- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Szerintem márkás gépből nincs jobb ennyiért.
Lidl, Aldi-ba szokott jobb áron lenni gép, de ugye azok ilyen olyan márkák, jó mondjuk 3év garancia na de na.Esetleg ha menne rá a születésnapos kupon még jobb árat ki lehet hozni, de ebben nem vagyok otthon mert volt valami kavar hogy többfajta születésnapos kupon van
Esetleg a kuponosba [link] tudnak adni ráBB fórumból másolva:
[Braun MultiFry 5 HF 5050 2 az 1-ben Air fryer]
49990 Ft helyett 27167 Ft + a "GABORAHAZIPEK" kuponkóddal még -20% így 21733 Ft.
Szállítás ingyenes.
Én ilyen árban ami alsó-felső fűtőszálas csak noname-eket találtam.
[link]Ugye ez a alsó felső fűtőszál miatt jöhet képbe mint megérős
Lidl-be most elsejétől ez van
[link]
De ez már igen nagy gép -
Sedus
csendes tag
Köszi a tippeket, azt kifelejtettem hogy 20 vagy 40dkg húst tervezek benne sütni, semmi mást, maximum havi egyszer egy adag sültkrumpli vagy édesburgonya.
-
bul07
nagyúr
Szubjektív vélemény részemről ami negatív benne
Manuális, és nem kivehető kosaras hanem rácsos.
Rácsos részét hamar bosszantó tud lenni ha olyat sütsz benne, mondjuk ami levet ereszt az kiborítani nem tudod, csak kiszedni, mert borításnál az alján összegyűlt víz/zsír/olaj keverék is kiborul. Kivehetőnél ilyen nincs.4.2l Elég kicsi is, bár egy embernek jó
-
Sedus
csendes tag
Sziasztok, erről van valakinek tapasztalata? [Emag - Tefal Easy Fry & Grill EY501815 4.2l 1400W]
Nem nagyon hoz lázba ez a plusz grill funkció, szimplán csak egy normálisabb készüléket vennék, és ennyiért (16k) ez nagyon jó választásnak tűnik a többi budget-hez (20-25k alatt) képest. -
btotyi
tag
-
bul07
nagyúr
Van itt olyan aki használ sült burgonya fűszersót
Pl
Horváth Rozi sült krumpli fűszersó[link]
Vegeta Natur sültkrumpli fűszerkeverék
(Lucullus-ból semmi nem jön be a portára, rossz ízű bármi tőlük.)Én próbáltam de nem lett jó, nagyon csípet, éget a gyomrom is.
Kérdés hogy aki szokta használni hogy?
Előtte beszórni vele, vagy ahogy írja utána, közben, hogy lesz igazán jó -
diegho
nagyúr
Philips 3000-es szériás gépet vettem végül. Még nem próbáltam ki, majd talán a hétvégén.
-
Keef_Lee
őstag
Sok mindenre jó. Most egy karácsonyi mákos beigli (lidlis) a fagyóból kivéve lett 15 perc alatt 160 fokon finomabb, mint új korában.
-
BlackJack21
tag
Szerintem mindkettőnek megvan a létjogosultsága( airfryer, légkeveréses sütő). Ha nem főztünk, és valami normálisabb ebédet szeretnénk, akkor csak bedobok egy kis mirelit krumplit meg valami lomot a fagyasztóból és 20 perc alatt megvan. A légkeveréses sütőt például hülyeség lett volna nem használni most a hétvégén, ahol 2,5kg oldalast kellett megsütni. Itt már a hosszú idő és a méret miatt nem számottevő a fogyasztás különbsége. Mi a melegszendvicset is a sütőben készítjük, mert 2 tepsi simán elfogy egy vacsora alatt( öten vagyunk). De pl a hotdog kiflit kicsit megpirítani az air fryerben tökéletes

-
woodworm
veterán
-
prisz
senior tag
Lidl "nagyi májas" vastagon rákenem pár szelet kenyérre. Rávágok vöröshagyma karikákat. Össz. sütés 190fok, 7 perc. 5 percnél rászórok reszelt sajtot, még kb. 2 perc. 10-15 perc alatt kész minden, előkészületekkel együtt. Biztos igénytelen és van ennél sokkal-sokkal jobb, de istenemre mondom, nagyon finom..
-
prisz
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Te jóságos isten. Akkor minek irogatsz ide? Küldd vissza, és sütögessél sütőben. Kb. sz@rt sem érdekel. Én 2-3 szelet tarjáért qrvára nem kapcsolom be az áramzabáló elektromos sütőt. Melegszendvics verhetetlen airfryer-ben,. a szikkadt péksütik és kenyerek újjávarázsolásáról pár perc alatt, pedig még nem is beszéltem

-
Beni2360
félisten
válasz
modflow
üzenetére
Ez és még egyebek is vannak.
Csak, hogy Akitől olcsóbb és 10$ felett ingyen szállítás. Számolj utána.
Áprilisban lesz 4 éves a gépem és a polcon 8 hónapja egy új várja,hogy használjuk.
Ketten vagyunk egy brassóit is kettőnknek megcsinálom. Tudni kell a folyamatot, de receptek él le is van írva. GadtroHobby-nsk sok receptje van két könyvem is van tőlük. Meg Mészi a Yt-n. Ott van Szoky konyhája, stb.
A villanysütő 2500-3000W és 60l sütőt kell felmelegíteni és fenntartani. Jóval többet fogyaszt. -
Soulfly842
addikt
Picit túlmisztifikáltátok az egészet.
Rengeteg Zs kategóriás air fryer van a piacon, velük tényleg nehéz dolgozni. A sütőpapír is nyögvenyelősebb. főleg túlzsúfolva. A nyers burgonyából történő sütés (szemben a fagyasztott hasábbal) már tényleg komplikáltabb, mert sok mindenre kell figyelni, a halrudacskák sem a legegyszerűbbek egy normál hús (főleg egy szárnyashoz képest). Nehezebben kitapasztalható.
Fentebb volt olyan, aki olyan Infraredes gépet vásárolt, ami alulról is süt. Élből le lett húzva a sütőpapír, ami egy csak felülről sütő alacsonyabb kategóriás esetén indokolt ellenérv, bár ott is részlegesebben, ha valaki egy személyre süt kis adagot egy ekkora rohadt nagy gépben kevésbé problémás - így a szabad légáramlás bőven megoldott főleg egy infrared gép esetében. Tapasztalatom szerint a fenti konkrét gép esetén kevésbé érvényesül ez az ellenfaktor, de a tisztántartás lényegesen könnyebb.
-
xandrush0831
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Én impulzusból vettem egyet 2 éve. Nekünk sem jött be, a szekrényben rohad 1 éve, előtte is 3 havonta használtuk. Csomó mindennek más íze is van benne, és nem a jó irányba. Én is a sima sütőre szavazok.

Mondjuk én a környezetemben is mindenkitől azt hallom, hogy kipróbáltak vele 1-2 tiktok receptet, aztán kuka. -
Vérboci
addikt
válasz
modflow
üzenetére
nem, nem vagy elfogulatlan.
még a boci boci tarka sem megy, de már holdfény szonátát akartál zongorázni és most a hangszer a szar...már azt sem értem, hogy mi az, hogy egy adag krumplit tudtál elteríteni, hogy ne fedjék egymást? 1 kiló krumplit sütök egyszerre négyünknek. elteríteni? ugyan mit...
-
H-Mano
tag
Tényleg nem látja itt senki, hogyha az orránál fogva vezetik ???
-
modflow
veterán
Köszi a tippet, de én be is fejeztem.
Itt sokan rögtön sértetten írnak nem tudom miért, hisz én nem fikázni vettem, de ez ilyen lett....
Ne süssük együtt, stb. Jó akkor megsütöm ezt, utána 20 percig azt, aztán elsőt, ami már tök hideg megmikrózom.... Jó.
Visszaküldöm.

Ugyanezt tudom a sütőben is művelni csak nagyban. -
bul07
nagyúr
válasz
modflow
üzenetére
Papír nélkül próbáld a burgonyát
És ne forgatni hanem rázni próbáld, én mindig összetörtem ha keverni próbáltam
Egyszerre sütni, na az nekem se mentÉn ha egyszerre akartam hogy kész legyen először a húst sütöttem meg olyan 90%-ra, majd jött a burgonya, mikkor az is 90%-ra kész volt akkor visszaraktam a hús is rá.
De ha burgonyát még egyszer meg kellene rázni akkor a húst ki kellet venni majd rázás után visszarakni.
Nálam így ment míg meg nem untam és a húst újra olajba nem kezdtem el sütni, amúgy véleményem szerint olajba sütve jobb is az íze nekem.
(Nekem, mindenkinek más az ízlése).................
Amúgy elsőre nem megy dologról mindig Gáborék első sütése jut eszembe

LIDL , Silvercrest Kitchen Tools forró levegős sütő, kicsomagolás, teszt, vélemény - 2022-07-05 -
(videó) -
Teaway
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Azt írják, a darabolt krumplit áztatni kell előtte, majd lecsepegtetni, alaposan leszárítani, pár kanál ízlés szerinti fűszeres olajjal alaposat átkeverni, a gépbe önteni papír nélkül, félidőben és a sütés vége felé átkeverni/összerázni.
Túl sokat ne tegyél bele egyszerre, mert szélein már éghet, a közepén pedig csak főni fog. -
woodworm
veterán
válasz
modflow
üzenetére
A csordaszellemről annyit, hogy olyan sokan emlegetik itt a papírt és a vegyes sütést, hogy elfogadtad, hogy ez a normális.
Tehát két nagy hibát követtél el, papírt raktál alá és együtt sütötted a hasábburgonyát a halrúddal.
Nekem a cosorival egy nagy adag burgonya 25-30-35 perc, attól függően, hogy mennyire akarom ropogósra. A fagyasztott, panírozott cuccok meg 12-17 perc, ugyancsak attól függően, hogy mennyire akarom ropogósra sütni. A mennyiségtől is függ a beállított idő, viszont nem többszöröse adagonként De nem teszek alá papírt és véletlenül sem sütöm egyszerre. -
modflow
veterán
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nem akarok senkit megbántani, de csordaszellem miatt veszik.
Én most tök elfogulatlan vagyok, hisz régóta vártam erre, de ez csalódás.A villany sütőm mindenben jobb.
Könnyebb takarítani, egyszerűbb használni, nagyobb mennyiséget kezel, alul, felül is fűtőszálas.
Ebben 6,2L-es, nem kicsi, egy adag sültkrumplit tudtam úgy elteríteni, hogy a 22x22 cm felületen csak kicsit fedjék egymást. A hal alig fért oda. 25 percig sütöttem, mondjuk sok nyers is volt, 0,5 kw-otv fogyasztott.
Egy emberre! Tehát ezt négyszerezni kell időben.Na a sütőben 4x simán többet tudok tenni, negyed idő alatt kész, és a fogyasztás azonos lesz összességében.
-
modflow
veterán
Szerintem visszaküldöm az egészet a francba! 😅
Most tegye mindenki a kezére a szívet a véleményének kimondását illetően.
6,2 l-es, alig tettem bele frissen aprított sültkrumplit, amit direkt célgéppel vágtam, egyforma 0,5x0,5-ös így.
Majd hozzátettem 4 db halrudat.
200 fokon sütöttem 10 percig, majd próbáltam forgatni, de papírral lehetetlen, hozzátettem a halat, 20 perc után a burgonya egy része megégett, a 90 %-a full nyers. A hal szintén.Ez a légkeveréses villanysütőmben kényelmesen megy, tepsiben és nem hinném hogy többen fogyasztana, mert látom hogy ebben annyi iq nincs, hogy dinamikusan fűtsön, vagy 1700W megy, vagy semmi. Csak ki/be kapcsol. Mérem.
Szóval ez egy óriási parasztvakítás szerintem.
Így elsőre ezt a véleményem. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Mert a szélén jobban melegít.
Nem a mikró közepére, hanem a benne levő ételt a mikrohullámú frekik az étel folyékonyan részeit kezdi melegíteni. Valahogy így :
A mikrohullámú sütő a magnetron nevű alkatrész segítségével elektromágneses mikrohullámokat hoz létre, amelyek az ételben lévő víz-, zsír- és cukormolekulákat gyors rezgésre késztetik, és a molekulák közti súrlódás révén hőt termelnek, így melegítik fel az ételt. A sütő belseje fémből készül, ami visszaveri a hullámokat, a forgótányér pedig biztosítja a melegítés egyenletességét, az ajtóban lévő fémháló pedig megakadályozza a sugárzás kijutását. -
válasz
Beni2360
üzenetére
A búza nem volt melegítve, csak a víz. Miután kihűlt, utána lett ráöntve a búzára...
De akkor csinálok egy 6 mintás tesztet is, csapvíz, mikróval forralt csapvíz, simán forralt csapvíz, tisztított víz, mikróval forralt tisztított víz, simán forralt tisztított víz.
Kíváncsi leszek. -
itt a forralás lesz a ludas, forrald fel a tisztított vizet és a csapvizet is

A csírázás oxigénigényes, és a forralás kipakolja az oldott gázokat (köztük az oxigént).
Ha ugyanazt a csapvizet forraltad mikróban egy műanyagban, fedeles bögrében, régi pohárban, mosogatószer-maradvánnyal, bármi ilyen, akkor a melegítés nagyon meg tudja dobni a kioldódást vagy a maradékok hatását. Magoknál már nyomnyi mennyiség is látványos különbséget tud csinálni.
A tisztított víz meg egyértelműen azért jobb mert kiszedi a klórt. -
Mondjuk mióta megcsináltam a búzamagos kísérletet, azóta én sem bízom a mikróban.
Tettem kis edényekbe 10-10-10 szem búzát. Az egyik tálkába sima csapvizet tettem, a másikba mikróval felforralt és lehűtött vizet, a harmadiknak kontrollcsoportként tisztított vizet tettem. A tisztított vizesben kicsírázott mind a 10, a csapvízben 6, a mikrózottban egy sem.
Nem tudom a tudományt vagy a fizikát mögötte, de nekem elég meggyőző volt az eredmény.
Úgyhogy azóta csak módjával használom, pár perces melegítésre, főzni nem főzök vele, de mióta van airfryer, azóta melegíteni is csak levest a mikróban. -
Soulfly842
addikt
Más kérdés, hogy nem kifejezetten halálos gomba a légyölő galóca, de mérgezőnek szokták hívni.. sokan tolják halucinogén szerként.

Főbb hatóanyagok és folyamatok
Muszcimol: Az elsődleges pszichoaktív összetevő, amely felelős a hallucinogén és nyugtató hatásokért.
Iboténsav: A friss gombában található neurotoxin, amely szárítás vagy hőkezelés hatására muszcimollá alakul át. Ez a folyamat csökkenti a toxicitást, de növeli a pszichoaktív erejét.
Muszkarin: Csak nyomokban fordul elő, és bár mérgező (izzadást, nyáladzást okoz), nem ez felelős a „tripért”.A hallucinogén élmény szakaszai
Az élmény általában 30–90 perccel az elfogyasztás után kezdődik, és 6–8 órán át tarthat:
Stimulációs fázis: Kezdetben eufória, fokozott fizikai erőérzet, rángatódzás vagy szédülés jelentkezhet.
Szedatív szakasz: Gyakori a mély, kómához hasonló alvás, amely során élénk, gyakran bizarr álmok és víziók jelentkeznek.
Érzékelési zavarok: Jellemző a mérettorzulás (makropszia/mikropszia – a tárgyakat túl nagynak vagy kicsinek látja a használó), a színes víziók és a felerősödött hangérzékelés.
Veszélyek és mellékhatások
Kiszámíthatatlanság: A hatóanyag-tartalom gombánként drasztikusan változhat.
Fizikai tünetek: Hányinger, hányás, izomgörcsök, zavartság és egyensúlyvesztés kísérheti a tudatmódosulást.
Mérgezés: Nagyobb mennyiség (kb. 10–15 kalap) elfogyasztása ritka esetben halálos kimenetelű is lehet. -
válasz
modflow
üzenetére
Én elengedem ha lefolyik, a mosogató elbírja.
A pizza feltét pont nem fogja eláztatni a tésztát, annyi nem fog lefolyni róla. Nekem még soha semmi nem ragadt bele. (mondjuk nincs alsó fűtése a doboznak) Feleslegesen papírt se dobálok alá.
Papírt olyan alá rakok, ami ha beleragad gátolja a kivételt (pl fagyasztott péksüti).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Napelem
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgatós találkozó
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gainward GeForce RTX 3060 Ti Ghost OC - dohányos lakásból
- RX 7800 XT REFERENCIA KÁRTYA !!!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- Xbox Wireless Headset 3 hó garancia, számlával!
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vagy ez most BB?