- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
(...) és relatíve magas, 35-38 poise-os viszkozitást ígér. Az utóbbiból kifolyólag (...)
I see what you did there.
-
Alusky
senior tag
Nekem is 50-60 fokos a proci ha megterhelem teljesen, pedig 14-ben raktam össze és akkor is ennyi volt. Kis 3 hőcsöves AC valami 3500 pénz volt szóval normálisan meleg. 12 éves a paszta rajta. Azt már meg nem mondom, hogy mx4 vagy 2 lett rátéve.
Szerintem az is közrejátszhat, hogy vannak procik amik full szárazon paszta nélkül is 50 fokosak lennének, mert van olyan jó a kontakt a két felület között. Azoknak nem számít, hogy kiszáradt-e.
-
-
ricsip
addikt
Illetve ez is érdekes:
Same here with a laptop using mx-4. That garbage would seep out within days.
--> MX-4 wasn't marketed for direct die applications. It was built for IHS use only. Your complaint is equivalent to blaming 0W-20 oil for being bad when you used it for motor that requires 10W-40 oil.
Magyarul ha én MX4-el kentem meg az összes retro Athlon XP-met, P3 procimat (mindegyiken csupaszon van a die, lesarkazás-veszély rulez!), akkor most szedhetem szét őket mind?
-
-
ricsip
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
The quality of the NT-H2 fluctuates significantly
Gondolom azt h. nem egyenletes a gyártási minőség, nagy a szórás, ahogy épp' sikerül, azt kapod a boltban.
Amúgy ez is 1 érdekes komment:
-------------- Review Samples of Thermal paste are sometimes different as random bought thermal paste from a random shop with the same brand and product type.
Yes Igor has a test. You may check before purchase the possible previous issues with Arctic Thermal Paste like the MX-5 and MX-6. The initial batches may be fine. Certain brands have better quality regarding thermal paste over the years. It seems igor seems to imply Arctic changed the thermal paste formula several times for the MX-6. Changing stuff and selling it with the same name is not something I want to see as a customer. My Arctic MX-6 from 2023 purchased from Artic store on amazon.de was like toothpaste on a rzyen 7600x. I wasted so much time changing the thermal paste again after less than 2 weeks what i remember.
Those webpages never do a long run test. What does it matter if a thermal paste has a good performance for the short duration of the test run?
I wish arctic the best and I hope and expect to not read quality issues with Arctic MX-7.
It's kinda interesting how fanboys on igors webpage in german language praise the arctic quality. I quick read only certain sections in german. Igor itself implies arctic changed the formula silently or not silently for the MX-6. There can not be any quality when you have to change four times the chemical formula and mixture for the same product.
After a few months my CPU and GPU would become warmer, change the paste, and it is back to normal temps
In german language based forums i got a lot of hate speech, when I claimed the change period is 4 to 6 months.
In my point of view for the nocuta thermal paste especially, I had to replace the thermal paste every 4 to 6 months over the years. That is common. Newer materials like graphite pads etc. did not exists at that time. the noctua thermal paste harded on ASUS g70sg or ASus g75VW gaming notebooks over the months after thermal paste replacement for gpu and cpu. An indicator is longer compile times, temperature increase, fan speed increase for the point in time to replace the thermal paste. -
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Jónak tűnik és GPU-ra is kenhető.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Az itt mi, hogy "bad sample"?
-
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Ez nagyon jó, köszönöm
-
válasz
firstman3333
üzenetére
-
firstman3333
tag
Kíváncsi vagyok, hogy gyakorlatban mennyi lesz a különbség például az NT-H2-höz képest. Ebben a kategóriában elenyésző különbségek vannak. Mint kiderült, már az IHS forrasztása, illetve deformációja is többet nyom a latba, mint a paszták minősége...
-
killbull
aktív tag
Nem tudom hogy csinálják az emberek de nekem 2009 ben vett core 2 duo 9 év után szétszedve még kenhető volt, aztán 2018 ban vásárolt configon most 2024 ben unalomból újrapasztáztam és semmi baj nem volt az MX4 nek. Most MX6 ot raktam új processzorra de sztem ezen fog elrohadni, performace boostot kikapcsolva biosban 5700G n nyáron kb 45 fokot se éri el a processzor, most télen kőkemény 36 fok max 180 Wattos Be Quiet Shadow Rock 2 vel.
Az Arctic eleve úgy reklámozza ezeket a pasztákat hogy 8 évig is bírják!
Lehet az én használati szokásaimból de én még soha nem láttam kiszáradt pasztát csak VGA n.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Minek? Most is 52 °C. A ventik nem szoktak 35%-os PWM fölé menni (a VGA-n meg 15% a max, de túlnyomó többségben fix 10%). Néma csend van és nem fő semmi. Tegyük még hozzá, hogy a gép 24/7 megy, csak akkor és addig van leállítva, ha épp és amíg alkatrészcsere van (vagy áramszünet), az meg leginkább éves intervallumokban mérhető.
Teréz anya nem szociopata kaliforniai megtestesülésének hála elvileg januárban lesz új proci + RAM, akkor lesz pasztázás. Szerintem HT-1-gyel.
-
This often leads to false expectations and dissatisfied users.
Mondják ők, hogy más gyártók hazudnak, mikor a saját ventilátoraikról olyan fals zajszint adatokat tesznek közzé a honlapjukon, amiről ordít, hogy nem lehet igaz. A motorhibás, karattyoló, búgó Arctic ventilátorokról nem is beszélve, amikből nem kevés van. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nálam gyakorlatilag konstans 50-60 °C között van a proci. Idle és tehelve is. Nagyon durva terhelésnél talán felmegy 65-ig, de az olyan, mint a fehér holló. R7 2700 undervoltolva, 0,9 V SoC, fix 3,4 GHz.
Asszem, erre nem MX-4-et raktam, hanem HT-1-et. Még 2020 tavaszán. NH-D9L.
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Nem is a por a legfőbb ellenség.
Kiszárad a paszta, már átlag használat során is. Elveszti a képességét arra, hogy normális %-ban átadja a hőt. Ennek kevés köze van a közeli porhoz, de természetes, az is fokozza a gondot. Tartósan 100C fölött hamar kővé mered a gyurma... Notiknál a gyártó is megfejeli, valami silány hővezetővel. Az még hamarabb lehal.#35 Synthwave
+1 ez gyakorlati tapasztalatnak tűnik. Rendkívül jól funkcionál magas fűben. Ezt kevesen figyelték meg a történelem során. Nem úgy mint a többi jószág. Ez szimplán lebeg fölötte mint valami pod. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Attól még megy bele por, csak kevesebb.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igen és nem. Ami van az egy vicc. Lehetne jobb, de akkor a légáram lenne kevesebb, ez ilyen "játék". Lakásban a port kellene csökkenteni, de áhhhh...
A serverbe ipari porszűrős ventit raktam, ugye azt meg arra tervezték, h jól szűr, de a ventit forgatni kell, nehéz megtalálni az egyensúlyt, ahol még van légáram, de nem hangos. -
Szerintem nem az a célcsoport, aki 5 évente pasztázza újra. Nekik ott a hűtökhöz mellékelt, az pont erre jó. Szerintem nekem a max az 2 év lehetett két pasztázás között, nem mintha annyira OC bajnok lennék, de itt annyi a por, hogy érdemesebb csap alatt elmosni a hűtőt, meg a ventiket is mindkét oldalról áttörölgetni.
Synthwave: valamelyikhez adtak ilyen aplikátort is, kis evezőlapát. Régi bankkártya nekem jobb erre, amikor megtalálom
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Ixion77
addikt
De jó hogy egy hete vettem jó nagy adag MX-6-ot és nem vettem észre hogy már van újabb változat...
Ráadásul még olcsó is (4g + 6 törlő 2200Ft)Az utóbbiból kifolyólag a gyártó nem javasolja a manuális felvitelt
Ez mégis mit jelent? Hogy kerül a CPU-ra ha nem manuálisan? Létezik már pasztázógép? -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Bacsis megvan, természetes kiválasztódás rulz. Újabban sokan degradálják a konzervatív módszereket, pedig ahogy elnézem 10+ éve nem látszanak a csodák. Nyilván az elavult Wolf akkor kiesett, de pl egy klasszik denon erőlködő (itt az íróasztal és az aktív mélyláda mellett) valszeg ezt/társát tartalmazza és még el is fog döcögni úgy +10 évet.
És ez is egy fontos szempont, még ha nincs is benne a gyári leírásban, hogy élettartamra tervezték. Éés nincs csilliárdos tápkábelem.
De hallottam élőben 11.2 Klipsch-et +brutál kábel szett és a többi őrültség egy pici hálóba helyezve.. -
E.Kaufmann
veterán
A Wolfot viccből írtam
, de volt, aki komolyan használta processzorhoz is, irodai gépbe elvileg nincs sok különbség vele, amúgy erősítőkbe meg teljesítménytranzisztorokhoz alap hővezető paszta, a régi fehér tubusos cuccok szerintem pont ilyenek voltak, csak ez nagyobb kiszerelés. Bacsis óta tudjuk, hogy ideig-óráig a lekvár is jó lehet
, de a Wolf paszta legalább nem romlik meg (legfeljebb idővel kiszárad, de ezt sajnos más paszta is eljátssza) [link] -
#20 E.Kaufmann
Sajnos láttam deszka hibás gépet, amit kóklerek fölupgradeltek rendesen ezzel a higany állagú viccel. Láttam pár típusú pasztázást, de van kolléga, aki polcon tart minden féle alapanyagot és szerszámot, inkább meghagyom neki az élvezetet. Nem értettem miért nem ugrott fel annó a hype vonatra. Precíz dínó, kezdettől políroz, tényleg vigyáz, odafigyel a burkolatra és mindenre. Ami mobil eszközöknél jól jön. Asus is nagyon pörgette az animációkat, gondolom Zephyrus és pár vékony még profitálhat egy normális liquid rendszerből...tldr 17-től a kiegyensúlyozott megoldásokat szeretem, de úgy tűnik, hogy marad a klasszik, jobb féle paszta, vagy rákeresek még erre a Wolf dologra, beszéljenek a számok...
#19 Busterftw
Igen a ps5 megvan. Az gondolom egy normálisan megoldott zárt rendszer így nem igazán kell nézegetni ezt a kérdést egy ideig. Termal Pad is teret nyert és ez nagyban köszönhető a ram és gpu mellett a forrófejű NVME és hasonló társaknak. -
E.Kaufmann
veterán
Nehéz használni, nem jó mindenhez, drága és még el is tudod rontani vele a gépet. Sikertörténet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy Wolf pasztával (elektronikai szaküzletből vehető nagy tégelyes Tesco gazdaságos cucc) kevesebb bajt csinálhatsz, még ha a foglalatot is bekened vele
az igaz, hogy a turbó nem tud majd szállni olyan magasra, de annál nagyobb bajod nem lesz... -
Ami még fontos és sajnos nem nagyon tesztelhető, hogy 8-12 hónap múlva mennyire lehet szétszedni. Anno MX-2 után örültünk az MX-4-nek, de az kb. oldhatatlan volt (megizzasztva a procit sem akart szétjönni normálisan). Az MX-6-al elégedett vagyok, szerintem az jó lett. Majd mondjátok, hogy milyen ez... fél év múlva
-
Sinesol
veterán
válasz
üzenetére
A PTM-re értettem azt a részt, mármint ha gyakran fejleszt valaki, meg vesz rá drága hűtőt, akkor legyen pénz minőségibb hővezetésre is. Nyilván a paszta nem olyan drága, főleg, hogy sokszor tudod használni, viszont elég sokszor köszönőviszonyban sincs a ráirt értékekkel, plusz ugye gpu-k esetén pl. elég gyakran előfordul, hogy kifolyik a hűtés alól (pump out).
-
Sinesol
veterán
Pár hónapja kb. 4 ezerért vettem Thermal Grizzly PTM-et, ami sosem szárad ki, tökéletesen fed és lényegesen jobb a hővezetése is. Tekintve, hogy nem egy olyan nagy összeg, én már nem szórakoznék drágább pasztákkal, habár aki gyakran cserélgeti a procikat, annak talán költséghatékonyabb. Mondjuk ha van pénz majomra...

-
Köszi, egész jó a cucc a teszt alapján.
Nem olyan szar azért az MX4, közelebb van az MX6-hoz mint az MX5-höz.
-
-
-
-
FattyDove
őstag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Az MX6 is 7,5 az MX5 meg 8,5. Szóval most akkor végig átvert a gyártó, de most eskü nem?
Ráadásul az MX7 a 3,4-el szerintük jobb, mint a többi dupla értékekkel. A weboldalon amúgy semmi konkrét infót nem találok a 3,4-es értékről -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Nem az:
"ARCTIC made a conscious decision not to specify any values for the thermal conductivity of its thermal paste and thermal pads, because many manufacturers invent, artificially inflate or embellish this value. Thermal paste has a thermal conductivity of 1 to 4 W/mK. Values outside of this range, such as 12.5 W/mK, are at odds with the truth.
Many competitors quote values above 4 W/mK to suggest better performance. This often leads to false expectations and dissatisfied users.
ARCTIC offers its customers innovative thermal interface materials at the best possible price-performance ratio instead of relying on manipulated performance data."Sok a kamu marketing adat a gyartoktol, ezeket a 3,4 W/mK szamokat max egy gyarton belul erdemes osszehasonlitani.
-
Nem elírás a 3,4 W/m-K hővezető képesség? Elég kevésnek tűnik.
-
Holnap vagy holnapután nálam lesz.
Kipróbáljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Terminátor ITX CASE Streacom DA2 Mini-ITX - Silver FULL FÉM! INGYEN SZÁLLÍTVA!
- FSP Hexa+ Pro 600W (H3-600) 80+ minősítésű tápegység.
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ráadásul még olcsó is (![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)