Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz
szimi57
üzenetére
És nem is drága. A Mitsu ASX-be 4.2 l olaj kell. Nemrég lett beletéve az új Motul 5W40, 300km lett menve vele. Az olajat le lehet szedni a beöntő nyíláson keresztül? ki kéne számolni mennyit és annyi adalékot visszaönteni az üzemi hőmérsékletre felmelegített olajba, aztán megint járatni 5 percig alapjáraton. Vagy inkább a következő olajcserénél?
17896norrberth: van olyan , hogy legjobb olajszűrő Mitsubishi ASX-be?

-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Aztán az olajszűrő háza miért úgy néz ki, mint amit a kutya szájából rántottak ki? Nem lehet, hogy ez összefüggésben van a vélt hibával?
Azt kellett volna látni, hogy letekeri és beömlik oda a motortérbe 3 deci olaj vagy mi volt elképzelés? A videót se kellett volna pont a letekerés kózepén megvágni. Bár az se igazolta volna, hogy tényleg akkor tekeri le elsőnek. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Suabruba en is ezt rakom.
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
X-Cess Gen2 az 5W40 de vékony, az nagyon jó választás lenne.
-
-
-
válasz
attiss66
üzenetére
Igen, vagány ez a videó, de ezen kívül sok funkciója van a motorolajnak. Vegyél gyárilag csoda adalékolt motorolajat, Xado vagy LM.
Ha már motorvédelem, rámehetsz az API SQ motorolajra, ha már 5w40, akkor Eurol Vitence 5W-40 vagy MOTUL 8100 X-CESS GEN2 5W-40.
-
tibbike01
addikt
-
Adalék? Ha az autó "egészséges", akkor nem kell adalékozni, ha meg valami baja van, akkor fel kell újítani. Placebo helyett valami másra költsd a pénzt.
Szerk.: Corsába is öntöttem Liqui Moly hűtőrendszer tömítő adalékot. 1 hétig jó volt, utána megint folyt belőle ugyanúgy a víz. Hengerfejtömítést kellett cserélni meg az EGR szelepet felsíkolni. Most nem folyik. -
Qru
MODERÁTOR
Ha már adalék... Ezen a Motul MoCool-on filozok.
Eleve Motul hűtőfolyadékom van, azzal tuti nem veszik össze.
-
attiss66
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Az mit jelent, hogy nem tartja meg az olajat? Az nem jó hír?!

Mann Filter W610/3 [link] . Ez se gyó? Én pont mostanában tetettem ilyen a Mitsubishi ASX-embe olajcserével.
erik365:
"Ha most én beleborítok ezt azt, teljesen elmásznak az olaj tulajdonságai.(nem biztos, hogy jó irányba)"Hát igen, ez jó érv. Elsőre jónak tűnik, de nem tudható, hogy milyen negatív hatásai lehetnek hosszútávon, pl jobban kopik a lánc majd valamiért. Az ASX-emben úgy néz ki végig 5W40 olaj volt, az elején Shell Helix, aztán Motul nem merészkedek nem járt utakra, nehogy bebukja az ember, aztán a lánc vagy a motor kifejezné a nemtetszését .
Bár az a Motund naon kecsegtető
-
erik365
senior tag
válasz
attiss66
üzenetére
Ezt érdemben szerintem senki nem tudja megmondani szerintem, én az olaj tulajdonságait nem szeretem felborítani adalékokkal. Mert azon sok sok mérnök dolgozott munkaórákat.
Ha most én beleborítok ezt azt, teljesen elmásznak az olaj tulajdonságai.(nem biztos, hogy jó irányba) -
d4d
aktív tag
Szűrő témához. Azt tudom megerősíteni amit tibbike írt. Bár én csak másodkézből hallottam ilyet. Tavaly beszéltem VW-nél olyannal, aki szűrő gyártásban is dolgozott és ő is azt mondta, hogy nem igaz hogy a gyári, legyen mann, az ugyanaz mint a mann név alatt forgalmazott mann. Nem ugyanolyan körülmények között készülnek és főleg az ellenőrzés amiben nagyon szigorúan veszik a gyári alkatrészek gyártását. Ahogy tibbike írta, az autógyártó részéről elvileg elég szigorúan és szorosan követik a gyártási folyamatokat.
Egy biztos lehet, minőségellenőrzés tekintetében tuti, hogy nem egyforma a kettő.Tegnap megjött a leeresztőcsavar, itthon vettem észre, hogy más a cikkszám vége, na mondom mehetek vissza, de telefonon megnyugtattak hogy csak a cikkszám változott, ami nekem volt felirva már nem aktuális.
-
norrberth
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Hát ja, tiszta gagyi minden már.
Agyon spórolt szar.Még a naptár is!
Mikor megláttam a 2026 naptárt.
Ugyanazt a márkát veszem évek óta.
A betűk kisebbek lettek, és fele olyan vastagok a számok.
Mindenen a spórolás megy.De látom az autó alkatrészeken is.
Szarabnál szarabbak. 😂
Már nem lehet lassan mit ajánlani pl egy fékbetétből vagy tárcsa. -
tibbike01
addikt
Persze 15-20 éve voltak ilyenek. Olyan is volt, amikor kireszelték a Mann feliratot az olajszűrőből. Ma 2026-ban főleg a a Covid után és mióta az autóipar leejtőn van teljesen más lett a történet. Ebben dolgozom már lassan 10 éve.

Nem spekuláció csak lemadart egy 0
nem 8, hanem 80 gyártóüzeme van.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Hát figyelj, én olyat is hallottam (mindenki döntse el magának, hogy van-e valóságalapja), hogy megy két futószalagon a szűrőgyártás, mindkettőn ugyanazt gyártják, az egyikre Hengst felirat kerül, a másikra GM.
Más: dolgoztam konzervgyárban. Adva van két termék, az egyik a konzervgyártó SAJÁT márkája, a másik termék pedig T*scos. Mindkettő termék ugyanaz volt, tehát ugyanabból a félkész termékből lett lecímkézve, csak az egyikre T*scos címke került, a másikra pedig a gyártóé. A T*scos 200 forinttal volt olcsóbb a boltban, mint a gyáré.
Szerinted az a 200 forint az mi volt?
Szerk.: ne haragudj meg rám, de nem olvastam el végig, amit írtál, mert látom, hogy nagy része spekuláció. -
tibbike01
addikt
Persze, hogy tudnak rosszat gyártani a Lengyelek is. Nem vetted a lényeget.
Gyári alkatrész: drágább munkaerővel, folyamatosan ellenőrzött gyártógépekkel, folyamattal és erősen auditált beszállítókól tartozó alapanyagokkal gyártott termék egy olyan gyártóüzembe, ahova szinte havonta járnak pl a nagy VW-től a "fejesek" auditálni, nézelődni...stb. Szóval ez egy "mutogatós" gyár, ahol a minden rendben van. Minden túl van tesztelve. Be vannak fosva, nehogy baj legyen.
Utángyártott alkatrész: a lehető legolcsóbb munkerővel egy akár "sufni" gyártóüzemben random (általában a legolcsóbb) alapanyagokból gyártott termék. Senki nem jár hozzájuk nézelődni, auditálni...stb. Igazából senkit nem érdekel, hogy mit csinálnak a gyártó üzemen belül. Ezért ezt nem is szeretik mutogatni, itt csak a tényleg szükséges minimum validációk, auditok vannak elvégezve, hogy be ne kelljen zárni a gyárat, kb megfeleleljenek a lokális elvárásoknak. Erre a Kína és India a legjobb közeg, mert olcsón kapják az alapanyagot, olcsó a munkaerő és negyed annyi előírás van működni, mint egy Európai üzem esetében.
Pl a Mann egy nagy globális cég, van kb 8 gyártóüzeme (Mexicó, Kína, Singapur, Cseh, Japán, Thaiföld...stb) a világon mindenhol. Vannak mutogatós, gyári alkatrészt gyártó üzemei és vannak alacsonyabb szintű "sufni" üzemeik. Simán lehet az is, hogy egyáltalán nem kommunikálnak egymással a gyártó üzemek.
-
szimi57
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
A cégnél egy házaló üzletkötő ugyanilyen készülékkel a szemem előtt végezte el ezt a tesztet. Az eredmény ugyan ez lett. Azóta használom a Metabond Eco-t, most a Metabond Pró-t. Brutális különbségek vannak az áramfelvétel, terhelhetőség, kopásállóság szempontjából a Metabond javára. Azóta persze jócskán fejlődtek az olajak. Kíváncsi lennék egy mai tesztre. Ez egy nanokerámiás adalék, ami nem növeli a hamutartalmat. [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
attiss66
üzenetére
VW topikban volt róla szó, ott le van írva minden részletesen. Azoknál a kocsiknál okozott gondot, maga a VW bevizsgálta és arra jutottak, hogy túl tömény a cucc és sérül tőle a hengerfal spéci súrlódás csökkentő bevonata (VW-nek van saját adaléka de az fele olyan tömény). Ezek az olaj adalékok nem agresszív szerek, ezekkel nem szokott gond lenni csak az ilyen injektor, meg egyéb pucoló anyagokkal.
De ha kerámiás cucc kell akkor a Xado olajokra/adalékokra nézz rá.
-
tibbike01
addikt
Nem pont ugyanaz a kettő. A Hengst lehet, hogy a Kínia Hengst gyárban készül valamiféle "laza" követelmények alapján, valamilyen beszállítóktól jövő anyagokból, míg a gyári a Hengst Lengyel gyárában OEM által kiadott követelmények, szabványok alapján és validált hitelesített beszállítóktól jövő alapanyagokból.

Manapság egyre nehezebben hihető el, hogy ugyanabban a gyárban, ugyanazokból az anyagokból készül az utángyártott és a gyári, mivel 0,5 euroért a lelküket is eladják a gyártók...

Az Octaviahoz pl Mahle gyártja a levegőszűrőt, de a Mann utángyártott jobb, mint a Mahle utángyárott. A gyári meg mindkettőtől sokkal, de sokkal jobb.

Ez a 3 termék, 3 külön lokációban, 3 külön gyártó üzemben készül. Egyszóval az ég világon semmit nem jelent, hogy ki gyártja a gyárit. Na jó, lehetnek kivételek, illetve hihetjük azt, hogy a gyárit gyártó cég sokkal jobban rálát a gyári alkatrészt körül ölelő követelményekre, tesztekre...stb, de a gyakorlat ezt sokszor megcáfolja.A Bosch mosógépekből csak a Serie 8 gyártódik a németországi bosch gyártóüzemben (teljesen más elvek, minőségirányítás, alapnyagok, tesztek...stb)
Míg a Bosch Serie 4 kínában gyártódik, innen-onnan beszerzett alapanyagokból, nagyjából validálják őket, de egyetlen cél van, hogy olcsó legyen a termék előállítása. -
attiss66
senior tag
Érdeklődtem egy szlovák cégnél a Gafaauto-nál, hogy a Mitsubisi ASX1.6 benzinesbe tudnának e ajánlani Ravenol-t, ami jobb, mint a jelenleg használt Motul 8100 X-cess 5W40, növelni a motor és a vezérműlánc élettartamát. Azt mondták, hogy a Motul olaj szerintük teljesen jó, de egy adalékkal még lehetne javítani rajta, ezt ajánlották. [link] Mi a vélemény, valóban így van e, javíthat e rajta. Ha nem javít nem gond, csak ne rontson.

-
Gyári Opel szűrők eltűntek? Egy ideig még az én autóimhoz találtam GM márkás szűrőket, de mostanában egyik webáruház sem hozza őket fel. Nyilván jó márkás egyéb szűrő van (Knecht, Hengst, Mann, stb.) csak gondoltam rákérdezek, hogy ezek miért tűnhettek el?
-
bul07
nagyúr
válasz
Kronos3000
üzenetére
Olajból talán, de pl az én kocsimhoz való Mann olajszűrő nincs
MANN-FILTER HU 719/7 xDe egy egyszerű Focus esetén is,(rendszám RJF-709), van 3db olajszűrő, jó az eredeti is benne van a háromba 18€-ért
Pollen is 5fajta és annyi
Nagyon nem az a választék mint ittNa de ez legyen az ottaniak baja

-
bul07
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Nem tudom mi lenne itt lévő, hogy is fogalmazzak, maximalista emberekkel Finnországban(értve ez alatt hogy itt gyári vagy MANN alatt halál van)
Ott még szűrőt olajat se olyat kapni amit akar az ember, rendelje külföldről.Lehet venni a Biltésmás olajat meg szűrőt , pl[link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem de meg jo darabig a regi keszletet progetik ki...
-
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Megmondom most letojom a Motult, bosszant, hogy csak fingilingi ashika műanyag üzemanyagszűrőt tudtam szerezni a swifthez. Lenne gyári csak az 24e ft. (jó esetben -20% kedvezmény azért lejönne még ebből) Most erre nem akarok költeni. Egyszerűen nincs normális utángyártott csak a fos meg a fosabb közül lehet választani. Legfeljebb sűrűbben cserélem (csak 2500ft) remélem más hátránya nem lesz.
-
d4d
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
A Motul esetében azt lehet tudni hogy ez mikor gyártástól "érvényes"?
Amit az M13A-ba öntöttem, azt 2025. áprilisában gyártották.
Bár annak hótmindegy
közben látom:
"Az új ILSAC GF-7A, ILSAC GF-7B és API SQ szabványok engedélyeztetése 2025. március 31-től van érvényben."
Akkor valszeg az olaj maga nem változott. -
d4d
aktív tag
válasz
norrberth
üzenetére
Hu ennyi (meg ekkora) szűrő... én ma megyek légszűrőért viszont pollenszűrő gyárilag nincs az autóban, azt megúszom. Az is húzósabb tud lenni ha nem csak sima papir vagy aktivszenes. Meg megyek GYÁRI alátétért, leeresztőcsavarért márkaszervizbe. Meglátjuk kiröhögnek e.
-
szimi57
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Ennél a motornál igen, ha tartósan fölötte van. A katalizátor miatt.
-
szimi57
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Ez a városi 800 km megoszlik. Ha nincs gond a motorral és 1000 km alatt nem fogyaszt olajból 0.5 dl.-nél többet szerintem bevállalható a 10 e. A lényeg, hogy nem szabad szétpörgetni, de a 2000 alatti fordulat sem tesz jót neki, főleg magasabb fokozatban. Városban nem szoktam harmadiktól följebb rakni.
-
d4d
aktív tag
válasz
TommyY2
üzenetére
Az eco lite papiron (hivatalos oldalon megnézed) szintén api sq-s, de jelenleg 99% hogy nem fogsz találni itthon olyat amin ez rajta is van. Csak api sp-s lesz. Viszont a Motul itthoni képviselete szerint nem történt változtatás az olaj összetételében.. ez most vagy igaz vagy megunták hogy nyaggattam őket. Mindenképp akartam szerezni sq cimkés eco liteot de még a "nagykutyáknál" (Intercars, Tiszk) se volt. Olajmarketnél is csak 2024es eco lite volt literesben.
-
TommyY2
tag
válasz
szimi57
üzenetére
Szimi: A suzuki Splash autónkat nem kíméltük ennyire, mint a Vengát, mivel annak elvileg strapabíróbb a motorja. A Splash-el néha mentünk pályán 140-et is (4000 fölötti fordulat), a Vengával soha nem megyünk 130-at (inkább csak 120-at, 3800 alatti fordulat), mivel csak 5 sebességes és ugyan olyan pörgős, mint a Splash volt (130-nál 4000).
Qru: Gondolom, hogy a Ravenol HDX SAE 5W-30 olajra értetted, hogy a legújabb követelményeket is simán hozza (vagy lehet, hogy az Eco-Lite-ra gondoltál?).
Az S-Cross esetében érdekelt volna (természetesen a garancia letelte óta API SP olaj van benne), hogy inkább a Motul X-Clean FE (ACEA C3), vagy a Ravenol HDX SAE 5W-30 (Dexos1) olaj lenne bele a jobb választás (a Ravenol még olcsóbb is, de az nem számít)?TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TommyY2
üzenetére
Attól, hogy nincs ACEA minősítése, az bőven jó olaj bele, most a legújabb követelményeket is simán hozza (API / ILSAC). Sőt a Motul saját választója is az elsők között hozza. Szóval nem tett kárt a kocsiban és a korai olajcsere sosem baj. De nyilván feleslegesen nem cserélgeti az ember. Idő, pénz és környezetszennyező is.
Az a Suzuki motor hajlamos a kopogásra (LSPI), érdemes magas API besorolású olajat tenni bele, minimum SP legyen de az SQ még jobb.
Azért mert ha benzinnel keveredik az olaj (ami óhatatlan amúgy, kis mértékben természetes), akkor az a motor hőjétől elpárolog belőle de a gázolaj nem. Ezért a dízelek kényesebbek az olajcserére.
-
szimi57
őstag
válasz
TommyY2
üzenetére
Addig, amíg nem eszi az olajat nyilván nem kell tartani attól, hogy szétesik. Nem biztos, hogy az olajtól esik szét, de rásegít. Inkább a túlhajtás, amitől hanyatt vágja magát és a rosszabb minőségű benzin. Nem tudom nálad jelen van e valamelyik tényező. Én folyamatosan monitorozom a katalizátor hőfokát és bizony nagyon érzékeny a fordulatszám változásra. Tartósan nem is merem 4000 fölé engedni.
-
szimi57
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Gondolom ez a havi 2000 km nem városi km. Akkor felmehet 10-12 ezerig. A katalizátor miatt viszont megfontolandó. Keményebb hajtásnál garantáltan összeomlik különösen, ha magasabb az olajfogyasztás.
-
TommyY2
tag
válasz
szimi57
üzenetére
Tavaly tavasszal vettük az 1.4 CVVT Kia Venga autónkat (2017 évjárat).
Először az itteni ajánlásokra Motul Eco-Lite 5W-30 olajat tetettem bele (TBN 8.5), aztán a Kia topikban a szakik ajánlották, hogy azonnal cserétessem le, mivel ebbe A5/B5 olaj való (különben megöli a motort).
6000km után cseréltettem le Motul Eco-nergy 5W-30 olajra (TBN 12.5), most is az van benne. Amennyiben nem eszi az olajat, akkor talán nem öli meg a katalizátort (Vagy szétesik anélkül is? Olvastam, hogy vissza tudja szívni a motor.)?Én konkrétan nem értek az autókhoz, csak mindent elolvasok (próbálom megóvni az autóinkat), de most már kezd egyre nagyobb lenni a káosz (mindig jönnek újabb és újabb információk).
Akkor az 1.4T S-Cross esetében maradok a C3-as olajnál (vagy mehetne bele a Dexos1 is, pl. Ravenol HDX SAE 5W-30?).
A Venga esetében akkor most mitévő legyek? Évente egyszer cserélünk benne olajat, max. 9-10ekm-t megy.
U.I.: Meglepődtem, hogy a benzines autóban tovább bírja az olaj, mint a dízelben, pedig utóbbi olajjal működik, ami önmagában is ken valamennyire.
TommyY
-
szimi57
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Én is KIA-Hyundai vonalon mozgok. 2010-től ezekhez a motorokhoz beraktak egy motorgyilkos gagyi katalizátort. Ezt mindenképp figyelembe kell venni olajválasztáskor. A gyári A5/B5 helyett az alacsony TBN számú C3-as olajat kapja sok szervizben. Viszont időben cserélni kell, max. 8 e. km, ha sok a város max. 6 e. km. A Motul által ajánlott olaj: [link]
-
szimi57
őstag
válasz
TommyY2
üzenetére
ChatGPT:
8-as TBN értékű motorolaj esetén hány km-t tehet meg az autó döntően városi használat mellett?
Rövid válasz: 8-as TBN értékű motorolajjal döntően városi használat mellett általában kb. 6 000–8 000 km az ésszerű csereperiódus.
Miért nem több?
A TBN (Total Base Number) azt mutatja, mennyire képes az olaj semlegesíteni az égés során keletkező savakat.
A városi használat viszont az olaj szempontjából a legmegterhelőbb üzem:
sok hidegindítás
rövid utak → az olaj nem melegszik fel rendesen
több üzemanyag- és kondenzvíz-hígulás
gyorsabb savasodás → TBN gyorsabban csökken
Ezért egy 8-as TBN-nel induló olaj városban jellemzően hamarabb „elfárad”, mint vegyes vagy autópályás használatnál.
Reális becslés városi üzemben
Átlagos személyautónál:
6 000 km → konzervatív, biztonságos csere
7 000–8 000 km → még elfogadható, ha jó minőségű olaj és nem extrém rövid utak
10 000 km felett → városban nem ajánlott 8-as TBN-nel
Mikor inkább a rövidebb intervallum?
Maradj inkább 6 000 km körül, ha:
dízel (különösen DPF-es)
sok 5–10 perces út
téli városi használat túlsúlyban
turbós motor
olajfogyasztás is van
Mikor lehet közelebb a 8 000 km?
benzines, szívó motor
rendszeresen vannak 20–30 perces menetek
jó minőségű (ACEA A3/B4 vagy C3) olaj
rendben van a motor állapota
Ha szeretnéd, meg tudom mondani konkrétan a te autódra (motor típusa, benzin/dízel, évjárat, DPF van-e), hogy inkább 6 000 vagy 8 000 km lenne-e az ideális. -
d4d
aktív tag
válasz
TommyY2
üzenetére
Az szép lenne, ha ennyit nem bírna ki egy ilyen olaj, rövid távok ide vagy oda.
Az igaz lehet, hogy bár lehet hogy van egy magasabb tbn számod, de van hogy ez gyorsabban el is fogy? És simán lehet hogy a végén egy ilyen 8-as körüli tbn tovább bírja.Konkrét példa (nagyon gyakori jelenség)
Egy régi, magas hamutartalmú A3/B4 olaj:
TBN: 11–12
5–6 ezer km után már 6 alá esikEgy modern C3 olaj:
TBN: 7,5–8
8–10 ezer km után még 5–6 körül van
Vagyis a kisebb TBN „tovább él”.Van ebben vmi vagy megint hantázik itt az ai?
Qru amúgy tök korrekt ára volt a hjc-nek kb ugyanazon az áron adták mint a lengyelek csak ugye ez koncentrátum, kétszer annyi mennyiséget ki lehet hozni belőle. A másfeles 2700 ft körül mozog.
-
TommyY2
tag
Ez a RAVENOL HDX SAE 5W-30 ígéretes.
Lehet, hogy jó lenne a Suzuki K14C S-Cross autómba is. Jelenleg Motul X-Clean FE 5W-30 van benne, ami API SP, ACEA C2,C3, TBN 8.1, HTHS 3.5.
A Ravenol papíron néhány paraméterben túlszárnyalja (igaz, hogy nincs Suzuki minősítése, de lehet, hogy nem is kell), elképzelhető, hogy jobb lenne, mint a Motul (bár a TBN kevesebb)?
Az utóbbi időben nagyon felkapott lett itt a Ravenol, majd az őszi olajcserekor meglátom.
TommyY
-
norrberth
addikt
Na ez komoly kis bolt!
Azt hittem már lejöttél hozzám Nyíregyre pár olajért.
Meglepődtem volna ha erre lenne ilyen prémium bolt..És még kaptál sapit is..
Én Motulos lomokat akarok szerezni.
Annó Castrolt sikerült, de úgye az már nem menő. 😂 -
d4d
aktív tag
Olajmarketes túra
Suzukájhoz beszereztem az olajat. Ravenol VMP lett végülis. Nem volt baj a Motullal csak ki akartam próbálni mást is. Ebben több a tartalék hths 3.2 mpas vs ravenol 3.7 meg ilyesmi. De majd amikor a 39 kW-ttal megindulok az érdi emelkedőn hátam mögött a 6 személyes Adria lakókocsival egy 40 fokos júliusi napon, akkor lehet visszaváltok valami 20W60-as részing kompetisön olajra, nehogy megszakadjon az olajfilm.
Hűtőfolyadékból szintén jött még 2x1,5 liter csak ez a koncentrátum verzió.
És végre van már olyan olaj amin ott az API SQ logo/felirat is. Igaz ez nem fullos Ravenol, nem usvo-s, de nem baj, sehol nem találtan eddig SQ cimkés olajat.Gyártási idők,
HJC 2025 december 3
VMP 2025 szeptember 16
HDX 2025 november 25M0, 55-ös kijárat, Nagytarcsa, Rákosliget felé kell kimenni, (M3 felé vezető oldal) innen már csak kb 1,5-2 km.

-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok,
2007-es Suzuki Swift M13A-ba szeretnék venni fagyállót, ugye gyárilag zöld színű van benne, most is. Középszinten van a kiegyenlítő, csak azért kéne hogy fullra töltsem és hogy legyen a csomiban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay
- World of Tanks - MMO
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Wendougee Data S profilozható kávéfőző, Fiorenzato AllGround kávéőrlő
- Elmag Yamaha motoros áramfejlesztő aggregátor
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként mindkettőtől van jobb, sőt az összes nagyobb motorgyártó elismeri.