- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_or
tag
válasz
VaniliásRönk #12296 üzenetére
Nem, direkt be van építve egy olyan kód, ami Celeronban azonnali és végzetes zárlatot okoz, szénné égetve az egész PC-t. Ez az AMD mérnökeinek válasza arra, hogy az Intel CPU-nak meri nevezni a Celeront. << ez nagyon komoly
-
empir3
tag
válasz
VaniliásRönk #12298 üzenetére
Szóval csak ugratni akartál? Nézd, nekem problémáim akadtak és nem tudom mi tévő legyek ugyhogy öszinte válaszra várok...
-
empir3
tag
válasz
VaniliásRönk #12296 üzenetére
Na hát..... Még ilyenről sem hallottam! Nem jön hogy elhitdjem hogy egy progi kiégeti a procit
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
empir3 #12295 üzenetére
1. Ez dolgok normál menete.
2. Működik, de a Celeron az nem processzor, veszélyes ipari hulladék, a teljesítménye nem mérhető, túl kicsi.
3. Nem, direkt be van építve egy olyan kód, ami Celeronban azonnali és végzetes zárlatot okoz, szénné égetve az egész PC-t. Ez az AMD mérnökeinek válasza arra, hogy az Intel CPU-nak meri nevezni a Celeront. -
empir3
tag
válasz
VaniliásRönk #12294 üzenetére
Kösz, hogy irtál, de még volna három kérdésem
1. Az AGP Hotfixet ha felrakom akkor az előtt le kell-e vegyem az elöző drivert vagy telepitéskor felül irja?
2. Celeronon miértne müködne rendesen? Volt már szerencsém más gépén hogy Celereonon egy ilyen kari tökéletesen müködött.
3. Celeronra végül is nyugodtan feltelepithetem-e az agp hotfixet?
Tényleg ne haragudj, hogy ennyit kérdezősködök csak biztosra szeretnék menni. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
empir3 #12293 üzenetére
A gyenge táp inkább instabilitást okoz, fagyás, reset, nem hibás működést.
Mert olyan nincs hogy eredeti, adnak egy lemezt egy őskövület referencia-meghajtóval, ami a kártya kiadásának pillanatában is több hónapos szokott lenni, aztán amíg a kártya gyártásban van ált. nem is változtatnak rajta. Csak ezért.Miért kell ezt mindig lejátszani? Kattintasz, leszeded, megnézed, felteszed, és rájössz, hogy egy komplett Catalyst, nem patch. A lemezen lévő driver sem Celeronhoz készült.
Celeron mellé mi a bánatnak vettél ilyen VGA-t?Nem fog azon a gépen menni normálisan semmi sem, hiába a 2600XT.
Szerk.: Ha az zavart meg, hogy ATi kártyához az AMD-től kell a driver, az ATi már az AMD tulajdonában van.
-
empir3
tag
válasz
VaniliásRönk #12292 üzenetére
De amúgy a tápnak is van köze nem? És miért baj ha az eredeti drivert tesszük fel? Amúgy kösz hogy linket adtál.
Amúgy itt van egy AGP Hotfix! Az mire jó? Ja és nekem intel celeron. S ez arra is jó vagy csak AMD-re?
-
empir3
tag
Amilyent vele adtak! A gyárit!
-
empir3
tag
Sziasztok! Na megvettem egy HIS ATI Rdeon hd2600xt-t AGP-re GDDR3-as és a Pro Streetben összefut a menü és összevankuszálodva a dolog
és egyedül a kocsinak és a tájnak nincs semmi baja. Szóval azt akarom kérdezni hogy, rákellett kötni a tápra a kártyát és azt irja a dobozan hogy minimum 450w-os táp kell. Az enyém pedig 300-as és ez visszatudja fogni a kártya teljesitményét ha nem kap elegendő áramot? Mert én ezt hallottam
Válaszotokat megköszönném!
-
válasz
tzsolesz #12274 üzenetére
nehéz eldönteni, hogy hátrány-e. a 4850-ről több hozzáértő azt mondja, hogy igazából nincs benne hardware MSAA támogatás, "mindössze" javították a 3850 ROP-jainak a gyengéit (a z-fillrate és az AA melletti pixel fillrate duplájára emelkedett). ill. a 2600XT jól áll shaderben, ezért vszleg még kevésbé fáj a shaderes AA, mint a nagyobb testvéreknek.
piero: a ROP-ok nem textúráznak, hanem a képek utánfeldolgozásával kapcsolatos feladatokért felelnek (post processing). ezen eljárások egyike az élsimítás. a ROP egyik jellemző tulajdonsága, hogy órajelenként hány AA mintát képes feldolgozásra előkészíteni - több ROP = több minta.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12282 üzenetére
Igen teljesen újra kellett telepítenem a drivert,addig nem ment a cf. Tuning most egyelőre nem játszik meg énse
Egy csöppet meleg van a gépházban,úgyhogy rakok ide oda ventiket és csak ez után fogok ujra játszani!Szabályosan megijedtem mikor felzúgott a tápom,és okádta a meleg levegőt.Amúgy a gépház oldala le van véve
úgyhogy nagyon fűt ez a 2 kari így együtt.És még mindig oprendszer újratelepítés előtt állok,gondolom utána azért még gyorsulni fog a dolog.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12279 üzenetére
mod: szebb képet a volt 8600GTS-mhez képest értem!
Kivétel nélkül mindenki megjegyzi, aki NV-ről vált ATI-ra, nem új jelenség, az ATI képe szebb játékban is, meg az asztal is.
Tuningot mindenképpen próbáld meg.
Először lőjj be neki mondjuk 855/800-at, utána ha minden szépen megy, adj még a ram-nak, valakinek bírja 950-1000-ig is.
Ja és még valami: A CF csak akkor működik hibátlanul, ha leszeded újra a drivert teljesen, és újratelepíted. Mert máskülönben nem kezeli le a két karit rendesen. Ezt is halottam valahol. De szerintem te így csináltad mert működik, de ha nem akkor még is.
-
csaszi93
csendes tag
Hello
Tud valaki nekem segiteni hogy miért van ez?
Van egy Ati radeonom HD 2600XT csak most gariba van,
De van egy másik vga-m is az egy Gigabyte Radeon X600-as a jobb játékoknál ilyet ir ki ezzel a vga-val ( Your graphics card does not support 3.0, which is needed by the game.)Aki érti ezt az irjon.KÖSZI
-
Piero89
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #12278 üzenetére
Hát nézzük csak,most komoly tesztet nem csináltam,de a frapsot figyelve a sarokba Gridbe már 60fps körüli értékre beállt bizonyos pályán ahol kb egy kártya tudott olyan 40 fps-t éppen hogy csak. de olyan 70%-os javulás simán van így benne szerintem!
Jah a Grid highon megy!ÉS azt vettem észre hogy mintha szebb lenne a kép
Mással egyelőre nem néztem,majd később nyomok egy 3dmark tesztet.Amúgy még mindig a beteg vistával nyomom,úgyhogy lehet hogy egy ujrarakás még több fps-t eredményezne
mod: szebb képet a volt 8600GTS-mhez képest értem!
-
Piero89
aktív tag
Hát beüzemeltem a CF-t!
Úgy otthagyta GTS-t mint a sz@rt
RE Gyiku:Hát mostmár sikerült beszerezni de azért köszönöm!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Piero89 #12273 üzenetére
ROP egységek csinálják a textúrázást, régebbi játékok meg inkább erre gyúrtak (nVidia befolyása is besegített ebben), ezért szerepeltek sok alkalommal jobban az nV karijai. Most már nem a textúrázás dominál, hanem a számítási műveletek, ez miatt van kevés ROP az ati karijain. Ezért örülök ennek a karinak, mert 8600-as nV karival nem kell odaülni Diablo3-at játszani.
-
Piero89
aktív tag
Hát az egynapos tapasztalat alapján olyan 15% szerintem a különbség,meg játékfüggő a dolog azért,és hát biztos van olyan eset is amikor fordul a kocka.Én 2 játékkal próbáltam Griddel és Cod 4-el ott nem volt semmilyen 50%-os különbség. Cod 4-be ahol a gts tudott 40 fps-t ott az XT tudott 32-t,ez most így 20% de nem tudom 5 perc játékból nehéz leszűrni a dolgokat.
Gridbe meg meg ugyan úgy bénázott a gts is mint az XT tartották magukat 30 fps körül talán a gts 2-3 fps-el többet tud
Ami nem tetszett viszont hogy az XT néha néha megakadt csak úgy,de ezt az oprendszerem és mix driverek számlájára írnám
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12262 üzenetére
Igen, a 2600XT ezzel a szerencsétlenséggel van megáldva. De mikor jön már ki olyan játék ahol szoftveres AA-t lehet használni, vagy mifene? Mert ugye a 2xxx családból hiányzik a hardveres AA támogatás. Szerintem nem lesz már ilyen, vagy ha lesz akkor 3-4 év múlva csak. A 2600XT-ét addig elrakom titkos fegyvernek, és majd előveszem amikor eljön az ő ideje. Reszkessetek NV őrültek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12257 üzenetére
látom egy másik topic-ban azzal szívatott egy srác hogy a 2600XT-től 30-40 esetleg 50%-al gyorsabb a GTS. Gondolom ki is nevetted magadban miután beleraktad a gépbe. Az esetek többségében 10-15% az előnye, valahol talán 20% is lehet. De nem minden játékban. Valahol elhúz a 2600XT, sok helyen pedig elenyésző a különbség.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12257 üzenetére
Köztudott, hogy a grid nem erőssége a 2000-es családnak. Javaslom kipróbálni az UT3 engines játékokat. Frontline Fuel Of War, Unreal Tournament 3, Turok, stb... Száguld a kis 2600XT-én, jobban mint a 8600GT/GTS-en. Vagy például Call Of Juarez ami nálam elég jó beállításokkal is elég gyorsan megy. természetesen a Crysis kifekteti, abban egyértelmű a 8600GTS fölénye. Cod4 nekem is elég szépen fut.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12256 üzenetére
Hát Race Driver Gridbe az XT néhány helyen azért meg meg akadt,de pl Cod 4-ben nem igazán vettem észre különbséget.Amúgy a Vistám is haldoklik,meg egy alatt volt már 3 videokártya abból a gts nvidiás,úgyhogy bízok benne hogy a holnap felrakandó új vista még hoz valami javulást.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12251 üzenetére
Kicsit meglepő, mert ugye a GTS jobb kari azért, de lehet hogy azt a pár fps-t már nem veszed észre. Végül is egy pár játékban még jobban is szerepel a 2600XT a teszteken.
CF-el azért ott leszel a szeren a GTS-hez képest az nem vitás. 3DMark06-ban valami 10.000 pont körül hoz egy 2600Pro CF-es konfig, a 2600XT eredményeket még nem láttam. tuningoltat meg pláne nem.
-
Piero89
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #12252 üzenetére
És van különbség CF-be tuningolni? Mármint mondjuk rivába egyszerre fogja állítani az órajeleket mind a 2 kártyánál?
mod: minden kártyához
a HIS egyikhez se adott
De valahol rémlik hogy olvastam hogy lassab 2-vel mint 1-el.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Piero89 #12251 üzenetére
Tuning az +50MHz GPU, +200-500MHz (100-250 valós) RAM, többet ne nagyon várj.
Szerk.: Minden kártyához jár egy híd, nem hiszem hogy véletlen...
Szerk.2: Ilyen tapasztalatom még nincs, sose tuningoltam CF-ben.
De ha ilyen mélyrepülésben marad a kártya ára, akkor lehet hogy fogok pár hónap múlva.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12250 üzenetére
Hát végül meg
Most csak 1 megy a gépbe mert sajna csak hét közepén kapok cf hidat.De elmondható hogy kellemeset csalódtam!Nem érzek nagy különbséget a 8600GTS és 2600XT között,és ha még 2 is lesz a gépbe akkor lesz csak igazán jó
Jah és még tuning is játszik majd
mod: majd megpróbálok valahonnan azért szerezni még egy cf hidat és megnézem hogy mi a szitu 2 híddal és 1-el
-
Piero89
aktív tag
Van 2db 2600XT-m, ha cf-be szeretném kötni őket akkor mind a 2 cf kábellel össze kell kötni őket? vagy elég csak egyel?
-
#TOTTI
őstag
Sapphire Radeon HD 2600 PRO OC 256MB GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO LR
Vadonat uj hétvégén lefoglalható attol függ mennyit rendelek....
8700Ft ha valakit érdekel...
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #12241 üzenetére
van már 4.5 is
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12243 üzenetére
Szerintem egyik se, Windows XP SP0, max. SP1.
Sok olyan embert ismerek aki fél a frissítésektől mint a tűztől, meg az ő gépét ne fogja az update ha épp jön egy hibajavítás...
#12244 fagy53: Pedig milyen pöpec kis "OS" volt a 3.11, IE5 is kijött hozzá, mókás volt netezni vele.
(Mire rájöttem hogy kell egy NT-hálózathoz készült patch, hogy menjen a netmegosztás XP-vel... de sikerült.
)
-
Vanrota
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #12241 üzenetére
nincs...
szerk:: miért azt, hogy kell?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Vanrota #12240 üzenetére
Fent van legalább az SP2, és a .Net Framework 2.0?
Szerk.: Egyáltalán be van állítva a Windows Update? A Windows Installernek 3.1 az aktuális verziószáma.
Szerk.2: Akkor ne csodálkozz hogy nem megy a CCC...
Sajátgép\Tulajdonságok\Autómatikus frissítések\Autómatikus
Internet Explorerrel: [link] (Egyéni)
-
Vanrota
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #12239 üzenetére
akkor már fent volt a driver és mégis...
-
Vanrota
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #12236 üzenetére
a agp-hotfix_xp32_66267.exe-t letöltöttem de először a megjelenítés vezérlőnél azt írja ki:
hogy ez a szoftver nem ment át a Windows Logo tesztelésén és ha feltelepítem veszélyeztetheti a rendszer stabilitását majd a catalyst control center telepítésénél állandóan ezt írja ki: Érvénytelen parancssor-paraméterek.Windows Installer. Veziószám: 2.00.2600.0
Copyright 2000 microsoft corporation. minden jog fenntartva. a szoftver egyes részei az Independent JPEG Group munkáin alapulnak.majd kb. 50-szer rákattintok ennél az állandóan megjelenő windows installer ablaknál az okra és mikor végig nyomom vége a telepítésnek és nyoma sincs a control centernek.
-
HUN_or
tag
-
Vanrota
csendes tag
tudnátok ajánlani az Ati Radeon HD 2600XT agp csatolós változatához drivert?
-
Readi
tag
Valaki dobjon 1 linket hogy melyik drivert tegyem fel az agp hd2600xt-re,mert amit én találtam az csak pci-e volt.Ty
-
empir3
tag
Hogy érted? Mi nem volt rajta? Nem értem amit irtal
Bocs!
-
empir3
tag
Kösz a választ éN79! Amúgy ezt a karit én AGP-re veszem. Hát dilemmába vagyok azért még mindig, mert ha a sima és az ICEQ Turbo között van ár különbség akkor nem kellene valami jelentős változásnak lennie?
Amugy azért kerültem dilemmába
mert youtube-on láttam olyan videót ahol his ati radeon hd2600 pro-on az egyiknek akadozgatott a pro street és a másiknak simán futott csak azt nem tudom hogy kinek milyen volt sima vagy ICEQ Turbo. Végül is mit javasoltok?
-
empir3
tag
Ugy 20 ezer körül, de a hütéstől gyorsabb lesz a kártya vagy lényegébnen mit csinál a hütés? (tudom hülye kérdés, de mégse tudom)
. Amugy kösz hogy irtál gyiku! És végül óriási külonbség van e az ICEQ Turbo és a sima között?
-
empir3
tag
Sziasztok! Én most kellene vegyek egy HIS ati radeon hd2600pro-t 512mb-ést, de mi a külőnbség az ICEQ Turbo és a sima között? Válaszotokat megköszönném!
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok! valaki hajt cf-be 2600XT-ket? És ha igen akkor megosztaná tapasztalatait,mert lehet énis bevállalnám ezt a duót
Kerestem googlén teszteket,de csak egy nyavajás tesztet találtam még vmikor 2007 közepéről,és engem inkább a mai játékokban nyújtot teljesítméynükre lennék kíváncsi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 8.8-as driver mennyi javulást hoz a 8.6hoz képest? (8.7et nem raktam fel mert írtátok hogy sokmindenben lassabb ehhez a kártyához mint a 8.6) Másik kérdés, hogy van e már belőle AGP hotfix?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #12205 üzenetére
Azaz..és még jól is hangzik
-
Chaser
legenda
A 86gt erősebb mint a 76gt, a 86gt gyengébb mint a 26xt, a 26pro ramot leszámítva 26xt, tehát akár 76gt szintű is lehet
Mindenesetre úgy érzem ennyiért nem rossz vétel
szerk: ha jól tudom az inno is ráál a 48xx szériára, valami alcéget csinálnak, hogy kijátsszák az nv-vel a szerződést, na azoknak alapból 30k alatt kell lenniük majd, persze ha összejön
-
Chaser
legenda
Jövőre gar nélkül sztem 5-öt se adnak érte, én már most nem adnék 6k-nál többet gar nélkül
Gar függvényében valamivel többet..
Nézegetem még a 2600 pro-t, ez elvileg abban különbözik hogy DDR2-es, és vmivel lassabb a gpu órajele? Van itt 6k valamennyiért, igaz nem passzív, de kiböjtölni vele valami erősebb cuccig nem lenne rossz. Az kb 76gt teljesítményű lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magisk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Láncfűrész topik
- BestBuy topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest