Hir​d​e​tés​

2017. november 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17501) bogabi válasza novakalex (#17493) üzenetére


bogabi
(senior tag)

Mikoriak ezek a nyomtatók? Lehet, hogy az SMB1 le lett tiltva valami frissítéssel a szerveren, ahová szkennelni próbáltok, és a nyomtató meg azt erőlteti - rosszabb esetben csak azt ismeri.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#17502) sanzi89 válasza E.Kaufmann (#17500) üzenetére


sanzi89
(PH! addikt)

Nem akarom elkiabálni, de a mai nap visszajelzései alapján elég volt ezt az egy checkbox-ot átrakni.

Köszi a segítséget!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17503) novakalex


novakalex
(kvázi-tag)

Megoldva a korábbi nyomtató probléma. SMB volt a bünős.

Most van még egy... Az egyik kollégám kitörölte a új szerverünket az elosztott fájlrendszer replikációiból. Kb 15 darab replikálás ment 0-24-be... Felvenni nem tudom újra a szervert, mert nem replikál akkor..

Valaki tud rá valami sürgős megoldást, hogy hogy oldjam meg?

(#17504) CyborGabe


CyborGabe
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Holnap kezdek junior rendszergazda munkakörben, egy nem IT cég IT részlegén az IT-sok támogatása lesz a munkaköröm. Szerintem sokszor járok majd erre 😀
Igazából nincs ilyen végzettségem, nem is volt hasonló munkám eddig, de 8 éves korom óta mindent egyedül, keresés útján oldok meg otthon, így építettem az első, meg azóta sok gépemet, egyedül néztem utána milyen alkatrészeket és miért pont azt tegyem bele, én építettem ki otthon a kis hálozatunkat több gép között, külön médiaszerverrel, ezek figyelembevételével vettek fel. Remélem menni fog a dolog.

Dell Latitude E7240 // iPhone 7 // Beginner programmer

(#17505) A`rpi válasza CyborGabe (#17504) üzenetére


A`rpi
(PH! addikt)

Sok sikert! :)

(#17506) E.Kaufmann válasza CyborGabe (#17504) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Csoportházirend, távelérés és szkriptelés! Na meg az Office és az aktuális vállalatirányítási rendszer. Amúgy akkor fognak legkevesebbet nyaggatni, ha van mindig internet :D
Volt nálunk egy srác, már előbb jelezte, ha nem volt internet, mint ahogy én észrevettem volna :DDD , pedig szokott szólni a netrádió nálam.
Ja és türelmesnek, udvariasnak kell lenni, valamint minden embernek a maga munkája a legfontosabb, de neked priorizálnod kell, ugyanakkor azt is megtanulni, hogy kell udvariasan azt a látszatot kelteni, hogy ő a legfontosabb, és az ő problémáját a lehető leghamarabb az elsők közt oldod meg, még ha ég is a szerver :D. Aztán mehetsz tüzet oltani és majd ahogy ráérsz megoldod az ő baját is, valamikor, egyszer, talán... :D

(#17507) CyborGabe


CyborGabe
(fanatikus tag)

Köszi :)

Remélem menni fog :D Igen, ezekre már felkészítettek az interjún. Majd belejövök :D Az IT részleg vezetője is ezt mondta, tartsam a sorrendet, és legyek türelmes. Kicsit azért félek a holnaptól :D

Dell Latitude E7240 // iPhone 7 // Beginner programmer

(#17508) Gombinyó válasza CyborGabe (#17507) üzenetére


Gombinyó
(őstag)

Mikor azt írtad az IT-sok támogatása lesz a feladatod azt hittem az IT osztály dolgozóit kell majd támogatnod :) csodálkoztam is, hogy erre junior rendszergazdát vesznek fel.

Sok sikert és türelmet a userekhez!

Like A Rolling Stone

(#17509) E.Kaufmann válasza Gombinyó (#17508) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Az IT személyzet támogatása majd péntek esti feladat lesz a kocsmából kijövet :DDD

(#17510) CyborGabe válasza Gombinyó (#17508) üzenetére


CyborGabe
(fanatikus tag)

Nem értem mi a különbség a két állításod között :D Segítem az IT-sokat azzal hogy az egyszerűbb hibákat én oldom meg, így értelmeztem az interjún. Pontosabban holnap tudom megmondani, majd beszámolok.

Dell Latitude E7240 // iPhone 7 // Beginner programmer

(#17511) Gombinyó válasza CyborGabe (#17510) üzenetére


Gombinyó
(őstag)

Nálam az IT támogatása azt jelenti, hogy szerver oldali feladatokat oldasz meg amivel nem boldogul a helyi gárda.

E.Kaufmann: :DDD

[ Szerkesztve ]

Like A Rolling Stone

(#17512) CyborGabe válasza Gombinyó (#17511) üzenetére


CyborGabe
(fanatikus tag)

Janeem :D Ahhoz nem is értenék :D Kis alap dolgok...aztán majd egyszer csak kilépek a junior státuszból :D
Programozást tanulok itthon önképzésben, fejlesztőként tervezek elhelyezkedni, de ahhoz elég sokat kell tanulni meg gyakorolni, addig meg egy informatikához közelebb álló állást szerettem volna mint az eddigi raktáros melóm :D Jelentkeztem, tetszett nekik hogy mindent magamtól tanultam meg amit az informatikáról tanulok, és most is valami újba kezdtem bele, mondták is hogy majd előfordulhat hogy feladnak valamit amit otthon meg tudok tanulni ha már ennyire megy a dolog, és így egyre magasabb szintekre tudok eljutni, eddig szimpatikus a cég.

Dell Latitude E7240 // iPhone 7 // Beginner programmer

(#17513) Fooler89


Fooler89
(őstag)

Mai napi találós kérdés.

Eddig MAC cím alapján raktam fel a telefonokat a wifire. Most jött egy kedves Androidos telefon és naponta váltja a MAC címét. Ti mit tennétek?

DNS Aging and Scavenging témára visszatérve.
Most kikapcsoltam, eddig még semmit sem törölt.
Ugye minden alapértelmezett állapotban van. Szóval, Lanon keresztül beléptetem a laptopot a tartományba és létrejön neki a dinamikus DNS cím. Átlép wifire és egy idő után a kliens felfrissíti a dns névhez tartozó ip címet. Eddig baba. Na de ha ez a gép mondjuk fél évig nem jön vissza a hálózatra akkor ugye törlődne a dns címe(scavenging miatt) és mivel mikrotik dhcp-n keresztül kapja az ip-t a mikrotiknek nincs jogosultsága DNS címet regisztrálni.
Ha jól gondolom, két lehetőség van, valahogy rábírni, hogy a mikrotik dhcp is tudjon DNS nevet regisztrálni vagy egy dhcp relayel a wifin kicserélni windowsos dhcpre?

(#17514) blokad


blokad
(senior tag)

Sziasztok,

Kéne nekem valaki, aki ért az exchange-hez, mert úgy tűnik az én tudásom kevés :D

Feltettem volna a legfrissebb CU-t, ami elhasalt, így rollback + AD vonatkozó részeit szintén. Ezer éves 2013 SP1 volt a kiindulás.

Rollback után az összes komponens inactive volt, a Get-ServerComponentState kimenete alapján és se ki, se be nem ment a mail flow. Hiába próbáltam aktívra tenni, meg se moccant, de a Set-ServerComponentState hiba nélkül lefutott. kb. 3 órán keresztül játszottam vele, mire egyszer csak elkezdte szórni a leveleket.

Találkoztatok már hasonlóval?

(#17515) blokad válasza Fooler89 (#17513) üzenetére


blokad
(senior tag)

Nem engednék ilyen telefont a hálózatra :U

(#17516) Tamy válasza Fooler89 (#17513) üzenetére


Tamy
(senior tag)

MAC cím változást még régebben CM7 alatt láttam, itt van rá megoldás, hogy újabb Androidra is jó-e, nem tudom. Ezt valami idióta biztonsági újításnak szánhatták, szerencsére nem terjedt el :W

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#17517) bugizozi válasza CyborGabe (#17504) üzenetére


bugizozi
(őstag)

Egy kalappal! :K

E.Kaufmann szépen összefoglalta a lényeget :C

CCNA, VCP6-DCV ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#17518) sanzi89 válasza Fooler89 (#17513) üzenetére


sanzi89
(PH! addikt)

Én is így jártam korábban: #15664; #15665, az iPhone is ilyen aranyos. Megoldást nem találtam...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17519) Fooler89 válasza blokad (#17515) üzenetére


Fooler89
(őstag)

Zsír új Lenovo Elephone S8.

Akkor így járt, vagy megoldja a kedves kolléga vagy megvárja míg lesz radius szerver :)

(#17520) TheProb


TheProb
(PH! addikt)

MSP rendszerben alkalmazható névkonvencióra van valakinek valami jó ötlete vagy már bevált receptje? Most konkrétan csak a hálózati eszközökre és a cég-telephely azonosításra akarunk valamit.

Ugye sok cégre és több site-ra nézve kitalálni valami időtálló szabályt, de egyelőre nem találtunk még ki olyan sémát, amit minden aspektusból jó lenne.

Jelen állás szerint a <cégnév>-<site név>-<eszköz típus> formátum lenne talán a legjobb. A legjobb ugye az lenne, ha minden tag fix hosszú lenne. De kapásból a cégneveknél ez már fejvakarást okoz, mert ha csak 2 betűs akronim lenne a legkézenfekvőbb, akkor a fix 3 vagy 4 karakterhossznál mit csinálunk a maradék "hellyel"? Pl. Marika és Ferike Kft. esetében "MF" lenne a célravezető, cégnév tag-nek, de 4 karakteres szabálynál mit írok a 3-4. helyre?
Akkor ott a site név, itt is szívás a fix karakterezés. Vagy pl azonosíthatjuk a site-okat 2-3 karakteres számokkal 00-tól inkrementálva, de az meg nem beszédes.

Remélem érthetően írtam le a problémánkat :D

Van esetleg valakinek ilyenben már tapasztalata?
Multis környezetből már van ilyen tapasztalatom, de ott egyszerűbb a helyzet, mert ott nem kell cégeket azonosítani csak országokat meg városokat.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn

(#17521) bon


bon
(senior tag)

Synology nas-on az egyik user mappájából minden eltűnt, törlődött szerintem. Milyen recovery programmal tudnék visszakozni dolgokat, mert nem mindenről van mentésünk.

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17522) E.Kaufmann válasza bon (#17521) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Szerintem, amíg nem állítod le a syno-t nem veszed ki a vinyókat (raid1 esetén az egyiket) és valamilyen linux alól nem próbálkozol, addig esélytelen, de ezt inkább a Synology topikban kellene megkérdezni, hátha ott tudnak olyan trükköt, amihez nem kell kivenni a lemezeket és ssh alol elérhető. Kliens oldalon szerintem tuti nem érdemes próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

(#17523) bon válasza E.Kaufmann (#17522) üzenetére


bon
(senior tag)

Egyre furcsább a helyzet, most újabb két user mappát észleltem ami tök üres. Tuti volt bennük cucc, mert én is láttam. Most éppen folyik a nas-on a virusellenőrzés. Még szerencse, hogy nekik OneDrive-ra történik synkronizálás, így vissza tudom állítani a cuccaikat.

[ Szerkesztve ]

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17524) bon válasza bon (#17523) üzenetére


bon
(senior tag)

Még egy dolgot szúrtam ki tegnap este, több felhasználónál (összesen van kb 20db) a saját mappájához megszűnt jogosultsága. Felhasználó ott volt a biztonság fülön, de semmihez nem folt joga.

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17525) E.Kaufmann válasza bon (#17523) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Nas-on nem kéne vírust keresni inkább a klienseket csekkold, vagy a rendszergazdai gépet, vagy a szervert, addig meg lődd le a NAS-t

(#17526) bon válasza E.Kaufmann (#17525) üzenetére


bon
(senior tag)

Fedeztem fel szisztémát az adat törlésekben, mindig a Dokumentum, asztal, képek, videók, letöltés mappák tűnnek el. Más mappák megmaradnak. Amit még észrevettem, hogy eddig mindenkit csak egyszer érintett a probléma és csak akkor ha bejelentkezett és használta a gépét. A szabadságon lévő kollégák cuccai érintetlenek.

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17527) E.Kaufmann válasza bon (#17526) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Vagy vírus, vagy valami felhasználói fiók átirányítási szabály, vagy annak a hibája. Roaming profile vagy valamiféle átirányítás van beállítva a felhasználói fiókokra?

(#17528) Fooler89


Fooler89
(őstag)

Újabb találós kérdés

HP DC5750 Ati chipsettel szerelt gépek Windows 7x64 Enterprise verzió. Van ebből 14 db és most hogy migráltunk win7-re a ps/2 billentyűzetek néha nem működnek csak ha restartot kap a gép természetesen teljesen véletlenszerűen. Eszközkezelőben nincs hibajelzés ps2 drivernek. Ezzel próbálkoztam de ez sajnos nem oldotta meg. USB-re váltás nem megoldható de az 2 gépnél működik.

Merre keresnétek a megoldást?

(#17529) bon válasza E.Kaufmann (#17527) üzenetére


bon
(senior tag)

Szerveren futtatam vírus ellenőrzést, nem talált semmit. Csoportházirenddel történő mappa átirányítás van beállítva.

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17530) E.Kaufmann válasza bon (#17529) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

lehet, valamelyik frissítés ezt elrontotta, passz

(#17531) Gombinyó


Gombinyó
(őstag)

Van valakinek egy jó leírás domain controller cseréről? Friss szerver telepít, domainbe beléptet majd a meglévő elsődleges domain controllertől átadni a szerepet, új DC-nek megadni a régi IP címét és azt lefokozni. Ehhez kellene egy jó step-by-step.

Like A Rolling Stone

(#17532) TheProb válasza Gombinyó (#17531) üzenetére


TheProb
(PH! addikt)

Mármint ennél részletesebben, mint ahogy most leírtad? :D

Amúgy első 2 gugli találat jónak tűnik:
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn

(#17533) Gombinyó válasza TheProb (#17532) üzenetére


Gombinyó
(őstag)

Köszi a linkeket, jónak tűnnek! :)

Igen, mert ez lesz az első alkalom. Nem tudom kell e mást csinálni mint amit leírtam.

Like A Rolling Stone

(#17534) E.Kaufmann válasza Gombinyó (#17533) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Ha nincs semmi gubanc, akkor ennyi, bár azért láttam már, hogy pl kézzel pár dolgot takarítani kellett a régi szerver után, de amúgy nagy gubancot nem okozott, csak pár szolgáltatás kereste volna. Milyen oprendszer van a két szerveren?

(#17535) novakalex


novakalex
(kvázi-tag)

Sziasztok,

Elosztott fájlrendszer kezelésnél van létrehozva sok replikációs csoport... Azt vettem észre, hogy egyáltalán nem replikálja át a fájlokat. Most teszt céljából feltüntettem új fájlokat az egyik replikált mappába, még se teszi át a másik gépre. Illetve, hogy nagyon sok fájl még a "stagging" részbe van.

Valaki tud rá valami megoldást? Esetleg más replikációs szolgáltatást, ami jól is működik?

2003-ról 2012-es windowsra van beállítva replikálás 0-24-be a hét minden napján..

Üdv,
Alex

(#17536) X@b3e válasza novakalex (#17535) üzenetére


X@b3e
(PH! addikt)

Sziasztok!

Az egyik céges fiókot sikeresen feltörték, ezen keresztül rengeteg spammel szemeteltek, mert másnapra ezertől több levelet kapott vissza a tulajdonos, hogy kézbesítés sikertelen volt :Y
A gond az, hogy most feltehetőleg a domainünk blokkolva van, gmailről valószínűleg, mert minden levél visszajön, más kolléga által küldött is (persze a mail címének vége nyilván ugyan az a domain).
Jelszócsere volt, azóta nem jönnek a további visszaigazolások, viszont a gmail továbbra is blokkol tőlünk mindent. Mit tudok ilyenkor tenni? :F :U

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#17537) X Factor válasza X@b3e (#17536) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Huh, tudtommal gmail-nél nincs whitelistelés, vannak postmaster tooljaik, azzal kéne atturni mert lehet h. azota masra is bejelez nálatok, van egy guideline-juk is, azt is nyálazd át.

Idővel magától megkéne oldódnia, ha most minden rendben van, illetve emlékeim szerint ha egy kérdésnél sokáig nyomkodod az általuk kinalt felelet választós lehetőségeket, akkor a végén eljutsz egy humánhoz ahol leirhatod a problémát.

I was there the day that Horus fell

(#17538) Visormail


Visormail
(PH! addikt)

Sziasztok!

A Java 8 Update 151-es verzióval már nem működik az ÁNYK útvonal megállapító gen_abevjava_start.vbs scriptje? Vagy egyedi eset, másnál működik?

(#17539) Visormail válasza Visormail (#17538) üzenetére


Visormail
(PH! addikt)

A gond az, hogy már nincs ott a kulcs a registryben amit ki szokott olvasni.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\JavaSoft\Java Runtime Environment\1.8\ alatt nincs meg a JavaHome.

Persze kézzel lehet pótolni és akkor működik, vagy beírni helyette a abevjava_start.bat fájlba a java útvonalát. Csak érdekel, hogy most a java telepítőjén változtattak valamit?

[ Szerkesztve ]

(#17540) pschio


pschio
(őstag)

Kaptam ma egy levelet MS-től:

Szeretnénk tájékoztatni, hogy szervezetük a kampánylistánkra került, melynek keretén belül ellenőrizni szeretnénk a cég által (fel)használt Microsoft temékek állapotát és engedélyeit. A folyamat elnevezése SAM – Software Asset Management –, ami egy standard iparági gyakorlat, mely ügyfeleink Microsoft licencelési szabályaihoz történő megfelelőségét biztosítja. Ilyen jellegű kezdeményezéssel kapcsolatban 2-3 évente keressük fel ügyfeleinket. Egy velünk közösen végigvitt SAM folyamat végén egy ingyenes konzultációt kinálunk fel Önöknek a Microsoft termékeivel és megoldásaival, valamint a legfrissebb Microsoft felhő alapú termékeivel kapcsoaltban, melyek elősegítik vállakozásuk informatiaki környezetének (költség)hatékonyabbá es agilisebbé tételét.
A folyamat a telepített Microsoft szoftvereinek áttekintésére lett kialakítva, összehasonlítva azokat a megfelelő licenc dokumentációjukkal.

Most ezt kötelező megcsinálni? Előnyök hátrányok, ha kitöltöm? :F

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#17541) chepavel válasza pschio (#17540) üzenetére


chepavel
(fanatikus tag)

Elvileg nem kitelezo, de csak halasztani lehet egy evet, ha jol tudom :)
Viszont, maga folyamat egyszeru: 2 korben lekerdezik reszletesen, hogy milyen rendszerek (OS, Cloud) vannak hasznalva, ilyesmik, aztan pedig valamilyen modon igazonli, hogy a hasznalt rendszerek jogtisztak (Product key, szerzodes,valami). Ha szerintuk valami nem okes, jelzik. De, buntetni ok nem buntetnek, semmi sznkcio nincs, tulajdonkeppen csak javaslatokat tesznek a licenselesi hibak javitasara, ha vannak. Nem veszes melo egyebkent :)

Áj Láv Aggregáth 4.3! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#17542) sanzi89 válasza pschio (#17540) üzenetére


sanzi89
(PH! addikt)

Ha van időtök szedjétek össze, de elvileg semmi következménye nincs ha nem foglalkoztok vele. Annyi haszna lehet, hogy az egyik cégnél a beküldött szoftverek alapján ajánlottak olcsóbb megoldást a szoftverezettség rendezésére, mintha piaci áron kellett volna pótolni.
Alapvetően nem büntetés célja van, hanem kis marketing/salse, hogy vegyetek minél több MS szoftvert.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#17543) sugarforce válasza pschio (#17540) üzenetére


sugarforce
(senior tag)

mi is megkaptuk ezt 2 éve, megmondtuk, hogy kössz de nem, azóta síri csend. Ugye jogalapja nem igazán van ilyesmit ellenőrizni, így nem kötelező, persze van, hogy jobban jöhetsz ki árban, de ez igazából marketing húzás csak.

[ Szerkesztve ]

I am the one who knocks - gt: sugarman402

(#17544) gaborbol válasza pschio (#17540) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Nalunk valamiert az office-ra ugranak. Harom ugyfelemnel volt eddig audit, ketto Rds szerveren hasznalt mokolt office-t, egy meg nem megfelelo kulcsot adott vagy 200 gep ala.(tevedesbol)

Ketto megcsinalta az auditot, a harmadik meg nem valaszolt nekik. 2-3 honapig kapta a postai levelet, emailt, telefont MS-tol heti, vagy akar napi szinten aztan egyszer csak meguntak es kuldtek neki egy vegso emailt, hogy mivel nem mukodott kozre igy licensz kerdesben a jovoben nem tudnak neki majd segiteni.

Arban nem kaptak kedvezmenyt, nekunk Lett egy csomo szamlazni valo orank :)

[ Szerkesztve ]

(#17545) sugarforce válasza gaborbol (#17544) üzenetére


sugarforce
(senior tag)

Ez igazából nekik fontos, nekik jó ha közreműködsz, neked csak akkor jó ha nagyon nem vagy tisztában a licenc opciókkal, lehetőségekkel, csomagokkal, meg úgy általánosságban, hogy mikkel rendelkezel.

I am the one who knocks - gt: sugarman402

(#17546) olloczky


olloczky
(fanatikus tag)

Hali

Sulis rendszergazdák! A sulihálón aktivált gépek, mennyi időre aktiválódnak? 1 évre, vagy örökre?

üdv

First of all I'm not a rapper

(#17547) Tamy válasza olloczky (#17546) üzenetére


Tamy
(senior tag)

A lényeg itt le van írva: link

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#17548) olloczky válasza Tamy (#17547) üzenetére


olloczky
(fanatikus tag)

Nagyszerű, köszi!

First of all I'm not a rapper

(#17549) Fooler89


Fooler89
(őstag)

Valaki tud olyan céget, akik foglalkoznak projektor telepítéssel?
Guglit kipörgettem :)

(#17550) Gombinyó válasza Fooler89 (#17549) üzenetére


Gombinyó
(őstag)

Mi tőlük béreltünk majd vettünk projektort, vásznat, hangfalakat, stb. AVSpecialista Kft.

Like A Rolling Stone

(#17551) novakalex válasza Gombinyó (#17550) üzenetére


novakalex
(kvázi-tag)

Milyen biztonsági kamera rendszert javasoltok 6 kamerával? :)

(#17552) Gombinyó válasza novakalex (#17551) üzenetére


Gombinyó
(őstag)

6db IP kamera + Synology NAS kamera licenc-el.

Like A Rolling Stone

(#17553) bon válasza novakalex (#17551) üzenetére


bon
(senior tag)

Unifi kamerák Unifi NVR-el.

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17554) kraftxld válasza bon (#17553) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)

Épp nemrég állítottam be egy ilyet 5 kamerával, + 5TB-os USB vinyóval, 3 hónapnyi felvételt tud rögzíteni, úgy hogy munkaidőben állandóan megy a rögzítés.
Az ügyfélnek tetszik nagyon, úgyhogy az 5TB-os vinyót le is cserélik egy Synology DS418j-re, benne 3 db 10TB-os vinyóra. Ezt majd rákötöm iSCSI-n aztán hajrá :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#17555) bon válasza kraftxld (#17554) üzenetére


bon
(senior tag)

Én augusztusban üzemeltem be egy 5 kamerás rendszert az alap NVR-el. Nagyon tetszik az ügyfélnek, már fogott meg több lopást (egy tankonyhát üzemeltett sok-sok tanulóval) Nála csak mozgásra indul a rögzítés, ha szükséges lesz, majd veszek valami külső winyót. Most erősen gondolkodik a másik telephelyének bekamerázásán is, mert ott is vannak gondok a tanulókkal.

A számítógépnek lelke van! - ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX760-DC2T-2GD5-SSU, Sound Blaster Z, Logitech MX Master, Surface 3, Nokia Lumia 950

(#17556) gaborbol válasza novakalex (#17551) üzenetére


gaborbol
(őstag)

Hikvision. Most adtam at egy 32 kameras rendszert.Felprofi cucc belepo aron. Van ingyenes software cliens es nem kell licensz.

A 265+ os 5 Mp-es camera 42 GB ot ker/nap, de nalunk is csak akkor vesz, ha mozgast erzekel igy 4-15 Gb-bol Megan egy nap/kamera.

Sajnos sok a hamisitvany csak szerzodott viszonteladotol szabad venni.

(#17557) Gombinyó


Gombinyó
(őstag)


Collecting hardware info Error: Failed to call RPC function 'GetBiosUuid': Error code: 0x80004005. Cannot query class instance from enumerator object.

Infrastructure item save failed Error: Failed to call RPC function 'GetBiosUuid': Error code: 0x80004005. Cannot query class instance from enumerator object.

Standalone Hyper-V hostot (Server 2012R2) akarok felvenni Veeambe, de nem sikerül. Tűzfalon minden át lett engedve, a többi hostal nincs gond. Szerver és Veeam is up-to-date. Mi lehet a nyűge?
VeeamVSSSupport service nincs beragadva, antivirus nincs fent. :F

Like A Rolling Stone

(#17558) bogabi válasza novakalex (#17551) üzenetére


bogabi
(senior tag)

Mi nyáron kezdtünk bele egy kb. 40 kamerás rendszer kiépítésébe (nagy nyílt és fedett iparterület vegyesen, 3 és 5 MP kamerák). Mi az Avigilon-t választottuk - hozzáteszem, nem olcsók a kamerák, de a képminőség az eddig látott legjobb (használtunk GeoVisiont, VivoTek-et, STP-t is). Mondjuk ez egy csúcskategóriás rendszer, annak megfelelő árral, kis projektekhez inkább mást választanék én is. Bár el kell mondjam, hogy nem sokkal drágább ennyi kamerával, mint egy Synology vagy QNAP hasonló eszközökkel és megfelelő rögzítővel plusz a szükséges kamera licencekkel.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#17559) looser


looser
(őstag)

Srácok, nem tudjátok mi lehet a gond itt: adott egy lanon lévő W10 Pro munkaállomás, amely egy csatlakoztatott hálózati meghajtón egy fájl régi verzióját látja csak. Szóval nem frissül a tartalom. A fileszerver 2008 R2, de felteszem ez lényegtelen.

Köszi & üdv! :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#17560) kraftxld válasza looser (#17559) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)

Megbuggyant offline files a kliensen.
Esetleg ha DFS-ed van, az is elszállhatott.

[ Szerkesztve ]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#17561) olloczky


olloczky
(fanatikus tag)

Hali

Hogy tudok beszerezni mindig up to date windows installert? (Ugyanígy beírtam gugliba nem jött értelmes találat :) ) Tehát amiben mondjuk a legrégebbi frissítés egy hetes, hogy ne kelljen mindig 1-2 órát várni amíg leszedi a fontos frissítéseket.

üdv

[ Szerkesztve ]

First of all I'm not a rapper

(#17562) kraftxld válasza olloczky (#17561) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)

Úgy egy éve már értelmetlen a kérdés mióta az MS a cumulative update csomagokat nyomja.
Feltelepíted a OS-t (feltételezve, hogy ha elvetemült módon Win7-et akarsz felrakni az már patchelve van valameddig) és mondjuk a pendrive-on a telepítő mellett tartod a legutolsó .msu file-t amit a catalog.update.microsoft.com-ról leszedsz. Kettő katt, next-next, vár, újraindít, örül.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#17563) olloczky válasza kraftxld (#17562) üzenetére


olloczky
(fanatikus tag)

Zsír, köszi :) (windows 7-et már sehova :D )

First of all I'm not a rapper

(#17564) looser válasza kraftxld (#17560) üzenetére


looser
(őstag)

Köszönöm, azt hiszem meg is van a megoldás!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#17565) VeryByte


VeryByte
(senior tag)

Sziasztok,

Van itt QNAP-os?

TS-469Pro-ban cserélnék lemezeket nagyobbra.
Jelenleg RAID5 van és maradnék is ennél, és jó lenne a menet köubeni hot-swap átrakás, de az emlegetett "Replace Disks One by One" opció nálam nem kiválasztható. Elvileg a legújabb 4.3.3-as QTS van fent.

Valakinek ötlet?

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#17566) X Factor válasza VeryByte (#17565) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Anélkül is kezdheted, arra viszont készülj, h. napokig is eltarthat. És azért jobb lenne róla egy backup ilyen móka előtt, bár akkor meg simán meglehetne oldani ezt az egészet.

Szerintem azért nem engedi, mert nem storage pool-ként van storage hanem szimpal volume-ként.

I was there the day that Horus fell

(#17567) VeryByte válasza X Factor (#17566) üzenetére


VeryByte
(senior tag)

Backup annyira nem lényeg, mert ez pont a backup NAS-unk, ezen kívül azért van még néhány backup-unk.
Elvileg Storage Pool-ként van ami tartalmaz 2 volume-ot.

Mondjuk azért csak nem rúgnám ki alóla a HDD-ket (még ha egyenként is).

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#17568) Upo válasza Fooler89 (#17519) üzenetére


Upo
(PH! addikt)

Most akkor Lenovo vagy Elephone? Nem mindegy, a Lenovo egy egész tűrhető márka, az Elephone viszont zs kategóriás ipari hulladék. Keresésre előjött, hogy elfelejtették beírni a gyárban a wifi és bt mac címet a telóba, és olyankor minden wifi kapcsoláskor temp mac címet generál magának.
Mediatekes szoftverrel orvosolható: [link]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagemeber alvásigénye még 5 perc"

(#17569) Upo válasza gaborbol (#17556) üzenetére


Upo
(PH! addikt)

Azért nem árt ha nem engeded a rendszert a netre, ez is kb. az egy pálcás kínai firmware átlogózása.
[link]
[link]
[link]

De a wifis kamerák se maradnak ki belőle: [link]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagemeber alvásigénye még 5 perc"

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.