- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ketrin84 #13893 üzenetére
Csúnyán átvertek....! A felháborító az egészben az, hogy minden alkatrészből gyengét, vagy gyengébbet kaptál.
Proci: a Pentium4 belépő kétmagosát kaptad, mára teljesen elavult, egy kályha és lassú.
Alaplap: nem jók a kombó lapok, AGP/PCI-E, DDR2/DDR3, általában nem sok jót jelent az int VGA alkalmazása, bár ez csak a tuningolási lehetőségeket korlátozhatja.
RAM: mindenképpen dual, azaz két azonos memóriamodul /vagy négy/ működjön a lapban, mert a páratlanszámú modulokkal jelentősen csökken a mem.sávszélesség.
VGA: a HD2600 belépő szintje a PRO, az XT nagyobb órajeleken üzemel, így gyorsabb. a Crysis szempontjából szinte mindegy melyik, mert csak nagyon visszafogott grafikai beállításokkal lehet játszani ezt a meglehetősen optimatizálatlan VGA gyilkos játékot.szerk: ezzel az alaplap kérdéssel egy komoly vitát robbanthatsz ki, mert a kollegák egy része AMD, másrésze Intel elkötelezett.
-
grunge
addikt
válasz
VaniliásRönk #13895 üzenetére
igazad van ez ki is ment a fejemből
van benne némi igazság, akkor már valami normális lap is elkelne alá..
-
Ketrin84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #13890 üzenetére
pci e-s video kártyát se kapnék bele olcsóbban? A procit mindenképp le kell cserélnem? Akkor mi értelme volt megvennem? Az hogy két magos ezekszerint nem jelent semmit?
-
Ketrin84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #13888 üzenetére
A papírja szerint megy bele core 2. A procim kb mennyit ér?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ketrin84 #13885 üzenetére
Hogy mennyire paliztak be attól függ mennyiért vetted, ha boltból vadi újan akkor valószínű elég csúnyán.
Az hogy mit érdemes venni az meg attól függ, hogy mennyit szánsz rá.
Ha cseréled a cuccot akkor a VGA-t külön add el, az alaplapon van int. VGA, egy AGP-s 2600-at jó áron el lehet adni.Szek.: Semmit sem lehet kezdeni még az alaplappal sem, nem megy benne Core 2.
-
Ketrin84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #13884 üzenetére
Magyarul szépen bepaliztak.
Arra gondoltam, hogy rossz a videókártyám a többi viszont jó, de ezekszerint egyedül az jó a többi meg nem.
Azt mondták, hogy ez a dualos proci most nagyon jó. Ezzel menni fognak a legújabb játékok is. Cserélhetek le mindent? Mit érdemes venni? -
Ketrin84
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #13882 üzenetére
Mert? Mi a rossz?
-
Ketrin84
csendes tag
Ja igen!
Az normális, hogy legalább 5 perc mire betölt? Szaggat a kép meg ilyenek? -
tzsolesz
nagyúr
-
Ketrin84
csendes tag
Sziasztok.
Van egy kis gondom HD 2600 pro videókártyám van, p5vdc-mx lapom, 1.5 gb ramom 3Ghz pentium d cpum, a gépem mégis halódik a crysis relodeddal. Állítólag full grafikán is hasítani kéne neki, de az átlagosan se jó.
Minek a hibája lehet ez?
A ramok 6, a videókártya és az alaplap 3 a cpu 2 hónapos. -
gyiku
nagyúr
válasz
Killer man #13875 üzenetére
lol, mert az az alaplapi vga, nem raktam at a 2600xt-re.
796/693-on ment termeszetesen
-
twollah
nagyúr
Kijott az ATI Catalyst uj verzioja (v9.2).
Bovebb info itt.
-
Jannn
aktív tag
válasz
Attila14 #13868 üzenetére
A processzortól sok függ. Nekem pl. a GTA4 2600Xt-vel minimum grafon (800*600) a beépített benchmark szerint 9,8 fps átlaggal ment az AMD 3500+(2400mhz) procival, ugyanazzal a 2600Xt-vel nagyobb felbontásban (1280*800-ban) átlag 25 fps!! az új AMD X2 4800+(2500Mhz) procival...
A far cry 2 is dupla olyan gyors lett.. -
Attila14
aktív tag
Hi azután szeretnék érdeklődni hogy egy ATI 2600xt 512mb AGP menyi fps-el vinné a Call of Duty 4 multit? teljesen minimum grafon! vagy esetleg egy hd3650 jobb lenne?
-
McSzaby
őstag
Hy!
Lehet kicsit amatőr a kérdésem, de nekem akkor is nagy problémát okoz! Kb. 1 éve vettem egy HD2600pro-t és akkor még nem gondoltam, hogy majd ki akarom rakni tv-re a képet. Na most begyűjtöttem hozzá minden kábelt, de van egy hatalmas bajom, mikor engedélyezni akarom a "2" képernyőt, akkor egyszerűen nem csinál semmit. Arra gondoltam, hogy 640x-s felbontás kéne a tv-nek, de a kari CSAK a 800x600-s felbontást engedi "2"-s képernyőn. Nem enged semmilyen más felbontást. (frissítés 60Hz) Amikor kilöktem "1"-s képernyőre a tv-t akkor igaz nem túl szépen, de ment a tv-n a kép, de a monitoron meg feketeség. Egyszerre a kettőt nem tudom működtetni.Tudtok segíteni esetleg? Vagy, hogy tudnám kisebbre venni a felbontást "2" képernyőn. (A tv-m kb. 6-7 éves nem tudom már)
Köszönöm -
Jannn
aktív tag
Ati Catalyst CCC-vel próbáltam a gyári tuningot (amikor magától emelgeti az órajelet), de elég alacsonyan kifagyott... alapból azt hiszem 700/700 de otthon majd megnézem... Egyszer próbáltam már 750/800 körül de e miatt a 10% miatt inkább nem kínoztam és visszaállítottam alapra...
-
fagy53
nagyúr
Ja, akit érdekel ATi Tray Tools 1.6.9.1380
-
-
Jannn
aktív tag
Far Cry 2 teszt, ugyanolyan beállításokkal, 2600XT-vel (alap órajelen):
3500+: Total Frames: 1172, Total Time: 51,00s
Average Framerate: 22,98
Max. Framerate: 36,80 (Frame:201, 6,63s)
Min. Framerate: 13,46 (Frame:850, 34,86s)X2 4800+: Total Frames: 2382, Total Time: 51,00s
Average Framerate: 46,71
Max. Framerate: 63,72 (Frame:378, 6,78s)
Min. Framerate: 34,93 (Frame:1928, 42,04s)nem is rossz ez a 2600XT
-
Jannn
aktív tag
Köszi a jótanácsokat, meg vagyok elégedve a procicserével (65nm-es 4800+ 2700mhz-en), mert amiket próbáltam mind gyorsabb volt
GTA4 is teljesen játszható lett, na persze nem 1680*X meg fullhd felbontásban, hanem egy teljesen korrekt 1280*800-asban. Az igaz, hogy most is 100%on megy a proci, de valószínű h tényleg szarul van a játék megírva...
-
fagy53
nagyúr
Az, hogy 100%-on megy nem jelent semmit a proci erősségének a megítélésénél, alapvetően a szoftver megírásától függ. Egy jóval erősebb, magasabb órajelen futó procinál is 100% lesz. A kellő lezserséggel megírt programokra jellemző, úgy szoktuk mondani - az optimalizálatlan - működés. Azt, hogy a procid az adott játékban mire képes, azt teljesen lebutított grafikával nézheted meg, ha soha nem megy 20-30 FPS alá a sebessége, akkor nem lesz miatta bajod.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, hátha tudtok valamit ez ügybenElőre is köszönöm!
-
Jannn
aktív tag
válasz
Steve-0 #13839 üzenetére
HD videókat ez is szépen viszi, a 720p-s Hdket a 3500+os proci is simán viszi(30-40%), az 1080p-s-nél sokszor 100% lenne, de hardveres gyorsítással 10% alá megy a terhelés úgy, hogy ráadásul a CNQ visszaveszi 1000Mhzre a valós órajelet
(ja és hang is átmegy hdmi kábelen)
Szóval a HDvel nincs baj, a GTA4 lassú egy csöppet.
Valakinek van tapasztalata, h valami X2-5000+ körüli proci+2600XT párossal mi a helyzet a GTA4-nél? -
McBJani
tag
Helló mindenkinek!
Eddig is 2600XT-m volt, egy Sapphire csak AGP-s!
Most váltottam egy ASUS PCI-osra!
Az lenne a kérdésem, hogy töltsem le az ASUS honlapjáról a Drivert hozzá vagy pedig felejtsem el és maradjak [ennél]?
Köszi!
Üdv. -
Jannn
aktív tag
Nekem most egy 2600XT van egy AMD 3500+ os 1 magos procival. Szerintetek érdemes nagyobb kártyát (4670) venni? Gyorsabbak lesznek tőle a játékok? AMD/ATI rulez
(GTA 4 egy picit döcög néha, bár játszható) -
fagy53
nagyúr
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Nem olyan rég hozzájutottam 1 hd 2600xt-hez.
Ugye a gpuja az 800 Mhz-n megy alapból,a memóriája(gddr3) 700 Mhz-n megy!
Próbáltam tuningolni kicsit,kíváncsi voltam hogy mit megy a vga...
A gpu 860 Mhz-nél kifullad a memóriája meg 770-nél mondja be az unalmast!
Halottam 1 olyat,hogy ezeknél a vgaknál 860-880 Mhz illetve 770-790 Mhz között nem hajlandóak menni,de alatta és felette igen!
Ezt konkrétan nem mertem kipróbálni,mert kicsit féltettem a kártyát,nehogy kimúljon nekem!
Esetleg valakinek nincs erről valami élménye,hogy ez igaz-e?
Tényleg van ez a tartomány,ami között nem hajlandó képet adni a card? -
gyiku
nagyúr
válasz
Killer man #13825 üzenetére
gondolom xp-n
-
vargalex
félisten
Az AMD oldalán már kinn vannak a linkek a 9.1-es Catalyst AGP Hotfix-hez. Igaz, még File not found az eredmény, de előbb-utóbb csak javítják a hivatkozásokat.
-
gyiku
nagyúr
3dmark06 ph toplista, a legjobb x2-es eredmeny az enyem
-
Hegyi84
csendes tag
válasz
AgentSmiths #13748 üzenetére
Hali
Olvastam az írásod és nekem dettó ugyanilyen gépem van a vinyókat kivéve de az nem számít. Nekem is fagyás gondjaim vannak. Elég változó a dolog mert van hogy játszok 1- 2 percet és megfagy de van hogy bírja fél órát. Sajnos még én sem tudtam rá találni megoldást.
-
vargalex
félisten
PowerDVD nincs fenn? Ha igen, a codec-ét tiltsd le! Illetve minden külső codec-et, hogy az MPCHC a beépített sajátját használja! Ennek ellenére lehet olyan film, ahol nem megy a hardveres gyorsítás (persze képnek azért kellene lennie), ilyenkor pl. nem megfelő kódolású MKV-ról van szó. (Pl. 1080p, de num_ref_frames>=5) Az ilyet pl. biztosan nem fogja hardveresen dekódolni.
Egyébként az ATI, illetve az összes GPU gyártó azt mondja, hogy megfelelő kódolású film és megfelelő (hardveres gyorsítást támogató) lejátszó esetén megy a hardveres dekódolás. -
mzso
veterán
válasz
VaniliásRönk #13810 üzenetére
Tök mindegy hogy mit akarok vele gyorsítani. A lényeg az hogy lehet-e vagy sem.
-
vargalex
félisten
Hi!
A CoreAVC-t is tiltsd le! Vedd fel külső szűrőként, majd Tiltás! Hidd el, az ATI driver támogatja a hardveres gyorsítást (a driveren kívül nem kell külön dekóder, mindent felrak, ami szükséges)! NVidia-val sem működne másképpen! Ezeket be kell állítani!
Egyébként tényleg user error! Minek raksz fel CoreAVC-t (ami ugye software-s dekóder), ha te a hardvereset szeretnéd használni? Honnan tudná a lejátszó, hogy te mit akarsz? Szóval először olvasni, aztán hőbörögni (ha van okod rá)! -
mzso
veterán
válasz
VaniliásRönk #13808 üzenetére
Ez most hogy jön ide? Mi köze van a kalóz filmeknek a videókártyához?
Amúgy nyilván valami nem jó, csak nem tudom mi. Nem tudom miért nem a belső filtert használja.
-
mzso
veterán
válasz
vargalex #13804 üzenetére
Megcsináltam a belső filtereknél az ffdshow-osokból kivettem a a pipát. Mást nem tudom hogy lehetne letiltani. Az EVR-t amit linkeltél felraktam. De úgy tűnik a system default CoreAVC-t használja...
Egyébként én a The KMPlayert szoktam használni filmlejátszásra. Amúgy f*sz kivan az atival. Reklámozzák itt orrba szájba a az uvd-t avivo-t de dekóder-t nem adnak hozzá. Mi értelme van egy funkciónak ha nem lehet használni?
-
vargalex
félisten
Hi!
Ajánlom a Media Player Classic - Home Cinema lejátszót. Vista alatt kimenet EVR Custom, az ffdshow, stb. H264 codec-et letiltani, és a beépített H264(DXVA)-t használni. Control Centerben Pulldown detection-t engedélyezni. Ajánlom a HD film, azaz mkv lejátszása topicot.
-
mzso
veterán
Hi!
Van egy HD2600XT-m. De ha megveszek sem tudom működésre bírni a hardveres videógyorsítást (UVD, AVIVO HD vagy mi). Ha jól gondolom megfelelő dekóder kéne hozzá. De az amd oldalán nem találtam dekódert.
Honnan kel azt beszerezni?
Vagy mit kell csinálni hogy működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest