Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Androidos tablet topic
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdtwrd
tag
Lásd itt:
[link]
Bemásolva:
''Question:
Do I have any obligation as Bill or as Linus?
Answer:
The FON Ready router you have bought has a retail price of 80 euros. You’ve bought it at a subsidized price with only one purpose: Using it in the FON network as a Fonero. That’s why you must take into account that you have 30 days to install and activate the FON router, and that you also compromise to have it active during a year.'' -
wdtwrd
tag
Ja még azt szerettem volna kérdezni, hogy van-e korlátozás az ingyen meghívók számában? Vagyis küldött-e valaki, mondjuk 3-nál több meghívót? (ugyanarról a hozzáférésről) Kösz!
-
wdtwrd
tag
Esetleg ha még távolabb viszed?
Nálam ha levittem az alsó szintre, akkor is gond nélül csatlakozott, pedig vagy fél méteres vasbeton födém van a szintek között és még nem is pont alatta ültem, hanem 10 m-el arrébb...(a jelerősség kiváló maradt)
alexandrosz: akit ismerek az mind 2 héten belül megkapta, szóval beleférsz, csak most nem tudom mi lesz 26.-a után
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
Szia,
Már írták előrébb (szép méretes lett a fórum ;) ), szóval röviden:
Közvetlen kábelkapcsolat kell, tcp/ip beállításoknál géped ip-je legyen 169.254.255.1-nél nagyobb (ez lesz ugyanis a foneráé), átjáró legyen az előbbi ip! Ha kész, böngészőbe írd be az említett ip-t és bejön a konfigfelület. (ha user/pass kell, az alapban admin/admin) Itt a privát wifi résznél lehet a titkosítást wep-re állítani és kulcsnak 26 számjegyet vagy 13 karaktert megadni...
Remélem sikerül!
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
válasz
nyirzoz #1039 üzenetére
Ha a fon.com-ra belépsz, a ''My Personal Info''-nál és a ''Configure your FON Social Router'' résznél is van egy kis térkép, az elsőnél a narancssárga pötty helyét adod meg, a másodiknál a Foneráét... Nekem elsőre ment
(Ha megvan a hely (nagyíts-nagyíts-nagyíts és húzd a térképet egérrel a jó irányokba) akkor csak egy szimpla egérklikk azon a ponton...)
(Ja és lehet hogy várni kell egy kicsit, amíg frissül...)
(a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!)
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
válasz
ngabor2 #1028 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Most már a privát szférából jönnek a jelek
Közvetlen kábelösszeköttetés után: alapértelmezett WPA-t, áttettem WEP-re és pár perc múlva működött (illetve működik) is!
THX ngabor2 (és mindenki, aki úgy érzi segített)
(Most már csak a határait akarom feszegetni a elérhetőségnek, ehhez azonban majd mindenképpen notebook, vagy pda kell...) -
wdtwrd
tag
Hát pont ezt a gépet sajnos nem tudom arrébb vinni, mert ez desktop, a Fonera-t meg a szobából nem tudom kivinni (nincs olyan hosszú utp kábelem), de tegnap egy notebook-al lett beregisztrálva, azzal 6-8m-re voltunk 2 szobával arrébb, és 54mbps-el csatlakozott, a jelerősség kiváló volt (valami 1hónapos lenovo, de nem volt itt sokat - fél órát, szóval részleteket nem tudok róla...)
ui: azért 3-4m-re megpróbálom elvinni, de így is szobán belül lesz
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #1018 üzenetére
Az ASUS adapter saját utilityjével próbáltam kapcsolódni priváthoz:
''Could not connect to the specified wireless network.
The reason may be the mismatched WEP encryption settings.''
Most akkor a WPA-WEP eltérés okozhat valami zavart? Mert ugye WPA pass van, de ez az adapter meg csak WEP-et tud... (régi motoros, havertól kaptam, hogy ő már nem használja)
Közben néztem a sebességet is és legfeljebb 61 KByte/sec-el megy - szóval átírta 512kbit-re, csak tényleg kellett kb 1 óra, hogy módosuljon (legrosszabb esetben)
A public hálón keresztül is engedheti szerintem a módosítgatást, hogy akár külföldről is tudj állítgatni...
ui: Itt chello-ról megy modem és router mögül...
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #1016 üzenetére
Úgy tűnik igaz, mert most szedtem le egy 3MB-os progit és igencsak hasított 300k-val a letöltés (bár a publikus hálón keresztül átállítottam kétszer is 512kbit-re a megosztott netet)
(vagy csak nem frissült még, de akkor viszont alapban unlimited...)
(de a többi viszont változott, pl a MyPlace-t nekem átírta elég hamar)
(ja és mindez public-on keresztül, mert a privát még mindig nem müxik)
Azt nem tudjátok milyen gyakran kapcsolódik a központhoz a La Fonera? Gondolom nem állandóan... (Esetleg ha egy routerhez csatlakoztatnám, az naplózna valamit?)
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
Sziasztok,
Megjött, regisztráltam, működik, imádom!
A public hálózat pikk-pakk megy!
Jöjjön a feketeleves: privát hálóra nem akar csatlakozni...
USB-s adapter: Asus WL-140 (csak 11MBit-es és WEP-et tud, ahogy eddig láttam)
Elérhető hálózatoknál mindkettő látszik:
[link]
S/N-t beírtam a ''Hálózati kulcs'' mezőbe, de nem akar csatlakozni.
A nem 5 vagy 13 hosszúságú karaktersorozatnál hibát ír, hogy nem jó a hossz, de az S/N az 10, ennek ellenére elfogadja, de nem csatlakozik...
Valakinek volt hasonló problémája?
Kösz,
w.
ui: A fon.com-on a ''configure your FON social router'' résznél a WPA pass-t meg a Router pass-t át lehetett írni, én ki is próbáltam (lehet hülyeség volt). Bármikor újra meg lehet változtatni?
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
Puff neki, azt hiszem ezt a két fényérzékelő (i)diódát az orrom felett le kell cserélni valami újabb modellre...
Rommel6600: ha még nemkéső, kérlek bocsáss meg
róland: te se gondolj rólam nagyon rosszakat, csak a jó szándék vezérelt (s mint tudjuk a pokolba vezető út is...) -
wdtwrd
tag
válasz
Rommel6600 #877 üzenetére
Sziasztok,
Nem halt meg az egész, mert nem mindenki használhatja a megosztást!!!
3 féle user csatlakozhat:
-alien (ez olyan ember aki fizet azért, hogy használhassa a fon hálózatát)
-linus (ennek van valahol fonerája, ha a szomszéd, akkor te is használhatod az övét)
-bill (ez fizettet másokkal, de ő is fizet ha használni akarja más megosztását)
Szóval szerintem nem kell attól félni, hogy leterhelt lesz a hálózatunk (egyelőre)...
Ja azt el is felejtettem mondani, hogy mindhárom féle user regisztrált a fon-nál, szóval (elméletileg) nem névtelen emberkék...
Ha ez sem győzött meg, akkor olyan paranoid leszel, mint én
Azért kösz, hogy meghallgattatok
w.
ui: bocs, szerintem a legtöbben ezt már úgyis tudtátok
uii: nem voltam elég egyértelmű: az alien ''fonerátlan''; a bill-nek van de ő fizettet a használatáért, cserébe ő is fizet, ha másokét akarja használni; a linus pedig, mivel ingyen ad - ingyen is kap (ezért ő a legveszélyesebb szomszéd)
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
Szerintem mindenki úgy adja, ahogy akarja! De izibe!!!!! Terjedjen a ''kór''...
ui: Legyünk igazi KÖZÖSSÉG! (én még nem vagyok tag, de igyekszem - a magam tempójában ;) )
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
''- ... hát hogy van ez? Az egyiknek is azt mondtad, hogy igaza van, meg a másiknak is... De hiszen mindkettőnek nem lehet egyszerre igaza!
- Tudod mit...? Neked is igazad van.''
Na kinek NINCS igaza? -
wdtwrd
tag
-
wdtwrd
tag
Sziasztok,
Nagyon szimpatikus, egyre jobban tetszik, de valaki mondta, hogy csak http-t tudja kezelni, ez igaz?
w.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Tajvan egy szeletet sem ad az USA-nak a TSMC-ből
- Bestbuy játékok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest