt rendelték be véletlenül. Mondom nekik, hogy akkor rendeljétek meg a másikat. Válasz: oké, oké, de hát nem akarja ezeket elvinni? Ezek lényegében ugyanolyanok, mint a PrémiumContact.... Anyád)
A Swiftre meg szerintem meg fogom venni életem első 4 évszakosát... 99%-ban városban megy, rövid pár km-es távokat. Arra Hankook Kinergy 4S2 H750 a kiszemelt.
-
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow #71738 üzenetére
Okés! 60-70 közt látom darabját. megkérdezhetem mennyi volt?
-
Gyöször
senior tag
válasz
burgatshow #71735 üzenetére
Vártam már, hogy mit mondasz róluk!. ma dobtam alá a lassan 8 éves ecokat, de lehet még idén veszek rá újakat nemtom. Szóval szivesen veszem ha további infókat is olvashatunk a conti prémiumokról
-
paolinho
őstag
Na én is hasonképp oldottam meg ugyanazon a kis gumicsövön felvezetve a kábelt, és meglepően könnyen sikerült befűznöm azt.
link
link
Nekem jobban tetszik így, hogy rejtve van a vezeték, és max. 1 órát vett igénybe az egész kamerafelhelyezés elől és hátul. Annyi svindli van az ügyben, hogy a hardwire kittet korábban befűztem, és rácsatlakoztattam a biztosítékokra. Az még egy óra volt kb. -
burgatshow
veterán
Na felkerültek az új gumik, bár még csak egy olyan 20 km-t mentem velük, de most vagy placebo, vagy nemtom de érzésre sokkal halkabb. Bár nyilván nem fair teljesen összehasonlítani egy 4 éves eco gumit egy zsír új prémium gumival de akkor is halkabb érzésre.
Plusz perem védős ami a csomagoláson nem jött át.
-
-
roti86
őstag
válasz
cherubion08 #71723 üzenetére
Ha a szerelő nem légtelenitette rendesen a rendszert, akkor előfordulhat, hogy még szipkázza a vizet és még ki nem megy az összes levegő után kell tölteni.
-
Qtya123
őstag
válasz
kenguru99 #71715 üzenetére
Közben kértem szemlét és ajánlatot az üregúrtól. Az ő munkájálukat ismerem, lassan 3 éve, hogy csinálták a másik autót. Ő megtekintés után 280at mondott.
Egy másik hely [link] látatlanban adta az ajánlatot, 160-180 közötti árát mondott. Pozitív, hogy ők is hivatalos Dinitrol partner, rajta van a Dinitrol oldalán a szerződött szervizek között ez a hely is, meg azért nem ma alakultak. Negatívum, hogy 0 azaz teljesen 0 véleményt és infót találtam róluk, csak ezt a retro weboldalt.
Az üregúr felé húzok, láttam hogy dolgoznak, látom hogy tartós az eredmény. Kérdés megéri e nekem a kockázat a linkelt hely tekintetében.
-
paolinho
őstag
válasz
Qtya123 #71727 üzenetére
Igen, pont ez lenne a tervem. Igazad van, macerás a befűzés, de utána nem fityeg a kalaptartó felett. Az Aurisban le lehetett pattintani a csomagtér ajtó felső takaróját, és utána, ha nem is teljesen simán, de kisebb játszadozással, na meg egy behúzó dróttal át lehetett hozni a kábelek mellett a kamera vezetékét is.
-
Qtya123
őstag
válasz
paolinho #71726 üzenetére
Ja hogy a csomagtér ajtóra gondolsz?
Én abba nem vezettem be, kijön a tetőkárpit alól és kész, fel van ragasztva a kamera és kb 10-15 cm kábel látszik. Van aki bevezette a csomagtér ajtó kábelkötegébe, de az elég macerás munka volt, nekem nem ért annyit, hogy szétborítsak ott mindent.
-
-
Nem suzuki egy Opel corsa D. Csak làtom vannak itt szerelő szakik. Nővérem kocsiàval szívok. Törölhető ha valakit zavar a kérdés. Megrepedt egy vízcső ,szerelő cserélte,feltöltötte,elhoztam. Rànézek később ,tartàlyba nincs víz,picit utàntöltöttem. Mentem vele kb 10 percet. Kesőbb megnézve megint üres a tartàly. Utànna öntöttem megint pàr dl. Alà nézve nem folyik. Lehet nem töltötte fel rendesen? Elő fordulhat,h csak menetközbe szórja a vizet?Bocs,de totàl hül.e vagyok ehhez.
-
AMD Power
titán
Ma lett volna cserélve az autóban a fèknyereg tartó. Suzukis boltból lett is rendelve egy. Persze nem volt jó.
-
Qtya123
őstag
válasz
paolinho #71718 üzenetére
Én úgy vittem el hátra hogy lehoztam az A oszlopnál a burkolat alatt, majd végig a küszöb burkolat alatt, gyakorlatilag be tudtam tenni azokba a rögzítőkbe, amelyekben a gyári kábel köteg is fut. Hátul felhoztam az ülés melletti műanyag borítás alatt, a hátsó kis háromszög ablak borítását leszedve meg már hozzáfértem a tetőkárpit és a csomagtartó nyílás kédere közötti részhez.
Azért így vezettem el, mert nem akartam a függönylégzsák előtt elhúzni a kábelt felül. Alulról elvezetve pont kiadta a hossz, igaz ez nem A800s, hanem DDPAI Z40, szóval nem tudom a hátsó kamera kábel hossza van e legalább ugyanannyi az A800s esetén is, mint az én kamerámnál.
-
paolinho
őstag
2023-as S-cross-ra szeretnék a 70mai A800S tip. első kamerához csatlakoztatva befűzni egy RC06-os hátsó kamerát. A tetőkárpit alatt el tudom húzni hátra a kábelt, viszont azt nem látom át, hogy mi módon lehetne kibontani a hátsó felső féklámpa irányába haladva a hátsó ajtó borító felső takaróját. Csinált már valaki ilyet esetleg?
A korábbi autőmon (Toyota Auris) ez simán megoldható volt, az S-cross-nál még nem sikerült kitalálnom ennek lehetőségét. -
Qtya123
őstag
válasz
kenguru99 #71715 üzenetére
Lemezek esetén 1-2 helyen. Van rozsda, a hátsó híd ami rozsdásabb. A drága helyeken leszerelés és homokszórás volt a terv a hídra.
Nyilván ez nekem nem kell. Eleve 40e Ft egy bontott rozsdamentes híd.Futómű elemek vastag vasai nem érdekelnek. Annyit akarok hogy a sárvédő, küszöb ne rohadjon el 7 év alatt. Erre akarok egy állagmegőrzést.
-
rumos XIII
aktív tag
2025 vitarára lehet utólag rakatni gyári első parkoló szenzort? Van valakinek tapasztalata vele?
GL+ -
kenguru99
senior tag
válasz
Qtya123 #71712 üzenetére
"De ott repkednek ezek a 350-500 közöttiek. Más helyeket is hívtam, kettő is adott látatlanban 200e körülit. Gyanítom az a különbség köztük, hogy míg az egyik maximálisan letakarítja a rozsdát, a másik helyen úgy-ahogy, aztán megy rá az alvázvédő...."
Ez így van. Baromi nagy munka eltávolítani a rozsdát. Az olcsó ajánlatnál nyilván ezt nem teszik meg. Szerintem engedd el, tényleg nem ér ennyit az egész. Hacsak nem tudod - akár csak részben - magadnak csinálni. De akkor meg te fogsz vele sokat dolgozni.
Én magamnak csináltam. De nem volt könnyű.Meg tudod ez a maximálisan eltávolítja a rozsdát is olyan dolog, hogy kb lehetetlen teljes szétszerelés nélkül.
És amikor kívül ilyen akkor már az üregekben is sok a rozsda. A legjobb dolog amit tehet az ember, hogy nem vesz rozsdás autót. Vagy legalábbis nagyon rozsdásat nem, hiszen ebben a korban már nincsenek csodák.
Szinte mindent meg lehet javítani egy autón. A rozsdás karosszériával való küzdelem szélmalomharc, sosem lesz jó.
-
Qtya123
őstag
válasz
Gyöször #71713 üzenetére
A videóban szereplő Sx4-ben már ugyanaz az 1.6 motor látható, mint a Crossban.
Ha jól emlékszem az SX4-ben 2010-től jelentek meg az 1.6-os példányok, de szerintem itthon nem túl gyakori.Szóval jó videót nézel, első gen Crossban pontosan ez van és így kell cserélni a gyertyát.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Qtya123 #71712 üzenetére
Kössz!
Nektek a légszűrő a tűzfal felé van? Leveszem a díszburkolatot a tetejéről, aztán ott is a trafó?
[Youtube link] ez az a motor, mint itt az sx4 ben, vagy ez még az 1.5? -
Qtya123
őstag
válasz
ViZo72 #71710 üzenetére
Kaptam máshonnan is ajánlatokat közben, de érdekes dolog, mert a komolyabb helyekben az a közös, hogy látatlanban nem mondanak árat, hanem átnézés után.
De ott repkednek ezek a 350-500 közöttiek. Más helyeket is hívtam, kettő is adott látatlanban 200e körülit. Gyanítom az a különbség köztük, hogy míg az egyik maximálisan letakarítja a rozsdát, a másik helyen úgy-ahogy, aztán megy rá az alvázvédő....
Gyöször: Igen, az a típus kell bele, amit írtál. Fejből nem ugrik be a csereperiódus, a könyve meg most nincs a közelemben, de valami 95e km rémlik.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Qtya123 #71708 üzenetére
Szia!
M16 motorban mennyi a gyertya csere intervallum, meg tudod-e mondani? az a Silfr6a-11 gyertya kell bele amit a sumonál 6500 ért látok? egy ismerős környékezett meg ezügyben, mert lepcses szám van és valami szövegkörnyezetben elköptem, hogy "épp az eskrosszban cseréltem a gyertyát mikor csöngettek.." -
-
válasz
cherubion08 #71707 üzenetére
Igen, ez az, köszi!
Ha valaki tud színkódot, annak nagyon örülnék. -
-
Sziasztok!
Láttam pár világos kávészínű vitarát.
Valami ilyesmi a szín, ami a képen van, de élőben világosabbnak tűnik.
A suzuki weboldalán az "Elefántcsont metál / Gyöngyházmetál" néven találtam olyan színt, ami a látottakra emlékeztet.Valaki tudja ennek a színkódját?
Ha esetleg több hasonló árnyalatról tudtok, akkor az is fontos infó a számomra.Köszi!
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
2014-es SX4-hez szeretnék vásárolni távirányitóba elektronikát, merre induljak? Jó lehet akár bontóból amit rátanitok az én autómra? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Megjelent a OnePlus 13T
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest