- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tzsolesz #14062 üzenetére
Szóltam barátomnak takarítsa meg a karit. Reggel nekiáll és megteszteli után Furmark-kal megint. remélem ennyi csak a problémája. Mivel amúgy működőképes 99%-hogy valóban "csak" ennyi a gond. Kösz az info-t
fagy53
Plussz hűtés nem volt tervbe véve anno a kártyára és most már nincs is értelme cserélni a hűtést rajta. Eddig jól dolgozott, de hát ugye egy évben legalább egyszer nem árt nagytakarítást csinálni a gépben is.Na majd holnap többet fogok tudni. Szalonnasütés közben meghányjuk vetjük a lehetőségeket.
-
AtHoS
nagyúr
Egy barátom telefonált az este, hogy mostanában játék közben kikapcsolgat a gépe.
Mondtam tesztelje meg a procit egy stressz progival (Everest stabilitástesztet). Az eredmény semmi. Ekkor javasoltam, hogy Furmark-kal kínozza kicsit a a Sapphire 2600 XT-jét.
Nos meglett a probléma oka, ugyanis 1,5 perc alatt felkavart 120ºC-ra a VGA, ahol lekapcsolt a gép.
A VGA soha nem volt húzva és nem volt szétszedve sem. Eddig hibátlanul tette a dolgát. A venti megy rajta, de barátom szerint bazi forró levegőt kavar. A kártya felső része szintúgy forró volt mikor a gép lekapcsolása után megpróbálta megérinteni.
Mi a fészkes fene lehet vele? Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bernyó84 #3042 üzenetére
Igen úgy értettem. Az optimalizáció akkor kapcsolt be, amikor a tesztprogramot elindította az ember. Ha átnevezte a User az indítófájlt, akkor (mivel nem ismerte fel a driver a tesztprogit) jelentősen lassabb lett hirtelen a kártya. Ez több volt, mint furcsa. De ugye az ügy vége végülis hivatalosan az lett, hogy nem kevés pénzmagnak köszönhetően a tesztprogi készítői a kártyagyártó cég által a meghajtóprogramban eszközölt speciális módosításokat hivatalosan "optimalizáció"-nak minősítették. Amúgy nem csak a nem látható részek számításának kihagyása volt az egyetlen, amit anno beletettek a meghajtóba, hanem a képminőségen is rontottak. Na ezt kezdik újra elővenni, ahogy olvasom a mostani híreket.
Általános megoldással próbálkoznak szabvány szinten (van is már ilyen), mert hát csak véges a kártyák kapacitása, ami ugye sosem elég.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bernyó84 #3035 üzenetére
"Bár az engem annyira nem zavar, ha a nem látható részeket nem látom és azt nem számolja ki a kártya."
Erre lett volna egy eset.
Lehet, hogy nem bánod, de a nem látható részt CSAK a kérdéses tesztprogramban nem számolja a kártya és így lesz valamivel gyorsabb vagy az akkori esetben közel ugyanolyan gyors, mint a rivális. Mindenhol máshol, pedig mivel ugyanazt kell számolnia, mint a riválisnak szépen befürdik, mivel lassabb.
Ha éppen ilyen kártyából vásárolnál be, nem hinném, hogy nem éreznéd úgy magad, hogy átvertek. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Bernyó84 #3029 üzenetére
Elég hiányosak az emlékeid. Gondolj csak bele, hogy naív vásárló lévén meglesed valahol, hogy a "mindenki" által istenített tesztprogramban hogyan szerepelnek a kitűzött árkategóriába eső rivális kártyák. Az eredmények láttán konstatálod, hogy az X kártya mennyire jól szerepel és szépen mégy veszel magadnak egyet. Aztán mivel nem a tesztprogrammal szeretnél játszani elő is veszel pár valós tesztprogramot (értsd: játékot) és csodálkozva tapasztalod, hogy bizony a vásárolt termék valamilyen furcsa oknál fogva lassabb eredményeket produkál, mint a szomszéd Pistike által vásárolt rivális kártya. Nekiállsz szétberhelni a gépet, mert tudod, hogy valami nem kóser, de akármit is csinálsz csak nem akar javulni a helyzet. Eltelik 1-2 hét és kiderül, hogy a vásárolt kártya meghajtóprogramjában olyan "optimalizációk" szerepeltek, amelyek jótékony hatásának a vásárlás előtt igen alaposan átvizslatott tesztprogramban jelentős sebességnövekedés volt köszönhető. A kulcsfontosságú momentum pedig az, hogy csak a tesztprogramban volt sebességnövekedés.
Az nv féle "optimalizáció"-ra hasonlat:
Egy stadionban rendezett futóversenyen 1000 méteres síkfutásban neked 2,5kört kell futnod, hogy beérj a célba, míg a vetélytársnak elég csak keresztben átsétálni a focipályán.Szerk.: OFF
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2690 üzenetére
Igen, belerakták. Többfajta codec telepítése választható, ebből az egyik az FFDShow.
Nekem problémám évekkel ezelőtt volt az FFDShow-val. Azóta hanyagolás tárgya volt és szépen elvoltam nélküle. Most is csak a kíváncsiság miatt hagytam benn a KliteMega telepítésekor. Probléma nem jelentkezett még és remélem már nem is fog
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ellington #2684 üzenetére
Legelőször is rendesen le kell takarítani minden codec csomagot, mert sakkozni tudnak egymással, aminek nem biztos, hogy jó lesz a végeredménye.
Tapasztalatból csak a KliteMega codecpackot tudom javasolni, de itt is telepítéskor nem árt rászánni fél percet a különböző beállítások ill. összetevők kiválasztásához.
Más codeccsomaggal mostanában nem volt dolgom, így nincs mással összehasonlítási alapom. Annyit tudok még mondani, hogy a KliteMega telepítésekor az FFDShow-t nem szoktam telepíttetni, mivel régebben (ez már évek távlata) volt szívásom miatta. De, hogy meg is cáfoljam magam: a legutolsó csomag telepítésekor adtam egy esélyt az FFDShow-nak, így jelenleg tesztelés alatt van ismét nálam. Eddig nem volt probléma, de 3-4 napja van még csak fent.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ellington #2649 üzenetére
2 tipp van rá:
- codec probléma az oprendszerben
- VGA meghajtó problémaPróbáld meg ezzel a lejátszóval
Ez a lejátszó beépített codec-et használ. Ha ezzel is megmaradnak a tünetek, akkor a videokártya meghajtó környékén nézz szét (pl. Asus kártyáknál Asus féle meghajtót használva pár embernél hasonló jelenségek léptek fel. Ott a meghajtóban kellett lekapcsolni valami Asus specifikus fícsört)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2096 üzenetére
biztos haver neked is Murphy
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1743 üzenetére
Én meg a min és max fps. értékeket furcsállom, mert vagy felcserélte őket vagy ... hm... marad a felcserélte őket. Ehh. Lehet, hogy nem a min, átlag, max fps-ek lesznek, hanem minimális graf, közép graf, max graf? Na mindegy ez nekem magas, mint lónak a hátúszás.
A proci meg über tuninggal 3700+ -ként fut inkább. Ezekután meg a 25% inkább 2.5% lesz
Az eredmények kitudja milyen felbontásban készültek
Így legalább nem lehet semmihez se hasonlítani. Egyedül a Crysis-t lehet tudni, hogy 1024x768-ban. De lehet a többi is azon
szerk.: OFF
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1624 üzenetére
Tájékoztató jelleggel, még mielőtt beírkálnátok az összes kártya órajeleit
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Komplikato #498 üzenetére
Nem kavar be telepítéskor a tűzfal vagy az antivírus? Szokták ajánlgatni, hogy az ilyesmi progikat lőjük le a telepítés idejére. Néha belemószerolnak a registry-be történő íráskor úgy, hogy észre sem veszi a gyanútlan felhasználó.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #496 üzenetére
Lehet elég egy frissítő telepítés is. Ott nem kell újratelepítgetni a sok használt alkalmazást, így picivel rövidebb.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
belaazallat #482 üzenetére
Esetleg egy újabb Everest? [link]
-
AtHoS
nagyúr
Ja, hogy rebootol egyből, ha állítasz az órajelen. Nekem eddig az jött le, hogy 3D-ből viszaváltva nem kapcsol alacsonyabb órajelre.
Az alaplapom integrált vidkarijánál (x1250) pl.: ATITool 0.27b2
Ahhoz, hogy működjön is a GPU húzása és ne mossa/törje össze az órajelemelés a képernyőt, a beállításoknál a lenyíló listában az X1000 overclocking résznél a ''Finer clock step granularity''-t engedélynem kell. Sajnost ezt nem jegyzi meg, így minden indításakor meg kell csinálni, mielőtt állítnék az órajelen
Vannak a progiban anomáliák. Főleg, hogy a 2x00 sorozatot szerintem nem is igen ismeri -
AtHoS
nagyúr
hehe.. azért a helyes működéséhez nem ártana bekaopcsolni, hogy a különböző üzemmódokban 2D/3D mely profilok legyenek aktívak.
Igen, külön profilt érdemes készíteni 2D-re és külön 3D-re. A beállításokban pedig meg lehet adni, hogy mely profil legyen aktív egyik ill. mely a másik üzemmódban.
Ha ezt nem tetted meg, akkor ne csodálkozz, hanem állítsd be rendesen. Meglátod milyen kezesbárány is tud lenni, ha rendesen be van állítva -
-
AtHoS
nagyúr
Sapphire 2600XT FULL-hoz igen ill. egy másik topicban említette egy fórumtárs, hogy az általa vásárolt HIS Radeon HD2600XT GDDR4-es karihoz is volt BlackBox kupon, ráadásul ez VIVO-s kártya, de nem mellékelnek hozzá..inkább idézem:
''az a gáz hogy nem adnak hozzá olyan csatit, amin az Svideo dugó másik végén a ki és a bemenő jelet is csatlakoztatni lehet . Ha valaki egyből a HDMI kimenetet használja második kimenetnek mondjuk a TV a felé, akkor persze erre semmi szükség, (ezt tervezem én is, csak még nem vettem meg a HDMI csatis TV-t) de ha az Svideo-t használja valaki TV kimenetnek, akkor vagy beszerez egy ilyen csatlakozót, vagy cserélgeti a kábeleket'' , ha fel akar venni. szerintem
A HIS az 35k körül van árban, míg a FULL Sapphire-t 26-27k körül saccolom
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #391 üzenetére
No akkor csak nem gondoltam rosszul. Pont azt akartam volna én is javasolni
-
AtHoS
nagyúr
Első körben én is más gépben/más táppal való próbát javaslok. Az effektív 400W-ra (igaz nemigazán ismerem a DEER tápokat, így lehet mellényúlok) meg nincs garancia ill. semmit sem jelent, ha (PCIE miatt) a 12V-os ágon nem képes a megfelelő áramerősséget produkálni. De gondolom ezt már te is tudtad.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #322 üzenetére
Hát nálam az a frontend amit linkeltél (nem is találkoztam még eddig vele. mindig találkozik valami újjal az ember), meg a GUI egykutya. A végeredmény majd ugyanaz
A GUI azért csak jobb. Dizájnosabb, meg nem külsős fejlesztés -
AtHoS
nagyúr
válasz
ellington #318 üzenetére
Azért a codeces beállításokban lehet variálni az RGB beállításokkal. Szerintem is próbáld meg az mplayer-t. Valóban tartalmazza a dekódoláshoz szükséges kódokat. Frontend nélkül is megy windowson, de azért a Frontendes verziót könnyebben hasznáják a win felhasználók.
Frontendes verzió: [link]
Parancssoros verzió: [link]
Szerk.: Nem kell ezt használni véglegesen, csak hibafelderítéshez nyújthat segítséget
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
ellington #313 üzenetére
Kicsit bővebben?
Zöld helyett piros? Sárga helyett kék?
Nagyon szűkösen írtál a problémáról. Mióta csinálja, előtte rendben volt-e, Codeccsomagot raktál-e fel, milyen típusú videoknál jelentkezik, minden lejátszóval csinálja vagy csak némelyikkel?
És még sorolhatnám a problémaszűkítési adatokat -
AtHoS
nagyúr
Nekem azért az, hogy ugyanabban a gépben főként ugyanazzal a monitorral egy más gyártó hasonló kártyája rendben működött meggyőzőbb, mint egy teljesen különböző gépben tök más monitorral esetleg ugyanazon más gyártó terméke szintúgy jól üzemel.
Kicsit zavarosan fogalmaztam, de lényeg, hogy a problémát produkáló gépben egy más gyártó, máshol gond nélkül üzemelő kártyája szintúgy rendben működése jobban meggyőz. -
AtHoS
nagyúr
válasz
horvathkrisz #157 üzenetére
''Haverom xpertvision 2600Proja volt nálam 1 napig(azzal nem volt olyan gondom mint sapphire -al).''
Akkor úgy néz ki, hogy a Sapphire kártyáknál van valami problem. Ezt jó tudni, mert nekem pl. Dsub csatis TFT-m van -
AtHoS
nagyúr
válasz
Komplikato #113 üzenetére
Nem
[link]
Supported Operating Systems: Longhorn (Windows Code Name) ; Windows Server 2003 Service Pack 1; Windows Vista; Windows XP Service Pack 2
Szerk.: Bár kicsit tovább olvasva már nem vagyok annyira biztos benne
''For customers that already have the .NET Framework 2.0 installed, this .NET Framework 3.0 redistributable package installs only the new Windows Vista components. This ensures that any .NET Framework 2.0-based applications work seamlessly when the .NET Framework 3.0 is installed, with no application migration or updates of any kind required.''
Ha jól gondolom, akkor a 3.0 tartalmazza a full 2.0-át, de újdonságot Vista alá tartalmaz csak
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Gyúrósok ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - Xeon I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest