- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Ezek szerint még mindig nem érted. Nem a membusz bitjeinek száma miatt mondjuk, hogy felesleges az 512MB, mert az bőven meg tudja címezni, hanem a feldolgozás gyorsasága nem teszi lehetővé, hogy játszható FPS-ekkel fussanak a játékok azokon a beállításokon ahol szükség van az 512MB méretre.
-
carrot
tag
Igen, a jövőre nézve biztos nem hüjeség az 512MB, de engem nagyon aggaszt, hogy mindenki egy játékról beszél állandóan (Crysis), hogy az hogy megy ezen a kártyán. Ez a megalománia, különböző fokozatokon, nagyon nem egészséges. Meg hány olyan tényleg igényes játék jelenik meg egy évben amivel összesen játszik mindenki durván 1 hónapot, aztán megint előkapja és aminek bazi nagy a gép igénye, érdemes megvenni, fejleszteni rá. Nekem mindig az volt a tapasztalatom, hogy néha a "szarból" is lehet vaskarika, vagyis, 6600Gt, sőt a chipsettem is játszotta a COD4et, és azt mondtam rá: "Apám! Milyen szép!". Minek a videókártya, a gép, játszunk, csak játszunk, és arról filozofáljunk, hogy ez a VGA kaki, mert nem tudja ezt, meg ezen a resolutionon már gyenge stb. stb.
Fúf, ne haragúdjatok ezért! -
no pont erre mondom, hogy gusztus dolga. Neked az a fontos, hogy egyensúlyban legyenek az alkatrészek - ez teljesen OK, nincs vele mit vitatkozni. nálam az ár-érték arány a fontos (ahol az érték nem csak a teljesítmény, hanem a kényelem és problémamentesség - ld. az alaplapom) - asszem ez is nehezen támadható. van, akinek hard limites a kassza: ezzel aztán végképp nem lehet mit tenni.
lehet, hogy a 3-3.3-ra húzott E2180 nem minden helyzetben fogja kihajtani a leendő VGA-mat - 15e FT-tal olcsóbban nekem ennyi belefér.látom, celeron fronton többen erős érzelmekkel viseltettek - ezt is meg bírom érteni
-
fagy53
nagyúr
Persze, hogy folytasd! Az ellenállás értékének csökkenésével a feszültségnek nőnie kell, ha ez nem történik meg, ott abba kell hagyni. Nekem ilyen helyzet még nem adódott, felment 1.9V-ig is, de csak egy pillanatra.
1.45V-ig fel kell tudni húzni, és az nálad már 1GHz közeli értéket jelent.
A memót hagyd 1150-en! -
VaniliásRönk
nagyúr
Az AGCT Tool nem szereti, ha piszkálgatod vele a RAM-ot, nem szabad finomkodni vele, jól fel kell *****ni a ***ba.
A legjobb megoldás az ATi Tool 0.27 beta 3 vagy 4, egyedül a GPU-t nem lehet vele 857MHz fölé húzni, de végülis mindegy, a legtöbb úgysem megy 900MHz fölé stabilan. (VMod nélkül persze) -
Oczu
senior tag
ez ok?
-
fagy53
nagyúr
Mivel a tied is Sapphire, feltehetően ugyanazzal az IC-vel oldották meg a fesz.stabilizálást, így biztos meg tudod csinálni a vmoddot. Sajnos az IC kapcsolási rajzát nem sikerült megszerezni, de ismerjük azt a lábat, ahol állítani lehet a feszt. A mérőpontokat pedig a 73GT-hez hasonlóan fénykép alapján felderíthetjük.
Ehhez persze le kell venni a hátlapot és úgy kell a vmoddot megcsinálni, hogy vissza lehessen tenni.Mivel a memóriát nem érdemes bántani, két huzalt kell csak kivezetni. -
fagy53
nagyúr
Kezeli az AGCT mindkettőt, de a Riva-t lődd le, ha az AGCT-vel húzol. Elég ha a tuningból kiveszed a pipát, a monitorozása meg a GPU-nál valóban újrakezdi az órajelet, de ez csak kijelzés, a valóságban az AGCT-ben beállított órajelek működnek és az Everest ezeket jól mutatja, vagy a GPU-Z.
gbors: lehet, még nem próbáltam, csak letöltöttem ahogy megjelent.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Nézd meg ezt a két képet:
Az enyém, és a kék DDR4-es
A hátlapon és a matricán kívül tök ugyanaz a kettő. Meglehet hogy DDR4-es órajeleken megy, de lemerném fogadni hogy nem GDDR4 van rajta. Lekellene szedni a hűtőt, és megnézni milyen ram chipek vannak rajta. Amúgy simán meglehet, hogy a DDR3-as karit gyárilag DDR4-esnek adják el, mert az enyémen lévő ramok simán mennek 1Ghz-t (vmod nélkül), pedig csak 1.4ns-ek... -
barnam_
nagyúr
Érdekes... a matricán kívül minden arra utal hogy DDR3-as. Amúgy kizárt hogy DDR4-es legyen, mert ahhoz más feszültség stabilizáló cuccok kellenek, ezért más a DDR4-es nyákja.
Lehet hogy nem akar átverni, de én azt ajánlom, hogy messziről kerüld el azt, aki ezt árulja.Szerk.: annak a hátlapnak akkor lenne értelme, ha 512MB-s, de a címke szerint 256MB-s.
-
barnam_
nagyúr
Láttam az írásodat amikor megjelent.
Ha vmodolni is akarod, akkor Sapphire-t (máshoz nem tudok vmodot), vagy Asus-t, annak jó a hűtése. Az X1950Pro is elég jó vétel, főleg ilyen áron... csak jó lenne tudni, hogy mire képesek a HD2600-ak normális DX10 játékban. Bár használtan egy kicsit kevesebbet ér szerintem az X1950Pro.
Szerk.: kép alapján nem valami nagy szám a Gecube hűtése
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest