- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Átlag boltban van 4850 35k-ért is, ott ahol az XT-t néztem, és nem is kimondottan olcsó bolt.
szerk: phn meg egy user árul új 3870-eket bolti garral 21k-ért, asszem GB, egy ismerős kért meg hogy keressek neki ilyet
Persze lesznek még olcsóbbak is, én se sietek, 3850-nek örülnék a legjobban, csak az sajna itt 20k fölött van, tudásához képest és a 4850 árához képest meg sztem 15-17k lenne a reális.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #12177 üzenetére
Na igen, itt jön be a táp hatásfoka, amit nyernék esetlegesen a PP-vel, azt emiatt elbukom kb
#12186 CPT.Pirk: Annak viszont tényleg van étvágya, ha ennyivel jobb kihagyom, pár száz ft híján annyiba kerül mint a 26xt, csak 1.5év gar és aktív, emmeg azé' csak új 3 év gar és passzív.
-
fagy53
nagyúr
Sajnos csak a hőmérsékletet tudjuk mérni a GPU-ban lévő szenzorral!
Ezért értelmetlen ebben az összefüggésben a hőtermelésről beszélni, mert számunkra mérhetetlen.
A felvett teljesítmény meg valóban hővé alakul, bár nem 100%-ban. A hőenergia mellett, csekély mozgási energia és elektromágneses energia keletkezik.
Nem tűnik el, mert energia nem vész el, csak átalakul! -
fagy53
nagyúr
Szép is lenne, ha ez így lenne! Ez azt jelentené, hogy egy jobb hűtéssel pl. 40°C-ról 20°C-ra lecsökkentve a GPU hőmérsékletét, a fogyasztása, azaz az áram felvétele is a felére csökkenne. Ezt jelenti az "1"-es szorzótényező egyenes arányosság esetén.
De fordítva is igaz, kétszer akkora áramfelvétel esetén nem kétszer akkora hőmérsékletet kapunk.
Azért írtam a "valamilyen"-t, mert a hűtés hatásfoka generál egy szorzótényezőt, amely egyedi, az adott kártyára jellemző, de biztosan nem "1" és valószínű, hogy nem természetes szám, hanem függvény.
Az én 8%-os csökkenésem másnál, ugyanakkora fesz ill., órajelcsökkenésnél, nem igaz.
Viszonyitási értéknek viszont jó. -
grunge
addikt
i965, és p35 chipsetek nyavajája ez hogy ha cf-be kötöd a kariakat akkor az egyiknek valoban csak 4x sávszél jut. ezen chipsetektöl felfelé ugy tudom már más a helyzet. a 975-ös lapok is 8*8-ban üzemelnek.
srácok! amugy az a "problémám" lenne hogy ha nem nativ felbontásban játszom akkor a képet nem huzza szét, hiába állitgatom a catalisztben. mert nativhoz kissé kevéske esetenként az ereje...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #12180 üzenetére
Erre sem lehet igazán alapozni, a chipbe integrált hődiódák eleve elég pontatlanok, főleg az egyre kisebb csíkszélességeken.
Ilyen kis értékeknél már befigyel a mérési hiba is, 5-15W kiméréséről van szó 100W+-os konfigban...
A feszültség elvileg négyzetesen befolyásolja a fogyasztást, az órajel meg lineárisan. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12179 üzenetére
A saját tapasztalatom, hogy a fesz csökkentés és az órajel csökkentése kb 8%-os hőmérsékletcsökkenést eredményez. Mivel a fogyasztás és a hőtermelés között valamilyen arányossági összefüggés van, következtetni lehet talán ebből az infóból.
10%-os fesz csökkentés és 40%-os órajel csökkentés jelentette ezt az értéket, 8%. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12177 üzenetére
A különbség!
Persze tudom ez is egy a sok közül a bizonytalan teszteknek, de ez van. -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #12171 üzenetére
Passzívban biztos nem annyival, nekem meg az köll lehetőleg, ha jól tudom itt is be lehet állítani 2D-re lightos üzemmódot.
#12172 joi29 : Főleg ezért akarom venni, ennek végre nem alul van a bazi bordája, hogy átmelegítse a NYÁK-t, meg elfoglaljon egy PCI helyet, hanem felül. Micro lapom van, fontos szempont, a hőt meg egy 12-es venti hang nélkül fogja likvidálni.
#12175 CPT.Pirk : Kizárt dolog, mert nem tudom
Ha már itt vagyok, az x1950pro mennyivel rosszabb/jobb jelenleg? erről is csak régi teszteket találtam, lene egy jó áron, de úgy tudom sokat fogyaszt, és a régi teszteket nézve sok esetben alul is marad.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Chaser #12169 üzenetére
Dio3 csak a példája a jövőben várható játék felépítésnek, ami mivel a számítási műveletek felé tolódik, kifekteti a Geforce8/9 felépítését, amit a szimmetrikus alu/tex felépítésű régebbi játékokhoz igazítottak.
VaniliásRönk: már most sem drága, meglátom októberben hogy alakulnak a dolgok.
-
-
Chaser
legenda
válasz
CPT.Pirk #12165 üzenetére
Diablo 3 biztos nem, régebbi gamek meg a mostaniak közül FEAR és Stalker, bár azok se épp frissek.
#12166 VaniliásRönk: Jobb lenne lehet a 3650, de az beza 3-4k-val drágább, arról meg úgy tudom hogy 2600xt-vel szintén kb pariban van, ennyi +kiadást nem ér.
#12167 fagy53 : 86gt-t ismerem, melegszik azt tudom, evvan, de múltkor még 3k-val olcsóbb volt mint a 2600xt, most meg drágább, és az ő ára maradt fix.
#12168 tzsolesz : Lehet fél évre, lehet 2-re, passz, nem sokat játszok, nagyon hosszútávra nem gondolkodok, ilyen ütemben jövőre nagggyon olcsón már 3870-et is lehet venni, ezt meg pár k-s buktával el tudom adni. Csak úgy tudom azok jóval többet esznek, olyan cuccokat meg nem szívesen rakok a gépbe.
szerk: 1ébként ez lenne az ati vga
-
tzsolesz
nagyúr
-
Piero89
aktív tag
Ha érdeklene ez valakit, ÍRJON!
-
Chaser
legenda
Ámberek', a 2600xt kb azt tudja mint a 86gt? Pár tesztet néztem hol ez erősebb, hol az, de ezek nem épp friss tesztek, úgy hallottam tavaly óta sokat fejlődtek az ATI driverek, jól hallottam?
Az xt 10.5k lenne, a 86gt 12k, ezek új bruttó árak, többet nem szeretnék vga-ra kiadni...esetleg ha mégis kellene egy kis plusz megráncigálnám néha a kiválasztotta, de a proci se lesz atomerőmű alatta
Előre is köszi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem októberben fogok venni, akkor jön a házhoz nagyobb összeg zsé. (meg addig is megy kicsit lejjebb az ára)
2 évig tuti ki fog tartani, látva a felbontásokat, amikben még bőven játszható végeredményt produkált a kari, nem lehet kétséges. ( jelenleg 1280*720-ban tudok játszani, ha esetleg fejlesztek monitort, az max 1920*1080 lesz) Anno még Doom3-at is lenyomtam egy GF2MX400-al...
-640*480@20-30fps
-
adult_l
csendes tag
Sziasztok! Lehet hogy azért szarakodott a kártyám mert a 4 pines táp kábel kicsúszott a helyéről?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12158 üzenetére
A régi számozás szerint ez lenne a 4600XT, a 4650 a PRO, a 4450 a 2400pro, és végül a 4470 a 2400XT.<--- javítsatok ki ha tévedtem.
Ahhoz képest 3x-or erősebb a 2600XT-től, nem semmi. Remélem valami 15-17k-árban jön ki, mert másképp nem éri meg majd ebben a nagy árversenyben megvenni. Ahol egy 4850 32K-ért is van, na meg a 3850 16K-ért. Nem mindegy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Talán ez lesz majd a karink utóda a 4xxx szériából? [link]
-
tzsolesz
nagyúr
Mindenkinek ajánlom a Fuel Of War-t, hogy nézze meg hogyan is szerelmeskedik a 2600XT-vel. 1280x1024, minden high-on, és 30-40 fps között élvezem a szép látványt. Hát igen UT3 engine, de ennyire? Ráadásul szerintem a gamma sem utolsó.
-
gyiku
nagyúr
cat 8.8 hol kesik mar? egyszeruen nem tudom 8.7 ccc-t elinditani
-
2ning
tag
Easytune 5 pro.
Valakinek vannak ehhez beállok? A live update nem műkszik.Mi az a MIB meg CIA nálam nem él. -
Hello2186
csendes tag
Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát, de időközben próbálkozva meg is lett a megoldás!
Letöröltem minden atis cuccot a gépemről és újraraktam a kártyát a vele együtt kapott szoftverrel és így már minden rendben. Azt hiszem az cseszte el hogy mindig a legfrisebb dolgokat kerestem hozzá a neten vagy nemtom :S
A tápom 450-es asus, elvileg bírnia kellene mert nincs sok cuccom a gépben.
Köszi mégegyszer, és már minden jó! -
Matamata
aktív tag
-
Hello2186
csendes tag
Még annyit tennék hozzá,hog a dxdiag teszten a Direct3D tesztelése közben is újraindul...
-
Hello2186
csendes tag
Hali mindenkinek!
Nekem is Ati radeon 2600 Xt-m van és az lenne a problémám,hogy amikor játszani szeretnék (pl.Nba2008,Age of empires3 stb...) rákattintok a játékok parancsikonjára, és ahelyett hogy indulna a játék, fekete képernyő (ugye ilyenkor szokott bejönni a játék logója,intrója akármi...) akkor szépen újraindul a gépem :S És újraindítás után sem megy!
Feltettem a legújabb Catalyst drivert,de nem változott semmit a dolog.
Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a gond, illetve hogyan milyen progival lehetne kideríteni?
Aki tud, az kérem segítsen!
Üdv! -
-
gyiku
nagyúr
válasz
barnam_ #12138 üzenetére
lockeded bepipaltam (mellette elolvastam, de nekem mar csak 3xx0 es 4xx0 kartyakrol dumalt). 300/300, 800/700 es 857/855-re raktam. regebben birta a 999et is, most vmiert szemetel a szoros kocka. 855on semmi baja, igy annyira tettem. bios fel, restart, se kep, se hang, kampo
meg jo, hogy van on board vgam, igy vissza tudtam flashelni gyari biost
azt hiszem tobbet nem piszkalom
-
gyiku
nagyúr
nah, vmi nem koser. ezt allitottam be neki, majd flash, restart. everest szerint megy 297/297et. ok, megnezem szoros kockaval, ahogy felrakja 850/999-re. elsore error, hogy atitool uninstall, restart, install, go. megcsinalom, scan for artifact, kekhalal. restart ujra, megint elszallt, de most nem kekkel, es lett ez
-
gyiku
nagyúr
passziv giganal erdemes lenne matatnom a biosban 2d-3d orajeleket allitani? fogyasztas miatt mondjuk
-
fagy53
nagyúr
Nagyon jó az ATi memóriakezelése, de 1-2k különbséget megér az 512MB.
Jó a gyári hűtés, csak a hang miatt alacsony a venti idle-ben ezért melegszik ilyenkor, de a 4850 még rosszabb.
Viszont szoftveresen a bios-ban, vagy segédprogikkal is lehet profilokat beállítani és így már jó lesz. -
KMT
addikt
válasz
fagy53 #12119 üzenetére
Na ez már nem rossz ár. Megfontolandó. 3850-ből sem érdemes 512 MB memóriásat venni?
Ha már ilyet vennék, akkor olyat szeretnék, aminek a hűtésével nem kell bajlódni. Ha jól tudom nem a legjobb a gyári hűtés ezeken, viszont van egy fajta sapphire, ami jobb mint a többi.
Na az melyik is?
-
gyiku
nagyúr
holnaptol mar ostagkent irkalok
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12108 üzenetére
De csak azért érdemes a frissebb drivert felrakni, hogy megnézd a különbséget, mert voltak esetek amikor a régi jobb volt!
gyiku: fura, mert a laptól függ, hogy kell-e. Ez a Giga akciója, de az alaplapokban, amelyik CF-re alkalmas, 2 db x16-os sávval rendelkezik, kell lennie egy hídnak, ha nincsen akkor kilopják az élelmesek.
-
Readi
tag
Szerintetek érdemes leszedni a legujjabb drivert a karihoz vagy felesleges?Jelenleg 8.42 es van nekem rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged