- iPad topik
- Léghűtés topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc002
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6989 üzenetére
Akkor beírom már ide is a gondomat, hátha valaki tud rajtam segíteni...
Adott az alábbi konfig: NF7 v2.0, 2500+ barton, 512/400 Kingston mem, és persze egy AGP-s Sapphire HD2600XT 512 DDR3. Catalyst 8.1333 Fsb-n minden okés volt, de ahogy az FSB-t felhúzam 400-ra (vagy a közelébe) nem kezelte a kártyát tovább normálisan. Se 3dMark03, se játék nem indult el. Az rFactor configja pl azt írta a karira hogy -1MB a memóriája.
Olvasgattam itt egy kicsit, és feltettem a 8.1 hotfixet. Ezután már kezeli a kártyát, de fagyogat. a 3DMark03 például a második tesztet el sem indítja, lelövi a monitort standby-ba.
Van ötletetek mit kellene varázsolnom? -
rumkola
nagyúr
válasz
Csokibácsi #6877 üzenetére
Régebbi driverekkel próbálkozz (7.7 ilyesmi), az újak nem működnek helyesen AGP-s karikkal...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Csokibácsi #6877 üzenetére
Na ami problemat okozhat:
2800+ sempron, hd 2600pro agp,1g ddr1 333mhz, abit nf7
Illetve 9800on valszeg nem ment 1-2 feature ami most megy, de majd jonnek az okosok, mert én eleg pongyolán fogalmazok.
Driverben (Catalyst) mindent kikapcsoltál?
mod: miert várja mindenki a megvaltast az AGP foglalatu legujabb kariktól?
-
istikovacs
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6242 üzenetére
Szia csokibacsi!
Akkor az omega 3.8.421 driver jó lett a sapphre HD2600pro-hoz?
Simán fut aCOD4 vele?
Feltetted a 7.10-est is, és utána az omegát, vagy csak simán az omega drivert, és nem is raktad fel a gyári telepítőről a drivert?Köszönöm
-
TasiA
senior tag
válasz
Csokibácsi #6238 üzenetére
Én is így voltam, mikor a 9800 helyére megvettem az 1650PRO-t, oszt majdnem még lassabb is lett. Vettem helyette 2600XT-t, meg lecseréltem a 3700sandit egy X2-re. Procicserével kb semennyit nem vettem észre, mert ugyan úgy ment a 2600 a sandival is mint X2-vel a 3DMark kamuratyiszar, meg nálam nem mértékadó. SZal szerintem ne költs AGP-re 1 forintal se többet, mert nincs értelme, főleg, ha még a driverek is szarok. Jövőre úgy is karcsú lesz a 2600-os széria, majd lehet megint másikat venni.SAJNA!
Én megértem, hogy a mostani gépedbe vettél egy jobb karit, mert fejleszteni kell, de a karihoz már ne vegyél másik gépet.
-
TasiA
senior tag
válasz
Csokibácsi #6235 üzenetére
Vettél egy AGP-s nem túl erős karit és ahhoz akarsz konfigot venni?? Szerintem nem a legjobb ötlet! Inkább húzz egy picit, ha tudsz a procin oszt hagyd a picsába. Majd jövőre vegyél valami PCI-E s motyót ezt meg add el. A 9800-hoz képest csak annyi a külömbség, hogy ezzel pl elindul a COD4, míg a másikkal nem. Na meg egy csomó olyan dolgot is láthatsz a képernyőn SM3, amit eddig nem.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6235 üzenetére
én is azért vettem ezt mert butaság lett volna megvárni a hd3850-et, mert ezen a konfigon, az se nyomna sokkal többet. viszont egyellőre nem akartam teljes gépet cserélni. mivel már nem igazán hajtom a legmodernebb gémeket, egy darabig el leszek még ezzel. vannak olyan lapok, amik agp-sek, ddr ramot fogadnak, de már több magos proci is belemegy, nem az a csúcs, de majd átmenetnek jó lesz. ráadásul ott már valszeg van speed stepping, így amikor csak netezek, nem fog fullon menni a rendszer.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6226 üzenetére
nekem ezelőtt egy x800xt pe karim volt. nem igazán vettem észre, hogy a catalyst sokkal gyorsabb lenne , viszont az omega mindíg stabilabbb vollt.
-
GRaul
őstag
válasz
Csokibácsi #6227 üzenetére
Sztem kevés a procid a kártyához.De ez csak saját vélemény
Sztem egy Athlon x2 +3800 vagy +4200 már elég jól kihajtaná.Nekem is x2 +4200 van és állitólag az tökéletes hozzá.2 giga rammal megtámogatva
Csak sajna nagyobb procit már nem tok rakni a gépbe -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6223 üzenetére
az a helyzet, hogy tudna ez a kártya többet, de a te rendszered (ha érvényes még az ami a konfigodnál van írva) nem tudja belőle kihajtani. meg az enyém se. ez van
-
GRaul
őstag
válasz
Csokibácsi #6223 üzenetére
Az a konfigod ami a profilodban található?(Persze a 9800 helyett 2600;)
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6221 üzenetére
hát ezzel a karival nem igazán lehet csúcsokat döntögetni, az beztos. sztem viszont az is valami, ha stabilan megy, játszható fps-eket hoz ki a gémekből. nekem pl a hl2 episode 2-őt max felbontáson közepes beállításokkal +hdr bekapcsolva, 40-60 fps-el viszi. nem ollan rossz az. sam2 viszonylag erős beállításokkal, 35-50 fps. az már jól játszható szerintem.
colin dirt, pro street gyengébb, de valszeg windóz pestával, meg dx10-el azok is jobbak lennének, viszont én azért nem fogok váltani, az is biztos. -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6219 üzenetére
mindegyik gém megy?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Csokibácsi #6216 üzenetére
Ezt találtam.
Therefore, if you do not intend to overclock your graphics card, it is recommended that you enable AGP Fast Write for potentially better AGP read performance. However, you should definitely disable it if you intend to overclock your graphics card, or if any of your PCI cards start acting funny. -
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6216 üzenetére
én se tudom 100%-ig, de asszem ez lehetővé teszi a procinak, hogy közvetlenül írjon a kártya memóriájába a rendszerbusz megkerülésével, ezáltal felgyorsítva a folyamatokat. viszont veszélyes, mert akár fagyásokat is okozhat. ati kártyáknál ajánlott letiltani, tehát az fastwrites off-ot választani.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Csokibácsi #6211 üzenetére
Szerintem inkább a gyártók eröltetik, mint az Ati... nem véletlenül nincs agp-s 8600GT...
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6211 üzenetére
ez nekem is böki a csőrömet. agp-s kártyát gyártanak,de nem írnak hozzá egy normális meghajtót. váltani meg nem nagyon akarok vídiára. a ti4200
óta csak ati kártyám van. akkor is csak azért váltottam atira, mert a ti utáni sorozat nagyon gyalázatosra sikeredett. viszont nem bántam meg ezt állíthatom. remélem,ez csak átmeneti gyengélkedés, és a következőkben, jobban ügyelnek a támogatásra.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6209 üzenetére
hááát, ez se szentírás, de gondoltam , 1 próbát megér.
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6207 üzenetére
igen
-
xtmod
senior tag
válasz
Csokibácsi #6198 üzenetére
nem tom segít e, de nekem az xt-re minden gond nélkül felment az omega 3.8.421 driver. felismerte a kártyát ahogy illik, és a legstabilabb meghajtó volt az összes közül amit próbáltam, beleértve a 7.12-őt is. ezzel ment a legjobban a pro street is, ami különben igen problémás ezeknek a kártyáknak.
-
istikovacs
csendes tag
válasz
Csokibácsi #6202 üzenetére
Szia csokibacsi!
Én is ugyazezzel a kártyával szívok
, ugyanez a szitu.
A 7.11-el felment,nem volt gond az intrónál, a 7.12-vel pedig beszaggatott aCOD4 intrója.
Utána(mikor elindulna ajáték), pedig directx error a hubaüzenetem.
Egyébként az omega driverből való file kimásolása sem oldotta meg a problémát.
Szóval, ha rájönnél mi a megoldás jó lenne
Sok szerencsét -
barnam_
nagyúr
válasz
Töröld le a drivert, és DriverCleaner-el pucolj le mindent, ami ATi-hoz tartozik. Majd a 7.11-es drivert tedd fel, az első hozzászólásban leírt módon.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Üdv! Tanulmányozd át az #1hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged