Hirdetés
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- ASRock lapok általában
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kevés cég képes nekem megfelelő tokot gyártani. Logika nulla a tervezésnél...
-
válasz
szkorhetz
üzenetére
Ez a felszín egy morzsa telefon vonalon, elvagyok ezekkel.
gerii! Látom h nem értik sokan mi miért van, felteszik a kérdést, savazzák az alis eladót, a telt a márkát miegymás. Nekem annyi volt a lényeg, h értsem mi történik. Én ebben a 30W-ban elleszek, bár igen igen közel a Watt emelés ilyen mAh-es akkuk mellett. -
-
Elmondom mi lesz nyáron töltés vonalon. Siralom. 45W mellett feltettem a radiátorra 30 másodpercre, beesett 40% alatt már 20W-ra a kraft. Fogtam jetfannal nyomattam rá a levegőt, újra 45W-al ment. És ilyen körülmények között 77%-ig 45W-al tolta. Mint érdekesség. Hő hő hő.
Ja és a 40 fokos akkut sem értük el. 33-35 fok körül oké, 37-38 táján beeseik. Nyáron a 40 lazán meg lesz. Ott majd mire esik be. -
Van aki 1 nap alatt le tudja meríteni 0-100% között? 23 óra alatt 46%. Hát nem igaz.
-
F.tibooo
tag
-
válasz
kornel1000
üzenetére
Akkor valószínűleg Hong kong kiadás. Nézd meg 11.A vagy B-s [kép]
Sztem A-s.
Ja és az Oxigen Updater működik, talán már valaki írta is. -
kornel1000
tag
Pénteken megérkezett a telefon Gshopper-től, semmilyen plusz költség nem merült fel Magyarországon.
Ami meglepetés volt, dobozban volt töltő és tok is. Erre nem számítottam... -
27% akkura jut 4 óra 41 perc kijelzőidő. Nálatok? Esetleg nektek több kevesebb?
stuka20! A HongKong verzió mellé jár. Nincs gond vele csak más. Lehetne ideálisabb. Az visszalépés a OP13-hoz mérve. Sztem a szimpla cellás akku az alapja.
-
stuka20
senior tag
Oppo-hoz járt töltő? Fent eléggé ijesztő az a töltési probléma, ez mindenkinél fent áll?
Tradingshenzen oldalt mennyire ajánlanátok? (vám?) -
válasz
South Velen
üzenetére
Na ez az. A mindennapokban az MTK ugyan olyan jó mint a Snapi. Következő generáció is jöhet.
-
válasz
South Velen
üzenetére
A tolteswn kívül én hőt sehol nem tapasztaltam még. 360-as videó vágásakor sem tegnap.
-
laciba77
tag
válasz
dempeti86
üzenetére
Szerencsére nincs tele szemetelve a telefon. Az Oppo és a Google saját programjai mellett talán 3 általam feleslegesnek ítélt program volt rajta, pl. Netflix vagy talán a LinkedIn, ezeket el lehet távolítani.
A kedvedért most körbenéztem: a telefon saját Oppo alkalmazásait - számológép, hangrögzítő, zenelejátszó, számológép stb. természetesen nem tudod eltávolítani, csak letiltani. 3 extrább Oppo program van rajta az alap alkalmazásokon kívül: AI Studio - ezzel kb. 500 AI képet tudsz generáltatni, eltávolítható. Zen Space - valami zen dolog
eltávolítható, ORoaming - ez az Oppo/Oneplus roaming vásárlós cucca, ezt csak letiltani tudod.A Google saját cuccai közül pedig minden extra eltávolítható, ami nem kell: tv, youtube, youtube music, one stb. A rendszer alapjait képező Google cuccok csak letilthatóak pl. névjegyek, wallet, térkép, de ezeket meg ki akarná ugye eltávolítani?
Szóval nem kell félni, nincs tele szemetelve kínai cuccal, tényleg global.
-
dempeti86
csendes tag
Milyen szoftverek vannak előre telepítve a telefonra amíg nem távolítható el a külföldről rendelt globális változatokon?
-
Rendeltem még tokokat, már van pár ami "nekem nem nyert". Rendkívül könnyen kieesik nekem egy egy tok is,.ha magas a perem a kamerák körül, ha nem jó a fogása, ha nem jó érzés megnyomni a gombokat, ha túl robosztus lesz a tel, ha úgy van benne a tel, h koptatja a házat, stb.
Remélem ezek bejönnek. A gyári jó volt 1 hetet. Már el van színeződve. A melós ruhában a sarkainál kifénysítette pl. -
Oldfoksz
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ez valami startrekes kommunikátor?

Fézer van benne?
( vagy a szkálynet rajzolta a képet) -
spect80
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
na ez vadul jónak tűnik

Bár lehet még be tudom várni az x9 pro-t vagy a M8pro-t, mert megrendeltem alzatól vasárnap, írta hogy 11.26 jön, aztán hétfőn, hogy 11.27, aztán tegnap hogy 12.03 a beérkezés várható ideje. Impulzív vásárlóként nem szeretem az ilyen csúsztatásokat mert van idő variálni
-
F.tibooo
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére

-
spect80
őstag
válasz
F.tibooo
üzenetére
Hasonlítgattam x9 proval meg pixel 10 proval is, megnéztem rengeteg képet. Számomra akkora különbség ninc. Különösen a pixel lepett meg, mennyire gyenge bizonyos helyzetekben. Üzemidő nekem a legfontosabb, dual simmel használnám, gsmarena szerint az SD modeme sokkal hatékonyabb. Na meg fold 7 van most, ebben a kamera annyira tré hogy annál minden nagyságeendekkel jobb
-
ForRedGlory
félisten
válasz
dempeti86
üzenetére
Kínai romos telefont nem hivatalos helyről vásárolva nem fognak itthon garanciában javítani, a TMX szerint sem, ami a hivatalos magyar szerviz. Direkt felhívtam őket. Legalább dobtál Tiboonak egy csontot és rohant is beleírni a hülyeséget a hirdetésébe.
Ez az OPPO hivatalos álláspontja:
Statement of Responsibilities Regarding International Warranty Service
The following is not covered by the International Warranty Service
2.2 Devices that are not sold through official channels. -
dempeti86
csendes tag
Mi a tapasztalat amúgy, ezeket a kevésbé ismert telefonokat 2-3 év múlva mennyire lehet eladni itthon? mert azt gondolom hogy 75%-át elveszíti az árából, de 2 év múlva 90 körül azért még eladható pl, vagy a kutya se vesz itthon 2 év múlva oppot?
-
gerii
addikt
Vivo X300 Pro vs Xiaomi 17 Pro Max vs OPPO Find X9 Pro: The Definite Camera Comparison
A legrészletesebb összehasonlító teszt amit láttam.
-
kornel1000
tag
válasz
dempeti86
üzenetére
Nálam mást volt a tapasztalat. Elég gyakran írtam Nekik, de másnap mindig jött válasz. Illetve most reklamáltam Náluk, milyen fasza a szállítás 57 USD-ért.
Elnézést kértek, és visszautalják a szállítási költséget. Ha visszajelzéseket nézel velük kapcsolatban, ott is olvasható legtöbb esetben jól kezelik. Akár: DOA, elveszik, vagy javítás. -
ghiottone
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Mea culpa, nem láttam honnan rendelte a kolléga. Ha global és kínai verzió van csak, akkor a globál garija már ok lehet és a TMX szervízelheti. IMEI alapján amúgy le lehet ellenőrizni az ügyfélszolgálatnál, illetve itt: [link]
Kínainál már nem hiszem, hogy működik a garija.
-
spect80
őstag
válasz
kornel1000
üzenetére
Itt Németországból jön (amikor épp van raktáron) és olcsóbb is. [link]
Én vásároltam tőlük és cseréltem meg visszalüldésem is volt azt jól kezelték, igaz ez 4 éve volt kb. -
South Velen
addikt
válasz
ghiottone
üzenetére
A gshopper a hong kong-i global verziót értékesíti. Jó kérdés, az milyen elbírálás alá esik.
De mivel az is CPH, így gondolom akkor érvényes erre ez a nemzetközi gari.
ha jól értem ez is olyan, mint az Apple garija, hogy aktiválástól számított 1 évig jó vagy, nem kell hozzá semmi egyéb dokumentum, még számla sem.
-
-
South Velen
addikt
Még ezzel együtt is a Color a legjobb Android OS talán (Nálam a samsung one UI -al egálban). De már csak nyomokban tartalmazza azt amit az akkori OnePlus-okban kedveltem.
A HyperOS messze a legrosszabbnak tartom minden szempontból, bár a 3-ast még nem próbáltam.Őszintén Xiaomi 15-ről nem tudom van e értelme váltani.
Volt nekem is régebben Xiaomi 15.Kamerában emlékeim szerint jobb volt mint ez a sima find X9.
Az OS miatt megérheti váltani.
Akku is jobb lesz, én olyan 7-7,5 órát tudtam 2 napnyi töltéssel a Xiaomiból kicsikarni. Ez itt 10-11 óra...
Gyorsaságban nem hiszem, hogy észrevehető a különbség. -
realist
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Kösz az infót! Egyenlőre szeretnék látni egy hiteles tesztet, ahol nézik az üzemidőt és lehet látni mással összevetve. MTK- nak az energia kezelés általában kevésbé az erőssége. Pont a OS miatt vennem, az oneplus vonalon nagyon kedveltem.
nem rohanok minden estre sehová, jelenleg xiaomi 15 van ami bőven jó, főleg a hyperos 3 óta szoftveresen is sokat javult -
dempeti86
csendes tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Én pont azért tájékozódtam előtte és írtam a magyarországi hivatalos Ooponak és írták hogy hiába rendelem külföldről mivel nemzetközi garancia van rá ezért ha bármi gond van nyugodtan vegyük fel a kapcsolatot vele és segítenek mindenféle Szervizelés ben garanciában. És azonnal válaszolnak minden levélre és kérdésre nagyon segítőkészek. nekem ez az egy parám van csak hogy megérkezik-e vagy sem a csomag
-
South Velen
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
ha a 131. telefonja tönkre megy, valószínűleg akkor is sokkal jobban járt már, mert azon a 130-on sokkal többet spórolt.
Persze ez csak egy ember példája, de hosszú távon szerintem se éri meg emiatt +20%-okat fizetni
Mondjuk nekem kb 110 telóm volt, ebből 2 elromlott, azok pont Samsungok voltak szóval Samsungot csak itthonról veszek

Tibó barátunk valószínűleg azért nem tud túladni rajta mert nem global verzió
-
szkorhetz
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Engem a gari egyáltalán nem érdekel.
Legalább 130 telefon fordult meg a kezeim között az elmúlt nem tudom, 8 évben. Egyet nem kellett gariztatni.
Persze, ki lehet fogni, meg meg fog szakadni ez a sorozat, de erősen túl van lihegve a kérdés.
A használt piaci értéken persze ez tükröződik, de engem nem nagyon foglalkoztat a kérdés. -
F.tibooo
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Te aztán biztosan tudod. Bírom az ilyen megfellebbezhetetlen kijelentéseket.
-
szkorhetz
őstag
válasz
kornel1000
üzenetére
Hát, azért ezeken az oldalakon az elmélet meg a valóság elég gyakran eltér.
-
kutasi94
csendes tag
Én írtam nekik néhány kérdést a múlt héten. Nem válaszoltak semmit. Így én elengedtem a Gshoppert.
-
dempeti86
csendes tag
válasz
kornel1000
üzenetére
Már jó ideje nézegetem én is erről az oldalról de van egy kis félelem azért bennem hogy ennyiért berendelek egy telefont és nem érkezik meg bármilyen okból kifolyólag hogy vajon milyen probléma kezelés lehet ebben az esetben… eddig két e-mailt írtam ez ügyben nekik de még egyikre se válaszoltak kicsit fura az ügyfélszolgálat
-
szkorhetz
őstag
Ha valaki rendelt Gshopper-ről, annak volt vám, áfa?
-
laciba77
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Tegnap kb. folyamatosan be volt kapcsolva a képernyő délután, mert beállítgattam a telefont és egy halom programot telepíteni kellett és azokat is beállítani. 55% körül volt a telefon kicsomagolás után, a nap végére 29%-ra ment le. Tényleg brutális lesz az üzemidő.
Rátettem ezután a gyári vooc töltőre. Kiváncsi voltam, hogy mennyi idő alatt tölti fel. Sajnos belefeledkeztem egy sorozatrészbe, így amikor kb. 1 óra után ránéztem már fel volt töltve.
-
14%-ra jut 2 óra 58 perc kijelzőidő non stop nyomkodás mellett. Hihetetlen.
-
Bar123
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
Esetleg tentrust storetól rendelted alin? Nekem onnan sikerült kuponnal 680 eur-ért, kár hogy 10 napja be van ragadva a francia dpd-nél.
-
South Velen
addikt
Aliexpressen hirdette néhány bolt ami EU-n belülről szállít, de ahogy nézem most épp kifogytak.
Én így vettem. A gari persze kérdéses lesz. 800 euró volt akkor, de kuponozva meg érmékkel még ebből is lehetett faragni.
Amúgy bontatlan volt, minden oké vele.
A SOT olyan 10-11 óra körül alakul 2 naponta töltéssel.
Így eddig ez a legjobb üzemidős telefonom valaha, de az utóbbi 10 évben biztosan. De azért kicsit többet vártam, talán pont az LTPO ami kéne a 13-14 órához.Oppo Reno 13-ról jöttem át, de volt sok-sok telóm már.
Az egy rohadt jó telefon annyi pénzért. A hangszórója még jobb is mint ennek.
9-10 órát az is tudott SOT-ben. Persze annak kevés fényben elvérzett a kamerája és azért érezhetően lassabb mint a find x9..Én a mérete miatt vettem ezt, a 220+ g-os telóktól fáj a csuklóm. Ez nagyon kényelmes nekem.
Kamera nekem bőven elég, de a zoom 10x felett már zavaróan használja az AI-t dehát sajnos ez a trend.
A ColorOS 16 viszont annyira nem jön be már mint a régebbi ColorOS-ek. Már szinte teljesen iOS copy.
Az LTPO nekem is nagy fájdalmam mert sokat olvasok, forumozok stb rajta. Cserébe ez még szemkímélőbb (kisebb moduláció és dupla PWM frekvencia).
-
realist
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Szerintem Te vagy az egyetlen itt a fórumon a "sima" X9-el. Szintén ezt venném, ha be lehet szervezni global verziót EU-n belüli garival (esetleg rendeződik kicsit az ára).Te hol vetted?
Üzemidő milyen ill. előtte miről költöztél erre, amihez hasonlitod?
Kamerában úgy látom kb a oneplus 13 szintjén van.Tavoltol nézve ami zavaró, hogy nem ltpo a kijelző... -
South Velen
addikt
Alany: Find X9, Global (EU) verzió.
Már harmadjára fordul elő, hogy elkezd melegedni a teló, és valami szívja az akksit.
A ColorOS saját akksi stat-jából semmi sem derül ki mi lehet az (szerintem amúgy is visszalépés az akku-stat a Color OS 15-éhez képest).
Most már felrakok egy AccuBattery-t, hátha az megmutatja ha újra felmerül.Oppo Reno 13-nál sohasem volt ilyen random drain.
-
Úton a CPH2791_16.0.1.302!
-
válasz
laciba77
üzenetére

Újabb töltés téma: Újra 45W PD 25-85% között. Kereken 40perc.
Ugyan ez 30 pár wattal 46 perc. Ja, előbbi lényegesen több hőt termel. Előbbi össze vissza, utóbbi kiegyensúlyozottan tölti. Persze kikapcsolt kijelző mellett.
Nekem ez azt mondja töltsem 30W-al.
Az nem tetszik, h a gyártó 80W-al reklámozza a telt, ezeket rövid ideig tudja tartani. A 45W is valójában gyakran csak 33W, mindezt ősszel huszon pár fokban. Nyáron ebből mi marad? A 30W-ból is huszon, ebben biztos vagyok.. A OnePlus 15 két cellája előnyben van, de az is tény, hogy a miénknél jósol több kapacitás megtartást az évek alatt.
Üzemidő továbbra is 24 óra 60% akkuval. -
kornel1000
tag
válasz
dempeti86
üzenetére
Egyetlen gond velük a szállítás. November 11.-én rendeltem, fizettem ki a telefont. Nem a normál szállítást választottam, hanem DHL express-t, ez volt + 57 USD. Előkészítés 3 napot vett igénybe. Aztán két nap alatt eljutott a reptére.Most pedig 6 napja nem mozdul HK-ról. Vicc. Szerintem jövőre kapom meg ebben az ütemben.
-
laciba77
tag
Ma délelőtt meghozta a futár a telefont. Hétfőn rendeltem a Wondától. A doboz alaposan körbe volt tekerve buborékfóliával és a dhl-es zacskóval. A doboz és benne a telefon külseje ép. A töltő kínai, de adtak mellé eu-s adaptert. A tok tényleg jó minőségű. Jelenleg akklimatizálódik a telefon és utána délután üzemelem be. Kolondrum-nak kösz a kiegészítő ajánlásokat, úton vannak a rendeléseim az Ali-tól.
-
Újabb felfedezést tettem,.de ez már to much.
Van céges és otthoni töltő. Egyik fej 100W másik a gyári 80W, de egyébként mindkettő OnePlus gyári töltő. A kábelek is megegyeznek, de a céges mégis kicsit lassabban tölt, 30-32 helyett plafon 28W-al. Hát mondom nekem megér egy kis kísérletezést miért. Rájöttem. Nem mind 1, hogy a kábel össze van csévélve vagy szabadon van hagyva.
-
F.tibooo
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Neked biztos jobb.
-
F.tibooo
tag
válasz
dempeti86
üzenetére
Nem lattam kupont, de biztos. A kínai Rom- os szoftveres telóm mindent tud. Egyedül a menü nyelve angol. Teljesen pöpec módon működik. Nem tudom, hogy a gshopper-en milyen a szállítás, és nem kell félni, hogy a vámon megfogják- e esetleg? Tradingshenzen a legmegbízhatóbb.
-
dempeti86
csendes tag
Sziasztok! Nagyon szimpi nekem is a teló szemezek vele gshopperen a global verzió most 365-ért adják. A nálunk megadott adatok alapján Magyarországon is lefedi az 5G hálózatot úgyhogy azzal gondolom nem lesz baj, viszont a kérdés hogy magyar nyelv lesz a Globál Verziósnál, mert erre a hivatalos Oppo Magyarország nem tudott választ adni?
Illetve az android autó, OTA frissítések működni fognak, vagy kell egyáltalán bármilyen korlátozása számítani itthon? 😳
Köszönöm a segítséget! -
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Éjszakázom. Volt akinek már féltünt, h éjjel is aktív vagyok. Most is hamarosan indulok, nekem ha éppen nem éjjel dolgozok, akkor is lényegesen korábban indul a nap mint másoknak. Ha éjszakázom, akkor aktívan 20 órát használom.
-
-
Kezdem szokni, h naponta 1* töltöm a telt,, nálam. Az nálatok 2 nap kb. Ilyen telefonom még nem volt. A jövőben ez alá nem akarom adni.
-
laciba77
tag
Kösz mindkettőtöknek. Úton van már a teló, de akkor nem rendelek be semmit.
-
laciba77
tag
Sziasztok. Mennyire használható a dobozban lévő tok? Évek óta Spigen-t használok, az sajnos nincs erre a telefonra. Találtaok már valami minőségi tokot rá?
-
F.tibooo
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Ugyan ....placebo

-
F.tibooo
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Szerencsètlen rabszolgák.ócska szalag munka. Miért nem veszel ilyen telót?
-
Elit3Zotya
addikt
[X9 pro gyártása] Nagyon komoly a gyártó soruk, durva mennyi ellenőrző pont van benne.
-
F.tibooo
tag
[link] Hiteles a tesztjük mindig
-
Induljunk ki abból, h bármi nem olyan mint várom, az esélyt ad, h azonnal eladom. Ha ez lesz úgy is jelzem, de marad. A töltést kis utána járás után beállítottam és nem csodálkozom rá dolgokra mint sokan más helyeken. Nem várom el, amit soha nem is tudott. Megértettem mi a baja, infót gyűjtöttem. A GPS is ilyen.
-
South Velen
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nekem sima Find X9 van, de ugyanaz a chipset, ugyanaz a GPS vélhetően.
Nekem is 10 méteres pontosságot tud épületen belül.
A gyakorlatban viszont nem volt gond vele autós navigációban, de gyalogosban lehet lesz....
Azzal nem értek egyet, hogy az MTK-k szarok lennének helymeghatározásban, a Reno 13-asom pl. 1 méteres pontosságot tudott épületen belül is. (MTK Dimensity 8350).
Dimensity 9400-as telóm is volt, tökéletes GPS-e volt.
Amúgy hangszóróban is visszalépés a Reno 13-ashoz képest.
Minden másban jobb természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 pro, 128GB eladó
- Samsung Galaxy Z Fold7 Dual SIM 256GB 12GB RAM 5G (Jet Black) Fekete, gyári független. BONTATLAN!
- LEGJOBB ÁR AKCIÓ! Samsung Galaxy Z Fold7 256GB 12GB RAM, gyári független. 2 hetes, hibátlan!
- UTOLSÓK A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- Playstation 5 kontrollerek 3 hónap garancia
- DJI Osmo Pocket 3
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

eltávolítható, ORoaming - ez az Oppo/Oneplus roaming vásárlós cucca, ezt csak letiltani tudod.
Kb 6x tolták el a dátumot...

de mert van rá kupon most es 1100 dollar jon ki