Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Az év első felében érkeznek az AMD CES-en eltitkolt újdonságai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Apple MacBook
- iPad topik
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
laed
aktív tag
-
Anyámnak egy kijelzős vízforraló, öcsémnek egy szendvicssütő.
Életemben először voltam meglőve ajándékok terén, ettől korábban sokkal kreatívabb és felkészültebb voltam. Bár anyám tuti örülni fog. Vettem még 1-1 ajándékot nekik de azok nem hardverek
-
MongolZ
addikt
Laptop csakis használtan HP Elitebook, esetleg Probook...
-
Engem most valami drágább Latitude és a dokkolója szoptatott széjjel, mert 2 DP portos monmitort, és egy HDMI-s tévét nem volt hajlandó értelmesen kezelni. Friss firmware-ek, természetesen mindenütt. Azt már el se vártam, hogy pluszban hajtsa a saját monitorát is negyedikként, mégse sikerült tartósan működésre bírni. Úgy hagytam ott, hogy minden szuper vele, másnap délelőtt széthullott az egész, és soha többé nem akart abban a sorrendben és felbontásban összeállni, ahogy addig. Ez a retek type-c dokkolás kinyírta a régi tüskesoros megoldás korrekt hírnevét is.
-
Na, milyen hardver kerül a fa alá?
Gondolom nem RAM…
-
azbest
félisten
Szándékos termékpozícionálás, hogy meg kelljen venned drágábban.
A sima vostronál csak egy videokimenet, az is max fhd. A 3ezres latitude-nél már van 1 type-c videokimenet, usb 3.2 és video. De némelyiknél szopathat, hogy a táp is type-c és efoglalja, bár van amelyinek még dc aljzat is van és gyárilag olyan táppal adják. Az 5ezres szériánál már thunderbolt is van, akár 2 is, bár typec tápbemenet elfoglalja egyiket....
És desktop vostronál is láttam ilyet, hogy vga + hdmi van rajta.. a drágább fajtánál volt dp + hdmi. -
ricsip
addikt
fhd-ra limitált a hdmi alsóbb modelleknél.
Ezért az 1-ért konkrétan a fszát kéne levágni azoknak a menedzsereknek, akik ezt kitalálták és végigvitték. Nem a nyomorult tervezőmérnök rabszolgákat bántom, azok a szerencsétlenek csak a parancsnak engedelmeskedtek. De azoknak a férgeknek, akik szerint rendben van sunyiban fhd-re limitálni 2025-ben hdmi 1.4-es kimenetet (mikor az tudja a 4K 30hz-et is), azoknak a pokolban is külön bugyrot fog jelenteni.

-
azbest
félisten
Nekem is van asus vivobook s14, az nem csinálja a sebesség felezést. Kifejezetten az experbooknál gyanús, hogy túl óvatos.
A 5 éves 5420 latitudekről lepereg a festék. Az újak anyaga még silányabb, bár legalább nem festett, hanem sima műanyag. Néhány, bár azokból csak 1-2 volt alaplaphibás. A vostróknál volt több szervizelés. Az újabb recézett mintások rusnyán néznek ki, mert sérül a rece rajtuk, ahogy használják őket. A nagyon régi latikudek még működőképesek, csak már túl lassúak
Persze, felső kategóriás változatok közt lehet jobb is van, drágán könnyebb jobbat találni 
-
csibe1
addikt
válasz
Vikitorony
üzenetére
Neked is fellőtték már régen a pizsit.

Leírod ugyanazt, mint előtted páran; ha ennyire szeretsz másolni menj el íródeáknak lexikont másolni.

-
blck2
kezdő
úgy gondolom... hogy az érett gondolkodású adakozó igyekszik különbséget tenni az önhibájukon kívül bajba jutottak és azok között, akiknek a helyzete a saját életvezetési döntéseik következménye..
amennyiben a rászorulóknál ezt tudod nekem alátámasztani, hogy ő miképp jutott oda, talán még adnék is.
de ez már 2025, arra költöm a pénzem, amire én szeretném, és én majd eldöntöm, hogy kire és mire fecsérlem a pénzem/energiám - mert az leginkább először a családom, és a saját érdekem.
és egyébként az adakozás is egy önigazolás, de ne menjünk bele, mert ez egy ph fórum...
és nem értek egyet az ilyen megszólalásokkal.mindemellett Karácsonykor én pl. szeretem kis magyar vállalkozásokat támogatni, és tőlük rendelek nagyobb csomagot, több olyan kis gazdaságot támogatok, hogy ilyenkor rendelek tőlük nagyobb mennyiségben lisztet, házikolbászt, bármilyen olyan terméket, amivel a családomat támogathatom és azokat a vállalkozásokat, akik megérdemlik, mert nincs egy alza.hu oldaluk, ahonnan másnap reggel 8ra kiérkezik a termék.
ezt nevezem adakozásnak, és nem a nincstelenek kisegítését. -
blck2
kezdő
válasz
parandroid
üzenetére
lehet, hogy én is kicsit elkapkodtam, és adhattam volna többet más lapért, de nekem csak CS2-re kell, 310Hz monitor mellé, 400fps+ fixre, 1280x1024-be, és átlagos felhasználásra, mert nem bírtam idegileg, hogy a 2500MB/s readet tudó nvme ssd-m, és az 5800X-em haldoklott kb a játék betöltése közben..
ezért ez lett a rendelés végül:
GIGABYTE B850M D3HP (5+2+2 VRM)
Ryzen 7 9800X3D
Be quiet! PURE ROCK PRO 3 LX Black (meglátjuk elég lesz-e hozzá) nem szerettem volna thermal assasint, mint mindenki
Kingston FURY 32GB (2x16GB) 5600MHz (azt olvastam az X3D-nek mindegy a 6000 vagy 6400)
Crucial P510 1TB PCIe 5.0 4x (erre kíváncsi leszek)
6750XT 12G (ami megmaradó) -
Nekem más a tapasztalatom, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármelyikünk is tévedne. Amit én tudok: ASUS-ból van egy UX325-öm, azon felül, hogy alig 4 évesen lassú, mint a tetű, más bajom nincs vele, előtte éveken át Latitude-jeim voltak, azokat használtan vettem, és soha nem volt velük gond, de tényleg. A cégnél 10+ latitude van folysmatosan forgalomban, jó ég tudja hány éve nézem már őket (12+), és nincs velük baj. Egy 5450-es szériára emlékszem, amiből kettő hullott el 5 évesen, alaplaposan. Ugynabból a szériából most még mindig fut 3+ darab, 2018. decemberi gyártással. Ezek még a jó öreg dokkoló csatlakozós verziók, amiket imádok, mert stabilak, szemben a type-c ganés utódoknál, aminél hiába van 2 dp port és 1 hdmi, 3 monitort még véletlenül sem tud értelmesen kezelni. A régiek közül épp most szexeltem fel Win11-et az egyikre (TPM chip híján ez nem volt egyszerű), mert még használják tovább, bár a 4 GB RAM meg valami 4XXX generációs i3 nem partner ebben annyira, de ez van. Ebben a konkrét gépben egyszer c seréltem gyári akkut gyárira, olyan 3-4 éve. HP EliteBook-ok szintén jól bírják, köztük CAD-re szánt ws modelklek is, amivel gond volt, az ProBook volt.
ASUS desktop mini PC vonala viszont fele annyit sem bírt nálunk, mint a gigabyte BRIX-ek...
-
azbest
félisten
Hát a dell vostro és latitude-okból is gyakori vendég volt a helyszíni szervizes kolléga. Azoknál is hullot alaplap, a hangkátyák többől, párnál meg alaplap úgy általában. Eddig főleg dellek voltak, de katasztrófa az újabb átnevezett termékvonal... és hogy csak az U szériás procikkal lehetett kapni jobb áron (i5-1235u, i5-1335u), amik indokolatlanul laggoltak, lassúnak érződtek a i5-1135g7 után, pedig tesztben jóval gyorsabbnak látszanak. Az utolsó vostro szériát már ki is hagytuk, mert széthullósak. Majd az alsóbb 3ezres szériás latitudet vettük és volt egy 5ezres szériás is. Egyre silányabbak. Ja és dellből árduplázó az, hogy legyen 2 videókimenet és fhd-ra limitált a hdmi alsóbb modelleknél.
Asusból jó áron kapni rendes procis gépeket (4-6p mag vagy a reklámból az amd változat), nem csak ultratakarékos 2p magos gépeket, mint a többiből. És biztos, ami biztos 13 ezerért van hozzájuk helyszíni szerviz+véletlen káreset opció (bár lehet csak 1x lehet élni vele). Szal gyorsabb gépek, mint a 1335u-s dellek. Az új átbrandelt szériákat meg nem is nagyon kapni, de legalább megduplázták az áraikat. Gondolom egyre kevésbé vagyunk piac, annyira hanyatló a kereslet és kereset értéke itt.
#37wasd.hu
Csak magához a procihoz képest nagyon vissszafogják, pedig nem is melegszik a gép. Két gépet próbáltam, feltettem az asusos egy kattintásos mindent telepítő toolal a drivereket. Valsz nagyon konzervatívra vették a fogyasztás limitet. Inkább az volt fura, hogy terhelés után újraindításig beragadt az alacsonyabb sebességre. Két azonos szériás gépnél is. -
zdanee
őstag
Üres papírdoboz, b@szomalásan!
-
Graphics
Jómunkásember
Semmi, mert RAMokban a gazdaság.
-
ricsip
addikt
08.27-es 38900Ft-os 2x16ddr5 6000mhz ma ez ~180 mátyás :(
A sok hülye mégis megveszi így is. Aztán még büszkék is magukra, mert írkálják a fórumba is. De 10 ezer forintot nem adtak szerencsétlen rászorulóknak, akiknek nem éppen a tripla áras ddr5 a legnagyobb gond idén karácsonykor sem.
-
parandroid
félisten
7500F-fel ok, csak átverős. kép.
Az a gond ezekkel az olcsó lapokkal amúgy, hogy pont elvágod azt a későbbi lehetőséget, ami azAMD egyik legnagyobb előnye, hogy több generáción keresztül egyszerű procicserével tudsz upgrade-elni. Sokat meg nem spórolsz vele, mert alig többért vannak lapok jóval erősebb vrm-mel is (asrocknak több is, de minimálisan drágábban már Gigabyte-nál is ott az Eagle, az MSI-nek meg a Gaming Plus).
p
-
TeeBee73
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Unokaöcsémé lesz a proci, ebbe a biuld-be egy 7500F kerül véglegesen.
De egy helyről jött a pakk, és ezek voltak benne hirtelen.
Egyébként, másfél éve nyúzom az adatlapomon lévő konfigot, szvsz., X3D alá nem kell izom vas. -
Ez elég esélyes. Ráadásul másik topikban már összesküvés opció is felmerült
#34 Timer
Egész fura irányba ment az asus, YT is tele volt a dolgaikkal nemrég#32 azbest
Igen, notiknál a hűtés jellemzően szűk keresztmetszet. Sajnos láttam pár hibás reviíziót, de lehet hogy csak kifogtuk, szinte bármiben előfordulhat nagy számok alapján. Az alaplapos gyári gari volt. Innen nézve szvsz inkább kevesebb boost, normál használat során nem fogod olyan szignifikánsan érezni, amit a bench csúcsok mutatnak. -
laed
aktív tag
A skót kisfiú megkérdezi az apjától:
- Apa, mi lesz karácsonykor a fa alatt?
- Parketta, kisfiam, parketta...
-
Spancho
senior tag
Én megleptem magam egy új laptoppal + egy SSD-vel (annak már most + 20k az ára)
Telóban is gondolkodok ,mert félő ,hogy azok is nagyot drágulnak jövőre. -
Reménykedjetek, hogy jobbak, mint az asztali verziók, azok ugyanis két éves korukra kábé egytől-egyig elhullottak HDMI port hibával, majd néhány alaplapos is lett. Ha asztali gép, akkor Dell Optiplex Micro, vagy HP EliteDesk / ProDesk, bár a hP mostanában egyáltalán nem versenyképes, és a Dell is bitang drága lett az év második felében.
-
jerry311
nagyúr
Na, milyen hardver kerül a fa alá?
Használt, e-hulladékból összevadászott cuccok ingyen. i5 11400F, valami Gigabyte alaplap, 2x16 GB DDR4. 10 éves 120 GB SATA SSD-t cseréli egy 3 éves 2TB 870 EVO. Vega 64. A besárgult bézs házat megtartom.
Ugyanitt Intel Core i7 2600k és "tartozékai" eladók karácsony után.
Van még 2x16 GB DDR4, lehet azt is eladom és az árából veszek egy Porsche-t.
-
azbest
félisten
egész vállalhatónak tűnnek ezek az asus expertbookok.
Múltkor vettünk már kettőt az inteles vonalból. Az piszkálja csak a csőrömet, hogy nagyon vissza van fogva az inteles i7-13620H változat. Elvileg akár 15 ezer pont körül is kéne tudjon hozni cinebench r23-ban, de csak 11 ezer pontot kap és a 10 perces futás végére visszalassítja 8 ezerre. Valami nagyon óvatos energiagazdálkodós paraméterezés lehet, vagy hogy hűvös maradjon terhelés alatt is. Vajon a ryzenes változatok is vissza vannak fogva teljesítményben?
-
NyalokAA
senior tag
Augusztus végén kicsit haragudtam magamra , hogy egy ház csere miatt komplett platformfrissítést csináltam teljesen indokolatlanul. Ma már büszke vagyok magamra
, hogy előre hoztam a jézuskát. A 7800x3d meg a b650 lap nem került annyiba mint ma a ram. 08.27-es 38900Ft-os 2x16ddr5 6000mhz ma ez ~180 mátyás
-
parandroid
félisten
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nem fellengzősségnek szántam, azért vrm (és vrm hűtés) szempontjából a ds3h finoman fogalmazva nincs a topon. Nem mindenki van ezzel képben, hogy erre érdemes figyelni, ezt kihasználva meg egész iparág épült ki, és jönnek azok a borzalmak, mint a cikkben is ajánlott a520-as, meg a620-as lapokkal szerelt prebuildek. Van benne egy jó proci, a lap meg mindegy. A másik meg a legolcsóbb, aljadék deepcool táp általában, mert a vevô csak azt látja, hogy 650w, az meg bőven elég az 5060-nak.
Szóval cinikusnak hangozhatott, de a kérdés komoly. Nem látom konkrétan, hogy milyen proci, csak a dobozon a 3d v cache felirat tűnt fel.
p
-
Aprósólyom
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
8magos Ryzent bármely virsli deszka kihajtja, ha megelégszel a 80-90Watt PPT-vel. A kicsivel jobbak pedig egyből jó pár 10W-tal simán többet tudnak.
Márpedig ennyiből egy 1CCD-s Ryzen még bitang gyors és legfeljebb csak MT render workloadban menne jóval fentebb a fogyasztás, cserébe viszonyt kegyetlen elszáll a hatékonyság.ui.: Amúgy nem értem ezt az enyhén fellengzős kommentet. Csak azért jegyzem meg, mert egyre többször többen hoznak be valamiféle troll komment szekciós stílust és hangvételt a fórumra, mintha összekevernék a fórum célját és hangvételét a FB komment szekcióval. Tessék már egy kicsit nyitottabban és barátságosabban kérdezni, megjegyezni. Vagy inkább maradjatok csendben, számoljatok el 10-ig, lassan és gondoljátok át újra.
-
Alusky
senior tag
Semmi. Tartalékolok és amikor valóban szükségem van valamire akkor megveszem belőle, ha ez február 32 akkor azon a napon. Erőltetett karácsonyi vásárolgatás nagyobb része kukában meg a szekrényben végzi amúgy is.
-
"Na, milyen hardver kerül a fa alá?": mi karácsonyfa talpnak hívjuk...
-
oettinger01
őstag
Ősszel még úgy terveztem, hogy majd új platform kerül a fa alá, lesznek majd akciók meg minden... Aztán 1 hónap alatt a feje tetejére fordult a világ az árak tekintetében. Ahogy olvasom jövőre sem kell még ezen törni a fejemet
-
laed
aktív tag
válasz
Vikitorony
üzenetére
Ezzel a mentalitással nem tudok egyetérteni.
Minden szabályozással ezt csinálják.......
-
Vikitorony
tag
Ügyes vagy, megmondtad a tutit, mehetsz aludni.
Nyilván jó dolog, hogy elállhatsz a vásárlástól, ha nem azt kapod, amire számítottál - ezt senki nem vitatta.
Csak vannak, akik ezzel keményen visszaélnek, és már eleve olyan szándékkal veszik meg, hogy vissza fogják küldeni, miután letesztelték. Ezzel a mentalitással nem tudok egyetérteni. -
p2pp
őstag
Ram áraknak hála marad az AM4 Platform.
Pedig AM5 volt a cél 9700x-el......................
Minden fehér
Giga 850 vagy 870 Ice.
PCIe 5.0 Usb 4.0 meg ilyen nyalánságok 😄
Stb, stb. -
csibe1
addikt
válasz
Vikitorony
üzenetére
Teljesen igaza volt.

Ha megveszed a boltban, és nem tetszik akkor max elajándékozod.
Online rendelésnél meg visszaküldöd; mert azért két hét alatt csak kiderül, hogy neked mennyire válik be a cucc.
Amúgy meg jobb lenne ha a nyakadon maradna, a nem tetsző, és neked nem igazán használható cucc?

Akkor is ennyire megdöbbent lennél?
Esetleg telesírnál pár topikot, hogy a vásárolt almás cucc milyen vacak?

-
csibe1
addikt
Ez a Coil Whine egy nagy szívás annak aki hallja.

Talán a tápos topikban olvastam ilyen cserélgetést, de mindegy is mi ciripel, ha valaki meghallja.Ha tuningra veszel cuccot akkor a cserebere van, vagy rendelsz erre szakosodott oldalról, kérdés mennyiért. A korrektség az megint más tészta, valakinek az eredmény meg a teljesítmény számít.
-
embe
nagyúr
válasz
GlitterJohan
üzenetére
Igen, amit írtál abból a Coil Whine érthető. Viszont a többi számomra nem korrekt.
sixpak: Ja - ja. Telefonos topikban van olyan aki a vásárlási szándék nélkül, csupán kíváncsiságból rendeli be, csak hogy kipróbálja.
wasd.hu : Amiről én írtam, arról szerintem nincs mit megmagyarázni.
-
GlitterJohan
tag
Procinál, VGA-nál, memóriánál szoktak gondolom. Vannak kevésbé jók amik azt tudják éppen ami rá van írva, de "sokan" tuningolnak a fórumon és amiben nincs vagy 10% plusz azt visszaküldik. Láttam már, hogy valaki berendelt vagy 10 VGA-t, és a legjobbat tartotta meg. Amiben nincs Coil Whine, van még benne plusz, halk stb...
-
#12 embe > Richard! #11
Hú ez messzire vezet, maradjunk inkább a tisztáson, ne fordulj az erdő felé...#7 Oliverda
+1 zseni a képON
Egy újabb notit berántottam az asztalra és gól. Többi meg tesztelés alatt szép sorrendben érkezik szokás szerint. Köszönet Synthwave fórumtársnak a cikkért, jól fest a Keychron C3 Pro 8K
egér hol marad, így most Master4-nél maradok vagyhogy?
-
embe
nagyúr
De érthető. Itt a PH fórumokat olvasgatva gyakorlatilag rendszeresen feljön hogy "berendelem tesztelem és majd visszaküldöm" hozzáállás. Berendel többet, amelyik tetszik azt tartja meg stb. Ez mennyire korrekt? Szerintem nem.
Egy számítógépnél pl. mi lehet ami miatt meggondolja magát? Nem viszi a játékot úgy ahogy előtte elképzelte?
-
.LnB
titán
Mi kerülne? Hát RAM! Mindenki kap a korának megfelelően. A kicsik 16GB-ot kapnak, a középkorúak 32Gb-ot, a nyugdíjasok meg 64-et.
Akkora lábon élünk, hogy 8GB-ért már le se hajolunk! 
-
Oliverda
félisten
-
Richard!
addikt
Ez ilyen új foramakszos fszság, hogy nem építenek a komplett gépbe cpu hűtőt?
-
Borisz76
nagyúr
A címben szerplő kérdésre : " Na, milyen hardver kerül a fa alá ? "
Nekem ez a válaszom : ( Vételi ár )
- Ház :
[SHARKOON M30 black] ( 30.590 Ft )- Alaplap :
[GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 (rev. 1.x)] ( 62.191 Ft )- CPU :
[AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz AM5] ( 61.990 Ft )- Memória :
ADATA XPG 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL34 Lancer Blade Black
( HardverApró , 116.000 )- Táp :
[FSP Hydro GSM Lite Pro 750W] ( 41.791 Ft )- CPU hűtés :
[THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE] ( 16.990 Ft )- VGA : [ZOTAC ZT-B50700E-10P Twin Edge GeForce RTX 5070 12GB GDDR7 DLSS4] ( 231.090 Ft )
A fiamnak válogattam össze....
Még minden a dobozában van de lassan 2 hete itt van már minden.
A memóriával volt "kis" kálvária mert 2 rendelésemet is visszamondták :
- Nem érkezik az adott modell....
- Elárazták és 80.000 Ft-t nem adják....
Így maradt a megbízható HardverApró ....na persze az akkori , új 150.000-s árhoz képest is olcsónak mondható 120.000 Ft-ért.
Ahogy nézem azóta a VGA ára is feljebb ment közel 20 EFt-al. -
TeeBee73
veterán
Nálam már épül a narancs/fekete build.
Kár, hogy csak a dobozok színesek. -
villamos
őstag
A Keychron billentyűzete be is került a kosárba, meglátjuk... csak kérdés hogy mitől is szuperek benne a kapcsolók, de mindegy...
-
csibe1
addikt
Ebben a drágulásban?
Ránézek az árakra, aztán aki azt mondja gépfejlesztés, azt kikiáltom boszorkánynak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Este kártya/társas, akkor majd talán, de a szaga alapján annyira nem kívánom

Na ez ütött.