Új hozzászólás Aktív témák
-
robag83
csendes tag
nem ír semmi konkrétat
futtassak rendszerdiagnosztikai programot, próbáljam meg kicserélni a vga-t, távolítsak el minden újonnan telepített hardvert és illesztőprogramot stb -
robag83
csendes tag
Segítsetek!
Nem akar futni a Crysis a gépemen. Én a vga-ra gyanakodom. Újratelepítés előtt ment rendesen a játék, de amióta újra lett húzva a gép kék ablakkal lefagy. Én a driverre gyanakszom. De nem tudom mi lehet, mert a legújabb van fenn a Sapphire HD 2600 agp hez. Mit csináljak?
Előre is köszi -
Geza26
senior tag
Codozni is elég még ez a kártya! Cod5-öt elviszi szépen!
-
barnam_
nagyúr
válasz
Májsztró #13186 üzenetére
ha megy az angol, itt egy angol nyelvű leírás, ebbe minden benne van.
ha nem megy:
ha 2d-ben csökkenteni akarod az órajelet, a clock info 01-t kell átírnod.
a ventit 2 féle módon lehet beállítani, az egyszerűbb a "look up table", ez annyi, hogy megadod hogy adott hőmérsékleten hány %-on pörögjön a venti. ugyanezt lehet rivatuner-ben is állítani. a többi, ventihez kapcsolódó beállítást én se tudom, de itt a leírása angolul.elmagyarázom a másikat is, a "transfer function"-t.
Tmin (°C): a minimum hőm., ahol bekapcsol a venti
Tmax(°C): az a hőm., ahol 100%-ra kapcsol
Tslope(%): // ezt nem tudod állítani, úgyhogy lényegtelen
Duty cycle min(%): a kezdő fordulatszám, %-ban megadvaegy jó leírás katt777 tollából: [link]
bocsi egy kicsit kuszára sikeredett, remélem éthető.
-
Májsztró
addikt
válasz
barnam_ #13184 üzenetére
közben rájöttem ... de annyi minden van a RBE-be amit nem merek megbabrálni ... Nem szeretnéd leírni ,hogy konkrétan melyiket kell lentebb venni ,hogy 2d-be alacsonyabb órajeleken menjen a cucc , meg hogym égis kb miylen órajelet adjak meg neki ?
Meg milyen %-on pörögjön a venit , mert most egyszer hol hangosabb ,hol halkabb , össze vissza pörgeti magát
-
Májsztró
addikt
Sziasztok ! Régebben volt róla szó ,hogy van valami beállított BIOS , ami 2d-be visszaveszi a feszt meg az órajeleket. 3D-ben meg beállítja a default órajeleket a kártyán. Ilyen BIOS kéne nekem , meg egy progi amivel xp alól lehet ezt frissíteni ! Tudnátok segíteni ebben ?
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #13173 üzenetére
Bocs, rosszul fogalmaztam
Mostmár tudod, mik vele a "bajok"
#13174 grunge: Annyira macera nem lenne, mert nem sokat játszok, 1 hónapban max 1 hétre benn van aztán mehet..bár olyan sokat nem fogyaszthat 2D-ben ez a 3850, 32 fokos a gpu 26%-os ventivel, kézzzel is ellenőriztem, korrekt.
-
Májsztró
addikt
Olyan vicces dolgot találtam , hogy a kíváncsiság kedvéért lefuttattam low-on de 1024*768-ban is , meg 1280*1024-ben is .. mondom hátha valami meglepi lesz, hát lett :
[link]MOD: képbe nem fért be
Az alábbi táblázatban a + %-ok az 1280-as felbontás javára vannak ... Tehát 1280-ban a benchmarck jobban futott nálam , mint 1024-ben ...
-
Májsztró
addikt
Uhh , most tettem fel a far cry 2-t ... hát nálam nem úgy megy ahogy gondoltam elsőre
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #13163 üzenetére
Amiértr 4670-et szerettem volna: kis méret, kis fogyasztás, 512mb ram..sajna ennél az msi-nék egyik se teljesül, viszoont olcsóbb volt..alapból 2 slotos a hűtés, hackkel már 3 lenne
#13164 tzsolesz: Nem vagyok akkora lámer, hogy ne tudjam a teljesítményviszonyokat, csak a fentebb említett dolgok is fontos tényezők sajnos.
#13171 grunge : 5-6k lenne erre egy passzív hűtő, tekintettel a kari 16k-s árára hát nem adok egy hűtőért ennyit, majd a héten lesz időm és nekiveselkedek, hátha megyek vele valamire..ha annyira nem játszok úgyis kikapom, van igp is
-
grunge
addikt
-
jenei92
senior tag
Hátha valakinek ez az álma:[link]
-
Chaser
legenda
válasz
grunge #13161 üzenetére
Igazat megvallva 4670-et szerettem volna, de amíg rendesen utánanéztem a kiválaszottnak, beesett ez a gazdasági válság
Sapphiret nem tudtam szerezni, MSI ebből nem volt szimpatikus, meg az ára se, az asus meg 27-30k lett, ami nevetséges...de mivel nem adom fel a dolgokat, alternatíva után néztem, és egy MSI 3850 bekerült a látótérbe, igaz 256 megás, de 1280-nál úgyse játszok nagyobban, és 16k alatt megvolt újan..pár napja vettem, hát igen, most filózok hogy elcseréljem a teljesítményt egy kicsi, és hangtalan kártyára, ami ráadásul majdnem ugyanannyiba kerül...vagy meghackelem a hűtést és lemondok a PCI slotokról
-
grunge
addikt
válasz
Chaser #13158 üzenetére
köszi!
a belét én kentem le feketére
ha magasságban ugyanott van neked is, akkor sztem tuti elfér. 7végén lesz foto felülröl is, ugy tisztábban látod majd! jo kis kari ez, de amúgy kevesen cserélik 3850esüket 2600xt-re
nekem valami 48**-re fáj a fogam, majd meglátjuk...
-
empir3
tag
Azt szeretném megkérdezni hogy a HIS Ati Radeon hd2600xt-nek elége egy 450w-os táp ahhoz hogy tökéletesen fusson, tehát ne legyen probléma!?
-
Chaser
legenda
válasz
grunge #13157 üzenetére
Széepn fest a cuccod
Nekem ott kezdődik a DIMM, ahol nálad az NB véget ér, magasságban kb ugyanott, de úgy nézem elférne az itt, szép nagy lamellákat heggesztettek rá. Sajnálom lecserélni a 3850-et, az meg annyira gyilkos
Csak nagy, és bűvészkednem kellene hogy halk legyen, ráadásul megeszik egy +PCI-t
-
grunge
addikt
válasz
Chaser #13156 üzenetére
nincs mit
másik topicba linkeltem már képet nagyjából igy fest a gép. a ramrögzítő fölé ugy nyúlik be a borda ha az ujjam simán befér. lapom . eleinte én is paráztam h nem fog elférni a nagy nb hűtö miatt...egyedül a kari kivételénél kell bűvészkedni, mert a pci-e rögzitö pöckét csak kis ügyeskedéssel érem el
-
grunge
addikt
válasz
Chaser #13151 üzenetére
lemérem persze, amint hazaérek...csütörtök/péntek magasságában lesz esedékes...nekem abit fp-in9 lapom van, bazinagy rajta az nb hűtő és igy is böven van hely a bordák között (kb 1,5cm). a lamellák valoban nem párhuzamosak teljesen, de a neten látott képekhez viszonyitva sokkal "egyenesebbek". a kártya belsejétől kb. ugy néz ki a helyzet, hogy a gpu rögzítés felétöl kezdödik a borda. igy emlékezetböl eniyre futotta most. ha gondolod képeket is tudok majd küldeni hogy néz ki nálam.
-
Piero89
aktív tag
Nah 3dmark06-ban 2db 2600XT-met(8900 pötty 850/900 melett) sikerült felülmúlnom az új szerzeménnyel
Íme a reggeli munkám gyümölcse
-
-
Geza26
senior tag
Nem olyan rossz ez a VGA azért! A farcry2-vel 1024*768-ban mediumon vígan lehet játszani! Persze szűrők nélkül.
-
grunge
addikt
-
-
AMD Power
titán
Kíváncsi vagyok ,hogy a Cyrsis Warhead ,hogy fog menni majd a kis HD2600XT-n.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #13114 üzenetére
Jahhh, értem. Hát ez elég szomorú. Én meg azt tanácsolom, azonnal vigye vissza gar-ba. Ki kell hogy cseréljék, ha elég talpra esett.
Senkinek nem kell tisztában lennie a hardverek működésével. Így nem feltételezhető az sem, hogy a vevő, majd vissza vesszi az órajeleket, mert nem 3D-ben 5 percig sem.
Tehát ezt nem lehet elvárni. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #13112 üzenetére
Azért mert a jelenség ua mint amikor a memória és a GPU is túlhúzott. Tudom, hogy nem húzta, de melegedés lehet a dolog mögött, valószínű a memória gyengélkedik.
Elképzelhető még a 12V gyengesége kártyán belül, ill a feszültségstab kondijai kezdenek dögledezni és a mem, GPU tápfesze kevés.
Ha visszavesz az órajelekből és javul a helyzet, akkor itt van az eb elhantolva. -
AMD Power
titán
Tegnap autó porszívóval kitisztítottam a ventijét egy kicsit mert már megint állt benne a por.
-
jenei92
senior tag
1680x1050-ben Hd2600pro(256mb)(húzva) Far Cry 2 valahogy játszható lesz?
-
tzsolesz
nagyúr
Mivel a 2600pro-nak enyhén semmi ára sincs már, talán. De a procira gyúrj rá egy kicsit, mert az gyengusznak tűnik ide.
Héjj, de állj csak!!
Vissza az egész : +12K-ót nem biztos hogy megéri. Sőtt ugye AGP-és rendszert egyáltalán nem éri már meg fejleszteni, mivel egy olyan rendszert akarsz erőltetni, ami a radeon HD3xxx-as szériával szépen ki is halt. A t betű fontos, hiszen ez volt (HD3850) az utolsó AGP-és VGA. Amit PCI-E csatolóval 14K-ért lehet kapni, és több mint 2x erősebb a 2600pro-nál.
Próbálj meg szerezni használtan bagóért inkább 2600pro-t. Úgy 5-6K az ajánlott ára használtan. Ne vedd meg újan....
-
Piku
csendes tag
Üdv Urak!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jelenleg egy NVIDIA 6600GT DDR3-as AGP VGA van. Egy AMD 3700+ 2*512 MB ADATA MSI K8NEO2 Platinum-ban.
Gondolkodom egy AGP RADEON 2600Pro-n!!! Érdemes váltani, lesz akkor különbség, hogy megérje a + 12K. Azt látom, hogy 512MB-os de csak DDR2-es??
PLS Segítsetek!!
Üdv Piku
-
robesz99
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van,hogy elkezdett a 2600xt-m vacakolni. Kétfélét csinál: 1, amint belépek egy játékba, pár perc múlva kifagy a kép, az egeret tudom mozgatni de 3-4 katt után sípol egyet a gép és teljesen kifagy. A másik hiba meg hogy elsötétül a kép és vagy kikapcsol a monitor vagy ujraindul a gép. Néha pár ilyen ujraindulás után órákig stabilan megy de egyszercsak megint rázendít. Tápot,ramokat már cserélgettem de az sem segített és csak játék közben csinálja.A kari nem melegszik, sosem volt húzva. Esetleg valakinek valami ötlete v mehet a kukába?
-
tzsolesz
nagyúr
Ide már csak akkor jövünk be, amikor bejelentjük hogy megvan az utód.
Szegény kis 2600XT, sajnálom...
Mindenki megszabadul tőle. a topic pedig kihal.
-
Piero89
aktív tag
Nah megvan a HD3850-em.Nem sok játékkal tudtam egyelőre kipróbálni de a volt 2600XT crossfire-hez képest jobban teljesít,annak ellenére hogy 3850-es egyelőre még nincs tuningolva.
Hogy a 256 mb memória később kevés lesz e azt nem tudom,de most elégnek tűnik. Ár/érték arányban a 13800ft-os árával és ajándék Colin Dirt játékkal sztem jobb vétel a HD4670-nél,de ez per pillanat van így és csak az én személyes véleményem(de 1:1-ben szívesen cserélek bármelyik HD4670-es tulajjal
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor RX 6800 XT 16GB GDDR6 RED DRAGON Eladó!
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8G (rev. 2.0) - Számla + Garancia
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- 27% ÚJ! ASUS RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte GeForce RTX 5070 TI Eagle OC 16GB GDDR7 - Új, bontatlan, készletről!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest