Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Valami baja van a tápomnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem hazai volt eddig. De már 19-es van fenn mostantól
-
Chris0321
veterán
válasz
Tiédetis
üzenetére
3 hete vetted a kocsit? Ha jól értem félre van kopva az összes gumi, akkor az nem csak egy sima lengéscsillapító csere lesz. Szerintem legalábbis, minimum be kell állítani a futóművet. Nekem e46om van, mikor megvettem tropa volt a felfüggesztés, az első két gumi teljesen félre volt kopva. Azt is rángatta rendesen a nyomvályú kétszéles gumival. Elől teljes felújítást kapott a futómű, hátul csak pár dolog lett cserélve és kapott új kétszéles gumiszettet és azóta minden rendben.
-
Tiédetis
senior tag
Tegnap voltam 2 éves szervizen az iX3-al.
20-as kétszéles kerekek vannak rajta és nyomvályús úton eléggé kapkodja a kocsit, síma úton nem igazán vettem észre. Az összes gumi külső széle erősen kopott (3 hete vettem tehát akkor is láttam), amit később vettem észre, hogy az első csillapítókon a gumi szakadt, jobb oldalon olajos is már. Nos cserét javasoltak, szumma 1.3 milla értékben. Nyilván nem ott lesz ha eljutok odáig.
Impr. a felszereltsége, 2021-es LCI előtt.
Milyen csillapítót érdemes venni (és még mit?) vagy felújítás? -
kardkovacsi
senior tag
Poénból rákerestem mik a legdrágább villanyautók és hamar szembejött ez. Ami fura nekem, egy M60-ra Ecocontact 6 gumit rakni, az minden csak nem sportos gumi, jó puha oldalfallal. Még a Michelin Primacy 4 is fényévekkel sportosabb nála (volt mindkettő az i4-en). Gondolom így lehet jó hatótávot mutatni papíron.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Onnan nézem
-
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Oké, enyémen is az volt gondolom. Viszont venni akarok télre télit, de racionálisan gondolkodva ez kétszéles méret nem túl gazdaságos. Gyorsan lerúgja a hátsót és még cserélgetni sem lehet az elsővel. Aztán vagy kapni ugyanolyat 2-3 év múlva, vagy inkább nem. Ezért lentebb megyek 19"-ra és azonos méretre.
Itt találtam Dezent felnit Alpin 5 SUV gumival, remek állapotban.
A másik gyári BMW felni szinte új Pirelli runflat gumival.
Michelin csendesebb, alacsonyabb fogyasztással és azt gondolom talán általánosan is jobb, mint az olasz. -
Tiédetis
senior tag
elektromos autóra Ti tennétek defektűrő gumit?
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hát ez nem jó hír

Mert a cégautó után a garanciás autó a legjobb autó
-
Most írtam a BMW-nek, de a kérdést felteszem itt is:
Lehetséges EU-n belülről vásárolt, használt, de még garanciális elektromos autóra itthon +1, +2 vagy akár +3 év garanciát vásárolni a márkaszervizektől? (repair inclusive ha jól sejtem) -
Kinder
senior tag
Mindkét autóban ( i4 és ix1 ) mától mi is kipróbáljuk az 1 hónapos traffi előrejelzőt, aztán meglátjuk.
Én már mentem is azóta, és rögtön 1 olyat kijelzett, ami szeptember közepén élesedett, szóval egész friss az adatbázis. -
válasz
Kinder
üzenetére
Igaz, az osztrákoknál előre jelzi milyen sebességhatár jön és beállítható hogy arra álljon át, és a stop-elsőbbségadás táblát is jelzi, itthon ezek nem mennek

A zöld lámpás nekem a nonFL G30-nál nem ment a németeknél ha jól emlékszem, lehet ez még nem tudja.
A Juniper Tesla Y viszont jelezte a zöld lámpát itthon is. -
Kinder
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Tudja a fene, hogy mi volt akkor a gond.
A Tesla Model 3 is máshogy viselkedett minden országban. Itthon kb semmit sem tudott az "önvezetés", nem is használtam. De pl Olaszországban 60-70 km-t is simán elközlekedett magától, de a németeknél is. Az osztrákoknál ugyanolyan volt, mint itthon.
Az i4 is fejlődik, ahogy megyünk nyugatra. Az osztrákoknál automatán áll be a sebességhatárokra, és hisztizik a stop-táblára is, ha véletlen átgurulok rajta 1 km/h-val, a németeknél meg még pluszban arra is szól, ha zöld a lámpa és mehetek. -
kardkovacsi
senior tag
"And one model gets killed early: G26 ends production in 02/27." - októberi pletyka.
Úgy tűnik még egy évig kapható az i4 és utána nyugdíjazzák mindenféle utód nélkül. -
-
Kinder
senior tag
A trafi előrejelzőt 2 éve betették a Teslákba is, és az akkor jelzett, ha volt aktív navigáció.
Aztán az EU nyomására ki kellett szedni, szóval kb 4-5 hónapig volt a gyári trafi jelző.
Nem tudom, hogy a BMW hogyan érte el, hogy nekik lehet. -
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Na közben a pesti illetve M7-esen lévő védákat jelezte. Nem rossz, de ahogy látom elég spórolósra vették a fejlesztést, csak egy értesítést dob, térképen nem jelöli.
-
Tiédetis
senior tag
Nem tudom milyen verziótól van ez a trafi infó de nekem a face előtti iX3-ban ott van a próbaverzió. Elég megszokni hogy mi volt ami pittyegett egyet.
Hol tudom lekérdezni milyen fő verzió van a gépen?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"Ami kicsit zavaró, hogy nem lehet kikapcsolni a hangot illetve vagy a műszerfalra vagy a hudra tudod kitenni de mindkettőre nem." - közben kiderült ki lehet kapcsolni, csak nem ott ahol gondoltam. Megjelenik mint külön app is menüben, a legvégén (ez valahogy nem kerül be az abc sorrendbe) és van benne egy darab kapcsoló

-
MCs88
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ez amikor menet közben aktiválódik, akkor már csipognia kell? Mert ha igen, akkor Szegeden 3ból 3 VEDAt nem ismer
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Igen a Waze is egy opció, sőt jobb opció. Nekem az a bajom vele, hogy csomószor kidobja a iPhone és amikor indul a carplay nem indítja újra. Mert valami olyan szabálya van, hogy ha közben megnyitsz egy google maps-et vagy apple maps-et akkor azt veszi defaultnak és azt indítja el a háttérben. Nézegetem egy hónapig és meglátom.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nalam fut a Waze a hatterben, abban jobban megbizom, szoval nem valoszinu, hogy elofizetek ra. Plane, hogy most itt a Balaton kornyeken egyik rogzitettre sem jelzett.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Én viszem be ma a lányom a suliba a bécsi úton és kb a Shelltől a suliig egyfolytában ég a felirat, hogy traffi jön. Van három is. Szóval ezek működtek mind. Majd tesztelem a Szentendreit is valamikor.
Annyi a jó benne, hogy külföldön is működik. Elég sok országban, köztük Horvátország, Olaszország és Szlovákia.
Én valszeg előfizetek rá, havi ezer forintot megér. Mindig parázok, hogy nehogy egy ilyen traffi előtt nyomjak egy kövéret neki....aztán mindjárt repül a 70-100e-es csekk.
Ami kicsit zavaró, hogy nem lehet kikapcsolni a hangot illetve vagy a műszerfalra vagy a hudra tudod kitenni de mindkettőre nem. -
MCs88
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Úgy tűnik minden iDrive 8.5 megkapta, mert nekem is megjelent a 330e-n. Az ára valóban kellemetlen. Bár olcsóbb mint 1 büntetés.
-
kardkovacsi
senior tag
Megjelent a Connected Drive store-ban a traffic camera nekem is (i4). Kicsit furán váltják az eurót ezek a magyarországi BMW-nél. Németországban 20 euró a szolgáltatás ára, itthon 12 ezer forint

Van egy hónap próbaidőszak ingyen. -
tasiadam
veterán
Olvastam egy cikket, hogy megszunik a competition minden M-es szeriabol. Csak azert, mert minden M rendelo comptetitiont akar venni, ezert az alap M gyakorlatilag competition lesz
-
dropi
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Köszi, abból már kettőt is cseréltem, és nem változott semmi. Ráadásul annyira, hogy nyáron is meleget fúj, mikor amúgy középen meg lábra a beállított hideget. Most rendeltem egy bontóplázás klímapanelt, hátha azzal van a baj, de ha az se oldja meg akkor lassan kifogyok az ötletekből

-
dropi
senior tag
Srácok, E60 LCI nekem mindegy milyen hőfok van beállítva csak legmelegebbet fújja az ablakra, miközben középen meg a lábra is kevert levegőt. Ez így üzemszerű? Gyanítom, hogy nem. Valaki esetleg emlékszik még erre vagy meg tudná nézni?
-
Tiédetis
senior tag
Első hosszabb utam M5-M0-M3 215km sebességhatárok betartva, 1 óra araszolás dugóban, így az átlag alacsony:74,5 km/h - 19,7kwh/100 km
Ugyanez vissza 110-es tempóval: 225km 86,4km/h 18,3kwh
Ennek a végén töltés Kmét HPC Tea 16-64% 24 perc 40kwh, ez 100kwh az átlagos, ez egészen jó számomra
Más: nem volt hideg tegnap a kabinban, ezért gondoltam lekapcsolom a fűtést. Érdekes dolog történt, a pillanatnyi fogyasztás az egekbe ugrott, ez miért lehet?
-
Tiédetis
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
köszi, figyelek rá, nem gondoltam volna ezt...
mennyi idő mire lemegy? -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
Nehogy rázárd az autót térkép frissítés közben. Én rázártam, térkép frissítés behalt. Persze egyszer nem írta, hogy ne zárd be (pl. OTA frissítéseknél nyugodtan rázárhatod) és utána mehettem a szervizbe ahol kézzel hozták rendbe harmadjára, mire lett új térkép verzió. Az előzőt beregelte az app csak nem ment fel rendesen ezért ISTA-val se tudták helyre rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Gear S3 - második kör
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem most idén lettek cserélve 8 évesen, bár már tavaly is kellett volna szerintem. Bilstein lett. Az is majd 6-700k volt össz.

Hát így tényleg sok érte a 12K