- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12397 üzenetére
Milyen érdekes a Crysis már 27 fps fölött nem szaggat. Ma kipróbáltam a 2600xt-ét öcsém fullHD LCD-jén. Volt ott 1920-as felbontástól kezdve minden.
1680x1050-ben egy csomó játék játszható ezzel a karival. Pl.: Call Of Juarez, UT3-as játékok. Fifa08, UEFA08, Overlord, de a Ghotic 3 beokádott.
A crysis katasztrófa ezen a felbontáson. Felvettem 1920-ra is. Szépnek szép volt, igaz hogy nem tudtam benne mozogni sem, de akkor is. Kb 10percig tartott mire visszaállítottam kisebb felbontásra.
Hüly fejjel adtam neki 4x-es élsimítást is, és mindent magasra tettem. 1920-on.
-
tzsolesz
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
Igen, ez szép ezt lusta voltam megcsinálni, de meggyőző.
Ez az downclock amúgy is csak idle-ben érvényes, tehát a 10W reális.
A gyakorlati hasznát azonban nem a fogyasztáscsökkenésben látom, hanem idle-ben nem kapcsol be a venti gyakran, ami pl a Sapphire-nél elég jól hallattszik.VaniliásRönk: játékra ugyan alkalmatlan program, de tesztelésre nem rossz!
Jelen esetben pl a drivert teszteli remekül, képes csontig kihajtani a procit, értelmetlenül, és remekül lehet a különféle látványjavítók hatását elemezni. -
tzsolesz
nagyúr
Na, baxxxus. Elkezdtem újra játszani egy kicsit a Pro street-el. Először mindent fullra vettem, mindent bekapcsoltam, és 2x élsimítást adtam neki 1280x1024-ben.
26-28 fps úgy szaggat mint az atom, az autó nem haladt előre szinte.Levettem egy két dolgot középre, na meg kikapcsoltam az AA-t, és egy ké t dolgot.
34-37 fps, szaggat mint az atom, játszhatatlan.
Levettem mindent középre, és egy két dolgot alacsonyra (pl világ, és kikapcsoltam plusszba a világ világítást)
45-53 fps, még mindíg nem az igazi, beszaggat, akadozónak látszik valahogy.
Mindent alacsonyra vettem, csak a füst maradt bekapcsolva. 59-63 fps, de valahogy nemérzem még most sem folyamatosnak, és egy kicsit lassú a számomra.
Arra tippelek hogy a 8.6 driver hibája lehet, mivel emlékeim szerint ez a játék nálam tökéletes volt 35-40 fps környékén.
Akinek még a 8.6 van fennt az kipróbálhatná.
-
KMT
addikt
Picit méregettem.
Konnektor felőli fogyasztások:
órajelek ........ idle ....... gpu caps alatt
157/270 MHz: 96 W ....... 112 W
695/693 MHz: 110 W ... ..135 W
796/936 MHz: 114 W ... ..140 WEzeket mind be kellene szorozni kb 0,75-tel, így idle-ben az órajel csökkentéssel kb 10 W-ot spórolok meg a gyári órajelekhez képest.
A terhelteknél a proci is belejátszik, de az idle fogyasztások azért mutatják, hogy bizony kevesebbet eszik a kártya. -
fatal`
titán
Na kijött a 8.8 AGP hotfix. Gyorsít valamit a 8.7hez képest? Vagy nem érdemes frissíteni?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12384 üzenetére
Hát lehet.
Piero89: Ez is egy megoldás.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12382 üzenetére
Hidd el hogy az a baja, nekem FSP 400 CRG van, és ha játszom egy kicsit, akkor kur@a hangos tud lenni a ventije. Ez van CRG nagyobb terhelésnél hangos, ennyi a hátránya a PNF-el szemben. Eddig nem vetted észre mert a kis 8600GTS-ed nem terhelte le, most meg beleraktál 2db 2600XT-ét, de ne félj semmi baja nem lesz, esetleg a fülednek, ha sokáig hallgatod közelről, vagy ha kiharapsz a tápból egy darabot a fogaddal, és amperszagú lesz a szád.
Nem, nem ittam semmi alkoholt, csak akartam. Mielőtt nekem jönnétek.
-
KMT
addikt
-
-
Piero89
aktív tag
Mennyit eszik egy 2600XT?ÉS kettő?
Viccet félretéve,mióta CF-be mennek a kártyáim a tápom játék közben időközönként felzúg olyan 3-5 sec-re,először azthittem melege van de kapott a ház hátra egy 9 centis ventit meg oldalra egy 12 cm-est és hűvös lett odabenn
Nahszóval létezhet az hogy kevés a tápom(FSP 450 CRG) 2 kártya meghajtásához? vagy mi a fenétől zúgolódik a tápegységem? Vkinek valami ötlete -
djbahool
senior tag
Hi!
Downclockolni szeretnék egy MSI HD2600XT 256MB passziv karit, hogy kevésbé melegedjen és hogy kevesebbet fogyasszon (főként 2d és low 3d -ben).
Vmi ajánlott beállítást tudnátok hozzá mondani, hogy mi meddig vigyek le (RAM,GPU,VCORE)? (asszem alap 800 a ram, és 700 a gpu)???? -
gyiku
nagyúr
koztisztviselo vagy a hozza jaro kivaltasgokkal?
2 dolog erdekelne konkretan, ha lehet betamadnek priviben
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként a fenti megoldással a Can You Run it-ot (olyan oldal, hogy megvizsgálja a gépedet, és megmondja adatok alapján, hogy fut-e a gépeden a játék, avagy sem) ádbaxtam. Nem hiszem ez lenne a megoldás mondjuk a 3DMark-ban. Azért ott valós teljesítményt mér.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12356 üzenetére
Nem értem akkor sem, annyi pontot kellene kapnod. Nem mintha ez számítana, de ez nekem gyanús. Valami baj lehet ott. Mondjuk nálatok beleszólhat még szerintem a proci drivere is. Írd át a registriben a proci ID-jét, hátha.
futtatás--> regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWER\description \system]"ProcessorNameString"= ezt írd át
Mondjuk: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
Ezt én onnan másoltam ki.
-
Piero89
aktív tag
Tuningal gpu:825 ram:900 -on 800 pöttyel dobott többet 3dmark06
Ha 825 fölé emelem a gpu órajelét egyszerűen hibát észlel a progi vmelyik tesztnél és leáll.Azthittem hogy egy kicsit több tuninglehetőség lesz majd gpu terén,de a memók azért szépen teljesítettek!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12344 üzenetére
Alapon nem olyan rossz az. A max az olyan 9500-10000 pont környékén volt valakinek phenommal. Tipp: A kaspersky-t közben lődd ki, és lépj ki teljesen a catalist controll centerből.
tuninggal emelkedik rendesen. Nekem alapon 4700 pontom van, tuningolva 5300-5400 pont. Ha kalkulálod egy kicsit a te CF-dre, akkor kb 10K lesz. a procid annyit kap mint az én E4500-am 2.8Ghz-en. tehát hasonló teljesítményű.
-
borsi
tag
Srácok, ne a Forintot szídjátok, a dollár erősödik. Az hogy minden ilyen olcsó lett nyár elején, annak köszönhető, hogy történelmi mélypontján volt a dodó, a Ft meg történelmi csúcsán.. Ilyen együttállásra lehet 5 évig megint várnunk kell
Mindenesetre az EUR/USD most 1,47 , két hónapja 1,6 volt. Az EUR/HUF 235 lett 228-ról.
A kilátások év végére: EUR/USD 1,35 , EUR/HUF 240. Lehet kalkulálni.Jó nagy faxságokat tudok ebbe a topikba is irogatni, de ha már benéztem...
-
Piero89
aktív tag
Nagyerekek! Ennyit produkált a CF 3dmark 06-ban!
Hogy ez kevés vagy sok-e nem tudom....de egy Q6600-al biztos több pont született volna -
tzsolesz
nagyúr
Azért ne túlozz zöldtestvérem.
Annál azért többet ér. Legalább is nálam. world in Conflict-ban 21fps-ről 27 fps, így pont hogy játszhatóvá tette az a kis tuning. Néha jól tud ám jönni.
Egyébként attól függ hogy a crysis-ben előtte neked hány fps-ed volt, mert ha 5, akkor +5 már 100%-os gyorsulást jelent.
-
-
fagy53
nagyúr
Ezen mit olvassak?
Hol van még a december? Ahogy gyengül a forint, vagy az nV szerencsétlenkedik mint most, nem biztos, hogy 30k lesz!
Akinek kevés a 2600, annak most kell váltani, mivel a 4850 túl nagy falat és felesleges is, lejjebb kell kotorászni!
Nem igaz, hogy egy, több mint kétszer gyorsabb kártyával nem lehet 2009-be átlibbeni. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Ez az hogy nem stabil itt semmi. Tudom mit mondasz, és azt is tudom, hogy szerencsénk volt eddig. Épp most beszéltem le magam egy 3850-ről, mert a PCX-en már nincs ott 16K sapphire. Helyette van 20K-ért, azt meg a fene megeszi ott ahol van. Én már csak nagyon jó áron akarok venni nagyon jó VGA-t, Mert eddig nem ezt a tendenciát követtem. Majd megveszem ha kb 13-14K lesz. Van idő, kivárom én. Megér annyit hogy utána ne sírjon a szám, mert drágán vettem valamit.
Az alaplapomat 20K-ért vettem az még most is 18K. Ez jó
A processzoromat 23K-ért vettem, ami még most is 22K. Ez is jó.
A tápomat 4800Ft-ért vettem, ami most kb 5300Ft. Ez is jó.
A RAM-oknak 3900 Ft-ért vettem darabját, ami most kb ugyanannyi. Ez is jó.
A 2600XT-ét 24.000 Ft-ért vettem, ami most 9-10K, valahol 7K, használtan meg már 6K-ót akarnak érte adni. Na ez viszont nem jó, de nem ám. Úgyhogy türelem, türelem, és türelem.Lehet hogy veszek majd jövő évvégén egy 4850-eset 10-12K-ért, na az megfogja érni. Úgy is annyi leswz, vagy még olcsóbb, mert ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, hatványosan megy a VGA-k ára lefelé. Még az is megkockáztatom, hogy GTX280-asat veszek jövő évvégén 16K-ért. Én eltudom képzelni hogy annyi lesz.
-
válasz
tzsolesz #12321 üzenetére
most nem azért, de az EUR középárfolyam 235 HUF körül van, a USD meg valamivel 160 alatt.
a 32e HUF-os 4850-et pont a szokatlanul erős forintnak köszönhettük, szerintem nem fair a nemzeti valutánkat hibáztatni azért, mert egy túlzott erősödés után visszabillen az egyensúly irányába... -
Piero89
aktív tag
válasz
fagy53 #12320 üzenetére
Értem én mit akarsz,de egyszerűen vevő nincs rá! PH-n hírdettem és 7K-t akartak adni érte postával együtt.Szóval max 14 jött volna össze.HD 3850-et Szeged felé 20K-ért dobálják,és hát nem 6 ezret nyertem a 8600GTS eladásából.
És többet mint mondtam nem szeretnék már gépre költeni,ezért hagyok így mindent)
Amúgy értem én hogy segíteni akarsz
,meg hát persze énis szeretném hogy gyorsabb gépem legyen,de ha nem tudsz vevőket a kártyákra akkor marad minden így
Jah és a Crossfire életérzésről ne is beszélve....
-
-
gyiku
nagyúr
Katt most irt 1 jo kis cikket errol [link]
-
Piero89
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #12314 üzenetére
Ugyan azt csinálja ezis mint a többi progi,csak az egyiket húzza.
-
Piero89
aktív tag
válasz
fagy53 #12313 üzenetére
Ez így szép és jó
Csak nem bírom eladni őket,nekem összesen 9K-ba volt a kettő,és nem szeretnék tovább költekezni.Így hogy eladtam a 8600GTS-t még kerestem is dolgon egy keveset
és gyorsabb lett a cucc nem kevéssel.Szóval nekem ez így most nagyon megérte!
Úgyhogy most ez van ennek örülök
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Piero89 #12312 üzenetére
Esetleg ATi-s OC softtal kéne nekiesni a tuningnak. ATi Tray Tools
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbálkoztam tuningal CF melett! Rivával csináltam,de csak az egyik kártya órajeleit emelte a program.CCC-be meg az ATI Overdrive menüpont alatt csak írja hogy most mi a helyzet de állítani nem tudok semmi.
Valakinek vmi ötlete
-
válasz
barnam_ #12287 üzenetére
egyéni filter nagyon kevés játékban van, az egyik a Call of Juarez DX10. A Stalkerben is van valami kavarás az AA-val, dynamic lighting mellett, de az lehet, hogy nem ez.
amúgy a 2600XT-n minden játék shaderes élsimítással megy, egyszerűen a standard box MSAA filter benne van a Catalyst-ben shader kód formájában, és amikor a játék MSAA-t kér, akkor ez lesz aktiválva. -
hamizoli
tag
Sziasztok! használ valaki vista sp1 alatt sapphire 2600xt agp-t? mert nekem nem enged 1024x768-nál nagyobb felbontást [link] próbáltam már a 8.6-8.7 agp drivereket! /szabványos vga-ként és xp alatt minden ok/
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12307 üzenetére
Nekem volt celeronom (533Mhz FSB, 256Kb L2), senkinek nem kívánom, nem is játékos PC-be lett tervezve, arra akkoriban ott voltak az AMD, és utánuk következtek a P4-ek. Na most azt vettem észre hogy az Everest CPU Queen-ben a cerka kapott bő 1100 pontot, úgy hogy már tuningolva is volt (3.3 Ghz-re a 2.8Ghz-ről) a P4 (2Mb L2, 800Mhz FSB, HT)pedig alapon 3400-at, tuningolva 4500 pont (3.8Ghz-en). Az alapórajelen is kemény 3-szor jobb pontot kapott a P4, tuningolva meg inkább hagyjuk is.
A P4 nem rossz proci, és szerintem az utasításkészletbeni eltérés, és a L2cache méretén kívül a rendszerbusz is visszofogja még a Cerkát, 533 vs. 800Mhz. Mindkettő prescott egyébként. A cerka a mai napig megvan arégi gépemben egy radeon 9550 mellett, amit sajnos nem képes kihajtani sokszor.ÉÉÉÉS erre akartam kilyukadni, a cerka a 2600-at semmilyen formában megsem mozdítja, semmi értelme mellérakni normális VGA-t.
Az új egymagos cerkák már 800Mhz-es FSB-vel, és 512Kb L2 cache-el jöttek ki, ráadásul conroe architectúra, és nem prescott. Az már jobb mint egy P4 állítólag. Az még annyira nem is vészes, persze nem hajtja ki az sem.
Ja az E1200-as cerka 2.2Ghz-en asszem valami 10000 pontot kap cpu Q-ben, nemrég vettem egyet egy gépbe mostoha húgomnak.
Tuti hogy jó játékra is. Ua. mint egy E2160 csak nem 1Mb L2, hanem 512kb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
empir3 #12299 üzenetére
Töltsd ki az adatlapodat a konfigról, mert így csak láttatlanban ugratnak!
Az egymagos Celeron valóban gyengécske ehhez a VGA-hoz, de a kétmagos elég.
AGP-s lapról lévén szó nagy eséllyel az egymagos prescott Cel. van benne, ez pedig különösen az NFSPS-nél hátrány, de az összes többi játéknál sem előny! -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12304 üzenetére
Attól függ honnan nézzük
-
barnam_
nagyúr
válasz
fatal` #12288 üzenetére
ja igen, elfelejtettem.
felraktam a 64bites Vista-t, de az alaplapi hangkártya drivere sehogy se ment fel, ezért visszaraktam a 32bitest. A játékokat újra kellene telepítenem, amihez nincs kedvem(nem igazán van időm játszani.)
(#12296) VaniliásRönk: na azért ez egy kicsit túlzás... core magos cerkák nem rosszak, de a prescott se volt rossz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12296 üzenetére
Nyu ti zájcsik! Attól függ milyen az a cerka.
Mert ha egy 420-ról vagy újabbról van szó, az már szemétté gyalázza a P4-ket, mivel conroe mag van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- alza vélemények - tapasztalatok
- HP notebook topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest