- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- iPad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
--Robi--
kezdő
Próbának csináltam egy hídra felfutást, igyekeztem Z5-ben tartani. Ez bizony kőkeménnyé tud válni!
Térdfelhúzással is csináltam egy fordulót, ott már vissza kell venni, mert keményen lezabálhat. Annál alap a Z4 tempó.
Csak öt ismétlés lett, mert holnap lesz az erőedzés.
Előtte 16km hosszú: [kép]
Aztán jött a hídra futás: [kép]Szerintem a tízet, vagy az afölöttit lassabban fogom csinálni. Ezzel most már az anaerob zónába léptem.
Persze, lehet gyorsulgatni, de egy idő után kifogy a kakaó. Inkább rámegyek itt is a magasabb ismétlésszámra. -
danielsz
tag
Rég írtam ide, sajnos utolért a sérülés, benne van a saját butaságom is. Szerencsére nem a maraton előtt/alatt jött ki. Márciusban még megfutottam egész jól egy 10 km-es dombos versenyt (4:26 p/km, de egy elég kellemetlen emelkedő benne van, kis létszámú volt, ezért még egy bronzérem is összejött
). Itt még nem éreztem problémát, leszámítva, hogy a jobb sarkam lassan melegedett be. Kb. másfél héttel később viszont egy 13 km-re tervezett futás közben a bal vádlim elkezdett feszülni már 5 km környékén. Maximum a félúton levő fordítópontig kellett volna elmennem, mert van ott egy buszmegálló, csak nem volt nálam pénz vagy okosteló, így lefutottam az egészet. Na utólag rájöttem, hogy ez nem volt a legjobb ötlet. Bízva a legjobbakban, rá 3 napra könnyű terepen egészen használhatónak tűnt, így aztán bevállaltam az eredetileg tervezett FM-váltót Baján. Na ott 1 km után majdnem felhívtam csapattársamat, hogy bocs, de ennek vége van, de aztán meglepő módon 4:2x-es tempókkal végig tudtam menni a kissé elfutott első kili után (rögtön ott volt a holtpont). Szerencsére a Nagypandúr-sziget nagy része nem aszfalt, ami kicsit segített, csak a hosszú kanyargásból lett majdnem elegem. Vártam, hogy szétessek, de szerencsére elmaradt. A majdnem 14 km-re 4:23-mas tempó jött ki, ami a körülmények fényében nagyon jó. Meglett a váltó bronz, jutalmul a mazochizmusomért, de már látom, hogy nem igazán érte meg.
6 nappal később (ápr. 12.) Eszék FM volt, azt se akartam teljesen elengedni, futótárs csajjal nyomtam, 1:54-en belül. Baja után odáig nem is futottam, úgy tűnt, hogy javulok, úgy tűnt, hogy ez már nem rontott rajta. Ezután igyekeztem lazán futni, az utolsó 3 futás könnyű terepen volt (úgy tűnt, hogy jobban bírja, mint az aszfaltot), és nem is éreztem nagyon semmi bajt. Na a hiba itt jött, múlt héten pénteken felhívtak az utolsó pillanatban, hogy bevállalom-e az UB-t.
Na ez volt a nagy hiba, a 4 szakaszomból a másodikon már 4 kilinél (a 7-ből) kiújult a vádliprobléma, innen már csak az volt a cél, hogy a váltópontig elérjek. Közöltem is, hogy bocsi, ennyi volt, bár letagadni se nagyon tudtam volna, mert alig bírtam lábra állniHősiesen átvették a többen is a maradék szakaszaimat. Amúgy jó csapat volt, 8 fősben 15 óra 45 perc alatt sikerült célba érni.
Most így leírva lehet, hogy nagyon hülyének tűnök, de pont azért alattomos ez a sérülés, mert látszólag mindig gyorsan javul. Na mindegy, itt hagyom a sztorit okulásul -
tomcica
Topikgazda
válasz
sherlock82 #108394 üzenetére
Zajlik a verseny nagyon Adidas,Nike,Asics (meg Puma es Saucony is odasoz neha)
latod az ON is keszitett hasonlo kategoriat.
Gondolom van ezeken boven nyereseg,meg akkor is,ha ujdonsag. -
tomcica
Topikgazda
válasz
sherlock82 #108391 üzenetére
A Formula 1-es auto arat se szoktak nezni
konnyut akarsz,gyors legyen,csillapitson,de dobjon is? Akkor ennyibe kerul
-
válasz
sherlock82 #108391 üzenetére
az nincs 300 eur, ennyibe, sot, ennel tobbe kerulnek a top versenycipok barmelyik markabol.
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben mashol -> Asics Metaspeed Ray
A regi szogesem nehezebb volt anno
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #108387 üzenetére
Nem kell,neked van meg mit csinalnod az nelkul is
-
LanyUs
senior tag
válasz
LanyUs #108383 üzenetére
Ehh lecsúsztam a szerkesztésről... Na mindegy még azt akartam mondani, amit már kb. Tom ezerszer leírt a fórumon! Természetesen nem a tapasztaltaknak írom... én is folyamatosan tanulok!
1. Fokozatos terhelés növelés!
2. A test apró jeleire azonnal reagálni! Gyulladáscsökkentés / pihentetés / mobilizáció / nyújtás...
3. Regeneráció és az azt támogató étkezés! Én is idén kezdtem el a "normálisabb/tisztább" étkezést ( több fehérje 1,5-2g / testsúlykg, kevesebb szénhidrát és zsír ) és érzem, hogy több az energia és az kevesebb az üres test érzet.Hajrá!
Tom: igen, próbálkozom ezzel a művészettel több/kevesebb sikerrel. Nem titkolt a célom az általad említett 40 perces 10k, nem tudom hány ciklus kell majd hozzá, de biztosan sok
-
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs #108383 üzenetére
A gyors futas az egy skill (jartassag) azt ugyanugy gyakorolni kell,mint egy karate katat v kung-fu mozdulatot
nem eleg,ha megvan a nyers ero es kapacitas hozza. Amint elkezded gyakorolni,es el is birja a tested (regeneralja laza napon) mar el is kezd gazdasagosan mukodni az egesz.
Szoval kell egy bizonyos ido,amig a sikon is megjelenik a sebesseg/ero. Ehhez pedig gyorsan is kell futni bizonyos edzeseket...de nem szabad tulfozni. MUVEEESZET -
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #108382 üzenetére
Van még azért rajtam, de már kezdik mondani a ritkábban látottak, hogy olyan beesett az arcom
94 kg-nál, mondtam, hogy világ életemben 96 és felette voltam. Na de a fenti legjobb időnek mi is háttere? Hogyan lehetséges az, hogy javult a dombra futásom, miközben a sík időm még fél perccel lemaradásban van?
Az amit írsz, itt van számokban:
Tevékenység: December -> Január -> Február -> Március -> Április
Szobabringa 7 óra -> 11 óra -> 12 óra -> 17 óra -> 19 óra
Futás/kocogás 5 óra -> 12 óra -> 9 óra -> 18 óra -> 16 óra
Törzs/has edzés 3 óra -> 2 óra -> 12 óra -> 14 óra -> 15 óra
E-bike a fagyokban 2 óra -> 5 óra -> 11 óra -> 3 óra -> 6 óra
Séta hajnalban 1 óra -> 2 óra -> 9 óra -> 0 óra -> 6 óra
Súlyzó rush-pump 0 óra -> 1 óra -> 1 óra -> 1 óra -> 2 óra
Roller a gyerekekkel 0 óra -> 0 óra -> 1 óra -> 3 óra -> 2 óraA törzs napon kb. a fele már comb/térd/gluteus erősítő/nyújtó gyakorlatok + nincs itt a kosárlabda a játszótéren stb. így teljes a kép. Itt két fontos dátum van: 01.01. amikor elegem lett a mérleg által mutatott számból ( látszik is az óraszámok növekedéséből ) és február vége ( amikor megvolt a tényleges műtét ).
Ui.: ja és felső pulzus tartományú brutális spinning edzéseket kis se jegyzeteltem... -
robag93
aktív tag
válasz
Peterhappy #108378 üzenetére
Nekem a barefoot cipő oldotta meg a talpibőnye szenvedésem is. Igaz nem gyorsan, de egy bő fél év alatt megerősödött a talpam. Öcsémek a brutális lúdtalpát hozta rendbe.
-
Peterhappy
őstag
válasz
INTELligent #108370 üzenetére
Nagyon sok gyakorlatot csinálunk mezítláb. Rengeteg a szökkenős-ugrálós gyakorlat.
Hetente egyszer, néha kétszer még kevés plyometrikus edzés is van (agility létra + bójakerülgetés).Amúgy is sokat mászkálok mezítláb, tavasztól-őszig barefoot cipőt hordok most már három(?) éve, ezek mind segít(h)ettek, de azt hiszem a karate volt egy nagy lökés.
Érzésre is változott a lábam, de a "nedves talpteszt" nagyon látványos.
-
--Robi--
kezdő
válasz
tomcica #108369 üzenetére
A 90%-ot nem ígérhetem, mert a síkon is kemény, de hajtok majd.
A sík 200m helyett lesz ez.
Ez érdekes hozzáállás, hogy a híd után fussam a 10-12km-t. Azért szoktam a hidat a végére hagyni, mert ott meghajtom magam, mint Singer a varrógépet. Most, ha lemerülök, akkor annyi a hosszú futásnak. Ilyet még soha nem csináltam.A végcél természetesen a gazdaságos futómozgás, ne a pulzus emelkedjen, hanem a tempó.
Az AI szerinte ezzel a felosztással képes lehetek 3:50-es tempóra 160-as pulzussal. Na az már álom lenne. Egyelőre jó lenne ezt 4 perceseknél lehozni, annak már vadul tapsikolnék. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #108370 üzenetére
Azert elezel mar par hete az is segit
-
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #108360 üzenetére
Peter: Ez de erdekes, van tipped, hogy a karate hogyan segitett?
----
Ekozben mashol: ma voltam futotechnikai workshopon, es csinaltunk egy nem vart maxHR tesztet 1k-n. Vagy a Garmin zakkant meg, vagy az edzo ramordibalasa dobott meg ennyire (na jo, jetlag ide vagy oda, az elmult 4 nap eztra laza volt) , de 3:24.4-rol kb 3:09-re javitottam a PR-em.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi-- #108367 üzenetére
14 napos ciklusra, ha be tudod ezt szepen osztani,akkor az rendben is lenne
A 14-es es 16-os napot tedd be egy-egy 15km-es naphoz,de NE a vegere,hanem melegites utan megcsinalod a lepcsot/hidat es utana a maradek 10-12km-t lassan kifutod.
Igy akkor meglenne minden 14nap alatt,az eleg valtozatos ketheti ciklus.Viszont havonta egyszer a Z4-es edzesed helyett,rovidebb Z4teteje-Z5alja felmerocske menjen (3-6km hosszan,persze alapos melegitessel)
Haromhavonta pedig a Z4-es helyett,egy hosszabb Z3teteje-Z4 alja felmerocske 12-16km-en.
Ezeket a felmeroket ugyanott csinald,es akkor ossze tudod hasonlitani,oket.Latni fogod merre is fejlodsz
-
tomcica
Topikgazda
-
--Robi--
kezdő
A másik, hogy mostanra túl sok lett a variáció. Nem is heti, hanem 16 napos periódus van, de ez sem tökéletes szerintem.
A tiéddel kiegészítve így néz ki:1. 15km lassú + lépcsőzés egy fokokkal + vádli edzés
2. 10 X (400m Z4 + 200m Z5)
3. pihenő
4. 15km lassú + lépcsőzés egy fokokkal + vádli edzés
5. lépcsőzés+ guggolás + vádli edzés
6, pihenő
7. 15km lassú + lépcsőzés + vádli edzés
8. 1000m Z3 + 1000m Z4 fartlek váltogatva
9. pihenő
10. 15km lassú
11. Z4 közepe hosszan kifutva
12. pihenő
13. 15km lassú
14. Lépcsőfok hármasával szedése, vádli edzés
15. pihenő
16. Hídra futás térdemeléssel, vagy hídra felfutás elrugaszkodva térdemeléssel, esetleg hídra felfutás tempóraValamiből el kell vennem, de melyik kezembe harapjak? Az erősítő edzések is jól esnek és hasznomra válnak, viszont így a tempók kifutása sorvad el.
Ja és még a sprinteket, Z5-ös résztávokat bele sem írtam. Azokat már végképpen nem tudom hova betenni. -
--Robi--
kezdő
válasz
tomcica #108365 üzenetére
Szuper, akkor nekiállok ennek is.
Most a legpusztítóbbat csináltam tegnap.
Lépcsőzés volt, de három fok egyszerre. Nem váltott lábbal, hanem mindig csak az egyikkel fel a híd tetejéig
Tehát felléptem 3 fokot a jobb lábbal, a ballal mellé, de nem a ballal léptem tovább, hanem a jobbal. Aztán váltás bal lábra következő körnél.
Ebből lett 30 emelt, lábanként 15.
A fokok jó magasak, így fellépéskor a térd mindig a csípő fölé került.
Ez meg tudod szabdalni, a jobb combom elkezdett a végére remegni. Végre sikerült kifárasztani a combokat.
Majd próbálom 40-re felvinni, másnap egy ilyen után pihenő.Ezt a térdfelhúzósat kipróbálom, biztosan meggyötör majd, mert még soha nem csináltam.
A kérdésem: mikor rendesen futok a hidra fel, azt milyen tempóban tegyem? Cél itt is a Z4 beedzése.
[kép] Ez még mindig az aktuális táblázat.
Mekkora legyen az ismétlésszám, ameddig bírom, pulzustartományig, időre?
A térdfelhúzósnál is ezek a kérdéseim. -
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica #108364 üzenetére
Ha erot akarsz epiteni,akkor ezeket is lehet am azon a hidfeljaron
[link]ilyen munkabol 1-2x 20-30perc a heti adag
lehet a magas terdeset es a valtott labut rotalni is,egyik alkalommal az egyik,masik alkalommal a masik. Vagy ha a valtott labunal elkeszultel akkor marad a magas terdemeleses.
-
Peterhappy
őstag
válasz
INTELligent #108359 üzenetére
Igen, a talpboltozatom, nem is kicsit.
Foleg, miota karatera jarok. Nagyon latvanyos a valtozas. -
INTELligent
senior tag
válasz
Peterhappy #108352 üzenetére
Mit ertesz az alatt, hogy most indokolatlan a stabil cipo? Valtozott a labad valahogy az evek soran?
-
Maximum1
őstag
válasz
itouchfan #108355 üzenetére
AY-n van GT2000 13 46e, Kayano 31 58ezer, nem olcsó, de az itthoni árakhoz képest sokkal jobb.
Nekem ma jött meg a GT2000 13 Lite-Show, hétvégén 43e volt kuponnal ugyan itt.
Ki is vittem, úgy érzem haverok leszünk, Kayano 28-at vált, aszfalton érezhetően jobb, rekortánon is mintha gyorsabb lenne.Bondi 9 37e, de már alig van méret, hátha itt jó valakinek.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Hányas a lábad? (GT-1000)
-
zzola
titán
válasz
Én nem tempózok, általában Z2-ben megyek, vagy Z3 alján, szóval erről nem tudok mit nyilatkozni. Érdemes legalább 1x kipróbálni az Altrát, nagyon jó cipő, de ez sem olcsó, akciósan 40e alatt már nincsen.
-
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #108349 üzenetére
Ahhh, ertem, koszi.
Azert kerdem csak, mert nekem epp most jott meg a zero dropos cipom (meg fel sem probaltam), csak azon agyalok, ki kellene mellole szorni a "felesleget", azokat, amik legalabb 6-8mm droposok, foleg a bontatlan cipoim kozul. Lehet, hogy eladom a GT1000-m is, amit amugy imadok, de indokolatlan most a stabil cipo. (Koppkoppkopp)
De azt olvastam, hogy ezekben a zero dropos cipokben azert tul gyorsakat nem lehet futni, foleg eleinte, en meg szeretek tempos edzeseket csinalni (vagyis fraszt szeretek
- de szoktam)
-
HKorn
veterán
Meg is van a Balatonátúszás staffja, baloldali fogja osztani a csigát a matracról. [kép]
-
norby_42
aktív tag
-
zzola
titán
válasz
Peterhappy #108347 üzenetére
Világ életemben - legalábbis amikor már tudatosan figyeltem rá - 6-12mm-es cipőim voltak. Amikor tavaly megjött az Altra, nehéz volt vele futni, szokatlan volt. Ősztől-tavaszig használtam a Velocity WTR-t (ez még a legelső szériás), abban is van drop de teljesen más érzés benne futni mint a Velocity 3-ban. Illetve van egy "versenycipőm" amiben még 100km. sincsen (Puma Deviate Nitro Elite), szóval eddig csak magas cipőim voltak. Szeretem a márkát, még megfizethető kategóriában van és eddig nem is voltam finnyás rá. Most sem vagyok az, de már érzem a különbséget közöttük. Kb. ennyi.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Peterhappy #108309 üzenetére
MOL Öbölúszás. Ha már emlegettem - épp most jött hozzá 15% kupon.
Hátha valakinek jól jön.
15SNOBOL -
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #108340 üzenetére
Sőt, a 37 az új 27, a 27 pedig az új 17. Szóval majdhogynem érettségire készülődhetsz
Szóval egyfelől kívánom a legjobbakat! Én azt hiszem a rendszeres amatőr sport, a futás az egyik legjobb dolog, ami veled most történhet
Másfelől pedig érdeklődni szeretnék, Altra mellé miért vettél mellé karakterisztikájú cipőt, főleg ekkora droppal.
Mármint nem "rosszindulatból", abszolút laikusként, kíváncsiságból.Azt tudom, hogy Linko sok Altrát forgat, és nagyon okosan, apránként lépegetett át, fokozatosan szoktatta magát a zero dropos cipőre
De neki a repertoárban az Altrától eltérő csukái között csak nagyon eltérő karakterisztikájú cipők vannak (Endorphin Speed 2, stb.), és azok sem rendelkeznek olyan nagy droppal.
-
zzola
titán
Ma befogtam a Puma Velocity Nitro 3-at. [kép]
Kinézetre női cipőnek tűnik, az official oldalon ezt a színt annak is hozza, viszont cikkszámra rákeresve több webshopban is férfi cipőként szerepel, BS-en is férfi illetve a dobozon is "men" van.
Hónapok óta az Altra Torin 6-ot használom, elvétve a Velocity WTR-t. Vegyesek a tapasztalataim, bár csak 5 km-t mentem benne.
Szinte újra meg kell benne tanulni futni, annyira más mint egy 0 drop-os cipő.
Adja magát, hogy sarokra érkezzek, a sarok rész puhább, kényelmesebb mint a Torin 6-é. Viszont még annál is melegebbnek tűnik, szellőzés kb. nulla, nyáron szerintem megfő benne az ember lába - pedig az Altra sem vékony anyagú. Mivel a bokám, lábfejem, achillesem jobban egyben van, mondhatni 100-as, így nem túl kézenfekvő nekem drop-os cipőt használni (mert a combom hátul, a derekam és a térdem már nem 100). Elhasználom, de úgy tűnik az Altra lesz az én márkám.Úgy néz ki, hogy sikerül rendezni a gondolataimat, most már érzem, hogy naponta KELL mennem futni, bármennyit is, de kell. Lassan megoldódik a magánéleti probléma, igaz egyedül maradok, de legalább lesz időm magamra és 47 évesen nekiállhatok az 50 és 100 km-es távoknak, most legalábbis ez a terv.
Jó itt lenni, sokat köszönhetek mindenkinek! -
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent #108335 üzenetére
Köszi
Írj nekik, hogy mi a szitu és hogy megy vissza
-
INTELligent
senior tag
-
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent #108329 üzenetére
Én vasárnap fogom ugyanezt
....és tuti hosszában, nem csak széltében
-
INTELligent
senior tag
válasz
És mit szólnátok a Balatonátrepüléshez?
Én most reco üzemmódban voltam, úgyhogy "csak" ez jutott [irónia off]
.
-
haiduo82
aktív tag
Hoka Bondi 9 több méretben - kb. 37.000,- (nem extra BB, de ennyire "olcsó" még biztos nem volt)
Nike Vomero 18 - szintén kb 37.000,-
-
LanyUs
senior tag
Nem edz a távra de mondtam neki, hogy 5x100 kezdésnek is sokat javíthat a helyzeten... de ilyenkor én már megtanultam, hogy soha ne kezdjem el osztani a jótanácsokat, csak akkor ha kérdeznek, tehát nem ajánlottam semmi mást, se törzs, se csípő, se semmi csak úgy beszéltünk másról. Nem akartam tolakodó lenni, csak ott lenni volt a lényeg... megsajnáltam szegényt... aztán visszavettem a fejhallgatót.
Tom: ha tehetem még rekortánon sem tempózok csak műfű, kétszer puhább
-
Peterhappy
őstag
válasz
INTELligent #108316 üzenetére
Na, ezt nem tudtam. Azt jól össze lehet vonni tö körüli futással.
@Tom: Na ez érdekes, most hogy mondod, távolugró homokba viszont ugrabugráltak - igaz, nem mezítláb.
-
jimpo
senior tag
válasz
jimpo #108214 üzenetére
Aúú pocak, azaz még egy Cooper!
Ugyanúgy a csajos Endorphin PRO 2. A láb jobban pörgött, mondjuk részben szándékosan.
Szép napos idő, most is pici oldal/kereszt szél. A Tempe és Stryd 20 °C feletti hőmérsékletet mért, bár mintha melegebb lett volna. A levezetéskor mindenképpen...
Az összevissza kajálás elmaradt, de tényleg a gyomor oldalról jött nem kevés diszkomfort. Félidő környékén volt a legrosszabb, de sikerült túljutni rajta.
Elindulni nem volt nehéz, annyi hogy kivételesen ~ 2x annyi lábkörzést és rázást csináltam. De így is letudtam 10 perc alatt az egészet, persze kicsit éreztem az előzőt...
A bemelegítés során sem volt semmi, a pulzus nem téma.Savanya megjött picit a végére, illetve a hab is.
Levezetéskor 8 perc után azt hittem rókakoma is megjelenik, de szerencsére nem.
Erő volt az a lényeg, most sem fáj túlzottan semmi.
Ma is 72 kiló körül, ugyanannyi 0.7 liter fogyasztással.
ADTA!
Amúgy jól esett, bár azt is írhatnám hogy tetszett.
Mondjuk ettől függetlenül nem csinálok rendszert belőle....
De legalább volt némi Shock to the System
Holnap extra laza, vagy OFF. Csak ünnepnap.Utána lazázás a 3 munkanapom után, 19 óra körüli rajttal....
-
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #108318 üzenetére
Ja és csak úgy finoman jelzem, hogy egy haverom felesége ( 2 gyermekes anyuka 35 körüli ), reggel 05:40-kor cooper tesztet futott a rekortánon, csak hogy lemérje hogyan áll... szegénynek nem sikerült a terv, ezért amikor befejezte mentem vigasztalni 3-4 körön keresztül, hogy ne lógjon már annyira az orra, ez csak egy teszt és simán fejleszt rajta ha szeretne... örült neki és mondta, hogy így nem is volt így dumálva unalmas a rekortán
-
válasz
De ki kell probalni, hogy elmondhassam, hogy nem megyek tobbet
Az obol atuszas is felmerult, mar sok lesz a hulye terv az evre. -
LanyUs
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #108315 üzenetére
A kicsik (5-10evesek) nalunk heti egy edzesen mezitlab ugralnak a tavolugro homokba
paros labbal is,es egylabasokat szinten. Nem teljes edzes,de egy fejenkent 10 ugras biztos van.
Aznap van nekik a mini gatak cadence-re,es lepeshosszra is. -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #108315 üzenetére
erdekes, pedig a mufu meg tan a rendes funel is puhabb. (legalabbis most a fuvon setaltam, mar tok kemeny volt a talaj a fu meg rovidre nyirva, az uj mufuves joval puhabb erzes.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Tatán is lesz tóátúszás
-
Peterhappy
őstag
válasz
tomcica #108312 üzenetére
Hát én épp ezt hiányoltam tegnap. Nem vagyok a téma szakértője, nekem sem jó a technikám, de azért ha valami irreálisan gázos, azt kiszúrom. És felnőtteknél még oké, de kis taknyosoknál? Hát nem ehhez szoktam hozzá, eléggé dühített a dolog.
Nálunk csak műfű van, ott a focisok, és/vagy a gyeplabdások edzenek, de futók (engem leszámítva) akkor sem merészkednek oda fel, ha nincs ott senki.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #108311 üzenetére
Mi tegnap mezitlabaztunk,a fuvon persze. Elsore csak a bemelegitest es a kifutast (2-2km) gyorsitokat nem,de nyaron mar az is lesz fuvon az is . Csiszolni kell MINDIG a tehnikan,az nem olyan h egyszer megtanulod es kesz
-
Peterhappy
őstag
válasz
tomcica #108295 üzenetére
Erről jut eszembe, tegnap kimentem a sportpályánkra karikázni kicsit. Belecsempésztem 2k Z3-t és 1k Z5-t is. Hát nem esett jól. De nem is ez a lényeg.
Volt kb. 20 gyerkőc, 8-12 éves korosztályból, az egyik helyi sportklub edzésén vettek részt.
Régebben szerettem nézni, ahogy futnak a kölkök, zsigerileg tudnak közel tökéletes futómozgást produkálni.
Most meg egy csomóan komolyabb (értsd, nem belépő szintű dekás) cipőben kocorásznak, és nagyon sokan abszolút sarokra érkeztek, illetve volt, aki már talán a láb első harmadára, lábujjakra.Elég jó nevű egyesületről beszélünk, komoly ifi sportolókkal a kötelékeikben, igen lehangoló volt látni, hogy a futóiskolázós és sprintelős gyakorlatok dacára is sokaknak mennyire nem jó a technikájuk - és mennyire nem törődtek ezzel az edzők.
(az én technikám is szar, de én maholnap a B oldalt pörgetem, értem már nem kár)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs #108308 üzenetére
Tanuld meg ezt a fokozatos "bemelegitest"
hasonlot kell nyelgazas verseny elott is vegezni (csak rovidebben) elerni ezt az allapotot,es onnan kuldeni neki.
Sokan nem melegitenek be megfeleloen,igy hirtelen jon a versenyritmus terhelese...se a keringes,se az elme nem tudja gazdasagosan lekovetni,igy mar az elso par km utan krizisbe kerulhetnek,es onnan mar nyogvenyelos minden lepes.
szoval jegyezd meg -
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #108307 üzenetére
Tök feleslegesen szívatod magad. Elég, ha Visegrádig tekersz, az sokkal közelebb van. Komp ott is van, onnan úszni is tudsz, még akkora tömeg sem lesz, mint a Balcsin.
Lesz egyébként Öbölátúszás is, június 21-én.
500m, 1500m, 3000m, 4500m távok vannak.A héten még kedvezményes a nevezés, mondjuk így is jóval drágább, mint tavaly volt de még mindig ~félár a Balatonhoz képest.
Én tavaly sokáig kacérkodtam a gondolattal, hogy megyek; oké, hogy nincs Balcsi feeling, de (budapestiként) se szállás, se útiköltség nincs, az meg úgy elég csábítóan hangzik/hangzott. -
LanyUs
senior tag
válasz
ígyvanferi #108301 üzenetére
ígyvanferi Azért az durva!
Tempós sétát én nem tudtam 08:50-09:00 alá vinni, pedig 192 cm magas vagyok és léptem, ahogy tudtam
07:40 nálam már kötelező kocogás.
Tom: ma felcsillant a remény a szememben 10 perc szobabringa néhány dinamikus bemelegítő mozdulat és indultam. Éreztem, hogy ma lassabban pörög fel a rendszer, ennek ellenére pihent lehettem, mert a szép lassú kocogáshoz 125-ös pulzus társult!
Ohh ezek a már régi szép idők pulzusai. ( 120-130-140-es zónához már visszakatam a régi tempót, talán már a 150-es is alakul + a 200m és 400m is megy ). Ezen 20 percig kocogtam a pálya felé ( szigorúan füves részek). Ott műfűn akartam 159-es hrm-re ( helyesen bpm, de én jobban szeretem ezt ) váltani, de mivel éreztem, hogy ma inkább nem adja napom van beiktattam egy átmenetet, további 10 perc 145 hrm, majd csak utána dobtam be 20 perc 159-est és lám-lám néha láttam villanni a régi 04:55-ös pillanatnyi tempót :) Térdem szépen reagált, még a szokásos hátsó feszülés sem volt, minden ment mint a kés a vajban. Találkoztam ismerőssel kicsit kocogtam vele, majd annyira szépen ment a térd, hogy hazafelé erősebben megfutottam az emelkedőket füvön, gondoltam mini EPOC
Aztán lazább rész a vénás visszaáramlás, anyagcsere végtermék, idegrendszer lenyugtatása miatt. Ilyen kb. 1000 kcal durrantó éhgyomor edzések napján már sokkal könnyebb a kajával játszani.
-
válasz
Chuck Norris #108305 üzenetére
Ez mar jol hangzik, akkor BP-rol letekerek Boglarra es atkompolok, atuszok, hazatekerek.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
ígyvanferi #108299 üzenetére
@Pittypang Révfülöpről kell Boglárra úszni. Vagy odamégy Révfülöpre, átviszik a cuccodat te meg átúszol, vagy Boglarról átvisznek komppal a rajtba és már úszhatsz is egyből.
Tavaly én elmentem Pétfürdőről Badacsonytomajba -Kek-Balaton 110 TT- ott aludtam a célban a strandon, másnap reggel elvonatoztam Révfülöpre, aztán átúsztam. A lábam jobb állapotban volt úszás után mint előtte 😀 -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
HKorn #108282 üzenetére
14k volt a nevezés a teljes körre. TdB szerintem korrekt, van több jó frissítőpont, normális célterület kajával, tombolával. Már pár éve megyek haverokkal, idén se marad ki. Pont ma edzettem rá egyet.
Studi: TdB utolsó frissítőnél szokott lenni zsíroskenyér lilahagymával. Eskü az esik a legjobban. -
válasz
ígyvanferi #108299 üzenetére
Ismeroseim, akik voltak, mind panaszkodtak, hogy beertek a masik parton es sokat kellett varni, mire kompra jutottak visszafele, a masik oldalon pedig semmi nem volt es a napon allva vartak, atlag 1 orat, mire felkerultek egyre.
Ez alapjan jott az otlet, hogy miert nem egy visszafele uszas van es nem kellene faradtan varnod, hogy kompra juss, de folyamatosan mehetnenek odafele a kompok, csak az elejen kellene varnod a kompra, nem a vegen.
#108300tisn
Van aki feldobta, hogy visszateker a masik oldalrol kolcsonzos biciklivel
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV-t vegyek?
- Bundle topik
- Futás, futópályák
- Fűnyíró topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest