Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autóhifi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
bb.bocs
őstag
válasz Dolphine #33024 üzenetére
ott is ezt irta. a nason kereztül belépve. active x vagy mi engedélyezve van elvileg... az kellett ie hez. mgy is ( ment is) de a synologyban nem tudom működésre bírni olynan éretlemben hogy nézem a képet... a surveillance.msi cuccot is leszedtem és nem jó... tegyek fel plugint...
-
bb.bocs
őstag
válasz Dolphine #33054 üzenetére
összevan kötve, csak látni nem látom, és a ds camerával nem tudok azonosulni xD van igen, biztonsági kamera lesz belőle ha összejön igy és a nasra rögzít és szól ha vlmi történik. (gondolom más is erre használja aaz ip kamerát, csak itt a nason keresztül tök jól mehetne a dolog)
-
gyugyo79
addikt
válasz Dolphine #36453 üzenetére
Lehet árba nem akarnak a play meg a + közé behozni még egyet a kereskedők ? A lejátszok.hu -nál (
NEON Multimedia Kft.) kérdezz rá esetleg, hogy miért nincsAz összehasonlítás a play -el elég viccesen érthetetlen számomra.
Maximum Concurrent Download Tasks, a Maximum Connections VPN -nél vagy a Maximum Shared Folder Sync Tasks , meg még sorolhatnám. Olyan össze csapott érzésem van Synology részről is ...[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
-
Dolphine
addikt
válasz Dolphine #36976 üzenetére
Arra meg főleg nem jöttem rá, hogy csak egy adott évadot, azon belül egy adott résztől töltsön automatikusan SD (HDTV) formátumban.
utorrentben, ez szépen működik, de ott sokkal több a "kapcsoló".
Ebben kellene első körben a segítség!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
gyugyo79
addikt
válasz Dolphine #36976 üzenetére
Mappát a vezérlőpult -> megosztott mappánál tudsz "indítani" utána akinek jogot adsz hozzá azok tudják használni és ezen belül mappát létrehozni. Szóval nem csak a Home mappa van.
A torrentnél a megoldás. "nMag" -al írom le.
Az oldalon rámész a könyvjelzőkre és csinálsz egy csoportot aminek adsz egy beszédes nevet.Utána ha ezt a csoportoknál kiválasztod lesz egy ilyen, hogy az
A csoport RSS címe: https://.................................................
ez kell majd neked.
Elindítod a DS -t és az RSS Feed -et kiválasztod és azon belül a + (plusz jel -> hozzá adás).
Itt hozzá adod a RSS címet kiválasztod, hogy melyik könyvtárba kerüljön amit ehhez a csoporthoz adsz az oldalon, kipipálod, hogy automatikus letöltést és kész. Utána a ceruzával át tudod írni a nevét ha szeretnéd amit a listában látsz.Ezt megismétled annyiszor ahány csoportot szeretnél. Ha az oldalon rányomsz a könyvjelző ikonra/linkre akkor feljön egy lista amiből kiválasztod, hogy melyikhez kerüljön az adott torrent. Ezt a listát a NAS a beállított időnként nézi és letölti a megadott könyvtárba amit hozzá adtál.
Akkor most jön a komplett oldal szűrővel való használata:
Az oldalon a profil egyéb adatnál van egy olyan, hogy Saját passkey.
Ez kell majd neked.
Elindítod a DS -t és az RSS Feed -et kiválasztod és azon belül a + (plusz jel -> hozzá adás).
Itt hozzá adott RSS cím úgy néz ki, hogy
https://<oldalcíme>/rss.php?key=<Saját passkey>Az összes letöltést NEM pipálod ki (így letöltés helyet se kell választani) és kész -> hozzáadás.
Ez így a komplett tartalmat vizsgálja. Ha kiválasztod ezt az RSS-t és nyomsz egy frissítést akkor ugyan az a tartalom látszik mint az oldalon.
Ezen lehet utána a Letöltési szűrőél szűrés alapján letöltéseket indítani.
Letöltés szűrő -> Hozzáadás
Név = amit a sző listában látsz nevet
Találatok = amire keres
Nincs találat = kizárás a keresésből
Cél állomás = Hova töltse le ha van találat
Feldolgozás normál kifejezésekkel = változtat a keresési algoritmuson (regex)
Szűrő tesztelése = Lelhet tesztelni keresést, hogy lenne e találat ha élesbe futnaIgazából az elején érdemes fordítva neki állni és a Szűrő tesztelése gombbal kezdeni.
Tesztelendő cím = Amit a RSS -bs jön
Találatok = amire keres
Nincs találat = kizárás a keresésből
Feldolgozás normál kifejezésekkel = változtat a keresési algoritmuson (regex)
Szűrő tesztelése = Lelhet tesztelni keresést, hogy lenne e találat ha élesbe futnaA mentésre vissza menti a Találat és a Nincs találat mezőt ezért ha valami jó a teszten akkor nem kell újra megírni !
Érdemes az oldalon valamit bedobni könyvjelzőbe ami hasonlít arra amit szeretnénk (olyanba amit nem töltünk le ez első példában írt módon! Erre a könyvjelző címre az oldalon rákattintva meg lehet nézni az RSS kinézetét és ki lehet másolni a sort a teszteléshez pld.:
EzANeve.Valaminfo.S0.E10.megvalami.akarmi [Kategória (alkategória)]ezt kimásolod-> mehet a tesztelendő címbe
Találatok : EzANeve*S0*[Kategória (alkategória)]
Nincs Találat:
Nincs ki kipiálva a box
Teszt = zöld pipa -> lehet menteni mert meg fogja találni .Ezen már el tudsz indulni szerintem hajrá!
Az RSS címekre és a PASS Key -re nagyon vigyázz NE add ki senkinek ne kerüljön fórumba stb. !
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Dolphine #36991 üzenetére
A synology.me -s címed. A mail az a mail címed amihez kötődni fog az LE -nél, az alternatív meg vagy üres vagy ha van az IP címedre beállítva másik dinamikus cím akkor az.
Ja és mindenkinek.
Ismerős is küzdött vele és megnéztem neki TV -n .
Tényleg jól csinálta tényleg kinyitotta a tűzfalon és rá irányította a NAS -ra a 80-as portot.Csakhogy a routerébe volt egy GEO lokációs tiltás Amerikára ami hamarabb futott le mint a 80 -as engedélyezése (mivel az hamarabb írta hónapokkal ez előtt) ezért a LE tanúsítvány ellenőrzés nem futott le ...
Ezt ideiglenesen kikapcsoltam és egyből lement a Tanusítvány kérelem ...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Dolphine #37370 üzenetére
A filebot erre jo (synocommunityn femt van) ha inteles nasod van akkor a filebot nodeot is fel tudod tenni, amit grafikus feluleten tudsz kalibralni, de a sima filebottal is megoldhato illetve ha plexet hasznalsz, akkor a subzero pluginnal is meg tudod ezt tenni
Nomeg ha mar automatizalas: a sonarr-al automatikusan le tudod szedetni az uj sorozatreszeket amiket kovetsz (altalad megadott minosegben), a radarral pedig a meg meg nem jelent filmeket szedi le amint elerheto az altalad megadott minosegi kriteriumoknak megfeleloen. -
Madwe
nagyúr
válasz Dolphine #37374 üzenetére
Működik persze simán a filebot is, csak akkor karakteres interfészen kell beállítanod... Ha szerencséd van fut a filebot node is, azt simán összekattintgatod.
BTW a KODI működik plex szerverrel is, ha esetleg. Arra a subzero is összekattintgatós Bár azt hiszem a 218ra plex nincs...
-
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz Dolphine #37382 üzenetére
Ja bocs ez alapján el tudsz indulni
-
e90lci
senior tag
válasz Dolphine #37407 üzenetére
Tanúsítvány Novamaxx jóvoltából.Okos dolgokat írogat,részletesen.Érdemes olvasgatni.Köszönjük neki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dolphine #37418 üzenetére
De jó, nincs azzal baj, csak van más megoldás is, ami bizonyos szempontból talán szerencsésebb.
Hagyhatod simán, csak ahogy írtam, jellemzően érdemes a gyári portokat hanyagolni, ezzel csökkenthető az ilyen próbálkozások száma drasztikusan.
morzsola:
Ahogy írtam. Tőlem használhatsz bármilyen ddns-t, akár a gyárit is, én azért amennyire reálisan lehet szeretem csökkenteni mások lehetőségét, meg eleve volt noip-s regem. Fizetős, de mivel a családban és a baráti körben is többen használják, így nem akkora költség...
A lényeg szerintem, amivel sokat nyerhetsz, ha hanyagolod a gyári portokat. Írtam, vagy eleve átállítod a nasban ezeket a gyári értékről egy jelentősen magasabbra, és azt a portot forwardolod neki a routeren, vagy hagyod gyárin, de a routerben nem az 5000-es bemenő portot viszed a nas 5000-es portjára, hanem egy magasabbat. Így a nasnév.synology.me:18954-en jelentkezel be, akkor az a nas gyári 5000-es portjára megy, de kívülről az 5000 nem hoz be semmit...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dolphine #37421 üzenetére
A hiba elég tág fogalom. Jelenleg azért kapod az értesítéseket, mert valszeg egy botnet a gyári 5000 vagy 5001-es porton próbálkozik rajtad. Ha elég erős a jelszó, akkor max kellemetlenség, mert erőből ha spec karakter is van, akkor se valószínű hogy fel fogja nyomni bármi.
Ha nem akarsz ilyen értesítést kapni, akkor amit írtam érdemes megcsinálni. A 80 és 443 port maradhat. Ez se tutibiztonság, de jelentősen nehezíti az automata bsztatás esélyét.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Dolphine #37426 üzenetére
Szia!
....és mi volt a megoldás, ha nem titok? Mert nekem is, csak a "connect" felirat van...
erre gondolok:
"2. Az email-t nem tudom egyszerűen beállítani! Jó lenne, hogyha küldene a DM egy emailt, amikor elkészült a letöltéssel, de addig eljutok, hogy az emailt beregisztrálom, de amikor a DSM-ben szinkronizálni kellene a kapcsolatot, annyit ír ki, hogy connecting és itt megáll. Nem megy tovább, pedig a gmail küldött már üzenetet, hogy az engedélyt megkaptam! "[ Szerkesztve ]
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
Madwe
nagyúr
-
Hedgehog87
csendes tag
válasz Dolphine #37639 üzenetére
Én se értem mért adja ki.. eddig midnen rendben ment és mostanában csinálja... pl a képen látható torrent esetében is be lett téve letöltési sorba majd letölti és mikor seedelni kezdené benyögi hogy "dupla torrent file" és leállít mindent holott egyzser lett csak billesztve a torrent, iletve egyszerhozta csak létre a letöltési mappában a film mappáját.
Köszi
-
Hedgehog87
csendes tag
válasz Dolphine #37643 üzenetére
Nem és emiatt is gondoltam segtséget kérek. Annyi változás votl hogy az 50 db torrentet fogtam és kitöröltem a listából...
Tegna óta steppelek vele és most meg csinálja a rendesen a korábban küldött képene szerepl "Az" filmet...
Most úgyfest minden rendesen megy de 3-4 napig nem ment... és oka mindezidáig ismeretlen...Köszi azért
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Dolphine #37995 üzenetére
Szia!
A föld alatt mindenféleképpen védőcsőbe(KPE) kell vezetni, de ha megoldható, van UV álló kültéri UTP kábel is. Ez fekete színű, és önhordó is, azaz van benne egy acélszerü kötöző szál, amivel a kifeszítést is meg tudod oldani, (így saját magát tartja). Már több ilyet szereltünk, évek óta nincs vele probléma sehol sem.
Szívesen, lehet későn szerkesztettem bele a képet?......sorry
[ Szerkesztve ]
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
Borisz76
veterán
válasz Dolphine #38001 üzenetére
Mi a gond ?
Ja már látom.....
Azonos oprendszer , azonos Chrome verzió ?
Mod:
Én szinte nem is szoktam ezt figyelni mert max 100 torrentig hajlandó jól működni.
Nálam meg jelenleg több mint 600 torrent fut.De ha már nyitva a böngésző , akkor csak a nas kezdőoldalát nyisd meg az Ip címe alapján.
Ott még katt a DS-re és láthatod az aktuális értékeket.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
eszakas
senior tag
válasz Dolphine #38510 üzenetére
Szia.
Hasonlókat tud a rúter mint a nas de közel sem arra van optimalizálva amire a nas. Tudásban ég és föld a kettő.
Ha stabil hálózatot akarsz akkor vehetsz nyugodtan rútert is./ha van rá keret/[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
törölt tag
Attól függ hogy mi nálad az egész koncepció. Ha egy jó router kell csak, akkor nem biztos hogy a syno az ársáv királya. Az, hogy a router tud sok mindent, az meg nem jelenti azt, hogy ugyanúgy tudja pl a torrentezést, a megosztások kezelését és társait mint a rendes nasod.
Nem igazán olyan ez, mint pl az apple ökoszisztéma, hogy ha alma a géped, a telefonod, a tv alatt a lejátszó, etc, akkor van némi előnyöd -ott se ennyire fekete fehér de mindegy-, nem fog jobban együtt dolgozni egy syno nas és egy syno router mint ugyanez a nas bármilyen más hasonló kategóriás routerrel.
-
Multibit
nagyúr
a router is tud számos olyan funkciót mint a NAS, így egy-két dolog duplán lenne
Biztos? Valóban hasonlít a router oprendszere a NAS oprendszerére. De ne feledd el, hogy a - mai divatnak megfelelően - a router csak imitálja a NAS-t! Pl. SATA vezérlőt milyen sűrűn építenek routerbe? Az oprendszer csak hasonlít, de messze van a kettő egymástól szolgáltatás és teljesítmény terén. Teljes értékű NAS funkciók nem érhetők el routeren.
A kérdésedre válaszolva: megéri Syno routert venni, de nem azért hogy kiváltson NAS funkciókat (nem fog), hanem mert jó router.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- OpenWRT topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- iGO Primo
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vallás