Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Olyan Windows-s appot keresek amivel a monitor gyári értéke fölé tudom emelni a fényerőt. (mint Linuxon)
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, remélem belefér
Van egy asus notebook.
Külső monitorral (hdmi) szeretném használni illetve külső bluetooth-szos billentyűzettel.
Mit kell beállítanom ahhoz, hogy mind ez működjön úgy, hogy addig legyen a notebook kijelzője felnyitva míg bekapcsolom?
Remélem azért érthető mit szeretnék kérdezni
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Goldshadl
csendes újonc
válasz
ricsip #50846 üzenetére
Köszönöm a választ. Hát, én a középúton vagyok, teljesen tudatlan már nem vagyok, mindenféle szemetet nem töltögetek azért le, elvileg vigyázni tudok a rendre a gépemen, de azt pl. már nem tudom kiküszöbölni, hogy ne hízzon fel a windowsom, minden óvatosság ellenére sem. És utálok recoveryt csinálni. A régi xp-s gépeimet is sokszor kellett lezúzni, azt ki is tanultam rendesen, megvolt a kis CD, most viszont keresgélni az új Windows gépházban, utálom, na.
-
ricsip
addikt
válasz
Goldshadl #50842 üzenetére
Ez az S mód akkor lehet hasznos, ha informatikában teljesen járatlan ember kapja meg a gépet használatra, és őt meg kell védeni sajátmagától. Azaz nehogy tudatlanságával (gondolkodás nélkül rákattint mindenre amit lát, kérdés nélkül telepít bármilyen programot amit adathalászok küldenek neki átverős emailben stb.) bajt csináljon a rendszerben.
Azzal h. az S módos windows-t lekorlátozza a microsoft, hogy csak a Microsoft Store-ban található programokat lehet telepíteni és használni, sok rosszindulatú vagy kártékony programot lehet hatástalanítani azáltal, hogy ezeket egyszerűen nem lesz képes futtatni az elszánt de tudatlan felhasználó. Akkor sem, ha minden erejével megfeszülve rákattint minden ilyenre. Az ilyen kártékony programok jellemzően NEM a store-os változatban elérhetőek, hanem a régi hagyományos alkalmazás-formátumban.
Ez a fajta védelem (az S mód) arra alapoz h. a Microsoft Store-os alkalmazások sokkal korlátozottabb elkerített úgynevezett "homokozóban" tudnak működni, és szigorúbb ellenőrzés alatt állnak. Ellentétben a hagyományos nem-store-os programokkal, amik szinte teljesen szabadon tudnak garázdálkodni, ha rossz szándékkal írták meg őket.Hátránya az S módnak, hogy sok legitim hasznos program csak a hagyományos régi program-formátumban létezik csak, Microsoft Store-os változatban nem elérhetők, így nem is használhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
Goldshadl
csendes újonc
Találtam S módról egy cikket, és már valamennyire kapizsgálom, miről is van szó.
Akkor meg is válaszolom magamnak:
Hátránya: nem warezkedhetek többé (mondjuk már nem is akarok), és ha akarnék, se tudnék, mert innentől nem leszek megkísérthető
Előnye: nem szemeteli tele sok külső progi a windowst, így nem hízik meg, törlés után maradéktalanul eltűnik. Nekem ez a tulajdonsága a mérleg serpenyőjét jobban lenyomja, úgyhogy marad az S.
[link][ Szerkesztve ]
-
válasz
Goldshadl #50842 üzenetére
Én amikor ilyen került hozzám, akkor azonnal léptettem is ki. Beállítottam mindent és kész. S mód ide S mód oda, kaphat vírust. Még a “legjobb” vírusírtó mellett is. Ésszel kell használni, meg kell tenni amit lehet, pl torrentes progikat kerülni, kétes oldalakat hanyagolni…. stb. Mentés legyen a fontos dolgokról naprakészen. Ha ez megvan már elég jól állsz.
-
Schiano
tag
Sziasztok.
Adott egy Asus transformer book (azt hiszem, t100ha), ami úgy döntött, dolgozott már eleget.
Szóval, gyenge gép lévén tanácsolták rá a linuxot, ki is lett rajta próbálva egy live linux. Live módban, használat közben egyszer csak lefagyott, nem reagált semmire, majd elsötétült a kijelző.
Azóta nem kapcsol be, bekapcsológombra nem reagál. Akksi kb 90%-on volt, 20 perc alatt nem merült le, töltőre rakva a visszajelző led világít.
Van valakinek bármi ötlete, hogyan keltsem életre a masinát? -
válasz
Goldshadl #50838 üzenetére
Szia. Szvsz aki kitalálta unatkozott:
Az S módú Windows 10 a Windows 10 olyan verziója, amely a biztonságra és teljesítményre van optimalizálva, miközben ismerős Windows-élményt nyújt. A biztonság növelése érdekében csak a Microsoft Store áruházból származó alkalmazások használatát engedélyezi, a biztonságos böngészéshez pedig a Microsoft Edge szükséges.
Erre nincs egyértelmű válasz, ez szubjektív. Kinek mi.
-
Goldshadl
csendes újonc
Üdvözletem! Mi a véleményetek az S-módról? Érdemes megtartani? Értékesebb egy notebook, ha mondjuk el akarnám adni, ha még S-módban van? Előnyök, hátrányok?
-
leweegee
aktív tag
válasz
amperallat #50836 üzenetére
Erdekes jelenség mit ne mondjak, ez még mindig kétesélyes, az lcd is csinálhat ilyet vagy a haldokló gpu is. Közelebb vinne a megoldáshoz ha bármilyen 40 pines lcd-t rádugnál a jelenlegi helyére, nem kell 17 colos legyen jó egy 15.6-os is. Nincs valami ismerősöd akinek van ilyen bontva? Ha egy másik lcd-vel is ezt csinálja akkor gpu, ha nem akkor lcd csere. Amikor csíkoz, ha változtatod a kijelző szögét, változnak a csíkok is?
[ Szerkesztve ]
-
amperallat
csendes tag
válasz
leweegee #50835 üzenetére
Kedves leweegee!
Megpróbáltam az általad javasolt módszerrel. A képen látható üzenet fogadott:Csak f4 gombra történik valami, bejön a samsung logo és visszajön ugyanez a szöveg. Viszont van olyan alkalom amikor a kép csíkozódik és kifehéredik:
Próbáljam meg az alaplapról lehúzni az LCD kábelét? Lenne értelme? Illetve a kijelző felöli oldalt még nem bontottam meg. Lehetséges, hogy lehet valami kontakt hiba?
[ Szerkesztve ]
-
leweegee
aktív tag
válasz
amperallat #50830 üzenetére
Azért mielőtt szétkapnád ezt próbáld ki, le van írva szépen, hogy kell aktiválni a külső kijelzőt. A gépekhez tartozó manualból lett kiollózva.
Bár gyanítom ehhez látnod kell mi van a kijelzőn. A másik opció a hardveres átkapcsolás azt lenyomott
Fn+F4
gombokkal tudod megtenni, ez elvileg oprendszer nélkül is megy.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz
amperallat #50830 üzenetére
Még valami: javasolt, hogy kikapcsolt állapotban húzd le és az akkut is a biztonság kedvéért távolítsd el, mielőtt a kijelző szalagkábelhez nyúlsz.
-
válasz
amperallat #50827 üzenetére
Nem, ahogy írja Tim82 az lehet még.
-
leweegee
aktív tag
válasz
amperallat #50825 üzenetére
Ez szerintem is t-con hiba, az lcd halt meg. Az, hogy rádugod egy hdmi képes tv-re még édes kevés, aktiválni is kell a kimenetet, alapértelmezetten tiltva van a hdmi, valamint boot alatt nincs kép, csak ha betöltött az oprendszer.
-
Tim82
félisten
válasz
amperallat #50827 üzenetére
Lehet, hogy csak akkor működne, ha lehúznád (bekapcsolás előtt) a kijelző szalagkábelét az alaplapról.
-
válasz
amperallat #50825 üzenetére
Szia. Lcd-t sem vetném el, vagy szalagkábel
-
amperallat
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung NP550P7C-S0GDE laptop. Hardverapróról vettem ezelőtt vagy három éve. Nem használtam, csak a win11-et frissítettem néha. Három hete bekapcsoltam és a képen látható valami fogadott. HDMI-n keresztül rádugtam a tv.re, nem ismerte fel. Szerintetek alaplap, vagy GPU? Szétszedtem, az alaplapon nem láttam semmi problémát. (égés nyomok, zárlatra utaló nyomok… stb.) BIOS elemet cseréltem. Én GPU, és vagy alaplapra gondolok? Nektek mi a véleményetek erről?[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz
Shadowduet #50822 üzenetére
1.)
Játékvezérlő pad nincsen csatlakoztatva?
2.)
Eszközkezelőben billenytyűzet és az esetleges kapcsolódó HID eszközök eltávolítása és újraindítás. Újraindítás közben visszatelepülnek automatikusan.
3.)
Hirens Boot CD iso [letöltése] kiírás pendrive-ra, bootolni róla, Live Windows PE rendszeren is tapasztalni? -
teptep
senior tag
válasz
Shadowduet #50820 üzenetére
Bekapcsolás után nyomogasd az F2 billentyűt és lépjél be a BIOS-ba. Például az Advanced fülön menjél lefelé. Ott is érzékelhető a jelenség?
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy asus x555la x0646d notebook, ami bekapcsolás után azt csinálja, mintha belenne ragadva a felfele nyíl. Ha az asztalon az ikonokra kattintok, látszik hogy mindig felugrik a legfelső ikonra, és ha egyszer megnyomom a felfele nyilat, elmúlik ez a dolog. Mitől lehet ez, van valami ötletetek? Kuka a billentyűzet?
[ Szerkesztve ]
-
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Van egy lenovo thinkpad 13 laptopm. Gép működés közben hibátlan, villámgyors. De amikor bekapcsolom, a biosra több mint fél percet kell várni, addig fekete képernyő (így került már hozzám). Mi lehet a gond? Ram, ssd, hiba kizárva, bios lefrissítve, elem cserélve.
-
mad1
veterán
Sziasztok
laptop lekövetési módszert keresek lopás megelőzésében.tud valaki vmi tippet?(msi sword) -
válasz
Permet Elek #50811 üzenetére
Felesleges már ezt állítani. De ha szeretnéd akkor esetleg a Biosban?
-
teptep
senior tag
válasz
Permet Elek #50811 üzenetére
[support.hp.com] "A HP Battery Health Manager a BIOS-szintű beállítás, amely a legtöbb HP üzleti noteszgépben megtalálható. A notebookot úgy tervezték, hogy optimalizálja az akkumulátor állapotát, minimalizálva ezáltal a notebook akkumulátorának való kitettségét olyan kulcsfontosságú tényezőknek, mint a magas töltöttségi állapot, ami gyorsíthatja az akkumulátor természetes lebomlását és kémiai öregedését."
-
válasz
Permet Elek #50809 üzenetére
Szia. A gyári progival hp support assistant.
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Vettem egy HP Elitebook-ot. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy tudom megnézni az akkumulátor állapotát?
-
válasz
teptep #50806 üzenetére
Nálam meg ment amikor volt ilyen gép nálam, max a time szervert kellett átállítani.
Nekem pl az utolsó szinkron 2025.02.10 9:15.kor volt, anélkül, hogy ármi is mókoltam volna, vagy kattintottam volna:
[kép]
Én is küldhetek képet, de ez működik, nálam szokott. az hogy nálad ez miért nem megy azt nem tudom. -
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #50805 üzenetére
Nem én vagyok aki értetlenkedik. Évtizedek óta én még soha nem tapasztaltam, hogy a mókolatlan windows az indulásakor automatikusan szinkronizálná az órát. Persze ez akár azóta változhatott is, de nem! Kipróbáltam az asztali gépemen, most a laptopon is, és egyik sem szinkronizált a bekapcsoláskor, hiába van az automatikus idő beállítva. A gépházban lévő kapcsolóval csak azt lehet beállítani, hogy hetente (604 800 másodpercenként) szinkronizáljom. Küldtem róla képet. Küldtem 1 db linket, de küldhetek továbbiakat is. [Itt] például egy szintén zenész akkumulátoros probléma miatt a feladatütemező kényszeríti ki minden induláskor a (soronkívüli, alapértelmezett beállításoktól eltérő) szinkronizálást...
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #50803 üzenetére
Persze, amennyiben az alapértelmezett [heti egyszeri] szinkronizálást frissen tartásnak nevezzük. De most arról volt szó, hogy a lenullázódott aksi miatt minden bekapcsoláskor be kell állítani a pontos időt. Vagy kézzel, vagy automatikusan. Most például boot előtt a BIOS-ban eltekertem az órát. Lassan már negyed órája indult a gépem, de még mindig nem kapta el a heti 1 szinkronizálást.
[kép]
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #50800 üzenetére
Az a beállítás még édes kevés lesz szerintem! Én úgy tapasztalom, hogy az csak nagyon ritkán szinkronizál. Páldául amin most gépelek 4 napja szinkronizált utoljára. [kép] Persze biztosan lehet valamit mókolni a win beállításoknál, hogy a boot után azonnal ki legyen kényszerítve a szinkronizálás. Már vagy 10 éve (amikor az AI még sehol sem volt) ezt az egyszerű portable alkalmazást használom, hogy naponta egyszer frissítse a pontosidőt.
"ahogy ki van húzva rögtön kikapcsol - dátumot, időt elfelejti"
Emiatt javasoltam, hogy boot után azonnal szinkronizáljon. -
Rolee87
tag
Hali!
Adott egy asus tuf lapos, win 10 win 11nél is ugyanez a hiba fogad,nem tudok rátelepíteni oprendszert.Biosba belépek gond nélkül.Van benne sima hdd is meg kártyás ssd is,ha kiveszem mindkettőt akkor is elhal a telepítő ugyanazzal a hibával.Bios összesen két darab van hozzá,próbáltam mindkettőt ugyanaz a hiba.Memóriákat is csereberéltem ugyanaz.Tele van a net ezzel,de megoldást nem találtam hogyan tovább. Ryzen 5, RX560 van benne.