Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Anno 282 dollár volt a 256-os.
Kérlek nézzetek rá a youtubra és playre. Ismerősömnél, ha gyorsabban húzza felfelé a kijelzőt a tartalmakért meg-megakad a kijelző, laggol. Redditen is írtak már erről.
-
kicsi444
csendes tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szintén Spanyolnak írta a rendelésnél, de ténylegesen Németből jött DHL-el, majd itthon az MPL kézbesítette. Ja, és global változat 90W-os töltővel
Talán most ez a legolcsóbb: https://rendeljkinait.hu/hirek/termekajanlok/nem-tudod-mit-vegyel-11-11-en-poco-f7-a-legjobb-valasz/
bár nekem nagyobb árat hoz... -
-
kicsi444
csendes tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Hétfő este rendeltem, péntek reggel a kezemben volt
-
-
kicsi444
csendes tag
válasz
Zorro(hun)
üzenetére
Múlthét hétfőn rendeltem Aliról 321$-ért a Silver 12/512GB
-
ginola
addikt
válasz
Zorro(hun)
üzenetére
Jó ár alatt mit értesz?
-
Zorro(hun)
tag
Alin 11.11-es kuponnal most jó áron van az 512Gigás változat. Valaki rendelt esetleg?
-
oli987
junior tag
Igazából kétféle hivatalos ROM van. A kínai és a globál. Az indonéz, tajvani, európai, török, orosz stb. ROM - ok csak a globál egyes variációi. Ezáltal ami program az európain működik az pl. az indonézen is működni fog.
#357detroitrw : azért indonéz (vagy tajvani), mert ott az alap tárcsázó program a Xiaomi tárcsázó, a hívásrögzítéshez nem kell semmit tenni. (csak bekapcsolni a tárcsázóban) -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Azt hol lehet beállítani, hogy ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot, akkor a Gemini ne jöjjön be? Ha 5mp-ig nyomom akkor kitudom kapcsolni a telefont, de nem akarom, hogy közben a Gemini bejöjjön. -
motofi
aktív tag
Sziasztok! Használ valaki Indonéz romot? Banki applikáció Erste, Digitális állampolgárság működik?
-
Rövidesen az OTP sem fog menni, ~1 éven belül átállnak a bankok is a Play Integrityre és az egyszer már nyitott telefonnal már soha nem lesz tartósan Strong Integrity-d. Most még megy akár BI vagy DI-vel is a banki appok többsége, de később a SI nehéz dió lesz. Mert ha szerzel is valahonnan egy valid key-t amivel átvered az ellenőrzést, az csak akkor tud huzamosabb ideig megmaradni ha kevesen (inkább csak te) használod. Amint sokan használják a Google tiltani fogja és akkor kereshetsz újat és az egész kezdődik elölről. A Magisk topikban az elmúlt 1 - 1,5 évben ez már milliószor megrágott téma volt.
-
osonte
őstag
válasz
detroitrw
üzenetére
Igen, visszafele nem lehet frissíteni elvileg, de még nem próbáltam. Itt ugye nem tudja a telefon, hogy milyen rom kerül rá, azt hiszi ami jelenleg rajta van, azt telepíti újra, pont az ellenőrzés van kihagyva, szóval nem tudok ebben egyértelműen állást foglalni, mert a hivatalos az amit írsz, de ez egy nem hivatalos eljárás, a telefon nem is tudja mit tesz fel.
#347 ginola : Akkor Nálad sem okozott semmi "kárt" a BL nyitás és zárás önmagában.
-
ginola
addikt
Poco F7-et nyitottam xiaomi.eu ment fel rá, de olvastam az itteni diszkurzust.
Xiaomi.eu rommal revolut pl. nem megy, vagy a digitális állampolgárság app, OTP app viszont igen.
Kíváncsiságból felraktam a globál romot és visszazártam. Minden app ment, ami EU romnál nem. Ezután újra nyitottam és vissza raktam a xiaomi.eu romot, valahogy jobb ez a Rom, zéró reklám, nincs felesleges app és baromira jó az üzemidő. -
osonte
őstag
Szia!
Nekem ezzel ment: [link] . Ott le is írtam melyik romot, mire cseréltem.Fontos, hogy megfelelő rom legyen letöltve, hivatalos helyről, mert különben annyi a telefonnak és türelem, illetve pontos időzítés kell hozzá. Én is többször újranéztem a videót, mire felfogtam hogyan csináljam és mit mikor.
-
osonte
őstag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Értem és látom, hogy merre tart a történet. Biztosan eltörlik majd a BL nyitást, már most is alig sikerül valakinek. Mondjuk ha a végén úgysem lesz BL nyitás és most is alig ismerek valakit, akinek sikerült, akkor kb nincs is miről beszélni, mert nem tud semmi sérülni. Ennek ellenére amíg nem olvasom vakitől tapasztalatban, hogy milyen károkat okozott a nyitás, addig úgy kezelem, minthogy "ne szállj repülőre, mert lezuhanhat" kategória. Értem amit írsz mégegyszer leírom, csak hadd kezeljem tényként azt amit magam tapasztalok. Amennyiben lesz új telefonom és még lehet nyitni, akkor azt is megpróbálom nyitni és ha rosszul járok, akkor természetesen leírom, de tapasztalatból. Viszont ott akkor el is engedem a márkát. Amúgy visszaolvasva a privátjaim, fórumtárs simán nyitotta a BL-t az F7 Ultra-n és az X7 Pro-n is, majd visszazárta mindenféle negatív következmény nélkül. Vagy ez már a múlt, túl régi telefonoknak számítanak? Ne érts félre, nem Veled van bajom, csak azzal, ha valakit megijesztünk valamivel, ami még nem történt meg senkivel, de ha Te ismersz ilyen személyt, akivel az történt amit írsz, akkor elhiszem Neked, de addig ne tényként kezeljük, én legalábbis nem fogom. Illetve a fórum is jobb ha tapasztalatra épül, ami tényleg megtörtént.
-
Némi tapasztalatom nekem is van, 2013-ban nyitottam először a Motorola Moto G-t. És azóta minden telefonom nem gyári rendszert használtam. F3 még most is megvan, épp most frissítettem crDroid 12.2-re. Viszont a dolgok változnak és konkrétan rövid időn belül a nyitást is el fogják lehetetleníteni. Most még csak az a helyzet amit crok írt nekem, ezért már az F7-et nem is nyitom.
Szóval leírhatod, csak azt nem érted, hogy nem arról van szó, hogy mi volt eddig, hanem milyen irányban tart a történet és emiatt már nem érdemes erőlködni, főleg ha már most is van nem elhanyagolható valószínűsége, hogy a nyitás miatt eltört TEE, visszazárás után sem lesz soha rendben. -
osonte
őstag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Akkor részletesen leírom, a Xiaomi 13-at, 14-et, 13T Pro-t nyitottam és még sok mást is, de annyit cserélgettem már, hogy nem tudom milyen telefonok voltak, ezek ugrottak be elsőre.
Az F7-et nem nyitottam, mert szivatott a BL nyitási idővel, ezért meguntam és átnevezős trükkel cseréltem romot, amit szintén több Xiaomin megcsináltam már.
Szóval mindkét állításom igaz és gyakorlati tapasztalatom is van velük, nem csak képzelődök, hogy mi lenne ha, mert így használtam a telefonokat. A jövőben is tajvani romot fogok használni, ha újabb telefont veszek majd (F8 Ultra ha nagy kijelzős lesz, akkor szerintem az a következő), pont ezért választom a Xiaomit mert nincs következménye a rom cserének. Persze fontos, hogy jól legyen csinálva, mert ha el van rontva az más dolog... Nyilván aki fél tőle, ne csinálja. Viszont inkább hiszek magamnak, mint hogy más azt írja, hogy ez lesz meg az lesz. Amennyiben tényleg lenne valami gond, itt írnám meg elsőnek tapasztalatból , mert nyilván nem akarok senkit félrevezetni, vagy hogy úgy járjon (már mi ha lenne hogy járni). Viszont teóriákat ne gyártsunk már, főleg ha még nincs is olyan valaki, akinél konkrétan megtörtént mostani Xiaomi telefonnal.
-
Egyrészt írod azt, hogy nem kell nyitni a bootloadert, de itt pont arról volt szó, ha nyitod és visszazárod mi történhet.
Továbbá nem volt szó arról sem, hogy van-e számláló, vagy látják-e a szervízben, hogy volt nyitva. Egyébként ha tényleg véglegesen eltörik a TEE, akkor látják, de nem ez a lényeg, hanem ha bekövetkezik a baj akkor soha nem lesz rendben az integrity visszazárt bootloaderrel sem. -
osonte
őstag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ez hülyeség, az F7-et és a Xiaomi 13 már régóta és az összes Xiaomit tajvani rommal használok/használtam és minden pénzügyi dolgot rajtuk keresztül intézünk. Nálam két bank appja, plusz napi többszöri fizetés (érintéssel és appokban).
Plusz nyitni sem kell BL-t átnevezős módszerrel tettem fel a ROM-ot, így sosem volt nyitva a BL, a Xiaomi 13 többször nyitva volt, de ott sem okozott semmit, minden biztonságos a visszazárt állapotban.
Küldtem már gariba nyitott, majd visszazárt BL-es telefont, nem tudták, hogy nyitva volt, nincs benne számláló, ez nem SAMSUNG.
-
válasz
detroitrw
üzenetére
Azért kérdeztem, mert crok-al beszéltem arról a lehetőségről amit te is írtál (nyitni, hogy ne kelljen rá várni, de aztán visszazárni). Ő azt írta hogy ha A/B partíciós a teló (az) akkor van annak komoly valószínűsége, hogy hiába zárod vissza a TEE (key box tároló) eltörik és már soha nem lesz biztonságosnak minősítve a teló. Ezek szerint ez nálad nem következett be, szerencsére.
-
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ha zárt a bootloader akkor az olyan mintha sose lett volna nyitva.
Ha nyitott akkor bele fogsz futni abba, hogy bizonyos appok jelzik, hogy valami nem okés.kb. 2 hétig volt nyitva (nem ez volt a fő telóm), pl. amikor a wallet -be hozzáadtam a kártyám akkor szólt, hogy fizetni nem fogok tudni mert nem megfelelő a teló biztonsági szintje ...
Nem ért meglepetés, de magisk-el már nem akarok foglalkozni.Nálam a nyitás csak a későbbi nyitási lehetőség miatt volt fontos (ha változnának a feltételek).
Visszazárva ezeket a bankos progikat használom:
Curve, Revolut, Wallet, Wise, Gránit, Simple -
-
osonte
őstag
válasz
detroitrw
üzenetére
Azt tudom, hogy nyilván nem 19 perces gyorstöltés, mint például 13T Pro-nál volt, de mondjuk gyorsabban tölti fel vagy minimum annyira gyorsan az F7 90 Watt-os töltője a 6500mAh-es akksit, mint a Honor Magic 7 Pro a 100 Watt-os töltővel az 5270mAh-es akksit. Mondhatni egy középmezőny, nem a leggyorsabb, de nem nem is a lassabbak közé tartozik a töltése. Főleg, hogy 2 napnál korábban nem tudom lemeríteni és néha két és fél-három napon karcoljka (amikor alig használva). Ellenben a többi telefonom eddig inkább egy, max másfél napos volt.
-
helixP
nagyúr
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Tök normális jelenség.
-
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Osonte-nél nem melegedett a töltő mert egyáltalán nincs törés a töltésbe.
Az első kettő 5 percbe tudott 15%-ot
Utána a többi 5perc/10%
Az utolsó 6perc/10%Ha melegedett volna akkor nem így nézne ki

A másik meg, hogy a képernyő feléledése drasztikusan visszaveszi a töltési sebességet.
Az F7 akkuját 90% fölött is még 40W-al tölti a töltő

-
szkaroly
senior tag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Töltés nem lineáris, elején gyorsabb, majd egyre lassul minél több van benne.
-
osonte
őstag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Én is teszteltem a gyári 90 Wattos töltőt + gyári kábelt, a telefont teljesen lemerítettem, kikapcsolt (0-1%-os képet nem tudtam csinálni
: [kép] ).Így alakult a töltés:
-
-
gabor_01
őstag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Sajnos a Xiaomi töltők ilyenek.
Én próbáltam a 67W és 120W-osat laptophoz használni 50W-on. 30-40 perc után kikapcsolgattak túlmelegedés miatt.
Pont arra jók, hogy a telefont feltöltsék,
(Egy új 120W-osom van felesleges emiatt
) -
válasz
tibcsiworld
üzenetére
"... 3 azaz három perc alatt!" - mi tartott olyan sokáig?
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
detroitrw
üzenetére
Nah sikerült mérnem. Kikapcsolásig használtam. (soha többet!)
F7 pro 67W-os töltővel.0-20% 6-7 perc.
0-80% 32 perc.
0-100% 47 perc.A mérésem nem releváns, mert 30-35%-nál a kezdeti 50W visszaesett 33-ra, mert túlforrósodott a töltő!!! Gyári!
Ha valakinek van 120w-os adapterje, és tudna töltést mérni, szívesen olvasnám az értékeket. Ezt én elengedtem, mert ez is piszok gyors.Reklámok: Nem értem ezt a fikázást. Ha valakinek nem kell reklám, meg jobb kamera ne 200.000-ért vegyen telefont, hanem 600.000-ért. Probléma megoldva.
Ez piszok gyors, nagy aksival, szuper kijelzővel. Kamera nekem nem kell, a REKLÁMOKAT meg KIKAPCSOLTAM 3 azaz három perc alatt! -
osonte
őstag
+1 Amikor iPhone-os voltam, akkor inkább az Anker töltőt választottam az apple.hu oldalon rendelve, mert sokkal modernebb (GaN), mint a gyári Apple töltői. Vannak nagyon jó gyártok, sőt van olyan utángyártott márka, ami jóval olcsóbban, de ugyanazon a szalagsoron gördül végig Kínában, mint a gyári, csak az utángyártott márkának a felirata kerül rá (laptoptöltőnél tudtam konkrét márkát is).
-
osonte
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
7 évig informatikai kis és nagykerben dolgoztam, láttam saját szememmel is silány kábelt égni, de vásárló is hozott vissza kábelt, ami elégett, csak szerencsére ott volt és tudott áramtalanítani... Igen, sok mindent láttam, lehet rajta viccelődni, meg bunkeres példákkal túlozni, de azt kívánom ne járj így. Tedd azt amit jónak látsz, mi kerültük azokat a kábelmárkákat (töltőket is), amikkel ilyen előfordult, még ha így 2-4x annyiba is került a legolcsóbb kábelünk. Részemről lezártam a témát, mert nekem tényleg mindegy ki és mit vesz, ahogy írtam.
-
7Heads Drago
veterán
Ezt úgy mondod mintha az idén már kiégett volna már 5 ház ez miatt. Ilyen alapon elbújhatunk egy bunkerben is, mert jön egy repülő és a nyakunkba esik. Lakástűz leginkább kályha miatt, gázszivárgás miatt, esetleg a rossz régi vezetékek miatt van vagy mert a gázon maradt valami.

Mellesleg csak azért mert valami drága nem garancia semmire se: [link] -
osonte
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Nem elég ha az ember életében csak egyszer van gond és egy ilyen miatt kiég a lakás / ház? Szerintem akkor átértékelnéd, hogy az MM-ben drága a töltő... Persze lehet szerencséd is és sosem lesz gond. Nekem megér 5-10 ezer Ft-ot, hogy ne a szerencsére bízzam ezt a dolgot. Van elég dolog, amin nem lehet változtatni az életben, de amin igen és biztonságosabb, azon nem spórolok. Nem azért mert nem számít a pénz, kevés rokkantsági ellátást kapok, viszont nem szeretnék az esti híradóban szerepelni.
Persze senkit nem akarok meggyőzni, mindenki úgy és azt vesz, amit akar. -
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ma jött meg egyébként, még nem volt időm belakni.