Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- Toshiba notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pistike1985
aktív tag
válasz
kelly416
üzenetére
Szia. Nekem volt s23 ultra, jelenleg Xiaomi 15 ultra van, szerintem ha teheted akkor az ultrát vedd. Brutális amit ez a kamera tud. Lehet hogy a Dxomarkt szerint van jobb, de nekem ez tökéletes. Üzemidő sem rossz, nekem még nem sikerült lemeríteni 1 nap alatt normál használattal. Extrém helyzet volt már, de akkor órákig kamerázgattam. Az eszi az akkut. De amennyire emlékszem a Samsung se szerette, főleg nyáron. Emlékszem volt hogy letiltott a kamera, mert túlmelegedett a telefon. A xiaomival még nem volt ilyen. Mondjuk nincsen olyan meleg mostanában. 🤔😁
-
kelly416
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom az S23 lecserélésén, főleg a kamerák és az üzemidő miatt.
Xiaomi 15 és 15 Ultra között agyalok. Szerintetek csinál-e annyival jobb képeket az Ultra, hogy megérje megvenni, vagy kb. csak a dizájn lenne az, amiben az Ultra láthatóan jobb, a képminőség már elhanyagolható? -
domos
senior tag
Amúgy nektek hogy muzsikál az akksi? 1ó 35p SOT, és így vagyok 58%on.
-
domos
senior tag
Gyári böngésző? Vagy melyik? Nekem ma frissült, de eddig semmi furcsát nem tapasztalok.
-
ALgore2
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék reklám mentesítésre!
Mióta hOS frissült 3.0.7re, tele van reklámmal a böngésző, ami 14.491 v, előtte semmi reklám nem volt!
Msa tíltva, hirdetések mindenhol tíltva,
De brutál reklám minden oldalon!
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Azért az atmen érdemes megnézni, hogy melyik képen olvasható a felirat

Erre már raktam be korábban példát, amikor meg a gyári volt jobb
510-es hozzászólás, A trafik logoja
[link]Ezért írtam, hogy kell mindkettővel kép és az ember választ a fontosabb szempont szerint. Nekem most a hóesés volt a fontos, mert ez nem mindig van, nem érdekel az automatán a felirat

-
Atomgeszi
nagyúr
Azért az atmen érdemes megnézni, hogy melyik képen olvasható a felirat

Vagy jobbra a bódén az a sör led ikon...Sokkal több részlet rögzül.
Sok részlet = részletes kép.
A hó esés meg.. Állíts kisebb frames countot vagy többet, nem tudom, hogy mennyi az alapértelmezett nálad.
Azért a jó képekhez mindig kell beállítás, ez sehol sem működik automatán, hogy kitalálja az ember gondolatait, hogy a fényképpel mit akar visszaadni a fotós. Most épp a hóesést vagy egy esti fényképet....

Amúgy félelmetesen brutális ez a szenzor... Bent a boltban is mennyi részlet van, nagyon durva. Szinte minden felirat tisztán olvasható.
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
ma leszerepelt a gcam a hulló hóeséssel:
gcam night
[link]
a hóesést szépen kioptimalizálta
Van több hasonló példám, nem egyszeri eset volt.
Más esetben meg a gcam lett jobb, de ez a hóesés dolog kifogott rajta.Szóval ésszel, jelenleg még mindig az a legjobb ha mindkét alkalmazással készül kép és később kiválasztja az ember hogy melyik a jobb.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Mindenkinek:
Gcam letöltés: [AGC9.2.14_V14.0]
Javasabr v9 profil legújabb [JavaSaBr Mi15u v9.agc] figyelem, a letöltési link csak 2026.01.04-ig elérhető. Ha tud valaki másik feltöltési helyet, ahol korlátlan ideig tárolható ez a pár kbyte-os fájl , akkor kérem ossza meg és feldobom oda
Telepítés leírás:
Mindenki használja egészséggel.
Akinek esetleg bejön, akkor szívesem továbbítom a fejlesztő felé a pozitív visszajelzést a munkájának elismerésének jeléül.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Pistike1985
üzenetére
-
Wuk07
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Közben sikerült megoldanom a problémát. A ChatGPT-vel csodákra vagyok képes
Két sorban kellet 1-1 számot átirnni és tökéletesen müködik. Ha valakai belefut ilyesmi problémába, tudja mihez nyuljon.
ChatGPT tudott egy olyan verziót generálni ahol bármelyik opciót tudtam választani, müködött, jónak tünt, viszont megnéze a kódot több minden változott, így végül azt nem használom mert nem tudom mit hagyott ki vagy még gányolt át. -
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok. Ha valaki szeretné a legújabb hyperos kamerát, itt letöltheti. Szerintem érdemes kipróbálni.
https://hyperosupdates.com/ -
Wuk07
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
köszi, hogy megnézted.
Megnéztem mind3mat annó, de ugyan az a probléma. Most mengéztem a másikat ahol müködik de ott is csak az az egy amit alapból beálítottak, ha változtatni probálok rajta visszaáll az alap rács, egyenlőre keresgélek ha feladom akkor szólók , köszi!
------------------------------------------------------------
Pistike1985: Xiaomi 15-n használom, de ott is tökéletesen müködik ez a config. Atomgeszi tökéletes összefoglalta, gcam az naturál, plussz szerintem következetesebben müködik, néha Vibrant módban az árnyékokat a hdr felhuzza, kilapul a kép. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Pistike1985
üzenetére
Mivel RAW-ból dolgozik, így nincs olajfestmény effekt, ha beleközelítesz, vannak részletek.
A gyárin csak Vivid és Authentic színmód van, gcam pedig naturál. -
-
Wuk07
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hello, tök jó ötleteket lopok töletek amiket itt beszéltek. Ugyanezt a configot használom alapként ( sima X15-n ) amit Ti is, kérdésem, hogy a rács funkció neked müködik? Sehogysem tudom maradásra birni, másik config-nál meg boldogan ott marad és csilli opcio közül még nincs meg mi az ami bekavar. Köszii
-
hockeyapu
senior tag
A 15 Ultra rendelkezik UWB támogatással ?
HA igen, akkor a menüben annak meg kell jelennie . -
Black&White
addikt
-
Jazz
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Vivo-val az a nagy baj hogy teljesen zárt. Ott nincs BL nyitás sem custom romok root-ot felejtsd el...iphone "élmény".
-
Elit3Zotya
addikt
Teljesen más a 2 telefon képalkotása, egyik ebben a másik abban jobb.
A Vivo több embernek jobban megfelelne szerintem, mert minden körülmények között próbál, és tud is egy nagyon jó szintet, a xiaomi az egyedi képi világával másabb ami vagy nagyon tetszik, vagy nem annyira.

Csak annyit mondok, hogy még az X200U tulajok is gcam-ot használnak, aki jó képet akar lőni.

Ezeken én tuti nem használnék gcamot, el is veszik a képek egyedisége, főleg xiaomi esetében.
Pár kép 15 ultrával, ilyen olyan gyári xiaomi filterrel.
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Mostanában pár dolog idegesít a telefonnal kapcsolatban. Az egyik hogy az értesítések késve érkeznek meg a Samsung Galaxy Watch 6 classicomra, leginkább csak akkor ha a telefonon megnyitom az értesítéssávot. A másik hogy sehogy nem tudom beállítani hogy amikor csatlakozik a telefon az autó rádióhoz akkor bekapcsoljon a hotspot. Eddig Honor és Samsung telefonnal működött. A Honoron külső appot használtam AutoHotspot, de ezen nem akar működni. Mit kell csinálni hogy ezek működjenek egy fél milliós telefonon? 🤔🫤
-
Capox
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek légyszi. Google fotókba mentem a galériámat, és ugye a telón is ugyanez volt egy ideig. Aztán egyszercsak eltűntek a telefonról azok a képek amiket a vásárlás előtt készítettem más eszközökkel. A galéria azt írja, hogy várakozás a szinkronizálás elindulására, de a szinkron be van kapcsolva. Tökéletesen menti is a Google az új képeket a felhőbe, csak a telefonon nem jelennek meg.
Van bárkinek ötlete mi lehet a gond?
-
Jazz
veterán
válasz
watchfun
üzenetére
Van igen, de én elpártoltam az üvegtől már a 11u-nál. Egyrészt idővel az is elenged a széleknél kezdődik. Felrakásnál meg iszonyat kell vigyázni hogy a ragasztó sehova ne folyjon be (millió lyuk rés telefon oldalán körbe) mivel óhatatlanul túl kell hogy csorduljon, különben hiányos lesz. Ezért ajánlatos precízen körbemaszkolni az egész telefon oldalát tökéletesre vízhatlan ragasztóval.
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Javítottak dolgokat, de a fordítási hibákat, úgy hagyták.
-
watchfun
tag
Üdv! Talált már valaki normális üveg (nem gél) fóliát?
Amit én rendeltem (Temu, AliExpress) azokon az ujjlenyomat olvasónál van egy karika - nyilván a jobb érzékelés miatt - de egyrészt így is elég nehezen érzékel, másrészt zavaró a "folt". Ráadásul megzavarja a közelség érzékelőt is, telefonálás közben a fülemmel kapcsolgatok 😁
A gyári filmmel nem volt ilyen probléma, de az elhasználódott. -
designREX
tag
Sziasztok!
Én most reggel kaptam a frissitést 3.0.5.0 verzió. Ami a legszembetűnőbb, hogy a hyperisland funkció az teljessen hiányzik. Lemaradtam valamiröl? vagy csak béna vagyok? -
válasz
Pistike1985
üzenetére
Ohh.. Ez érdekes.
Ugyan is én benne voltam a Xiaomi Beta testing programba, a Xiaomi Community-n keresztül, de mivel így is később kaptam mindent is, ki is léptem a fenébe. És már kilépve tettem fel, és simán felment..
FB-n futottam bele ebbe a módszerbe én is, kipróbáltam, ment, azért tettem közzé itt. De elnézést akkor, ha mégsem működik
-
Jazz
veterán
Ez tényleg így van? Csodálkoztam hogy az üzenetek app is hiányzik és kötelező használni a google message-t.
1. MIUI/HyperOS Dialer → TILTOTT a globál ROM-ban
→ kötelező a Google Phone
→ MIUI dialer nem telepíthető
→ nem lehet visszahozni APK-val
→ hangrögzítés tiltva (Google policy)
2. MIUI Üzenetek (SMS app) → TELJESEN eltávolítva
→ kötelező a Google Messages
→ RCS miatt a Google szabályozza
→ MIUI SMS app csak China ROM-ban maradt
3. MIUI hívásrögzítés → LE LETT TILTVA
Global/EU ROM-okban:
nincs natív hívásrögzítés
nem is engedélyezhető
Google Phone API tiltja
Kínában van MIUI dialer → ott van hívásrögzítés.
4. MIUI Recorder → Gboard korlátozások (hangfelismerés)
A helyi offline hangfelismerés szolgáltatás hiányzik, mert a Google engedélye kell hozzá.
5. MIUI Themes → erősen visszavágva az EU-s piacon
számos témát / ikoncsomagot letiltottak
élő témák 60–80%-a nem érhető el EU-ban
fizetős témák tiltva (EU-s fizetési szabályok miatt)
6. MIUI/HyperOS Biztonság app → funkciók csonkítva
EU-s adatvédelmi szabályok miatt:
vírusszkenner = Kaspersky helyett Google Play Protect
app zár (App Lock) limitálva
engedély-menedzsment Google rendszerre lett terelve
„cleaner” modul tiltva több országban
7. MIUI Gallery → eltávolított funkciók
A Google Photos integráció miatt:
AI sky replacement tiltva
arcfelismerés bizonyos országokban tilos
video editor funkcióból több AI modul eltűnt
8. Töltési animációk, témák → régiófüggő tiltás
EU-ban: sok animáció (pl. 120W HyperCharge „full anime skin”) tiltva lett.
9. Mi Video / Mi Music → elérhetetlen EU-ban
licenc okok miatt kivették
India/Kína ROM-ban vannak csak
10. MIUI App Vault → visszavágva / tiltva
EU-ban csak butított változat megy
a natív asszisztens modulok hiányoznak
Google Discover kötelező helyette
11. Always-On Display → limitált EU-s időtartam
EU energiaelőírás miatt
AOD sok készüléken max. 10–15 másodperc, vagy „érintésre aktivált”
China ROM-on folyamatos AOD van → Globálon gyakran nincs
12. Böngészési engedélyek → Google Safe Browsing kötelező
MIUI WebView modul helyett kötelező a Google WebView
emiatt sok MIUI-specifikus feature eltűnt
13. MIUI Backup (nagy mentés a gépre) → eltávolítva
EU-ban NINCS teljes telefon backup PC-re
csak Google account backup
China ROM-on megvan a teljes lokális backup
14. Gyorsmegosztás (Mi Share) → csonkítva
csak néhány márkával működik
EU adatvédelmi tiltások miatt modulok kikerültek
15. MIUI/HOS automatikus optimalizációk → több funkció tiltva
auto scene detection
reklámkezelő modulok
app activity monitor
Bármi, ami:
ütközik a Google Play politikáival
nem felel meg EU adatvédelmi előírásoknak
alternatív lenne a Google rendszerszintű appjaival
licencelt tartalom (témák, animációk, zene, videó)
arcfelismerés vagy biometriai feldolgozás kritikus
erős híváskezelő / SMS funkció
A China ROM sokkal funkciógazdagabb, a globál pedig sok esetben „Google-szabványosított”. -
Megnyitod a frissítések/aktuális ROM menüpontot. Sok kopp a "Xiaomi HyperOS" feliratra, aztán ott lesz a 3 pontos menüben:

-
davidsz
senior tag
válasz
Pistike1985
üzenetére
VOAEUXM a soft. Amit le lehet tölteni az WOAEUXM ... Ez a bibi. Nekem is telekomos. Nincs lehetőség kiválasztani a Rom-ot, vagy file-t.
Várakozás van. Aztán lehet berágok, és írok a Telekommal, hogy ilyenkor mi van. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Pistike1985
üzenetére
Na, passzolom. Pedig még fb csoportban is olvastam, hogy telekomosok kézzel rakták fel ugyanerre a ROM-ra.
Hátha valaki más tudja a megoldást EEA ROM-mal.
Xiaomi.eu-n így működik.
-
Atomgeszi
nagyúr
Csak annyit mondok, hogy még az X200U tulajok is gcam-ot használnak, aki jó képet akar lőni.
Szerintem amúgy kb egal a két telefon. Valamelyik témában ez jobb, valamelyikben az jobb.
Olyan sosem lesz,hogy mindenben tökéletes, mert az a gyártóknak sem érdeke. Nem véletlenül nagyon lassan csepegtetnek mindent minden évben. -
Jazz
veterán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
és #555 Atomgeszi :
Ez tényleg nevetséges. Ennyit az oldal hitelességéről.
De konkrétan arra gondoltam és engem az zavart, hogy az x200ultra rendre "agyonveri" az ultra15-öt. Az összehasonlító fotók alapján a 15ultra egy "xar" az x200ultra-hoz képest.
De mi a valóság mi? Kár hogy nincs a templomos képről 15ultrás is.
Ekkora különbség azért csak nincsen mit amit ott lehoztak nem?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Pistike1985
üzenetére
Ez EEA vagy Global?
Xiaomi.eu-n itt lehet, de úgy emlékszem, hogy régen EEA-n is lehetett ugyanígy.
Rámész, hogy frissítés keresése, nem talál, jobb felül 3 pötty, és ott lehet betallózni.
Továbbiakra mit ír? -
Atomgeszi
nagyúr
Érdekességként itt hagyom a képeket,
Templom főkamera [Iphone 17 Pro Max] [Vivo X300pro]
Templom ultraszéles [iphone 17 pro max] [Vivo X300 Pro]
Ok, sajnos a felbontások eltérőek és az évszak sem ugyanaz, de ajánlott beleközelíteni bizonyos részletekbe(akár a szobor felirata, akár a templomon a téglák vonala, akár a fű, akár a rendszámok, akár ultraszélesnél jobb oldalt a KRESZ tábla és a bokrok, vagy a templomon az idő, stb.)....
Mobilarena tesztből van mind. -
Jazz
veterán
Szerintetek tényleg ekkora a különbség a vivo x200 ultra és e között mint amit a dxomark mutat? Vagy csak egy megrendelt teszt volt. [link]
-
roseben
tag
Üdv.!
Videózásnál a teljes szenzort használja a főkamerán vagy croppol?
-
válasz
Pistike1985
üzenetére
Fejfájás mondjuk eleve lehet a sok képernyő bámulástól is(PWM-től független). Én is fejfájós vagyok, tudom
-
válasz
Pistike1985
üzenetére
Elvileg nem lehet állítani. Bog a YouTube tesztben arra jutott, hogy magasabb fényerőn DC-dimming van, alacsonyabb fényerőn, mikor azzal torzulnának a színek, akkor meg PWN. De nem állítható felhasználói szinten.
-
Pistike1985
aktív tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
A Honor ebből a szempontból jobb volt, ott nagyon rámentek a szemvédelemre. A Honor Magic 6 pro 4000 körül volt. Attól semmi bajom nem volt. De a Sima Honor 200 és 400 pro-m is elég jó volt. De egyébként ne úgy értsd hogy nem bírok ránézni, csak viszonylag gyorsan fárad a szemem tőle és rosszabb esetben a fejem is fáj. De én rengeteget nyomom a telefont. Egy átlagos felhasználó idejével semmi komolyabb bajom nincs. Lehet hogy inkább vissza kellene vennem a mobilozásból. 🤔🙂
-
válasz
Pistike1985
üzenetére
Nagyon örülök, hogy engem nem érint, mellette elhiszem, hogy valakit igen. Viszont azt állítani, hogy nem foglalkoznak ezzel, azért nem mondanám.
A linken egy komment azt írja, a nagyon érzékenyek 5-10 ezer PWM-el lennének jól. Hát nem tudom, szerintem nincs eszköz, ami tudja jelenleg..
Úgy tűnik, te szerencsétlenül az emberek nagyon kis százalékába esel ilyen téren
-
válasz
Pistike1985
üzenetére
1920 Hz-es PWM + DC Dimming mellett te nem tudsz ránézni? Milyen szemed van?
-
Pistike1985
aktív tag
-
Ha már ennyire a fotózás a téma. Photography Kit van valakinek? Enyém most van úton. Nem tudom, megérte-e, remélem igen
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Pistike1985
üzenetére
Semmi extra nincs, működni fog az elsőre is
A saját izlésedre szabás fog sok időt elvinni, meg kikapcsolni, ami nem kell (dinamikus háttérkép, Xiaomi hitelesítés meg hasonlók)
Én 11 Ultra-ról jöttem, sok minden ismerős volt, de amint a Xiaomi költözés funkcióval átjött minden alkalmazás (majdnem minden), utána már direkt ezt erőltettem használni, hogy derüljenek ki a dolgok, amik még hiányoznak. És hát volt bőven, az alkalmazásbeállítások egyáltalán nem jöttek át az esetek 80%-ban, szóval használat közben frissült fel minden. -
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Megtaláltam minden paramétert amit írt, de semmi hatásuk nem volt, vagy nagyon minimális amit észre se vettem.
Nos így már végére értem a konfigolásnak, nem maradt semmi.Közben kipróbáltam a 9.6-os béta verziót is, hátha ott a panoráma mód ugyanolyan felbontással rögzít mint a gyári, de nem.
Ráadásul egy csomó beállítást mindig elfelejtett, néha crash is volt, szóval szépen le is töröltem. -
Pistike1985
aktív tag
Üdv mindenkinek! Vasárnap 15 ultra tulajdonos lettem. Egyelőre kiismerni, belakni. Előtte Honor 400 pro-m volt ahhoz képest jóval több a beállítgatni való. Szerintem már talán feleslegesen is sok. 🙂 Van esetleg valami amire figyelni kell? Vagy fontos lehet valamit mindenképp beállítani? 🤔🙂
-
Pimpa
aktív tag
Na a sok minden közül egyedül a HDR+ modell számít. Gondolom ez a súgó egy másik típusú telefonra jó, de nagyon jó támpontot adott, hogy hova kell nyúlni a torzítás ügyében.
Kipróbáltam az összest, a default Pixel 2 XL (Tamien)-től az utolsóig.
Konkrétan az utolsó - Pixel 9 Pro XL Comodo - crashba rakta az egész gcam-t, szóval alkalmazás adattörlés és config újratöltés kellett
A legjobb, amit találtam az a Pixel Notepad (Pipit) volt, ezzel ugyanolyan egyenes minden.
Voltak olyan konfigok, aminél az eredeti enyhe hordótorzítás után megjelent a durva párnatorzítás
gyári

default gcam

párnatorzításos gcam config

(nekem) jó gcam config

állvánnyal fotóztam, így minden kép teljesen ugyanabban a helyzetben készült. A színeken nem láttam változást, bármelyik konfig is volt használva, legalább azzal nem kellett pluszban foglalkozni.
Egy leheletnyit kisebb a befogott tér, de alig venni észre. Ez a korrigálás velejárója.gyári
[link]gcam
[link]a bal oldal ugyanott van, jobb oldalt látszik legjobban a nyitvatartási táblán hogy egy kicsi részlet eltűnik.
Volt olyan konfig is, ahol azért jelentősen csökkent a lefotózott tér. -
Pimpa
aktív tag
itt mondanak egy megoldást, de ehhez azért kell idő, hogy kitesztelje az ember
uwide_distortion_fix:
For fixing distortion in Ultrawide (in LMC/AGC/SGCam) Photos, follow the steps below:
for "Ultrawide" lens setting, change "Interface" to "4a5g", and HDR to "Pixel 6" or "Pixel 6 Pro"
In settings, "enable" "Geometric Calibration RAW fix". In some phones, "disabling", this option helps. So, please try different options for this
Go to dev settings, type recti in search box a) rectiface_shape_correction_threshold Possible values of "Threshold" - 1 or 2 or 3 (extent of shape correction, higher the value, higher correction, again depending on type of Gcam design) b) rectiface_support_level Possible values - 1 or 2
In tested cases on few phone types, rectiface values, as examples are below: For AGC: threshold 1 and level 1 For SGCam: Threshold 1, and level 1 For LMC: Threshold 3 and level 2
Please try various combinations of these rectiface values for fixing distortion in Ultrawide photos.You're a real champion !
It work fine with 1/1 values.
Where do you found it ? I'm looking for this since one week... -
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Amit még észrevettem, hogy a gcamban nincs benne torzításmentesítés a képeken. Sikerült ma úgy két fotópárost készítenem a nagylátószögűnél, ahol nem mozdult be a kezem a váltás közben és ugyanabból a szögből fotóztam mindkettő témát. És látszik hogy a gyárin egyenes az egyenes, de a gcam-n görbül
gyári

gcam

gyári

gcam

erre is van valami trükk?
-
Pimpa
aktív tag
Nekem ma jött meg a flip tok a Temuról, én is féltem ettől, de már biztonságban van.
Meg lehet rakatok rá fóliát is, létezik dupla verzió, amikor a kijelzőre és a kameraszigetre is tartalmaz fóliát a csomag, lehet ilyet rendelek. Ha úgy veszem észre hogy befolyásolja a képeket, akkor max leszedem -
domos
senior tag
Sikerült összeszedni az első karcot a kijelzőn
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Amúgy ez az exposure compensation nagyon magas értéken nem lesz jó.
Első próbák után, ha negatívba tolom akkor sötétít, ha pozitívba akkor világosít a képeken, pont fordítva mint a Brightness-nél.
De úgy látom hogy +0.7 hozza kb azt a világosságot mint a 0.3-l csökkentett Brightness (1.0 -> 0.7) -
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Lens Setting - Itt látod az összes lencsét külön külön, rámész az egyikre, mondjuk az 1.0x, itt lejjebb mész a közepéhez, ott megtalálod az exposure compensationt és alatta a Color Settings -t , és ott a Saturation Global 1.0 .
igen, így csináltam a szaturációt, mindegyik le van húzva 0.9-re. Túl piros volt a piros és túl zöld a zöld mindegyiken. Nekem most így jó.
az exposure compensationt, meg a globálok között kerestem, nem lencsénként

Na de akkor a Nightshot módot itt fogom állítani és megnézem este milyen lesz. Meg ha visszaveszem a Brightnesst a default 1-re és utána itt állítom a Normal mode-t, akkor el tudom-e érni ugyanazt a világosságot a nappali képeken. Mondom, nekem az alap beállítás túl sötét.Azt hiszem elő kell vennem a MILC fényképezőm állványát megint, hogy szuper tudományosan mindig ugyanabból a szögből fotózzak
Szerencsére van hozzá mobiltelefontartó átalakító is. -
Atomgeszi
nagyúr
Nincs tökéletes. Valamelyik szituációban ez jobb, valamelyikben az.
Megvannak ott is a nyűgök.Egy profi fotós sem tud elsőre jó képet csinálni. Kimegy az adott témához lő vagy 50-100 képet és abból választja ki a legjobbakat.
Egy AI sem fogja tudni ezt kiváltani. Valamikor biztos egyszer, de nem most.
Ha valaki jó képet akar lőni, ahhoz meg kell tanulni fényképezni, és, hogy melyik szituációban mit kell állítani. És bizony után kell állítani, ha valaki jó képet akar.
Bátran kell használni a beállításokat, nem az automata módtól várni a megoldást.
-
Atomgeszi
nagyúr
"az állítható mind a 4 objektívnél külön,"
S ez nem véletlen.
Más egy Samsung szenzornak és más egy Sony szenzornak az érzékelője, de még a fényerőre is, nem csak az eltérő rekeszértékek miatt.Gondold el, ha csak globálisan lehetne állítani, na az lenne az igazán gáz.
A Gcam egy csoda, csak persze kell tudni használni, és akkor nincs párja. Igazából egy Lightroom a telefonon, csak előre meghatározott értékekkel, hisz a gcam RAW10-ben fotóz, és azt alakítja át a profilhoz tartozó értékekhez, és akkor lightroomban gépen minden gépet egyedileg állítasz, itt meg az adott profilozónak bármilyen témához jól be kell tudnia állítani.
A múltkor küldött telegram csoportban van egy modder, ő csinált rengeteg modot a telefonhoz, sajnos nagy részük rootot igényel, na de azok a legkomolyabbak... az URAW converter mondjuk nem root-os, csak ugye gyárin meg ott van a részleteket eltüntető olajfestmény feldolgozás. Azt eltüntetné az AIOMOD, de ahhoz meg root kell.
Az URAW converterhez mondjuk nem, akkor RAW16-ban fotózol gyárival és a converter alakítja át. Az még nagyon jó eredményt ad, csak lassú... kb 35 mp egy kép átalakítása.
De az nagyon jó képeket ad visszaHa kijön a 17Ultra, lehet, hogy ráállok arra, hogy root nélkül hogyan lehetne az adott fastboot ROM-ba implementálni ezeket a modokat, hogy ne kelljen rootolni.
A global saturationt egyetlen egy helyen szoktam állítani.
Megnyitod az agc9.2-t
Felfelé suhintasz, jobb alul További beállítások - Lens Setting - Itt látod az összes lencsét külön külön, rámész az egyikre, mondjuk az 1.0x, itt lejjebb mész a közepéhez, ott megtalálod az exposure compensationt és alatta a Color Settings -t , és ott a Saturation Global 1.0 .
Még esetleg a White Balance-szal játszhatsz.
És fontos, hogy utána mentsd el a profilt(A Lens Settings sor alatt A Custom File - majd Save - akár ugyanazon a néven, vagy akár újon, én új néven szoktam, hogy az eredeti profil megmaradjon mindig bázisnak, ha nagyon nagyon elállítanék valamit, akkor még mindig tudom honnan újrakezdeni
) , mert, ha nem mented el, és ne adj isten letörlöd a gcamot meg visszarakod, vagy betöltesz a javasabr profilján kívül másikat(neki is van, soft, medium, sharp - a sharp áll legközelebb a gyárihoz való feldolgozásban -
Pimpa
aktív tag
Hát aki megvette azt is fél millióért az nem fogja azt mondani hogy nem jó, elvből sem, hogy így járt

Egyébként amit olvasok aszerint annál nincs ez.
Csak az kínai verzió, nincs magyar nyelv, még mindig drága és ha arra kerülne sor, akkor nehezebben is eladható majd. Számomra ezek is fontos szempontok voltak.
Ezek a kép dolgok engem most már nem zavarnak a 15 Ultra-nál annyira, mert van megoldás és tudom használni. Megoldottam a problémát
Mondjuk én a kezdeti árhoz képest kevesebb, mint fél áron vettem a 15 Ultra-t, de így is idegesített ez a kép dolog. -
Jazz
veterán
Az qgyon ajnározott vivo amúgy milyen a 15 ultrához képest? Ott nincs ilyen vacakolás, azok t6kéletes képet lőnek?
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Az a "baj", hogy szinte minden paramétert lehet állítani 3 helyen minimum:
Pl a szaturáció amivel bűvészkedtem, hogy ne legyen senkinek vérvörös feje, az állítható mind a 4 objektívnél külön, akkor van egy globális beállítási lehetőség és van még egy az adott profilhoz tartozó érték.
Ezt a világosság problémát az Exposure alatt én globálisan tettem 1-ről 0.7-re az Image processing főmenü alatt, vagyis minden konfigban minden lencsénél ez van:
Ezzel a nappali képek már nem sötétek végre, és nincsenek is túlvilágosítva. Ezzel az éjszaka nem lett jó viszont.
Amit te mutattál hogy a Night shotnál legyen másképp mint nappali fénynél, az egy jobb megoldás lehet majd ha megtalálom hogy hol is van
A Balanced HDR-t használom egyébként, max még egy gyors Sport mozgásra kell valami és ennyi. Nüansznyi különbségek vannak a profilok között szerintem, nem fogok ezerféle kombinációt végig próbálni. Örülök hogy végre megvan egy számomra jó beállítás, amin már csak az éjszakai képpel kell valamit csinálni, de a te módszered jó lehet, nézem majd.
-
Atomgeszi
nagyúr
Franc se állítgatja mindig.
NS mode a lényeg nálad, ha éjszakai módban van
Egyszerűen túl világos lett az éjszakai gcam képed, még a gyárihoz képest is.Amúgy ez az exposure compensation nagyon magas értéken nem lesz jó. Maga a config tartalmazza főként, hogy sötét vagy világos a képi világ. Ezzel csak manuálisan tolsz rajta, de nincs nagy tolerancia benne ahogy észrevettem
Alexander profilját használod javasabr, ha jól emlékszem.
Kiegészítés, hogy mi micsoda:
Ja és fényképezés előtt is magán a keresőn tudsz állítani fényerősséget.
Gyárin se győztem mindig visszább venni a világosságot, mondjuk az sokszor nem foglalkozik azzal, hogy ott milyen értéket állítottam.
-
Pimpa
aktív tag
[link]
na itt megy az oltás a Xiaomira hogy szarnak mindenre"Holy shit, the saturation is crazy. Doesn't look natural at all" - ja amit én is láttam hogy nem jók a színek a képeken egyszerűen
"Same here. Very disappointed by the original software which is really shitty. Using gcam is a game changer." - ez így van
"By the time you expect fixes there will be the Xiaomi 16 Ultra and you'll be forgotten." - végső igazság, kint a flagship, kap 1 vagy 2 frissítést, és már jön a következő amire gyúrnak a megjelenés után fél évvel, a régiek el vannak felejtve -
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nekem most más a helyzet, mert az Exposure 0.7-re van rakva, mert nappal sötétek voltak a képek. Na most éjjel a gcam világosabb képet csinál.
Főkamera
gyári
[link]gcam
[link]4.3*
gyári
[link]gcam
[link]Úgy látom éjjel mindkettő használható, de vannak különbségek azért a világosságon kívül:
A távol lévő autó rendszáma
gyári
gcam

A trafik logoja
gyári
gcam

szóval nincs egyértelmű győztes itt, kinek mi fontos
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
A gcam részletesebb képet ad minden helyzetben, viszont egy leheletnyivel lassabb a működése. Itt 15 Ultra-n már jól használható, 11 Ultra-n nagyon lassú volt, azért nem használtam sokszor. Hát hiába, 4 generációval későbbi proci van már benne, valami fejlődés azért volt
Egyébként nem találkoztam életlen képpel még egyik esetben sem, persze én még az elején vagyok a használatával -
Atomgeszi
nagyúr
-
Fehercsoki
aktív tag
Azt olvastam, hogy ennél a telefonnál több az életlen, elmosódott fénykép, gcam esetén is ez a helyzet, vagy az megoldja?
-
Pimpa
aktív tag
Összegezve:
fotóra a gcam jó minden látószögnél, a gyári szoftver a 4.3*-s telénél jó, meg az annak kiterjesztésénél 8.6* és 17.2*
videózni gyári szoftver
panorámát megszívtam
éjszaka mindkét verzió működőképes ahogy néztemKíváncsian várom a 17 Ultra-t...
Na meg a Vivo X300 Ultrát és az Oppo Find X9 Ultrát, hogy tényleg ideérnek-e ezek Európába és nehogy továbblibbenjek, hogy ennyire körülményes most ez a csúcskészülék...
De muszáj volt valamit most venni, mert a 11 Ultra-t lassan kiütik a nyitott bootloader miatt -
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Igen, ezek panoráma felvételek. Kiránduláson szoktam használni, tereken, kilátókban, látványosságok közelében. És mint írtam a gcam panorámára nem használható, mert kisebb felbontású képet készít.
A kép címe PANO_ és a szokásos dátumdolgok utána.
Ezeken a képeken nem volt túl napfényes az idő, látszik is a sok életlenség, de nem azon volt a lényeg, hanem hogy nem jó a színvilág megint.
Ilyen top telefon és nem lehet belenyúlni abba, hogy milyen fotót csináljon, ez az ami zavar. Az hogy authentic vagy vibrant, az nagyon kevés. -
Atomgeszi
nagyúr
Biztos, hogy jól töltötted be a profilt?
Teljesen olyan, mintha profil nélkül futna.
Én amit szoktam csinálni:
Lens Setting - Kiválasztod fent a lencsét, mondjuk System ID = 2 - Color Setting - Saturation - Global 1.0
Mást nem igazán szoktam állítani.Ja, hogy ez panoráma. Azt nem szoktam használni.
A kép címe micsoda, ha elkészíted?
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Csináltam panoráma felvételeket is. Sajnos ott is van ez a fura túlvezérelt színezés, ezt nem hiszem el. És sajnos a gcam sem használható itt már, mert sokkal kisebb felbontású képet csinál.
Csináltam a 11 Ultra-val is, és szerintem jobb lett.15 Ultra
[link]11 Ultra
[link]Van amikor elviselhető a felvétel, de megint az van mint a sima fotózásnál, hogy nagyjából 70%-a a fotóknak nem jó egyszerűen.
Most már valamit ki kell találnom, hogy lehetne belenyúlni ebbe a színképzésbe, fórumokon nem láttál valami ötletet erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alkoholista nevelde
- Óvodások homokozója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Steam topic
- Robogó, kismotor
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
- Google Pixel 10 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nincs keresés. Olyan van hogy a legfrissebb letöltése, de harmadszorra is ugyanazt szedi le és telepíti
Itt nem enged betallózni semmit.

Ezzel a nappali képek már nem sötétek végre, és nincsenek is túlvilágosítva. Ezzel az éjszaka nem lett jó viszont.