Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)

(#44701) bolcsodal válasza cajn (#44700) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Google a barátod: [link]

Két esetben régebbi driverre váltás megoldotta: [link][link]
Egyszer pedig az NForce2-es chipset driverének frissítése segített: [link]

Próbálgasd végig a 8.X-es hotfix drivereket. Driversweeper/Reg Clean mindig legyen uninstall után. :U

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#44702) szami93 válasza bolcsodal (#44695) üzenetére

szami93
(újonc)

Igen. Single slotos.

(#44703) bolcsodal válasza szami93 (#44702) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy túlmelegszik? Furmark alatt hogyan alakulnak a hőmérsékletek?

(#44704) hunfatal válasza bolcsodal (#44703) üzenetére

hunfatal
(PH! addikt)

Nekem is egy slotos, kéknyákos sapphire 3870 volt, furmark alatt a 100 fok sem volt újdonság, de sosem állt le vagy fagyott meg, majdnem két évig ment gond nélkül aztán pár hete eladtam. Igaz nekem normális táp hajtotta. :)

(#44705) szami93 válasza bolcsodal (#44703) üzenetére

szami93
(újonc)

Az nem tudom jelent-e valamit, hog yza ábra csak akadozva tud forogni, de így van. A hőmérsékletek meg elég rosszak: 59ről indult és felment 115ig kb egy perc alatt. Aztán ott megállt.

(#44706) Sonec válasza szami93 (#44705) üzenetére

Sonec
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Takarísd ki a hűtését+pasztázd újra!

LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd

(#44707) cajn

cajn
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek?
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy HD3850-em AGP-s és gép bekapcsolása közben sőt még egyszer-kétszer a windows betőltése után is a VGA-nak a ventilátora leáll egy pillanatra olyan mintha leesne a fordulat majd visszaáll? Ezt természetes vagy van valami baj a géppel?Mert a többi VGa-mon nem csinált ilyet még a HD3650-sem.

(#44708) bolcsodal válasza cajn (#44707) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Telejsen normális. A lényeg, hogy CS közben ne álljon le! ;)

(#44709) cajn válasza bolcsodal (#44708) üzenetére

cajn
(kvázi-tag)

mióta bele raktam a gépbe a HD3850 et aHD3650 után azóta a 600wattos M-tech táp kissé melegszik.Ez is normális nem fog a táp esetleg beszarni. azért hozzáteszem hogy nem annyira meleg hogy nem lehet megfogni de a langyosnál kissé melegebb.

(#44710) bolcsodal válasza cajn (#44709) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vegyél inkább egy 350W -os FSP-60APN tápot. 80-85%-os hatásfok mellett egyáltalán nem melegszik, könnyű és bőven elviszi a konfigot. 8K-körül már lehet találni ilyent, az M-techet meg szépen felejtsd el...vagy add el 2-3K-ért. :U

(#44711) RpPRO válasza cajn (#44699) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Raktal hutest az AGP atalakito chipre?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#44712) szami93 válasza Sonec (#44706) üzenetére

szami93
(újonc)

Kitakarítottam az egész gépet. Sőt újrainstalláltam az XP-t. Feltettem azt a drivert, amit eredetileg CD-n kaptam. A youtubeos probléma megoldódott, viszont most a KMPlayer-ben jelentkezik a tearing, ami eddig youtubenál volt. Feltettem egy idei játékot (Prince of Persia) és 20 percig bírja, aztán kiírta, hogy a VPU Recover alaphelyzetbe állította és onnan kezdve semmit nem tudok csinálni. :F

(#44713) szami93 válasza szami93 (#44712) üzenetére

szami93
(újonc)

Ja és a fagyás előtt elkezd villódzani a kijelző és fekete foltok jelennek meg rajta, de még kb egy percig tudok vele játszani.

(#44714) bolcsodal válasza szami93 (#44713) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Túlmelegszik. Vagy a GPU, vagy Rialto chip, de valamelyik túlmelegszik. Pakolj rá rendes hűtést. :U

[ Szerkesztve ]

(#44715) bolcsodal válasza szami93 (#44713) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez itt épp erről szól!: [link]

(#44716) szami93 válasza bolcsodal (#44715) üzenetére

szami93
(újonc)

Milyen fajta hűtés lenne a legjobb?

(#44717) bolcsodal válasza szami93 (#44716) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Rialto-ra tegyél valamit, mondjuk egy ramsünit hátha....Egyébként bármilyen hűtés jobb, mint a gyári Sapphire (ha éppen olyan kártyád van).

A lényeg, hogy gyárilag nem raknak a Rialto-ra hűtést, és mivel az egész PCB felmelegszik 3D-ben, ezért valószínű ez már sok a fordítócsipnek. :U

Anno én is próbálkoztam az X700Pro és HD2600XT AGP-s kariknál, de nem találtam sok használható hűtési módot. Valósznűleg ha megakadályozod az egész kártya felforrósodását akkor a Rialto is bírni fogja..talán.

Ezekre az AGP-s karikra is felmegy az AC S1 szerintem, arra teszel egy 12cm-es ventit (kábelkötegelővel) és kész van a szuper hűtés.

Egy extra RAMsünit rátennék a Rialto-ra is... :U

(#44718) szami93 válasza bolcsodal (#44717) üzenetére

szami93
(újonc)

OK. Köszi a segítséget, majd megpróbálom.

(#44719) szami93 válasza bolcsodal (#44717) üzenetére

szami93
(újonc)

És néhány videónál a tearing az lehet a videókártya hibája?

(#44720) bolcsodal válasza szami93 (#44719) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Inkább driver szerintem.... :U Újabb Catalyst-okkal meg nem működik rendesen?

(#44721) RpPRO válasza szami93 (#44716) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Ahogy bolcsodal irja.

Az AGP-s ati/amd kartyak melegszenek leginkabb az agp-pci-e atalakitonal (rialto chip) es a feszultsegszabalyozonal (VRM - mosfet chipek).

Nekem PH-rol van hasznalt zalman vf900 hutom (4e ft volt), melyet leginkabb a halk uzemmod miatt raktam ra. A rialtora kotelezo hutest rakni! Lehet, h az ati mernokok bevizsgaltak, h stabil a VGA 120 fokos rialtoval is, de az elettartamanak nem tesz jot a homerseklet es a VGA stabilitasanak sem segit. A VRM chipeken massziv huto van, de a kartya masik oldalan is kitapinthato a chipek helye es nem tudod rajta tartani az ujjad, de talan nem annyira veszes a homerseklete, mint a rialtonak.

Nekem van 2db 12cm-es rendszerhutom, melyeket rairanyitok a VGA tetejere es az alaplap eszaki hidja es a memoriak is kapnak belole. Igy stabilnak mondhato a cuccom (alairas).

Az 1950-em ota szoptam sokat a stabilitassal, tulmelegedessel, szoval, ha valami nem stabil, egybol erre gyanakodom.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#44722) BogyóBP válasza RpPRO (#44721) üzenetére

BogyóBP
(újonc)

Nekem is ugyanez a hűtő van a 3870 es VGA-mon mint neked, nekem 73-76 foknál max furmark terhelés alatt nem szokott feljebb menni. Mivel ugye ez a zalman 3 pines hűtő így nem lehet a VGA ra rádugni rendesen mert az csak két pines így levettem a müanyag keretét és befőttes gumival rőgzitettem oda a hűtást. maszek de jól működik.

Más: Ha a VGA ilyen vicceket produkál hogy tearing meg foltosodás akkor az befog sz..ni. Nekem ugyanigy ment tönkre a 9800GT-m. A jó Hűtés sokat dob a VGA élettartamán pluszba.

(#44723) RpPRO válasza BogyóBP (#44722) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Nekem 61 fok max. En egy molex atalakitoval porgetem, hasznos ez a kezileg allithato venti fordulatszam.

(#44724) czundermák

czundermák
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Egy kérdéssel fordulnák a 3870-et hajtó kolegákhoz!
Volna egy kis problémám mostanában a vasaimmal, 2 darab 3870-et használok cf-ben (EAH 3870 <> RX 3870), de ha valami komolyabb játékra kerül sor, gondolok itt stalker call of pripyat-ra vagy empire total war-ra, egy számomra értetlen jelenséggel jutalmaznak a kártyák nagyjából fél óra elteltével.
MSI Afterburnert használok ventillátor szabályzásra, de nemhiszem hogy ez lenne az oka, mivel már a legelejétől ez a progi látja el a kártyákat, na a lényeg hogy a kép beakad majd áll vagy 2 másodpercig, elfeketedik a monitor, kikapcsol a képernyő, majd visszajön minden... a VPU recover nem jelez hibát, minden ugyanúgy folytatódik ahogy volt, de a ventillátorok a kártyákon 100%-os fordulatot vesznek fel a jelenség végeztével.
A játék befejezése után windowsba lépésnél is megmarad ez a fordulat. A vasak 69-71 fok fölé nem mennek, ezért érthetetlen számomra, mert túlmelegedés nem valószínű ezalapján. A driverekkel is próbálkoztam (10.5 / 10.6 / 10.7) a cfx app. profile is fel van telepítve. A jelenség nagyjából 2 hete jött elő, azelőtt szikra baja nem volt a masinának. OS ujratelepítés sem oldotta meg a bajom.
Ha valaki találkozott hasonlóval, kérem jelezze, nagyon megköszönném.

A régi gépek sok káros anyagot tratalmaznak??? nem kell őket nyalogatni, csak tisztelni:P

(#44725) RpPRO válasza czundermák (#44724) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Monitorozod jatek alatt a GPU homersekletet?

(#44726) BogyóBP válasza czundermák (#44724) üzenetére

BogyóBP
(újonc)

Lehet hogy a képernyő illesztő nem válaszol. Nézd meg esetleg a Winyo állapotát is hogy nem kerül e badsectoros helyre olyankor a fej amikor ez történik és ellenőrizd hogy a VGA ramokon a hűtés megfelelő e, esetleg ha REF hűtőket használsz érdemes újrapasztázni és heat gap okat rátenni újakat, megoldás lehet. Ezen felül nézd meg hogy a CF bridge nem e sérült helyén van e és a tápcsatik is jók (ha van rá mód cseréld ki őket és a Winyo sata kábelt is), driverből a profilokat sztem töröld és probáld alapon hagyni az egész catalist ot babrálás nélkül. Amikor kiáll a kép a hang is kiakad? Gondolom ilyenkor a Desktopra kerülsz ezután. ÉN sztem tuti az lehet hogy a képernyő illesztő nem válaszol...Gyanus :(((

(#44727) czundermák válasza BogyóBP (#44726) üzenetére

czundermák
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

RpPRO: Igen volt monitorozva, nem egyszer próbáltam meg, de nem megy 70 fok fölé egyik kari se. A ram-ok tapintásra teljesen rendben vannak, kapják egy 14 centis ventitől a levegőt a karik plusszban, enyhén meleg tapintásra de teljesen elfogadható.

BogyóBP: A CF Híd rendben van, a tápcsatik is teljesen faszák, viszont ma elviszem a vasakat haverhoz megnézzük ix38 Quad GT-be mit művelnek, remélem nem a kártyáknak van baja, mivel ezek már enyhén szólva sem garanciásak.
Gyanakodtam az alaplapra is, még van rá fél év garanciám és ha sokáig műveli ezt a gép megkéne lesnem más kártyával.
Gondoltam arra is, hátha az északi híd valami oknál fogva megunja magát pár pillanatra, mivel rendesen be szokott fűteni az x48.
A vinyót most reggel megnéztem 100/100 %-os HDD Sentinel és Ashampoo HDD Kontrol szerint is rendben van.
Ja és igen ez az érdekes, hogy a hibajelenség után nem dob le asztalra, hanem minden megy tovább normálisan, ugy ahogy abbamaradt.
Újratelepítettem a drivert ahogy ajánlottad alapon hagyom, de játszani még nem volt időm, talán délutánra ki tudom tesztelni.

A régi gépek sok káros anyagot tratalmaznak??? nem kell őket nyalogatni, csak tisztelni:P

(#44728) kop8

kop8
(senior tag)

Nem ide tartozik de ez egy 3870 volt:)

Valaki megmondaná hogyan tudom a kipotyogott alkatrészeket visszatenni, mert a forrasztó kevés hozzá???

[link]

MAX OC 4,62Ghz AMD lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm --------------------"bûn ezeket az AMD procikat nem tuningolni"

(#44729) kriszbon válasza kop8 (#44728) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Mert halgatsz a sok lökötre hogy pofával lefelé ted be, és túl is melegítetted ráadásul. :P
Mod: Jah ezt már sütheted.

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#44730) kop8 válasza kriszbon (#44729) üzenetére

kop8
(senior tag)

Nem pofával lefele volt betéve, csak kivétlnél nem vártam és ahogy kivettem hirtelen egy rakat cucc leeset róla.

MAX OC 4,62Ghz AMD lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm --------------------"bûn ezeket az AMD procikat nem tuningolni"

(#44731) kriszbon válasza kop8 (#44730) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hmm értem, ahogy nézem mindnek lába van(nem elég jó a kép), így egy ügyes ember weller pákával meg tudná csinálni. :F
Mod: Hacsak össze nem futott néhol a forrasztás, és csak olyan gépben próbálnám ki utána amiért nem nagy kár ha megdeglik a lap.

[ Szerkesztve ]

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#44732) kop8 válasza kriszbon (#44731) üzenetére

kop8
(senior tag)

A lapos ötleted nem rossz mert nem lenne jó ha a lapom megdöglene, de még ma megpróbálom megcsinálni!

(#44733) vizimento

vizimento
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

A következő problémámra szeretnék megoldást találni:
Van egy Sapphire Radeon HD3850es videokártyám. Egy aránylag egyszerübb játék alatt (I-Fluid) egyszercsak fura hangot hallottam a gépből (amit sejtésem szerint a videokártya hűtője okoz): kb 3-5 másodpercig hangos süvítő zaj (olyan mint amikor túl gyorsan pörög egy venti) aztán 2-3 másodperc csend. Megint 3-5 mp ventizaj, megint 2-3 mp csend .....
Ezért körülnéztem az everestben és a következőre lettem figyelmes:
"GPU hőmérséklet" 90 C környékén.
"Ventilátor-sebesség" 30-64 % között ugrál (sztem ez okozza a fura hangot)
"Kihasználtság" 96-98 %

A kérdéseim:
1) Mi okozhatja az ugrálást, hogy felpörög/leáll? Miért nem tud beállni egy állandó sebességre, miközben a terheltsége alig változik?
2) A 90 C nem sok egy kicsit? Ha igen akkor miért csak 64 %-ig megy maximum a venti?
3) Az normális, hogy amikor 30-40 %on megy a venti, nem is hallom, 50-60 körül meg már zavaróan hangos (elnyomja a 2belső+1 külső vinyó hangját+legalább 4 másik venti zaját is)?

Mi lehet mindezen problémára a megoldás? Lehet hogy a ventit kéne lecserélnem? Vagy érzékelő probléma? Esetleg szoftveres gond van?

Előre is köszi a segítségeket!

Ja és ha nem megy játék, csak a win7 fut, akkor a GPU hőmérséklet olyan 55-58 C a venti sebesség állandó 16 % (természetesen semmi hangja) a kihasználtság meg 0-4 %.

[ Szerkesztve ]

(#44734) drr

drr
(lelkes újonc)

Hali!
Melyik drivert használjátok mostanság?

ASUS P5K SE/EPU, E5200, 2X2Gb Transcend DDR2-800MHz, MSI RX3870 OC, 2x320Gb SATA II HDD (Samsung, WD), Samsung SH-S223F DVD-RW, Chieftec GPS-400AA-101A, BenQ G2020HD LCD 20', Windows 7 Ultimate

(#44735) person válasza vizimento (#44733) üzenetére

person
(fanatikus tag)

Gondolom így van biosban beállítva a venti vezérlés. Ezen több féle módon tudsz segíteni ha idegesít. Szerintem a legjobb módszer a bios mod. [link] [link] Persze vannak rá egyéb szoftveres megoldások is. Javaslom a keresőt.

kop8.: Fejlemény? :)

[ Szerkesztve ]

(#44736) Khoncsi

Khoncsi
(újonc)

Hellotok!

Van egy vasam:
Intel Core 2 Duo E7300 @2.66GHz
4GB RAM
Ati zafir 3870 500 mb videókari
450 W Gembird táp
+CD meghajtó, 500GB HDD, egy kis ventillátor a hátulján.

A gondom az, hogy a videókártyám túlmelegszik. Nemrég vettem bele egy kis ventillártort remélve, hogy segiteni fog a problémán, de nem sokat segitett. A FurMark szerint alap 70 Celsius fokos a kártya. A videókártya dobozára az van irva, hogy elég a 450W-os táp, ugyanakkor olvastam olyat is, hogy lehet a márkája miatt kevés :F . Ajánlották azt is, hogy vegyek egy nagyobb gépházat több ventillátorral, de mielőtt pénz adok ki valamire szeretnék biztos lenni abban, hogy a jó alkatrész cserélem ki, ezért jöttem ide. Remélem valaki tud segiteni! Előre is köszönom! :U

(#44737) RpPRO válasza Khoncsi (#44736) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Nem a gyenge tap miatt 70 fokos a VGA-d.

Javaslom, h probald ki, h leveszed a haz oldalat, h kideruljon, rossz-e a szellozes.
Esetleg az is elofordulhat, h rosszul pasztaztak be a VGA-t, ezert meleg.

(#44738) Khoncsi válasza RpPRO (#44737) üzenetére

Khoncsi
(újonc)

Levettem az oldalát, viszont úgy emelkedett 3 fokot az alaphőmérséklet, szóval az oldalával jobban átszellőzik... ezek szerint gondolom nem a rossz szellőzés a magas höm. oka (szóval nem jutottunk előbre?!) :(

"Esetleg az is elofordulhat, h rosszul pasztaztak be a VGA-t, ezert meleg."
- ezt hogy érted?

[ Szerkesztve ]

(#44739) kriszbon válasza Khoncsi (#44738) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Szerintem portalanítsd ki a kártya hűtőjét, mert lehet hogy azért melegszik. A bordák között telerakódik porral és eltömi a levegő útját.

(#44740) Khoncsi válasza kriszbon (#44739) üzenetére

Khoncsi
(újonc)

Nem a por a probléma. Takáritom rendszeresen. Régebben is melegedett csak reméltem, hogy ez megoldódik egy ventillátorral. Azért köszi! :R

(#44741) kriszbon válasza Khoncsi (#44740) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Aha értem, ha rendszeresen szétkapod és kiportalanítod akkor marad még az újrapasztázás. Más ötletem most nincs. :D

(#44742) RpPRO válasza Khoncsi (#44738) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Hovezeto anyag a huto es a VGA GPU-ja kozott. Oriasi kulonbsegk birnak lenni, jobb paszta alkalmazasaval sokat csokkenthetsz a homersekleten.

A VGA ventije milyen fordulatszammal porog?

(#44743) Scholes9 válasza drr (#44734) üzenetére

Scholes9
(senior tag)

10.4

Starcraft 2: Scholes/875 - Steam: scholes9 - www.deepmix.eu - www.clubkorona.hu - w8ing for Diablo 3

(#44744) Khoncsi válasza RpPRO (#44742) üzenetére

Khoncsi
(újonc)

Milyen programmal lehet megmérni a VGA venti fordulatszámát, próbálkoztam 1-2-vel de valahogy mindig mellélőttem... a BIOS-ban meg csak a proci és az egyép ventik fordulatszámát lehet megmérni, nem? sorry az értetlenkedésért,de ilyen téren még nincs tapasztalatom... :U

paszta- gondolom ez az amit proci és a procihűtő közé is csepegtetnek, ilyen néven nem hallottam, eddig úgy ismertem mint: hőálló ragasztó.vagy az nem az? :U

(#44745) kriszbon válasza Khoncsi (#44744) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Gpu-z sensors fül alatt ha nem látod, akkor nincs visszajezés.
A paszta/hűtőzsir/akármi meg (ez).
Mod: De van olcsóbb is amit a procikhoz is használnak, csak talán nem annyira jó.

[ Szerkesztve ]

(#44746) Khoncsi

Khoncsi
(újonc)

Hát fordulatszámot nem mutat, csak azt hogy 80%al megy a venti, 65 fok mellett!
Na akk ma is tanultam valamit, ha másért nem legalább ezért jó, hogy túlmelegszik a VGA :DDD
azt nem irtam az előzőekben, hogy játék esetén van, hogy a VGA kifagy, néhányszor viszont a gép (gondolom a táp is ez miatt túlmelegedett) kikapcsolt...
és köszönöm a fáradozásotokat! :R

(#44747) kriszbon válasza Khoncsi (#44746) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Milyen is pontosan az a túlmelegedő táp(típus/W)? :F

(#44748) RpPRO válasza Khoncsi (#44744) üzenetére

RpPRO
(őstag)

Lavalys Everest pl a fordulatszamot irja
Ati Tray Tools, Rivatuner %-os formaban mutatja.

[ Szerkesztve ]

(#44749) Khoncsi válasza kriszbon (#44747) üzenetére

Khoncsi
(újonc)

Fentebb irtam, de akkor lásd:
Gembird Power Supply 450W
nem tudom h ez e a pontos neve, de a dobozra ez van irva :U

(#44750) BogyóBP

BogyóBP
(újonc)

Sziasztok. HD 3870 es VGA-m van és egy DVI os monitorom, ami 60HZ en megy, ez alap, ugyan a közölt max frekvencia az 75hz de nemtudom áttenni sehogy sem nativban erre a hercre holott a COD sorozat vagyis az újabbak képesek 75hz en is vinni ezt a felbontást.

MÁS: Valamiért irritáloan olvashatóak csak a szövegek, mintha jojózna a szemem. Marha idedgesítő mert nemtudom mért van ez, nem is bírom sokáig nézni a képet szemfájás és szédülés nélkül. Driverektől sem igazán történik változás, néhánytol ugyan jobb és nem annyira zavaróbb, de azokkal meg a 3d grafika fut lassan. Így most komoly gondba vagyok mert ha szemzsibbasztó a kép akkor a 3d jo, ha nem az akkor meg a 3d szar. Mit tegyek? A monitoron van D-SUB csatlakozo is, jelenleg DVI al kötöttem össze. Lehetséges az hogy a Win7 nél az eltérő ATI driverek máshogy jelenitik meg a képet? windowsban és amúgy is?

[ Szerkesztve ]

(#44751) kriszbon válasza Khoncsi (#44749) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Aha, hát addíg már nem láttam el olyan későn. :D
Amúgy (itt) megnézhated hogy milyen kategóriába van sorolva a fent nevezett "táp".
Csak azért kérdeztem, mert írtad hogy néha újraindul a gép+melegszik a táp és előfordulhat hogy az végett van az egész gubanc. Ha tudod akkor próbáld ki egy normális táppal, esetleg kölcsönbe valakitől. Ha akkor is marad minden a régiben, akkor meg pasztázd újra a kártyát. :F

[ Szerkesztve ]

(#44752) Khoncsi válasza kriszbon (#44751) üzenetére

Khoncsi
(újonc)

Hát mielőtt feltettem a kérdést a fórumon én is a tápra gyanakodtam, de gondoltam megkérdezem olyanoktól is akik többet értenek hozzá.
Valószinűleg akkor veszek egy újt tápot és a biztonság kedvéért rendelek még pasztát is :D
Akkor még egy utolsó fontos kérdés: Milyen márkájú legyen a táp néztem Xilence tápokat jó árban, néztem a listád de úgy nézem nem mostanság volt irva :/ esetleg milyen márkát ajánlotok még Coolermaster, Chieftek? Respect!

(#44753) drlovi válasza Khoncsi (#44752) üzenetére

drlovi
(lelkes újonc)

melyik_tapegyseget_vegyem

itt tedd fel a kérdésed , tuti kapsz egy számodra megfelelő ajánlatott

szerk. :
láttom már ment a dolod :D

[ Szerkesztve ]

(#44754) kriszbon válasza Khoncsi (#44752) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Mint ahogy írtam, azért jó lenne előtte másikkal megnézni, bár mindenképpen cserére szorul, és én (FSP) 400W-os tápot ajánlok.
Az a lista az 1 hsz amit frissíteni szoktak, meg nagyon is hasznos, és mielőtt kérdezel abban a topikban ajánlott átnézni. :D

(#44755) Sambora89

Sambora89
(újonc)

Sziasztok! Van egy Msi rx3850 oc video karim. És az Everest meg az Ati tray tool is csak 297 mhz -et mutat gpu órajelként. Miert csak ennyit ír? Alapból 690mhz- en kéne lennie nem?

Everest pic: http://kep.psharing.com/411009.jpg

[ Szerkesztve ]

(#44756) bolcsodal válasza Sambora89 (#44755) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Powerplay! IDLE visszaveszi a kártya órajelét, hogy energiatakarékosabban tudjon működni...

(#44757) Sambora89 válasza bolcsodal (#44756) üzenetére

Sambora89
(újonc)

Köszi a választ! Megnyugtattál azt hittem van vmi a kártyával :D

(#44758) drr válasza Sambora89 (#44757) üzenetére

drr
(lelkes újonc)

:DD

ASUS P5K SE/EPU, E5200, 2X2Gb Transcend DDR2-800MHz, MSI RX3870 OC, 2x320Gb SATA II HDD (Samsung, WD), Samsung SH-S223F DVD-RW, Chieftec GPS-400AA-101A, BenQ G2020HD LCD 20', Windows 7 Ultimate

(#44759) namito

namito
(újonc)

Egy barátom dilemmájára szeretnék választ kapni a hozzáértőktől.
Van egy Sapphire HD3870 VGA karija, Intel E7300 procival szerelt gépe. Szeretne beújítani egy 24"os fullHD tuneres monitort. A dilemmája az, hogy ez a VGA kihajtja-e a monitort fullHD(nativ) felbontáson, játék közben? Vagy mindenképpen vissza kell-e butítania a játékokat kisebb felbontásra?

(#44760) bolcsodal válasza namito (#44759) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem lesz elég FullHD-ra.

(#44761) namito válasza bolcsodal (#44760) üzenetére

namito
(újonc)

Csak a játékokhoz lesz kevés? Az egyéb alkalmazásokat (film, böngészés, office stb) vinni fogja azért?
Nekem MSI 5770Hawk karim van, ezzel nincs problémám, ezért nem tudok neki okos tanácsot adni. Az előző gépem még CRT monitorral, GF 7600GS karival futott, tehát a köztes állapotról nincs tapasztalatom.

(#44762) bolcsodal válasza namito (#44761) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak játékhoz lesz kevés...

A többi alkalmazást, amit írtál (film, böngészés, office) egy integrált VGA is elviszi... :U

Namost kb 4x gyengébb az 5770-nél...a 3870, ha van értelme így írni...

(#44763) drlovi

drlovi
(lelkes újonc)

3870 1024X768 felbontásnál mennyin kéne hajtani az x2 240 et ? most @3,4 gondolom még igy is erős cpu limit :F

[ Szerkesztve ]

(#44764) Landon

Landon
(senior tag)

Sziasztok,

3870 X2-höz keresek, egyenlőre hiába, hűtőt mert a jelenlegivel vmi gebasz van: a ventitengely végéről az a kis tartó "izé" ami meggátolja, hogy a venti "kifeleessen" letört és így szabadon mozog a ventillátor. Emiatt folyamatosan karcolja a műag házat. Ma körbenéztem sok helyen aftermarket cooler-ért de semmi. Még csak gyártani se gyártanak hozzá semmit. :F Honnan lehetne rá vmi normális hűtést szerezni? Láttam barkácsmegoldásokat de azokkal az a gond, hogy csak a 2 GPU-t hűtik és a többi igencsak melegedő chipet nem.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! Igazából nem az én VGA-mról van szó hanem a barátnóm édeaspjáéról csak én próbálok segíteni neki vhogy. Ezért nem tudom teljesen pontosan leírni, hogy mia gond a ventitengellyel mert az én kezembe még nem volt a cucc. :)

If you've got nothing to say, say nothing.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#44765) Andrew_31 válasza Landon (#44764) üzenetére

Andrew_31
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szed le a burkolatot és a ventit, és tegyél a 2db bordára 2db ventit. :DD

I7 860-4gb ddr3 1600- Asus Maximus III Formula-ATI firepro 5700 CF-1TB HDD

(#44766) Andrew_31

Andrew_31
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

[link]
[link]
Egy kis hűtés mod HD3850-re.
57fok 100% terhelésnél 16%-os venti fordulat.

[ Szerkesztve ]

I7 860-4gb ddr3 1600- Asus Maximus III Formula-ATI firepro 5700 CF-1TB HDD

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.