Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)

(#45451) kovsol válasza 04ahgy (#45450) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

jobban is néz ki az a kártya az biztos, hiányzik még a gyűjteményből ?

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#45452) 04ahgy válasza kovsol (#45451) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, van belőle MSI. De nitrózni a költséghatékony edition gyenge, és szeretnék nitrózott CF eredményt. :D A referenciakártyának frankó, erős a VRM-je.

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#45453) proci985 válasza 04ahgy (#45452) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

apropó, ha ennyire a határon küldöd: VRM mennyire melegszik a gyári bordával? lehet amiatt BSOD, vagy extrém használatnál mi az, ami először lehal?

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#45454) 04ahgy válasza proci985 (#45453) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem melegszik a VRM, mert a -140°C a GPU felől elkúszik a NYÁK-on, szóval max. langyos. Meg ventikkel igen erős légáramot is kap a VRM, gyári borda nélkül. Egy GPU-t sem nyírtam még ki extrém tuning alatt. Ami meg elfogy, az a mesterséges korlátok miatt van: vége a chipnek, nem skálázódik tovább, OCP, OVP, ilyesmi.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#45455) proci985 válasza 04ahgy (#45454) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja igen, ezt el is felejtettem, hogy ha a CPU -140fokos, akkor körülötte is hideg lesz.

(#45456) Petyyyyy

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A 3850-en meddíg bírják a ramok az órajel emelést? Csak ramsünök vannak meg a turbo modul keltette fuvallat. Legfrissebb MSI Afterrel (nem béta) emeltem 730-ig. Örömmel fedeztem fel, hogy itt már óvják a kártyát a user hülyeségétől mert a mag órajelet csak 720-ig engedi emelni. Nem fordul elő, hogy pl. 730-ra rántsam amitől rögtön 3D-be vált és 60°C-os lesz a mag.

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón - Mobil memóriájából adatmentéshez keresek szakembert! -> PM!

(#45457) 04ahgy válasza Petyyyyy (#45456) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Addig bírják, amíg el nem kezd hibázni. Minden egyes VGA estén más.

HGyu

(#45458) Stass

Stass
(újonc)

Sziasztok!

Sajna nem vagyok nagy számítógép guru, éppen ezért segítségre lenne szükségem.

HD3850-es videókarink van, ami mostanában valamiért rendetlenkedik. Azt vettük észre, hogy ha futtatunk egy online játékot, s mellé ráindítunk egy alkalmazást, akkor kis időn belül a gép lefagy, majd a képernyő elsötétül pár másodpercre, végül visszajön a kép, és az alábbi hibaüzenetet kapjuk:
"VPU recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver command".
Itt lehetőséget ad még arra, hogy a hibáról tájékoztassuk a gyártót.

Tapasztalt már esetleg valaki ilyet???
Mit jelent ez a hibaüzenet? Mi lehet ennek az oka? Mit lehet ellene tenni?

Köszi a válaszokat előre is.

Szép napot mindenkinek!

(#45459) Petyyyyy válasza Stass (#45458) üzenetére

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Oprendszer típusa és melyik driver van fennt?

Szemed az úton, pedál a padlón - Mobil memóriájából adatmentéshez keresek szakembert! -> PM!

(#45460) Stass válasza Petyyyyy (#45459) üzenetére

Stass
(újonc)

Win XP és ati2dvag 6.14.10.7119 - ATI Catalyst 10.9

(#45461) Petyyyyy válasza Stass (#45460) üzenetére

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Driver rendben van verziószám alapján. Ilyesmit még sosem tapasztaltam. Az üzenet jelentése ~ : a VPU recover visszaállította a grafikus gyorsítót, mert nem válaszolt a grafikus driver parancsára.
Hogy mitől van és mit lehet tenni ez ellen, azt egy okosabb fórumtársunk fogja megválaszolni. :)

[ Szerkesztve ]

(#45462) Stass válasza Petyyyyy (#45461) üzenetére

Stass
(újonc)

Köszönöm szépen... már ez is egy infó, hogy a driverrel ellenkezik talán...
Kíváncsi leszek mi ez?

(#45463) Petyyyyy válasza Stass (#45462) üzenetére

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tipp: A gyártó oldalán található drivert használd, ne az amd.com-ról valót. ;)

(#45464) proci985 válasza Stass (#45458) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

cserélj drivert.

nekem a kártyám csinált ilyet, VRMekre gyanakodtam. meg driverre, felváltva.

milyen programokat használva jött elő? hány kijelződ van?

[ Szerkesztve ]

(#45465) Petyyyyy válasza 04ahgy (#45457) üzenetére

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Lassú reakció - hoz valami érdemi gyorsulást ha húzom a ramot?

(#45466) Stass

Stass
(újonc)

Sziasztok!

Bocsi a kései reakcióért,most jutottam géphez. 1 monitorom van, és a Battlestar Galactica online játék alatt jön elő a probléma. Megpróbálom a gyári drivert, jelentkezem az eredménnyel. Köszi a segítséget!

(#45467) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Találkozott valaki olyannal, hogy a 16x kártya csak max 4x sebességgel megy az alaplapban? Egy Sapphire 3850 DDR2 kártyáról van szó.

Előtte többféle RV670 kártya ment a gépben 16xPCIe sebességgel, de ez nem akar. Először 1x sebességgel ment, aztán újraindítás után 4x, de azóta nem változik, marad 4x-esen.

Lap: MSI K9A2-CF

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#45468) proci985 válasza Yutani (#45467) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

második slotban van? az nem csak x4es?

(#45469) kovsol válasza Yutani (#45467) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

az a ddr2 elég rémisztően hangzik azért, 500Mhz és a 31,7GB/s sebesség :U

[ Szerkesztve ]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#45470) Yutani válasza proci985 (#45468) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Természetesen az első slotban van, ahol 16x sebeséggel kéne mennie. A lap 2x8 CF-et tud.

Tehát ahogy írtam, előtte más RV670 kártyák voltak a gépemben (néhány nap leforgása alatt, mert tesztet készítek), és ez az egyetlen ilyen hülye módon viselkedik.

Kovsol: Na jah, de mint fentebb írtam, tesztet készítek, ahhoz szereztem be. És tényleg 500 (1000) MHZ-en megy, 31.7 GB/s sávszélességgel. ;)

Az előbb kicsavaroztam, kihúztam-visszanyomtam, aztán most csak 1xPCIe sebességgel megy. :DDD

Driver is újra lett telepítve, 12.01 Kati, ezt használtam az összes kártyához. (A 3850 CF meg fagyott minden Catalysttal, szóval kész sz*pás volt. Lehet, hogy a hiba a készülékben van? :F )

[ Szerkesztve ]

(#45471) etejedu

etejedu
(lelkes újonc)

Helló!
Egy kérdés:
Jó e ez a 3850 karihoz?
És egyátalán:
a kép tetején vga tápkábel akar lenni?

(2 molex 6 pines)
:F

:R :R :R

Ha telefonon keresel, akkor este 20:00 óráig!

(#45472) kovsol válasza etejedu (#45471) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

az most vagy egy 6 pines vga kábel vagy 4pines alaplapi
ha 6 -os akkor vga hoz jónak kell lennie.

[ Szerkesztve ]

(#45474) etejedu válasza kovsol (#45473) üzenetére

etejedu
(lelkes újonc)

És mindkét molexet rá kell kötni?
Ugy értem,miért dupla? Nem elég az egy molex?
Köszönöm a gyors választ!
:R

(#45475) kovsol válasza etejedu (#45474) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

nem látszik rendesen a képen, de nekem úgy tűnik ez egy molex hosszabító amibe bele van iktatva egy 6 pines átalakító, ha megnézed nem olyan kábel aminek mind a két végére dugni kell hanem csak simán hosszabit

(#45476) etejedu válasza kovsol (#45475) üzenetére

etejedu
(lelkes újonc)

Köszönöm, már kéznél van a kábel és látom is rajta!
Így szemrevételezés után már egyértelmű lett.
Még egyszer kösz! :R

(#45477) Yutani válasza Yutani (#45470) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Betettem a 3850 DDR2 helyére a HD 5830 kártyámat, ez megint 16xPCIe sebességgel megy.

(#45478) wolf88

wolf88
(lelkes újonc)

Sziasztok!

A gépet szeretném összekötni úgy a tv-vel, hogy hang is átmenjen rajta.Ehhez már vettem egy eredeti ATI DVI-HDMI csatlakozót és egy 1,4-es HDMI kábelt is.Ezeket mind be is dugtam, de hang akkor se jön.Valaki tudna segíteni, hogy hogy tudnám a hangot is átküldeni?köszi szépen.Jah 3870 a VGA karim.

(#45479) kovsol válasza wolf88 (#45478) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

Windows hangbeállításoknál elsődleges hanglejátszó eszközként az AMD HDMI Output legyen beállítva és akkor azon át küldi a hangot.

(#45480) wolf88

wolf88
(lelkes újonc)

Az ATI Function Driver for High Definition Audio az alapértelmezett és így sincs hang.

(#45481) kovsol válasza wolf88 (#45480) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

mire akarod kivezetni a hangot ?

(#45482) Yutani válasza Yutani (#45477) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az 5830 után betettem a 3850 DDR2 kártyát, és végre 16xPCIe sebességgel ment. Fene sem érti...

(#45483) kovsol válasza Yutani (#45482) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

Nem hiszem, hogy túl nagy sebesség különbséget tapasztalnál.

(#45484) Yutani válasza kovsol (#45483) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel minden más kártya a tesztemben 16x sebességen ment (ennek a kártyának kiváltképpen nagy szerepe van ráadásul), ezért ennek is muszáj úgy mennie. ;)

(#45485) wolf88 válasza kovsol (#45481) üzenetére

wolf88
(lelkes újonc)

Elnézést, nem voltam tegnap óta net közelben.Egy Samsung LE32A330J1 tv hangszóróit szeretném használni.

(#45486) kovsol válasza wolf88 (#45485) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

A hdmi csatlakozót nevezd át a TV -n PC -re. Úgy működni fog, nekem is samsung van és így oké. Ha ez nem sikerül van a samsung TV topic, ott tuti segítenek.

[ Szerkesztve ]

(#45487) wolf88 válasza kovsol (#45486) üzenetére

wolf88
(lelkes újonc)

És azt hol és hogy tudom átnevezni?
Elvileg átneveztem,amikor átkapcsolok rá, azt írja ki, hogy HDMI1 PC.
Már írtam ez ügyben a Samsung LCD és LED TV topicba is, ott se nagyon tudtak segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#45488) kovsol válasza wolf88 (#45487) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

ez talán segít valamit. Oké most már nem a hd3870 van benne, de ugyan így volt ott is nálam. Ha írja, hogy PC akkor jónak kellene lennie. Ha a DVI-PC re állítottam akkor nekem se volt hang amúgy, de sima PC-re rakva van.

(#45489) ViiiiktorOC

ViiiiktorOC
(fanatikus tag)

Üdv.
Nincs véletlen valakinek 3850/3870/X2 hibás kártyája amitől megválna? :)

Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni. Laurell Kaye Hamilton

(#45490) Gucunja

Gucunja
(fanatikus tag)

ATI Radeon HD 3850 256MB GDDR3 (referencia Asus, OEM)
ATI Radeon HD 3850 512MB DDR2 (kék Sapphire, dobozos)

melyiket éri meg inkább?

ugyan annyiba kerülnek.

Pulse mini T-mobil-os eladó dobozában. WIFI GPS IGO 8 3,2 MP autófókusz, ANDROID

(#45491) Petyyyyy válasza Gucunja (#45490) üzenetére

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Teljesítményt tekintve abszolút az Asus a nyerő. :K A Fillrate értékek megegyeznek, de a Bandwith különbség már jelentős.
HD 3850 512MB DDR2 vs. HD 3850 256MB GDDR3

(#45492) proci985 válasza Gucunja (#45490) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ddr2őset nem szabad venni, nagyon szűk lehet a memória.

[ Szerkesztve ]

(#45493) 04ahgy válasza proci985 (#45492) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azt sem tudtam, hogy van DDR2-es. Az olyan, mintha kiadnának GDDR3-as GTX580-at... Hova nem süllyed a világ. :U

HGyu

(#45494) proci985 válasza 04ahgy (#45493) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

eszméletlen ritkák egyébként, elvileg európai piacra olyan nem is kerülhetett volna. topikban pár darabot láttam utóbbi években (jellemzően kéknyákos egyslotos sapphire 3850 512 megoldások), de kb elenyésző a számuk.

a hasonlatod pedig áll, kb erről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#45495) Irvkhf

Irvkhf
(fanatikus tag)

Helló !

Van egy Hd 3850 agp s videó kártyám és maxon megy rajta a ventilátor és így hangos. Valaki járt már így mint én ? Mi lehet a kártyával ? Mit kell vele csinálni hogy szabályozza magát ? Mi lehet el állítva ?

(#45496) Petyyyyy válasza Irvkhf (#45495) üzenetére

Petyyyyy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Oprendszered, driver? Kipróbálhatod az MSI Afterburnert, azzal szabályozhatod a venti fordulatot.

(#45497) Irvkhf válasza Petyyyyy (#45496) üzenetére

Irvkhf
(fanatikus tag)

Windows 7 az operációs rendszer a driver rendben van. Az Msi After Burnert ki fogom próbálni. Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#45498) 04ahgy válasza Irvkhf (#45497) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azon sem csodálkoznék, ha nem lehetne állítani neki a fordulatszámot...

HGyu

(#45499) proci985 válasza 04ahgy (#45498) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja, pár modellen nem lehetett szabályozni a ventifordulatot.

(#45500) zcool

zcool
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Volna nekem egy Msi Hd3870X2-m. Windows 7 em van fent és felraktam az Msi afterburner-t.
A problémám az volna, hogy az egyik mag nem akar dolgozni hiába izzasztom a kártyát.
Érzékeli a program ,hogy két mag van és a hőmérsékletet is mér mind2 nek de az egyik ettől függetlenül nem megy. Ezek szerint meghalt az az egy mag? Azon is gondolkodtam ,hogy gyenge volna a táp de nem világít rajta egyik piros kis gomb sem!

Legalább annyira vedd a fáradtságot,hogy pü-re válaszolsz!

(#45501) 04ahgy válasza zcool (#45500) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GPU-Z-ben mit ír a Crossfire-re? Friss telepítés-e a win7, és melyik driverrel próbálod tolni?

HGyu

(#45502) zcool válasza 04ahgy (#45501) üzenetére

zcool
(fanatikus tag)

A Gpu-Z ben ezt írja : Enabled(2GPUs).
A 12.1-el!
A Win nem a legfrissebb de nem is olyan nagyon régi! Csak tudod ezelőtt az Afterburner jelezte ,hogy dolgozik a gpu! De most nem! De az is érdekes tényleg ,hogy a Gpu-Z is látja rendesen! Szóval tanácstalan vagyok!
Egyébként már rég nem használtam Afterburnert szóval még azt sem tudom ,hogy mikor lett ilyen!

[ Szerkesztve ]

(#45503) 04ahgy válasza zcool (#45502) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Friss windows telepítés kellene, és régebbi driver. Mondjuk a 11.2-es...

HGyu

(#45504) zcool válasza 04ahgy (#45503) üzenetére

zcool
(fanatikus tag)

Értem! Megpróbálom akkor ezeket! Majd megírom ,hogy mi lett!
Köszi szépen!

(#45505) gari24 válasza zcool (#45500) üzenetére

gari24
(lelkes újonc)

Hali
Nekem is 3870x2 Win7

Mivel próbáltad izzasztani ???

Mert nem is voltak olyan programok/játékok amelyik csak az egy magot használt de azt 99-100%ba

[ Szerkesztve ]

Battlelog -garichak

(#45506) zcool válasza gari24 (#45505) üzenetére

zcool
(fanatikus tag)

Szia!
Nekem megoldódott a dolog! A legújabb ATi -drivert nem csipázta vmiért!
Én Msi Afterburnerel néztem! Van egy opciója amit ha elindítasz, akkor teszteli a magokat!
És most már megy mind2!
Egyébként igen! Vmikor csak az egyik magot használja a kártya. Ez olyankor van ha vmi kevésbé nagy erőforrást igényelő alkalmazást futtatsz! Akkor úgy véli ,hogy elég az egy mag! De mikor kell a kakaó, akkor rákapcsol a másik is!

[ Szerkesztve ]

(#45507) 04ahgy válasza zcool (#45506) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondtam én, hogy driver. :U Az újabb driverekben a régi kártyákat használók már le vannak... khhhm, fogalmazzunk úgy, hogy kevésbé vannak előtérbe helyezve. :D

HGyu

(#45508) zcool válasza 04ahgy (#45507) üzenetére

zcool
(fanatikus tag)

Vegyék be! :D
Mind1! Ezzel a driverrel is elvagyok!
És köszönöm a segítségedet! :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 3830 / 3850 / 3870 (X2) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.