- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
Eladó egy Fonera 2.0 USB-és (liberator), bontatlan csomagolásban! Egy ph-s tagnak volt félretéve de végül nem jelentkezett érte.
Az ára 40euro (vagy forintban, napi közép),( a FON shop-ban 50euro totál).
-
kapcs-ford
őstag
Fonera 2.0 Beta Review
Doboz:
[link]Régi és új:
[link]Egymáson:
[link]Mi ez a 2.0? mivel tud többet? Must read. Screenshot-ok
[link]Dobozban
onera 2.0,szokásos kábel , adapter, használati lap és matrica.
Ezt a verziót nem lehet wlan-on keresztül regisztrálni csak kábelen keresztül ami azért jó mert nem fogom regisztrálni
már fon user vagyok tehát miért is osszam duplán a netet?
Nem sokat próbálgattam eddig mert nincs sok időm, usb-re raktam egy vinyót és jól megy a fileshare-ing házon belül.
A olcsó noname camerámat még nem support-olja de majd biztos lesz driver, addigis jól néz ki rajta.Cam:
[link]Torrentkliens plugin-t még nem találtam meg..
Időm sajnos nincs erre tehát szerintem majd ha kijön egy jó firm akkor aktiválom na meg kész lesz a 3g-wlan support a huawei modemekre.Kint van a fon.shop oldalán tehát már lehet rendelni országhoz való kötöttség nélkül! 50euro postával!
-
kapcs-ford
őstag
Mivel mégsem sikerült találnom olcsóbb cuccot ezért jelentem, hogy a Fonera 2.0 Liberator megrendelve!
A fon-nak van egy progija telcsire, wifis telcsid osztja wifin a 3g kapcsolatot. Egy haverom szerint nagyonjó.
[link]
Van olyan progi is amivel a gépeden levő netes kapcsolatod tudod megosztani wlan-on hotspot-ként de nem tudom mi a neve... egyszer be volt ide linkelve. -
kapcs-ford
őstag
válasz
ngabor2 #3407 üzenetére
Jó lenne... kinek van olyan fonerája hogy szétkapja?
(#3408) róland:
A 7/24-re és még sokmindre találtam az Aspire One-t (ssd verzió) nézd meg a témáját ha gondolod.A wind az nekem nem jött be, gyengus bill. és kijelző, venti nem szabályozható ezért éjszaka zümi, túl nagy kijelző/gép és drága.(#3409) amargo
Valóban, csak a hardware-t néztük, elvégre a fonera2.0-ból szinte bármit lehet faragni.
Már vannak modemek melyek kezelik az hsdpa etc..usb modemeket csak drágák. -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #3403 üzenetére
Lefújva!
Bocs róland!
(nekem se lesz)
Project lefújva, nem rendelünk. az ára miatt. Haverom ajánlott egy jobb cuccost aminek a neve Linksys NSLU2.
Mint az a fon fórumából kiderült, vagy legalábbis szerintünk gyenge a cucc és szinte ua. mint a foneraplussz.
A legjobb választás erre a célra az az NSLU2 (igaz jóval drágább).
* FON2100 aka La Fonera 1.0 :
Atheros AR2315 180MHz, 8MB/16MB, 1 Ether (blindage métal sur le PCB, connecteur console à 10 pins)
* FON2200 aka La Fonera 1.1 :
Atheros AR2315 180MHz, 8MB/16MB, 1 Ether (pas de blindage sur ls PCB, connecteur console à 4 pins)
* FON2201 aka La Fonera+ :
Atheros AR2315 180MHz, 8MB/16MB, 2 Ether (switch Marvell 88E6060).
* FON2202 aka La Fonera 2.0 :
Atheros AR2315 180MHz, 8MB/32MB, 2 Ether (switch Marvell 88E6060) + USB 2.0.The NSLU2 has an ARM-compatible Intel XScale IXP420 CPU running at 266mhz includes 32 MB of SDRAM, and 8 MB of Flash memory
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #3403 üzenetére
-
kapcs-ford
őstag
Amit sikerült megtudni az az hogy karácsonyra lesz kapható a teljes szoftveres és az ára jóval több lesz alighanem duplája. De semmi sem megerősített, sem az ára sem a boltba kerülése... elvégre már ez a második vagy harmadik kari lesz amire tervezik.
Ami biztos hogy a jelenlegi béta az limitált darab.
Most beszéltem egy haverommal és valószínűleg rendelek többet tehát ha minden igaz akkor lesz 4 darab felesleg, megrendelem és akinek kell az jelentkezik és küldöm neki postán innen hispániából.
Az ára az 50euro + a posta magyarba ami további 20euro(ajánlott) vagy 15euro ha belefér egy másik kategóriába. (Ha megérkezik a cucc akkor tudom csak meg)Fizetés előre paypal-al (a költsége téged terhel a ppcalc.com szerint).
Mehet az ebay shop-omon keresztül is.Ha valakit érdekel akkor az írjon de csak az akit komolyan érdekel és minél hamarabb mert limitált a példány.
-
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #3394 üzenetére
Németben,franciáabn stb.. is lehet kapni.
Postaköltséggel:
EUR49.95 -
kapcs-ford
őstag
Fonera liberator:
[link]Jó hogy 2 évet csúszik a product és még mindig nincs egyben. elavult lesz az egész.
-
kapcs-ford
őstag
Kiszórás akkor volt mikor mindenki (meglevő tulajok) kaptak 3 ingyen cakkpakk meghívót fonerára..
Lehet ez pont nem egy profitorientált cég, ha a tulajdonos bio-ját megnézed akkor láthatod, hogy nem ebből fog tovább gazdagodni mert azt már párszor megtette.
Ez inkább egy amolyan megálmodott eszme amibe belepottyantott pár millió eurót.
-
kapcs-ford
őstag
A +os jelenleg EUR54.95 mindennel együtt, erre úgy tudom nem vonatkozik a meghívós kedvezmény de majd valaki megerősíti.
Elég nagy távolságot tud átvinni (sima antennával), meglepően jó. Az irányított antenna az érdekes, mikor ráraktam akkor nem tudtam csatlakozni onnan ahonnan a sima még vitte pedig irányítva volt... akkor rá is hagytam és a gyárival megy.Az irányított antennát érdemes szétfeszegetni és lerövidíteni (páka kell) a kábelt annyira ami szükséges mert méterenként 1,5db csökkenés biztos van (nem valami profi kábel).
-
kapcs-ford
őstag
Ausztria, Olaszo.Belgium,Hollandia, Portugáliában lakók 10jurcsiért vehetik e hónap 25-ig.
Felénk úgylátszik kimarad a karácsonyi szórás. -
-
kapcs-ford
őstag
Nem értem, a 10júrcsis linkben ott van alatta "GET YOUR FREE FON WiFi ROUTER"
Nálatok is???Persze ingyen nem adja hiába írja.
A 2juró plusszért tényleg megéri az antenna is habár szétszedtem egy ilyen antennát mert levettem (tuning) a kábelt 30cm-re.
Hát amit abban a műanyagban láttam az borzasztó volt, tudják hogy kell eladni a dolgokat. -
kapcs-ford
őstag
Hát ez érdekes téma, hol is kezdjük?
2006 szeptemberére ígérték majd csúszott 2006 karácsonyára de nem lett belőle semmi.
2007 februárjában ismét volt róla szó hogy 2007 szeptemberére már lesz de semmi.
Nem mindegy hogy 1hónapot késnek vagy egy évet, jobb lett volna nem ígérgetni semmit.Véleményem szerint kamu az egész.
La fonerapluusz meg annyiba kerül hogy senki sem veszi, most kiszorják a maradék fonerát és majd a foneraplusznak csökken az ára de ez is csak találgatás.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
dwelablack #2455 üzenetére
Nekem is van egy ilyen. Úgy kaptam ajándékba mert a tulaja okoskodni akarta ddwrt-re ami nem jött össze.
Nem tudtam életre lehelni de ha neked sikerül akkor légyszi írj.Van jó oldala is, a bordáját leszedtem és ráraktam az én fonerámra plusszba.
-
kapcs-ford
őstag
Rakd ki a bejelentkező oldaladra az email címed és írd oda hogy nem élősködőknek van hanem csak arra akinek nagyon fontos, ha pedig komolyan szüksége van a nagy sávszélre akkor vegye fel veled a kapcsolatot emailen.
adj neki 2napot és utána szüneteltetsz.
(Nálam is kint van egy email-cím)
Mikor utaztam akkor találtam olyan user-t aki azért írta ki az email-jét hogy ha valakinek netán lassú akkor írjon és kirakja az ablakba.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
A távolság az kb. 150-200méter lenne , 4-5fa van és troli kábelek. A gyári antennával nyitott ablaknál 5.5 - 11Mbps folyamatos sebesség van.
Fontennát rárakva és célra irányítva a nem volt hálózat! még a netstumbler sem jelezte! Rámértem az antennára és minden rendben nincs benne szakadás, forrasztás ok.
Lehet az a pár fa zavar be vagy nem tudom mi de visszatettem az omnit és marad is így. -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #2316 üzenetére
Nálam megy valami jó ez az antenna... nagyon rossz. Most levágtam a kábelt 1 méteresre de így sem vált be. Vissza a gyári omni.
-
kapcs-ford
őstag
A la fontenna megjott nekem is.. ti teszteltétek már?
-
kapcs-ford
őstag
La Fonera+ a shopban.
U.az mint az eredeti csak ezen 2lan-port van. -
kapcs-ford
őstag
Elvileg a Bill-ek is ingyé habár ezt nem olvastam. ez meg csak egy kicsire érti ha nézi a videót:
''We’ll even give Bills a bit of “dinero” from each video watched, so spread the word and change your profile. More visits, more money, more WiFi everywhere!!!''
Ha bill vagy akkor ha valaki regisztrál a neteden mondjuk egy 10jurcsis passt akkor abból kb. 4jurcsi a tiéd. Ha forgalmas helyen lax vagy granhotellel szemben akkor jól is mehet..
(évente 2x válthatsz)
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #2233 üzenetére
€7.00 total shippelve
-
kapcs-ford
őstag
Nézzetek ide gyorsan
[link]
Már nem aktuális... fekete nagybetukkel fehér alapon csak ennyi volt:
It works!
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #2215 üzenetére
Bent van a FONSHOP-ban.
€24.95 (tax, posta incl) -
kapcs-ford
őstag
Mielott megkerdezned tizedjere... :
# Fontennas coming out in May. These will be flat panel antennas to be mounted inside of window frames to boost range to 200 yards
# new La Fonera 2.0 will be launched in October. It will feature a USB port to connect a hard drive or memory stick and allow to integrate into Web 2.0 apps via it's own API
# for the beginning of next year, Foneras supporting 802.11n standard are planned. These will have a range of up to one kilometer and transmit data at a faster rate (probably around 200 Mbit/s) -
kapcs-ford
őstag
(A (#1860) post-ban volt róla szó korábban de inkább kikerestem és belinkeltem a képet és az infót ide is mivel most lesz aktuális.)
Hírek, újdonságok
Pár nap múlva kerül a piacra a fonantenna ami egy panel antenna lesz, az ára a már meglévő fonera tulajdonosoknak kb.15euro lesz. (nem hivatalos még)
Fontenna infók:
Specifications:
Frequency Range: 2400Mhz to 2500Mhz
Antenna gain: 7~8dBi
VSWR: 2.0 : 1 MAX
Polarization: Linear, vertical
Impedance: 50 ohms
Temperature: -10 to +55 Celsius
Connector: R/P SMA PLUG
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
''Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőrségi szóviő érdeklődésünkre elmondta: bűncselekmény hiánya miatt szüntették meg az eljárást''
Azt szólom hogy ebben az országban túl sok embernek nagy a pofája és a zsaruknak a legnagyobb. Gondolom keménykedtek vele (mint legutóbb azzal a csajjal) pedig nem is történt bűncselekmény és a srácnak volt igaza csak ez nekik mégsem tetszett.
Az hogy az origo lehoz egy ilyen cikket csakhogynem bréking-ként azt meg elég ciki. Ja most az lett volna az állam célja hogy példát mutasson hogy milyen bűn az ha valaki wifizik akkor tessék kérem picit nyugatabra menni és benézni egy parkba etc... és fellebbenteni ezt a ''Tulajdon elleni szabálysértési eljárást - több más mellett -'' (de mi több más mellett????)
Ekkora baromságot.
''Más kérdés viszont a fiatalember jó- vagy rosszhiszeműségének megítélése.''
Hát ennek az országnak más baja nincs is. rosszhiszeműség -
kapcs-ford
őstag
válasz
Drótszamár #2195 üzenetére
Az uj firmware-t várom nagyon.... méghogy melegszik... bírja ez a strapát... ma 237ezer klikk 6szálról.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Frappáns új fon-tool
[link] -
kapcs-ford
őstag
@ (#2150) ludus
Nekem sikerült magam lebeszélnem az ilyen farigcsálásról a következők miatt:
Konzerv doboz vagy pringles: 0 FT (illetve xxx forint mivel a csomagolást is fizeted)
Kábel: kb. 250Ft /méter.
Csatlakozó: 500ft
Ha nincs krimpelő fogód amivel rányomatod a csatit a kábelre akkor az 7500 Ft
Ha szintén nincs de jobbára lehet kölcsönszerezni pákát akkor az plusz költség.
Idő a pötsöléssel na meg az anyagok beszerzésével....
Tehát ez az ''olcsó'' antenna ez annak olcsó akinek már megvannak hozzá a cuccai meg az ideje.
Ha kijön a fontenna (2-3méter kábellel) kb. 20euroból akkor az egy jó húzás lesz és még házhoz is jön... ''Fontennas will probably sell for 9,95 plus shipping''
@ (#2149) Marci_ ,
Fényképet plíz!
@ (#2147) net84
Sajna pedig a lehetőség megvolt.Ha megér neki 20jurcsit akkor annyiért házhoz is viszik.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Azt lesem hogy mikor dobják be a shop-ba a fontennát
-
-
kapcs-ford
őstag
Részben igazad van de részben a Fon-nak van igaza... lehetne vitázni ezen.
Kétségkívűl ha nem nyílt forráskód szoftver alapját írták volna át ----(aminek az átíratása egy vagyon volt na meg idő, sőt a fonera2 azért csúszik tavaly október óta idén szeptemberre mert a szoftvert fejlesztik, tesztelik stb... mivel a hardware az már meg van csak ugye bittorrent kliens is lesz benne etc.)--- akkor nem lenne olcsó.
Persze az lenne a művészet ha az egész router-alapját ők tervezték volna mindenestől csak akkor valószínűleg nem ilyen olcsóra jött volna ki és cseppet sem lett volna ingyenes posta etc...
Azt hogy a tulaj Martín Varsavsky az álmát valósította meg ezzel a Fon-nal és hogy belerakott pár millió eurót az mindenesetre figyelemreméltó és tisztelendő.
Jelenleg a csatlakozott befektetőkkel együtt 18millió euros a tőke (Google , Skype, Sequoia Capital, and Index Ventures, Ebay)
[link]
Mellesleg a Zudeo és az Azureus is az ő nevéhez fűződik...
[link]
Martín Varsavsky az utóbbi 20évben már indított pár sikeres vállalkozást, elsőnek ingatlan Urban Capital Corporation majd 1986-ban a Medicorp Services ami az első biotechnikai cég volt ami az AIDS és PSA tesztelésével foglalkozott! Majd ''pár'' távközlési vállakozás (Viatel,Ya.com y Jazztel).
És említésre érdemesek a délamerikai oktatási projectek, alapítványok stb....
Érdemes az életrajzát elolvasni : [link] -
kapcs-ford
őstag
Megnyugatlak hogy a világon csak pár ISP engedélyezi de ez más téma.
Szabad szoftvert módosítottak, fizettek a programozóknak hogy legyen Fon-os a firmware de attól még mégis mit akarnak húúú akkor hackeljük meg, módosítsuk de jóóó! Érdekes hogy szinte mindig te hozod fel ennek a lehetőségét (már szinte beteges szinten) - legutóbb #2098.. de a végén csak a redboot meg a terminalozás lett említve hátha valaki rákérdez és akkor majd lehet okoskodni... hát akkor miért nem nyitsz egy topikot ''fonera hack'' vagy ''fonera mod'' -néven?? -
kapcs-ford
őstag
Sőt a PH-alapelvét olvasva tiltott is...
# ''Wareztevékenység'', vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
* használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)
* használatára buzdítás,
* segítségkérés ezek beszerzésében, használatában; -
kapcs-ford
őstag
hehe. a működő lett takony vagy a ''selejt''?
Ha a működő akkor nem normális.. nálam az ablakba van felnyomva ahol egésznap a hasát sütteti és semmi túlmelegedésre utaló jel sincs.
Kapd szét, lehet lemaradt a borda... az a reset gomb sincs a helyén így ránézésre.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest