-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Chrys_ #81262 üzenetére
Nem mondhatja ,hacsak nincs az ászf -ben rögzítve.
Értelmesebb helyeken ez egy telefonhívás és teljesen ingyen 5 perc alatt kivesznek a natból
Pl. a borsodwebnél (na , ez nem az értelmesek közé sorolandó
) úgy van , hogy a netet natolva kapod , viszont kérheted publikus ip-vel az első perctől vagy idő közben bármikor , de ez pár száz forinttal emeli, az amúgy is nevetségesen drága havi dijat.
Ahol nem tudnak rendes publikus ip címet adni , azt nem is engedném internet szolgáltató néven működni.
-
kraftxld
félisten
válasz
Chrys_ #74332 üzenetére
Én vennék két ilyet: [link] , egyiket a NAS-be, másikat a gépedbe.
Aztán szerezni kell egy switch-et amin van legalább kettő 10Gbites SFP+ port, és DAC kábellel rákötni.
Itt azért több lehetőség van, a kártyákba lehet venni 10Gbit-es rezes modult és hozzá 10Gbit-es rezes switchet. Vagy a DAC kábel helyett optikával is lehet próbálkozni, a 3rd party modulok (fs.com-ról lehet 20 dollárért venni 10 gigás modult - [link] )
Vagy vehetsz mondjuk a német ebayen vagy egyéb használt piacon olyan switchet amiben vannak ilyen portok. Sztem már 100-200 EUR-ért lehet találni, de a hűtéssel lehet mókolni kell, mert elég hangosak ezek a cuccok -
válasz
Chrys_ #67573 üzenetére
Értem. Gondolom a Magyarországon letorrentezett tartalmat kell kiküldeni a németországi NAS-ra. Mi legalábbis ezt csináljuk a Németországban élő haverommal.
Akkor a Hyper Backup-ot javaslom, annak van olyan beállítása, hogy csak simán átmásolja a fájlokat. Az itthon lévő NAS-on leszeded a cuccot egy megadott mappába, és beállítod úgy, hogy mondjuk minden nap éjfélkor ennek a mappának a tartalmát szépen tolja ki a németországi NAS-ra. Csak a növekményt küldi ki, tehát amit egyszer már áttolt, azt nem fogja még egyszer.
-
válasz
Chrys_ #67553 üzenetére
Persze, attól függ mit szeretnél. Ha folyamatos szinkronizálást, akkor Synology drive kell neked. Ha a két NAS nem egy alhálózaton van, azaz különböző internetszolgáltatók mögött vannak, akkor be kell állítani mindegyiknek egyedi nevet, pl. XXX.synology.me és YYY.synology.me. Az Rsync-re is be kell állítani egyedi portot, amit a routereken ki kell nyitni.
Ha pedig mentést akarsz, akkor pedig hyperbackup kell arra amiről mentesz, és hyperbackup vault, amire mentesz.
Ha egész pontos leírást szeretnél, mit hogyan állíts be, akkor azt csak délután tudom megcsinálni, mert a céges gépről nem érem el a NAS-omat.
-
-
-
ArGa
csendes tag
válasz
Chrys_ #50301 üzenetére
Sajnos nem találtam semmi ilyet.
Ráadásul ismételhetem meg, mert elkezdtem a migrálást, amikor kiderült, hogy a benne lévő HDD-k kisebbek mint ami az eredeti NAS-ban volt.
Persze addigra már beállítottam mindent az adatokon kívűl... majd megpróbálom átmenteni legalább ezeket az új HDD-kre! -
Borisz76
nagyúr
válasz
Chrys_ #46979 üzenetére
Jó, de 2*SHR vagy 1*SHR-2. 8*4TB
2 kötet SHR1 vagy 1 kötet SHR2 , összesen 8*4 Tb
Ezt neked kell eldöntened, hogy most 1 vagy két kötetet akarsz.
1 kötet SHR2-ben ...8 lemezből : 6 tárhely , 2 lemezkiesés ellen.
2 Kötet SHR1-ben.... ( 4 lemezből : 3 tárhely , 1 lemezkiesés ellen ) *2Összesen 2 db lemez esik ki a tárból....
Én 1 kötetet csinálnék.....de ez csak az én véleményem.Nálam is most szállt el a 12*4 Tb SHR2 kötetem....pontosabban a NAS halt meg.
A lemezek elviekben jók.....majd kiderül. -
gyugyo79
addikt
-
Chrys_
addikt
válasz
Chrys_ #46112 üzenetére
Ha az Amazon-nak helyes az infomációja, akkor a DS1819+ November 29-től kapható.
-
Chrys_
addikt
válasz
Chrys_ #45297 üzenetére
Problem solved:
CIFS Remote folder-t használtam a file managerben (talán EXTRAS menüpont alatt van).
Először is létrrehoztam egy új megosztott mappát a cél-NAS-ban, mert a remote folder-t mountolni kell valamelyik helyi könyvtárhoz, és ez így legtisztább módszer.
Ezután egyszerű másolással meg is van oldva a dolog. -
Borisz76
nagyúr
-
Sakab
senior tag
válasz
Chrys_ #38121 üzenetére
Download Station-t raktam fel végül is, és elsőre ment. Sőőőőt pont most tettem be 130 torrentet letöltésre...ráhuztam 5mp múlva már a listában volt úgy, hogy a háttérben a külső usbjéről másolok rá éppen 300 Gigát. Ezelött egy zyxel 325v2-ővel szenvedtem 2 évet, hamarabb kellett volna megtenni a váltást.
2 évet elkinlódtam FFP-vel meg terminál kódokkal amit itt 2 óra alatt sikerült belőni. És még azt is hozzá tenném, hogy hónapjaim mentek rá, hogy működő VPN-t tegyek rá amit végül feladtam mert mindig valami nyűgje volt. Itt meg? Beregisztrálok és müködik bárhonnan.Borisz76: 38120-erre esetleg?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Chrys_ #38121 üzenetére
Mind a 2 kliens a Transmission-ra épül.
A GUI-ban ( kezelőfelület ) és a támogatásban van eltérés.
A Transmission GUI-ja részletesebb, több beállítással.
Cserébe nem megy az automatikus indexelés ( mondjuk ez orvosolható kis mókolással ).A DS GUI-ja " bután " néz ki cserébe mivel " gyári syno " ezért megy az indexelés alappól.
Sokan kipróbálták mindkét klienst és senkinél sem voltak egetverő különbségek a le/fel-töltési sebességben.
Ezek után én azt tudom javasolni, hogy akinek van kedve és bátorsága az szórakozzon csak a Transmission felvarázslásával.Aki meg nem akar bajlódni vagy nincs hozzá affinitása, az csak 1-2 klikkel telepítse a DS-t.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Chrys_ #37987 üzenetére
Lehet. De az a különbség, hogy ilyenkor 0-ról végig néz mindent mindig míg ha olyan alkalmazással/protokollal van hozzá adva elvéve a rendszerből a fájl amivel lekezelődik az indexelés akkor csak egy adatbázis bejegyzés változik + ba. Ezért ahogy nő az átnézendő anyag egyre jobban nem éri meg olyan alkalmazást használni ami után újra kell indexeltetni. Szerintem.
Borisz76
Én amit ismerek az a synoindex és ezt a megfelelő kapcsolóval feladat ütemezőbe futtatni. (
-R [all|media|photo|music|video|thumb|dirpath] ) -
Borisz76
nagyúr
válasz
Chrys_ #37982 üzenetére
Jól látod, egy átlagos otthoni felhasználára csak pocsékolás a Raid10.
Azt is jól gondolod, hogy a Raid5 az SHR1-nek, míg a Raid6 az SHR2-nek felel meg.
Persze az SHR kötet előnye különböző kapacitású HDD-k és bővítés közben jön elő.Azonos méretű lemezek esetén a végeredmény ugyanazt a tárhelymennyigéget adja.
( Raid5-SHR1 , Raid6-SHR2 )1 lemezes védelmet ( Raid5 , SHR1 ) nem lehet 2 lemezes ( Raid6 , SHR2 ) védelemmé alakítani.
Az általad felvázolt bővítés mindkét formálya járható.
Talán a második verzió a jobb - külső usb-s meghajtó megoldás.Sztupidka
Létezik Transmission , amit bűvészkedés útján lehet csak feltenni.
Ugyanakkor ez befojásolja az " indexelés " funkciót is.
Mert a DS letöltéseit automatikusan indexeli a rendszer de a Transmission letöltéseit nem.Ez főleg , akkor jelenthet gondot , ha DLNA-n keresztül TV-ből böngészed a videós anyagokat.
Ez esetbnen előtte kézzel kell indexeltetni minden alkalommal , s csak ez után válik láthatóvá a TV-n a letöltött anyag. -
törölt tag
válasz
Chrys_ #25613 üzenetére
Miért nálatok éjszaka gyakran elmegy a betáp?
Egyébként - úgy tudom - szoftveres megoldás nincs rá. Akinél eddig ilyen igénnyel találkoztam - pl. biztonsági kamerák/rendszerek táplálása - az kiforrasztotta a buzzert ill. beiktatott egy kívülről kapcsolható pici kapcsolót.
(Sajna ez azzal jár, hogy sosem jelez, pl. még akkor sem, ha az akku megadja magát így gyakrabban kell figyelni a visszajelző ledet.) -
Madwe
nagyúr
válasz
Chrys_ #25101 üzenetére
Botnet esetén amikor többszáz címről próbálkoznak, nem annyira felesleges, ha eleve meg se találják
A mailnasunk kb. félóránként kidob 3-4 címet, ugye ott a 25ös port fix s nyitott. 3 rontás lehet 10 perc alatt, de ha csak ez lenne köztem s a támadók között, nem lennék nyugodt. Egy mezei nasnál is első dolog a portok átmozgatása a nason szerintem, ha net fele nyitjuk - s miután nas, legtöbb esetben ez megtörténik.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Chrys_ #24432 üzenetére
Egy nas nasos feladatokra milliószor jobb mint egy routerre kötött merevlemez. Egy médialejátszó erre a funkcióra ezerszer jobb mint egy okostv saját rendszere. Egy monitoron/tv-n/projektoron filmet nézni sokkal jobb, mint telefonon
Én abszolút a célhardver híve vagyok otthoni termékekben. Hordozható termékeknél, ami nagyjából ki tudja váltani egymást, az ok, pl nem veszek fényképezőgépet, gpst, zenelejátszót, mert elég nekem a mobilom. De otthon, ahol jobban érdekel a minősége ezeknek a dolgoknak, ott pl nem telefonról hallgatok zenét, hanem a hangfalaimról
-
-
kaciokos
őstag
válasz
Chrys_ #23784 üzenetére
Szünetmentes téma: ezek az eszközök érzékenyek az áramingadozásra is, vagyis ha mondjuk kicsit leesik a feszültség, amit az elektromos eszközök többsége zokszó nélkül elvisel, az UPS inkább átvált akkus módba, hogy normális feszt tudjon adni, és ilyenkor persze csipog.
-
psg5
veterán
válasz
Chrys_ #22076 üzenetére
Windows mobile_ra is vannak ezek?
(#22091) _kovi_: 215j+ RPi2 (mint médialejtátszó) és egy Dune HD TV 101-is minden kábellel kötve.
A Dune már több éves, de tökéletes, az RPi2 összesen 20k-volt és szupper.Annyira nagy beruházás nem kell ha médialejátszót dobsz a NAS-hoz. Hozzátéve, hogy a PI esetében azért az elején be kell állítgatni mindent. Na de utána...
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Chrys_ #19166 üzenetére
ezzel a verzióval nem is kell a gépen keresztüli backup. csinálsz egy megosztott mappát, abba beleraksz egy TrueCrypt konténer file-t, amit a gépeden felcsatolsz és dolgozol vele/benne. plusz csinálsz egy ütemezett backup folyamatot erre a mappára, a NAS pedig csinál róla egy másolatot. az ugyanez a file lesz, a TrueCrypt ugyanúgy meg fogja tudni nyitni a megfelelő jelszó/key file/akármi fejében.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Chrys_ #19162 üzenetére
amennyire én tudom, nem, legalábbis nekem anno nem sikerült megoldást találni rá, amikor próbálkoztam. végül az lett a megoldás, hogy csináltam egy konténer file-t magán a NAS-on, abba dolgoztam, a biztonsági mentés pedig átvitte a külső lemezre.
a baj ezzel a megoldással, hogy egyrészt nem túl kényelmes, másrészt nem minden esetben megfelelő, mert ha a NAS-on nem titkosított formában kell lennie az adatnak, akkor bukta.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Chrys_ #17016 üzenetére
Hát ezt én sem akartam,
Most úgy tűnik, hogy az a megoldás jó, ha az adott mappára systems csoportnak adok full elérést.
És így tényleg csak azok férnek hozzá, akiket beállítottam.A többi felhasználónak, akik nem csak család tagok semmi köze ahhoz, hogy mit töltök vagy épp mit nem töltök
A webes részt is védel ip white listttel.
Igaz, a cégtől bárki be tudna lépni, ha tudná az ip met(#17019) Patice
Ez igaz, de akkor mi értelme a nas nak ?
Ha tükrözik, akkor legalább a drive hiba ellen védett -
Patice
Topikgazda
válasz
Chrys_ #16795 üzenetére
Ha a DX513-at a DS710+, DS1010+, DS1812+ és újabb 2, 5 és 8-lemezes DiskStationök kiegészítéseként használjuk, akkor azok belső kötetéhez is hozzá tud épülni a külső házban lévő valamennyi winchester, habár azok fizikailag külön RAID tömbben lesznek (mint a bővítő egységeknél mindig). Így, ha a belső RAID5 rendszerünket akarjuk bővíteni, a DX513-ban is RAID5-öt kell létrehoznunk (azaz ott is le lesz kötve egy lemeznyi tárhely a biztonság miatt). A bővítés után már csak együtt használható a belső és a DX513-ban lévő lemezek által közösen alkotott kötet, az nem bontható szét.
A többi Synology NAS-hoz csatlakozva a belső meghajtó mellett egy új logikai kötetként jelenik meg a DX513-ban formázott lemeztömb. Az aktuális Disk Station Manager operációs rendszer segítségével bármiféle telepítés vagy extra beállítás nélkül használható a DX513 minden Synology-val, plug-n-play módon, SATA-II sebességgel. Mint az eddigi USB-s vagy eSATA lemezeknél, a DX513-hez is beállítható, hogy hány perc inaktivitás után állítsa le a lemezeit. -
BaLee
addikt
válasz
Chrys_ #16644 üzenetére
Közterületet megfigyelni nem lehet jogilag szóval max úgy, ha lakáson belül helyezed el a kamerát nem feltűnő módon.
Másik lehetőség, hogy elrejted, bár ettől még jogilag nem lesz elfogadható
Az a baj, hogy éjszaka az legtöbb olcsóbb kamera 850nm-es hullámhosszú IR ledjei messziről kiszúrhatóan vörösen világítanak. Megoldás lehet 950nm-es ledekkel szerelt infrakamera alkalmazása, de ennek utána kell nézni mert ha kaphatóak is, jóval drágábbak.
De szerelhetsz a kamerát megtámogatandó egy ilyen IR sugárzót ami fókuszáltan a kocsi parkolóját világítja meg, akkor már egy zoomos kamera jól fogja látni éjszaka a helyet.A másik megoldás, hogy jól láthatóan felszerelsz egy álkamerát amin világít egy led, elrettentésnek jó, jogilag is megállja a helyét (mindaddig amíg valaki fel nem nyom és közlik vele, hogy csak álkamera és elterjed, hogy csak az).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest