- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzs84
tag
válasz
Rommel6600 #2264 üzenetére
nekem az egyikre fel van rakva, repeaterként próbáltam (a másik privát ssidjén), és működött.
nem is kell flashelni, csak letöltesz rá egy szkriptet ami telepíti (persze ssh vagy soros konzol kell ehhez).
csak annyi a különbség, hogy az admin interfész kiegészül opciókkal -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2261 üzenetére
-
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2233 üzenetére
én nem látom sehol hogy korlátozva lennének a billek
így már semmi értelme linusnak lenni, legfeljebb ha nem lehetsz bill a szerződésed szerint, vagy ellenkezik az elveiddel hogy pénzt keress vele, előnye semmi nincs
az alienek nézhetnek videókat és kapnak 15 perc ingyenwifit -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2231 üzenetére
kaptam kódot amivel 2€+pk csak, gondolom mindenki kap akinek van fonerája
és már a billek is ingyen csatlakozhatnak a fonspotokra
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2196 üzenetére
mi lesz az uj fwben?
-
tzs84
tag
Azt sem tartom helyesnek ha valaki ráhúz egy dd-wrtt és használja otthon, mert nem ezért kapta ingyen, de ettől még nem kell elhallgatni ezeket a dolgokat és egyből megkövezni mindenkit aki szeretne valamit alakítani rajta, ami egyébként jogában áll.
Az én véleményem az, hogy egy cég csak akkor használjon szabad részeket a szoftveréhez, ha szeretné hogy egy aktív közösség alakuljon ki körülötte, akik mindenféle trükközés nélkül tudják kedvükre fejleszteni. Ha ennek épp az ellenkezőjét akarja, NE használjon sz.sz.-t, ugyanis pont nem erről szól az egész.
kicsit az az érzésem hogy némely cégek úgy döntenek sz.sz. mellett hogy fogalmuk sincs mi is a lényege az egésznek, csupán azt látják hogy van egy szoftver amit néhányan évekig fejlesztettek, és vannak akkora balekok hogy ezt ingyen odaadják nekünk, hogy mi átalakítsuk és üzletet csináljunk belőle. -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2115 üzenetére
én nem buzdítok senkit semmire. én is a sima fw-t használom, de amint valaki megoldja, hogy egy rendes, nem lebutított openwrtn vagy dd-wrtn menjen a chilispot, tehát lehessen fon hotspotként üzemelni, egyből váltani fogok.
szerintem felesleges szerződésszegésről beszélni ha már eleve kb midenki megszegte.
a szabad szoftver pedig szabad szoftver, ha nem fekszik nekik akkor nem kell openwrtt használni ennyi, nem a gpl megkerülésén kell dolgozni a'la tivo, hanem írni szépen sajátot nulláról. -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #2112 üzenetére
az azért kicsit erős lenne, tekintve hogy ők is szabad szoftvert módosítottak, így a végtermékükre is gpl licensz vonatkozik
''This firmware is free software. You may redistribute and/or change it according
to the terms of the GNU General Public License as published by the Free
Software Foundation, in its current version 2.''
[link]
az tény hogy a fw lecserélésével a szerződést a fonnal megszeged, de a firmwarejükkel azt csinálsz amit akarsz, GPL_v2 kereteken belül.
de egyébként igazából MINDEN MAGYAR FONERO megszegi a fon szerződést.
''The user that opts for the Linus or Bill category, should, prior to accepting these
T&Cs and before registering with the FON Community:
(i) have a FON Social Router or a router that is compatible with the FON
Software and (ii) have a contract with an ISP that permits the FONero to share
bandwidth.''
[link]
kinek van szerződése a szolgáltatójával ami engedélyezi a továbbosztást?
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
terminálozni = telnetezni
-
tzs84
tag
válasz
(Kolombusz) #2051 üzenetére
ha megosztod a gépeden az internetkapcsolatot a fonerás kártya felé akkor szerintem menni fog
-
tzs84
tag
na meg is találtam egy fórumon a szöveget:
''When your friend register the La Fonera WiFi router, we might give you additional invitations so you can continue to invite other friends into the FON Community. Soon we will be offering new ways that you can invite friends join the FON Community for free!''
remélhetőleg be is tartják ezt az igéretet -
tzs84
tag
Az FGF oldalon azt írták hogy új meghívórendszer lesz (már elég régóta ott volt, csak senki nem olvasta el sztm)
szóval szerintem átdolgozzák, aztán lesz megint
meg eléggé megtorpanna a terjeszkedésük, ha nem osztogatnák -
tzs84
tag
-
tzs84
tag
nem tudom érdekel-e valakit, talán aki portforwardolni kénytelen rajta annak jó lesz:
ha egy megadott mac címhez mindig ugyanazt az ipt akarod rendelni dhcpvel
sshzz be a fonerára és
echo 'XX-XX-XX-XX-XX-XX yy.yy.yy.yy' >> /etc/ethers
több gép esetén csak simán ismételd ezt
persze egyszerűbb statikus ipt állítani a gépeken -
tzs84
tag
válasz
kapcs-ford #1770 üzenetére
ezt pontosan hol olvastad benne?
-
tzs84
tag
ezek a képek pont abból a posztból vannak ami azt taglalja hogy kamu a videó az olvadásról
hőlégfúvóval olvasztotta meg a tetejét, azért égett meg (különben belül lenne égett)
persze ettől megolvadhat simán, de azért ennyire nem
ezen a blogon van a poszt, meg még sok más a fon számára kínos dolog
[link]
én is tervezem már a hűtést, már találtam egy elég lapos réz hűtőbordát, egy p1es prociról, csak a venti 12v-os. van valahol egy másik, amit még videokártyára vettem, remélem az 5ös lesz.
simán be lehet forrasztani az aljára és menni is fog rendesen
azt írják hogy a 12eseket meg kell lökni hogy beinduljon
viszont ha valaki megcsinálta beírhatná hogy hogyan tudta szépen leszedni a gyári bordát, úgy látom hogy oda van ''szegecselve'' két sarkán
azt csodálom hogy senki nem rakott a fesz.szab.ra hűtést még, ugyanis sima lineáris van benne, az meg melegedik, és pont ott van a kondik mellett.
látszik hogy a fő szempont a költség volt a tervezésnél (érthető is hogyha ingyen osztogatják)
érdemes elolvasni a meraki minivel való összehasonlítást
hasonló tudású, és nem melegszik
[link]
persze ezt nem ingyen dobálják hanem 50$ -
tzs84
tag
itt azért nem csak ráérős buherátorokról szó, hanem a GPL kijátszásáról
''tivoizálásról''
[link]
ha gpl kódot használnak fel akkor a végtermék is gpl licenszű kell hogy legyen.
[azt ugye nem tehették meg hogy letagadják hogy gples szoftvert használtak fel (lásd kiss lejátszók)]
a gpl licenszben pedig benne van hogy bárki igénye szerint módosíthatja buherálhatja stb.
ha te valahogy próbálod megakadályozni hogy a módosított szoftver visszakerülhessen a hardveredre akkor tivoizálsz
ez jogilag nem ellenkezik a gpl_v2vel, csak az egész gpl szellemiséggel.
azért már dolgoznak a v3on hogy ki lehessen védeni ezt.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
ez kimaradt:
''The Fonera router is based on Linux GPL software and Fon complies with it by offering the source code, but cryptographic signatures hinder the modification by the device owners.''
[link] -
tzs84
tag
nem ezen múlna a népszerűség?
szerinted a linksys wrt-k annyira népszerűek lennének ha nem lehetne firmwaret buherálni benne? (meg a hardwaret is bővíteni?)
ha egy cég vállalja hogy opensource os-t rak a cuccára, akkor ne lepődjön meg ha érdeklődni kezdenek az emberek hogy mit lehetne még kihozni belőle, miket lehetne portolni rá, mondhatni ez ezzel jár
ha azt akarja hogy senki ne piszkálja belül akkor ne rakjon soros interfész tüskéket a végleges típusba, és rakjon rá valami teljesen zárt szoftvert, mint annyi másik cég teszi
ők úgy gondolták hogy kényelmesebb, szebb az openwrt-t portoltatni valakivel.
ha gpl szoftveren alapul akkor gpl-esnek kell lennie, tehát bárki szabadon módosíthatja továbbadhatja stb
http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html -
tzs84
tag
http://wirelessisfun.com/2007/03/19/la-fonera-to-die-in-one-year/
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/LaFonera_Hardware -
tzs84
tag
ezt elsősorban azért írtam le hogyha valaki elrontja, így még meg lehet csinálni
és hekkelés nélkül is így járhat
ez inkább használható javításra, hiszen ott vannak az sshbekapcsolós trükkök amit már belinkeltek, onnan meg már mindent lehet, szóval hekkeléshez fölösleges ez a kábel, enélkül is rá lehet tolni a dd-wrt ugyanúgy, viszont ha mondjuk manuálisan rárakod az új fon firmwaret és közben áramszünet lesz vagy más probléma akkor csak így lehet megcsinálni
de ti tudjátok
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
a hekkelésre visszatérve (bocs)
a hsz többi részét töröltem. ennyire ne menjünk bele a hackelésbe. ha már egyszer azért rendeltük a toutert, hogy a netet osszuk, akkor osszuk vele a netet. köszi. NG -
tzs84
tag
megcsináltam az ssht a fonérán (http://blog.blase16.de/index.php?url=2006/11/28/Hacking-Fonera)
valakinek sikerült már valami hasznos dolgot telepíteni rá?
nekem most sikerült windowsos sharet mountolni
(http://imil.net/docs/fonera-cifs.txt)
már csak egy ctorrent kéne rá meg egy külső hd ethernet interfésszel -
tzs84
tag
a flamehez még annyit hogy szerintem nem gáz 3kért adni, motiválja az embert hogy aktiválja stb, esetleg te is vetted annyiért, DE ha nullára kihoztad magadnak utána már tényleg proliság nyerészkedni rajta. Ugyanis ezzel egy cég ''kárára'' húzol hasznot, egy ingyenes ajánlatot értékesítesz tovább pénzért. Tény hogy a cégbe két másik cég pumpálja a pénzt, és a szép elv mögött is ezeknek a cégeknek az érdeke húzódik, de mégis indokolatlan pitiáner nyerészkedés egynél több meghívót eladni
-
tzs84
tag
válasz
ufonauta #1263 üzenetére
az a baj azzal hogy a fonera eleve a legjobb csatornát választja ki
a telefonok általában nagyobb sávszélességen működnek, ami lefedi az összes wifi csatornát
http://en.wikipedia.org/wiki/Cordless_phone
http://en.wikipedia.org/wiki/Frequency_hopping
http://en.wikipedia.org/wiki/Orthogonal_frequency-division_multiplexing
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
-
tzs84
tag
nekem is van, szintén 3k
pü vagy zsolti123@gmail.com
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest