Új hozzászólás Aktív témák
-
kapcs-ford
őstag
A távolság az kb. 150-200méter lenne , 4-5fa van és troli kábelek. A gyári antennával nyitott ablaknál 5.5 - 11Mbps folyamatos sebesség van.
Fontennát rárakva és célra irányítva a nem volt hálózat! még a netstumbler sem jelezte! Rámértem az antennára és minden rendben nincs benne szakadás, forrasztás ok.
Lehet az a pár fa zavar be vagy nem tudom mi de visszatettem az omnit és marad is így. -
biokill1
tag
Akkor leírom kicsit részletesebben. Tehát van a linksys és a fonera. A ház egyik végében a linksys, a másik végében a fonera, így le van fedve teljesen wlannal a ház. A fonera természetesen a linksys egyik utp portjára csatlakozik.
Ha a laptopommal a linksyshez kapcsolódok wlanon, akkor megy az internet, és elérem az asztali gépeimet is, mivel egy munka csoportban vagyunk. Csatlakozni is simán tudok a hálózati meghajtóhoz.
De ha átmegyek a ház másik végébe,és ott a fonerához kapcsolódok, akkor csak netezni tudok, a helyi hálót nem érem el.
A beállításokról:
a fonera dhcp módban van, tehát a linksys oszt neki ip címet. De a laptopomnak már a fonera oszt, mivel az ő belső dhcpje is engedélyezve van.
Átjáróként a laptopon a fonera jelenik meg. Azt is próbáltam hogy a fonera dhcpjét kikapcsolom, és a laptopon állítottam be fix ip-t, és átjárónak pedig megadtam a linksys ipjét. de semmi... Így még net sincs, sőt asszem a ping sem akart működni...
Remélem tudtok vmi 5letet.. -
kapcs-ford
őstag
@ (#2150) ludus
Nekem sikerült magam lebeszélnem az ilyen farigcsálásról a következők miatt:
Konzerv doboz vagy pringles: 0 FT (illetve xxx forint mivel a csomagolást is fizeted)
Kábel: kb. 250Ft /méter.
Csatlakozó: 500ft
Ha nincs krimpelő fogód amivel rányomatod a csatit a kábelre akkor az 7500 Ft
Ha szintén nincs de jobbára lehet kölcsönszerezni pákát akkor az plusz költség.
Idő a pötsöléssel na meg az anyagok beszerzésével....
Tehát ez az ''olcsó'' antenna ez annak olcsó akinek már megvannak hozzá a cuccai meg az ideje.
Ha kijön a fontenna (2-3méter kábellel) kb. 20euroból akkor az egy jó húzás lesz és még házhoz is jön... ''Fontennas will probably sell for 9,95 plus shipping''
@ (#2149) Marci_ ,
Fényképet plíz!
@ (#2147) net84
Sajna pedig a lehetőség megvolt.Ha megér neki 20jurcsit akkor annyiért házhoz is viszik.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
ezek a képek pont abból a posztból vannak ami azt taglalja hogy kamu a videó az olvadásról
hőlégfúvóval olvasztotta meg a tetejét, azért égett meg (különben belül lenne égett)
persze ettől megolvadhat simán, de azért ennyire nem
ezen a blogon van a poszt, meg még sok más a fon számára kínos dolog
[link]
én is tervezem már a hűtést, már találtam egy elég lapos réz hűtőbordát, egy p1es prociról, csak a venti 12v-os. van valahol egy másik, amit még videokártyára vettem, remélem az 5ös lesz.
simán be lehet forrasztani az aljára és menni is fog rendesen
azt írják hogy a 12eseket meg kell lökni hogy beinduljon
viszont ha valaki megcsinálta beírhatná hogy hogyan tudta szépen leszedni a gyári bordát, úgy látom hogy oda van ''szegecselve'' két sarkán
azt csodálom hogy senki nem rakott a fesz.szab.ra hűtést még, ugyanis sima lineáris van benne, az meg melegedik, és pont ott van a kondik mellett.
látszik hogy a fő szempont a költség volt a tervezésnél (érthető is hogyha ingyen osztogatják)
érdemes elolvasni a meraki minivel való összehasonlítást
hasonló tudású, és nem melegszik
[link]
persze ezt nem ingyen dobálják hanem 50$ -
net84
őstag
a hűtésen most már én is erősen elgondolkodtam
az alján nekem is összeugrott egy kicsit a marica, illetve az eszköz alsó felének a közepén (az s/n alatti részen) változott meg a fizikai felépítése a burkolatnak...
ludus - szerintem is eléggé ratyira sikeredett... én pl. pakolok rá szvsz egy-két memória hűtő bordát pluszba a gyári mellé (ha van rajt)
más:
hogy miért is megy pénzért? pl. mert én is azért vettem, és még mielött a következő támadófelületet megadnám, eddig 2 meghívót adtam oda ingyen és bérmetve, igaz olyannak, akiről tudtam, hogy be is regisztrálja, és nem veri át a búrámat... és ha valaki esetlegesen igyen meghívót szeretne, és nem egy 2 napja beregisztrált user, még kaphatna is, ha nem azzal kezdeni a topicban, hogy miért pénzért adjuk, ami egyébként ingyenes...de erről nem nyitok részemről vitát, kell, kell, nem kell, nem kell - evvan
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Egy kisebb helyi vezetéknélküli szolgáltatóm van.
A gond az internetes játékoknál lenne, pont úgy, ahogy már egyszer szivtam vele, mikor egy noti miatt használtam wlan routert.
Tűzfalat kilőttem, dmz is az asztalira volt téve, mégsem mentek a multis játékok. Olyan volt, mintha laggolt volna az egész, pedig a pingek rendben voltak. Több routerrel is próbáltam. -
(Kolombusz)
veterán
De, ha megosztok 512kbit-et a sávszélességemből és épp senki nem kapcsolódik hozzám, akkor ki tudom használni a teljes sebességem, ugye?
A másik: a fonerahoz vezetéken bemegy a netkábel és hozzá tudom kapcsolni vezetéken a számitógépem?
Egyre időszerűbb lesz szereznem egy meghivót, ugyanis szemezek egy n80-as nokiával, az meg wlanos. -
wdtwrd
tag
Lásd itt:
[link]
Bemásolva:
''Question:
Do I have any obligation as Bill or as Linus?
Answer:
The FON Ready router you have bought has a retail price of 80 euros. You’ve bought it at a subsidized price with only one purpose: Using it in the FON network as a Fonero. That’s why you must take into account that you have 30 days to install and activate the FON router, and that you also compromise to have it active during a year.'' -
kapcs-ford
őstag
Aktiválnia kell mert másképp nem tudja használni mert ugye ha letíltják akkor szappantartó se. A lényeg az az hogy aktiválja és ne csak a szoba dísze legyen. Értem én nincs szükséged routerre, polszki26 kartársnak sem volt szüksége rá még is osztott itt mindenkit.
De visszatérve a lényegre és talán ezt kellene figyelem előtt tartani:
''Haveroknak elajándékozzuk és a felesleget meg felajánljuk itt mint LEHETŐSÉGET vagy ha ezt valaki nem díjazza az vegye a fon.com-ról.''
Tehát senki nem kényszerít senkit semmire, az hogy ki mit csinál azzal ami a tulajdonában van annak senkinek semmi köze rinya ide vagy oda.HA neked is van/lenne meghívód - mert anno vettél routert - és sörözésre cserélnéd akkor abba se fog senkisem beleszólni márcsak tiszteletből... na meg azért mert magánügy.
A témát meg légyszi tartsuk fent technikai kérdéseknek.. a többit meg privátban.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Végig lehet végigolvastad de megérteni szerintem nem értetted meg... Haveroknak elajándékozzuk és a felesleget meg felajánljuk itt mint LEHETŐSÉGET vagy ha ezt valaki nem díjazza az vegye a fon.com-ról.
(#1318) shev7 válasza polszki26 (#1317) üzenetére
''
namost ha idejosz es kersz tolem meghivot, en adok neked egyet, te meg majd megrendelem valamikor alapon felreteszed, akkor en megszivtam mert nem kuldhetek masnak meghivot. De ha meg is rendeled, megjon valamikor, akkor is fennall a lehetoseg arra, hogy felreteszed, es majd beregisztralod valamikor kesobb, igy en megint nem tudok meghivot kuldeni. Ha viszont fizetsz erte jelkepes 3k-t, akkor valoszinuleg tenyleg komolyan szukseged van ra, meg fogod rendelni es be fogod regisztralni.
Es kepzeld ingyen adom a meghivokat, olyanoknak akiket ismerek, igy ha nem regisztraljak be, akkor odamegyek es orrba vagom oket, hogy viselkedjenek normalisan. ''
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- UHD filmek lejátszása
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G3 - AMD A10 I 8GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest