Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
Zsalukoves betonkerites (festett) tetejere (sik felulet) szeretnek Leier fedlapokat ragasztani.
milyen kulteri ragaszto ajanlott ehhez?elore is koszi
-
föccer
nagyúr
Nagy lapos burkolashoz keresek burkolot. Sulyesztett zuhanytalca beepites, egy kis vizszerlees, minimalis villany. Utobbi kettobe segitek/csinalom.
Koszi.
-
-
lemmy71
őstag
válasz
Karmko #159860 üzenetére
Felszedés nélküli módszer, ha leteritesz egy szőnyeget
Az ilyen "művészi yt szakvideókat" inkább ebben a csoportban osszd meg
Ez kb. olyan amikor leukoplasttal rögzítik a csempét. Nem kell röhögni mert láttam ilyen megoldást, nyilvános középületben -
Karmko
tag
Sziasztok!
Fürdőszobában meglazult egy-két padlóburkoló, amiket az alábbi módon szeretnék javítani: felszedés nélküli javítás
Több régi videóban javasolt Fix-A-Floor helyett tudnátok ajánlani másik terméket, ami kapható például OBI-ban? Kinyomópisztolyba helyezhető változat előny! -
Ha a zománc festék (Cool 3 az 1 -ben) megfolyt, illetve kiadja az egyenetlenségeket, jobb lesz ha megcsiszolom 120-as papírral? Lépcső korlát,. cső. A fehér szín már sokat dob rajta, nincs rozsda végre. Csak hát közelről nem szép.
-
ehhez felesleges vegyi dübel, mert ennek a műanyag tárolónak mennyi lehet a súlya, 20 kiló? ezt egy sima Fisher Duopower is megtartja, 10-es lyukba dübel plusz csavar 150 kilót megtart betonban függőlegesen is.
szerintem a vegyi dübel az ágyúval verébre ebben a szituban
nálunk 11 méteres állványrendszert tart a betonban 12x250-es beütő dübel, ami szektoronként 8500 kilóval terhelhető. ha oda elég, akkor ehhez bármi elég -
pjen
félisten
válasz
BigBlackDog #159835 üzenetére
Szerintem a baj pont az E14 és az 1000lúmen miatt van és azért is melegszik túl. Nagyon kis területen van túl nagy teljesítmény.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
flashpointer #159839 üzenetére
Nekünk ilyen plafonlámpából csak 1 van, az bírja (vsz. jobb a hűtése, meg eleve egy alkalmilag használt helyen van ahol amikor használva van a helyiség akkor is hidegebb van ott).
Viszont pont a fürdőszobai tükörlámpánál tapasztaltak miatt hanyagolom a nem E27es dolgokat. Az E27-et bárki kicseréli (bár amióta áttértünk csak Philipsre nem is volt erre szükség), az egybe épített dolgoknál meg én szívok vele és ha a rögzítésnél máshol vannak a lyukak (miért is lenne pont ugyanott, ha nem ugyanaz a típus) akkor kefnis födémnél vagy akár gipszkartonnál is nem éppen előnyös, ha szét kell furkálni a plafont (pl. gipszkartonnál a párazárásnak sem biztos, hogy jót tesz pl. fürdőszobában).Egyébként az Elmark Posseidon 18W után próbaképpen áttértem a hasonlóan kinéző Eglora (annak ellenére, hogy az Elmarkhoz már van tartalék driverem is).
Az Elmarkhoz ha valakit érdekel a részletek ebben a topikban megírtam korábban. -
BigBlackDog
veterán
válasz
flashpointer #159839 üzenetére
Egy Eglo Frania fürdőszobai használat mellett 6-7 évet bírt. Ez alapján azért többre tippelek, mint néhány év.
-
flashpointer
őstag
válasz
ecaddsell #159824 üzenetére
nemar, moat rendeltem egy lampat a plafonra, akkor ezeket is lehet cserelgetni par evente vagy mi? Eddig e27-es ledek voltak, harom foglalatu mar adott jo fenyerot, de hat olyanbol nincs szep max kevesbe csunya : (
-
fjudors
aktív tag
egyik se.
vegyidübel -
válasz
BigBlackDog #159835 üzenetére
-
válasz
BigBlackDog #159832 üzenetére
félek hogy otromba lenne
melyik az az e14 ami tud 1000 lument?
-
válasz
BigBlackDog #159829 üzenetére
osram izzókról egyre több helyről hallok rosszat én is, pedig azt akartam rendelni én is
nekem após hozott kínai piacról e14 ledeket, 5 éve bírják legalább, talán 1 ment ki belőle (~30db van használatban)
egyedül a fényerővel nem vagyok megbékélve, erősebbet szeretnék, de szerintem ebben az e14 erősen lekorlátoz
-
válasz
macilaci78 #159816 üzenetére
attól tartok, hogy a strangban a kifolyó (a wc-hez képest) oldalt van, így eleve egy 90-es könyökkel indul a történet - és ekkor nem tudok hátrafelé csalni. és az a baj, hogy jövő hétvégén jutok csak el oda, hogy megnézzem
felső tartályból létezik esztétikus? főleg olyan, aminek nem lehúzó zsinórja van, hanem valami nyomógombos? -
válasz
BigBlackDog #159826 üzenetére
ilyesmi lámpám van, max 40w van beleírva, nehogy már a 10w-os led-től megrepedjen
a miénk talán eglo-s de ugyanígy néz ki a búra, meg a fejek (csak más alakban vannak elhelyezve)
-
BigBlackDog
veterán
Azzal nincs gond, főleg, hogy manapság már legtöbb dolog emailben érkezik.
Viszont a szellős lámpatest kérdésköre jogos. Ezek a 2.5-3 évente elhaló, Osram Star Stick izzók (10 W, E14) ilyen lámpában vannak. Nem egynél azt vettem észre, hogy a foglalat és búra közötti műanyag is megrepedt hosszában. Elképzelhető, hogy a hőterhelés miatt?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
BigBlackDog #159814 üzenetére
Mi pont ilyen Philips E27-es világítótesteket használunk több mint 5 éve, kb. harminc van belőle (3 szint) max. 1 ha meghibásodott.
Minden mással csak a gond volt, a fürdőszobai tükörvilágításból pl. már kettőt elhasználtunk (darabja valami 35k; 1-et tudtam menteni driver cserével a másiknál a LED ment ki). -
macilaci78
nagyúr
Van egy fiókunk, amibe a blokkok, nyugták, számlák kerülnek. Ha megtelik, akkor átnézzük őket és amit kell, szortírozunk, vagy kidobjuk. Autó, motor, lakás, egyéb mappák vannak. Ha megtelik egy mappa, abban is szortírozunk.
De a mai világban, ahol a digitális nyugta az általános, főleg online vásárláskor, nem is igen kell őrizgetni, esetleg címkézni az e-mailt.
1 év alatt kiment 4 db LED izzó. 50 darabot rendeltem munkahelyre 2 év garival, kb 30 került használatba azonnal. Sajnos csak csomagküldéssel fogadják be a tönkrement példányokat, 3 darab árába kerül a futár. Várok még, hogy gyűljön hozzá. Naptárba felírtam a gari lejárata előtt, felcsatoltam a pdf számlát is, azt se kelljen mégegyszer keresni.
-
pjen
félisten
válasz
BigBlackDog #159819 üzenetére
Nag,on fontos a lámpa test is, a led rendesen melegszik. Ha be van zárva hamar megdöglik.
-
tibbike01
őstag
válasz
Szeintem inkább az legyen a fontos, hogy szép fényszíne legyen (a 4000kelvinesek között van szorás kb 3600tól 4500ig ezeket mind 4000kelvinnek hírdetik) ne legyen zavaró, ne fárassza a szemet, márkás legyen, cri érték, sugárzási szög stb. Hiába van egy 5 év garis izzód, ha szarul világít.
Ha sok izzó hal le nálad lehet gond az elektromos hálózattal vagy kapcsolóval is.
-
pjen
félisten
válasz
És 5 évig őrizgeted a blokkot?
-
pjen
félisten
válasz
5 év múlva lehet nyoma se lesz a cégnek ahol most veszed a ledet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
werszomjas #159793 üzenetére
Nagyon-nagyon pontosan kell számolni, mit hova és legyen bennetek egy kis rugalmasság.
Fal, vakolat, burkolat ragasztója, burkolat vastagsága adja majd azt, ahonnan a bútor indul, míg a padlókiállásokat ezek előtt kell elhelyezni.Vagy megy a falba a kiállás, a mosogatótól van lejtés a szennyvízhez, a többi nyomás alatt megy. Annyi csak, hogy vagy dupla hátfalat kap a korpusz, ami elöl-hátul rejti a szennyvíz csövét, vagy az látszik majd. A többi a lábak alatt elmegy.
-
Met
Topikgazda
válasz
Leddiszkont?
Tőlük van az összes világításunk, talán ha kettő ment tönkre gari időn belül, amit ki is cseréltek. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
LED izzóból ki mit ajánl, mi az ami tartós? E27-es foglalattal, 4000 K hőmérséklettel és 1000-1500 lumen közötti fényárammal keresek. Ledvance-al van tapasztalat, aktívabb használat (konyha) mellett 2.5-3 év múlva meghalnak, de pl. Philipsről sem olvastam eddig jobbat. Pl. Toshibát (vagy csak annak címkézettet) találtam 5 év garanciával, de semmi tapasztalatom nincs vele.
-
-
dugynok
senior tag
Ez lenne a terület. A műfű sarka felé lejt
-
föccer
nagyúr
válasz
dugynok #159803 üzenetére
Zsákos anyagból 1700-1800 kg fog kelleni. a 10 tonna önmagában jelentéktelen, lényegében felület mentén megoszló terhelés van, végig alátámasztva. Nincs érdemi terhelése a szerkezetnek. 5 cm teherelosztásnak. Ha nagyon oda vagy meg vissza, akkor rakj bele egy 150x150x4-es hálót.
Helyileg hol kellene a feladatot megoldani? Hátha tudok valami olcsó beszerzési forrást.
-
dugynok
senior tag
Sziasztok!
Betonozással kapcsolatban kérdeznék.
Szeretnénk egy 4x4 méteres területet lebetonozni csővázas medencéhez kültérre. A medence 9 m3-es így ennek megfelelően a terület 10 tonnát kell viseljen.
Milyen vastag betonnal számoljak kicsit túlbiztosítva?
Néztem van zsákos készbeton, amihez csak vizet kell keverni. Mennyire használható a számomra szükséges vastagságra? Vagy maradjak a hagyományos cement +sóder betonnál?
Köszönöm, ha kapok tanácsot -
-
Ton-ton
tag
válasz
werszomjas #159797 üzenetére
Tippem szerint a sütő mellett van a hűtőszekrény. Így a javasolt sorrend (konyhai ergonómia) hűtő, mosogató, főzőlap. Csak hogy ne kelljen össze-vissza sétálgatni.
De hogy a kérdésedre válaszoljak.
A víz nem gond. Ötrétegű csövet végigvisz vizes a szekrény alatt. Az ilyen sziget szerű bútornak úgyis merev hátlapja van, tehát ahol feláll ott odacsavarozza hozzá a sarokszelepet. Nagyobb gond a lefolyó, azt többnyire csak a szekrények hátsó részébe tudja végigvinni a szükséges lejtés miatt... (nem annyira szép, de működik).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest