Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Apple asztali gépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Letisztultságra vágysz? Itt az ASUS legújabb miditornya
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pumaz89
tag
válasz
Diamond500
üzenetére
Fürge, gyors készülék. Nem lesz vele gond.
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok, pár nap múlva belépek a csoportba én is. Még sose volt Xiaomi telefonom, Huawei P30-ról váltok. Remélem nem okoz majd csalódást. 🙃
-
-
Shamli86
tag
Telekom
-
Drughi
addikt
Másnak is van még 1-1 angol szövege?
Pl:
HyperOS 2-ben nem rémlik hogy lett volna..
-
captainnemo
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
iOS ről jöttem vissza androidra és ott valóban soha nem volt gond. De amúgy eddig ez is jól működik.
-
Shamli86
tag
Köszönöm a válaszokat. Max ha valami nem stimmel frissítés után, akkor fogok resetet nyomni.
-
válasz
captainnemo
üzenetére
Megértem, mert szívás.
De ha Android fő verzió váltás van, akkor azért más android márkáknál sem igaz az összes felhasználóra, hogy garantáltan tökéletes az új OS.

Téged ugyanúgy nem vigasztal, hogy másoknál, meg a többségnél viszont jól állt fel az új OS.Ahogyan egy Windows10 --> Windows 11 upgrade sem garantáltan jó mindenkinél. Olyankor ott már csak a tiszta telepítés szokott segíteni, ha ilyen előfordul.
Mondjuk IOS ismerőseim még sosem panaszkodtak.
De lehet, hogy azért... mert kevés ismerősömnek van.
-
cyber86
őstag
Én max azért fogom megcsinálni ahogy lesz időm resetet, mert idegesítő, hogy telefonálás után nem tudok senkit hívni és mobil net se megy kb fél percig.
-
PowerBuldog
veterán
Sose csinálok frissítés után reset-et. Túl sok banki alkalmazás, authentikator van fent, hogy én ezzel tököljek utána.
-
realist
őstag
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Van Telekomos aki megkapta a Hyperos3-at? A másik kérdés, hogy az új rendszer frissítés után érdemes gyári beállítás vissza állítást csinálni?
-
-
O.Lajos
tag
Sziasztok!
Nem gátolja a használatot, de HyperOS3-ban nálatok is eltűnt a stilizált ujjlenyomat ikon az appok feloldáskor? (karika lett helyette)
-
-
fatty
aktív tag
Számomra újdonság, hogy van dupla koppintásos képernyőzár HOS3-ban, Mi9se-ből is hiányoltam.
-
Karavik
veterán
válasz
BandiT85
üzenetére
Egyszer, mert kínai piacos telóra global ROM telepítés zárt bootloaderrel téglát csinál a telóból.
Nyitott bootloaderrel fastboot ROM telepítéssel megoldható de bootloader nyitás kínai piacos Xiaomi 15-ön lehetetlen, hacsak azóta nincs valami fizetős nem hivatalos módszer erre.
-
Karavik
veterán
válasz
egymegegy1
üzenetére
Azt én is szerettem, HOS3-ból kivették sajnos meg a dinamikus rendszer app ikonokat is. Remélem később vissza kerül
-
egymegegy1
tag
válasz
egymegegy1
üzenetére
Hasonló kis ikon kihangosítva van a telefon és böngészek közben, az ikonra lépve azonnal vissza rak a hívás lezelőhöz-tárcsázóhoz.
-
egymegegy1
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ilyent xiaomi-nál még sose láttam, de nem erre gondoltam. Ettől függetlenül jöhet az infó hogy ezt hol lehet bekapcsolni. Samsung telefonnal tudom majd reprezentálni, töltök fel képernyő fotót. -
válasz
egymegegy1
üzenetére
Erre gondolsz?

Lehet, újra be kell kapcsolni.
Nálam pár dolgot elfelejtett frissítés után. -
egymegegy1
tag
Amióta frissítettem 3.0-ra nálam a hívás közbeni lebegő értesítés nem elérhető (bal oldalon felül kicsi ikon amelyel azonnal hívás-tárcsázó) azonnal elérhető. Hogyan tudom vissza kapcsolni vagy várni kell bug fixet?
-
fatty
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ki vannak kapcsolva youtube értesítések, hogy ne zaklasson, akkor lehet az a baj, köszi.
Nem sok youtube-ot nézek, alkalmazást sem használom, csak próba volt. -
-
-
Pumaz89
tag
Nekem sehogy sem akar jönni a frissítés hiába rakom Indiára a règiót... Függ a gyártási időtöl is ki lapja meg hamarabb?
-
realist
őstag
Ez a dynamic island elég szegényes. Eddig - is - használtam erre egy külön appot, csak az sokkal többet tudott.
Lehet valahol szabályozni, hogy miről küldjön értesítést (alkalmazások stb) ?
-
Ájvé
veterán
válasz
gyikhuszar
üzenetére
Hát szerintem vezeték nélküli töltés nagyon terheli, attól eleve melegszik és ez mellett még futnak az appok. Próbáld ki csak kábeles töltéssel mennyire melegszik.
-
fatty
aktív tag
válasz
egykori
üzenetére
Ha belelendülnél a takarításba, Biztonság app nem törölhető, baj lehet belőle.
Ezek elvileg igen. -
Ugyanígy, a szellőzőrácsra (nyáron klíma, télen elzár). De nekem csak a horgos tartók váltak be. Azaz még egy kis kampó is van, ami benyúlik és rászorítja a tartót és nem csak csipesz módjára van rögzítve a rácsra.
Kell ez a feature, különben a telefon throtlingolna illetve idő előtt menne tönkre benne az akksi.
-
Drughi
addikt
Én évek óta iOttie autós tartókat használok, mind a szellőzőrácsra tehető (nekem kényelmesebb ott elérni a telefont, mint nyújtózkodni a szélvédő felé).
Nyáron kapja a klímát, vagy a bejövő hűvösebb levegőt a telefon, télen viszont elzárom azt a szellőző rostéjt és nem kap fűtést.Most szemezek ezzel az ESR tartóval, ebbe van beépített ventillátor is.
1x sem volt még ebből melegedési gondom.
-
Ájvé
veterán
válasz
gyikhuszar
üzenetére
Szerintem próbáld ki vezetékes töltéssel, vezeték nélküli sokkal jobban leterheli. Másik hogy ne tedd szélvédőbe nyári napsütésbe (nem írtad hogy hogyan használod, csak feltételezem).
-
Drughi
addikt
válasz
gyikhuszar
üzenetére
A telefonnal biztos, hogy elégedett leszel, már csak azért is mert kb dupla olyan erős a HW mint a 13-ban.
Viszont a felsoroltaknak nem kellene, hogy totál megakasszák a rendszert (az Android auto-t nem ismerem). -
dkonka
csendes tag
válasz
gyikhuszar
üzenetére
Én nem töltöm vezeték nélkül közben, max vezetékkel, de a többi stimmel, nem tapasztaltam teljesítmény romlást/lassulást.
-
gyikhuszar
tag
Sziasztok!
Jelenleg Xiaomi 13-at használok és lehet, hogy készüléket kelle cserélnem. Az oka, hogy sokat autózok, ahol megy a vezeték nélküli android auto és a QI töltés is egyszerre, valamint a telefonról közben szól a zene, e-mailek stb. Ez az igénybevétel (lehet, hogy túlmelegedés miatt) gyakran a használhatatlanságig lefogja a készüléket.
Másegyébként rendben van a készülék, mindent tud, ami nekem fontos. Ebből fakadóan jött képbe a 15 és már az ára is lecsúszott a tolerálható sávba. A 17-et nem várnám meg és valószínűleg k*rva drága is lesz.
A fentiek alapján elégedett leszek a készülékkel? Valaki használja hasonló körülmények között?
Köszi!
-
Wuk07
tag
Egyszer hasonló elöfordult velem is. Tipik mobilos tanács, több képet kell készíteni. Gyanitom nem az összes lesz ilyen vagy igen? Másik meg a mérési preferencia beállítás, ha "Arc" omódban vagy akkor ha sötét részre böksz a képen akkor ki fog égni a többi rész, nézd meg az "Átlagos" ópciót ilyen esetben. Ez a két ötletem van hirtelen.
-
válasz
egykori
üzenetére
Kb. 2 hónapja írtam ide a nejem telefonja miatt, hogy az AppWault nem tud frissülni. Vártunk rendszer frissítést, ami most meg is jött: OS3. Sajnos ez az applikáció továbbra sem frissül, pedig az összes hibajavításra vonatkozó dolgot megcsináltuk.
Tudtok valamit ajánlani, vagy ne foglalkozzunk vele? Gondolom, nem sok vizet zavar, ha működik, ha nem. -
dkonka
csendes tag
Hamarabb lehetett átnevezős trükkel felrakni mint ota. Csak az még a beta tesztereknek kiadott jutalom verzió voltm Ők hamarabb kapták meg a stabil verziót. Aki nem tagja a beta programnak az nem látta a changelog-ot. Ha megjött ota akkor csak rányomsz és kész, nekem is frissült, így kicsit kényelmesebb

-
egymegegy1
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kár volt törölnöm.
-
válasz
egymegegy1
üzenetére
Már nem kell.
Letöltöd, betallózod a frissítő appban, örülsz (ha települ
). -
egymegegy1
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bocs lehet hogy most keverem a szezont a fazonnal.
Átnevezős trükköt nem tudom bevetni. -
válasz
egymegegy1
üzenetére
Ejnye.
Nem árt, ha leírod, milyen verziód van (MIXM, EUXM), esetleg visszaolvasol, mert Karavik fel is töltötte a saját Drive-jára az update-et: OS3.0.4.0.WOCEUXM: [link]. -
egymegegy1
tag
Óta linket tud írni valaki?
-
cyber86
őstag
Nálam is frissült de tesómnál nem. Enyém alzás tesómé meg telekomos.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem próbáltam végig (anno lehet próbálkoztam, már nem emlékszem), de ha a Google naptár jó ... akkor minek szenvedjek vele.
-
Karavik
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen ez a lényege.
Mi itt jópáran úgy szoktuk csinálni, hogy miután megkapjuk az inkrementális frissítést OTA, letöltjük és telepítjük a teljes ROM-ot is updater-ból. De eddig ez a funkció (legújabb frissítőscsomag letöltése) és a changelog nem volt elérhető, mert átnvezős trükkel tettük fel páran a 3.0.4.0.WOCEUXM ROM-ot. -
-
-
Karavik
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azért mert Xiaomi15 már régóta android 16 alapon van. 15T és 15TPro pedig HOS3-al kapott Android 16-ot.
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Xiaomi naptár vissza tért, de nem rendszer alkalmazásként, csak user appként, szóval simán törölhető. A Google naptár viszont rendszer app, nem törölhető. Ebből is látszik a Google prioritás és dominancia.
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Onnan tudom, hogy egyrészt az EU-s adatvédelmi törvények nem fognak megszűnni aminek a Google alkalmazásai felelnek meg. Másrészt a Google policy illetve a Google-vel kötött megállapodás melynek célja az alternatív Google megoldások integrálása minél szélesebb körben.
De ott van a hivatalos TW ROM Xiaomi tárcsázóval + hívás rögzítéssel és Xiaomi SMS appal.
-
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Xiaomi tárcsázó és SMS app már sose lesz többé globál Mi és EU kiadásokban.
-
Drughi
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Mivel a hívásrögzítés tiltva van, marad a google féle. Mi olyaan jó a gyáriban?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Maradt a Google verzió.
-
captainnemo
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Azt akartam kérdezni, hogy a tárcsázó, üzenet kezelő az maradt a Google gyári vagy xiaomi változat lett?
-
PowerBuldog
veterán
Nem bírtam magammal és átnevezéssel megcsináltam én is. Eddig csak a lidl plus volt ami beszart és újra kellett telepíteni. Minden más oké eddig
-
dkonka
csendes tag
Amúgy mik a tapasztalatok eddig? Nyilván az üzemidőről felesleges nyilatkozni egy nap után, de egyéb szembetűnő dolgok? (A bug javítás és a dupla koppos altatáson kívül?)
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
-
captainnemo
senior tag
-
P1eTr0
aktív tag
Én köszönöm a tippet. Mindig is szemeztem a Nillkin tokokkal és most bepróbálkoztam ezzel a típussal. Pontosan illeszkedik a készülékhez, megfelelően védi a kameraszigetet és a kitámasztó funkció is nagyon praktikus.
Egy gyakorlati kérdés, ha ilyet használsz. A kamerát védő "keret", amit ki lehet hajtani, nem kopik? Fekete színe van és arra gondolok, hogy amikor lerakod, akkor kophat. Kíváncsi vagyok, mennyire látszódik rajta a használat

-
válasz
captainnemo
üzenetére
Szerintem nem. A 15T egy teljesen más SOC (Dimensity) és más telefon. Csak a gyártó ugyanaz.
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Nem, 15T-nek semmi köze ehhez. Minden ROM készülék specifikus, csak a típusnak megfelelő ROM-ot lehet telepíteni.
Ott van hogy Xiaomi 15 és OS3.0.4.0.WOCEUXM
-
Karavik
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nem hiszem hogy elrontja. De én úgy szoktam csinálni, hogy miután átnevezős trükkel felteszem a ROM-ot, updater appból letöltöm és telepítem a legfrissebb telepítő csomagot (ez ugyanaz ami telóm már telepítve van) amikor már engedi. Akkor engedi amikor már látod a change log-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Apple asztali gépek
- EAFC 26
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új AGM G3 Pro ütésálló strapatelefon 12/512GB 5G Wifi6 hőkamera 10000 mah
- UTOLSÓ A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black -
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Mini 128GB Független/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4549
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ilyent xiaomi-nál még sose láttam, de nem erre gondoltam. Ettől függetlenül jöhet az infó hogy ezt hol lehet bekapcsolni. Samsung telefonnal tudom majd reprezentálni, töltök fel képernyő fotót.

Akkor várok türelemmel. Mikor adják ki mindenkinek?