-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Pubszon #92058 üzenetére
Régebben készült a DSMonitor ami a NAS-on fut.
És elviekben szépen listázza a torrenteket...valamint jelzi az "unregistered" állományokat....azaz azokat a torrenteket amiket a tracker-ről már töröltek valamiért.
Ekkor könnyű azokat megkeresni és törölni.
A gond az, hogy pár 100 db torrent után már nem mutat semmit.
Nem emlékszem pontosan....talán 200-300 torrent esetében még ment is....igaz akadozva, nem mindíg de még használható volt.
Jelenleg nálam nem mutat semmit ....pedig kb 2000 torrent fut.
Egyszerűen nem képes lekezelni ennyi állományt :
Ezek után én is kézzel, egyessével nézem át a torrenteket... -
válasz
Pubszon #90855 üzenetére
Synology drive sync.
Az egyiken a drive server fusson, ott be tudod állítani a megosztásokat, amit a másik NAS/kliens láthat.
A másik NAS-on indítsd el a Synology Drive Sync-et, add meg célként a másik NAS-t, majd ki tudod választani a megosztást, azokon belül pedig a mappákat.
Ezzel, amikor mindkettő online, szinkronizálja a file-okat.
Két dologra kell figyelni:
- A verziókezelés: Ha be van kapcsolva, a mindenkori adott számú verziót elteszi a változtatott állományokból
- A szinkronizálás iránya: Ha kétirányú, akkor a törlés is "átmegy" -
Formaster
addikt
válasz
Pubszon #63306 üzenetére
Igen, én is routerben állítottam be + még felvettem az Adguard DNS-t is, ami alapból reklám blokkoló. Ennek ellenére a YT videókból nem tűnnek ez az Ads-ok, pedig reménykedtem, hogy a sunshine.it videó listával azok is eltűnnek majd.
Neked esetleg sikerült a YT appokból is kivakarnod az ads-okat?
-
BullZeye
veterán
válasz
Pubszon #61364 üzenetére
Az alap 5000 és 5001 csak belső hálón van, kifelé teljesen más porton szerepel.
Synology-hoz nyitottam 80-at 80ra, és 443at 443-ra, de így nem teljesül a "DSM can be accessed from WAN via port 80 or 443".
Vagy a belső 5000es portot kellene 80-ra és 443-ra állítani?
szerk.: syno nem engedi 80as portra állítani a http-t. -
gyugyo79
addikt
válasz
Pubszon #60075 üzenetére
Javaslom, hogy aki bohóckodáson túl is használja a NAS-t. Az ilyen dolgokal óvatosan játsszon és ne futtason root ként torrent klienst. De legalábbis gondoja végig nagyon...
Lehet rendesen is használni nem a kliensel van baj!
Aztán azt is javaslom, hogy ha olyan trackert használ, ahova vissza kell osztani az a fenti képen láthatónál jobban állítsa be... -
dkess
őstag
válasz
Pubszon #59811 üzenetére
Igen, javaslom az alábbi dolgokat hagyjuk a hozzászólásaimból:
- router állítások - ez nem kell,
- a két hálózati interface -s megoldás. Ez ugye akkor ideális, ha pl. egy LAN uplink -et (másik emeletre vagy másik szobába) védeni attól, hogy egy kliens túl sok sávszélt vegyen el magának.Viszont az utoljára írt megoldásom elméletileg tökéletes arra az esetre, ha egy médialejátszót akarunk korlátozni (melyet egy gyerek használna) - akár napi/órákra lebontva többféle sebességhatárt beállítva (akár nullára). Nem erről lenne szó?
Azaz javasolt módon új felhasználó (akár külön csoportba, de nem feltétlenül kell). A mappa jogosultságokat be tudod állítani, hogy:
- felnőtt- illetve érzékeny tartalom egyáltalán ne legyen benne - mondjuk csak mesék, meg olyan filmek, melyek OK -k,
- csak olvasási jogosultság - amennyire jól emlékszem Kodi -ban is lehet törölni, nehogy ilyen véletlen esetbe belefussunk.Aztán erre az új felhasználóra beállítasz sebességkorlátozást. A képernyőkép (illetve leírás) alapján a hét napjaira akár eltérő szabályokat - óránkénti bontásban akár többféle sebességhatárokat KB/s pontossággal beállítani. Ez lett volna a kívánság, ha jól értettem.
-
dkess
őstag
válasz
Pubszon #59796 üzenetére
Nagyon szívesen. A WebDAV -nál melyik limitáció a kritikus - persze azon kívül, hogy nem használnád, ha nem muszáj?
Szintén fából vaskarika megoldás lehet a következő. Az a 'Home NAS + 3x4TB WD Purple' az mi lenne? Megoldható több hálózati interface? Amennyiben igen, akkor mehetne akár direkt kapcsolat is az érintett kliens felé. Amennyiben nem, akkor a Router -ed (látom Neked is RT1900ac van) 'Helyi hálózat/DHCP foglalás' menüjében a második (avagy n -edik) NIC -nek is rögzítesz IP -t. Windows -ban az SMB csatolást erre az IP -re teszed meg (nem hálózati név alapján). NAS -on a 'Hálózat/Forgalomvezérlés' fülön - jobb felső sarokban kiválasztod az érintett LAN interface -t (ekkor csak erre fog élni a szabály) és vagy egy teljesen általános vagy csak SMB -re (CIFS) érvényes szabályt (tulajdonképpen azért mindegy, mert csak az SMB van IP alapján csatolva) létrehozod és bepipálod. Ez így működne ...
A router -edben amennyire jól tudom a forgalomvezérlés ('Hálózati központ/Forgalomvezérlés') csak internet irányába működik. Azért észrevettem egy érdekességet itt is - itt a 'Speciális' fül alatt MAC címre (azaz rögzített IP sem kell a kliens gépnek) is be lehet állítani sebességhatárokat. Ami érdekessé teheti a dolgokat, hogy van itt egy ilyen funkció: 'Alkalmazásszabály létrehozása' gomb. Erre kattintva feljön csiliárd dolog - köztük pl.: 'SMBv1' és 'SMBv23' . Ez azért érdekes, mert WAN irányban ezeknek semmi értelme (talán VPN -en keresztül). Ezt esetleg érdemes lehetne megpróbálnod még. Amennyiben ez sem jó, akkor valóban marad a smart switch valóban ...
-
dkess
őstag
válasz
Pubszon #59779 üzenetére
Mennyi user -re kellene állítani? Lenne közös felhasználású mappák (file lock miatt)? WebDAV esetleg az érintett user -(ek)nek? Persze vannak további limitációk is - pl. alap Win klienst használva a maximum 50 MB -os file -ok kezelése (registry -ben ez 4 GB -ig emelhető). Amennyiben ezek nem okoznának problémát, akkor esetleg járható út lehet ...
Tudom "fából vaskarika" megoldás, de ...
@Czimby
A Ctrl+Shift és a kurzor billentyűk működnek. Az 'End' -el viszont nem amennyire jól sejtem (azaz az összes kijelölése).
Azt esetleg nézted, hogy a Transmission hotkeys -ek működnek avagy sem? Ez utóbbira azért van találat a net -en bőséggel.
-
dkess
őstag
válasz
Pubszon #59776 üzenetére
Szerintem lehet:
- Felhasználó - Felhasználó fül - adott felhasználóra állás és dupla klikk vagy 'Szerkesztés' - 'Sebességhatár' fül
- Csoport - adott felhasználói csoportra állás és dupla klikk vagy 'Szerkesztés' - 'Sebességhatár' fülItt lehet külön feltöltési és külön letöltési határokat állítani felhasználóra vagy felhasználói csoportra - külön az egyes alkalmazásokra (akár szinkronizáció/backup -ra) illetve protokolokra. Szerintem a 'File Station' opción belül állítva a SMB/AFP/NFS -t is állítod, de ezt próbáld ki a biztonság kedvéért.
Szerk.: Mégsem - elnézést kérek. Legalábbis SMB -n már felcsatolt hálózati mappával nem korlátozott.
-
balpis
őstag
válasz
Pubszon #58497 üzenetére
Igen,erre gondoltam!
A kamera is szóba jöhet, régen (~2 éve) volt egy, amit rögzítettem vele, de egy DSM frissítés után többé nem látta a kamerámat. (elvileg nem supportált,valami olcsó kis kínai) Jó lenne ezt is újra beüzemelni, meg esetleg majd a közeljövőben még egyet... -
scream
veterán
-
-
törölt tag
válasz
Pubszon #57715 üzenetére
Na, fussunk neki még egyszer...
"Mielőtt nekiáll okoskodni valaki hogy nem is másol valójában (úgy látom nem kellett sokat várni
) persze hogy nem, de minden tekintetben úgy viselkedik mintha lemásolta volna!"
Nem ugyanaz mint az áthelyezés (mert azt bármi alapból gyorsan tudja) és qrvára semmi köze ennek a windowshoz meg az SMB-hez sem... BÁRMILYEN OPRENDSZER BÁRMILYEN PROTOKOLLON KERESZTÜL LÁTJA ÉS HASZNÁLNI TUDJA!
"Innét fogva tök mindegy mi történik valójában!
"
EZ itt a lényeg! Mit érdekel bárkit is mi történik a háttérben? SENKIT! A lényeg hogy azonnal megtörténik a "másolás" és utána minden tekintetben úgy viselkedik mintha másolat lenne! ENNYI! Lehet módosítani,bármit csinálni vele és nem lesz lassabb semmilyen művelet sem rajta... AKKOR?Ki az a h*lye aki azt a másolást válaszaná ami dupla helyet foglal és lassú mint a dög szemben azzal ami csak egyszer foglalja le a tárterületet és gyors? Ja, egyet tudok...
Tudod mit? NE HASZNÁLD! -
WaterWave
veterán
válasz
Pubszon #57600 üzenetére
Nah kicsit utánaérdeklődtem...
Lényeg, hogy elméletileg, akkor nem fontos, ha a mobil wifi hotspotban csinálja meg az ember a dynamic dns-t, mivel vannak olyan kamerák, amik támogatják esetleg a no-ip szolgáltatást is, vagy van saját dns-ük
Példának okáért a Hikvisionnek vannak ilyen kamerái, aminek hikvision hiddns szolgáltatása van... Kérdés az, hogy ez így ebben a formában működne, hogy a kamerát állítom be akár egy laptoppal a hotspottal egy dns-t és itthon a synologyban rendelekm hozzá a címet?
Másik, hogy melyik portot nyissam ki? Mert mikor feltelepítettem a synology csomagot akkor azt hiszem https volt 9901-et választottam...? -
steyer9094
tag
válasz
Pubszon #57372 üzenetére
Biztosan egyszerű, de sajnos nem találok semmilyen leírást hogy hogy kéne csinálni. Régebben Működött erről az oldalról http://finderss.it.cx/ de már nem működik az oldal
Azóta a naponta felmegyek van e újjabb epizód mód működik csak
Ha van valahol egy leírás annak a linkjét szívesen fogadnám.
-
törölt tag
válasz
Pubszon #57027 üzenetére
Nálunk 500/22Mbit a max, még örülhetek hogy ez is van! Családi házas környék szóval nem nagyon akaródzik beruházni a szolgáltatókanak nagyobbra. A letöltés bőven elég most is, 80% szerintem idle, de az UP lehetne erősebb is... 2-300Mb/s-el simán kiegyeznék. Pénz nem akadály...
Elvileg a telekom idén építi ki az optikai hálózatát felénk, már kértek beleegyező nyilatkozatot is hogy a telekre behozhassák, szóval remélem hamarosan akár 2000/1000 Mbit/s nyomhatom!
de legalább 1000/1000 mert nem akarok hálózatot cserélni, illetve az UP ugyanannyi mindkettőnél. (a garantált is)
-
törölt tag
válasz
Pubszon #56840 üzenetére
Nem leoltottalak "benneteket" hanem azt írtam sok usernek elég az l2tp/ipsec is amit sokkal könnyebb beállítani amatőrként és natívan támogatja rengeteg eszköz, nem kell telepíteni semmit hozzá se telefonon se máshol.
Senki nem vonta kétségbe hogy az OpenVPN biztonságosabb nála (google) csak nem biztos hogy mindenkinek szüksége van erre az extra biztonságra! Ha nem így lenne akkor nem is létezne már az l2tp/ipsec.... Ha jól emlékszem te is kínlódtál vele, vagy valaki más.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Pubszon #56111 üzenetére
Végig csak parancsot ad ha jól működik. Nem a felcsatolt helyek a lényeg abból a szempontból, hogy van e hálózati forgalom.
Viszont abból a szempontból lényeges az, hogy 1 felcsatolt hely e, hogy move parancs megy vagy read-write-delet mert nem tudhatja, hogy 2 felcsatolt meghajtó az 1 fizikai kötet e vagy sem. -
törölt tag
válasz
Pubszon #55169 üzenetére
Ennél bonyolultabb a helyzet szerintem... így vagy úgy, de el akarod érni a kamerát bárhonnan, szóval a kép kikerül a netre. Mondom, lehet én vagyok paranoiás de a hardver (meg hogy hol gyártják) egy dolog, a szoftver meg a másik.
"Is hikvision owned by the Chinese government?
Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd. is a Chinese manufacturer and the world's largest supplier of video surveillance products and is based in Hangzhou, China. Its controlling shares are owned by the Chinese government."
-
gyugyo79
addikt
válasz
Pubszon #54988 üzenetére
Példa:
Szerver
UDP - AES-256-CBC - SHA512- ügyfelek ... pipa, ha a lokális hálón el akarsz érni mástA 1194 UDP portot irányítsd a NAS -ra.
Konfig export
klienshez pld így a VPNConfig.ovpn -t + a nasod címét remote YOUR_SERVER_IP helyére értelem szerűen.
Ha tudod előbb lődd be egy gépen a configot és utána azt már tudod a telón is importálni. A klienst innen töltsd. Telefonra is a saját kliensüket javaslom (openvpn.net)
-
törölt tag
válasz
Pubszon #54435 üzenetére
Nem, nem keverem. Ismerem mindkettőt.
Nem ugyanaz a kettő, még ha felületesen sokan azt is hiszik! Az adguard dns úgy van ahogy, a pihole-al bármit be tudsz konfigurálni, statisztikák upstream dns, block/allow lists, látod mit
blokkol, forgalmat, etc...AVG usereknek elég az adblock.
Nyilván nem lehet tökugyanaz mindettő ha léteznek egymás mellett.
https://www.reddit.com/r/pihole/comments/bgn0ux/pihole_vs_adguard_dns/
-
törölt tag
válasz
Pubszon #54427 üzenetére
"én házon belül hét különböző nason tárolom a fontos adatokat jelenleg"
KÉT, elírtam... te is két helyen tárolod. lehet elviszem én is faterékhoz a backup nasomat...
"És ha ellopják a felső szolgáltatódtól az összes merevlemezt...? "
Jó vicc.. azért a felhő annál többet tud mint szimpla adattárolás! PL Verziókövetés. Fájltitkosításos támadásoknál jólt ud jönni... vagy véletlen törlés/módosítás elleni védelem.
A legfontosabb adoknak igenis van ltjogosultsága a felhőnek a nas mellett. Az UP probléma továbbra is fennáll. -
Tulkas
tag
válasz
Pubszon #54289 üzenetére
Szia,
elérem, de átirányít belső hálózati IP-re, biztonsági kockázattal,
hogy nem jó a tanúsítvány az oldalhoz.Igen, erre a NAT Loopback-re emlékszem, de a routeren nem láttam ilyen beállítást.
(Lassú, sz@r 1nv1teles.. remélhetőleg jövő évre sikerül a D1g1.)
A típusa ZTE H168N v2
Tudsz segíteni hol kellene keresnem a funkciót? -
Tulkas
tag
válasz
Pubszon #54286 üzenetére
Szia,
a routeren sajnos még nincs nyitva a 6690-en, ezt ma ha hazaérek, pótlom!
A ***.synology.me-re csatlakozok. (Persze DMZ-vel mőködött.)Szerk.
De otthonról DMZ-vel sem megy.
Egyszerűen olyan mintha a belső hálón nem fogadná el semmi a tanúsítványt, mert ilyenkor a böngészőben is a belső IP-re csatlakozik, és a tanúsítvány persze "nem arra szól". -
Tulkas
tag
válasz
Pubszon #54211 üzenetére
Szia,
bármilyen módon is tettem eddig, ugyanaz volt az eredménye,
sajnos nem fogadja el. A router egy **@r, UPnP nélkül be sem tudnám állítani a portokat rendesen.
Ha tudtam is csatolni egy mappát, üres, és miután újra behívom, vagy dobni szeretnék bele valamit, hibát dob, hogy elérhetetlen.Engedélyek pedig be vannak állítva, port nyitva.
Kérlek írjátok meg mi a legbiztosabb beírás a hálózati mappa/meghajtó FTP-s csatlakoztatásnál!Nagyon köszönöm!
-
zsolesz9999
csendes tag
válasz
Pubszon #54144 üzenetére
Köszönöm az értelmes választ! Erre voltam kiváncsi hogy érdemes-e és megvalósítható-e?!
És nem arra hogy mivel építsem ki milyen eszköz kell hozzá!
Persze megvan minden! Csak a lényegre voltam kiváncsi hogy a nas használható-e routerként!
Tehát mint írtam ez csak egy elképzelés volt!
synology router szerintem drága és olyan árkategóriában jobbak vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest