Hirdetés
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Hővezető paszták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Az nagyon a minimum, házi körülmények között inkább 0,5-1,0% közötti az ideális.
0,35% a közcsatorna gyűjtőjének a minimuma, ha jól emlékszem. Valamikor réges régen vízellátás csatornázás szakon végeztem, de rohadtul nem foglalkoztam sosem közműtervezéssel.

üdv, föccer
-
Mauzes
addikt
Zuhany folyókában van valami "konszenzus", hogy milyen fajta (akár típus/márka/akármi) a jó, és milyen fajta a nem ajánlott?
Kellene vennem egy ~80 centis folyókát épített zuhanyzóba, nincs semmi külön szempontom, csak hogy nem akarok utána járni meg a 100 féle takaró design-t nézegetni, de legyen "jó". Nem hátrány, ha 100k alatt van.
-
ncc1701
veterán
válasz
Z_A_P
üzenetére
Voltaképpen mindent.
Én is úgy tudtam, h 1-2% lejtés kell neki, de kiderült, h az q sok. És nem Y idomokat rakott, hanem T idomot, valamint ahol derékszögbe fordult, azt nem 2x45 fokos idomból oldotta meg, hanem egy 90-essel. Plusz az egész szürke 100-as csőből volt, én inkább 125-ös sárgát választottam. Ja, és nem rakott tisztítót. Úgy egyáltalán. Minek is. 
Na, addig évente 2-3x volt dugulás, most már ~2 éve nincs. Tisztítókon benézve minden ok. Akkor csináltam, mikor a ház oldalát úgyis kiástam a lábazati szigetelés miatt. Még annyi bibi maradt, h kb 40 centire van a cső teteje (ezzel nem tudtam mit csinálni, így jön ki a házból), de tettem a tetejére szoknya szigetelésnek 5cm xps-t, úgyhogy elfagyni nem fog. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Apám egy guriga acéldrótot tolt be, az a fajta, amire a drótkerítést feszítik. Mikor kiért az emésztőbe, akkor a bemenetnél kötött rá egy erős rongyot és végighúzta.
Úgy 40 cm-es hengernyi szappanos-zsíros lerakódást húzott ki vele a konyhai lefolyótól.
Nálunk sem volt előtte gond, azóta se. -
ncc1701
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nekem kihúzta a seggem sokszor a bajból az ilyen kütyü. Aztán elegem lett, és cseréltem az egész csőrendszert, előző tulaj xarul csinálta meg.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Új hét, új Lidl újság: most 6k HUF-ért lehet vinni a 4V-os, beépített akkus metszőollót.
Szerintetek megéri? Nagyszülőmnek venném, átlag kerti munkákra.#168443 AssAssynn
Ez a cél, videót nézve ez lehet az egyik legkönnyebb modell, bár nem túl gyors. -
föccer
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Persze, pont erre való. Megkeresed azt a pontot ahol még nincs dugulás, és onnan húzod be a cuccot az emésztő felé.
Én nem találtam Karherhez ilyen fejet, egy linket küldj át légyszíves nekem.
Köszi

-
Vismajor01
addikt
Skacok
Kertes ház, nincs csatorna, emésztőbe megy minden, onnan szippantós viszi.
Dugulás van, 5 ellenőrző nyílásom van, első tele, második tele, harmadik üres.
Van magasnyomásúm, ahhoz kb 5-8 ezer forint egy csőtisztító, próbáljam meg azzal vagy inkább hivjak duguláselhárítót? Még sosem volt ilyen gond
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Függöny kapcsán vagy valakinek tapasztalata, hogy melyik típust nem eszi annyira az UV? Tudom ,hogy mindent Kínában gyártanak, de esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mi az ami a jó minőséget (nem rojtolódik, mosható, nem eszi az UV, nem fakul, stb.) képviseli? Hol lehet beszerezni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
luckyboi82
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akril sprayre gondoltam, valószínűleg PP a szőnyeg anyaga. Lehet megeszi. Kísérletezni van egy kis darab, a sötétebbik színből.
-
macilaci78
nagyúr
Amíg nem tudni, mitől szennyeződött el, addig legfeljebb csak az AI segítségére támaszkodhatunk.
Már nem emlékszem, melyik szőnyeggyártó takarítási, ápolási útmutatóját fordítottam. A takarítás első lépése a szennyező anyag beazonosítása volt. Ezt követően 17 csoportba sorolta be azokat és csoportonként volt javasolt eljárás.
Sok múlik a szőnyegnél használt száltípuson is.
Tartok tőle, hogy ez valamilyen vegyszer lesz, esetleg festék, vagy ragasztó.
-
ncc1701
veterán
válasz
luckyboi82
üzenetére
Ha nem kapható, akkor festheted, sztem ki lehet kevertetni a színt flakonba.
-
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nekem igy van, drenlemez, haz falan es alul, J betu alakban kifele (de nem L hanem J, van egy 10-20cm pereme kifele is hogy ne follyon ki a viz), benne geotextil, az aljan van egy drencso is, kule. Az egesz lejtesben, es a sarokban mint egy osszetekert cigipapir, a drenlemez bele van rakva egy 160-as KG csobe, ami mar megy ki a 10M levo esovigyujtobe (ami egy regi emésztőgödör, kitakaritva, es ipari foliaval kibelelve), locsolonak
-
ncc1701
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem az a terv, h alulra kerül a drénlemez, amit majd valahogy belevezetek egy vízgyüjtőbe, aminek a túlfolyója megy hátrafele az ereszből jövő vízzel együtt.
-
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Szerintem azt senki nem nézi. Eleve, ha van mondjuk 6 m fű az eresztől a kerítésig, akkor azt ki mondja meg, hogy a 6 m-en az elszikkad, vagy patakban átfolyik?
A szomszédban az egyik ház küzd a használatba vételivel, elfogyott a pénz befejezni. Szikkasztót megvannak, de nincsenek összekötve az eresszel, mert majd színezés után lesz. Kértek véleményt, mi kell a h.v.-hez, és csak azt mondták, legyen beragasztózva a ház oldala mindenhol. Ereszről nem volt szó. -
csababarca
őstag
-
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Úgy nem folyhat a szomszédhoz, hogy a földön bevezeted egy csatornacsőbe, aminek a vége a kerítésnél van.
-
Emu
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nálam nagyon minimális terhelést kap, úgyhogy lehet nem én leszek a megfelelő "minta". Én 10-12 cm mélyen szedtem ki a földet, és nem is beton szegélyt, hanem műanyag szegélyt használtam. A kiszedett földre ment a geotextil, majd a bejáróból térkövezés előtt "megmentett" murva. Gyöngykavicsból lehúztam a szintet, majd leraktam a 40x40 lapokat. A közöket meg simán feltöltöttem gyöngykaviccsal. Ez volt ~4 éve, azóta nem mozdult meg - de mint írtam terhelést se sokat kap, mert a magas ágyás van csak körberakva.
Elől a ház mellett ahol "rendesen" csináltam a járdát, ott 5cm kavics, 10-12cm száraz c12 lett letömörítve, majd arra jött átlagosan 3cm zizi, és arra raktam a térkövet.
-
csababarca
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Köszi a tippeket.
Hát igen lehet igazából alsó kifolyású is, aztán majd a szaki oldja meg a bekötését.Igazából meg kell azt is csinálni, mert a használatbavételivel kapcsolatban azt mondta az építésügy, hogy szomszédhoz nem folyhat át az esővíz.
Ez csak azért érdekes, mert csomó ház ahol már van használatbavételi, nem rendelkezik semmilyen elvezetéssel, csak le van húzva a cső a ház oldalánál, aztán folyik amerre tud a víz onnan. na mindegy. -
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Igen, nekünk is az a "hátra menő" járda. 1,5 évig volt köves, csak a szegély volt, és a kő attól lejjebb ~8 centivel. A gyerekek is onnan szedegették ki a követ, én meg utána a fűből.
Most letérköveztem, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint mellette a járda.
Olyan víznyelőből nekem van 3 is, de a függőleges kifolyású. Én azt a tanácsot kaptam, hogy rakjak olyat, mert egyszerűbb vele beállítani a függőleges magasságát, hogy szintben legyen a járdával, és így a cső felett is több föld van, ami jobb a csőnek és mondjuk a fűnek is. A szikkasztót, vagy bármit úgyis mélyebben kötöd be, mint 17 centi.Szerintem a geotextil felesleges. 20-40 vagy hasonló kőből 10 cm, labvibrátor, arra a zizi (2-4), arra a lapok, bekalapálva, közé meg a díszkő.
-
-
Emu
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem a magas ágyás körül van a kavicsos-járdalapos megoldás, és ahogy írták akarva akaratlanul is vándorolnak azok a kövek/kavicsok, pedig én még sepregetni se sepregetek ott. Ha ezzel együtt tudsz élni, akkor tényleg nagyon esztétikus.
-
csababarca
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Nálunk előre lejt, de az eresz le van vezetve, még ki kell találnom, hogy ide hogy applikálok be egy ilyen fölbe süllyesztett vízgyűjtőt, amit majd bevezetek egy szikkasztóba.
https://vizszerelvenyshop.hu/styron-kulteri-viznyelo-oldalkifolyasu-110-mm-esoviz-elvezetokv-110-b [link] valami ilyesmire gondolok, nem tudom van e ebből magasabb kivitel, ami oldalkivezetésű, ez 17 cm magas ha jól nézem.#168412 6030D
igen erre gondoltam, hogy bajos lehet, mondjuk ezt nem annyira használnánk, igazából itt a képen látszik melyik rész lenne.
nyáron ha vendégek jönnek lehetne használni, vagy tavasszal ha a teraszon van valami esemény ne kelljen mondjuk a házon keresztül csörtetni feltétlen.
-
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Működik, de azzal számolj, hogy a kövekből mindig lesz körülötte (fűben?), és a havat ha eltolod róla, azzal jön a kő is.
-
ncc1701
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Ugyanezt fogom megcsinálni, a vizet meg hátravezetem a kerti tóba. Nálunk a ház mellett lejt hátrafele a telek.
-
csababarca
őstag
Van egy olyan elképzelésem, hogy:
- járda térkő a kaputól a bejárati lépcsőig, ez eddig easy.
- a ház mellett viszont szintén akarok valami járdaszerűt, ami elfordul a ház mellett és a ház oldalánál végigmegy, majd ott nekimegy a terasz lépcsőig.
- itt nem térkőt szeretnék, hanem arra gondoltam, hogy csinálok rendes szegélyt, mondjuk 1m-1,2m-re a faltól.
- kiszedem a földet valamilyen mélyen
- geotextilt terítek
- megy bele murva, apróbbszemű, majd arra teszek ilyen járdalapokat valamilyen közönként csak egyet-egyet
- a szintet meg valami nagyobbméretű kővel töltöm ki, hogy stabilizálja a járdalapot.Ez működhet ebben a formában?
Ezt magamnak meg tudnám csinálni, ha a szegély megvan.Vagy inkább térkövezzem le azt is és le van a gond?
(esztétikusabbnak tűnik valamennyivel a kavicsos-járdalapos megoldás nekem) -
draco31
veterán
Hello!
Ezt jól értelmezem, kiszerelem a jelenlegi 1-es konnektort, és mehet a helyére barkácsolás nélkül? -
6030D
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
Gugolj lejjebb, és kicsit lentebbről nézd (a szemed a kijelzőtől lejjebb legyen). Én is utálom.
-
blp85
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Jó kérdés.
Mondjuk lehet szemből megvilágítva leolvasható. -
blp85
senior tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
"A mért energia értékét a villamos fogyasztásmérőből az LCD kijelzőről lehet leolvasni.
A mérő feszültségmentes állapotában a léptető nyomógombot megnyomva a kijelző bekapcsol
és rövid ideig leolvasható a mérőállás."Itt a leírása:
-
janakbacsi
őstag
van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan lehet megnézni ezen a mérőn az aktuális értéket? annyira sötét, hogy nem látszanak rajta a számok. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin topik
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPad Pro 9.7 (A1674) 32GB Wi-Fi + Cellular - Asztroszürke (Jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

10 meteren 10 cm?
Én is úgy tudtam, h 1-2% lejtés kell neki, de kiderült, h az q sok. És nem Y idomokat rakott, hanem T idomot, valamint ahol derékszögbe fordult, azt nem 2x45 fokos idomból oldotta meg, hanem egy 90-essel. Plusz az egész szürke 100-as csőből volt, én inkább 125-ös sárgát választottam. Ja, és nem rakott tisztítót. Úgy egyáltalán. Minek is.

Met