Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Jóárasított kézikonzollal tarolna jövőre a Lenovo
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endless
aktív tag
Háttérképekhez tudtok valami jó alkalmazást? Régen a Zedge-t használtam de mára már elég béna lett…
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
jófejsrác
senior tag
Hello,
létezik olyan edzés követő app aminek az UI felülete olyan mint a Garmine? Úgy értem, hogy egy általam kiválasztott háttér és arra ráteszi az éppen aktuális edzés adatokat (idő, kalória , edzés fajta stb).
koszi -
M1995
aktív tag
válasz MikeWazowski #40923 üzenetére
Consent-O-Matic például, persze a puding próbája az evés, hogy melyik oldalakon működik mert sajnos nem egységesek ezek a cookie figyelmeztetők és jelentkezz be, töltsd le az appot, iratkozz fel hírlevélre és minden hülyeség. El lett rontva az internet sajnos.
A Google-nél nálam a Wipr Extra kiszedte, zavartalan privát ablakban is. Egyelőre nekem ilyesmire nincs külön kiegészítő, mert a Wipr adblocker eltünteti, csak észben kell tartani ha százból egyszer nem megy egy weboldal, mert a cookie popup blokkolva lett, akkor ideiglenesen kikapcsolom az adblockert, intézem a cookie felugrót és utána már jó, adblocker vissza.
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz MikeWazowski #40923 üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
-
nylontacsko
senior tag
Megvásároltam az Inpaint alkalmazást.
A telefonon és a tableten is fent van az app.
Létezik, hogy csak azon az eszközön működik az alkalmazás korlátozás nélkül, amelyiken megvásároltam?
Mondjuk logikusnak tűnik, mert nincs hozzá acc."Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
M1995
aktív tag
válasz noorbertt #40918 üzenetére
Mert szemétdomb a net és főleg a mobilweb. Napi használatnál évek alatt összességében szerintem olcsó ez a pár kiegészítő és Mac-re is jó, családi megosztás is. Annyira jó, hogy a Safarihoz lehet kiegészítőket használni.
Sajnos az internet aranykora elmúlt, régen egyedi honlapok, blogok és fórumok, a poszt visszakereshető volt normálisan, most helyette szar corporate social media végtelen feed csak scrollozz összevissza, régi mirc és msn messenger helyett szar facebook messenger és társai, nyilvános oldalak helyett regisztrálj mindenhova és töltsd az appot, mert a mobilweb szándékosan lebutítva, régi jó google search-ből seo advert hülyeség lett, youtube hobbi helyett biznisz lett, híroldalakból is a minőségi paywall, a hülyeséget és hazugságot persze ingyen terjeszti zuck és musk, reklámok, lehúzások, csalók, régebben emberek közösségi internete volt most ilyen corporate feeling van és akkor most jönnek az AI baromságok is.Cserébe én mobilon nem nagyon játszom, arra nem költök semmit. Safariban chess.com elég időtöltésre, Arcade próbaidőszakban párat megnéztem, amikor valamilyen alkalmi vétel akad, hogy rövid időre ingyenes vagy akciós egy játék, de még az se érdekel annyira. Például a Hitman Sniper két napig volt fent és meguntam.
Nem játék appokból is kerülöm a havidíjasat és írtam gyakorlatilag az ingyenes Apple appokat használom mindenre, így már is spóroltam azokhoz képest, akik fizetnek külön email kliensért, jegyzetelőért, jelszókezelőért, budget appért, időjárásért stb.
-
M1995
aktív tag
válasz Zsolt,72 #40915 üzenetére
Ezzel is van még tennivaló, pl. írja a jelszavakhoz nem fér hozzá az örökös, tehát ha azokat is át akarod adni, érdemes a jelszavakat jelszavas jegyzetbe rakni, vagy jelszavas PDF-be, máshova nem Apple helyre és azt is leírni mi a teendő. Engem az is érdekelne, mi van ha az örökös nem intézkedik azonnal, mert pl. az iCloud felhasználási feltételekben én csak ennyit találtam:
YOU ARE RESPONSIBLE FOR THE TIMELY PAYMENT OF ALL FEES AND FOR PROVIDING APPLE WITH VALID CREDIT CARD OR PAYMENT ACCOUNT DETAILS FOR PAYMENT OF ALL FEES. If Apple is unable to successfully charge your credit card or payment account for fees due, Apple reserves the right to revoke or restrict access to your stored content, delete your stored content, or terminate your Account.
Nem részletezik mennyi a türelmi idő, mikor törlik az adatokat, ha nem fizetsz.
És persze bízni kell a kijelölt személy ért hozzá, mert ha elhagyja a kapott kulcsot, akkor megette a fene.
-
M1995
aktív tag
válasz MikeWazowski #40903 üzenetére
Hát, csak ötöt nem tudok írni, mert a legtöbbet használt top5 ami alap az nem túl érdekes, Safari, Mail, Notes, Calendar, Reminders. (Music, Pages, Numbers, Files, iCloud stb. Apple szolgáltatások)
Safari kiegészítők: Wipr adblocker, Banish mobil web hülyeségei ellen, Noir, Sponsorblock (StopTheMadness is jónak tűnik, bár meg is kérik az árát), valami térkép link átirányító.Beépített dolgok pl. nagyítót tükörnek használni, számológép, időjárás, jelszavak stb. Shortcuts-ban pár hasznos parancs.
GarageBand unokahuginak zenebonázni. Freeform egyedi képeslapok készítésére, ebben még ott van az "én rajzoltam" érzés, és szebb mint valamilyen AI generált förmedvényt küldeni szülinapi köszöntésnek.Egyéb kötelező: bank app, BudapestGO, Telekom, Wikipedia
bolti appok Müller, Notino, Burger King stb. hülyeségek
chat appok (utálom még iPhone-os ismerős se képes iMessage-en írni)Talán érdekesebbek:
Classical az Apple Music mellé, Shazam is összekötve
Playlisty áthozni a Spotify listákat, Apple Music mentést csinálniSequel: filmek és sorozatok
Unsplash: háttérképek
DailyArt: festményekNASA, Apollo's Moon Shot AR (unokaöcsinek vicces kilőni a Saturn V rakétát a Blaháról "gyorsan mert ellopják" )
Outplayer, Infuse kinek mi, bár én csak ritkán egérmozizok
külön kamera app nekem nincs, annyira nagy fotós nem vagyokOneDrive csak plusz feltöltésnek a fotókhoz, ne csak iCloudban legyen gond esetére, két felhő és helyi mentés mellett csak nem veszik már el semmi.
AI nem annyira érdekel, a Telekom most ajánlott egy év Perplexity használatot, nem tudom mennyit fogom használni, jó google skill még mindig elég szerintem, a csoda AI is csak a netről kaparja az információt.
Újévi fogadalom lesz majd, hogy kicsit rendet rakni. Olyasmin is szoktam gondolkozni valamilyen "digitális végrendelet" leírást csinálni mi hol van, hogyan lehet hozzáférni, mihez inkább ne, ha holnap elüt egy autó, nem is tudom gondolom amikor megszűnik a bankszámla vagy lejár a bankkártya és nem tudják vonni az iCloud Photos árát, ha nem intézi senki megy a levesbe minden X hónap után? Mert gondolom az Apple nem őrzi ingyen örökké. (nekem van helyi mentés is, de az emberek többségének nincs)
-
consono
nagyúr
Spark (Mail)
Spark (Positive Grid)
AUM
Spotify
YouTubeBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
veterán
A sorrendet nem tud, de ezek pörögnek a legtöbbet:
Facebook
Messenger
Viber
HVG
NSO
-
noorbertt
őstag
válasz burgatshow #40909 üzenetére
ActualBudget lehet jobban tetszene ha váltasz, akkor kérem a most fizetett összeg negyedét
-
burgatshow
veterán
1password
YNAB
Waze
Transmit (visszsvont app - nekem meg van)
Protonmail -
baloo79
tag
Spotify
Signal
Telegram
Bitwarden
Joplin -
Mela Kehes
Topikgazda
2Do
MoneyWiz
Week Calendar
Notion
Spark"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
merqree
őstag
Flightradar24
Bitwarden
Lightroom
PeakVisor
Infuse -
aktív tag
MS Outlook
MS Authenticator
Erste George
Drivvo Car Management
Wipr -
Rage47
veterán
1Password
Telegram
Letterboxd
nPlayer
Perplexity -
MikeWazowski
veterán
Kinek mi a top 5 appja, ami alap és kötelező a számára?
Lehet kapok/kapunk jó ötleteket... Nekem feedly, shazam, waze, pocket casts, viber.[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
fil
őstag
Azt hol lehetne beállítani, hogy ,ha kiveszem a tartójából az AirPods-ot , ne induljon el automatikusan a legutóbbi média (podctast, rádió) lejátszása?
Ez így idegesítő és nem találom hol tudnám kikapcsolni. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Ipadra ingyenes magyar helyesírás ellenőrzőre és képszerkesztőre (méretezés, egymásba helyezés, kollázs) lenne szükségem. Tudnátok ajánlani? Köszönöm. -
fil
őstag
Mail progiban ,hogy lehet azt megoldani, hogy bizonyos feladó soha ne legyen spam?
E-mailben lehetett erre egy filtert csinálni. Itt nem találom. -
(ex)Cat
senior tag
válasz Bondix #40891 üzenetére
Nem app, de hátha megteszi... [JustWatch]
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
nem reg vettem eszre, hogy a kepernyoidot kicsit megvaltoztattak es nem valosan irja ki mennyit nyomkodom a telefont. Facebook-Messenger-Insta egyaltalan nem szerepel mar ott, holott kb egesz nap ezeken logok. Igy a kepernyoido is teljesen fals, tegnapi napra 1 ora 19 percet ir pedig szinte egesz nap nyomkodtam a telefont. Be lehet ezt valahogy allitani hogy a tenyleges kepernyoidot mutassa az osszes appal egyutt amit valoban hasznalok? -
Bondix
tag
Tv műsor app melyik az ajánlott? A Telekom app az elég bug-os szóval...
Vagy másik kérdésem Netflix HBO valami app rá ami mondjuk egybe írja mikor mi jelenik meg? Tudom maga mind a két apo tudja ezt és jelez de hátha van valami jobb erre a célra.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz burgatshow #40887 üzenetére
Igen, az egy DJI mikrofon lesz, de az app nem egészen úgy néz ki, mint a Mimo UI-ja.
-
tboldi
nagyúr
válasz burgatshow #40884 üzenetére
Nekem inkább valami profibb videórögzítőnek vagy OBS-szerű streamelőnek tűnik, esetleg a csatlakoztatott eszközhöz/gimbalhoz tartozó app. Még nem sikerült megtalálnom, pedig már mindenhogyan kerestem az App Store-on.
-
tboldi
nagyúr
Kérek mindenkit, tekintsünk el attól, hogy honnan vágtam ki vagy hogy milyen apropóból készült a kép, nem ebbe a topikba való. Én csak egyetlen dologra lennék kíváncsi, hogy…
…milyen appot láthatunk a telefon kijelzőjén?
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz tuzpenge #40877 üzenetére
Nekem Omron complete van, felkaros vérnyomás mérő és EKG.
https://vernyomasmero.arukereso.hu/omron/complete-hem-7530t-e3-p650631213/ -
mazsi70
senior tag
válasz tuzpenge #40877 üzenetére
A családban Omron M4 és Omron RS7 van .Omron connect-el kell csatlakoztatni . Évek óta használjuk .Minden rendben van velük . Vegyesen Android / IOS használja a család .
[ Szerkesztve ]
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
tuzpenge
őstag
Nem tudom jó helyre írok e, de hátha….szóval én olyan okos vérnyomásmérőt keresnék ami a méréseket be tudja vinni/szinkronizálni az apple health-be. Van itt valakinek tapasztalata ilyennel, esetleg ajánlása egy ilyenre? Konkrét típus stb…(semmi tapasztalat nincs vérnyomásmérőkkel)
Köszönöm!ˣ
-
M1995
aktív tag
válasz user112 #40870 üzenetére
iOS 18 Photos katasztrófa szerintem, én maradok 17-nél amíg lehet. Fő helyen persze ott van minden fotó, ez alap. Amit albumba raksz, az albumban is lesz és album nézetnél látod. Ha törlöd bárhonnan, akkor törlöd, hiszen ténylegesen csak egy helyen van a kép, a fő helyen, csak album szemüvegen keresztül is nézheted. Idő, személy, hely alapján lehet szűrni, erre való a dátum, személyek, térkép. Van jó kereső, bár 18-ban ezt is elrontották ahogy felrakták felülre, 17-ig alsó sávban volt közel az ujjadhoz, szóval keresőben lehet szűrni pl. tenger, hegy, vagy amit beírsz, továbbá albumok alatt kategóriák mint selfie, videó, élő fotók stb. Máshova menteni a share menüből tudsz, kijelölsz fotókat és share menüből save to files vagy más app.
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy csak engem idegesít ez Fotók app, de agybajt kapok tőle. A menü tele van haszontalan pontokkal (napok, személyek, emlékek, utazások stb) de nincs egy nyavalyás szűrő, vagy rendező. Ha albumhoz adom, akkor a fő helyen is ott marad. Most akkor honnan tudom, hogy Albumba van e? Ha törlöm, akkor mindkét helyről törlődik? A fájlkezelő detto, de a képeket nem találja. Csak nekem furi ez? Van valami normális, nem felhős helyette? -
aktív tag
válasz Schafranek #40868 üzenetére
„nem is tudom miről írsz.”
Ez olvasható a megválaszolt posztodban s erre reagáltam. -
Wlac
Ármester
válasz Zsolt,72 #40865 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hátha valaki más is úgy járt mint én, hogy amikor új típusú személyit kapott valaki, akkor adtak hozzá egy papírt, amivel ezt el lehet online intézni. Ha valaki elhagyta a papírt, mert akkor nem tűnt fontosnak, és nem csinálta meg a regisztrációt, nyugodtan menjen be egy kormányablakba, és pár perc alatt le lehet tudni a dolgot. Elméletileg soron kívüli ügyintézés van, gyakorlatilag meg én TB-t intéztem, és a végén kérdeztem a hölgyet, hogy meg tudjuk-e ezt csinálni, vagy kérjek rá egy sorszámot a gépből. Jó fej volt, nem kellett külön, és utána már működött a DÁP.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
aktív tag
válasz Schafranek #40864 üzenetére
„Nem digitális személyi. A rendes személyazonosító igazolvány az eSzemélyi, amit 2016. január 1. után állította ki. Viszont a - távoli - DÁP regisztrációhoz 2021. június 23. után kiállított kell, és persze tudnod kell a hozzá tartozó PIN-t (ez nincs rajta semmin, az a PUK, a PIN-t Te adod meg, amikor aktiválod az e-funkciókat).”
-
sgeza
veterán
válasz tuzpenge #40859 üzenetére
Valójában nincs olyan, hogy ügyfélkapu+-ra regisztrálsz. Az nem egy másik szolgáltatás. Egyszerűen csak annyit jelent, hogy bekapcsolod a kétfaktoros azonosítást. Nem is kell újabb jelszót megadni. Ezért van az, hogy a simával már nem tudsz belépni, hiszen bekapcsoltad a 2fa-t. Ezért kell belépéshez a +-t választani.
-
MODERÁTOR
válasz Schafranek #40860 üzenetére
Ha új típusú személyi igazolványod van, akkor nem kell bemenni hozzá a kh-ba.
-
Schafranek
tag
válasz tuzpenge #40859 üzenetére
Én regisztráltam ügyfélkapu + -ra, de belépni már nem engedett.
A DÁP esetében pedig csak a regisztrációig jutottam el, mert ahhoz (hatalmas megdöbbenésemre) be kell menni a hivatalba. Nooooooooooormális????? Ekkor köszöntem el ettől is, igy most már 2 dolgot biztosan tudok:- január 16-tól nem lesz ügyfélkapum
- ezzel az elmebeteg rendszerrel nem is kell többet foglalkoznom, ergó nincs több szívás vele.Otium est pulvinar diaboli.
-
tuzpenge
őstag
válasz tuzpenge #40858 üzenetére
Megoldódott...csak az ugyfelkapu pluszba engedett be.....a simába nem, ha már egyszer regisztráltál a pluszba....oda meg az iphone gyári jelszókezelőjének a verifikációs kódját használtam, most meg a google-ét próbáltam elfogadtatni.....mire eszembe jutott hogy nem is azzal regisztráltam....szóval összegezve hátha másnak is hasznos lesz:
ha már regisztráltál az ugyfélkapu pluszra akkor onnantól a sima ugyfélkapus bejelentkezés nem fog menni (a neten sem), csak a plusz-os. Illletve ugyan azt az autentikációs progit kell használni amit a regisztrációkor (jelen esetben a gyári jelszavak-ét).ˣ
-
tuzpenge
őstag
Hello!
Az egészsegablak appba hogy a jóégbe lehet bejelentkezni? Állandóan hibát dob hogy felhasználó név vagy jelszó nem jó…de jó! Már a jelszót is megváltoztattam de úgyse jó….azóta már a neten safariban sem tudok belépni….
Mit kéne tennem? Asszonynál ugyan ez…ott még nem változtattam jelszót de felesleges is lenne…
Használja valaki ezt az appot? Mi a megoldás?ˣ
-
M1995
aktív tag
válasz kuntics #40847 üzenetére
Nem tudok ilyenről, még a StopTheMadness feature listájában se láttam, pedig az igazi svájci bicska kiegészítő.
Annyit csinálhatsz azért, hogy nem a portálok főoldalát rakod könyvjelzőbe, hanem valamelyik aloldalt pl. sport vagy ami érdekel és akkor nem jönnek rögtön szembe a politikai baromságok.
Redditen a "Yesterday for Old Reddit" kiegészítőben van keyword filter opció, persze csak redditen.
-
Teka007
csendes tag
Sziasztok!
Ha olyan futópadot használok amihez van saját app és abból lehet szinkronizálni az Apple Healthbe, akkor ott duplán fog mérni az óra miatt az app, vagy valahogy be lehet állítani, hogy csak az egyik értéket vegye figyelembe?
A futópados app annyiból talán jobb, hogy ott pontosabban megmondja a lépésszámot mint az óra, így ehhez inkább azt preferálnám. Futópadon kívül természetesen az órából kellenének az adatok.
-
kuntics
aktív tag
Létezik olyan tartalomblokkoló ami bizonyos szavakat tartalmazó dolgokat nem jelenít meg? Kicsit ritkítanám a politikai témájú cikkeket, sokallom a lehallgatós, országjárós stb cikkeket. Böngészőből safarit használok, ha ez lényeges.
-
-
veterán
Tudtok olyan appot, ami az AliExpresses csomagokat tudja jól követni és küld push-t is, ha változás van a csomag állapotába?
-
v.attis
őstag
válasz Schafranek #40839 üzenetére
Szép, de ez is téved ma hajnalban kb 5 fokot csalt felfele, napközben 3-4 fokot lefele. Mivel nekem is van kint hőmérő, illetve 2-3 városon mentem át és azokban is volt hőmérséklet kijelzés, láttam hogy az Időkép kifejezetten pontos.
Igaz csapadék ma nem volt nálunk, de a felhőt, ködöt szintén az utóbbi jelezte helyesen. -
addikt
válasz Schafranek #40839 üzenetére
Köszi!
Alapvetően nem vagyok olyan nagy alkalmazás próbálgatós, az Időképpel már korábbiakban is volt tapasztalatom, nem volt akkor sem rossz nálam és most sem az, így marad az nekem Almán is. -
v.attis
őstag
Közben én is válaszoltam ott, de ide is bemásolom, hátha hasznos lesz még a későbbiekben:
Na, eltávolítottam a korábbi ügyfélkapu+ regisztrációt, eltávolítottam a fiókot a Microsoft appjából és újra kezdtem az egészet.
Kb 1 perc alatt sikerült minden és a Jelszavak alkalmazással tökéletesen működik.Még annyi, hogy először létrehoztam a Jelszavak-ban magát a bejegyzést a felhasználónév és jelszó párossal, ezt elmentettem, majd megnyitottam szerkesztésre és itt már be tudtam olvasni a QR kódot. Végtelenül egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
lita66
tag
válasz burgatshow #40834 üzenetére
Az melyik topic? engem is érdekelne..
-
v.attis
őstag
-
aktív tag
US régió és angol nyelv: ma megjelent a járműikon választási menüpont a Google Térképben. -
MODERÁTOR
válasz jófejsrác #40793 üzenetére
Pont ezt akartam javasolni én is, de most látom hogy nincs watch app. Érdekes hogy a telefonon simán működött a stocard-klarma átállás, de a watchon nekem megmaradt a (nem működő) stocard app.
Szerk.: látom neked működik a stocard. Akkor szerintem az maradjon, én frissítettem a klarma-ra telefonon és onnantól akkor úgy látszik a stocard megszűnik működni.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Sunyi Ló #40822 üzenetére
A turistautak nem vektoros, hanem egy csomo kep ki van renderelve a kulonbozo zoom-szintekre, es nem retina felbontasban, es mivel a Maptrails-ben nem lehet allitani, hogy mekkora folbontasban mutassa, nagyon kicsik a cimkek, alig lehet elolvasni.
Ezzel szemben a mapy vektoros, nagyon jol olvashato es hasznalhato, es elfeljtettem mondani, hogy eddig mindig megtalaltuk rajta a magyar turistautakat is, lasd screenshot.[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Hátha valakinek még hasznos lesz.:
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
mrmrg
tag
válasz MasterMark #40819 üzenetére
Tehát ha eddig egy családi “csomagba” voltam behúzva, de ahelyett eztán egy másik családi tárhelynek lennék a tagja, az “új” helyen ugyanúgy meglesz mindenem a bejelentkezés után?
-
tag
válasz Endless #40814 üzenetére
https://en.mapy.cz/ a terkepet nagyon jonak talaltuk itthon, Ausztriaban es Norvegiaban, es ingyen le lehet tolteni offline. A webes feluleten meg utvonalat is lehet tervezni, magassagprofilt rajzol a tervezett utrol, etc.
A Maptrails https://apps.apple.com/hu/app/maptrails/id1524211335 kicsit advancedebb, de tobb terkepforrast hasznal, es nem mindegyik jo mindenhol. (btw ez megy a mac-en is)
Viszont nekunk valahogy ugy alakult, hogy a terkepp appot csak a navigaciora hasznaljuk, es mindig Strava-val meg apple watch-csal mentjuk el, szoval ezekkel az appokkal azt nem probaltam. -
mrmrg
tag
Sziasztok!
iCloud témában szeretnék segítséget kérni. Egy megosztott 2TB-os icloudban van fent 200+ GB fotóm, viszont egy másik megosztott Icloudba szeretnék átköltözni. Ezt hogyan tudom a legegyszerűbben megtenni?
köszi,
G. -
Endless
aktív tag
Kiránduláshoz, túrázáshoz tudnak valaki jó bevált alkalmazást javasolni?
[ Szerkesztve ]
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
addikt
válasz nylontacsko #40808 üzenetére
Maradjunk inkább annyiban, hogy akiknek nem mutat olykor 6 foknyi különbséget is, hanem a “tájékoztatás jellegű adatok” funkciót képes betölteni, ők szerencsésebb régióban élnek, ahol tűrhető infókat közöl (persze ez valószínűleg elmondható az összes egyéb időjárás app-okra is).
Valóban jól néz ki a gyári Időjárás, ez is szerepet játszott valószínű abban, hogy eddig meghagytam (mint ahogy írtam is, hogy dísznek is szép a widget), viszont nálam végül billent a mérleg a “kevésbé jól néz ki | pontosabb adatok” között.
Más:
App-ok Családi Megosztása esetén valóban úgy van, ahogy korábban írta Wlac fórumtárs!
Ki tudtam próbálni, hogy a Családi Megosztásban szereplő tag telefonjáról megpróbálom megvenni az alkalmazást és dobta is a következő képet:[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz szildavid90 #40811 üzenetére
Bizony, jól néz ki.👍 Az én tűréshatáromba belefér az eltérés, amúgy is csak tájékoztató jellegű információként kezelem.
-
kuntics
aktív tag
válasz nylontacsko #40808 üzenetére
Bár lehet írtam már, de mementóként itt hagyom ismét. Gyári app alapján nem várható eső, el is mentem biciklizni. Majd szarrá ázva hazaértem, folyamat esett rendesen az eső, gyári app még mindig nem jelzett semmit. Több órás eső után sem. És nem egyszeri eset volt, többször volt rá példa.
-
M1995
aktív tag
válasz noorbertt #40802 üzenetére
Nem a töltsd le az appot banner a baj, azt szűri, hanem az Instagram weboldala nem enged böngészni, ha nem lépsz be, dobálja a lépj be popupot. Ezt a Wipr 1 és a Wipr 2 sem tudja extra modullal sem megölni, a Banish kiegészítő viszont eltakarítja és nézheted normálisan. Vannak alternatív Insta oldalak mint az imginn és akkor elég csak a Wipr is.
A Wipr 1 is jó még egy darabig, a filter listák frissülnek, de az app frissítést elvileg már nem fog kapni. A Wipr 2 újra lett írva, hogy gyorsabb és több filter, persze ez mindig a látogatott oldalaktól függ mennyire sikeres. Érdekes az adblocker fejlesztők dolga, mert a reklámokat már könnyebb kiszűrni, mint a sokféle makacs cookie felugrókat úgy az oldal használható is legyen. -
nylontacsko
senior tag
válasz fery02 #40807 üzenetére
Pedig elég.
Számtalan alkalommal bizonyította, hogy a valós előrejelzést mutatja, igaz csak egy héttel előre.
Minden esetben a gyári appot használom és ha előre kell tervezni (nyaralás, kirándulás), akkor több platformon utána nézek, hogy abban az időszakban milyen időjárás várható.
Mindazok mellett még a légi-irányítás meteorológia is csak 8 órával előre tud mondani időjárást (azt is csak 75% valószínűséggel). Szóval nézegethetünk itt bármit is….[ Szerkesztve ]
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
addikt
Korábban az időjárásos app-os témát lezártam azzal, hogy tájékoztató jellegű célokra elég lesz a gyári Időjárás is…
Aztán nem sokkal később azon vettem észre magam, hogy már hosszú hetek óta megvan nyitva táblagépen és telefonon is Safariban egy külön oldalon az Időkép, mert valahogy mégis úgy tekintettem már időközben a gyári Időjárás widget-re, hogy inkább dísznek volt kint a főképernyőn és időnként jól is mutatta, amit mutat, de mutatott már banális tévedéseket.
Mai nap sikerült pontot tennem végre az ügy végére, ugyanis a gyári Időjárás 7 fokot mutatott a valóság 1 fokjával szemben, ami már nem kis különbség és közben az Időkép is korrekten 1 fokot mutatott ugyanakkor.
Tehát végre Időkép widget és most már a Safarikban sem kell külön oldalon az Időképet nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
válasz merqree #40804 üzenetére
Amit írsz az igaz és hasznos, viszont nekem a kondibérlet, szolibérlethez ahol igazából tagsági kártyaként funkcionál a kártya vagy akár a libri hűségkártya nincs ilyen plusz tudás.
Egyébként az órán továbbra is működik a stocard applikáció benne az összes felcsatolt kártyámmal. Szóval amíg valami frissítés miatt nem döglik meg teljesen addig el vagyok.
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #40727 üzenetére
Két három hete használom a fizetős verziót, szerintem nagyon megéri. Olyan helyen is jelzi a radart amit frissen telepítettek. Sőt a lámpába építettet is.
Ez nem feltétlen arra való h menj mint az állat, van egy elején idegesítő funkciója, ami inkább tanító jellegű: azonnal pötty pittyeg ha átléped a sebesség határt = már figyelés nélkül tudom tartani az adott sebességet úgy h ne lépjem at.
Persze vannak negatívumok is, nem mindenhol aktuális a térkép pl behajtani tilos tábla esetén. De ez valószínűleg Google vagy más forrás hiba lehet. -
merqree
őstag
válasz jófejsrác #40786 üzenetére
Kövezz, kövezzetek meg, de miután megszűnt a stocard, a különböző helyek applikacioit elkezdtem használni. Sok külön és akció csak ott látható, de pl az IKEA appjával sokkal gyorsabban vásárolok, lévén van benne szkennelj és fizess rész, így a pénztárnál már nem kell blokkolni a termékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen autót vegyek?
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest