- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mercutio_
félisten
Fiúk!
Valaki megnézné hány fok a maximum hő, amennyit szőrösfánk kicsikar a 2600XT-ből -
vtechun
veterán
Tehát a probléma lényege: 2 kijelző esetén csak az egyiken jeleniti meg a dxva által gyorsított videót media player classic homecinema esetén, ráadásul ezt is elég nehéz beizzítani. Valaki használta itt radeon HD kártyával, lcd tv-n mint másodlagos kijelzőn hd film nézésére? Ha sikerül is előhozni a hw-es támogatást, akkor azt áthúzva LCD tv-re csak feketeséget kapok. Valakinek valamilyen tanácsa van ?
-
vtechun
veterán
válasz
tzsolesz #12547 üzenetére
vga már megvan, és passzyvanm akarom hajtani, valamint az sem árta ha a jövőben is , ha veszek egy komolyabb vidkarit azt is elbírja..
más.
Próbálom a Media Player Classsic HomeCinema -val hw-esen tamogatott h.264-es videok lejatszasat, több kevesebb sikerrel, amikor megy a hw-es gyorsítás akkor nem, vagy csak megkötésekkel tudom kiküldeni a képet az LCD tv-re. pl. Ilyen esetben megy mindkét kijelzőn a film, desktopon ablakban, tv-n full screen, és az a gáz, hogy pl tekerni benne is csak destopon tudok. Erre nincs valami megoldás?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12588 üzenetére
Megfogom nézni az tuti, a hétvégén.
Most jut eszembe hogy még majd egy 1Gb RAM-ot is át kell bele raknom a teszt erejéig, nem mintha nagy művelet lenne, csak el ne felejtsem.
4x-szer annyi L2 már bízonyíték céljául szolgálhat azért a procik játékban való összehasonlításában. Meglátjuk mire elég ez a különbség.
-
djbahool
senior tag
Egy MSI HD2600XT kb. mennyit fogyaszthat?
-
Piero89
aktív tag
válasz
fagy53 #12577 üzenetére
Elég érdekes mindenesetre a dolog, mert még ha 3D-ben csinálná ezt....Idáig az összes kártyám tuning mellett nem nagyon lett melegebb,még anno a 8600GTS-m szénné húzva is csak 2 fokkal volt forróbb 3D-ben mint alapórajelen 3D-ben.
Amúgy CCC-be nem emelkedik a hőfok semmit ha azzal húzom,viszont CCC-s tuningal játék közben meghal a driver -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #12571 üzenetére
a Cel. E1200 is jobb nála,
Szemétté gyalázza, tudom, mert itthon az egyik gépben E1200 van 2.4 Ghz-re tuningolva. Csinálni is fogok itthon egy tesztet a kis 2600XT-vel. Mégpedig azt hogy az E4500, és az E1200 azonos órajelen mit produkál a játékokban, ha nem lesz több 4-5 fps-nél, akkor elszégyenlem magam, mert kárnak vettem meg anno az E4500-at.
512Kb L2 a 2mb L2 ellen.
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete hogy miért van az hogy ATT-al vagy Rivával megrántom az órajeleket akkor elkezd melegedni a kátya 2D-ben és 20 fokkal forróbb lesz mint alapórajelen? -
fagy53
nagyúr
válasz
fekeandras #12572 üzenetére
1.8GHz az kevés lesz neki, célszerű feljebb tornászni, 2.2GHz-re a CPU órajelét.
Így szerintem simán játszhatók a játékok és az a RAM bővítés nagyon kell. -
Steve-0
őstag
3DMark 2001: 25665
3DMark 2006: 4615E2180@2666 MHz + Kingmax SupeRam 2GB DualChannel DDR400@426Mhz
(VGA nem volt húzva) -
fekeandras
őstag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni,hogy milyen játékok mennek 2600Pro/XT-n?Engem konkrétan ezek érdekelnének: ToCA3,Flatout2,CoD2,CS:Source,DoD:Source,America's Army,Far Cry,Dark Messiah, ilyesmik nem a jelenlegi top játékok.Valakinek valami tapasztalat?Egy Sempron 3000+/512 ram gépbe lenne (még a héten bővül 1Gb-ra).Nem gyenge hozzá a proci?/s939,1800Mhz,(talán 128kb cache de ez nem biztos, lehet hogy 256 nem tudom)Elfogadhatóan ment vele a CS + CoD2 512ram-al + X800XT-vel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12566 üzenetére
A gyengébb kétmagossal csak az a baj, hogy ahol a game nem támogatja a két magot, ott nem fog gyorsulni a kari. Pl. CoD2-ben hajszálra ugyanannyi fps-t kaptam X2 4200+, és sima 3000+ -al, mindkettő 2300MHz körül ment. Szóval rá kell gyúrni az egymagos teljesítményre, csak képtelen voltam lehűteni az x2-esemet.
A HT meg nem akkora csoda, csak a proci éppen nem használt részeiből csinál egy látszólagos második magot. Mondjuk mint ötlet tetszik.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fatal` #12565 üzenetére
A HT-és prescott meglehetősen erős a pentiumok közt is. A tiéd nem rossz proci, de az övéről nem sokat tudunk. Persze mindenképpen egy gyengébb két magos a jó választás a 2600XT mellé.
Benne lennék egy tesztben, ha te is benne vagy. Milyen játékok állnak a rendelkezésedre? -
tzsolesz
nagyúr
Megvan a probléma oka, csak valahogy vistán ez mégszembetűnőbb. Az élsimítást ha high-ra tesszük akkor lassul be nagyon. Eddig vistán, hiába vettem low-ra, vagy kapcsoltam ki, valahogyan nem kapcsolódott ki. Most sikerült valahogy kikapcsolnom, a játék konfig-os parancsmenüjében. 30-40 fps. Vistán láthatóan csúnyább a játék, meg se kérdezzétek miért, de így van. XP-én szuperül megy, még medium élsimítással is. Vistán valami nem komálja.
Ezt a játékot XP-én kell nyomni, ez van. Egyébként nekem meg is tetszett, úgyhogy végül a bioshock-ot szedem le, és ezt végigjátszom. Tegnap raktam fel a bioshockot, de valahogy nem jött be. Majd egyszer.... -
tzsolesz
nagyúr
Fölraktam XP-re. Minden veryhigh-on, élsimítás be, trilineáris be, 4x anizo, 1280x1024 50fps alá nem megy, de átlag 80fps, néha van 160fps-em is. A játék grafikája még ma is meg állja a helyét nálam. a víz az nagyon ot van a szeren, kicsit crysis-es beütése van.
Lehet le kell dózerolnom a vistámat, a Fuel Of War sem megy rajta, meg még egy két játék.ja és látom, hogy valaki 16 anizoval nyomja, csak azt nem tudom hogy csinálja, mert nekem csak 4x-es van.
-
valaki654
tag
Sziasztok!
Van egy P4 3Ghz-s Prescott magos procim, 2gb DDR400 ramom, és egy ati x1300 AGP-s kártya. Ki tudna-e hajtani a proci egy HD2600 XT AGP-s kártyát? És megéri-e lecserélni a mostanit? -
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12555 üzenetére
Hát nálam vistán fullon 1024x768-ba 50 fps-nél kevesebb nem szokott lenni.Átlag 70 körül de változó hisz volt olyan rész ahol 170 fps-m is volt
Egyébként pont vasárnap raktam fel xp-re unakatesómnak.Egy 3500+ sempron és geforce fx5200 társaságába,és lowon simán futott neki gond nélkül.Nem értem mi lehet a baj
dx9 fenn van vistán?mert érdekes módon nálam a cod 2 el sem indult míg nem raktam fel neki a dx 9c-t VISTÁN,amikor alapból dx 10 volt fenn,és utólag felraktam rá és probléma megoldódott,de ez volt 3dmark 06-al is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #12550 üzenetére
64 bites vistában ki lehet már lőni a driver siging dolgot? Mert -még sp1 előtt próbáltam- nem igen akaródzott megdögleni és kellett volna rivához v. valamihez.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #12550 üzenetére
Ez van már fenn kb 1 éve, azóta beszereztem a vista 64bit-est is, de nincs kedvem újratelepíteni a gépet, és napokig bajlódni a driver-ek fölkutatásával. Habár nem ártana már neki egy win reinstall az tuti.
De most nem ez a lényeg, hanem az hogy 1280x1024-ben közepes és alacsony beállítások mellett a Crysis-ben is több fps-em van, és az játszható is kb 23-25 fps fölött. Ez meg egy őskövület, és nem hajlandó normálisan futni. -
tzsolesz
nagyúr
Na skacok, erre mit szóltok:
Far Cry.
1280x1024-ben Vista 32 bit alatt.
minden low-on, AA kikapcs, billineáris szűrő 1x-es. 11fps-16 fps
minden medium AA kikapcs, biilineáris szűrő 1x-es 10fps-14fps
minden high AA kikapcs, biilineáris szűrő 1x-es 9fps-13fps
minden veryhigh AA kikapcs, biilineáris szűrő 1x-es 8fps-14fps
minden veryhigh AA highon (gőzömnincs ez hányszoros), trilineáris szűrő 4x-es 8fps-10fpsTehát játszhatatlan, kb mint amikor a Crysis-t föltoltam veryhigh-ra, 1680x1050-en.
Nem gyenge mi? Próbálta már valaki ezt XP-én? Ott jobb? Nehogy azt mondjátok hogy GTX260 kell hozzá, vagy HD4870 mert lehidalok. A rendszerkövetelménye ami ajánlott az is minimum 3-szor gyengébb mint ami nekem van.
-
vtechun
veterán
http://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_accelero_s2/20473
http://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_accelero_s1/20474 ez a hűtő jó lehet a hd 2600 Pro -ra ? vmelyik a kettó közül? elvileg a hd 2400 -asra jó, de nemtom mennyire kompatibilisek ezek egymassal. -
Dawid528
csendes tag
Helló, van egy Sapphire Ati Readon HD 2600 PRO (AGP) kártyám. Az lenne a probléma vele ha akármilyen játékot futtatok 5 perc után kifagy elsötétül a kép és csak restart segit neki. Már mindenféle drivert próbáltam rajta, most ez a driver van fent a sapphire oldaláról agp-hotfix_xp32_67246.exe. Nagyon szépen kérlek benneteket aki tud az segitsen
Előre is köszi
-
-
7600GT
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12538 üzenetére
Köszi szépen, de nem szeretnék semmit sem átbuherálni a karin, csak gondoltam lejjebb állítom a feszültséget fölösleges wattokat megspórolva ezzel. Olvastam katt777 írását az ATT-ről és ő ott simán tudta állítgatni az X1950XT feszültségét, ebből gondoltam, hogy én is tudom majd.
-
-
7600GT
senior tag
Sziasztok!
Van egy HD2600XT-m és ehhez szedtem le egy Ati Tray Tools, a bajom az, hogy nem bírok sem profilt beállítani, sem pedig a feszültségeket (utóbbinak nincs is meg a kis ablakocskája a túlhajtás beállításainál). El tudná nekem magyarázni valaki részletesen, hogy hogyan kell? Előre is köszi!
-
-
válasz
CPT.Pirk #12530 üzenetére
szerintem reálisak a topicban linkelt tesztek, próbáltam, mit tud az én kártyám fele sávszéllel,
AA nélkül 10-30%-ot, AA-val akár 50%-ot is lassult. a 4670 magasabb core órajele ebből valamennyit le fog faragni, de szerintem konzisztensen lassabb lesz a 3850-nél, AA-val meg kb. annyira lesz stabil, mint egy 256M-s 8800GT -
gyiku
nagyúr
válasz
Blood Mage #12522 üzenetére
32ert mar kaphatsz 4850est, en is arra varok, hogy a most 38k-s gainward gs lemenjen 30 ala decemberre
-
gyiku
nagyúr
válasz
Blood Mage #12519 üzenetére
vargáné és társa
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blood Mage #12524 üzenetére
PCI Express2 csatlakozójuk van, de az visszafelé kompatibilis, magyarán beteheted.
-
Blood Mage
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12523 üzenetére
no elolvastam a cikket...
4670? háát... majd meglátjuk eggyenlőre a azt kell kideríteni milyen minőségű táp van a gépben. Meg az kompatibilitás is... abba az alaplapba amibe belement a HD2600 abba belemennek a malyi karik is?? azaza PCI csatlakozós a hd vagy nem is tom miket kell nézni
?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blood Mage #12522 üzenetére
Nem kell sokat várnod, és kegyetlen fog hiányozni a DX10.1
Most még én is magasnak tartom (számomra) a 4850 árát, viszont mindjárt a boltokban a HD4670, előzetes infók szerint kb. 20%-al jobb a 3850-nél és olcsóbb lesz a 9600GT-nél, valamint 70W fogyasztását simán lehet passzív bordával lekezelni. Szerintem ez lesz a legjobb vétel ha tartós és használható karit akar magának az ember.
-
Blood Mage
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12521 üzenetére
óó igen igen ezt a cikat el akartam már régebben olvasni csak nem volt rá időm, azóta meg elfelejtettem...
meg tudom tudom HD4850 és 70est kell venni de én itt 30.000Ft-ig bezátólag gondolkozok... ergó maradnak az eddigi kártyák esetleg ha ati akkor 3870 de az meg túl sokat fogyaszt. de 88GT-nél nem kell jobb kari. HD2600pro után meg pláne... azon Gears of war tökre akad és messze nem mex grafikán. nekem emg 88GT-m van és igen csak kiakad a 62fps limitnél. ergó hova több erő?? UT3 detó ez a helyzet. COD4 még jobban fut -> a most kijövő cod5 el sem lesz gond. Minden játék megy rajta maxon a Crysis meg külön kategória. (Vannak a PC játékok meg a Crysis
) (nem az enyim lesz a kari, haveré) 10.1 is hova? még a 10er sem használom XP lévén, és mindjárt itt a DX11...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blood Mage #12519 üzenetére
Ha a közeljövőben megjelenő játékokkal akarsz játszani, akkor ne az említett kártyákat vedd. GF8-9 pl. be fog rosálni, ha elindítod a Diablo3-at. Szerintem olvasd el ezt a cikket, és rá fogsz jönni, hogy miért nem javasolt a GF8/9 [link]
-
Blood Mage
senior tag
válasz
tzsolesz #12505 üzenetére
OFF 990Ft ért meg lehet venni DVD-n már nagyon rég óta szinte bárhol... (amúgy nem ingyenes a Far Cry, de asszem az USA-ban igen mert telipakolták az egész game-t mindenféle hírdetésekkel, ami Európában persze semmit nem ér. Itt meg kell venni, ennyi pént meg ne sajnálj már egy eredeti játékért és tegyük hozzá hogy ennyi pénzért csak ilyen 10éves űbergagyi játékokat lehet kapni)
PL. itt beszerezheted: [link] -
Blood Mage
senior tag
-
KMT
addikt
Itt van a lementett oldal, egy ideig fent hagyom:
[link] -
fagy53
nagyúr
-
Akkor kiegészíve a listát:
HD2600Pro: cca. 40-50W
HD2600XT: cca. 50-55W
9600GT: cca. 60-65W
8800GT: cca. 80-90WVaniliásRönk, a G94-ben csak 500M tranzisztor van, ezzel szemben a G92 750M, az RV630 meg 400M. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 9600GT felépítéséből adódóan aligha használja minden tranzisztorát "egyszerre", akkor szerintem teljesen reális a különbség. Btw. én is csináltam mérésemet, és pl. Crysis alatt 12W-tal evett többet a gép a 96GT mellett (a tápom meg ugye nem 80+-os
).
Piero, ezek tipikus fogyasztások, ennél biztos többet is ki lehet csikarni a kártyákból. meg ott van az alkatrészek szórása is, úgyhogy 60W feletti csúcsfogyasztáshoz már indokolt a +1 tápcsatlakozó.
Blood Mage, az a gép nem fogyaszt sokat, a tápon múlik minden - egy gagyi darab ettől is simán elhasalhat.
tzsolesz: hát, ha 3-4K-ért kap, akkor esetleg érdemes...
-
tzsolesz
nagyúr
Lejött ez a szar (Far Cry), de azt mondja sérült az archívum. A kur@a annyát az egésznek. Tegnap óta harmadjára indítottam el, de nem működik. Ha közben néha megszakad a kapcsolat akkor utána már nem kapcsolódik, még download-manager-el sem, semmivel. Most az egyszer lejött, de áhh ez meg nem jó.
Azért 2.8Gb-ot nem csak úgy próbálgat az ember hogy bejön-e vagy sem.
Honnan a túróból szerezzem meg. Ingyenes a játék, de beszerezni nem lehet.
Most torrent-el töltöm egy hivatalos oldalról, ahol ingyenesen letölthető, jön bő 9 kb/s-al.
Szerintetek?
-
#TOTTI
őstag
Attól hogy rajta a van a kiegészítő tápcsati nem feltétlenül eszik 75W nál többet.. és nem csak úgy ráforrasztották .. talán jobban tudják mint mi.. én tartom hogy 75W alatt eszik..!
-
fagy53
nagyúr
Szűk 10% a különbség a 2600XT és a 96GT között, katt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti Phantom 12GB - 20 hónap garancia
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- GIGABYTE 1080 Ti Turbo 11G - HIBÁS
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest