Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #160480 üzenetére
Na, még egy kérdés ebben a témában, aztán befejezem.
Eszembe jutott még a pillanat ragasztó. Tehát melyik működhet a legjobban egy tűszúrásnyi lukban, ami meggátolja a víz beszivárgását a lapba?
Lakk
Kikeményedő festhető akril
Sziló
PillanatrgaasztóNem nagy dolog, de egyszer akarom megcsinálni, és nem szeretnék jövőre újat venni.
Köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz
macilaci78 #160483 üzenetére
Talán nem lenne hülyeség azt az apró lyukat kitölteni, aztán az egész felületet lekezelni ezzel a szerrel. Feltéve, hogy nem lesz tőle sikamlós tapintású.
Vajon a kikeményedő, festhető akril az vízzáró?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ncc1701 #160481 üzenetére
Mert egy tömör tölgy konyhapult aztán szereti, ha locsolják...
Csak felejts rajta egy pohár jeges limonádét...
Kíváncsi voltam, mit bír ez a Dr Schutz, egy darab gyári lakkos amerikai cseresznye parketta felét lekezelten vele, majd másnap délután tettem rá két darab jégkockát, harmadnap reggel ránéztem. Ha van fa, ami szereti a vizet, az a cseresznye. A sima lakkos felületen meglátszott a víz, de az impregnált felületen semmi nyoma nem volt.
A maszkokószalag vonala mentén látszott az anyag kontúrja, kissé gödrösebb is volt a felülete, mint a tükörsima UV lakk, de nem színezte el. Teljes felületen használva egységes felületet ad. -
-
z123456z
őstag
Nem kenyeret vágtam, pláne nem sniccerrel fogok kenyeret vágni. Konnektort faragtam a helyére, a vezeték nyílását vágtam volna mégcsak nem is a pulton, hanem a levegőben, csak megszaladt sajnos. Ennyi a sztori.
De köszönöm mindenkinek az ötleteket.
Láttam, hogy létezik különböző színekben viasz, de talán tényleg elegendő egy csepp lakk, vagy sziló, esetleg akril vagy az a fehér faragasztó. Nagyából egy tűszúrásnyi apró lyuk(acska). Csak amellett, hogy aggasztó, még rendkívül dühítő is, hogy a még nem is teljesen kész és nem olcsó bútort elb@szarintottam.
Már csak azt kellene tudni, hogy kell e egyáltalán foglalkozni vele, vagy a mai lapok mér nem érzékenyek az ilyen sérülésekre? -
6030D
addikt
válasz
miningboy #160469 üzenetére
Pontosan így.
Ha meszes, és megnyalod az ujjad, végig húzod fehér lesz. Ha diszpós, és nem volt alapozva (meg sok más), akkor feltépi a hengerrel. Lehet vele szopó, vagy nem, de előre bemondta. Ebben igaza van. Én csak ezért nem kaparnám le előre az egészet. Javítás, glett, falfix, egy gurítás, utána kiderül.
-
Met
Topikgazda
válasz
macilaci78 #160475 üzenetére
Letakarja vele a lukat
Alapból nem értem, hogy honnan jön az ötlet hogy a pulton vagdosok kenyeret.
Márvány az ok, de egy fán?
Pár helyen már láttam, sehol sem értettem. -
enginev3.0
félisten
válasz
macilaci78 #160467 üzenetére
Tetőlécre gondoltam, azt oda fogatom az UA profilhoz önmetsző gipszkarton csavarral, az ajtótokot pedig a léchez csavarozom 4 facsavarral (2db oldalanként)
-
A Zéé
addikt
válasz
macilaci78 #160467 üzenetére
pont emiatt, hogy a sima léc szárad, tekeredik, akármit is csinál nem javasoltam azt. Karton falban mindig kartonnal szoktunk nyílást szűkíteni, az ugyanúgy fog mozogni, mint a környezete
-
miningboy
csendes tag
válasz
6030D #160464 üzenetére
Ezt a kérdést hogyan kell érteni?
Beltérben, szobafal.
Festő mondta, hogy le kellene szedni, mert nem tudni, volt-e mélyalapozva, vagy meszes, aztán ha erre ráfest, akkor lehet felszedinaz előző réteget.
Megcsinálja akár ő is, de olyan összeget mondott, amit inkább megspórolnék. -
z123456z
őstag
Sziasztok. Vadonatúj konyha munkalapot ( IKEA ) megszúrtam a sniccer hegyével. Mit lehet ezzel kezdeni? Asszony leharapja a fejem, az előző már tiszta púp volt a vágások miatt. Nagyon apró, de ugye a nedvesség és a faforgács nem a legjobb barátok. Vagy ezek valami ragasztóval vannak már csinálva esetleg, és nem árt nekik? Egy pötty színtelen szilóra gondolta jól bele dolgozva, működhet, vagy felesleges? Köszönöm.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
enginev3.0 #160465 üzenetére
A lécből érdemes drágát venni. Hossztoldott, egalizált. Nekem sima deszkát tettek fel és bizony látszik a kontúrja, ahol a fal és a léc találkozik. A fa kissé megszáradt, zsugorodott, eleve nem volt annyira egyenes.
Ha úgy tetszik, nem muszáj ám pont középre tenni az ajtót a nyílásban. Így, hogy stafnifát kell felraknod, teheted csak egy oldalra is.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #160458 üzenetére
Ne, max 1-1 centit hagyj. Csavarozz oda deszkát, arra tegyél gipszkartont, amit már tudsz glettelni-festeni.
-
miningboy
csendes tag
Festéket falról mivel lehet hatékonyan leszedni?
Falkaparóból melyik ajánlott, illetve van valami, ami ennél hatékonyabb, gyorsabb? -
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78 #160453 üzenetére
Köszönöm szépen, utána nézek. Ha már (nekem) horror áron volt, akkor legyen szép, tartós is.
-
A Zéé
addikt
válasz
enginev3.0 #160458 üzenetére
nem. Hízlald fel a nyílást. Ha van gipszkartonod, akkor abból rakj fel oldalankét 2-2 csíkot. Aztán amikor majd glettelsz, akkor majd rakj oda is a szalagból, nehogy kirepedjen.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #160457 üzenetére
Mondjuk igazából gipszkartonnal el tudom rejteni a hézagot, és úgy is kap az ajtó takarólécet pluszba, szóval lehet csak az lenne a kérdés hogy ez az 5-6cm hézag mellett még elbírja az ajtót a purhab?
-
enginev3.0
félisten
Kicsit átlettem baszva és most van egy megoldandó elég nagy problémám
90es ajtót vettem, beltérre, Obi anatolia ajtó, azt mondták a 90-es ajtóhoz 100cm hézagot hagyjak az UA profiloknál, hát én ezt meg is tettem, de így most hatalmas hézagom van két oldalt, nem 2-3cm
Nem kellett volna ekkora rés
Alul felül nincs gond, de kétoldalt eléggé -
macilaci78
nagyúr
válasz
FirstAndroid #160455 üzenetére
Írtam privit. Amúgy helyi facebook csoportokban is érdemes ajánlást kérni. A zuglói szakemberkereső csoport például kellően határozott és kimondottan aktív moderátorokkal rendelkezik, gyomlálják kifelé a magukat, vagy házastársukat, unokatesókat netes képekkel történő ajánlásokat.
Mindenképp szakembert javaslok, mert a felületkezelés alapja a felület előkészítése, a csiszolás. Egy sor olyan hibát lehet véteni, ami az első lakkréteg felhordásáig nem is látszik.
-
FirstAndroid
tag
válasz
macilaci78 #160365 üzenetére
Mennyibe kerül most négyzetmétere a parkettacsiszolásnak?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
eastsider #160448 üzenetére
Egy parketta úgy épül fel, hogy van a fa, azon egy színréteg, esetedben egy barna pác, azon a színtelen lezáró réteg, ami lehet lakk, vagy olaj-viasz-wax.
Az olajos padló könnyen javítható, amíg a színréteg nem sérült, elég csak a színtelen lezáró réteget javítani, átkenni. Ha foltszerűen látszik, akkor még van lehetőség az érintett szálat kimaszkolni és egyben kezelni. Ha ez is elüt, akkor a teljes felületet egyben és jó lesz.
A lakk azért nehezebb, mert ezek a mai lakkok már polimerizálódnak, vagyis a régi lakkréteg pereméhez nem köz hozzá az új lakkréteg, fedésben viszont szintbeli eltérés lesz. A fényfoltokról nem is beszélve. Lakkos parketta egyetlen korrekt javítása csiszolással kezdődik. -
macilaci78
nagyúr
válasz
ncc1701 #160447 üzenetére
Az American Wood Oil gyártmányú Hardwax Oil bevált, Steiner Zsolt is elégedett vele. De nyilván a Bona, Ciranova, Overmat, Osmo oxidatív olajai, waxai is jók, a lista nem teljes.
-
4D4M
senior tag
válasz
Z_A_P #160442 üzenetére
Utána a kilatszo alap letakarítása, simitasa (csempetagaszto), aztan kapott bitumenes kenhetőt, utána 16cm xps ameddig csak lehetett lefelé, utána butykos lemez, drencso, kule, illetve a tetőről a csatorna elvezetés is itt megy
~
Ennek a munkának a drénezéssel kapcsolatos része nagyon fontos és hasznos volt, viszont az alaptest egy oldali vízszigetelése valószínűleg felesleges attól függően, hogy hol helyezkedik el a kapillaritást megszakító vízszigetelés a falban. De legalább az biztos, hogy nem ártott. -
eastsider
nagyúr
válasz
macilaci78 #160445 üzenetére
így vettük már a lakást, de van belőle egy bontatlan dobozzal. jó tipp. köszönöm. megnézem és utánanézek a gyártónál. sajnos egy üvegszilánk karcolta meg takarításkor, nem túl mély.
[kép] -
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78 #160446 üzenetére
Tudsz ajánlani olajos parkettára való waxot? Befag tölgy az alany.
-
macilaci78
nagyúr
Az olajos, waxos lezárások általában mattok, esetenként van selyemfényű, de ennyi.
Lakkból az a matt, ami annyira matt, mint egy olaj, már feláras, cserébe a selyemfényű fényesebb, mint a selyemfényű wax és van magasfény is...Az olajat, waxot a fa is szívja magába folyamatosan, másrészt a használat, tisztítás okán felülről is fogy. Időnként át kell kenni, de például közleti felhasználásnál a gyártó javaslata is az, hogy lerakás közben egy réteg wax-ot rá kell kenni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
eastsider #160419 üzenetére
Minden rendszernek van utólagos szere. Ki kell deríteni, milyen gyártmányú a parketta, ha gyárilag olajozott, vagy mivel volt kenve. Amúgy igen, ez az olajos parketta előnye, hogy foltszerűen javítható. Ha sorjás, szálas a sérülés, akkor picit meg kell csiszolni és lehet is kenni.
Ilyen szempontból a natúr, színezés nélküli parketta a szerencsés, ami tartalmaz természetes fahibákat. Kevésbé üt el a javítás színe és az is elfér a fahibák között. -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
A Zéé #160440 üzenetére
Nem én csináltam a kecónkat, úgyhogy nincs. Sztem én raknék, de én mindent is túlbiztosítok többszörösen.
Muternál, mikor szigeteltük a pincét, akkor az kapott 3 réteg kenhetőt, meg valami üvegszál erősítésű bitumenest, amit rá kellett olvasztani. Plusz drénezés, qrca sok kulé kaviccsal, geotesztíliával. Drénezés tiszító csövezve felfele, meg minden, ahogy kell. Na, ebben a rendszerben mai napig bízom, pedig 20 éve történt. Oldalról porszáraz azóta. -
Z_A_P
addikt
válasz
AssAssynn #160437 üzenetére
Nekem külső talajszinten van a belső padlóazint.
Pár éve volt hőszigetelés, ugye padlószint alá kell menni min 50cm. Szóval körben járda felver, fold kias (elég mélyen, vagy 60-80cm,elnezve Szakiellenor videóit ez elég durva volt már).
Utána a kilatszo alap letakarítása, simitasa (csempetagaszto), aztan kapott bitumenes kenhetőt, utána 16cm xps ameddig csak lehetett lefelé, utána butykos lemez, drencso, kule, illetve a tetőről a csatorna elvezetés is itt megy. Aztán térkő.
A vízelvezetés a legfontosabb szerintem. Ha nincs víz akkor ázni sem tud. -
blp85
senior tag
Sziasztok!
Budapesten hol lehet üveggyapot hulladékot leadni (ahogy látom a Mohu nem veszi át)?
Válaszokat előre is köszi! -
4D4M
senior tag
válasz
AssAssynn #160429 üzenetére
Általánosan - konkrét szituáció nélkül - nem lehet érdemben tárgyalni erről. Idehoztad már a felújításoktól az új epeitesen át az alapincezett épületekig mindent, amelyek mindegyike más-más vizszigetelesi koncepciót követel meg. Ha van valami konkrét eset, arra lehet A-t vagy B-t mondani.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #160431 üzenetére
Majd ha ezt a harmadik kecóban csinálod, akkor utolértél.
-
YAS-dude
őstag
válasz
AssAssynn #160403 üzenetére
"Azért se értem, mert én eddig mindenhol azt olvastam, hogy lábazatra is azért teszik az xps-t, mert az vízszigetel is."
Jaj, ezt nem tudom hol olvastad, de szerintem ott többet ne tájékozódj. Azért tesznek oda xps-t, mert az nem szívja magába a nedvességet, így nem fog róla lerepedezni a vakolat télen. Valamennyit biztos vízszigetel, de azt nem az xps-sel oldják meg. Mire az felkerül, már rá van sütve a bitumenes lemez a lábazatra/alaptestre.
-
enginev3.0
félisten
válasz
ncc1701 #160426 üzenetére
Hát én még a gipszkartonozas és a falak készítését szerettem, persze voltak benne bőven nehézségek, főleg hogy mindent full egyedül csináltam
Illetve a villanyszerelés is jó móka, azt apától tanultam, de ő lépcső nélkül nem mert feljönni így az is rám maradtTöbb hónapnyi munka, több száz munkaóra, több ezer csavar, közel 100 gipszkarton, 4 kicserélt ablak és egy terasz ajtó, több száz kg (vagy talán 1-2 tonna) felhordott anyag létrán, és el sem hiszem hogy már a festés jön majd, aztán beltéri ajtók, szegély, és le van tudva
Amit nem dolgoztam munkahelyen, szinte minden egyes nap fent voltam
És ezek után lezárom és fel sem megyek
Amíg nincs új barátnő addig jó nekem lent ahogy eddig isFőleg hogy a fürdőt majd csak ősszel kezdem el, az megint egy vagyon a kád és társai, burkolás stb...
Mondjuk az aljzattal továbbra sem vagyok elégedett a szobákban, remélem hogy nem lesz gondom vele
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #160418 üzenetére
Hát. Glettelni még mondjuk, h szeretek. De a csiszolás már olyan, h a qrvaanyja sem szereti.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #160424 üzenetére
Ecsettel próbáld. Ezeknek az a lényege, h a fal pórusaiba belemenjen. Hengernél csak a permetezés a szarabb. Szerintem.
-
enginev3.0
félisten
válasz
ncc1701 #160406 üzenetére
Valaki mondja el mit csinálok rosszul
Adtam az 5 literhez 15 liter vizet
Atkentem mindent amit akartam
De ebből kb semmi nem fogyott
Pedig 3 szoba és egy folyosó volt
Más színű lett a fal, némileg, bár közel se annyira mint egy két youtube videóbanHengerrel csináltam
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
olajos parkettán nagyobb karcokkal lehet valamit egyszerűen kezdeni?
előre is köszönöm.ill. újraolajozás mekkora macera, aki csinált már ilyet?
-
FirstAndroid
tag
válasz
FirstAndroid #160349 üzenetére
Sziasztok!
Négyzetméterre mennyibe kerül a parkettacsiszolásnak? -
AssAssynn
addikt
Igen, és ahogy én látom kb ugyanezt az anyagot amikor fektetik a szerelőbetonra, azt felhajták a falakra is (aztán levágják a felesleget), meg több képen látom, hogy az alap külső oldalára is odamelegítik, főleg pincéknél, de sima alapoknál, lábazatoknál is láttam már ilyet.
-
4D4M
senior tag
válasz
AssAssynn #160412 üzenetére
Kátrányos papírtól az elasztomer modifikált bitumenes lemezekig elég hosszú utat tettünk meg, és elég széles lett a spektrum. Értelemszerűen össze sem hasonlíthatóak már a mai technológiák, akár csak a 30 évesekkel. Nem tudhatom, hogy nálad mi van beépítve milyen alapossággal, csak erős a kétely, hogy újabb 50 évet rájuk lehet-e bízni (:
-
-
4D4M
senior tag
válasz
AssAssynn #160403 üzenetére
Egyébként egy gondolat, adott egy egy sávalap. Ennek 3 oldala vízszigetelve van: teteje (a tégla alatt), két oldala (kívül és belül bitumenes), de az alján ugye nincs semmi vízszigetelés... na már most innen ugyanúgy felveszi a vizet, az feljut az alap tetejéig, és ott? Beszorul, nem tud sehol távozni, de ugyanakkor a hőhatások meg érik. Na ez mennyire jó?
~
Az oldalain lévő bitumenezés csak valakinek az unaloműzése lehetett és/vagy megmaradt anyag: értelme és funkciója nincs.
A beszorul azt nem úgy kell elképzelni, mint egy kád vizet. Nagyjából leköveti a környező talaj nedvességtartalmát. Ha az szárad, akkor a beton is leadja a nedvességet és fordítva. Ha a hőhatások alatt a fagyás-olvadás ciklusokat érted, akkor azt betonminőséggel szükséges kezelni. Manapság...akkoriban meg talán jobban bíztak az imában. -
BurgBurg
tag
Sziasztok!
Tüzivízcsap megszüntetésben van vkinek tapasztalata?
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #160387 üzenetére
Ezekre nem azért írják a higítást, h spórolj vele, hanem mert úgy lesz jó.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #160394 üzenetére
Porszívóval át szoktam tolni. Ha nagyon alapos vagyok, utána nedves rongy.
-
AssAssynn
addikt
De milyen víznyomásra gondolsz? Árvíz? Vagy elolvad egy méter hó a ház fala mellett?
Azért se értem, mert én eddig mindenhol azt olvastam, hogy lábazatra is azért teszik az xps-t, mert az vízszigetel is.Egyébként egy gondolat, adott egy egy sávalap. Ennek 3 oldala vízszigetelve van: teteje (a tégla alatt), két oldala (kívül és belül bitumenes), de az alján ugye nincs semmi vízszigetelés... na már most innen ugyanúgy felveszi a vizet, az feljut az alap tetejéig, és ott? Beszorul, nem tud sehol távozni, de ugyanakkor a hőhatások meg érik. Na ez mennyire jó? Nekem ez sem tűnik jónak különben.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Horgász topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest