Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biokill1
tag
válasz
gonsoz43 #2222 üzenetére
Szia!
Nekem is DD-WRT vel okosított 54GL-em van. Nekem az a problémám, hogy rá van kötve a fonera, DHCPvel. De ha a fonerához csatlakozok, akkor csak net van, helyi háló nincs.
Ami érdekes, hogy fonerán keresztül próbálom pingelni a Linksys-t de nem válaszol
Neked működik?
Mi az a VLAN beállítás? mire jó? -
biokill1
tag
Akkor leírom kicsit részletesebben. Tehát van a linksys és a fonera. A ház egyik végében a linksys, a másik végében a fonera, így le van fedve teljesen wlannal a ház. A fonera természetesen a linksys egyik utp portjára csatlakozik.
Ha a laptopommal a linksyshez kapcsolódok wlanon, akkor megy az internet, és elérem az asztali gépeimet is, mivel egy munka csoportban vagyunk. Csatlakozni is simán tudok a hálózati meghajtóhoz.
De ha átmegyek a ház másik végébe,és ott a fonerához kapcsolódok, akkor csak netezni tudok, a helyi hálót nem érem el.
A beállításokról:
a fonera dhcp módban van, tehát a linksys oszt neki ip címet. De a laptopomnak már a fonera oszt, mivel az ő belső dhcpje is engedélyezve van.
Átjáróként a laptopon a fonera jelenik meg. Azt is próbáltam hogy a fonera dhcpjét kikapcsolom, és a laptopon állítottam be fix ip-t, és átjárónak pedig megadtam a linksys ipjét. de semmi... Így még net sincs, sőt asszem a ping sem akart működni...
Remélem tudtok vmi 5letet.. -
biokill1
tag
Sziasztok!
Remélem nem fogtok megkövezni a következő kérdésemért
A Fonerámról szeretném leirtani a gyári frim-et. Ugyanis már nagyon idegesít, hogy csak netezni tudok róla, de helyi hálót nem érem el. Úgyis 2 üzemel otthon, ezért nem probléma ha az egyik accountom elveszik.
Szóval milyen lehetőségeim vannak? esetleg dd-wrt rámegy? Utp-n keresztül lehet frissíteni, vagy csag JTAG-en?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Egyébként egy Linksys wrt54gl után van kötve, amin ddwrt van, ezért is az lenne a leg szimpatikusabb frim. -
biokill1
tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség hogy a Fonera privát részére csatlakozva elérjem a windowsos fájl megosztásaimat?
Most egy linksys wrt54gl után van kötve, ami 192.168.1.100 fölötti ip címeket oszt, a fonera meg ugye 192.168.10.xxx tartományban ad a dhcpjével. Ha átállítom hogy .1.100 körül osszon, akkor működni kéne nem? -
biokill1
tag
sziasztok!
drótszamárnak hála megjött a routerem.
segítségével mindent be is állítottam, úgyhogy remekül működik és kaptam meghívót is.
magát a routert átvittem a barátnőmhöz és ott üzemel. szeretnék azonban itthonra is egyet. a shopból nem tudok ismét rendelni ingyen? küldjem a meghívót el a bnőm email címére? (a probléma hogy ők napközbennincsenek otthon. pedig a ups akkor szállít. emiatt nem gond ha az ő nevét adom meg, de az én címemet, ahová már jött egy router?)
köszi a segítséget
[Szerkesztve] -
biokill1
tag
válasz
Drótszamár #1745 üzenetére
Köszönöm szépen ez úton is Drótszamárnak a meghívást!
Már csak várnom kell
-
biokill1
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, de nagyon megszaladt a topik, úgyhogy csak az első pár 100 hsz-t tudtam elolvasni, de felmerült bennem pár kérdés.
Ha jól értem, akkor szereznem kell egy meghívót, és ezért küldenek nekem ingyen és bérmentve egy ap-t amivel, osztanom kell a netet. És kapok 3 meghívót amit tovább küldhetek.
Jól értem? Javítsatok ki pls ha tévedek.
A meghívó ''árán'' kívül nincs egyéb felmerülő költség?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OpenWRT topic
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest