Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #12998 üzenetére
Megrángatod úgy 3--3.2-re, és jó lesz az. Teljesen nem hajtod ki így sem, de kb kétszer jobban fog menni minden mint a celeronnal ment. Én már csak tudom. Volt egy ilyen váltásom. Mondjuk nekem alapból 3.2Ghz-es Prescott volt amiben 2Mb L2 cache volt, és 800Mhz FSB.
Tényleg ez is fontos, mekkora FSB-vel indul? Mert tudomásom szerint van olyan P4 ami 533Mhz-es FSB-én megy, és hát mit mondjak, nem egy nagy durranás. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
empir3 #12998 üzenetére
Egy 6600GT-nél erősebb kártyát már komolyabban visszafog az a processzor. AGP-s kártyák úgy is drágábbak, mint PCIe társaik, AGP-s rendszerben már nem olyan könnyű elég erős procit betenni a vidkari számára, a P4 meg már durván öreg/elavult.
Abba a gépbe már nem tennék be 2600-as kártyát. -
empir3
tag
Sziasztok. úgy néz ki hogy lesz egy proci ami intel penitum 2.6ghz de 512 cache. Ehhez nem értek
és ez a penitumoknal a gyengékbe sorolhatók? Mert láttam olyan ahol 1mn cache. Csal ehhez nem értek ugyhogy a kettő közt nagy különbség van-e teljesitménybe?
-
tzsolesz
nagyúr
Megjött az utód: Sapphire 4600XT
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12987 üzenetére
hát a minimum az 18 év. aztán meg rábízod, hogy viselkedik.
radírfej: Az nem volt pénz érte. És így van, valóban sokat gyorsult a kari 8 hónap alatt. Használd egészséggel, én az enyémet el nem adom.
Jah, és XP-én a warhead szuperül megy. UT3-ról nem is beszélek. de amit még nagyon imád, az a Frontline Fuel Of Ware, Brother In Arms. Bár utóbbinál egy kicsit le kell venni a dolgokat, de úgy is szép.
-
radírfej
senior tag
ismét visszatértem a hd2600xt táborba egy 256gdr3-as HIS kártyával. kemény 7500 forintért sikerült megvennem, amabból az olcsó iponos szériából származik.
egyenlőre nem raktam hozzá új drivert, mostmár megvárom 10-est aztán hajrá, UT3, GoW, Warhead lesz az étlapon, és hogy ennyi nyalóka után kicsit egyek is, az Oblivion kiegészítőjével visszatérek a fantáziakonyhához!
amit észrevettem, hogy pista alatt jó 10-15% ot javult a cucc a 6-8 hónappal ezelőttihez képest, legalábbis FEAR alatt.
köszönöm, hogy megoszthattam.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12986 üzenetére
Azt, hogy mikor cseréled le a VGA-t még korai emlegetni, nem biztos az a két év!
De igaz, hogy a PC-n túl is van élet, ami tud bőgni rendesen és le tudja kötni az embert éppen eléggé.Szét nem lehet szedni, lecserélni sem, de mégis költeni lehet rá a PC-t megszégyenítő módon és nagyon sokáig......
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12985 üzenetére
Végül is igazad van. Én ezt a VGA-t két évig nem cserélem le. ha mennek rajta játékok, ha nem. Az utóbbi időben túl sokat foglalkoztam a PC-vel.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12983 üzenetére
Ez mindíg így van sajnos.
De mondom, én már nem is bánom, hogy akkor megvettem ezt a karit. Nem csalódtam benne.
Te nem most akarsz váltani? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12981 üzenetére
Wow, segítettem valamikor?
Igen, kijönni a sodromból....
27K-ért? Gondolom nem sokkal a megjelenése után.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12978 üzenetére
Elég lesz a 4670 és olcsóbb!!! mint az XT volt anno.
Én már csak ebből indulok ki. Egyébként nem tudom miért, de azt sem bántam meg. mert akkor nekem nagy előrelépés volt a radeon 9550-hez képest. Gondololod.....
gyiku:: És tudtam, és tudtam, és tudtam. Annyira direkt volt, hogy az már füstöl....
mondjuk tolem okosat biztos nem hallottal
dehogynem, csak nem emlékszünk rá...
-
tzsolesz
nagyúr
Na gyerekek ez az utolsó napom a "csak" 2600XT-s korszakomban. Holnap, ha minden jól megy bele passzinthatom a 4670.est. A 2600XT is marad, mivel az egy 24.000-es kari, azt csak úgy nem kapja meg senki, holmi 10000 ft-ért. Így hát örökre nálam kell szolgálatot teljesítenie. Majd amikor 3-4K-ért dobálják a PCI-E-s lapokat, meg az E1200-at is, lehet 1Gb 2000Ft-os RAM-al újra hadrendbe állítom a kis virgoncot. Lehet addig megjön az ereje is, ki tudja, egyszer csak beigazolódik a szakik által szajkózott modernitásbeli előnye.
De itt a topic-ban én is mindennapos vendég leszek ezután is.
Fagy53: Sajnos nem lett annyi pénzem az üzletelgetésekből mint amennyire számítottam. Így is csak 15K-t tudtam összeszedni, mert nem számítottam rá hogy most küldi a fránya Generali a csekket a biztosításról.Így hát még hozzá is kellett tennem 4K-ót. De remélem azért nem fogok a kariban csalódni. 1280x1024-ben a 2600XT is mindent vitt medium beállításokkal, és egy kis AF-el. Ha ez kétszer gyorsabb, akkor nincs mitől féljek. Mert így meg már élsimítást is tudok alkalmazni, és high-on tudom zúzni a gammákat. Ez pont elég lesz sztem. A holnap játékai? Azt inkább hagyjuk, éppen az egyik PH!-s írásban(CPU-VGA párosítás) olvastam, hogy nem igazán várható nagy fejlődés a gépigényt tekintve. A "konzolok hatalma" nem diktál nagy iramot ebben a szegmensben.
Ja, és köszi szépen Fagy53-nak, gbors-nak, CPT.Pirk-nek, Aggregátor-nak, és VaniliásRönk-nek a sok okosítást a 2600XT-vel kapcsolatban. Ebben a topic-ban sok okosságra tettem már szert általatok.
-
gyiku
nagyúr
all: nyugi sracok, csak gyujtom a hsz-eket
mashoz nem tudtam volna hozzaszolni
-
VaniliásRönk
nagyúr
Srácok nyugi, fogyunk, mindenkire szükség van a topikban.
-
barnam_
nagyúr
Tegnap próbáltam ki a Call of Juarez-t, és meglepően jól megy DX9-ben - 1024x768, high, 0x AA - akadásmentes. DX10-ben gyönyőrű, csak már nem megy olyan jól.
-
Davyd_89
csendes tag
Sziasztok.
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy tudna e valaki linkelni nekem mostani, vagy legalábbis viszonylag friss tesztet amiben szerepel a hd2600xt, mert régiből a google-n találtam dögivel, de azóta ha jól tudom jelentősen gyorsultak az ATI kártyák az újabb és újabb drivereknek hála.
Válaszotokat, linkeiteket előre is köszönöm.
Davyd_89
-
empir3
tag
Van az AMD oldalán a 8.9 ati driver hd2600-hoz az agp hotfx. Valki már kiprobáltae és jutotte vm pozitivumhoz is?
-
McBJani
tag
Ja, és most már nem működik a videókari tuning a gyári szoftverben!
Más progival már nem is fogom húzni -
McBJani
tag
Hellósztok!
A játék problémámat megoldottam!
Letöröltem, aztán újratelepítettem a videókarit és, most minden rendben, kivéve, hogy a PowerDVD elindításával szintén újraindul a gép
Lehet, hogy egy Windows újratelepítés is jóljönne?
Köszi a válaszokat! -
gamer0101
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #12958 üzenetére
Hát köszi...ez elég is lesz erre a hétvégére, mire megcsinálom...
Garis még a kari...legfeljebb visszaviszem.
Kösz mindenkinek a tippeket mégegyszer!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
gamer0101 #12957 üzenetére
Lehet akár egy éves is, a kérdés az, hogy volt-e telepítés óta más VGA a gépben. (ill. úgy általában hogy mennyire szeretsz felesleges programokat telepítgetni)
Szedd le a drivert, restart előtt pedig még eressz rá egy DriverCleanert, restart aztán fel a legújabb meghajtó.
Ha ez sem segít, akkor ahogy mondták új Windows. Ha esetleg ez sem válik be, akkor eggyel korábbi driver, ha még ez sem oldja meg a dolgot, akkor lehet hogy elhalálozott a VGA. -
gamer0101
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #12956 üzenetére
..4 hónapos... hétvégente használom csak, mivel amúgy nem vagyok itthon. Szóval nem értem a halálát...
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok! Tudna valaki adni egy linket ahonnan le tudom tölteni a legfrissebb drivert a HD2600XT karimhoz? AGP!-s! Sapphire..ha ez segít! Az első Hsz.-ben ami van link ott valami HD2000 és HD3000 sorozat van írva ... letöltöttem, telepítettem és ilyen 640x480-as 4bites színmélységű képet kaptam, meg elmesélte a rendszer, hogy nem jó a driver.
Pls! Segítsetek!
-
empir3
tag
Volna egy kérdésem! Nekem még mindig a celeron procim van meg 2.4 ghz-s és a gyári driver. Szóval van az open Gl menüpönt és ott van hogy "24-bites z-puffer mélység támogatása" és Tripla puffer ésezeket játékoknál érdemese bekapcsolni? S amint mondtam hogy olyan problémáim vannak hogy pl a loading jel és a nyilak zavarosak pl a Carbonba és ha játszok egy gyenge procival a kárty erőst terhelődik-e? Szabade játszanom és a driverbe mindent beállitsak ilyen prco mellett?
-
McBJani
tag
Helló mindenkinek!
Ezt magyarázza meg valaki!
Adott egy nem nagy gép:
2400+@2133MHz
AsusA7V880
256+512MB RAM
40+160GB Winyó
DVD író
ATI Radeon HD 2600 XT AGP DDR3
SB Live Creative 7.1 Digital Audigy SE 24 bit
Colorsit 420W-os tápEddig minden rendben ment!A legújjab videókari driver van fent.
Játszottam a NFS Underground 1-el, SWAT4-el, Doom3-mal, Quake4-el, TimeShift-el, James Bond-dal.
Aztán elkezdtem tuningolni a videókarit: GPU:845, Mem:950 éa még mindig minden rendben ment!
A James Bond játékban felvettem a felbontást 1024x768-ról, 1600x1200-ra és amikor elkezdtem volna játszani, újraindult a gép!Visszavettem a tuningot alapra (800/700) és a felbontást 1024x768-ra. Ismét elindítottam és úgyanúgy újraindult a gép
Feltelepítettem a F.E.A.R. Perseus Mandate-t, a főmenű még tökéletes, aztán mikor elindítottam a játékot vagy 5 másodpercig ment és azzal is újraindult a gép
A többi játékkal tökéletesen megy (NFS Underground 1-el, SWAT4-el, Doom3-mal, Quake4-el, TimeShift-el)!MI LEHET A GOND? -
dudi
senior tag
megkérdezem újból, hátha valakinek van valami ötlete:
2600xt device id 9580-ra váltottKöszi
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, kiléptem a 2600 klubból tegnap, most integrált X200-al tolom, de nem sokára elvileg egy olcsó 790GX-es lap integráltját fogom élvezni, aztán kicsit várok, és veszek 4670/4830-at.
Búcsúzóul néhány kép:
szerk: feladom, képtelen vagyok belinkelni képeket... áÁÁÁÁÁ -
Kiskutya
veterán
1 gyors kérdés és bocsi nincs időm visszaolvasni mert sietnem kell! Van 1 saphire 2600 xt agp-s kari amit most rakok be 1 gépbe! Az lenne a gondom hogy a legfrissebb drivert nem akarja felrakni valami kompatibilitási hibát ír. Prübáltam külön agp-s drivert keresni de nem találtam. Tudok segíteni?
-
Piero89
aktív tag
Hát ettől azért nem vagy kocka...........Elvégre nem a 2. HD 4870 X2-t vennéd a gépbe csak lecserélnéd öregedő vga-d.Én idáig csak anyagi okok miatt fejlesztettem,ugyanis vhogy sikerült megoldanom az alaplapcserét úgy hogy még 1K-t nyertem is rajta
A 9 ezres Cf-ről ne is beszélve.........
-
Piero89
aktív tag
Mindenki kezdi elhagyni a süllyedő hajót?
-
wwenigma
Jómunkásember
A tegnapi nappal kiléptem a klubból, örülök, hogy sok jó embert ismertem meg itt is.
További jó tuningolgatást mindenkinek!
Ha valaki ugy gondolja, találkozunk a 4670 topikban.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12917 üzenetére
Gondoltam rá, csak a hecc kedvéért, mert semmi szükségem ekkora órajelekre.
1.35V-on szerintem menne 1GHz-en a GPU, a mem most is tudja az 1GHz-et.
Amit igazán szívesen csinálnék az az igazi Power Play, 1.05V feszültség 2D-ben és 300/500MHz órajelek.CPT.Pirk: leírtam korábban, nem állít a Power Play feszültséget és változatlanul hagyja a mem. órajelét is. Egyedül a GPU órajelét veszi le 725@300-ra, ennyit a gyári Power Play-ról. kamu.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12915 üzenetére
Nem tudsz olyan paramétert mondani az órajelen kívül, ami nem stimmel a 2600-al!
Ráteszem a VF900-at, csak kivárom a 3 napot. Lecserélem a biost, és ráteszem a rossz emlékezetű zalmant, remélem ezt nem vágja agyon!
Kinézetre és használatra pontosan olyan mint a 2600, még a memóriák is azok, Qimoda 1.0ns. GPU fesz - 1.22V, a 2600Pro-n 1.18V volt. 880MHz- stabil, de 890-en a 3DM03-ban, ne tessék röhögni, hibázik. Végigmegy, de meg-megakad. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12912 üzenetére
A csíkszélesség nem befolyásolja a tranzisztor számot. A 3650 magja egyszerűen kevesebb tranzisztort tartalmaz, nem egyenlő a 2600 -as mag átültetésével kisebb nanométerre.
Egyébként miért nem szerzel valami passzív bordát a karira? 2 darab L alakú hőcső, amik egyik vége egy réz kocka, másik meg egy lamellasor, az passzívban elviszi tuningal a kártyát.
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12911 üzenetére
Persze, hogy hiányzik, mindenben egyezik a 2600XT-vel, csak a kisebb csíkszélesség miatt kevesebb tranzisztort tartalmaz. Egy igazi előnye van a kevesebb tanzisztor mellett, hogy nincs meg a 857-es fal, amelyen csak az AGCT-vel lehetett átmenni, de társultak hozzá kényelmetlenségek, így a 2600XT-t normálisan 857MHz-ig lehet használni, üzemszerűen. Rossz, hogy minden segédprogi korlátozottan használhatő vele, Riva, ATiTool, ATT. Egyetlen jó megoldás a bios buhera, 300/500-2D és 880/1000-3D továbbá egy 25%-kal induló venti profil kialakitása és beégetése, a feszt sajnos itt sem lehet állítani.
Félő, hogy a HD 4xxx sorozat tagjainál is megvannak,lesznek ezek a problémák. -
fagy53
nagyúr
Félig OFF ez az írás, de csak félig!
Ne sajnáljátok a Power Play-t, mert kamu az egész!A 3650 elvileg tudja, de nem áll másból minthogy 2D-ben visszaveszi az órajelet /GPU / a memória marad és vele együtt a fesz is, kimértem!
Az viszont igaz, hogy tuningbarát és a kevesebb tranzisztornak köszönhetően nem melegszik annyira mint a 2600XT. Nincs 857MHz-es fal!!!!725/800 az alap és fel lehet húzni 880/1000-ra egyből.
A venti halkabb, mindkét VGA-m Sapphire, tökegyformák csak az egyik halott,
viszont magasabb fordulaton jár, 37% teljesen értelmetlenül, és nem találtam még olyan programot amivel maradandó profilt tudnék létrehozni, mint ahogy azt a 2600Pro-val tettem. Marad a bios csere, de 3 napot még várok.
Konklúzió, jó kártya mindkettő, de az egyik kutya, a másik eb. -
tzsolesz
nagyúr
-
3arnus
csendes tag
Akkor szeretnem,ha leirnatok egy teljes koru tunning beallitast a 2600XT-re.
koszi....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest