- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Drágának tartják a 2 nm-es TSMC node-ot a tajvaniak egyes partnerei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz pisti22 #53396 üzenetére
Sajnos igen, 1,5 év után nálam jelentkeztek érdekes dolgok, újraformáztam és másik területen még elvileg használják. Purple-re cseréltem és azok amellett, hogy csendesebbek még a fejet sem parkoltatják folyamatosan.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pisti22
csendes tag
Sziasztok. Elbizonytalanodtam. DS218Play Nasomba szeretnénk venni egy 4TB-os WD RED HDD-t, azonban nagyon sok helyen olvastam, hogy a kondició nagyon hamar lemegy, valamint tönkremennek ezek a HDD-k rövid idő alatt (pár hónap fél év, egy év)
Valaki használ ilyen típusú HDD-t? Tényleg igazak a hírek, vagy csak bullshit az egész?
Köszönöm -
zarew
senior tag
válasz ssgt1981 #53389 üzenetére
Szia! Ugyan azzal kinlódom mint te. Nem bír ráálni az agyam a rendszerre. De igyekszem. Én is két winyót akarok egybe. Védelem nélkül.Feljebb raktam be egy képet,most itt tartok. Amit a rendszer először formázott kivettem ,töröltem win alatt, és visszaraktam a 2. nak berakott JBOD ra alakított mellé,és hozzáadtam. Eddig jó, de a kötet és a tárhely külön dolog. Ilyen furcsán látszik. Ott van a két hdd összesített területe, de valamiért a tároló csak a kisebb winyó területe.
-
gyugyo79
addikt
Amikor csináltad nem volt egy opció, hogy kibővítse egyből a teljes méretre a kötetet (SHR-nél alapból ki is pipálja ilyet meg még nem csináltam) ? A tároláskezelőben a kötetnél a tevékenység fülön konfigurálás általános fülön megtalálod ahol ki tudod bővíteni a méretet max-ra, szerintem.
Bár JBOD-ot még nem csináltam meg nem is fogok ezért csak tippelem, hogy annál is oda rakták ezt.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz AiRLAC #53391 üzenetére
Mert már meguntam, lassan 4 éve használom, feketét szeretnék, kb. ennyi az oka.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Üdv
Úgy döntőttem, hogy lecserélem a meglévő NAS-omat, két kiszemelt lenne de nem tudok dönteni, illetve ész érv alapján az olcsóbbik lenne a jobb. A meglévő NAS egy QNAP TS251 4GB RAM-al, a kiszemeltek meg a Syno DS218+ és a DS718+. sokat olvastam itt is és más topikokban is, de valahogy nem "nyomtam meg a gombot". Semmi különösre nincs szükségem csak maximálisan lássa el hálózati feladatát, több eszközt szolgáljon ki, akadás nélkül menjen a Plex/Emby, Serviio, SMB/NFS, csendes legyen, a mostani az. Ha netán valamilyen oknál fogva transzkódolnia kell akkor az se legyen gond. Mindkét NAS-t felturbóznám 6GB RAM-ra, tehát már csak egy "löket" kéne, hogy melyiket vegyem, feleslegesen nem költök többet a szükségesnél és itt jön a gond, értem, hogy 25-30e-el több lenne a 718+ de valahogy nem látom azt a szitut amikor kihasználnám a többletet amit az adna, + tárolót nem fogok venni, a két LAN-t most sem használom ki, a 4 mag lehet, hogy jól jönne de még nem találtam olyan dolgot ami miatt inkább azt válasszam, tehát erősen hajlok a 218+ irányába. Olvastam az Intel féle proci "parákról" is, de ha most szeretnék venni Inteles NAS-t akkor ebben a kategóriában kb. mindegyik gyártó érintett.
Ha a 218+-t választom akkor gond lesz a transzkódolással, a "csendességgel", a megbízhatósággal, a hálózati kiszolgálással?
-
ssgt1981
senior tag
válasz Pubszon #53388 üzenetére
Az sem rossz megoldás, ilyen esetben a fájl kezelő gondolom két meghajtót lát és az indexelt photo station, illetve plex mappákat az új meghajtón is be kell állítani.
Amennyiben az új kötetet jbod-ban csatolom és arra átmásolom az shr adatait, majd az shr-t jbod-ban formázom akkor már összetudom vonni a két lemezt?[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
Sziasztok! Egy kötetet tartalmazó ds218play-t szeretnék bővíteni további egy lemezzel. Mit kell ahhoz csinálnom az új lemez behelyezését követően, hogy a két lemezt egyben lássa a nas?
[link][ Szerkesztve ]
-
pisti22
csendes tag
Remek koszonom. Kiprobalom.
-
pisti22
csendes tag
Sziasztok. Plexben be lehet állítani azt hogy keressen a neten és szedje le magyar nyelvű feliratot angol szinkronú filmekhez? Gondolok itt pl. a subtitles.org-ra. Lehetséges ilyen opció?
-
gyugyo79
addikt
Az újat a meglévőhöz kellet volna adnod és nem egy "újat indítani". De gondolom még akkor úgy sincs rajta semmi szóval neki tudsz futni még 1x . Azért engedi ezt amit most csináltál mert egy több lemezesbe átrakva(migrálva) pld. 4 így 2db 2 lemezes JBOD kötet lehet a vége ha valaki azt szeretné.
To add a drive to a storage pool rész kell neked
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz noorbertt #53372 üzenetére
Én 2 dolgot olvastam ezzel kapcsolatban az egyik hogy kérjük minél többen a Synologytól itt
a másik :
"I suppose it will never happen, not for Synology willing, but because Google doesn't offer APIs for Team Drives that can manage the sync process. Currently they only support backup. Google doesn't want to loose the control they have with their Drive File Stream."Aztán lehet az is, hogy van jobb megoldás amit majd megír valaki.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Elkeztem hasznalni a hyperbackup-ot, viszont szeretnem a cuccaimat google team drive-ra is menteni. Tud valaki ajanalani valami megoldast?
-
-
-
Ismerosok
csendes tag
Sziasztok !
Photo mappa tele képekkel, az admin joggal rendelkező felhasználóval nem látom a képeket DS photo androidos alkalmazáson keresztül.
A file station/photo jobb gomb tulajdonságok/engedélyek nem enged jogosultságot hozzáadni, elküld "please go to the photo station for the permission settings"
A photo stationt megnyitva ( DSM-ből ) látom a képeket ( jobb felül ugyan az a felhasználó mint az andoidos appba ) de hol lehet és kinek jogot adni ???[ Szerkesztve ]
-
-
gyugyo79
addikt
Nem kell hiba. Meg tudod csinálni csak:
Egybe sikálni így már nem lehet. Ha 0-ról elölről kezded és az első lemezt már JBOD -nak indítod tudod hozzáadni a másikat. Vagy jelen esetbe törlöd az elsőnek berakott SHR-t akkor utána azt is hozzá tudod adni a másodiknak hozzá adotthoz.Viszont ha most mind a 2. van adat / telepített program azt előbb kezelni kell mert kiadott lemezről törlődik ami rajta volt amikor kiveszed és vissza rakatod az új formába ha megcsinálod.
-
zarew
senior tag
Sziasztok! Adott egy 218+ egy 8as lemez 1 kötet (shr) meg hozzá raktam egy 2 es (jbod) 2. kötet. Namost nem bírom az egyeshez hozzátákolni, nem használja a kettest. Nem akarok mentést,csak egybe lássa a két lemezt. De ha megpusztul az egyik,ne vesszen mindkettő. Van ilyen verzió? Miért nem tudom összetaknyolni az egyessel? Előre is köszönöm. Linket,leírást is szívesen veszek,de amit eddig olvastam abban nincsen megoldás. Mintha kicsit más lenne a kezelő felület.
-
wolf13
őstag
Van arra lehetőség , hogy valami időzített paranccsal törölje a nas-ról az üres vagy pl 50mb alatti mappákat ?
Mert ha törlöm a DS video appba a filmet , akkor a nasson így még a letöltött helyen a mappa s benne az nfo vagy más file még megmarad.
Köszönöm.
-
Sztupidka
tag
Sziasztok! Milyen 4k külső Média player ajánlotok ami hálózatra kötve lát minden mappát? Régen WD Tv live-ot használtam, de ugye az már elavult.
-
gyugyo79
addikt
válasz zzotto #53355 üzenetére
Igen. Ha volt mentésed amit a vezérlőpult -> frissítés és visszaállításnál kell csinálni akkor egy migrálás és ennek a visszaállítása után minden pont olyan lesz mint előtte (De az adatok a mentés vissza állítása nélkül is meglesznek).
Vagy hogyan tudom leszedni róluk az adatokat veszteségmentesen?
Így lehet még .Vagy XPeno alá is be lehet migrálni és utána meg egy Synoba vissza ha fontos a működés amíg megvan a beszerzése az újnak.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz gyugyo79 #53349 üzenetére
köszi, végülis ez vált be:
synoindex -R [video]többieknek:
Hiába adtam meg útvonalat a scriptben az nem működött. Az indexelt mappába beraktam az útvonalat, az időzítő scriptbe meg csak azt kell megadni hogy video, music, photo kategóriát frissítsen, esetleg mindet.
synoindex -R [video|music|photo|playlist|all][ Szerkesztve ]
-
zzotto
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ha ds 1515+ból mivel sajnos tönkrement. ha átrakom egy az egyben a hdd-ket egy másik 5 vagy 6 lemezes új szintén synology NAS-ba akkor megmaradnak az adatok? Felismeri a rendszer a vinyókat? Vagy hogyan tudom leszedni róluk az adatokat veszteségmentesen?[ Szerkesztve ]
-
Sztupidka
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni:
Az új Lg tévém sajnos nem látja a Transmission mappát hanem csak a DS Video, Photo, és Music alkalmazások által létrehozott mappákat lan kábellel összekötve. Gondoltam nem gond beállítom a klienst, hogy oda töltsön, de sajna nem lát minden filmet sőt random egyszer ezt egyszer azt..Meg tudná nekem mondani valaki mit kell állítanom (engedélyek?) a transmission mappán, hogy működjön. Ha nem megy akkor hogyan tudnék létrehozni olyat ami teljesen publikus mindenféle engedély mentes vagy bármi más megoldás, hogy újra tudjak filmeket nézni.DS 118 legfrissebb DSM verzió van
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz scream #53346 üzenetére
Végül Dockeres megoldás lett. Viszont valaki meg tudja mondani, hogy hogy érdemes beállítani, hogy elérjem kívülről is a DDNS címen (ami HTTPS-en megy) adott porttal?
Jelenleg csak próbaképpen csináltam, routerben állítottam rule-t rá, hogy a 8989-es portot dobja tovább a <nas_ip>:8989-ra, de nem megy, ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR-t dob.
Adott az <adress> - ddns címem - ezzel szoktam kívülről elérni a NAS-t a https://<address>-en és azt szeretném, hogy a https://<adress>:<port>-on el tudjam érni a Sonarr felületét, viszont ugye a HTTPS miatt már van egy rule állítva a routeren, hogy kívülről a 443-as portrara érkező kéréseket küldje a <nas_ip>:5001-re. Mit kéne máshogy csinálnom?
-
péjé
őstag
sziasztok,
indexelést szeretnék futtatni időzítve...találtam hozzá egy scriptet de nem akar összejönni...
/usr/syno/bin/synoindex -R videoútvonalat hogy kellene megadnom?
-
törölt tag
válasz ssgt1981 #53344 üzenetére
... vagy Quick Connect kapcsolatot kell beállítani. ... ahogy Borisz76 is írta.
... vagy DDNS kapcsolatot és a routeren port-forwardot kell beállítani a kívánt szolgáltatásokra/portokra. (A NAS tűzfalnak - ha be van kapcsolva - is át kell ereszteni ezeket a portokat.)
... esetleg CIFS megosztást vagy WebDAV-ot vagy FTP kapcsolatot, de ezekhez is DDNS vagy QC kapcsolat kell és DDNS esetén port-forward a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Sonarr-t hogyan érdemes felrakni? SynoCommunity (v2) vagy Docker image-ből (ez gondolom már v3)?
-
Borisz76
veterán
válasz ssgt1981 #53344 üzenetére
QC -nek rövidítik....Quick Connect a teljes neve.
Ezt beállítod a NAS-on.
A kliensen ( tablet, telefon ) letöltöd a kívánt alkalmazást....
Megadod a QC azonosítót , felhasználót és a hozzá tartozó jelszót.DSGet - letöltés vezérlés
DSFile - File kezelő alkalmazás
DSPhoto - Kép feltöltés azonnal
DSAudio - Zene
DSVideo - VideóSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ssgt1981
senior tag
A nas-on lévő könyvtárakat, hogy lehet megosztani úgy, hogy más hálózaton is elérhető legyen?
-
gyugyo79
addikt
válasz trlala #53334 üzenetére
A.: DLNA -n használod (javaslom). Nézd meg a Media szerver alkalmazásban, hogy nincs e tiltva. Ha a DMA kompatibilitásnál ki van pipálva a hozzáférés korlátozás. + fut e a media szerver (mert az ATV láthatja másképpen is). De itt az eszköz listánál nézz rá az IP címére és ha látod a listában a routered címét nézd meg elkezd e működni ha azt is engedélyezed. Sok beállítás változtatásra nem indul újra a media szerver ezért érdemes leállítani és elindítani manuálisan a csomagkezelőből ha állítottál benne valamit, hogy biztosra menj.
Ha már látja alapértelmezett profil maradhat és az egyedi MIMEI hez mehetdsf=audio/dsd
ha dsd -it hallgatnál.B.: Ha nem túl régi tipus és tudja az SMB -t akkor (meg hasonló mint a DENON -nál) : Letöltöd a mobilos HEOS alkalmazst és ott hozzá tudod adni elvileg SMB forrást amivel ha megvagy már a készülék kezeli csak a beállításhoz kell a mobil.
HEOS ->beállítások (fogaskerék) ->Music Sources->Network Shares->ADD-> kiválasztod az eszközt->adsz egy nevet megadod az elérést \\<nas_ip\music username meg pass és ennyi. Ezek uitán azon a néven amit adtál ott lesz a forrásoknál a HEOS -nál ahol az internet rádió stb.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz allein #53329 üzenetére
NAS-al ez nem éri meg szerintem. Rakj össze egy gépet amire raksz egy Linuxot meg t. klienst és egy ftp szervert. Bár nem tudom mennyiért lehetne most a 916+ -t használtan eladni meg ha jól tudom van bővítőd is de szerintem ha összeraksz egy komolyabb gépet ami lekezel több HDD-t is maradna még pénzed ....
A szerverparkba meg még mindig beleférnél a fogyasztás limitbe (ha van).
Ráadásul az így összerakottal a NAS- nál jelentősen komolyabb számú seedet tudsz majd kezelni stabilan.[ Szerkesztve ]
-
trlala
aktív tag
Sziasztok!
Hálózatos lejátszóval szeretnék Nasról zenét hallgatni, de a Marantz nem látja a Nast. A syno routert látja, sőt a laptopomat is, de a Nast nem. Viszont Apple TV simán eléri a filmeket a Nason. Mi lehet a gond?
Köszi -
-
Pubszon
veterán
válasz allein #53329 üzenetére
Ha van felesleges 8000Ft-od havonta, illetve felesleges nem tudom mennyi egy másik NAS-ra, és hardcore feltöltő vagy (nem csak seeder) akkor nem rossz ötlet.
Én szépen komótosan visszaosztom korlátozott sebességgel akár hónapokig (BH és NC) és nincs semmi gondom.
Nappal 1000KBps, este 5000KBps.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
allein
addikt
válasz Pubszon #53328 üzenetére
Otthon is 1000/200 van de nem ugyanaz ezzel nem mondtam újat.
(#53330) scream - nem kell hallgatni ahogy zakatol, ott más körülmények vannak: állandó hőmérséklet, gondolom van védelem amennyiben megszakad az áram, villámlás, stb.
Dedikált sávszélesség azért nem ugyanaz mint az otthoni digis internet
Csak az érdekelt volna, hogy kellene végezni vagy nem valami plusz beállítást. Ahogy említettem, semmilyen magán dolgot nem szándékozom rajta tárolni.
(#53331) Pubszon - csak seedelni szeretnék, soha nem töltöttem fel semmit és nem is szándékozom.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Gondolkodom azon, hogy a NAS-t beviszem egy szerverterembe, és akkor ott mehet a torrentezés mint az állat.
Nem érdekli őket mekkora tárhelyem van Dedikált 1000/200 sávra kaptam havi 8000 huf-os ajánlatot, szerintem elég jó ár.
Nagyobb csomag is van de szerintem fölösleges, nem hiszem elbirja el a vas(DS916+ 8GB). Mire érdemes ügyelni ilyen esetben, beállítani? Semmilyen privát dolgot nem szándékozom tárolni rajta.
Itthonra vennék egy kisebbet, valószínű SSD-vel. És erről filmeznék, esetleg tárolnék privát dolgokat(bár ezeket mindig külső eszközöken tárolom).
Elnézést kérek ha egy kicsit OFF.
(#53328) Pubszon - otthon Digi van, legnagyobb csomag. Ha nagyon igénybe veszem a NAS-t, akkor dolgoznak ám benne a 6TB RED vinyók, 4 darab van benne.
Jelenlegi tárhelyet tudom nővelni, vannak nagyobb vinyók.
[ Szerkesztve ]
-
lange04
csendes tag
válasz Mtomasz81 #53323 üzenetére
\\nasbelsőipcím, vagy \\nassmbnév -el el kell tudnod érni a nast, ha nem látszik a hálózat gépei között akkor is. A renitens gépet a hálózat másik gépéről látod? A többi gép látja egymást?
Az IPv6 kikapcsolása csak max. abban segít, hogy amikor bekapcsolsz egy pc-t, végigpásztázza, hogy a helyi hálózatban milyen gépek vannak, hamarabb megtalálja mindegyiket, köztük pl. a nas-t is. (Ha marhaságot írtam, valaki majdcsak kijavít)
-
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy DS118-at és gyors kérdésem lenne, még tök laikus vagyok NAS témában, de már az első lépéshez kérdeznem kell. Van egy WD Red 2TB, amit bele fogok szerelni a NAS-ba, viszont van már két partició rajta, amin vannak is filmek. Tudom, hogy hülye kérdés, de így van esély beüzemelni a rendszert vagy teljesen üres és particionálatlan HDD-vel kell indítani? A fs az ext4, az tudom, hogy jó lesz.
köszönöm előre is
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
gyugyo79
addikt
válasz AndrewTdi #53309 üzenetére
A Download Station (DS) Mobile az App store-ban nem a Synology által készített alkalmazás. Keress vissza a fórumba ha érdekel mert párszor már felmerült. Akkor azt is megtudod mik a lehetőségek (pld.: ezt a hozzászólást követed) és miért van az, hogy van akinek van Synology-s DS Get meg van olyan akinek már nincs és lehet sose lesz.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz AndrewTdi #53309 üzenetére
Androidon úgy van, hogy a transmission.apk-t feltelepítem, a beállításoknál a megfelelő hozzáférést stb. beállítom, és ha egy torrentre rákattintok, rögtön felajánlja a megnyitás opciót, megnyitom elindítom, s tölti lefelé a NAS-ra. Már vagy pár éve felraktam, müködik azóta is.
-
mggabor78
csendes tag
válasz Kisnyikhaj #53259 üzenetére
Szia,
Én ezt próbáltam ki a mikrotik routerhez, és működött:
https://www.datadoghq.com/dg/logs/benefits/?utm_source=Advertisement&utm_medium=GoogleAdsCompetitionNon1stTier&utm_campaign=GoogleAdsCompetitionNon1stTier-PTLogs&utm_content=Logs&utm_keyword=papertrail&utm_matchtype=p&gclid=EAIaIQobChMIocf0vqqR5QIVTKWaCh2i4Q3BEAAYASAAEgJ86fD_BwE -
mggabor78
csendes tag
Sziasztok,
Egy DS715 (2lemezes) NAS-ba szeretnék 2db HDD-t használni. 3TB és 500GB.
A cél az lenne, hogy külön kezelje őket, és ne pörögjön mindkettő egész nap.
Az 500gb hdd-re szeretném a torrenteket letölteni, és ez mehetne 7/24-be.
A 3TB-ra a biztonsági mentések fotók stb kerülnének.
Megoldható?
Előre is köszi a válaszokat -
Pubszon
veterán
Nem tudom hogy ezt ki lehet e kapcsolni, viszont a figyelmeztetési szintet lehet állítani, hogy hány % szabad hely esetén jelezzen.
Azt mondjuk leveheted 2%-ra. Alapból ha minden igaz 10%-on van, tehát nálad egy 4TB-os lemezen jelzi ezt.
Vezérlőpult - Értesítés - Speciális - Belső tárolóASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
iphonera leszedtem a ds mobile alkalmazást. Viszont nem jövök rá, hogy hogy adom meg neki a torrent filet, hogy töltse le. webről a torrent linkre kattintva letölti a torrent filet, de ennyi nem adj fel a ds mobilet, hogy "társítsa" hozzá és elkezdje a nas letölteni.
mit rontok el? -
Sonja
nagyúr
Jobb oldalra, a widgeteknél ugye nálam az első helyen a System Health szerepel. Ma narancssárga felkiáltójel fogadott egy Attention felirattal (lásd a képet).
Kiderült, hogy nem a HDD-kel van a gond, hanem csak "kevés" rajta a hely (~360GiB). Nem lehet ezt a kevés helyes figyelmeztetést kikapcsolni? Jobb lenne, ha csak a HDD-k állapotát mutatná ott, mert így mindig azt hiszem, hogy valami gond van velük.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
Raven82
újonc
Szuper! Köszönöm a segítséget! Amúgy igen TB-ot akartam írni... 🤓
Szerintem jövök még! Köszi! -
Borisz76
veterán
válasz Raven82 #53301 üzenetére
Szia !
2*6gb az inkább 2*6Tb akar lenni gondolom......
Nos, első körben bele teszed a két db 6 Tb-s lemezt.
Létrehozol egy SHR kötetet.
Ekkor CSAK 6 Tb kapacitásod lesz mert az adatok tükrözve lesznek a lemezeken.Ha betelt adatokkal a 6 Tb hely, akkor mellé tudsz tenni 1 vagy 2 db ( minimum ugyanakkora ....6Tb-s ) lemezt.
Ezt követően lesz lehetőség az SHR kötet bővítésére.Ha 1 lemezt teszel mellé , akkor 12 Tb-ra kúszik fel a hasznos tárhely.
Ha 2 lemezt teszel mellé , akkor 18 Tb-ra megy fel ez az érték.[Összefoglaló]
[DS918+ rendszer telepítés, lemez bővítés ...stb...]Pubszon megelőzött.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Pubszon
veterán
válasz Raven82 #53301 üzenetére
Szia.
6GB-os lemezzel szerintem már ne foglalkozz.
Na jó, viccnek szántam.Akkor tudod gond nélkül bővíteni, ha már ezt a két lemezt is raidbe (de inkább SHR-be) teszed, viszont akkor egyelőre csak 6TB helyed lesz kezdetnek.
Utána még egy ilyen lemez és lesz 12TB, utána egy negyedik és lesz 18TB felhasználható helyed, mellette egy lemez meghibásodás elleni védelmed is lesz.Borisz76 is leírta szépen, de ami még hasznos lehet, az a RAID kalkulátor.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Raven82
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Meg akarom venni az első szerverem ami egy 918+ lenne de első nekifutásra csak 2 lemezt vennék bele 2x6gb. Az lenne a kérdésem,hogy használat mellett késöbb gond nélkül mellé tolhatom a másik kettőt is úgy hogy tudjam állitani a Raid-et, partíciót adatvesztés nélkül? Bocsánat,ha hülyeséget kérdeztem,kezdő vagyok még a témában. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest