- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Analóg fényképezés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egzee
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem is volt olyanom, 2db is Crossfireben. Nagyon jól tették a dolgukat! Furmark top100-ban voltam a világon. Az 550W-os tápegység forró levegőt fújt xDDD
-
martonx
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A mi 3070-esünk egyébként újra is volt padozva és pasztázva. Ismerős személyesen jött el és csinálta meg. Valamicskét javított rajta, de érdemben nem lett tőle jobb.
-
-
martonx
veterán
jaja, az RTX 3070 nagy mellényúlásunk volt, de sebaj az RX 9060 XT 16GB-vel kiköszörültük a csorbát.
Nem vagyok márka hű, leszarom, hogy AMD vagy NVIDIA, csak legyen jó, és érezzem, hogy amiért pénzt adtam attól azt kapjam amit elvártam.
Most is van itthon RTX 4060 is egy másik gépben
na az mondjuk egy tök jó kis kártya. Legalábbis azért a pénzért, azzal a fogyasztással. -
martonx
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nézeti a halál, eladtuk, picivel többért (áfa nélkül persze) pedig az RX 9060 XT 16 GB mindenben jobb.
-
Robert07
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem kifejezetten halk, de azért használható.
Viszont a P4-el teljesen egyetértek. Ha lenne rajta videokimenet, akkor az egyik legjobb kártya lenne SFF gépekbe.
Én egyszer építettem kettővel egy virtualizált gépet lanozni, a GPU-kat megfeleztem és négyen simán lehetett játszani rajtuk RDP-n keresztül, viszont így szükség volt mindenkineg 1-1 kliensre amivel csatlakozott a VM-hez.
-
Nem tudom nekem egy slotos bloweres quadrók max terhelésen azért hangosak voltak de valóban nem annyira mint az a 4850-es. A nagyon újakat nem ismerem, maxwelljeim voltak.
Most így offban volt egy Tesla P4-esem ami nagyon kevés hűtéssel elment. Na azt kellett volna megcsinálni asztalira. -
Robert07
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azért a 4850 óta eltelt egy kis idő.
Az RTX A4000 az egy 140W-os kártya egyslotos hűtővel, és igaz hogy egy kétslotos kártya ellen nincs esélye, de azért egy hajszárítótól elég messze van.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Abruzzi24
újonc
válasz
Dragon3000
üzenetére
QHD felbontás, 200 Hz képfrissítéssel, 200 körüli fps
Megfelelő hőmérséklet tartásával káros e a videókártyának ha tartósan ilyen kihasználtsággal dolgozik? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Abruzzi24
üzenetére
Ha nincs korlátozva az fps és a cpu elég erős, hogy adott felbontáson kiszolgálja low grafikán is a vga-t, akkor a kihasználtság lehet végig 100%, de az fps meg magasabb lesz, ha ez régen máshogy volt, akkor cpu limites esetbe kerültél és azért változott a vga kihasználtság a grafikai minőség emelésével. Érdemes lenne az fps-t is nézni hozzá.
-
Abruzzi24
újonc
Sziasztok!
Adott egy Ryzen 5 7600X - Radeon RX 9060 XT 16 Gb-s konfig.
Bármilyen játékot (RDR2, Storage Hunter, Art of Rally), mindegy hogy low vagy high grafikai beállításokkal elindítok, a videókártya kihasználtsága 90%+ állandóan. GPU hőmérséklet stabil 50°c.
Régebbi konfignál arányosan nőtt a kihasználtság, a minőség növelésével.
Ez így rendben van vagy lehet valamit kezdeni vele?
Válaszotok előre is köszönöm -
mrzed
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igazából a rövidítettnyákos evo rtx hír után itt már az lp jelzőnél felröhögtem. Eleve már 30% áremelést belengettek a gyártók a memóriamizéria miatt. Ha a gyártás költségeiből még ugyanennyit lefaragnak, akár még jól is jöhetnek ki belőle. Ha a tbp-t csökkentették kicsivel több mint 12%-al, akkor már a hűtőből is le lehet fogyasztani 20-30%-ot. Már a lelki szemeim előtt lebeg a csoffassztott evo rtx és az lp radeonból álló tavaszi vga kínálata a mostaninál 30%-al vastagabb ceruzával árazva.
-
mrzed
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy nekünk lesz olcsóbb... sokkal inkább költséghatékonyabb lesz gyártani.
-
-
Robitrix
senior tag
Az RTX 3070 egy érdekes kártya volt, Volt benne egy használható GPU 256 bites memória sávszéllel. ás jól elkurták egy 8 GB VRAM-mal. Gondolom nem akartak olcsó konkurenciát késziteni a 3080 és társainak. Láttam neten teszteket, ahol olyan RTX 3070-et használtakaminek minden paramétere megegyezett a gyári kártyával. egy eltérés volt dupla lett a memória 16 GB-tal. aztán neki ersztették a nagyobb kártyát vagy 50 játéknak. Az jött ki a teszből, hogy pusztán a dupla vram simán emel a játékok teljesítményén 3-21% érték közt játéktól függöen. Vagyis egy 16 GB-os rtx 3070 ege igen remek kártya lett volna a tudatosan nem butitják le. Vagy játszottunk régen Warzone-t. Én mondjuk RTX 3060 12 GB 192 bit vram. más játszott rtx 3070 8 GB vram és 256 bit sávszél. én mondjuk normál esetben 110 FPS aki RTX 3070 az 135-140 FPS. erősebb grafika csodák nincsenek. aztán jött néha a drappolás, mikor a 3070-es bezuhant pár másodpercre akár 50 FPS alá is. ilyet a 12 GB-os lassabb rtx 3060 nem igen csinált. lehet, hogy lesett a teljesitnmény egy bonyolultabb pályaszaksozn 90-95 FPS-re de 50-re soha nem zuhant be a teljesitmény a 12 GB VRAM mellett... Nyilván amikor a kisebb VRAM miatt gyakrabban kellett adatokat töltikézni a háttlrben az kihatott az aktuális kép generálásra is. íhy nagyobbak is lettek a drappolások. Mindig az RTX 3070-esek panaszkodtak a frórumokon a teljesítmény zuhanásokra. Azért baromira nem mindegy játék közben a 8/12/16 GB VRAM.
-
mrzed
senior tag
Mindkét oldalon készülnek az olcsósított vackok az elkövetkezendő ínséges időszakra. Ezek lesznek az elérhető alsópolcos modellek 8GB rammal a mostaninál drágábban. Középkategória nuku, nyújtózkodhatunk majd a felső polcig ha értelmes mennyiségű vram kell.
-
Robitrix
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
FG-t olyan gépen érdemes használni, ahol nativan képes a hardwer a stabil 60 FPS-t legalább összehozni. Akkor nem annyira akados a FG hatása. ha alapból 35-40 FPS-re probál FG-t ráhuzni az ember ott már nagyon akados lesz a dolog. Bár felmegy az FPS szám, de szar. A dupla FG még szarabb ilyen szempontból Ott már el kell készíteni két renderelt képet , és meg kell várni a 2. képet, hogy legyen mihez képest kiszámolni a a két ihazi kép közé a két kamu átmeneti képet. Így várni kell a képek monitor fel áttolásával, amig nincsen kiszámolva. így nem kicsi csúszás jöhet össze a játék és a megjelenités között. Ami reflex játékoknál nem feltétlenül elöny ahol pillanatok döntenek arról, hogy ki lő le kicsodát. Persze mondjuk egy autóverseny játékban nem számít a késés, mert nem azon fog múlni nekei rohan az ember a falnak vagy nem. Viszont ott meg nem igen van értelme 250 FPS játszani...... szóval a FG azért sántikál. Amit megnyer az emer a réven azt lehet elveszti a vámon.
-
RTX 3xxx széria botrányosan jött ki (bányász láz alatt össszecsapták a kártyákat), gyárilag rossz padok és gyártási hibákkal. Érdemes lenne megnézetni. Nekem régen a 3080-as volt olyan hogy gyárilag 100 fokon ment, új padok és enyhe alulfesz 100w mínusz jobb teljesítménnyel.
-
martonx
veterán
válasz
yericho800
üzenetére
A fiam pont ezt lépte meg. 3 ventis 3070-e folyamatosan throttlingolt a gépében, nyáron volt hogy túl is tudott melegedni, ráadásul volt venti hang is mindemellé bőven. Egész télen nem kellett fűtés a fiam szobájába. Full terhelésen simán 80 fok fölé is ment a kártya pillanatok alatt. Újra pasztázás csak valamicskét segített rajta.
Egy nagyon OC-s 3 ventis 9060 XT 16GB-re lett lecserélve. Nyers GPU teljesítményben kb. ugyanazt tudja, mint a 3070 viszont full terhelésen is hangtalan, és hihetetlen de nem tud 60 fok fölé melegedni. Plusz a 16GB nagyon jól jön modernebb játékokban 1440p-n játszva.
-
Nekem most 5070Ti van, 800mv@2600mhz és leginkább 120-160w körül megy. Mivel a monitorom csak 60hz-es ezért FG-t nem használok (érezhető lagot csinál), DLSS az valóban enyhít bár azt is kézzel nativ vagy qualityre rakom mivel az auto érezhetően rosszabb képet ad. (bár az auto lehet játékonként más)
Elvben mind az AMD-nek és Nvidiának megoldható lenne hatékonyabb/válogatott GPU-kat rakni a kártyákra akár mobilra kitesztelt chippeket (nem kevés kínai kártya ilyen) aztán más névvel eladni. -
Robitrix
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Amúgy a franc se tudja hogy van ez. Egy RTX 3060 elmászik meghajtva 170 wattig. A 4000-es sorozat már hatékonyabb lett nem csak gyorsabb úgy 30%-kal például egy RTX 4060, de beéri 130 watt körül. Az RTX 5060 már kevesebbet tett rá a nyers teljesítményre de felment a teljesítménye 170 watt környékére. A javulást nem annyir a nyers számítási teljesítmény adja, hanem a DLSS 4 támogatás ls az ott megjelenő dupla FG és a hatékonyabb algoritmusok. De példűul volt neken RTX 3060 és egy kis könnyű csak két ventis kártya volt és messze nem volt melegedő tipus. pedig 170 wattig fel tud menni.
-
Robitrix
senior tag
Az átlagos rX 9060 XT fogyasztása úgy 170 watt körül van. de eleve eltérnek a kártyák valamennyit egymástól annak fögvényében hogy gy adott gyártó milyen kártyát rak üssze a GPU-val szemmel látható, hogy léteznek két illetve 3 ventis példányok. mint ahogy az boost órajelek is eltérnek egymástól az alap 3230 Mhz, az OC az 3290 Mhz körül. a legerősebb gaming OC verzióka fel hajtják 3320-3330 Mhz-ig. ez pesrze kihat a hűtésre és az áram felvételre. Így a táp ajánlások is szórnak a gyártóknál a 450/500/550 watt. Nekem shapire rx 9060 XT 16 Gb OC Pulse kártyám van. de csak két ventis és az ajánlott táp is csak 450 watt. De például egy szintén OC kártya de Gigabyte már 3 ventis hosszabb és felmegy a gyártói táp ajánlás 550 wattra. pedig ugyan az a 3290 Mhz OC... szóval eltérnek a tipusok hiába ugyan az elvben. Az összerakott kártya mégis egedi a gyártoknál.
-
mad823
őstag
Ami felvesz 150 wattot, az le is adja valahol. A fizikát nem lehet
megbamegbabrálni.
Mondjuk azt megnézném, hogy ez képes-e önálló helyváltoztatásra...
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A gtx 1070 katana is 150W körül lehet, bár ott már van némi teljesítmény is. Létezik rtx 3050-ből és rx 6400-ból is ilyen keskeny változat, azok talán már nem fűtenek annyira.
-
Viszonyításnak 140-160w között pl 8800GTX volt ami eleve egy kályha volt batár nagy hűtéssel.
Volt sok egyslotos 8800GT 120w körül. De az a helyzet hogy ekkor mások voltak az igények, sokkal hangosabb gépeink voltak. -
Dragon3000
nagyúr
Pont azért hagyták el az 1 slotos szart, mert nem lehetett velük megoldani a normális hűtést, a 4850 után a 90W körüli fogyasztású vga-ra is már 2 slotos ref hűtést alkalmazott az amd, mert megtanulta, hogy a belépő szaron kívül másra már nem jó, mert a fogyasztás minden széria esetében emelkedett, ma meg már 100W felett jön minden új széria legkisebb tagja is.
A 9800pro 47W fogyasztással rendelkezett, nem csoda, ha sikerült normálisan hűteni 1 slotos megoldással.
Nézd meg nvidia legkisebb 50-es kártyája az 5050 130W tdp-s, az amd-é meg 9060 132W, ezeket nem lehet 1 slotos hűtéssel megoldani. -
yericho800
aktív tag
Egy 3070 érdemes lenne a címben említett kártyára lecserélni?
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Te azt feltételezed hogy akkora fogyasztása van ami vagy forró, vagy nagy hűtő kell rá. Zsolt szerintem arra gondolt olyan kártya kéne ami egy slotos, nem izzik, mégis értelmezhető teljesítménye van. Azért elég sok ilyen kártya akadt anno. Mára viszont tényleg nem nagyon létezik ilyen opció. pl mint anno a 9600-9800 gt, a maga korába jó teljesítménye volt, egy slotos és nem olvadt le tőle a villanyóra se. Gyárilag zalman hűtős.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Sapphire 4850 ref egyslotos egy hulladék volt, gyárilag 90 fok felett ment és hajszárító hangja volt. 110w TDP. Volt olyanom.
HaZsolt
Egy slotos hűtést nehéz megoldani 100+ watthoz. Esetleg kompakt vízzel meg lehet oldani ha van hova rakni a radiátort. A másik lehetőség a blower és hosszabb kártya de az meg nem lesz halk. -
HaZsolt
őstag
Single slotos vga-k korszaka elmúlt már, de mennyire menő lenne egy ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- E-roller topik
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 5070 Ventus 3X/ 4070Ti SUPER 2x Ventus
- AMD Radeon RX 7800 XT 16 GB (21330-01-20G)
- Asus GeForce GTX 660 Ti DirectCU II OC 3GB GDDR5 192 bit PCI-E Videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit LHR dobozos, 1 tulajos, 2027.07.04-ig gari
- SAPPHIRE RX 6700 10GB GDDR6 PULSE GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
na az mondjuk egy tök jó kis kártya. Legalábbis azért a pénzért, azzal a fogyasztással.