- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
válasz
Alex91 #77063 üzenetére
Nyilvánvalóan ez annak okoz gondot, aki nem tudja 10 kattintással visszaállítani a rendszer beálltások mentéseit, (pláne hogy a többségnek nincs rendszer beállításokról mentése sem) meg feltenni azt a 10 appot, belőni mindent.
Én 2.5 évente új vinyót veszek, akkor megcsinálom ezt mindig, amúgy a nasra se lépkedek be, mert ugye minek, mindene rendben megy, szóval jól jön egy kis gyakorlás mindig.
Nem kell keresni, lehet itt is kérdezni nyugodtan.
Szóval akinek ez macera, válasszon másik megoldást, ami szerinte kevesebb macera.Ja, és ugye a személyes véleményem még mindig az egy lemez, most is egyszem 6TB-os vinyó van bent, a polcon meg pihen 2-3TB-os is, rajtuk mentés, abban nem megy tönkre, hogy a polcon van, ellenben a gépben pörög, melegszik, parkolgat, egyszóval használódik, és akkor még a szokásos árvíz- túlfesz- villám kérdést megint nem veszem elő, felesleges, 100x leírtam már, aki akarja érti, aki nem, annak felesleges mindezeket megindokolni... Sebességben egyetlen lemez jobbat megy, mint a gbit-es háló, szóval sebeség oldalról nincs értelme a több lemeznek. Plusz fogyasztás, plusz melegedés, plusz meghibásodási lehetőség oldaláról meg csak negatívuma van. A ráköltött pénzről már nem is beszélek, mivel 2 lemez is drágább, mint egy lemez, meg 4 lemez is drágább, mint egy lemez.
De tőlem mindenki azt csinál a pénzével, meg az otthoni hálózatával, amit akar..
-
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Alex91 #76752 üzenetére
Oké, előbb is utána olvashattam volna. Mondjuk a linux sem mond semmit, sosem használtam.
The home folder represents the currently logged on user, the homes folder represents all of the users home folders. As a regular user, you will likely only interact with home. As an administrator on the NAS, you should be able to see all the directories (Homes).
-
bigdady
nagyúr
válasz
Alex91 #75886 üzenetére
Ha titkosítás nélküli ftp-t kapcsolok csak be és üresen hagyom a user password-t akkor kerreg egyet a syno és azt mondja nem jó a felhasználó jelszó vagyis megtalálja. De ha beírom akkor semmi.
Adminnal vagyok
Tűzfalban is kéne valami?szerk: belül sem érem el igen ez a baj
-
-
dannnzzzz
csendes tag
válasz
Alex91 #74648 üzenetére
igen, menet közben már az iphone-t teszteltem, bocsánat.
Nekem a ds video, ds audio hibátlanul megy a telefonon, a felirattal volt valami gond az appletv-n de átnevezéssel már azzal sem.
Az infuse-t megvettem a telefonra közben és ott akadtam el, hogy hogyan tudok felcsatlakozni távolról a NAs-ra pl. filmet nézni. A ds videoval ez kérdés nélkül megy. Feltételezem a quickconnect miatt?
1. Az infuse-t akkor csak saját hálózaton tudom elérni alapból? Vagy tegyem fel az emby server appot a NASra?Vagy hagyjam a "túróba" mert a ds video nem kérdez ilyeneket?
-
-
válasz
Alex91 #66617 üzenetére
Például én. BluRay-re archiválom a fontos adatok növekményét évente egyszer. Illetve az autórádióm sem tud USB-t (10 éves Ford Focus), ezért CD-re szoktam MP3-akat kiírni, és azt hallgatom. Illetve ha még használnám a PS1-et, akkor ahhoz is kéne CD-t írni néha, de most már a PS3 a retro konzolom, arra meg a store-ból veszem a játékokat.
-
Declare
őstag
válasz
Alex91 #66416 üzenetére
Köszi!
Miért jobb a purple? A red az elvileg direkt NAS winyó nem?
Seagate is jó, de ne hozz zavarba, hogy még többet írsz
. Árban nagy különbség nincs köztük...WD nekem szimpibb márka (csak úgy, hallomás, semmi konkrétum), de ha azt mondjátok, inkább a Seagate hallgatok rátok.
Megkérdezem a fórumtársat, köszi
(pont azt írtam, hogy nem arról van szó, hogy az AX92U-ra már ne lenne pénz, csak azt már tényleg sokallom...de ha a 15-20k difivel hosszú távon érezhetően jobban járnék, úgy hogy nem egy online játéktermet üzemeltetek, akkor azt veszem....ha nem muszáj, akkor viszont nyilván nem....persze ez nem könnyű kérdés, de azért vagyok itt
-
bigdady
nagyúr
válasz
Alex91 #66131 üzenetére
Így is történt sosem volt Apple wan portjában csak a Cb. Azt hittem azt kérdőjelezed meg.
Persze hogy a zen a wan portján kapja a netet mivel a lan portjára hiába dugtam írtam nem ment az Asus aimesh 3-as scenario!De ez nem ide tartozik. Én csak leírtam most hogy van összekötve mi mivel és mit kell állítani hogy lanon lássam a synot ne csak wifin. Erre várok választ hátha valaki tudja.
-
-
Dugos
tag
válasz
Alex91 #65606 üzenetére
Hm, értem, elvileg lehet. Ebben az esetben akkor a leírás szerint egyesével tegyem be a lemezeket? Viszont az nem tudom befolyásol-e valamit, hogy szeretném kívülről is elérni a nas-t. A céges dolgokat tuti. Vagy ezeket a megosztásokat felhasználónként és mappánként érdemes inkább konfigurálni? Köszi a segítséget!
-
paix
tag
válasz
Alex91 #65226 üzenetére
Jogos.
Megkerestem a reset gombot, nyomom-nyomom (10 másodpercnél is tovább), de nincs csippanás. Nem reagál. Más fórumokon ezekhez a tünetekhez alaplaphibát írnak, úgy sejtem ez lesz itt is.
@nyikszi Archer C7. Egyetlen wired klienst lát, ami más..
@NeroLacus Új a nas is, meg a hdd-k is.
-
törölt tag
válasz
Alex91 #56503 üzenetére
Belegondolva ha egy így másolt másolt fájlt módosítasz mondjuk PC-ről akkor a változtatásokat vissza is kell mentenie a NAS-ra azaz ekkor fogja a módosítottat feltölteni a másolt helyére (az eredeti nem változik), ergó ugyanolyan lassú lesz mintha a tényleges átmásolt fájlon módosítottál volna (tekintve hogy azt is fel kell töltenie), nem?
Ugyanúgy jársz mindkét esetben.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Alex91 #56207 üzenetére
De ez több dolgot is jelenthet: nem tud, azaz le sem játsza, ha atmos jelet kap, vagy lejátsza az atmos jelet transzkódolás nélkül, csak sima hd-s hangként? (Utóbbi esetben nem kell transzkódolnia a nasnak, elöbbi esetben kell, egyik esetben se lesz atmos hang)
blakey: philips hue?? Woo, na annak örülnék, ha menne vele, sőt! Remélem hamarosan jön az is
-
Madwe
nagyúr
válasz
Alex91 #55543 üzenetére
Ha valaki nem szerezte be amikor meg elerheto volt a ds get, annak marad a safaribol menedzseles. Vagy sonarr radarr eseten azok menedzselese ( en pl watcht -vel menedzselem a trakt.tv wishlistem amibol behuzza radarr a filmeket, sonarrban meg sorozatokat ritkan kell allitgatni... szoval nekem ugyan van ds getem de gyk sose nyulok hozza
)
-
Dave567
addikt
válasz
Alex91 #54462 üzenetére
Ezen, vagy 918+on gondolkozok.
2014htctest: Kb 30 torrent volt berakva, nem volt terhelve ahogy láttam.
Jelenleg 10tb-on vannak a filmek, ami nincs most a Nasban, 4tb van benne, és mindegyik teli van.Ha veszek mellé még 6tb-ot kb 1 év és teli lesz..
Borisz76: Te ajánlottad még azt hiszem, meg egy 918+is ha jól emlékszem. Igen kellett volna a nagyobb.
gyugyo79: Amiket írtál az mire jó?
Egyiket se használtam még, úgyhogy bocsánat. -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Alex91 #53508 üzenetére
Igen !
A Switch-re rá lehet dugni még egy Routert ( AP módra állítva ) vagy egy dedikált AP-t, hogy legyen otthon egy belső Wi-Fi hálózat a mobiloknak, tableteknek stb...AP - Acces Point - Hozzáférési pont.
Nekem pl egy ezer éves TP-Link router lett beállítva AP módban pluszban, hogy nagyobb legyen a lefedettség mert a szolgáltatói eszköz nem fedte le rendesen az egész lakást.
Így a szolgáltató eszköze most csak 5GHz-n sugároz az TP-Link pedig a 2.4 GHz-s sávot szórja.Mivel ez egy router alapból és nincs benne dedikált AP mód ezért manuálisan kellett beállítani [ezzel a módszerrel.]
-
-
Sordoran
addikt
válasz
Alex91 #52282 üzenetére
TP-Link Archer C5 V4.
Viszont kicsit kutakodtam a Mi Box topikban, és lényegében át kellett állítani a kodi-ban a frame rate-et 23.98 fps-re. Így megszűnt a fullhd filmek akadása. Ránéztem több olyan videóra amiket TV nem játszik le, és a többsége itt megy most. (sajnos pont az nem megy amivel eddig ellenőriztem, pedig amúgy sokkal jobb a helyzet) Köszönöm eddigi segítséget, azt hiszem innentől elégedett lehetek. Az a kevés ami pedig így se fut marad pc-ről nézésre.
Ezeknél már maga a videó a ludas, egyiknél konkréten csak az MVP player-el garantálják a lejátszást... vicc.
-
Sordoran
addikt
válasz
Alex91 #52257 üzenetére
Alap esetben LG okostévén nézek videókat a nas médiaszervere által. Viszont van olyan videó amit nem tud így lejátszani. Plex-el elindultak, de a nas nem bírta azt se és felirat és hangsáv váltása megfektette. Laptopon és mobilon nincs probléma ha fájlkezelőből nyitom őket.
Azt nem tudom pontosan megmondani mely formátumokkal van gond, de jellemzően a h265, 10bit hdr videókkal van probléma. -
válasz
Alex91 #52227 üzenetére
Na kipróbáltam a DS-t... fenomenális hajatletépő 20MB/s volt amit kipréselt magából.
Fura ez...(#52232) Multibit
Mitől védi magát? Mert tőlem nem az tutti
És hogy miért nem elég a 15MB/s? Türelmes típusnak tartom magam, net és telefon nélkül is elélek..
De ha már 1000-es netem van amin alapesetben egész jól jön a, megvan a sávszél.. mellé egész jó eszközpark van, akkor mi a red^ás össze sylozott maki pattanásért nem működik rendesen. Pláne, hogy másnál jól teszi a dolgát. -
válasz
Alex91 #52229 üzenetére
rutracker-t próbáltam, az is 14-16MB/s . Egyszer láttam hogy 19MB/s , akkor nagyon megörültem
Amúgy nem lehet mondjuk valami vpn mögé bújni hogy a Digi esetleges p2p korlátozását elkerüljük?
Vagy Timbuktuból Norvégián keresztül átirányítani USAba mintha a google irodájában ülnék? -
-
-
Tuomas
addikt
válasz
Alex91 #43897 üzenetére
Ez tiszta sor.
De pl, ha az uj IP-vel sem fogom valamiért elérni az új routeren, sem a régin, a quick connect-en keresztül el tudom érni? Bár ugye ott is úgy emlékszem, hogy portot meg kell adni, tehát ha vmi nem klappol, akkor ki is zárhatom magam a NAS-ból?!
Jól sejtem? -
Tuomas
addikt
válasz
Alex91 #43892 üzenetére
Uhh, ez elsőre kicsit bonyolult
Még fel kell dolgoznom.
A probléma egyébként szerintem az IP címeknél lesz, most lehet hülyeséget kérdezek, de ha a router dhcp tartományán kívül esik a NAS fix ip-je, akkor lehet, hogy azért nem működik a dolog?
Nas ip címe 192.168.0...., router tartománya és ip címe is 192.168.1....
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest