-
14578 - 14501
14578 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 01:05 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
-
Tiger.
nagyúr
-
icemad
nagyúr
-
Sketch001
aktív tag
-
Tiger.
nagyúr
-
ptesza
senior tag
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok.
Van itt valakinek 3 d nyomtatója?
Esetleg nyomtatna nekem valamit? -
NF-
aktív tag
-
Imy
veterán
-
katyilkadr
tag
-
icecave
nagyúr
Nagyon köszönöm!
-
doc
nagyúr
-
icecave
nagyúr
Nem vagyok gép előtt, valaki kérem írja meg, a bambu stúdióban milyen gyártói filament profilok vannak a Bambu lsbb mellett? Esun, meg sunlu, amire emlékszem hirtelen.
-
doc
nagyúr
-
NF-
aktív tag
Működik nálatok Mac-en a Bambu Studio 2.7.1.57? Nálam nem nyit meg projekteket, ha makerworldről nyitnék valamit akkor vagy el sem indul, vagy elindul és csontra fagy.
-
Sketch001
aktív tag
-
Emunem
őstag
-
icecave
nagyúr
Boostom elfogott, de likeoltam, könyvjelzőztem, ha nem tabletről leszek töltöm is.
Jobbulást! -
oba
addikt
Like, letöltés ment. Anyukádnak jobbulást!
-
doc
nagyúr
-
poli27
Topikgazda
-
2thletme2day
őstag
A direkt extruderre értettem a problémákat. A bowdenest elfogadom olyannak amilyen, úgyis csak supportnak használom vagy nagyon ritkán más színű betéthez.
Minőségi problémák: látható VFA, bulge / ghosting /ringing, és inkonzisztens extrudálás. Persze anyagfüggő, hogy ezek mennyire látszanak, de nem sokkal korábban a P1S-sel is ugyanezeket az anyagokat nyomtattam, és az szebb eredményt produkált.
Volt olyan probléma, amihez a slicerben elég volt pár dolgot átállítani, de fura, hogy a gyári profilban ilyen bénaság van és nem volt egyszerű rájönni.Még nem merültem bele a hardveres lehetőségekbe (szíjfeszesség, az ingatag lábak kiváltása, extruder feszessége, mittomén), de valahogy azt reméltem, hogy gyárilag pöpecül lesz beállítva egy ilyen szintű nyomtató. Illetve az extruder feszítőcsavarján már kellett állítanom, mert a fullra betekert állapotot nem igazán szerette az egyik TPU-m (ami persze a P1S-sel tökéletesen ment mindenféle piszkálás nélkül).
Nekem most X2D-m van. Előtte volt P1S, utána X1C. Nagyon sokat nem nyomtattam még vele de nekem eddig jobbak tűnik a nyomtatási minőség mint az előző kettője. ASA nyomtatásnál a fűtött tér miatt erősebb a nyomtatót tárgy érzetre. Nyomtattám kocsiba egy telefontartót ami gömbfejre megy rá. Amit korábban nyomtattam X1C-vel, az a fej a szorítós részénél megrepedt amikor rányomtam a gömb részre. Mostani X2D-vel nyomtatott verziónál ez nem történt most meg. Ugyanaz az anyag, ugyanaz a fájl. Az anya rész pedig hónapokkal később ugyan de elvált az egyik rétegnél így azt újra kellett most nyotmatnom. Az majd kiderül késöbb, hogy tartósabb-e. Érzetre nekem ezek a mostani tárgyak erösebbnek tűnnek. Most petg-cf-et nyomtatok. Tudom, a CF sokmindent eltakar de ezek a tárgyak nekem tökéletesnek tűnnek. Pl szintén. Nem látszik VGA pedig dobozt nyomtattam aminek a falán elég markáns tud lenni a jelenség. Jelenleg azt mondom, hogy van különbség nyomtatási minőségben az X2D javára de azt hozzáteszem, hogy olyan rettenetesen sokat még nem nyomtattam vele.
-
snowman
tag
A direkt extruderre értettem a problémákat. A bowdenest elfogadom olyannak amilyen, úgyis csak supportnak használom vagy nagyon ritkán más színű betéthez.
Minőségi problémák: látható VFA, bulge / ghosting /ringing, és inkonzisztens extrudálás. Persze anyagfüggő, hogy ezek mennyire látszanak, de nem sokkal korábban a P1S-sel is ugyanezeket az anyagokat nyomtattam, és az szebb eredményt produkált.
Volt olyan probléma, amihez a slicerben elég volt pár dolgot átállítani, de fura, hogy a gyári profilban ilyen bénaság van és nem volt egyszerű rájönni.Még nem merültem bele a hardveres lehetőségekbe (szíjfeszesség, az ingatag lábak kiváltása, extruder feszessége, mittomén), de valahogy azt reméltem, hogy gyárilag pöpecül lesz beállítva egy ilyen szintű nyomtató. Illetve az extruder feszítőcsavarján már kellett állítanom, mert a fullra betekert állapotot nem igazán szerette az egyik TPU-m (ami persze a P1S-sel tökéletesen ment mindenféle piszkálás nélkül).
-
Imy
veterán
P1S után semmi sem upgrade, ami 256-os lapméretű, csak mondom. H2S a nyerő, X2D nekem nem kell, meg túl bonyolult ott már a fej és H2D feleslegesen drága is. Valamint a H2S nyomtatójuk nyomtat állítólag a leggyorsabban. Nekem még mindig ez a nyerő. Várom a black friday-t

(egyébként van egy eladó gyári fóliás 256-os bambu pei lapom, ha érdekel valakit jóáron)
1 szín nyomtatására, és ha nagy nyomtató tér kell, akkor egyértelmű a H2S.
-
JasL
őstag
P1S után semmi sem upgrade, ami 256-os lapméretű, csak mondom. H2S a nyerő, X2D nekem nem kell, meg túl bonyolult ott már a fej és H2D feleslegesen drága is. Valamint a H2S nyomtatójuk nyomtat állítólag a leggyorsabban. Nekem még mindig ez a nyerő. Várom a black friday-t

(egyébként van egy eladó gyári fóliás 256-os bambu pei lapom, ha érdekel valakit jóáron)
-
Sketch001
aktív tag
Ha a bowden extrudert megtudná csinálni bárki hogy olyan pontos és gyors legyen mint a direkt verziója, akkor kb le lehetne harmadolni a fej tömeget. De sajnos ez szerintem nem igazán várható mostanában ...
-
Emunem
őstag
mondjuk legtöbb yt-er azok elsöszériás gépekkel teszteltek, lehet a késöbbi modelleken sf oldalról jön a javítá, ami kompenzálja ezeket...
-
Imy
veterán
nem 1pes tiktok videó, de egész jó kis átfogó összefoglaló/teszt X2D-röl
[link] 40p youtube, brace yourself (nem reklám/promó) 10:30 nál benchy mind2 fejböl
Amiket eddig láttam redditen panaszok, az főként a fej nem-túl-egyszerű szétszedése ha egy filament darab beragad az extruder közé.
A többi kb vagy user hiba (nem olvasunk wiki-felhasználó útmutató mert az már ciki?) vagy ha épp kifog szegény új tulaj egy épp hibás darabot.
Igaz nem "valódi" dupla fejes, de nem is kerül annyiba mint egy H2D.Egy lehetséges következő upgradnek A1 miniröl nagyon gondolkodom rajta, főleg mert már egyre többször lenne jó technikai filamentböl is 1-1 dolog (ASA, ABS, Nylon) és ezeknél a fűtött tér, meg a jobb szellőzés pl egy P2S hez képest azért nagy előny.
A másodlagos fúvóka meg támaszhoz pont tökéletes is lenne.Szóval ha nem többszínű nyomtatás a cél, tökéletes gépnek tűnik eddig.
De azért figyelemmel kísérem meg engem is érdekel milyen negatív tapasztalatok/hibái vannak a gépnek
X2D nekem is szimpatikus, ha egyszer összejön rá a kupon, akkor lehet veszek technikai filamentek nyomtatására. Bent H2D vagy C üzemel a nappaliban, de azokban ASA, ABS-t nem nyomtatok, mert nem akarom a gőzüket szívni. Mondjuk technikai filament ritkán kell, de akkor meg menjen kint a garázsban.
-
Arageus
tag
nem 1pes tiktok videó, de egész jó kis átfogó összefoglaló/teszt X2D-röl
[link] 40p youtube, brace yourself (nem reklám/promó) 10:30 nál benchy mind2 fejböl
Amiket eddig láttam redditen panaszok, az főként a fej nem-túl-egyszerű szétszedése ha egy filament darab beragad az extruder közé.
A többi kb vagy user hiba (nem olvasunk wiki-felhasználó útmutató mert az már ciki?) vagy ha épp kifog szegény új tulaj egy épp hibás darabot.
Igaz nem "valódi" dupla fejes, de nem is kerül annyiba mint egy H2D.Egy lehetséges következő upgradnek A1 miniröl nagyon gondolkodom rajta, főleg mert már egyre többször lenne jó technikai filamentböl is 1-1 dolog (ASA, ABS, Nylon) és ezeknél a fűtött tér, meg a jobb szellőzés pl egy P2S hez képest azért nagy előny.
A másodlagos fúvóka meg támaszhoz pont tökéletes is lenne.Szóval ha nem többszínű nyomtatás a cél, tökéletes gépnek tűnik eddig.
De azért figyelemmel kísérem meg engem is érdekel milyen negatív tapasztalatok/hibái vannak a gépnek
-
Joshi
titán
Az X2D nekem nem adta a "nagyon megérte váltani P1S-ről" érzést.
A nyomtatási minősége jelenleg szerintem nem éri el az előd szintjét, ezen remélem még javíthatnak szoftveresen. Panaszkodnak is rá a juzerek.
Tud automatikus flow dynamics kalibrációt, viszont TPU-nál ez és a manuális is használhatatlan és csak próbálgatással lehet belőni egy megfelelő értéket. P1-nél ez sima ügy volt.
Valamint ha netán baj van a direkt extruderrel és szét kell szedni (beletört a fila, stb.) akkor azt nem kívánom senkinek.Az X2D ABS/ASA-val sokkal szebb minőséget produkál mint a P1S. PLA-nál se vettem észre különösebben minőségbeli különbséget. A baloldali bovdenes fejre mondják hogy kicsit gyengébb minőségben nyomtat, illetve hogy lassabb.
-
poli27
Topikgazda
-
Imy
veterán
A nyomtatási minősége jelenleg szerintem nem éri el az előd szintjét, ezen remélem még javíthatnak szoftveresen. Panaszkodnak is rá a juzerek.
Tud automatikus flow dynamics kalibrációt, viszont TPU-nál ez és a manuális is használhatatlan és csak próbálgatással lehet belőni egy megfelelő értéket. P1-nél ez sima ügy volt.
Valamint ha netán baj van a direkt extruderrel és szét kell szedni (beletört a fila, stb.) akkor azt nem kívánom senkinek.X2D problémái engem is érdekelnének.
-
cstibikeee
csendes tag
-
doc
nagyúr
Valamint ha netán baj van a direkt extruderrel és szét kell szedni (beletört a fila, stb.) akkor azt nem kívánom senkinek.Milyen minosegu problémákat tapasztaltál? Mindketto fejjel?
-
snowman
tag
Valamint ha netán baj van a direkt extruderrel és szét kell szedni (beletört a fila, stb.) akkor azt nem kívánom senkinek. -
Imy
veterán
-
NF-
aktív tag
Köszönöm a videót. Végigcsináltam mindent amit a videóban csináltál de valami nálam nem kerek. Szeletelés előtt ilyen.

Szeletelés után pedig.

Előkészítésnél még a törlő torony is látszik, aztán szeletelés után már az sem.
Valami külön be van színezve, látszik a objektumlistán levő ikonokból. Küldd át a 3mf fájlt és megcsinálom
-
2thletme2day
őstag
Köszönöm a videót. Végigcsináltam mindent amit a videóban csináltál de valami nálam nem kerek. Szeletelés előtt ilyen.

Szeletelés után pedig.

Előkészítésnél még a törlő torony is látszik, aztán szeletelés után már az sem.
-
NF-
aktív tag
-
NF-
aktív tag
Engem meglepett, hogy került bele vágó funkció is, lehet hozzá külön venni vágófejet. Kíváncsi vagyok majd az éles tesztekre, hogy milyen erővel és milyen anyagokat milyen vastagságban tud vágni. Egy ideje agyalok már egy plotter vágó gépen, de ha ez az A2L féle megoldás is tudna pl. bőrt vágni, amire én használnám, akkor egy gépben meglenne a két eszközöm. De az még jobb és egyszerűbb lenne ha az A1-hez is adnának ki ilyen vágó cuccot
Ez a vágó modul már jó ideje elérhető. De eddig csak H2 gépekkel lehetett használni. Nekem is van. Többek közt papírt, öntapadós matricákat, vinylt, textilre vasalható htv-t, bőr lehet vele vágni. Itt van hozzá néhány anyag: https://eu.store.bambulab.com/collections/blade-cutting-material
-
NF-
aktív tag
Hogyan tudom megoldani Bambu Studio-ban, hogy egy doboz tetejére szöveget más színnel nyomtassa? Beírom a szöveget a text menüben, beállítom stb de az istennek nem akarja külön színnel mutatni a szeletelő pedig külön szín van beállítva neki. A másik,hogy valamiért mindenáron valamennyire ki akarja emelni a szöveget.
Csináltam neked egy videót, én kb. valahogy így csinálnám: https://youtu.be/DaDnQpSNqZc
Nem tudom, hogy hogyan adod hozzá a szöveget, de ha módosítod a típusát part-ról modifierre, akkor biztosan nem fog kilógni. -
Joshi
titán
-
oba
addikt
Engem meglepett, hogy került bele vágó funkció is, lehet hozzá külön venni vágófejet. Kíváncsi vagyok majd az éles tesztekre, hogy milyen erővel és milyen anyagokat milyen vastagságban tud vágni. Egy ideje agyalok már egy plotter vágó gépen, de ha ez az A2L féle megoldás is tudna pl. bőrt vágni, amire én használnám, akkor egy gépben meglenne a két eszközöm. De az még jobb és egyszerűbb lenne ha az A1-hez is adnának ki ilyen vágó cuccot
-
2thletme2day
őstag
Hogyan tudom megoldani Bambu Studio-ban, hogy egy doboz tetejére szöveget más színnel nyomtassa? Beírom a szöveget a text menüben, beállítom stb de az istennek nem akarja külön színnel mutatni a szeletelő pedig külön szín van beállítva neki. A másik,hogy valamiért mindenáron valamennyire ki akarja emelni a szöveget.
-
NF-
aktív tag
-
doc
nagyúr
-
NF-
aktív tag
-
Joshi
titán
-
Imy
veterán
Rendelt valaki mostanában nyomtatót? Milyen gyorsan ér ki?
Ma rendeltem, de már kaptam fedexes trackinget (elvileg cseh országból jön). Cs-P nem leszek otthon, azért rendeltem ma, hogy nehogy ideérjen a héten... -
JasL
őstag
Azért érdemes várni a következő nagy építőterű bambu nyomtatóra, mert megkapja az új fejlesztéseket is, pl ami X2D-ben van, az elég hasznos. Remélem lesz vmi értelmes H3S féleség még idén.
-
Vesa
veterán
+Imy
Szuper, akkor azt hiszem ez lesz a következő nyomtatóm. Bár megharagudtam a Bambura a szofver körüli problémák miatt, egyelőre nem látok komoly kihívót. A Snapmaker színes nyomtatásban jobb és gyorsabb, de kb. minden másban alatta marad, így az sem alternatíva. Egyelőre. Nekem pedig csak hobbira kell, nem gyártok semmit. -
Joshi
titán
Plusz a kamra fűtés, a kétoldali AUX ventit, rendes szellőztetés stb... Ha kevés a budget akkor persze jó a P2S de 100€ difit szerintem simán megér az amivel többet tud az X2D.
Ma beüzemeltem én is az X2D-t. Azta, hogy mennyivel halkabb az X1C-nél vagy a P1 S-nél. Ez volt az egyik ok amiért megvettem ezt a nyotmatót és azt kell mondanom, hogy sokkal halkabb mint az elődök. Sokat nem nyomtattám még vele. Csak 2 rövidebb ASA nyomtatás ment rajta keresztül de sima liba volt. Azért a szűrő ellenére érezni az ASA szagát nyomtatás közben de nem olyan zavaró. Főleg, hogy kint a garázsban dolgozik jelenleg.
Én már nagyon sok mindent nyomtattam vele, de a P1S-hez képest sokkal jobb nyomtató az X2D. Gondolom zajban már a P2S is jó, csak hát azért azt árban lejjebb kellene vinni. Én azért csaptam le az X2D-re, mert árban szerintem most verhetetlen főleg Combo-ban.
-
2thletme2day
őstag
Plusz a kamra fűtés, a kétoldali AUX ventit, rendes szellőztetés stb... Ha kevés a budget akkor persze jó a P2S de 100€ difit szerintem simán megér az amivel többet tud az X2D.
Ma beüzemeltem én is az X2D-t. Azta, hogy mennyivel halkabb az X1C-nél vagy a P1 S-nél. Ez volt az egyik ok amiért megvettem ezt a nyotmatót és azt kell mondanom, hogy sokkal halkabb mint az elődök. Sokat nem nyomtattám még vele. Csak 2 rövidebb ASA nyomtatás ment rajta keresztül de sima liba volt. Azért a szűrő ellenére érezni az ASA szagát nyomtatás közben de nem olyan zavaró. Főleg, hogy kint a garázsban dolgozik jelenleg.
-
Joshi
titán
-
Imy
veterán
-
Joshi
titán
-
Imy
veterán
-
Vesa
veterán
A H szériás gépeik jók, csak drágák. Mondjuk az S az nagyon best buy, ha valaki egy színnel akar nyomtatni.
A Bambu nem olcsó, de cserébe egész jó nyomtató szerintem.
Kíváncsi vagyok mit alkotnak, tavaly a H2D-t 2025. március 25-én, a H2C-t pedig november 18-án mutatták be. Igen benne van még a fél év, hogy legyen új. De ha kijönne, akkor sem venném meg, mert jobb ha tesztelik, hogy milyen. H2C-ről sok vélemény nincs, valószínű azért, mert drága.X2D? Én azt nézegetem most a P1S helyett. A kétfejes H lenne a legjobb, de annyit nem költök 3D nyomtatásra.
-
Imy
veterán
Bennem nagyon kérdésessé vált, hogy a bambu nyomtatók megérik-e az árukat mostanában, és a fejlesztési irányok sem olyan egetverőek, mint régen, nagyon kevés értelmes dolgot tettek le mostanában az asztalra. Szerintem meg kell várnom az őszt vagy telet, hogy durrantsanak újra valami értelmeset, olyankortájt szoktak ilyeneket művelni + BF-ezik a régieket. Fél év hamar elmegy!
A H szériás gépeik jók, csak drágák. Mondjuk az S az nagyon best buy, ha valaki egy színnel akar nyomtatni.
A Bambu nem olcsó, de cserébe egész jó nyomtató szerintem.
Kíváncsi vagyok mit alkotnak, tavaly a H2D-t 2025. március 25-én, a H2C-t pedig november 18-án mutatták be. Igen benne van még a fél év, hogy legyen új. De ha kijönne, akkor sem venném meg, mert jobb ha tesztelik, hogy milyen. H2C-ről sok vélemény nincs, valószínű azért, mert drága. -
NF-
aktív tag
Az igaz, a kés az nem bírja sokat, én eddig 6-ot cseréltem, kb 120 üdvötlő kártyát, és kb 20 matricát végtam ki. Már lapot is cseréltem, mert nem taapdt.
Mondjuk a MW-ről kértem, és kaptam 1 szett pengét, és egy szett platet is.
Az a szerencsém, hogy pénzbe korábban sem került, csak kuponba.Filcet már próbáltad? Pl filcet sem lehet venni külön, csak amit adtak.
Illetve a Birdseye kamerát sem lehet még utólag felszerelni, pedig ígérik, hogy elérhető lesz majd a pozícionáláshoz.
Filcet egyszer próbáltam, nem sok értelmét látom.
Redditen olvastam, hogy a H2(nem emlékszem hogy S/D/C) legújabb béta firmwareében már van birdeye kamerához lézer modul nélküli kalibralas. -
JasL
őstag
Bennem nagyon kérdésessé vált, hogy a bambu nyomtatók megérik-e az árukat mostanában, és a fejlesztési irányok sem olyan egetverőek, mint régen, nagyon kevés értelmes dolgot tettek le mostanában az asztalra. Szerintem meg kell várnom az őszt vagy telet, hogy durrantsanak újra valami értelmeset, olyankortájt szoktak ilyeneket művelni + BF-ezik a régieket. Fél év hamar elmegy!
-
Imy
veterán
A modul olcsó, de bele a kés brutálisan drága ahhoz képest hogy mennyit bír. Most vágtam egyetlen betűsort, Carbon effektek matricából. 30x270mm méretű volt az egész, négy betű. Új kést tettem bele, kivágta. Akartam újra kivágni, ott már csak egy betűt vágott ki, a többit nem. Cserélhettem a kést újra.
Az igaz, a kés az nem bírja sokat, én eddig 6-ot cseréltem, kb 120 üdvötlő kártyát, és kb 20 matricát végtam ki. Már lapot is cseréltem, mert nem taapdt.
Mondjuk a MW-ről kértem, és kaptam 1 szett pengét, és egy szett platet is.
Az a szerencsém, hogy pénzbe korábban sem került, csak kuponba.Filcet már próbáltad? Pl filcet sem lehet venni külön, csak amit adtak.
Illetve a Birdseye kamerát sem lehet még utólag felszerelni, pedig ígérik, hogy elérhető lesz majd a pozícionáláshoz.
-
NF-
aktív tag
A modul olcsó, de bele a kés brutálisan drága ahhoz képest hogy mennyit bír. Most vágtam egyetlen betűsort, Carbon effektek matricából. 30x270mm méretű volt az egész, négy betű. Új kést tettem bele, kivágta. Akartam újra kivágni, ott már csak egy betűt vágott ki, a többit nem. Cserélhettem a kést újra.
-
Imy
veterán
A Bambunak is ilyen megoldást kellett volna eszközölnie, a vortec lehet nem a legjobb megoldás. És a snapmaker gyorsabb is többszínű nyomtatás esetében.
-
Sketch001
aktív tag
Egy trón se állt örökké... És mindig van egy új, jobb, modernebb modell csak egy hajszállal a horizont alatt
-
JasL
őstag
Én most minden 3D nyomtatóm eladtam, kölcsönbe van csak nálam egy prusa mk3s, vegszukseg esetere. H2S az alom, de ez a snapmaker u1 hype nagyon elbizonytalanit, hogy a bambu trónja sziklaszilárd-e.
-
Imy
veterán
Én azt gondolom, hogy a Bambu marad a saját Vortex rendszerénél, hiszen a H2C-vel már ezt kialakították. Mindenesetre igen, jobb lenne a fejcsere ahogy az U1, vagy Flashforge is csinálta.
#14494 JasL
Niche piac?
Nem sok duplafejes nyomtató kapható ekkora méretben, ennyiért, szóval abszolút megérné, ráadásul nem egy kiherélt másodlagos AUX fúvókával rendelkezik.....Azt hiszem ezzel az A2L-el megint mellé lőnek.
Max abban éri meg, hogy nagyobb a munkaterület, már ha ez valakinek létfontosságú
Jó persze ott a vágó modul, de hányan is használják az H szériánál?
A vágó modul olcsó, ha van valakinek H szériája, akkor már annyit megér. És szerintem jópofa dolgokat lehet belőle, vele készíteni. A modellek számí is nő, azért kértek tőlem is modelleket a makerwordösök.
-
blountex
senior tag
Lehetséges, hogy vágó modult kap, mert pár hete leveleztem a MW-el, és felkértek több vágós modell készítésére. Cserébe küldtek pár anyagot, amit használjak fel tervezéshez. 200 vágós modellt ígértem nekik év végére, akkor 90 modellem volt, mostanra 114 db-ra növeltem.
Amúgy kíváncsi leszek az árára, hogy hova lövik be. Szerintem ezzel is szép piacot fognak, már szinte mindenre van megoldásuk. H2C-t tervezek rendelni, de arra lszek kíváncsi mikor csinálnak fejcserét, a toolcsere lehet nem a legjobb megoldás.
Én azt gondolom, hogy a Bambu marad a saját Vortex rendszerénél, hiszen a H2C-vel már ezt kialakították. Mindenesetre igen, jobb lenne a fejcsere ahogy az U1, vagy Flashforge is csinálta.
#14494 JasL
Niche piac?
Nem sok duplafejes nyomtató kapható ekkora méretben, ennyiért, szóval abszolút megérné, ráadásul nem egy kiherélt másodlagos AUX fúvókával rendelkezik.....Azt hiszem ezzel az A2L-el megint mellé lőnek.
Max abban éri meg, hogy nagyobb a munkaterület, már ha ez valakinek létfontosságú
Jó persze ott a vágó modul, de hányan is használják az H szériánál?
-
TomMusic
őstag
-
Emunem
őstag
-
NF-
aktív tag
Szerinted van valami "hátsó szándék", hogy az A2L-nél a plate tempet levették 80 fokra?
Szerintem csak egyszerűen nincs értelme a 100 Celsius fokos tárgyasztalnak. A nyitott kialakítás miatt a nyomtató nem tud olyan anyagot nyomtatni aminek szüksége lenne a 100 fokos asztalra.
-
Arageus
tag
Szerinted van valami "hátsó szándék", hogy az A2L-nél a plate tempet levették 80 fokra?
Nagyobb tálca = nagyobb felület amit aktívan fűteni/melegen kell tartani.
Vagy drága lenne ehhez a megfelelő elektronika, vagy már meglévő alkatrészekböl dolgoznak amik nem bírnák a többlet felületet stabilan fűteni. de ez csak tipp.Hátha ez az A2 nem kapja meg ugyan azokat a táp áramköröket mint a híres NTC alkatrészes A1
bár cégeket ismerve, azért szeretnek minnél több már előzőleg kész termékrészt/alkatrészt felhasználni újabb gépekbe, némileg módosult külcsíny, 1-2 szemfényvesztő feature, aztán lehet eladni új áron.
De lássuk be, ránézésre simán A1, csak nagyobb tálcát kapott meg fej módosítva lehet hogy rá lehessen rakni a vágó kiegészítőt. Majd első tesztek után kifog derülni mit rejt belül a gépecske -
katyilkadr
tag
-
Imy
veterán
-
doc
nagyúr
Lehetséges, hogy vágó modult kap, mert pár hete leveleztem a MW-el, és felkértek több vágós modell készítésére. Cserébe küldtek pár anyagot, amit használjak fel tervezéshez. 200 vágós modellt ígértem nekik év végére, akkor 90 modellem volt, mostanra 114 db-ra növeltem.
Amúgy kíváncsi leszek az árára, hogy hova lövik be. Szerintem ezzel is szép piacot fognak, már szinte mindenre van megoldásuk. H2C-t tervezek rendelni, de arra lszek kíváncsi mikor csinálnak fejcserét, a toolcsere lehet nem a legjobb megoldás.
Wow, grat

Milyen jelleguek ezek a modellek? Egyaltalan mit tud vagni ez a cucc, matricat, vagy mast is? -
Imy
veterán
-
Pulsar
veterán
-
NF-
aktív tag
Lehet, hogy igazam lesz és tényleg vágó/rajzoló modult pakolnak az A2L-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
14578 - 14501
14578 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Eredeti játékok OFF topik
- Elden Ring
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Windows 11
- Formula-1
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 2020 évi 10. gen core i5 CPU-s notebook AkciÓÓ
- Apple MacBook Pro 2018 évi 8. gen core i7 CPU-s notebook AkciÓÓ!
- Ultra AM5 Gamer - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 Ti / 16GB DDR5 / 512GB NVME + 007 First Light ajándék!
- MacBook Air 13" M4 Sky Blue
- PALIT GeForce RTX 5070 White OC 12GB 3 év ALZA garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

)