- [Re:] ROG Strix Scar 17: megérkezett Cezanne és a mobil Ampere
- Mini-ITX
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen CPU hűtőt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
Hozzászólok Aktív témák
-
Amikor ki lesz ásva az aljzat, érdemes pótolni a habarcsot a téglák között? Itt lementem totál az aljáig, amúgy nem kéne ennyire. Az építész szerint jól van ez így, hiszen 2-3 cm hiányzik csak, úgy is bemegy közé a sóder, meg stabil ez így is. A kőműves nem mondott rá semmit. Szerintem a sóder nem megy be csak az alsó résznél, felette majd a gv lemez lesz odamelegítve nem?Az időkeretembe beleférne a pótlás, esetleg vakolás, mert ha ilyen tempóban haladok az ásással akkor március végére készen leszek, és csak júniusra van betervezve az injektálás, betonozás, gépészet.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
nagyúr
válasz
bandus #113649 üzenetére
A legbiztosabb a villanyórán plombált kismegszakítók lekapcsolása, mert akkor biztosan nem lesz áram a lakásban (hacsak nem L.L szerelte
).
Az elosztón található kismegszakítónál most csak fázis ceruzával tudnád ellenőrizni azt, hogy van-e még áram a kapcsolónál.
Egy fázis ceruzát, szigetelő szalagot mindenképp szerezz be.mezis
-
runner 125
nagyúr
válasz
Victoryus #113651 üzenetére
Szerintem erre már kaptál választ korábban, nem?
Nem kell vakolni és pótolni sem. Az a földben volt eddig is, ott is marad. Ha nem jut "levegőhöz", nem lesz sókivirágzás, tehát nem semmilyen mértékben nem romlik a földben lévő tégla szerkezete.
Inkább a régi vakolatot verd le és keresd meg a vízszigetelést. Arra majd végig körbe mindenhol rá kell melegíteni az elkészült szerelőbetonra kerülő GV lemez teknőszigetelést.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Megint kellene kis segítség.
Mosogatónál cseréltem Kludi keverőcsapban kerámiabetétet, de most úgy néz ki, ahogy megnyitom a vizet, egyből elkezd a tetején jönni a víz. Csak a hideg, meleg nem. Pedig biztos jól rászorítom. -
Mauzes
őstag
Sziasztok, tudom költségbecslést nehéz csinálni, de hátha itt többeknek van rálátása ilyesmire. Az a sztori, hogy nézek egy ingatlant, ahol kb. 18x55 méteres a telek, és a hátsó ~25 métert teljes mértékben elfoglalja egy teniszpálya. Pontos műszaki adatokat nem tudom, rekortán jellegű felülete van és körben meg ilyen magas csirkeháló szerű "kerítés". Feltételezem betonozva van alatta. Na most ha én ide költöznék, nekem itt sokkal jobb lenne egy kert/udvar.
A kérdés az lenne, hogy csak nagyságrendileg meg tudja-e valaki becsülni, hogy mennyibe kerülhet Budapesten
- egy kb. 400 m2 összterületű teniszpálya felszámolása és mondjuk füvesítése?
- teniszpálya köré valami közepesen egyszerű deszkás kerítés építése?A vételi döntésemet eléggé befolyásolja, hogy mire számítsak, 2 millió vagy 4 millió vagy 8 millió vagy ?
-
psychocska
tag
Sziasztok!
Panel konyha felújításról lenne szó a szülőknél. Ki is hívtak egy asztalos szakit, aki felmérte a terepet és küldött is egy árajánlatot, amit meg is osztanék most veletek:
"Korpusz:
18mm vastag laminált bútorlap 2mm vastag Abs élzárással!
Front:
Pvc felületű matt mdf lap !
Pult:
38mm vastag postformingolt élű konyhai munkalap ,szinazonos vízzáróval,aluminium forditóval!
Szerelvények:
Prémium kategória!
Blum csillapítós pántok
Blum Antaro csillapítós fiókrendszer 3db
Hőterelő lemez 1db
Evőeszköztartó 1db
Vizálló szálcsiszolt lábazat
Szintező lábak
Kiszállítva beépitve :
730.000ft+mosogató,illetve a beépithető készülékek!"
Kép hozzá: [link]
Ti, mint hozzáértők, mit szóltok ehhez az árhoz? -
válasz
psychocska #113659 üzenetére
Ha ez bruttó, akkor nekem nem tűnik elszálltnak. Viszont én a fóliázott MDF-et nagyon nem szeretem, a festett szerintem sokkal jobb.
a topikok témájához kapcsolódó kérdéseket kérlek a topikokban tedd fel, ne privátban! - vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások
-
lemmy71
senior tag
válasz
Victoryus #113651 üzenetére
Az a fal 99% -k hogy nem az alaptól vizesedet fel, amikor csak ennyire salétromosodik fal akkor nagy általánosságban az aljzat szigetelése a rossz
Ha a tégla alapod szigetelésével lenne a baj akkor már a vakolatot is ledobta volna. Kívül milyen azon a részen a falad? Jól látszódik hogy anno szurok plusz "nehézlemez" szigetelést tettek, régen sokan használták ezt a kombinációt ezen a környéken. Ha kívül "nincs" vizesedés és komolyabb salétrom kicsapódás, akkor lehet hogy egy belső teknő szigetelés megoldaná a problémádat. Azt az injektálást felejtsd el, ha mindenáron alap szigetelést akarsz akkor fűrészeltesd át a falat és modifikált gv lemezt rakassál be
-
runner 125
nagyúr
válasz
Blum vasalatokkal az a konyha ennyiért ajándék.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tothjozsi96
őstag
Sziasztok!
Tetővel kapcsolatos kérdésem lenne, ősszel szigeteltem a födémet, minimális légmozgás van. Előjáróban annyit hogy a padlásfeljáró helyiségben teregetjük ki a ruhákat, a padlásfeljáró ajtó még egy ideiglenes ilyen lécekből összetákolt ajtó, tehát a pára ott feltud menni, a falak nem is penészesek pedig jóval hidegebb van ebben a helyiségben, ebből is gondolom felfele távozik a pára. Ami az érdekes, 3-4 szarufán penész szerű dolgot látok, de amit nem értek, kézzel letudom törölni teljesen ezeket a foltokat-pöttyöket. A födémre minőségi párazáró fólia került, Dörken Delta-Dawi GP, megvettem az összes rendszerelemet, ragasztót, mindent. Az érdekes az, hogy nem a padlásfeljáró ajtaja felett látom a szarufákon ezt, hanem a tető pont ellentétes oldalán.
Csináltam egy előtte és utána képet is, kétszer végig húztam rajta a seprűt, lejött.
Illetve egy rövid videót is készítettem, az ujjammal letudom húzni a fa felületéről ezt az akármit, szerintetek ez penész vagy mi ez?Azért nem értem az egészet mert ahogy írtam is, párazárás megoldott, igaz hogy a tetőszellőzése nem olyan hogy átfúj rajta a szél, de van egy minimális légmozgás, pókhálók mozognak. Láttam anno fényképeket arról milyen az amikor kondenzáció alakul ki és az kicsapódik a tetőfólián, kép - kép
Nálam ilyesmi egyáltalán nem látszik, nincs ilyen nedvességre utaló nyom, semmi, csak ezek a foltok ami elsőre penésznek tűnik, de az normális hogy az ujjammal letudom törölni és teljesen eltűnik a felületről?
-
macilaci78
Korrektor
válasz
Kimondottan jó ár ekkora konyháért. Foggantyúkat tisztázd le, nehogy 40 Ft-os műanyag vackokat rakjon, de azért ne is a 3k/db szatén rézt kérd.
A PVC felületű MDF lap nem rossz, csak víz, pára ne érje és ne karcolódjon meg. A festett drágább, de javítható legalább. Kb 150k plusz.
Pultvilágítást kérj, sokkal szebb egy előre bemart, mint amit utólag lehet szerelni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
válasz
Ennyiért jöhet hozzám is
"Az interneten terjedő összes idézetem igaz." - Darwin
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Faház témakörben lenne kérdésem
Van egy térkövezett placcom kifejezetten faháznak a telek hátsó sarkában: [link]
Ez egy 5x5 méteres terület + a járda.
Egy kb. 3x4 m alapterületű faházat szeretnék ide, ilyesmit (nyilván nem kátránypapír fedéssel
): [link]
2 cégtől kértem eddig árajánlatot, az egyik ragaszkodik a térbeton alaphoz, a másik a szántóföldbe is lerakná... szerintetek le szabad tenni egy ekkora faházat (kb. 600-700 kg) talajrögzítés nélkül, szimplán stafnikra? Mennyire mozgatná meg a szél?
Nem szeretném felszedni a térkő 80%-át és lebetonozni fogadószintnek..
Adná magát a B terv: a 4 saroknál felszedni a térkövet, rendes beton alap, aztán zártszelvényből meghegeszteni a ház vázát és OSB lapozni. Majd minimális szigetelés és lehet felhúzni rá a színt. DE én faházat szeretnék
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
runner 125
nagyúr
válasz
Motion_Blur #113669 üzenetére
A térkő alatti rétegrend h néz ki? Nem betonoztatok alá, vagy alkalmaztatok CKT-t legalább?
Mindenesetre egy ilyen jellegű faháznak nincs tömege, kizárólag a szélterhelésre kell stabilizálni. Tehát emiatt nincs értelme visszabontani a térkövet és alábetonozni..
A stafnis rögzítés jó ötlet. A stafinafákat körbe rögzítsd le fél méterenként a térkőbe valamilyen minőségi tiplivel és arra már könnyen csavarozható a faház.
Egyébként ha normálisan meg akarod csinálni, akkor a vízszigetelés hiánya miatt a stafinák vastagságába végig vágj GV lemezt, valamint ha rákerült a ház, a GV lemez és a ház alsó találkozását valamilyen tömítővel húzd ki körbe, h a csapóeső se tudjon alászivárogni.
Így sokáig tartós lesz."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
A Zéé
őstag
válasz
6 ponton -4 sarkán, hosszú oldal közepén- leástok 2-2 30-as pillérzsalut úgy, hogy 2-3 cm-el a térkő felett van. Löttyintetek be kis betont, és kész az alapja, amihez le lehet fúrni a faházat 1-1 hosszabb betoncsavarral. Szüleimnél is így van vagy 20 éve, áll, mint a cövek. El kell emelni, hogy át tudjon szellőzni az alja is, és a szél se fogja elmozgatni.
Just a simple Lineman...
-
sztanozs
addikt
Sziasztok, régi fég kazán mellé (c30 vagy valami ilyesmi) mehet computherm vezérlő? Q5/8-at méztem ki mert több zónás... ezt a több zónát úgy kell érteni hogy az rf vezérlők bármelyike kapcsolhatja a kazánt, vagy több különálló kört kapcsolnának?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Itsu
tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném.
A héten vettünk egy 60 éves 72nm tégla családi házat. Nincsen semmilyen szigetelés csak műanyag nyílászárók vannak. Jelenleg két kandallóval van megoldva a fűtés. Ezt szeretnénk lecserélni idővel. Gondolkozunk nagyon a villanyfűtésen (nobo) mert egy villanyszerelő ismerősünk nagyon ajánlja. Nem lenne sokkal drágább a villanyszámlánk ha ezt a fűtési módot használnánk mintha a villanyszámlánk+gáz fűtés használnánk. Nektek erről mi a véleményetek? -
runner 125
nagyúr
Tévhit, a legdrágább villannyal fűteni még mindig. Ha meg nincs semmilyen szigetelés a házon, akkor most borítékolom 72 m2-re is téli időszakban a havi 60-70.000ft-os villanyszámlát a fűtés miatt.
Esetleg a kílmás fűtés ami havi költségben felveszi a gázzal a versenyt, de ott meg a komfort nyilván más.
Az első és legfontosabb, h először a ház hőszigetelését oldjátok meg. Homlokzat, lábazat, födém. Ez mind a komfortérzeten, mind fűtésszámlán jelentkezni fog azonnal és még az is lehet, h a kandallót le sem cserélitek olyan gyorsan, mert az évi tüzifa mennyiség is simán harmadolható megfelelő hőszigeteléssel."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
dantre
addikt
válasz
sztanozs #113672 üzenetére
Ez csak akkor érdemes, ha ténylegesen zóna szelepekkel vezérelt több köröd van.
Bármelyik termosztát jelet ad a vezérlőnek akkor az kapcsolja a kazánt és vezérli a zónaszelepeket, hogy csak a hideg helyiség(ek)ben menjen a fűtés.
Viszont, ha nincs zóna szelepekkel külön választott köreid (csak egy köröd van) akkor is lehet több helyiségben elhelyezni a termosztátokat, de akkor bárhol hideg van, a termosztát jelet ad a vezérlőnek, az bekapcsolja a kazánt, de a fűtés megy minden hol. Ehhez így nem kell több termosztát, mert akkor elég egy központi vezérlő és termosztát egyben, és annak a beállított hőmérsékletével "játszol", ez meg van pár ezer forintból.
Még azzal lehet esetleg egy kör esetén finomítani, hogy a radiátorokra szerelsz termosztát fejeket és az helyileg is eltudja zárni a radiátort a meleg helyiségekbe, de azt szokták mondani, hogy pl. a fürdőbe ne tegyél ilyen fejet, mert, ha fűt a kazán akkor legyen legalább egy radiátor ahol mindig tud keringeni a víz, tehát nem lehet olyan, hogy a fejek esetleg mindenhol zárnak, a kazán meg fűt.
hideg helyiség = ahol a hőmérséklet a beállított alatt van[ Szerkesztve ]
-
daninet
addikt
Árammal csak akkor érdemes fűteni ha valami nagyon korszerűt veszel pl hőszivattú. Ezt a sok elektromos vackot amit próbálnak eladni messze el kell kerülni. Egy nyaralóba jó, de nem több.
Szigeteljetek, aztán vagy egy modern gázkazán vagy ha esetleg szétbombázzátok a házat és csináltok padlófűtést akkor lehet akár hőszivattyú is. Gondolom a fával tüzelést gyorsan megunjátok.Bár ez utóbbi már nem férne bele a 6milliós lakásfelújítósba.
[ Szerkesztve ]
Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
válasz
lemmy71 #113662 üzenetére
Kívülről körbe dísztégla van a lábazaton, kivéve a szomszéd felől, meg ahol a melléképület volt. A dísztéglát azt ledobja, repedt. Erre mondta az építész, hogy kijjebb van, mint a fal, tehát telibe kapja az esőt.
Le kéne verni, és levakokni. Addig amíg nem lesz pénz külső hőszigetelésre megoldja a problémát elvileg. A vakolat jó állapotban van. -
attiati
veterán
Lámpa függeszték vezetéke akkor is vágható, ha textil borítású?
(villanyszerelő által)Biztonságosan fel is tekerhető a fali dobozába?
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Jelenleg a nappalinkban laminált lap van. 3 éve raktuk le, a csomagoláson lévő számok alapján jó lapnak kellett volna lennie, azoban szépen lassan felpattogot több helyen a sarka. A gyerekes igénybevételt sem bírja, gyakorlatilag teljesen lemattult. Hozzáteszem a 3 év alatt egyszer sem volt úgy rendesen felmosva, hogy ilyen tünteket kelljen produkálnia.Gondolkodunk, hogy lecseréljük vinylre (klikes rendszerűre, nem ragasztottra). Szerintetek jobban fogja bírni az igénybe vételt? Vagy ne is gondolkodjunk másban, csak valami járólapban?
Nem tudom, hogy számít-e, de van alatta padlófűtés.
-
lemmy71
senior tag
válasz
Victoryus #113679 üzenetére
Ha ez a kép a belső vizes helyiséged külső fala, akkor tuti hogy nem az alap - lábaztat szigeteléssel van a baj. Olyankor a kőporozáson foltok és nagy táskásodások jelentkeznének
Az az injektálásos javítás csak ablakon kidobott pénz lesz, de a te tudod hogy is akarod, sok sikert hozzá.
-
lemmy71
senior tag
válasz
tibbike01 #113680 üzenetére
Ez a dűbel jó lesz neked, akár egy vadkant is ráakaszthatsz
-
mezis
nagyúr
-
inf3rno
veterán
Nekünk eddig volt járólap, laminált parketta, padlószőnyeg, úsztatott fa parketta, szurkos fa parketta. Nagyjából ez a sorrend a hidegtől a meleg felé. Ha követ teszel le, akkor biztosan kell rá szőnyeg, de még úgy is lehet, hogy mamuszban fogtok járkálni, ha tavasszal lekapcsolod a padlófűtést. Nyáron viszont kellemes, ha nehezen viseled a hőséget. A vinyl-ről azt írják, hogy PVC, szóval csodát attól sem várnék, a laminálttal lehet egy szinten, és ugyanúgy karcolódik az is. [link] A kőnek még van olyan hátránya, hogy kemény, szóval ha a gyerekek esnek kelnek, akkor jobban megsérülhetnek rajta, ha szőnyeg nélkül használod. Gondolom ez sem segített dönteni.
-
csubuka
őstag
Sziasztok!
Modern beépített sütő leírásában említik, hogy 90 fokot bírnia kéne a körülötte levő felületeknek. Ezt a sima bútorlapok is bírják még nem?
-
macilaci78
Korrektor
válasz
inf3rno #113683 üzenetére
Ha van padlófűtés, akkor járasd nyáron is és nem lesz hideg.
Emu: a klikkes vinyl kb fele-harmada hőt fogja le, mint a laminált és dupláját, mint a ragasztós vinyl, ami kb duplája, mint a hidegburkolat. A vinylt a víz biztosan nem bántja, 32-es, 33-as kopásállóságút érdemes nézni.
A gyerek is nő, megtanul rá vigyázni, illetve nem a burkolat gyilkolása lesz az elsődleges életcélja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
dantre
addikt
válasz
macilaci78 #113696 üzenetére
Nyáron jól esik, ha hideg, persze a hideg sör még a hideg padlónál is jobb...
-
inf3rno
veterán
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
A Zéé #113671 üzenetére
Az nem jó megoldás. Kevés. Ez a ház 7 db kezelt 60×40-es stafnin áll. Ha csak a két szélső stafnin van alátámasztva, a közepe a levegőben áll. Megáll az a térkövön is, ha nincs lejtése.
Elég sok ilyen házat összeraktunk a korábbi munkahelyemen (ennek a cégnek a házait). Volt, hogy sima járdalapra rögzítés nélkül, volt, hogy beton alapra rögzítve. (Ahogy a megrendelő kérte.) Egy ekkora házat nem fog elfújni a szél, plusz boronafalas, tehát stabil is.
A kátránypapir (ami zsindely alátét) az alap ezeknél a házaknál, nyílván, ha tartós és esztétikus megoldást akár az ember, akkor vesz rá zsindelyt.
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Azt azért kérdezd meg a cégtől, hogy ehhez a házhoz adnak-e alapból rögzítő kötelet és/vagy lécet.
Ez a tetőt hivatott az alsó faldeszkához rögzíteni. Egyrészt, hogy száradás közben összehúzza, másrészt, hogy a tetőt ne tudja a szél megemelni.
Ezt mindenképp érdemes kérni hozzá.Miért mindig én???
-
Exodion
tag
Sziasztok, hulye kerdes de sehol nemlatom leirva. Vannak a greenstep szonyegalatetek ([link]). Ennek most a also feher resze nezzen folfele, vagy a kek szivacsos resze? angol forumokon a kek reszt irjak felulre, a gyarto honlapjan semmi, google talalatok a feher reszet mondjak hogy nezzen folfele. Most akkor melyik?
-
Ace Ventura
addikt
SZiasztok!
Konyhabútorra lenne szükségem, amibe beépíthető egy mosogatógép, egy indukciós főzőlap, és egy sütő. Van valakinek tapasztalat, hogy hol érdemes csináltatni, ahol viszonylag türhető az ár, és segítenek az igények megvalósításában? Az IKEA 3D konyhatervezőjét néztem, de egy 4m hosszú egyenes konyha pult + felső szekrény 900K-ra jött ki gépek nélkül. Ennél olcsóbban szeretném megúszni.A pisztolyod nyomja a csípőmet!
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Nyáron vettünk egy házat, padlófűtés van benne. Az első fűtési hónapban nem volt semmi gond, viszont januárban szép lassan elkezdett a nyomás csökkenni a padlófűtés körében 1,5 barról 0,7-re kb két hét alatt, de innen nem ment tovább. Mivel folyást sehol nem láttunk, az elmeleti részről sem csöpögött semmi utántölttem vízzel. Párszor láttam, hogy a biztonsági szelep átlátszó csöve vízcseppes.
A múlt héten felgyorsult, 2 nap alatt fél bárt csökkent a nyomás, majd a héten nem töltöttem utána, 0,6 bár nyomáson maradt.
Most eszembe jutott, hogy a tágulási tartályban megnézzem mekkora a nyomás 0,5 bárt mutatott. Engedtem le a vízből, felpumpáltam 1,5 bárra, feltöltöttem a rendszert 1,5 bárra vízzel, töltés közben nem változott a tágulási tartály nyomása, fűtés bekapcsolása után sem.
Viszont a tartály szelepe ereszt egy nagyon picit. Próbáltam mozgatni, de sokkal jobb nem lett. Kupakját rátéve ne hallani, hogy szuszogna.
Lehet ezekben szelepet cserélni, vagy kuka és lehet újat venni? Ilyen van fent: CP335 -
Eagl3
veterán
válasz
Ace Ventura #113703 üzenetére
És azt az IKEA konyhát még össze is kéne szerelni
Maszek asztalos se fogja olcsóbban megcsinálni ugyan azt a felszereltséget mint amit az IKEA-ban megveszel, cégek meg pláne. -
mezis
nagyúr
válasz
flegga92 #113704 üzenetére
Ezt a tartályt nem ismerem.
Autó felnin az új szelepet belülről kifelé cibálva lehet betenni. (A régit is kifelé cibálva lehet eltávolítani.)
Emlékeim szerint törpe vízmű tartályán is belülről kifelé lehet betenni a szelepet, de ott van kívülről csavaranyás szorítás.mezis
-
justmemory
aktív tag
válasz
Ace Ventura #113706 üzenetére
Szia,
nekünk tavaly januárban csinálta asztalos ismerős, "L" alak, összesen nem tudom pontosan hány méter, de olyan 5 környéke, ebből a munkapult 3½ méter körüli; alsó szekrények, felső szekrények, 4 db csillapítós fiók, semmi nagy extra; 600k volt (gépek, mosogató nélkül), Szeged környéke.
[ Szerkesztve ]
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
olta
aktív tag
válasz
Ace Ventura #113706 üzenetére
Szabolcsban sem olcsó sajnos. Én egy 'U' alakot készíttettem, tavaly novemberben, 2,15x3,3x2,15, és kaptam 1,7 milliós ajánlatot is
Végül egy kedves ismerősöm volt kollégája csinálta meg a tervezetem alapján, magasfényű frontok, minden csillapítós, természetesen minden felszerelés nélkül megállt 900K-ban. Kisebbet nem csináltatnék, pedig egyedül használom, és néha így sem férek
Ha szabolcsi vagy, és kell kontakt, priviben megadhatom, de lehet idén már nem lesz rá ideje, piszok sok a munkája..[kép] [kép] és ez lett belőle [kép] [kép] [kép] .
A hiányzó lebegőpolc a főzőlap fölé ezekután lesz felszerelve, mivel kellett, hogy összeálljon az 'alap', hogy pontos méretek legyenek. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban festéssel kapcsolatosan érdeklődnék.
Panel előszoba és konyha. Elég kérdéses és nem vagyok otthon a témában.
Előszobai rész fele 1 éve fehérre festve, jónak tűnt, kis finobello és a zsíros részeket lecsiszoltam. Az előszoba oldalfala olajlábazatos... Fele le van vakarva és festve de a másik felére glett kerult... Konyha plafon háromnegyedén letolt mindent a spakli... Ragasztóhabra glettelve besárgulhat? Glettelés után néhány ponton a sárgulás problémás lehet forró homok "színben"? Falfix, glett, csiszolás után most festenék...
Ti hogy járnátok el ilyen esetben? Falfix gondolom kötelező telibe. Amitől én kicsit félek hogy mennyit fog bírni az olajlábazatos glett és a hulló plafon aminek csak a fele lett falfix és glettelve? Nem szeretném annyira feláztatni hogy esetleg mindent előről kelljen kezdenem.
Minden tanácsot szívesen fogadnék, akár hogy milyen festéket (Poli-Fabre platinum az milyen?) vagy elég a sima héra gold pl?Panel WC (Strangos) kérdésem
Mit javasolnátok a hátfalnak és hogyan lehet a legjobban megoldani ha csempézni is szeretném? Impregnált gipszkarton/osb? Mágneses megoldáson is gondolkodtam de nem hiszem jó ötlet ha burkolt? WC tartályból mondjuk Gerebit AP100 esetén mennyire lehet megoldani és hogyan, hogy ne tolódjon ki a csésze?[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
senior tag
válasz
gorje #113711 üzenetére
Mi az hogy fele lekaparva fele meg nem, miért nem kapartad már le az egészet
"Falfix, glett, csiszolás után most festenék..." ez már így eleve nem jó, az hogy glettelés előtt alapozol az rendben van, de csiszolás után festés előtt a legfontosabb az egyenletes csorgásmentes alapozás
Hozzászólok Aktív témák
- [Re:] MSI GEFORCE GTX 1050 TI AERO ITX 4G OCV1
- [Re:] Intel Xeon E3-1230 V3 (3.3GHz base /3.8GHz Turbo) (i7 4770-nel azonos, de nincs IGP)
- [Re:] MikroTik CRS125-24G-1S-RM 24xGigabit Cloud Router Switch - ÚJ
- [Re:] ROG Strix Scar 17: megérkezett Cezanne és a mobil Ampere
- [Re:] GTX 650 1GB GIGABYTE OC
- [Re:] Xbox One kontroller javítás gyári alkatrésszel
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Mini-ITX
- ZIDOO médialejátszók
- Diablo 3
- További aktív témák...
- Exkluziv Pacard Bell All in One S3280 Számitógép,legolcsóbban,garival.
- Gamer PC + Oculus Rift CV1 + Touch controller
- új iPhone 11 kártyafüggetlen, üzletből, apple garanciával, mélyen ára alatt
- Üzletből, garanciával, Macbook Retina 12" 2017 Gray i5/8GB RAM/512GB SSD új állapot, új kijelző
- MacBook Pro Retina 15" Touch Bar 2018, Gray, FULL CTO magyar billentyűzet, i9/32RAM/1TBSSD/Radeo560X
- APPLE Mac mini 2014. 2,6 GHz i5, 256 GB SSD, 8GB RAM. Karcmentes, mint az ÚJ! Dobozával együtt adom!
- 2X Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200MHz CL16 Memory Kit GARIS
- MSI RX 480 GamingX-8GB bányaszűz, egy játékostól játékosnak…
- GIGABYTE GTX 650 OC 1GB GDDR5 128bit 12.000FT
- Macbook Pro 13 non Touch Bar 2017, Space Grey, UK, i5/8 Gb RAM/128 Gb SSD - kis (?) hibás
Állásajánlatok
Cég: DSR Partner Kft.
Város: Budapest
Cég: Rackforest Kft.
Város: Budapest