Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecizero
senior tag
Sziasztok !
Melyik a jobb router ? Teljesen új termék !
- ZTE G5B 5G. 65.000 ft ért tudnám venni !- Tp-link NX 510v 5G. 70.000 ft tudnám venni !
-
Primary92
senior tag
válasz
Poccc97
üzenetére
A településen nem mutat semmilyen tornyot, csak a messzebb Telekomot, a többiből semmit (a telekomos tornyokat tudom is, hogy hol van, még a tetőgerincről talán közvetlen rálátás is lenne). 5G van mindhárom hálózaton, próbáltam. A telefonon ki lehet deríteni a frekvenciát?
-
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Ha valamelyik szolgáltatónál mérek a telefonommal kültéren 5G-n mondjuk 80/20 Mbitps-os sebességet, akkor ugyanazon a családi házas területen egy külső antennával rendelkező modemmel elérhető számottevően nagyobb sebesség?
Vezetékes szolgátatásban elérhető lenne akármilyen gyors letöltési sebesség elméleti 20 Mbitps-os feltöltési sebesség mellett, de azt elég kevésnek találom. Én beérném mondjuk 200/100-zal is.
-
bociusz
aktív tag
Még szeptemberben volt nyilvános meghallgatás az NMHH-nál, melyet frekvenciaértékesítése eljárást megelőzően szoktak tartani. Az anyagok elérhetők a honlapjukon. A lényegesebb elemek:
- a 700 MHz-es (Band 28) sávban még ki nem osztott 2x5 MHz-et a következő eljáráson meg tervezik hirdetni.
- az 1500 MHz-es (Band 32) SDL (csak letöltés) sávra továbbra sincs igény
- a 2100 MHz-es (Band 1) sávok jelentős része (a teljes Yettel és a Telekom+One spektrum fele) lejár 2027.06.27-én. A versenyeztetési eljárást 2026-ra tervezi a hatóság, de az operátorok itt versenyeztetés nélküli hosszabbításért lobbiztak.

- a 2600 MHz-es TDD sávok (Band 38): a One által birtokolt (de nem használt) 25 MHz mellett megmaradt 15 MHz szabad TDD sávot igény esetén értékesítésre meghirdetik.
- 3800-4200 MHz: piaci igényfelmérés zajlik
- 6 GHz: mérlegelés alatt, hogy milyen arányban legyen Wi-Fi 6E/7 és MFCN számra felosztva, mivel ez lehet az egyik úttörő 6G sáv a jövőben.
- 26 GHz: 5G úttörősáv, 2027-ig még pont-pont összeköttetésre használva. A terv szerint 2026-ban 5G mmWave használatra meghirdetik, de valós piaci igény egyelőre nem mutatkozik rá, a szolgáltatók a meglévő pont-pont kapcsolatok megőrzéséért lobbiztak.
- 32 GHz: ide költöznek át a 26 GHz-es pont-pont kapcsolatok, további szabad sávokat tud értékesíteni az NMHH, ha van rá igény.
- 42 GHz: akár 1 gigahertzes blokkok is kialakíthatók, de alacsony a piaci érdeklődés.
-
Gabesz87
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
One-nál az 1660 Ft körüli 5GB keretet hol látod? Mert én 3GB-ot látok 1490-ért ill. 6-ot 2590-ért. Ezek lehetnek megújulok, vagy egyszeri 30 naposak. T-nél meg az 5GB-os (amíg el nem fogy) 3990, a megújuló 2390. Tényleg attól függ, mennyit fogja használni, és mire, de ezt meg nem tudhatom előre. Majd kiderül. Lehet hogy a One-nál veszek, és egyelőre a 3GB-osat, aztán majd elválik.
-
Gabesz87
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Meg kell majd nyilván tanítanunk, hogy hol, mit használjon, és mit ne. Otthon nyilván wifin lesz, "házon kívül" meg elvileg nem kéne sok adatot bonyolítania, szóval nem fog menni Youtube, meg SPotify meg mit tudom én mi.
Szabolban laknak amúgy kisvárosban, de apám falvakba, úttalan utakon jár, viszont ahogy néztem a lefedettségi térképeket, mindhárom szolgáltatónak van 4G-je ott is.
Összegyűjtöm, aztán összehasonlítom az ajánlatokat.
-
4Grider
félisten
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nyilván tudni kell, hogy mennyi adatforgalmat fog bonyolítani. Ha keveset, mert nem mozgat fotókat/videókat nem néz, akkor domino, mert amellé rendelhető olyan netcsomag (maraton), ami a kártya rendelkezésre állási idejéig (feltöltés után még tovább) leforgalmazható adatkeretet tartalmaz. Viszont ez a legdrágább megoldás akkor, ha youtube és hasonló oldalakra rákattan, mert azokon semeddig sem tart néhány GB adatot leforgalmazni. Ha ez utóbbi bekövetkezik, akkor egy-egy napra, vagy egész hónapra vehet korlátlan adatkeretet a domino sim-re (nyilván jó - 1000-10000 Ft - pénzért). Ha a kettő közé lövi be magát, akkor pedig havi (30 naponta) 5GB adatkeret (elfogyáskor leálló) 1660 Ft környékén van a one-nál. Már ha van nála one 4G lefedettség...
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Nem vagyok képben a feltöltőkártyás csomagokkal, árakkal, opciókkal ezért itt érdeklődöm, hátha tudtok segíteni. Apámnak most vettük meg az 1. okostelefontját. Telefonálásra nem igazán lesz valószínűleg használva, arra továbbra is a hagyományos, gombos telót használja. AZ okosteló leginkább azért kell, hogy tudjon fotózni, és ha munka miatt valamit azonnal csekkolni kell neten, akkor ezt meg tudja tenni. Szóval vennék a telóba egy feltöltős SIM-et, meg valami net csomagot, de nem tudom, melyik szolgáltatónál, hol éri meg, hol van jobb deal? Lefedettség szempontjából ahogy láttam, mindegy, 4G már mindenhol van. szóval inkább az számít, hogy mennyi netet adnak és mennyiért.
-
-
arcszesz
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Amikor változtatok valamin általában egy időre lekerül a QoS és megörülök neki. Aztán megint visszarakják. Valamit azért javult. 7 Mbyte/s helyett gyakrabban már inkább 14.
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Netpajzsot egyből kikapcsoltam, mikor megkötöttem a szerződést.
Sajna nem működnek a scriptek
-
Dave1984
őstag
válasz
Dave1984
üzenetére
Yettel válasza:
Az Ön által tapasztaltakat a helyi lefedettség sajátossága, illetve az érintett állomás időszakos terheltsége, (pl.: a felhasználók számának növekedése miatt) is okozhatja.
Ezen hálózatunk fejlesztésével tudnánk javítani. A közeljövőben ilyen jellegű hálózatfejlesztés a címet érintően nem várható.
Az elérhető maximális sebesség egy névleges érték, amely az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetőségének, az azt támogató készülékmeglétének, illetve a hálózat aktuális leterheltségének függvénye. Aktuálisan elérhető internet adatátviteli sebessége a mobil technológia sajátosságából adódóan nem állandó. -
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez pár órával ezelőtt ugyanezekkel a sávokkal még 300Mbit körül volt.
Scriptek sajna nem működnek!
Elküldtem a panaszt a Yettelnek kíváncsi vagyok megint leráznak e..
Képeket csatoltam -
Dave1984
őstag
Nálam meg kezdődik megint
Újra írtam a Yettelnek....
Otthonet nél ez a sebesség kevés... -
4Grider
félisten
válasz
robag93
üzenetére
Az csak az adott helyszín ismeretében mondható meg. Pl. tudni kéne, hogy most mit érsz el és milyen térerővel. A TP-Linkre ui. lehet külső antennát szerelni. De ha jó jelerősséged/jelminőséged van, akkor a külső antennával akár még ronthatsz is rajta. Az is lényeges, hogy mennyire terheled (használsz-e pl. torrentet). Lényeges, hogy easymesh-t ismerő ap-d van-e (ahhoz kifejezetten ajánlanám, bár az NX200-nak alapból nem olyan nagy sávszélességű a wlan-ja, mint papiron a TCL-nek). És így tovább.
-
Poccc97
tag
Tudom, BB topikba is mehetne, de aki szeretne egy jó 5G routert, annak tudom ajánlani. Nekem NX510V van eMAG-tól, hasonló árban vettem:
[link] -
Franko49
tag
Üdv! Most költöztünk és az új lakásba egyéb okok miatt nincs lehetőség vezetékes netet kötni. Van egy Synology RT1900AC routerem, ami képes simet fogadni. Kérhetek ajánlást valami jó korlátlan mobilnetes simre?
-
Dave1984
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem,hanem hogy mindenkinek estére is otthoni netnek értelmezhető sebessége maradjon!
Szerk : Sehol máshol nem találkoztam ilyen sebesség beeséssel, mint Szekszárdon,nem mondom kétszer hogy nem az az oka hogy szinte csak N28as cellák vannak, és nem N78 minden cellán, mint máshol! -
-
Dave1984
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Ott helyezkedik el,kb légvonalban 50M re van a cella,csak egy panelház áll előttem.
Ennél jobb térerőt nem tudtam találni nálam, fokozatosan lassul hétről hétre a sebesség, főleg hétvégén.
még 200mbit körül ok,de 100
Itt egyébként szerintem azért is túlterhelt az 5G,mert a városban csak 2 cellárol sugároznak N78 al, többi helyen N28van
Felmondás opciót még átkell gondolom,mert akkor bukom a Prime előfizetésre kapott 30% kedvezményt.
Szóval akkor mindent meg kell szüntetnem ami Yettel.. -
4Grider
félisten
válasz
Dave1984
üzenetére
Olyan irányba néző ablak közelébe helyezed el az 5G eszközöd, ami az aau felé néz.
Az értékeid így is erős közepesek/jók, szóval ott inkább helyi túlterhelés lesz (esetleg a tornyon az optikai betáp hiánya).
Reklamálni reklamálhatsz, de ha ez lépcsőzetesen alakult ki (a terhelés növekedésének függvényében), akkor max. elengednek majd kötbér nélkül. -
Dave1984
őstag
Na ez már az a sebesség ami nem elég itthonra
Mit tudok tenni, illetve Otthonet elofizetésnél ennél a sebességnél már lehet reklamálni?
-
mrots
tag
"illetve ha zavart is okozna ez mit jelentene a gyakorlatban?"
Azt jelenti, hogy egy olyan frekvencian sugarzol, ami engedelykoteles es nincs ra engedelyed. Elore nem fogja senki megmondani, hogy zavart okoz-e, de a mobilhalozat(ok) erzekelhetik az uj sugarzast. A BTS-ek frekvenciait es teljesitmenyeit mernokok tervezik meg es ha az eredmeny nem az, mint ami a terv, akkor elkezdik keresni a hiba okat. Vegso esetben kimegy egy merokocsi (nem feltetlen a mobilcege, lehet az NMHH is) ami bemeri a jel forrasat, megtalaljak es vegigkovetik, hova megy a kabel. Azt most fejbol nem tudom megmondani, hogy az illegalis sugarzas az szabalysertes-e vagy buncselekmeny, a helyedben ennek elotte utananeznek.
-
4Grider
félisten
Mind a B28-at, mind a B20-at csak a szolgáltató használhatja, a rendszer úgy van kialakítva, hogy tudnia kell minden, a frekvenciasávjait használó aktív eszközről, különben azok zavarni fogják a hálózatát. Nyilván nem mindegy az adóteljesítmény, csak éppen a hazai jogszabály 1 nW-ot sem engedélyez.
B20 = 800 MHz, B28 = 700 MHz. Minél alacsonyabb a frekvencia, annál jobban terjed eldugottabb/távolibb helyek felé. -
ioles
csendes tag
Egy póznára gondoltam ott a vevő oldali antenna, majd a 15m-re lévő alsó pontra vinném, ahol a belső antenna lenne, és ott lenne megtáplálva az erősítő, semmi különös. Vételi ponton van tűrhető vétel, alsó ponton már szinte semmi, ott menne az erősítő, csak amikor ott vagyok. Kérdés az lenne a B20 miért nem jó, B28 mitől jobb?
Illetve ha olykor pár órára üzemeltetném, ez nagy zavart okozna-e a helyi hálózatban (pár óra hetente), illetve ha zavart is okozna ez mit jelentene a gyakorlatban? Vajon egy ilyen egység, minden B20 as hálózaton üzemelő 4G telefont elláthatna nettel? (Yettel, Voda is egy időben)? -
ioles
csendes tag
Igazándiból van B28 is, de B20 lett volna ajoker (az mindegyik szolgáltató közelebbi tornyán ad), De alapvetően B28 is megoldható.
Valóban a térerő Fos, ha elkapja valamennyire megy, (pl: emelkedő tetején pár méterre, de ha arréb megy az ember ott nincs). Tehát egy póznára raknám fel a vevőt, alsó pontra az adót.
Egy példa amire gondoltam:
ANNTLENT cell phone signal booster 4G LTE cellular repeater 4G 800MHz band 20 GS | eBay.de
Ha már ismételné azt a jelet ami egy magaslati ponton van ahol a vevő lenne, az már segítség lenne. Ezért kérdem a tapasztalatokat. -
ioles
csendes tag
Sziasztok,
Esetleg próbált már használni bárki bármilyen Mobile Signal boostert (otthoni, pl: amazon, ali, ebay). Engem a B20 érdekelne első körben (egy kieső részen, térerő határán)
Tudom szürke zóna, de hátha van tapasztalat vele. Esetleg más megoldás a B20 vételére? (Irányatott nagyobb antenna önmagában kevés volt, se modem se telóval nem ment)
Ott tartok, hogy kipróbálnám a dolgot, valami egyszerűbb szettel. Ehhez esetleg tippek, linkek, tanácsok jól jönnének.
Köszi a tippeket előre is! -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Még mindig a küf csomagjai vannak a legjobb ár érték arányban, ha nem kell hűségidő? Leginkább mobilnet kellene, havi 50-100 GB elég lenne. Jelenleg tuti one-s vagyok, kevés telefonálással, 500 gb nettel, de ez sok így. (routerbe szoktam tenni még a kártyát, onnan osztom pubg gamelésre)
-
tlala
addikt
Nagyon köszi!
-
4Grider
félisten
-
tlala
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi a választ, picit összetett a porbléma.

Megérkezett a kínai telefonom (Vivo X200 Ultra).
Egy One alapú flottában vagyok, 5G nélkül. Ki szeretném próbálni, hogy egyáltalán felengedik-e 5G-re, illetve ha a 2. kártya jobban működik a nyaralómban, mint ez a nyomorult One, akkor meg is tartanám hosszabb távon is.
Szóval az adatmennyiség 10 hónapon át 0 lenne, de nyáron 2 hónapig akár 40-50GB/hó körül. -
tlala
addikt
Milyen 5G képes feltöltőkártyát érdemes most venni, ha kizárólag adatra használnám?
"Olcsóflottás" verzió is érdekel.
Köszi. -
RoyalAirForc
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
POC rádió vígan megy 2G-n...
-
mrots
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A velemenyed tiszteletben tartasa mellett en megis inkabb a tenyeknek hiszek.
-
donjohnson
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
biztos vagy benne?
tedd a telefont 2g only módba és megjelenik egy E betű (Edge, a GPRS utáni technológia), az állapotjelző soron.
kb 5 percig tölt egy weboldalt, de ha kivárod, akkor betölti. -
mrots
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Egyreszt az, hogy hanyan hasznaljak, az fuggetlen attol, hogy a technologia mit tud vagy mire kepes. Lehet 2G-n netezni? Lehet. Tehat passzol. Masreszt peldaul nekem is vannak meg cisco routereim amiben meg 3G HWIC van a tavoli menedzsment eleresre a vezetekes internet hibaja eseten, diagnosztikara. Nem orulok, hogy a 3G megszunt, es azota a kapcsolat 2G-n at megy, de egyreszt mukodik (konzolon parancsokat kiadni vegulis jol lehet 2G-n is) masreszt nem jartam meg arra, hogy kicsereljem LTE-s EHWIC-re.
Szoval igen, van aki.
-
bociusz
aktív tag
A Yettel-Telekom közös 2G hálózat 2026 Q1-ben, több hullámban indul.
216 25 lesz az MCC-MNC kódja.
-
bociusz
aktív tag
Élőben követhető a magyarországi 2G lekapcsolásról szervezett konferencia.
Ami eddig elhangzott, hogy nagyjából még 1,3 millió olyan telefon van aktív használatban, ami nem VoLTE képes.
Pontos céldátum még nincs, jelenleg 2028-2030 körülre tervezett. -
Poccc97
tag
válasz
desolator
üzenetére
Ha 4G+-t ír, akkor CA-ban van, érdemes használnod a Huawei scriptet.

Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Home server / házi szerver építése
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest