- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Sketch001 #11372 üzenetére
igen, A1 Mini.
Szetkaptam, megneztem minden csavart, nem laza egyik sem (azert 1-2 fokot huztam azon amelyik engedte, ugy 'esszel' meghuzva).
Az tunt fel hogy a hotend legaljat nyomva a teteje egy hajszallal kiemelkedik, gondolom elhajlotta kerdes hogy ez ok vagy okozat...
Mindenesetre most beleraktam egy masik hotendet, kivancsi vagyok ehhez mit szol.Meg jo hogy multkor berendeltem build plate-et es hotendet is Alirol
-
doc
nagyúr
Na ennek nem örülök. Elég csúnyán belehúzott a fej a build plate-be, mi lehet ennek az oka? Kb egy hete csinaltam meg a gcode-os sarkonkenti szintezest, azóta is nyomtattam vele egy csomót hiba nélkül, erre ma csinaltam volna egy flow rate tesztet, és ezzel fogadott…
-
Vesa
veterán
válasz
cross56 #11366 üzenetére
Ha pedig AMS Light-od van, akkor még egyszerűbb megoldás.
-
Vesa
veterán
Mindig megállapítom, hogy ez a 0,2-es nozi mennyire szépen nyomtat már 0,10mm-en is, nem beszélve a 0,06-ról. Igaz, marha lassú, de van helyzet, ahol megéri.
-
Vesa
veterán
válasz
cross56 #11366 üzenetére
Egyszerűbb megoldás (200g filát és 5 óra nyomtatási időt talán még megér, de érzésem szerint teljesen felesleges a tartót kinyomtatni, és az viszi a legtöbb időt/anyagot. Egy ilyen tartót fából 2 perc alatt lehet helyettesíteni).
-
kavalkád
senior tag
válasz
cross56 #11363 üzenetére
ha nincs dobon rajta akkor kicsi az esélye hogy összekuszálódjon. nem írtad milyen anyag, de ha PLA/PETG akkor nem aggódnék a nedvesség miatt, főleg így nyáron.
nekem csak pár menet jött le múltkor, de olyan idétlenül tekertem vissza, hogy két-három menet keresztezte egymást, feszült a filament, eztán el is akadt, nem esett jó tökölni vele, széttéptem a papír dobot és ezt csináltam vele majd elhasználtam.
gyárthatsz olyan tekercselőt amit javasoltak, de gondolom láttad mennyi a filament igénye, plusz még hozzá idő, áram, csavar, anya, bizbasz, a matekkal ott leszel mintha kidobnád ezt a tekercset.
-
Sketch001
kezdő
válasz
snowman #11362 üzenetére
Ez várható volt, írták, mondták.
Az a baj hogy szerintem értelmesen nem tudják megcsinalni... Ha melegíted a plat /petgt amit a többség amsbol használ ugye az puhul. Eléggé. Ami nem akkora baj ha külső szárítót használsz, mert van helye és ideje hűlni. Amire az extruderbe ér régen jó már.
Az amsben meg azonnal melegen megy a first stage feederbe, aztán meg a belső hubba. Azon túl hogy deformalodik, a kerekeken el is akadhat... És ezzel max annyit tudnak kezdeni hogy jelentősen visszaveszik a hőmérsékletet, akkor meg nem szárít hatékonyan...
Én ezért se tervezek venni, az oké hogy a következő filament áll 4-6 órát az s4-ben, de a nyomtató azért nyomtasson már addig is... A ht helyett is e2 lesz valszeg, a ht sem kompatibilis cf/gf cuccokkal, ha meg a bypasson keresztül kell úgyis manuálisan kihuzni akkor inkább az e2 110 fokos hőmérséklete az izgibb nekem
-
snowman
tag
válasz
Sketch001 #11361 üzenetére
Egyelőre csalódás ez az AMS 2 Pro. Az csak egy dolog, hogy nem tud nyomtatás közben szárítani, de ez talán még változhat. De annyira nem tud, hogy ki is kell fűzni az összes filamentet a szárítás elindításához, továbbá csak a nyomtató menüjéből működik a szárítás funkció (amit ugye a P1-en rendkívül kellemes kezelni), a Bambu Studio-ból / Handy-ból nem.
Ennek fényében az AMS HT-t meg végképp nem értem, mert arra is ugyanezek vonatkoznak.
szerk: nem válasz akart lenni...
-
Sketch001
kezdő
válasz
poli27 #11360 üzenetére
Home assistant volt a terv kapcsolgatni, de mivel nem igazán tud 55 fok fölé menni a rendszer 100 fokos asztallal se, így igazából számomra fölösleges lesz a szabályozás. Az még a problémás petg nyomtatasoknal sem kell hidegebb legyen, ha asa - pa6 vonalon így sem lesz elég akkor majd kell nézni valami rendeset, aproert most ez játszani elég lesz
-
poli27
Topikgazda
válasz
Sketch001 #11359 üzenetére
Arra figyelj, hogy az elektronikát is szeparáld el, hogy ne tudjon annyi meleg odamenni annyira, van nyomtatható cucc fent hozzá, és érdemes a ventit is átforgatni, hogy kintről küldje be a hideg levegőt az elektronikára. Mert ugye alapba nem így van a venti...
Nekem ezt egy alis tuya switch vezérli, aminál van egy hőmérő.
-
Sketch001
kezdő
alis ptc kezmelegito tesztelés.... Egyelőre úgy néz ki hogy használható, gyorsabban fűt fel a nyomtatoter, és egész stabilan 50-55 fok körül tartja azt. Automatán kapcsolgat ki-be, úgyhogy sokkal melegebbet sajna nem tud. Viszont ez valszeg asa gf/cf szinten elég kell hogy legyen, ha nem, kap szigetelest, de azt elkerulnem...
-
Sketch001
kezdő
válasz
bigrob #11357 üzenetére
Mitől evidens? Szerintem nem hogy nem evidens, de a changelogot elnézve teljesen indokolatlan is. Se a nyomtatási sor sem az ams2 szárítás nem olyan funkció ami miatt sima egy lemezes nyomtatást meg kéne állítson "régi" szeletelővel. Vagy bármilyen szeletelővel.
főleg annak tükrében hogy a bs frissítések a 2-es óta ahogy nézem a fórumokat nem okoztak osztatlan lelkesedést és sikereket...
-
spider23
senior tag
P1S re jött valami frissítés most reggel. Érdemes felrakni?
-
Cleinor
tag
Sziasztok,
Elkészültem az első designommal!
19" es rack 1U modulok, A1 minivel nyomtatható méretben
Még több modult rakok fel később hozzá, szárnyaim próbálgatom, köszi a támogatást!
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Bátyámhoz elvittem a nyomtatót, majd egy bontatlan refill tekercset akart rátenni a dobra, de sajnos rosszul. Előre leszedte róla a műanyag rögzítő szalagokat, így nem tudta rátekerni a dob másik felét…sőt ezután le is ejtette az egészet, úgyhogy még jobban szétesett a tekercs.
Van valami egyszerű módja, vagy egy egyszerű szerkezet amivel visszalehetne tekerni a dobra a szálat? -
ParadoxH
aktív tag
Ha már téma volt:
-
doc
nagyúr
Kis kihagyas utan ujabb modell, amit ismet csak sajat igeny szult
Kanapera snack es taviranyito tarto -
ParadoxH
aktív tag
Kuponosok! Van anyáknapi promó bambu store-on
-
JasL
őstag
Jó lett így már. Persze érdemes elolvasni hozzá a bambu oldalán a v2.0 logot, mert vannak dolgok, amik elsőre bonyolultnak tűnnek. De van benne annyi javítás már, hogy megéri. Pl az organikus supportok generálásán is sokat javítottak, meg az interfész layereken is, szóval nem sima ráncfelvarrás ez már.
-
JasL
őstag
Kijött a v2 bambu studio javítása pár napja, és végre egyértelművé tett sok mindent, javította a logikai hibát az eszközkezelésben is (AMS). Törölhető a v1 installer.
-
Imy
veterán
válasz
poli27 #11333 üzenetére
Én is gondolkodtam a megvásárlásán, de lehet megvárom a véleményedet, mert nem tudtam megvenni most este.
Ma koradélután kaptam róla értesítést, hogy elérhető, de rámentem és nekem 159 eurót írt ki, szállítással 174 lett, majd nyomtam neki egy vásárlást, és azt írja out of stock. -
poli27
Topikgazda
Kíváncsian várom
-
-
Imy
veterán
Ma 3 új modellt hoztam:
Customizable Shelf holderCustomizable IKEA Skadis compatibile board
Köszönöm, ha letöltöd, likeolod, vagy ha nyomtatod.
-
Imy
veterán
Új modellem, a "Gardening Tool Design Contest"-be beneveztem. Aki tudja kérem Likeolja, akinek kell töltse, nyomtassa. Köszönöm!!!!
-
sonny007
tag
Úgy néz ki, hogy a program frissítésével megoldódott a problémám. Cserébe jött más
Amikor cserélné a színt, vissza húzza az egyiket majd tolná be a másikat akkor olyan mintha az extruderbe elakad és nem bírja behúzni. De itt át nézem a PTFE csöveket. (bár ujjakat tettem, de lehet, hogy túl hosszúak vagy passz.)
-
Dalee
aktív tag
válasz
Sketch001 #11322 üzenetére
Köszönöm. Elég rossz hír.
Visszatértem a Bambu studiora.
Most meg abba futottam bele, hogy az AMS 3. helyre tettem fekete PETG-et, a Studioban beállítottam ahogy eddig az első helyre PETG-et és nem volt hajlandó letölteni a nyomtatóba, csak ha a Studioban is a 3. helyre beállítottam a PETG-et,
Eddig nem számított, hogy az AMS-ben hol van a fila, csal az anyag és a szín legyen egyforma a studioban és a AMS valamelyik slotjában. Vagy csak valami beállítás ment el? -
Imy
veterán
Ma egy paraméterezhető lábat, bútorlábat készítettem. Aki tudja kérem töltse, likeolja, nyomtassa ha szüksége van rá.
-
Sketch001
kezdő
Egyelőre olyan nagy fejlesztés nem jött. Béta brenchen jön most valami új ui a kijelzore, az új ams szárítás támogatás és társai. [link]
Ez az új "biztonsági" frissítés ez ilyen... Ha orcat akarsz használni kell a connect app bambutol, orcaval csak exportalsz gcode-ot, majd a connectben megnyitod és elkuldod... Dev mode - al működik mint régen, de akkor nincs sd kártya nézet - lan onlyban nincs eleve - és nincs handy app. Oka kb nincs, azon kívül mercsak. Elég komoly hiszti ment miatta, de bambut nem igazán hatotta meg. Szomorú de ez van.
Minden más esetben nézd meg az x1 plus firmware-t, egy, a gyári fölött futó móka amivel egy csomó apróságot látsz amit bambuék nem engednek. Bed mesh és társai vonalon. Nem törli le a gyári fw-t, bármikor vissza tudsz állni arra ha mégsem jött be.
-
Dalee
aktív tag
Pár hónapig nem nyomtattam (X1C), Most elővettem a nyomtatót, mindent frissítettem (firmware ,studio, orca, handy) ss sem a studio sem az orca nem küldi át a nyomtatónak a tárgyakat, bár mindkettő látja a nyomtatót, a studio-ban video stream is működik.
Visszaolvasva pár posztot látom, hogy a biztonság terén fejlesztett a Bambu, ami miatt nem működik a feltöltés. A studio újra bekérte az access code-ot, így sikerült a feltöltés.
Az orca esetében, ha átállítom only LAN-ra akkor meg át tudom küldeni a cuccokat, de az SD kártyát nem látom. A developer mode esetében minden jól működne, de esetleg jár valamilyen hátránnyal? A firmware downgrade nem hinném, hogy opció lenne, mert így az újításokat nem tudnám használni?
Mi a legjobb meegoldás? -
Emunem
őstag
elindítottam.
-
Imy
veterán
Mai új modellem:
Paraméterezhető Kábelbilincs.Tegnapi pohárra is szeretnék letöltést, ha valaki tudna segíteni.
-
-
sonny007
tag
Megnyitok egy adott fájlt amit ki szeretnék nyomtatni. A felső sorban kiválasztom a (színezést majd) a színeket (jelen esetben fekete és fehér.) az adott tárgyon kiszínezem melyik milyen legyen. Készítek egy szeletelést (ahol régebben kiadta az adott filamentekből mennyi fogy el) na ez most nincs csak 1 darabra adja ki. Nyomtatás előtt régebben ki tudtam választani, hogy az AMS engedélyezése. De sajnos ez a menüpont is eltűnt. Próbálok pár képet csatolni mit, hogy csinálok. A profilok minden gyári semmit nem változtattam.
Itt ki színezem az adott tárgyat ahogy kell.
Itt már a felirat színezve látható.
Adott tárgy leszeletelve. Na itt már a probléma elő jön, hogy nem jelzi külön melyikből mennyi fogyna.
AMS-nél kiválasztom, hol melyik szín van. Viszont hiába mert csak 1 színnel nyomtat.
Na valahogy így próbálkozom de nem sikerül..
Orcában ugyan így tökéletes. -
sonny007
tag
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget. Mióta volt a Bambu Stúdióban 1-2 frissítés hiába színezem be a dolgokat nem nyomtatja színesen. Kipróbáltam az Orca szeletelőt gond nélkül tudok színesben nyomtatni. Valaki az új Bambu felülettel rendelkező szeletelőben eltudná nekem magyarázni, hogy kell beállítani, hogy az AMS is használható legyen. Vagyis tudok arról nyomtatni de csak 1 színnel.
Nyomtató: Bambu A1
Színező: AMS Lite
Köszönöm szépen a segítségeket! -
bigrob
őstag
válasz
Sketch001 #11296 üzenetére
Na ez pontosan nem létezett év elején amikor én ezzel szenvedtem.
Egy sokkal gagyibb leírást küldött a support és sehol sem találtam a neten, ez alapján meg tudtam volna oldani, de elég keserű lett volna a szám íze..
"Last edited by Aether - 03/19/2025"Lekopogom 200 óra fölött vagyunk az Anycubic Kobra S1-el és nem bántam meg a cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Exkluzív órák
- Hyundai, Kia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Raspberry Pi
- Politika
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest