- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #2299 üzenetére
ez igaz. de használtan egy rúter kerül olyan 10k körül (vagy alatta is akár), a fonera 5k. a gl meg 20k körül kezdődik még mindig.
-
ALI_G
veterán
válasz
Rommel6600 #2291 üzenetére
igen. Hát ez a dilemma, mert ha veszek routert akkor az tudjon mindent ami nekem kell <--> meg ott van a fon, amihez kapok egy közösséget, olcsóbb, viszont kaka a router...
szerintem ezen még rágódok egy darabig, addig meg hátha kijön az újabb router (és hátha telepaolják egy jó kis OS-sel). -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #2264 üzenetére
hopp, ennek viszont utánanézek, köszi.
-
tzs84
tag
válasz
Rommel6600 #2264 üzenetére
nekem az egyikre fel van rakva, repeaterként próbáltam (a másik privát ssidjén), és működött.
nem is kell flashelni, csak letöltesz rá egy szkriptet ami telepíti (persze ssh vagy soros konzol kell ehhez).
csak annyi a különbség, hogy az admin interfész kiegészül opciókkal -
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2073 üzenetére
Rendben...
Hátha még jándékot is kapunk érte - monnyuk egy Fon liberatorral kiegyeznék... -
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1977 üzenetére
teljesen igazad van. a forum engem is jol ''megszivatott''
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1974 üzenetére
Mar nincs kinn a FGF link a fooldalon...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1688 üzenetére
Ne haragudj de azt kell hogy írjam hogy nagyot tévedsz..
Nem a nagyobb hányada a buherátor hanem az elég csekély hányada....
''Elvégre csak a hozzáértőbbek indították be ezt az egész közösséget, hiába nyomták és nyomják orrba szájba, mert többnyire az foglalkozik ilyennel aki valamicskét konyít is hozzá''
Ezt meg honnan vetted? a hozzáértőknek??beindulásakor ingyen osztogatták és nem tettek különbséget hozzáértő és nem hozzáértő között... ahhoz nem kell nagy ész hogy valaki rádugja a router-ére. (külföldön átlag alapból 4portos router-t adnak az előfizuhoz szóval nem kell még olcsó rutert keresgélni, agyalni etc..)
Tehát többnyire mindenkinek indították be ezt a közösséget... és nem b@sznak ki hosszútávon magukkal a fentebb említett okokból mert az átlag user egyszerű csinibini felületet akar és az meg is van. Van ahol nem divat módosítgatni, tuningolni meg agyalni ezeken, persze mindehol van pár ráérősdi aki ezen agyal de most azokért a fon nem fog egy újabb firmware-t legyártatni.... -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1686 üzenetére
''Úgy gondolom egyelőre a Fon is inkább a hozzáértőbbek között van elterjedve, nem pedig azok között akik felhasználói szinten használják a számítógépet.''
Épp az ellenkezője, olyan lapkban is hírdették magukat mint hasonló a cosmo-prolitán vagy mint a nők lapja olyan címszóval hogy legyél te is fonera/o mert az a trendi..Inkább az egyszerű userek vannak leginkább célozva az által is hogy minden háztartásban ott legyen ahol net van.
-
Billu
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1657 üzenetére
Egy év után igen. De onnantól kezdve megszünik a Linus tagságod.
Annak jó aki akart magának egy olcsó routert, de aki pl. sokat utazik az osztani fogja utána is. -
róland
veterán
válasz
Gondolom, pontosan nyilvántartják, hogy kinek aktív a routere. Akié nem az majd koppan külföldön, mert visszaminősítik egyszerű Alien felhasználóvá.
-
zolij
tag
válasz
Egyáltalán miért kell a hűség lejártával lecserélni a firmware-t? Itt az elv a lényeg, hogy oszd a netet másoknak, meg persze te is kapj netet másoktól. Miért nem lehet ezt az eredeti célt követni?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1612 üzenetére
Ha megtudod változtatni a mac-et akkor sok sikert. Szappantartónak eredetibb.
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1220 üzenetére
végülis még csak tegnap délelőtt küldtem... hátha...
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1216 üzenetére
oda küldtem én is de no válasz
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1216 üzenetére
thx, teszek ezzel is egy probat.
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1195 üzenetére
amikor a honlaprol irtal nekik milyen kategoriat/alkategoriat jeloltel meg? lehet ez a kulcsa a dolognak
-
róland
veterán
válasz
Rommel6600 #1205 üzenetére
Épp ez tűnt fel nekem is. Szerintem kiszórják a régi készletet, s jön a La Fonera 2, azaz a nagy testvér. (Azonban még ott van a ''Fonero gets Fonero'' hirdetés is.)
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #1195 üzenetére
jol feltetelezed. Forumban is, es supportnak is. Egyikre sem valaszoltak
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1192 üzenetére
Írok nekik én is naponta... mivel azt írják hogy 24órán belül válaszolnak...
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1190 üzenetére
remélem az összes bugos esetet felülvizsgálják majd
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1184 üzenetére
Hol kezdtél el a support-tal levelezni? A fon kezelőfelületéről írtam nekik pár levelet de baxtak méltatni válaszra.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1183 üzenetére
Nem érdekli őket, a lényeg hogy a rendszer most tökéletes.
-
Rommel6600
őstag
válasz
Rommel6600 #1183 üzenetére
ja, erős idegzetűek el is olvashatják ebben a fonos fórum topicban a levélváltásaim a ''support''tal
[link] -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1137 üzenetére
Akkor pislákolt mikor detektált wlan-hálót a közelben az új firmware-rel úgy néz ki hogy szimpla állapotjelzés..
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1056 üzenetére
ez való igaz, viszont ha a fonera MAC-ét regeled be utána nehézkes lesz esetleg kábelen keresztül is használni a gépet - mondjuk át lehet írni a hálókártya MAC-át is tudom...
meg ha több gépet is szeretnél használni pl. és nincs mindegyikban wifi...
szóval tényleg nem feltétlenül kell a router, csak jó ha van
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1053 üzenetére
Szimplán az utóbbi.. mivel a tulaj az argentín és neki is írtam pár napja a bug-ról...
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #1018 üzenetére
Csak egy reset és már érvénybe is lépnek a változtatások..
-
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #1018 üzenetére
Az ASUS adapter saját utilityjével próbáltam kapcsolódni priváthoz:
''Could not connect to the specified wireless network.
The reason may be the mismatched WEP encryption settings.''
Most akkor a WPA-WEP eltérés okozhat valami zavart? Mert ugye WPA pass van, de ez az adapter meg csak WEP-et tud... (régi motoros, havertól kaptam, hogy ő már nem használja)
Közben néztem a sebességet is és legfeljebb 61 KByte/sec-el megy - szóval átírta 512kbit-re, csak tényleg kellett kb 1 óra, hogy módosuljon (legrosszabb esetben)
A public hálón keresztül is engedheti szerintem a módosítgatást, hogy akár külföldről is tudj állítgatni...
ui: Itt chello-ról megy modem és router mögül...
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1021 üzenetére
hopp, lecsúsztam
-
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #1016 üzenetére
Úgy tűnik igaz, mert most szedtem le egy 3MB-os progit és igencsak hasított 300k-val a letöltés (bár a publikus hálón keresztül átállítottam kétszer is 512kbit-re a megosztott netet)
(vagy csak nem frissült még, de akkor viszont alapban unlimited...)
(de a többi viszont változott, pl a MyPlace-t nekem átírta elég hamar)
(ja és mindez public-on keresztül, mert a privát még mindig nem müxik)
Azt nem tudjátok milyen gyakran kapcsolódik a központhoz a La Fonera? Gondolom nem állandóan... (Esetleg ha egy routerhez csatlakoztatnám, az naplózna valamit?)
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
válasz
Rommel6600 #988 üzenetére
Ezen én is csodálkoztam és bontottam a kapcsolatot. Akkor egyformán 5 pálcika volt mindkettőnél. De amint csatlakoztam a privátra azonnal leesett 2 vonalra.
Ezt én betudom a lwindows pontatlanságának. Ilyen távolságon és ennyi fal mögött még ez is szép. Egyébként a Network Stumbler közel azonos értékeket mutatott a két hálóra. -
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #971 üzenetére
na ezt hol kell?
mert ha beírom a böngészőbe a http://169.254.255.1et, addok hozzáférhetnék a fonerához, de nem jövök rá mi a jelszó. sem a serial, sem a fonos regemmel nem megy.. -
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #963 üzenetére
nem lesz egyszerű, az tuti. 3 méterre nekem is tökéletes, most is megy kb 6 méterről, de épphogy jön:
2 megás netnél harmad akkora sebbességgel, mint kellene, ami azért gáz. holnap kipróbálom egy másik wifi karival, esetleg usb stick-kel.. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #958 üzenetére
Németországon a török zászló kellene hogy legyen.
-
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #958 üzenetére
neked működik rendesen a kütyü? milyen hatótávval próbálkoztál már?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #922 üzenetére
Angol nem gáz, a problem az hogy nem tudunk regisztrálni a fórumon, habár már van ott egy téme ezügyben. Maradt az emil a supportnak. Így tényleg nem illene befejezniük...
-
MichaelSD
őstag
válasz
Rommel6600 #872 üzenetére
Lehet két fonera. Sarokházból 2 utcát fedek le,
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #891 üzenetére
fox-clan te vagy az a csillag?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #863 üzenetére
Kapott meghívót aktiválás után az akitől kaptál? Ha nincs bejelölve a user a térképen akkor az is lehet indok arra hogy nem kap meghívót.. A zöld pötty vagy a csillag az jó pont.
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600 #884 üzenetére
''de miért az lenne a címe?
olyan ip-vel nem is lehetne (és nincs is) a hálón mert az nincs egy tartománnyban a routerével, külső ip-je meg ugye nincs.''
Azert mert egy portnak lehet tobb ipcime is. Biztonsagi okokbol vezeteken keresztul csak ebbol a tartomanybol (169.254.255.1) lehet elerni. Hidd el nem a levegobe beszelunk, probaltuk, mukodik. -
ngabor2
nagyúr
válasz
jól mondja ludus. a konfigfelület és a dhcp-vel osztott címnek nem sok köze van egymáshoz. állítsd be kézzel a win címét 169.254.255.10-re, mask 255.255.255.0, átjáró 169.254.255.1, dns nincs.
ezután böngészőbe írd be 169.254.255.1, és máris ott vagy. próbáld ki. -
Billu
aktív tag
válasz
169.254.255.1
Viszont a gépnek állítsd be a 169.254.255.2/255.255.255.0 címet.
A router lan portjai switchként üzemelnek, úgy hogy megfogják egymást találni. -
ludus
aktív tag
válasz
a router konfigfelületén nem igazán kell semmit beállítani ahhoz hogy működjön a dolog...
-
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #877 üzenetére
Sziasztok,
Nem halt meg az egész, mert nem mindenki használhatja a megosztást!!!
3 féle user csatlakozhat:
-alien (ez olyan ember aki fizet azért, hogy használhassa a fon hálózatát)
-linus (ennek van valahol fonerája, ha a szomszéd, akkor te is használhatod az övét)
-bill (ez fizettet másokkal, de ő is fizet ha használni akarja más megosztását)
Szóval szerintem nem kell attól félni, hogy leterhelt lesz a hálózatunk (egyelőre)...
Ja azt el is felejtettem mondani, hogy mindhárom féle user regisztrált a fon-nál, szóval (elméletileg) nem névtelen emberkék...
Ha ez sem győzött meg, akkor olyan paranoid leszel, mint én
Azért kösz, hogy meghallgattatok
w.
ui: bocs, szerintem a legtöbben ezt már úgyis tudtátok
uii: nem voltam elég egyértelmű: az alien ''fonerátlan''; a bill-nek van de ő fizettet a használatáért, cserébe ő is fizet, ha másokét akarja használni; a linus pedig, mivel ingyen ad - ingyen is kap (ezért ő a legveszélyesebb szomszéd)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #870 üzenetére
jóvanna, ezt nem írtad az elején.
de én továbbra is azt mondom, hogy vezetéken a fenti címen el kellene érni az admin-felületet. én is ott állítottam át a titkosítást. -
bbazsy
őstag
válasz
Rommel6600 #872 üzenetére
oksi, köszi
ha nem megy néha, az gondolom nem akkora gáz...
akkor esetleg ha vki megszánna egy meghívóval, azt megköszönném -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #868 üzenetére
a My User Zone-ban már azt írja, hogy you are linus?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #865 üzenetére
Egyelőre wifi eszköz hiányában gondolom csak közvetlenül kábelről tudnám konfigolni
no most akkor van wifi, vagy nincs. mert wifi nélkül legjobb tudomásom szerint nem lehet aktiválni se.
konfigolni pedig az említett címen tudod kábelről.barra be kellene jönnie a beállítófelületnek.
gevike: nézz szét pl. az aprón. én még nem néztem ezügyben szét, de csodálnám, ha nem lenne.
lehet wlanozni pda-val is.
mindjárt megy egy pü egy címmel. 64kB-os a max upload, szóval türelem -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #863 üzenetére
csak wlan-on keresztül tudod aktiválni. 3-4k-ért már kapsz egy normális wlan kártyát (2-ért egy 11 megásat is akár), és azza meg tudod csinálni. a regisztrációt csak wlanon keresztül tudod lezavarni.
ha valaki a privát hálódhoz csatlakozik, akkor eleve lát mindent. ha a publikushoz (ami a foneroknak van fenntartva), akkor a routolás a 2 háló között le van tiltva.
ha nem wlan cuccról lőtted be a hálót, akkor még nem aktiváltad. -
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #824 üzenetére
nehogy annak vedd, de hamarosan beüzemelem a kicsikét....wifit Petőfitelepnek...
-
Rick4
félisten
válasz
Rommel6600 #821 üzenetére
hát, ha olyan sokáig húzod, lecsúszol a dobogóról...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #807 üzenetére
A vásárlástól számítva de mivel regisztrált a küldemény ezért ha esetleg későn kapod meg akkor adnak haladékot.
-
ludus
aktív tag
válasz
Rommel6600 #807 üzenetére
igen
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #471 üzenetére
3 fonera 3 meghívó, egy család 4 kerék, 2 testvér 6 telefon
Mellesleg az is le volt írva hogy a meghívók egyáltalán nem garantáltak mert az ok hogy most még de 1-2hét alatt sok minden változhat mialatt egy router úton van.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #469 üzenetére
ha visszaolvasol, akkor rájössz, hogy mindig csak 1 meghívót kap, és ha az is érvényesítve van, akkor jön a következő. tehát ''ez nem bug, ez feature''.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #228 üzenetére
vagy veszek 2k körül egy 802.11b-s kártyát, és arról aktiválod, használod. nincs vezeték, még kényelmesebb is. vagy ha nincs pci helyed, akkor usb-s kütyüt veszek 2.5-3k-ért.
kapcs-ford: tehát a firmware ''nem módosítható'' részébe betették, hogy mit keressen. nem probléma, mint írtam, nem akarom másra használni, csak ezek szerint ha akarnám se tudnám. -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #228 üzenetére
Igen, wifin keresztül kell aktiválni, pci wlan kártya ,haver laptopja vagy akármi.
Ha netmegosztásra akarod használni akkor pedig úgyis kell egy wlan kütyü.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #225 üzenetére
5€-s router valójában 17€ volt mert taxes meg shipping, a jelenlegi bruttó pedig 34€.
A többi úgy van ahogy írtad.
''Kérdéseim: Milyen (ilyenekre gondolok: stabilitás, hatótáv stb, és kicsi élménybeszámolót tartson valaki legyenszives.) routert küldenek, hogyan tudom ''aktiválni''?''
Ezzel az új firmware-el stabil, hatótáv pedig annyi amennyi egy 2dbi-es antennától elvárható. Nálam átvisz egy háztömböt. Élménybeszámoló? Nagyonkicsi, szép és egyszerű használni.
Az aktiválásról meg mindenről a topic elejétől olvashatsz! -
kapcs-ford
őstag
válasz
Rommel6600 #46 üzenetére
A napokban pár skype felhasználó kapott emailben 10euros ajánlatot a skype-től..
-
MichaelSD
őstag
válasz
Rommel6600 #48 üzenetére
Elvtársak, emi ez a negatív hozáállás?
Mondjuk, nem emule-ra és bittorentre találtak ki (ami ugye senki nem használ csak Linux ISOk letöltésére...), de nagyon jó hogy útközbe az emailemet le tudom tölteni. -
MichaelSD
őstag
válasz
Rommel6600 #46 üzenetére
Megéri, gondolj a szellemiségre, a mozgalomra! Villiág Fonrojai egysüljetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5 11400f - RTX 3050 - 16GB Középkategóriás Gamer PC Garanciával!
- Gigabyte GA-P35-DS4 LGA 775 alaplap, + Quad Core Xeon E5420 proci
- HP VICTUS 15-FA0054NS i5-12450H / 16GB ram / 512GB / RTX 3050
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB 2027.január 22-ig garis
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest