- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
válasz
elfelejtette #14146 üzenetére
Hát ezt a kijelentést némi fenntartással kezelem ("ugyaonlyan szar volt mint a cerkákkal"), pláne mivel DDR2 ramokról van szó.
Kérdések:
-Milyen játékot?, és
-Milyen felbontással?
-Milyen beállításokkal?Elismerem: Crysis-t 1920x1280-ban, mindent fullra (AA max, stb) állítva nem fogja vinni. De még az 1280x1024-et sem. De nem feltétlenül Crysis-el játszik mindenki.
Valóban kellenek visszafogott beállítások, de ott valami más is volt. Nem ismerem nagyon a P4-eket, mert AMD vonalon nyomulok 1996 óta, de az említett P4 kb az én AMD64 3000+-om környékén lehet (emiatt is ez a neve) és egyáltalán nem kidobásra ítélt szemét a sebessége. -
MMSZoli
tag
válasz
MMSZoli #14144 üzenetére
Megyek is HL2-zni, parttalan vita...
Akik ki akarják gyilkolni az AGP-s gépeket, azoknál ez hitbéli elkötelezettség, szívük szerint már bevetették volna az Inkvizíciót is, hogy írmagját is kiírtsák az ilyen szégyenteleneknek, akik nem restellnek 2009-ben is AGP-s gépekkel játszani, szórakozni, dolgozni...
Fújjjj -
MMSZoli
tag
válasz
fagy53 #14143 üzenetére
Nem olvastad el alaposan.
a RENDES P4 beszerzését javaslom, 6000 pénz (3500-ért is hirdetik).
+1GB 7000 pénz
=+13000 pénz --> P4 3.0GHz, 1.7GB, HD2600Pro.
Ez nem Trabant (hacsak nem az újabb elektromost gondolod alatta)A HD2600Pro hardveresen gyorsítja az MKV-t, én ma 1080P-ben néztem a Transformers-t 18% prociterhelés mellett (A64 3000+, HD2600Pro AGP), DL lemezről. Úgyhogy megy. Korábbi hozzászólásomban pár napja pontosan leírtam, hogyan működik. (sokáig én sem tudtam bekapcsolni)
Ha a 18% FullHD-ra Neked magas prociterhelés, mert mellette AutoCAD-ezel, meg Blue-Ray-t rippelsz, az már a Te bajod
Arányaiban visszaosztva a Celeron is elvinné a HD2600Pro-val, kb 70-80% prociterheléssel.
Úgyhogy nem kellene ennyire... Kicsit olvass utána. Amit én mondok, az a kökemény gyakorlat.
Én pedig ZX81-el (1KB RAM, 3Mhz, karakteres üzemmód) és Primo-val kezdtem, úgyhogy légyszi ne magyarázd nekem, mi a lassú... -
MMSZoli
tag
válasz
person #14137 üzenetére
NEM feltétlenül kell PCI-Express kártya a játékhoz. Ugyanaz a VGA kártya PCI-E-ben csak 5-10%-al gyorsabb, MAX.
Nézz utána másik fórumokon, egy AGP-s HD2600Pro alap játékhoz bőven elég, egy HD3850 pedig jópár PCI-E konfignak elkeni az orrát. (pl. a hozzászólásaimban sok link van játékokról). Én a HalfLife2-vel nyomom a lenti géppel 1024x768-ban, rezzenéstelenül. Helesen beállítva pedig még a lenti cerkával is lehet nézni HD (1080P!) filmeket.
Ne engedd, hogy belehajszoljanak egy teljes gépcserébe, HACSAK kell olyan sok mindent váltani egyszerre.
Pl. ha van 4 memória slot van, az 512+256 mellé befér még, 2x 512MB DDR (ha ez a konfig DDR) bőven megoldja minden gondod, és nem olyan vészes, a PC-bontók tele vannak ezzel. 5-6000Ft in az Apróban, jó sok ilyen van.
P4 2,8-3GHz-et is kapsz 5-8000Ft-ért, kb az van pariban az AMD64 3000+-al. Alapvető játékra mr bőven jó,a régihez képest meg leszáll a haja.
Most jönnek be a HD4670 AGP kártyák GDDR3-al, akkor a DDR2-es HDR4650 és HD3650 ára jól lemegy, ha mégis erősebb VGA-t akar. Az integrált HD3200 csak a nevében erősebb... Játszani nem lehet vele.
Kb 15ezerből fel lehet annyira húzni a gépet HD2600Pro-val, hogy játszható legyen 800x600-ban, szépre beállított grafikával, némelyik még 1024x768-ban is jó lesz.
Nem hiszem, hogy teljes gépcserével megússza ennyiből, nem kap annyit a régiért.
Persze ha a vinyó is kicsi, meg nincs DVD-író benne, az más történet. -
MMSZoli
tag
Sípolós/ciripelős tekercseknél be adzokott válni 1-2 csepp átlátszó körömlakk. A szilikon is jó lenne, de egyt ponta arra találták ki, hogy bevonjon valamit, és jól megkeményedjen..
Szervízekban sokat használták a körömlakkot a CRT TV-k tekercseinek a ciripelő hangjára. -
MMSZoli
tag
Hahó!
Valami hasonlót 1X az enyém is csinált első intall után.Újraindítottam, azóta semmi hasonló, pedig 3DMark-ban is tesztetem, játék is ment. A felbontásváltásokat és a 2D-3D váltásokat nem szereti. Tényleg kiforratlana driver (gyárilag adott 7.10, még nem voltam bátor a többit próbálni
-
MMSZoli
tag
Lehet, hogy az nvidia direkt belenget az ATI kártyát vásárló szerencsétleneknek :-)
Egy rutin megnézi a registry-t a GPU-névre, ha nem nvidia, már jöhet is akék halál.ajaj,nekem is nforce3 250 van :-))
-
MMSZoli
tag
Valószínűleg LCD monitorod van, aminek nem ez a natív felbontása (gondolom 1280x1024, ha nem szélesvásznú). A problémád meg valszeg az 1024x768, gondolom.
Ha nem natív felbontásban használod a monitorod, akkor a monitor sajár "scaler" panelja fogja átméretezni, és a benne levő áramkörtől függően lesz jobb vagy rosszabb (olcsóbb gyártóké sz*rabb, egy P így is szép munkát végez) . Ezen a homályosság dolgon sokat szokot segíteni még az Auto gomb megnyomása, illetve a Phase opció állítgatása.
Érdemes mindig natívban használni az LCD monitort, akkor éles. Játéknál lényegtelen, de Word vgy Internet explorerrel való böngészést nagyon megkeserítik a homályos karakterek."XP alatt miért válik homályossá a képernyő 1024-es felbontásban? "
-
MMSZoli
tag
Hello,
Hát ez tényleg elég egyértelműen a driverre keni a dolgot. Ismét egy hülye kérdés: a Catalyst centerben az ATI overdrive-hoz gondolom nem nyúltál? Én mondjuk kipróbáltam, feljebb is ment, de a hőmérséklet emelkedése miatt inkább visszavettem.
Nálam terhelés nélkül 46°C a hőmérséklet. Elképzelhető, hogy folyamatos működés közben nagyon felmegy valamelyik alkatrész hőmérséklete, és lekapcsol. GPU a legvalószínűbb, vagy memória.
Van olyan program, ami a háttérben tudná loggolni a GPU hőmérsékletét?Az első javaslatot már megpróbáltad.
A másodikra ötletem sincs, mert a gyári Catalyst Centerben lefelé nem lehet "lefelé tuningolni"Három lehetőség van:
1) Valóban rossz a driver. De ebben az esetben akkor mindenkinél rossz kellene hogy legyen. mondjuk többen panaszkodtak a NFS-szériára, lehet, hogy valamilyen nem teljesen támogatott funkciót használnak benne.
2) Valami nem passzol a videókártya és az alaplap között (a BIOS-t már hellyel-közzel kitárgyaltuk). Esetleg nézd meg a VGA tápcsatit és az Y-elosztót, nekem régebben voltak kontkthibáim. Hátha terhelés közben nem kapja meg az xtra tápfeszt.
3) Esetleg próbálj meg valami toolt, amivel lefeléudod (próbaképp) húzni a memóriák vagy a GPU MHz-et. Ha alacsonyabb órajelen stabilan megy, akkor esélyes, hogy kifogtál egy hibás alkatrészt, ami nem bírja a névlegest. Sajnos ebben egy Overclock-er profi kell, ehhez tényleg nem értek. -
MMSZoli
tag
Ja-ja, csak maximum következtetni lehet rá...
Mindjuk itt-ott írnak olyanokat, hogy max fogyaszts 40W a HD2600Pro-ra.
[ASUS HD2600Pro]Bár hiszek a 65nm-ben, ha tényleg ennyi lenne a a max, akkor nem kellett volna rá külön tápcsati, mert az AGP elméletileg 45W-ot tud leadni. Bár lehet, hogy csak biztosra akartak menni.
60W-nál biztosan nem vesz fel többet, az tuti, mert akkor menne a venti mint a huzat -
MMSZoli
tag
Szerintem az Aperture Size ellenőrzése a BIOS-ban jó tipp. Ha játék közben csinálja a fagyást (máskor nem), az azt jelenti, hogy adatmozgatás közben veszíti el a VGA-val a kapcsolatot.
Mondjuk én még el tudnék képzelni egy kis sávszéleség gondot vagy ramhibát is... (bocs, nem pánikoltatni akarok). Milyen alaplapod van? (gondolom az AGP 8X-et biztosan támogatja, eleve bocs a mondatért).Nem tudom elképzelni, hogy a gyártó ne tesztelte volna széjjel a hozzáadott driver-t, MINDEN gyártó szeretne elégedett vevőket, neki sem jó, ha minden második vevő visszaviszi a cuccot, mert az hazavágja a profitot. Tudom, hogy nem vagy egyedül ezzel, de szerintem itt még valami más is befolyásolja a dolgot, és amit nem vettek figyelembe. (általában a sok-sok reklamáció után szoktak belerakni egy addendum sheet-et a dobozba). FAQ-t néztél a gyártó oldalán?
Csak azt nem tudom, én mekkorára állítsam a BIOS-t 512MB-os kártyával ? :-)
-
-
MMSZoli
tag
Hello,
Egyet nem értek: én most vettem meg a Sapphire HD2600Pro-t, gyárilag 7.10-es catalystot adtak hozzá, és minden megy XP alatt, holott mindenki sír, hogy az nem támogatja az AGP-s kártyákat.Szerintem szedd le a teljes mostani driver cuccot, amit felraktál, tégy egy próbát a GYÁRI driverrel, automatikus módan.
Azzal mennie kell, nekem is megy, atomstabil. Hozzáteszem, én a DirectX-et nem tettem fel utána újra.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is az ATi, hanem a DirectX cseszi el a dolgot, mert nem ismeri fel ezt a kártyát, és rossz meghajtót telepít fel? -
MMSZoli
tag
jaja, azt most láttam, de sajnos az 5 perc után tudtam csak visszanézni. Akkor ennyi? Van esetleg itt egy "felhatalmazott" modi, aki a képekre a linkeket át tudja adni az enyészetnek? Nagyon megköszönném, mert ez így nagyon vérciki :-)
-
MMSZoli
tag
Öhm, elnézést, nem gondoltam, hogy ekkora lesz, feltételeztem, hogy átméretezi, bocs...
Tudja valaki, hogyan tudnám az üzenetemet UTÓLAG módosítani, a képek helyett linkekkel tudjam ellátni? Köszi!
-
MMSZoli
tag
Na, megvan a Sapphire HD2600Pro, AGP, DDR2, 512MB.
(mielőtt páran nekemesnek, miért még AGP, ezt nincs kedvem és pénzem lecserélni most egy másikra, csak PCI-X miatt).
Azért nem lett 2600XT, mert csak ennyi helyem van, venti mellett rögtön a gépház jön, szóval hosszú lett volna.Természetesen sokat gyorsult a gép, pedig csak ezen változtattam. Meglepő módon gyárilag a Catalyst 7.10-et adták hozzá, és még meglepőbb módon működik is (sokat olvastam róla, hogy az AGP-s HD-k utoljára a 7.6 vagy 7.7-ben mentek utoljára rendesen). Minden megy, stabil mint az állat. Semmi szineződés, videók, játékok mennek, pedig még a DirectX 9-et sem raktam újra, lehet, hogy pont azért?
Sokkal halkabb, mint az előző ASUS R9550GE, amin sajnos fullon ment a pici venti (hütőlamella meg egy szál se, szar design...) és normális passzív borda sem megy rá a hüle ventipozíciók miatt, maradt ez (majdnem 7600GS lett, de kitartottam a Radeonék mellett). Elsősorban emiatt cseréltem, és ez az intelligent hűtőrendszer szerintem sokáig jó lesz nekem. Kicsit meglepett az extra tápcsati, mert gondoltam a 65nm visszavett a fogyasztáson is, de kutya bánja, tényleg van kraft benne..
Én nem vagyok nagy játékos, de a Battlefield2-t, BF2142-t, és z UT2003-at kipróbáltam, eggyel nagyobb felbontás mellett és max grafikán (AA és a többi nélkül) gyönyörüen ment, míg korábban
Csináltam egy benchet, de horrible dictu csak a 3DMark2001SE, mert nem volt kedvem letölteni a 2003 és 2005-öket. Egyébként is egy érdekes listát tudat így adni.
A Shuttle SN95G5 AMD64 3000+, 1GB, Radeon 9550GE (256MB, 128bit) pontszáma:
9430A Shuttle SN95G5 AMD64 3000+, 1GB, Radeon HD2600Pro(512MB, 128bit) pontszáma:
17417Összehasonlításképp megvannak a korábbi konfigjaim eredményei is, csak a vicc kedvééért visszafelé haladva:
Abit KT7A Raid, Duron 900, 512MB, Radeon 8500:
4867Abit KT7A Raid, Duron 900, 512MB, GF2MX400 (sorry):
2309Abit KT7A Raid, Duron 900, 512MB, Voodoo3 3500TV (máig a kedvencem, de eladtam):
1492Abit KT7A Raid, Duron 900, 512MB, Voodoo3 2000
1424Pentium Celeron A333Mhz, 256MB, Voodoo3 2000
456[ Módosította: Batman ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest