Sziasztok!
Korábban voltam már itt, és anno, mint nekem megfelelő kártyát, a HD 4830-at ajánlották. Kitartottam amellett, s talán ki is tartok majd, ha még lehet kapni... Boltokban sajos már csak XFX példányokat találok, ez önmagában nem is lenne gond, egyedül az, hogy mindenhol 1 slotos verzió van. Azon a gyári kis hűtés [sokak állítása szerint, de tényleg elég kevésnek látszik] meg nem éppen megfelelő, így cserélni kellene, szóval az plusz pénz.
Felmerült bennem, hogy lehet jobban járnék hosszabb távra a HD5xxx-es szériával, de eléggé utánaolvastam itt, és igencsak megoszlanak a vélemények. Sokan írták, hogy 5750/70-ig nem érdemes az 5ezres kártyákat nézni, de azokra nekem kevés a procim [húzni meg nem tudom hogyan kell, érdemes-e egyáltalán]. Így néztem a HD5670-et. Olvastam a PH-s tesztet, találtam egy ilyet is [game testeket itt érdemes meglesni], és talán ez van a legközelebb teljesítményben és árban is a HD4830-hoz. Húzva meg 4830/50-es szintjén van simán.
Az 5xxx igazából azért lenne nekem fontos, mert a 4xxx-eknél jóval alacsonyabb a fogyasztás [és ez nekem fontos szempont], van hardveres védelem leégés ellen, stb, amitől 5xxx. A Dx11 annyira nem játszik, mert még kevés játék van még rá [mellesleg dx 10/10.1 is elég szép], és a HD5670 talán még 1280x1024-ben is elvérezne.
Szerintetek érdemes lenne beruháznom egy HD5670-re~23,5k- [és marad a proci a helyén, elvileg elég így 2x2,93ason, bár nem értek hozzá], aztán ha keveslem kicsit, húzok rajta valamennyit [ha húzom, kell hűtést cserélni rajta?], vagy inkább később egy HD5750-re~28,5k?
512mb-os mind, mert mire nekem 22"-os monitorom lesz... Khmm. Arra még várni kell. 
~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| Whohhehhje