- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ufonauta
aktív tag
Noh látod ezt nem tudtam. Mondtam, hogy nem vagyok t előfizető. Így már más a gyerek fekvése.
De még így sem gondolom, hogy komoly ellenfél lenne a t-nek a fon. Hisz ha a t pénzt szed érte, akkor valószínü, hogy biztos szolgáltatást ad a Fonnal ellentétben. A városban járva akkor sem biztos, hogy működik az adott Fon ap, ha a térképem ott a sötétzöld pötty. (pincében van, vagy épp a tizediken) A két szolgáltatás így nem üti egymást, mert nem egy kategória. Mondjuk a Fon a bakancsos turistáké (vagy működik, vagy nem és ráérek másikat keresni, ha nem...), a t hotspot ennél komolyabb kategóriának tűnik.
Mondjuk egy üzletember nem alapozná Fon ap-ra az aznapi bevételét, ha van a környéken tuti működő (igaz fizetős) t hotspot. -
ufonauta
aktív tag
válasz
ngabor2 #1427 üzenetére
A levél természetesen az elvárható abszolut sablonos választ tartalmazza.
''egyéni megjegyzés: Ez esetekben jogosult a Szolgáltató a szerződés felbontására.''
IMHO Jogosult, de nem alkalmazná. Szerintem első körben felszólítana, hogy szüntesd be a továbbszolgáltatást. Max akkor bontana szerződést, ha semmilyen fenyegetés nem használ.
''tudom, hogy ez nem a téonlány topik, majd oda is bekérdezem, de mi történik, ha a szolg hűségnyilatkozat közben bontja a szerződést?''
Én meg nem náluk vagyok előfizető, de gondolom a hűségnyilatkozatok is sablonosak. Szóval szerintem egy ilyen szerződésbontásnál visszakövetelhetné az addig biztosított kedvezményeket. Hiszen egyértelműen az előfizető részéről történt a szerződésszegés.
De ezzel nem foglalkoznak annyira, hisz nem ez a céljuk.. Ez egy elvárható válasz volt tőlük. Egész egyszerűen ezt kellett írnia Munkácsy Gábor levelezési csoportvezetőnek. Én is ezt írtam volna mégha a saját véleményem ettől eltérő is. -
ufonauta
aktív tag
A magyar szolgáltatók alpból tiltják a továbbosztást. Szabály az szabály, oszt jónapot alapon.
Egyébként nem hinném, hogy a Fon ellenfél lenne, hisz nem arról szól, hogy a szomszéddal osztod a neted. (aki akarta az ezt eddig is megcsinálta, hisz ennél komolyabb routereket is potom pénzért lehet már venni)
A Fon esetében inkább arról van szó, hogy mondjuk egy a városodba látogató turista használhatja a te netedet, te meg használhatod az övét, ha az ő környékén jársz. De ehhez nyilvánvalóan mindkettőtöknek kell rendelkezni net előfizetéssel. Így nem csinálsz konkurenciát a szolgáltatódnak. Sőt esetleg olyan is előfizet, aki enélkül nem tenné.
Aki meg a szomszéddal a Fon-on keresztül osztja meg és ezt térképen még nagydobra is veri, az meg is érdemli... -
-
ufonauta
aktív tag
válasz
repetix #1158 üzenetére
Ludus és én is írtam, hogy próbáld meg a géped hálózati kártyájának beírni a fonera MAC-ját, majd UTP-n csatlakozz a chellohoz. A prov.chello.hu-n felismeri a MAC-et, elfogadod és onnantól az a MAC is regisztrálva van. Utána már a fonera is tud csatlakozni.
Ha ez nem megoldható, akkor valakitől kérj kölcsön egy vezetékes routert, amin klónozod a fonera MAC-ját, addig amíg regisztrálod. Mondjuk legjobb ha veszel egyet. Ma már nem olyan drága egy vezetékes router. -
ufonauta
aktív tag
válasz
repetix #1149 üzenetére
Biza a MAC klónozás ez esetben igencsak hiányzik a fonerából. Én is chellos vagyok, de én egy Linksys routeren keresztül csatlakozom, így nincs gond a MAC-el.
A laptop vezetékes hálókáryáján sem tudod átírni a MAC-et? (eszközkezelő/hálókártyán duplakatt/speciális fül) Mert, ha igen, akkor annak kéne beírni a fonera MAC-ját és azzal csatlakozni a prov.chello.hu-ra UTP-vel. Azt elfogadja és utána már a fonerának is működnie kellene. -
ufonauta
aktív tag
Noha a firmware miatt villog, akkor had villogjon.
Már azt hittem tegnap megjött az első netvendégem. Pislogtam is ki az ablakon, hogy nem látok e valakit a parkolóban netezni, de csak a szomszédok kocsijai parkolnak odakint.
Pedig megkináltam volna egy kávéval az illetőt.
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
Újabb érdekesség.
Tegnap óta a fonera wlan lámpája lassan, de folyamatosan villog. Olyan 3-4 mp-ként elalszik egy kicsit. Teszi ezt olyankor is, amikor nem forgalmazok semmit. Internet lámpa és power folyamatosan világít. És a linksys LAN portjának (amibe a fonera van kötve) a LED-je is folyamatosan világít. Ebből gyanítom, hogy forgalom nincs ilyenkor a fonerán, ami amúgy rendesen működik.
Hiba ez, avagy sem? -
ufonauta
aktív tag
Ez egy Atheros AR5005G hálózati cuccos a notimban. Találtam a beállításainál egy olyant, hogy Power Save Mode. Ezt lehet OFF, Normal és Maximum módra kapcsolni. Más energiatakarékossággal kapcsolatos dolgot nem találtam, úgyhogy ezt OFF módba kapcsoltam.
Csak azt nem értem, hogy ez eddig miért nem jelentkezett? Van egy Linksys routerem is és annak a wifijére csatlakozva anno ezt nem csinálta. Meg eddig a Fon sem csinált ilyent. -
ufonauta
aktív tag
Érdekes jelenség ütötte fel a fejét nálam.
Ha egy darabig nincs hálózati forgalom (mondjuk, mert épp egy fórum oldalt olvasgatok), akkor előfordul, hogy eltűnik a net (csak akkor veszem észre, amikor tovább akarok lépni). Ilyenkor elég, ha egy pillanatra elindítom a netstumblert, majd bezárom és már ki is írja alul az óra mellett, hogy vezeték nélküli hálózat csatlakoztatva. És megy minden tovább. Ez a jelenség csak pár napja tapasztalható a privát hálózaton.
Mi az isten lehet vele? -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1071 üzenetére
Igen sajna várhattunk volna. De én múlt pénteken aktiváltam és csak utána tudtam meg, hogy nem műxik a meghívóküldés. A fene gondolta volna.
Ha tudom, biztos várok pár napot, hisz nem volt létszükség. (itt a linksys wifije) -
ufonauta
aktív tag
Noh a meghívót elküldtem a bátyámnak és sikeresen megrendeltük neki a cuccot. Most várakozó állásponton vagyunk.
Más:
Kiváncsi lennék, hogy van e olyan valaki, akinek csatlakoztak már rá a fonerajára. Noh nem haverok és rokonok próbából, hanem másik fonerás, aki éppen arra járt. -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1043 üzenetére
(#1032)
Ehe... most, hogy így mondod. Erről valahogy lemaradtam. -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #996 üzenetére
Ha a dolog technikai probléma, akkor valószínü, hogy menni fog az aktiváltak után is a meghívó. Akár utólag is. (reméljük)
Ha nem technikai, akkor meg úgyis mindegy. -
ufonauta
aktív tag
válasz
Rommel6600 #988 üzenetére
Ezen én is csodálkoztam és bontottam a kapcsolatot. Akkor egyformán 5 pálcika volt mindkettőnél. De amint csatlakoztam a privátra azonnal leesett 2 vonalra.
Ezt én betudom a lwindows pontatlanságának. Ilyen távolságon és ennyi fal mögött még ez is szép. Egyébként a Network Stumbler közel azonos értékeket mutatott a két hálóra. -
-
ufonauta
aktív tag
Viszont, ami érdekes, hogy gondoltam próbálok csatlakozni a fonerához és a pulikhoz megy is. 70-80K-val tudok letölteni. (768-ra állítottam a fonon), de a priváthoz nem enged. Ezt írja:
Reggel otthon a laptopról simán ment.
WPA2 van beállítva neki. Most mi a manó van? A lentebb belinkelt képen látható, hogy sem a Linksysnél, sem a fonera privátnál nincs ott a (WPA2), pedig otthon laptopon mellé írja a biztnságos hálózat mellé. Lehet, hogy ez az USB stick valami gagyi? (SMCWUSBT-G2) -
ufonauta
aktív tag
Nos három betonfalon és három helyiségen keresztül kb. 17-18 méter.
ilyen a jelerősség. Látható, hogy a linksysemnél is jobb a fonera. (az a kifestett nem az enyém, az csak bejött a képbe) A három helyiségből az egyik egy villanyóra szoba, ahol a ház 60 villanyórája és a T-com telefonközpontja van. Azért gondolom ez a sok elektromos kütyü is zavarhatja a jelet. Így árnyaltabb a kép, mert lehet, hogy egy üres szoba esetén még erősebb is lenne.
Íme:
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
Ott valami bibi lesz a foneraval. Vagy valami másik jel piszokul bezavar neki.
Nekem most kb 4 méterről 5-ösön van a jel és kíválónak írja. Most notiról nézem itthon, de holnap kiváncsiságból kipróbálom az üzletből (3 panelfal és egy villanyóra szoba 60 villanyórával van közte és a szobám között) egy USB stick-el, ott a linksysem még 2-es jelerőt produkál. Mostmár én is kiváncsi vagyok, hogy a fonera, hogy muzsikál. -
ufonauta
aktív tag
''jól mondja ludus. a konfigfelület és a dhcp-vel osztott címnek nem sok köze van egymáshoz. állítsd be kézzel a win címét 169.254.255.10-re, mask 255.255.255.0, átjáró 169.254.255.1, dns nincs.
ezután böngészőbe írd be 169.254.255.1, és máris ott vagy. próbáld ki.''
Nálam így bejön a konfig felület, de egyedül a status felületet tudom megnézni, mert a többihez jelszót kér
Próbáltam a fon-on megadottat és a serial numbert is, de nem enged be.
Van valami rafinációja ennek?
Amúgy Kelenföldön már vigyorog egy zöld csillag.
De most még nincs a helyén a kicsike, mert gépről be akarnám konfigolni, de nem engedi. -
ufonauta
aktív tag
Noh meggyütt a szerkentyű, de lázasan melózom, így csak este felé fogom belőni.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #853 üzenetére
Ehe... már fél lábon is kibírom.
Csak belelkesültem, hogy többen milyen hamar megkapták.
A helyet is megcsináltam neki. Vettem egy 10 méteres utp kábelt oszt kivezettem a Linksystől az ablakhoz. Csak jobb lesz a jel a parkolóban, ha ablakközelben van a cucc, mintha a szoba másik végében lenne.És fel kellett szabadítanom egy LAN portot is a routeren, amibe bedugom a kicsikét. Mostmár csak meg kel jönnie és, ha nem bénázok sokat, akkor szórom a netet a parkolóba.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #841 üzenetére
Nem jön a TNT.
-
ufonauta
aktív tag
Nekem múlt hét hétfőn regisztrálta kapcs-ford kolléga.
Úgyhogy akkor lassan már én is várhatom, hogy rámtöri az ajtót a TNT? -
ufonauta
aktív tag
OFF
Sajnos V7-es van. Mivel egy SMCWBR-G2-őm volt és ledobálta a netet, amikor a kölök torrentezett, ezért visszavittem. És bár a nagykerben piszok normálisan álltak hozzá és szó nélkül becserélték, csak ez a verzió volt náluk raktáron. Én inkább GL-est szerettem volna.
ON
Megvárom a kis fonerámat időm, mint a tenger. Gondolom 2-3 héten belül megjön.
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #509 üzenetére
kapcs-ford!
Látom te vágod a témát, ezért érdeklődnék, ha meglesz az én foneram is, akkor azt simán rádughatom a mostani ruoterem (Linksys WRT54G) egyik lan portjára? Pont egyszabad portom van még. És akkor mégiscsak router mögül menne a fonera. -
ufonauta
aktív tag
válasz
kapcs-ford #452 üzenetére
''Ide most azt kell írni hogy ne kérjetek meghívót mert csak ezzel lesz tele a téma és senkisem fogja végigolvasni az elejétől mint ahogy te sem tetted.''
Bár ezt nem nekem írtad, mert eddig én ebbe a topkba nem is írtam. Most is csak azért, hogy meghívót kérjek.Magam sem olvastam vissza. csak egy oldalnyit.
Hisz, ha nincsenek szétküldve a meghívok, akkor nincs fonera közösség sem, így a topik is okafogyottá válik. Ebből kifolyólag igencsak jó helyen van itt a meghívók kérése.
Tehát elvtársak, akinek van kiküldhető meghívója az dobjon meg egyel legyen szives.
Előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest