- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
Piero89 #13204 üzenetére
Ha az XT-t pl a Rivával húztad egyból 10°C-ot rátett és nemcsak a kijelzés változott, hanem ténylegesen a GPU hőmérséklete is megnőtt ennyivel. Többek között ezért fejeztem be a 2600 segédprogis húzását és az RBE segítségével a bios átírása után már nem voltak ilyen gondok.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #13088 üzenetére
Én semmiféleképpen nem jártam rosszul a 4670-el.
1. Csak egy 4xxx-es széria.
2. A fogyasztása sem sem durva.
3. Már most is erősebb a 3850-nél sok esetben (crysis, crysis warhed, call of juarez stb...)
4. Szerintem jövőt állóbb valamivel.Egyébként a 3850 azért szerintem a játékok többségében még mindig egy szinten van, illetve erősebb mint a 4670.
-
fekeandras
őstag
válasz
Piero89 #13035 üzenetére
Miért pont karácsony előtt menne le az ára?Én azt tapasztaltam, hogy karácsony előtt mindíg ha nem is vészesen de felmennek a HW-árak.Aztán mikor lemegy a nagy ajándékvásárlási láz Február környékén legalább 15% olcsóbb minden mint pl. December közepén.Szerintem ha kibírsz játék nélkül pár hónapot mindenképpen megéri kivárni.(főleg ,hogy 2009 első negyedévében árakat csökkent az ATI)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12424 üzenetére
A rivatuner legújabb verziója van fennt? Mert lehet hogy megkellene próbálkoznod más verziókkal is.
Az istennek nem jut eszembe hogy ki tuningolta a 2600 CF-et, de mindjárt megnézem a 3Dmark ranglistán. Ő biztosan tud segíteni.Meg is van: Tombox1986 PH! kedvence kollega ÚR eredménye a következő. 9910 pötty
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12382 üzenetére
Hidd el hogy az a baja, nekem FSP 400 CRG van, és ha játszom egy kicsit, akkor kur@a hangos tud lenni a ventije. Ez van CRG nagyobb terhelésnél hangos, ennyi a hátránya a PNF-el szemben. Eddig nem vetted észre mert a kis 8600GTS-ed nem terhelte le, most meg beleraktál 2db 2600XT-ét, de ne félj semmi baja nem lesz, esetleg a fülednek, ha sokáig hallgatod közelről, vagy ha kiharapsz a tápból egy darabot a fogaddal, és amperszagú lesz a szád.
Nem, nem ittam semmi alkoholt, csak akartam. Mielőtt nekem jönnétek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12344 üzenetére
Alapon nem olyan rossz az. A max az olyan 9500-10000 pont környékén volt valakinek phenommal. Tipp: A kaspersky-t közben lődd ki, és lépj ki teljesen a catalist controll centerből.
tuninggal emelkedik rendesen. Nekem alapon 4700 pontom van, tuningolva 5300-5400 pont. Ha kalkulálod egy kicsit a te CF-dre, akkor kb 10K lesz. a procid annyit kap mint az én E4500-am 2.8Ghz-en. tehát hasonló teljesítményű.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Piero89 #12312 üzenetére
Esetleg ATi-s OC softtal kéne nekiesni a tuningnak. ATi Tray Tools
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12279 üzenetére
mod: szebb képet a volt 8600GTS-mhez képest értem!
Kivétel nélkül mindenki megjegyzi, aki NV-ről vált ATI-ra, nem új jelenség, az ATI képe szebb játékban is, meg az asztal is.
Tuningot mindenképpen próbáld meg.
Először lőjj be neki mondjuk 855/800-at, utána ha minden szépen megy, adj még a ram-nak, valakinek bírja 950-1000-ig is.
Ja és még valami: A CF csak akkor működik hibátlanul, ha leszeded újra a drivert teljesen, és újratelepíted. Mert máskülönben nem kezeli le a két karit rendesen. Ezt is halottam valahol. De szerintem te így csináltad mert működik, de ha nem akkor még is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Piero89 #12273 üzenetére
ROP egységek csinálják a textúrázást, régebbi játékok meg inkább erre gyúrtak (nVidia befolyása is besegített ebben), ezért szerepeltek sok alkalommal jobban az nV karijai. Most már nem a textúrázás dominál, hanem a számítási műveletek, ez miatt van kevés ROP az ati karijain. Ezért örülök ennek a karinak, mert 8600-as nV karival nem kell odaülni Diablo3-at játszani.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12257 üzenetére
látom egy másik topic-ban azzal szívatott egy srác hogy a 2600XT-től 30-40 esetleg 50%-al gyorsabb a GTS. Gondolom ki is nevetted magadban miután beleraktad a gépbe. Az esetek többségében 10-15% az előnye, valahol talán 20% is lehet. De nem minden játékban. Valahol elhúz a 2600XT, sok helyen pedig elenyésző a különbség.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12257 üzenetére
Köztudott, hogy a grid nem erőssége a 2000-es családnak. Javaslom kipróbálni az UT3 engines játékokat. Frontline Fuel Of War, Unreal Tournament 3, Turok, stb... Száguld a kis 2600XT-én, jobban mint a 8600GT/GTS-en. Vagy például Call Of Juarez ami nálam elég jó beállításokkal is elég gyorsan megy. természetesen a Crysis kifekteti, abban egyértelmű a 8600GTS fölénye. Cod4 nekem is elég szépen fut.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #12251 üzenetére
Kicsit meglepő, mert ugye a GTS jobb kari azért, de lehet hogy azt a pár fps-t már nem veszed észre. Végül is egy pár játékban még jobban is szerepel a 2600XT a teszteken.
CF-el azért ott leszel a szeren a GTS-hez képest az nem vitás. 3DMark06-ban valami 10.000 pont körül hoz egy 2600Pro CF-es konfig, a 2600XT eredményeket még nem láttam. tuningoltat meg pláne nem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Piero89 #12251 üzenetére
Tuning az +50MHz GPU, +200-500MHz (100-250 valós) RAM, többet ne nagyon várj.
Szerk.: Minden kártyához jár egy híd, nem hiszem hogy véletlen...
Szerk.2: Ilyen tapasztalatom még nincs, sose tuningoltam CF-ben.
De ha ilyen mélyrepülésben marad a kártya ára, akkor lehet hogy fogok pár hónap múlva.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Piero89 #12072 üzenetére
ha mar megrendelted, szerintem egy probat mindenkepp meger
max utana adod el. ennyiert ajandek volt
egy kartyaval kaptam 3tremark06-ban 5191 pontot [link], mintha lattam volna mar 2600 xrossos eredmenytis, ugy 8-9000 korul, de mar nem emlexem. szal frissensult x tulajok, tesztet pls
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest