Ahogy bolcsodal irja.
Az AGP-s ati/amd kartyak melegszenek leginkabb az agp-pci-e atalakitonal (rialto chip) es a feszultsegszabalyozonal (VRM - mosfet chipek).
Nekem PH-rol van hasznalt zalman vf900 hutom (4e ft volt), melyet leginkabb a halk uzemmod miatt raktam ra. A rialtora kotelezo hutest rakni! Lehet, h az ati mernokok bevizsgaltak, h stabil a VGA 120 fokos rialtoval is, de az elettartamanak nem tesz jot a homerseklet es a VGA stabilitasanak sem segit. A VRM chipeken massziv huto van, de a kartya masik oldalan is kitapinthato a chipek helye es nem tudod rajta tartani az ujjad, de talan nem annyira veszes a homerseklete, mint a rialtonak.
Nekem van 2db 12cm-es rendszerhutom, melyeket rairanyitok a VGA tetejere es az alaplap eszaki hidja es a memoriak is kapnak belole. Igy stabilnak mondhato a cuccom (alairas).
Az 1950-em ota szoptam sokat a stabilitassal, tulmelegedessel, szoval, ha valami nem stabil, egybol erre gyanakodom.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.