Új hozzászólás Aktív témák
-
psyho85
aktív tag
válasz
fagy53 #11167 üzenetére
Nem fúró, hanem fúrószál: azért az előbbi kicsit sok lett volna
A kedves bátyó 2600xt-t hűt a vf900-al? Ilyen réz-rózsáknál nem is csodálom, hogy el tudja vinni a ház jó helyen lévő ventije a meleget, van elég felület hozzá!
Nekem csak egy ősi (idén lesz 9 éves) házam van, aminek az oldalán még szellőzőnyílás sincs, belemegy egy venti előre, meg egy hátra - 'oszt csók. Ebből kifolyólag az oldala nélkül operál a dolog, de már dolgozom az ügyön, a fúrót/flexet nem kímélem, lesz még ebben néhány venti
-
psyho85
aktív tag
válasz
fagy53 #11151 üzenetére
Hát, ezzel a vf700Cu-val desktop alatt (venti olyan 50%-on) 38-44 fok (külső hőmérséklettől függően), eddig volt 40%-os gyári hűtő mellett 51-58 fok. Most ha kitekerem maximumra a zalmant, akkor olyan hangos, mint a gyári 40%-os, és erőteljes, hosszas terhelés után se megy 56-57 fok fölé. Szóval azért hatásos, az a 10 deka alumínium meg műanyag nyomába se ér a majd fél kiló réznek
!
Az "új" directx okozott valakinek vmi változást?
-
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
Egyfelől ismét gazdagodott eggyel a vf700Cu-val hűtött HD 2600-ok tábora, jelen esetben egy Sapphire: HD 2600 pro AGP. A dolog csak azért érdekes, mert egy 3-as BOSCH fúrószál beletört, szóval nem volt egyszerű a menet. Az eredmény, ha valakit érdekel:
http://kepfeltoltes.hu/080627/P1060422_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080627/P1060423_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080627/P1060426_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMásfelől, a fent említett kártya nem veszi be a 8.4 utáni frissítéseket. A Sapphire által kiadott hotfixes verziókról van szó, természetesen. Valakinek hasonló probléma esetleg? Visszaolvasva látom, hogy egy alapos pucolás ajánlott, meg is próbálkozom vele, csak eddig minden gond nélkül épültek egymásra szépen a driverek
-
psyho85
aktív tag
válasz
tzsolesz #9849 üzenetére
Nem tudom, nem néztem utána, de a gddr3/4 RAM az XT-ken, az már nem 256bit-es
? Mert ugye a pro-n lévő DDR az csak 128-as, ami azért nem mindegy
. Azért mertem a memóriára hivatkozni, mert tudtommal az kell jobban/nagyobrészt/akármi az AA-hoz - tehát azt "eszi jobban". Tágítsátok tudatom, bizonytalan vagyok
.
-
psyho85
aktív tag
Üdv! Olvasgatva itt a procilimitről és a kari AA/AF-hez való viszonyáról, kicsit "megtekergettem a nyakát" a rendszernek. A 4,1Ghz-re felhúzott Prescott-al a windows még felállt, de játszani nem sikerült, nem bírták a ramok. Viszont, 3,7Ghz (275Mhz Bus, 200Mhz RAM@2,5-4-4-7) -el már simán mentek a dolgok, de a Call of Duty 4-ben az AA még mindig halált okozott max graf és max AF mellett 1024/768-ban - anélkül viszont tökéletesen futott, fps-t ugyan nem mértem. Ez persze egy 2600pro (@850/1100), egy XT-nek valóban nem lehet sok gondja az AA-val, a gyorsabb memória a "ludas", gondolom én. Szóval szvsz még többet is ki lehet hozni belőle, de mondjuk egy Prescott magos cucc ma már kezd nagyon kevés lenni.
-
psyho85
aktív tag
Üdv!
Ha esetleg van még valakinek van még Sapphire 2600pro-ja, legyen szíves közölni, hogy milyen hőmésékleten üzemel! Az enyém itt 333/333 2d esetén 48 fok, 600/1000 2d esetén 55fok, és 850/1100 3d terhelés alatt 65 -67 fok, ami szerintem sok. Leszedtem a hűtőt, megküldtem Titan ezüstös pasztával, kifújattam, és így mértem ezeket az értékeket.
Esetleg ha valami normális és emberi árú hűtés van rá, arra is szívesen vennék tippeket.Előre is köszönöm!
-
psyho85
aktív tag
válasz
BukottHangya #9569 üzenetére
Kicsit fentebb olvasol, akkor látod hogy jó az
Amúgy én egy 360W-os táppal huzatom 2 vinyó és 2 cd/dvd drive mellett, huzatott procival, és semmi baja (kopp-kopp-kopp)...
-
psyho85
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #9474 üzenetére
Azért kell, mert így szép, és ha már van, miért ne működne?
Főleg együtt?
A HW gyorsítás is be van kapcsolba, igen. Szóval 20" monitoron csúnyácska, ha szét van húzva
, csak simán, sőt deinterlace nélkül kifejezeten gusztustalan
. Nomeg, hogy egy programban lévő elemek ne legyenek egymással kompatibilisek...
Nem az a bajom, hogy nem teljes képernyős így a kép, hanem hogy eltolja a méretarányt.
-
psyho85
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9470 üzenetére
Üdv! Ha már ezt így említetted, elő is kotortam egy PowerDVD 7-et, a 3730-as update-el együtt. A problémám az, hogy ha be van kapcsolva a hardveres de-interlace és a read-it-clearly, valami írtó gány módon összenyomerálja a képet, és beteszi bal oldalra (bár hozzáteszem, ezt leszámítva valóban tűéles...
). Csak a 2600 hardveres gyorsításának kihasználása nem változtat a dolgon. Jah, a gépen még abszolút 0 codec van fönn, és gondolom ennek köszönhetően egy avi szaggat is rendesen, amit már egy 2000+ -os amd egy radeon 9200-vel is elvitt rendesen... fene ebbe a software-pokolba.
A PowerDVD-s problémála esetleg tud valaki valami megoldást?
@Maci: a réginek gyász-, az újnak diadalinduló!
-
psyho85
aktív tag
@fagy53: Ó, tisztában vagyok én a cserével, pontosabban annak szükséges mélységével!
Most szépen gyűjtögetünk!
Aztán már könnyű lesz...
A Sapphire meg halk szerintem, csak nem túl nagy a hűtés hatásfoka - ami emelve a ventillátor sebességét annyit változik, hogy hangos lesz és meleg is...
Ez persze lehet egyéni szoc. probléma is.
-
psyho85
aktív tag
@fagy53: Igen, ez a 74xx elég érdekesen hangzik, főleg, hogy abban 12pixel/5vertex shader van, bár a proci nagyon sokat számít, mert procihúzás nélkül ebből is csak 6600 pont jött ki, továbbá az már pcie-s, nem? (Minden tuning nélkül csinált 6100-at.) Új konfig az lessz, most már csak azt keresem, mi ennek a határa
@Tuja1: azzal az MSI laplappal lehet is normálisan tuningolni
.
@1010: előbb a driver, utána a hotfix, nekem így működik perpill.
@Ste: volt ilyen problémám, de akkor még 9200SE meg Catalyst 7.2 volt...
-
psyho85
aktív tag
válasz
psyho85 #9366 üzenetére
Fene, most nézem, nem enged be a buta x3, nem megy a link... A lényeg a következő: a GPU 600Mhz helyett 850-en pörög, a memória pedig 1100-on. De elvileg ha ezt bemásoljátok már látható amit látni kell: http://psyho.fx3.hu/3dmark05.jpg
Amúgy ha van valakinek még szintén AGP-s Sapphire HD 2600pro-ja, és talált megoldást a driver problémára, kérem segítsen! Én perpill a 8.1-es ati drivert használom, mert a 8.3 hotfix nem ismeri fel, amit adtak hozzá az pedig már egy ősi valami.
-
psyho85
aktív tag
Üdv Mesterek!
Egy hónapja vettem egy Sapphire HD 2600pro-t, mert egyrészt AGP-s S478-as alaplapom van, és abba felesleges jobb, másrészt viszont csóró is vagyok ám, és az a 17k teljesen baráti ár volt egy ilyen kártyáért. Teszem hozzá, egy x1550 után megváltásként értékelhető (és azt eladva már csak 6k-t kellet invesztálni
). A történethez hozzá tartozik, hogy vissza akartam vinni (és vissza is kellett volna), mert az eladó által szóban és írásban is beígért 1000Mhz-s memória helyett csak 800Mhz-es DDR2 volt rajta…
Ám ha már így alakult, hát hajtsuk meg, mondtam én, egyszeri és egyszerű user, mi jön ki belőle?! Ha más nem, a füst! Az eredmény viszont meglepő volt: [LINK] Átállítani nem állítottam semmit, alapbeállításokkal futott.
A memória már nem bírja, de a GPU és a CPU még igen – hozzáteszem, ez egy ASRock P4i65G, nem egy tuning-barát alaplap. Persze a videokártyán a ventillátor 95%-on pörög ilyenkor, a hőmérséklete 67 fok körül van, de füles mellett úgyse hallani (és egyébként is határozottan halk a hűtése – bár én egy süket zenész vagyok
)! Érdemes-e még húzni, vagy dőljek hátra, és örüljek, hogy a CoD4 tökéletesen 1024*768/közepes grafikán (persze DX10-es effektek nélkül)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest