- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HunDoma
csendes tag
Ezzel küzdök én is. Úgy tűnik a media kártya kódolás okozza ezt. Mikor nincs bent és így hangolok akkor a kódolatlan csatornák bejönnek és akkor megy minden szépen. Kb 1 éve másik lakásban DIGI volt. Sima koax be a TV-be. Minden jó volt.
Azóta másik lakás és most már One. Ez a része nem működik. Illetve a magyar régió kiválasztásakor a kódolt adók kihagyása funkció sincs. Így egyesével lehet azokat is kikapcsolni....Több posztot is végig olvastam. A szolgáltató nem ajánl amúgy ilyen előnézet szolgáltatást!
Sajnos ezzel együtt kell élnünk!
-
Abrion
senior tag
Hali
Led tévém van, és ma az alap böngésző egy hatalmas reklám felületé vált, hogy tudom ezt a szart kikapcsolni?
Van itt egy HVG + Portfolio és Magyar Nemzet reklámok, meg egy szar időjárás ablak a bal felső sarokban -
garga01
őstag
Kereső segített megtalálni az ominózus hsz-t, meg azt is, hogy neked 2 tv-n se műxik ez a "megoldás"
. Nekem ráadásban főleg nem jó, mert ez nem smart tv, ahogy írtam is. De kipróbáltam, van egy brutál gyors Samsung 128 GB-os pendriveom, arra (sem) hajlandó felvenni, de semmilyen file-t nem is rakott rá, amiben át lehetne írni.
Alapvetően gondolom menne az SSD, arra vagyok kíváncsi akinek van tapasztalata vele, mennyire vált be.
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Szülőknek van egy LG 32LF561V-ZF tv-je, sima nem smart-os. Néztem, hogy tud felvenni is USB-n keresztül, de persze csak HDD-re engedi. Van külső HDD amit rá tudnák kötni nekik, de mutter elég érzékeny minden zajra, ha vennék egy SSD helyette és azt raknám egy USB-s házba, az is működne? Nyilván tudom, hogy nem erre találták ki, de ad-hoc felvételre jó lenne nekik. Timeshift-et nem tudom tud-e a tv, de azt persze kikapcsolnám, hogy ne írja fölöslegesen. -
Rolyy
újonc
Sziasztok LG 65" QNED evo 65QNED85A3C kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Mennyire felhős a kép sötét háttér bevilágításnál? Arra gondolok, hogy nem annyira vészes, mert sok led található benne így kisebb mértékű vagy egyáltalán nem is zavaró módon látható.
-
Curtain
senior tag
válasz
junior19 #114008 üzenetére
Igen pont a színhőmérséklet miatt. Eredeti képmódban nekem a w20 beállítás vált be. Így nem kékes de a fehér is fehér marad. Színház módban a legalacsonyabb meleg (meleg1) beállítást is sárgásnak érzem. Lehet hogy csak bebeszélem magamnak vagy csak megszokás kérdése nem tudom. A másik meg hogy az eredeti képmódban 50-es háttérvilágítást használok, ugyanez a beállítás pl a színház módban nagyon sötét képet eredményez. Ez miért van?
Ami miatt ilyen nehezen tudom megfelelően beállítani az az amit már múltkor írtam. (képeket is raktam be) Médiabox-on keresztül nincs normális piros szín. Halvány, olyan mintha fátyol lenne előtte. Kék, zöld az tökéletes. A panelje biztos hogy jó mert ha a tv netflix vagy youtube appján keresztül nézek valamit akkor tökéletesen jeleníti meg a pirosat is. Egyedül a médiaboxon keresztül ilyen. Már próbáltam 3 hdmi kábelt és a tv-n lévő összes portot. -
junior19
senior tag
válasz
Curtain #114007 üzenetére
Akkor az Alacsony felelhet meg az 1.9-es értéknek, s ahogy emeled, úgy növekszik a gamma értéke.
De miért kell olyan képmódot használni, amiben nem tudjuk, bizonyos paraméter mit jelenthet. A színház képmódot is be lehet a többi paraméterben állítani olyanra, mint amit szeretsz, s a gamma értékét is biztosan tudod.
Gondolom a Színhőmérséklet sem opcióként van megadva, hanem egy csúszkával. -
junior19
senior tag
válasz
Curtain #114005 üzenetére
Milyen tévé ez? Mert általában a Színház képmód megszokott egyezni a Szakértői képmódokkal, s azokban számokkal jelzik a gamma értékét.
Egyébként egyszerűen meg lehet találni, melyik gamma értéket jelentheti melyik jelölés. Játssz le valamilyen sötétebb anyagot, s kezd az Alacsony értékről változtatni a gamma jelöléseket. Ha az Alacsony értéknél a legvilágosabb a kép, akkor az lehet az 1.9. Ha a legsötétebb, akkor 2.4-nek felelne meg.
-
Curtain
senior tag
A tv-men a gamma értékek a színház képmódban elég furcsán vannak elnevezve. Jól gondolom hogy ezeket az értékeket takarhatják?
Alacsony: 1.9
Közepes: 2.2
Magasság 1: 2.4
Magasság 2: Bt. 1886 -
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok,
Van egy nem túl fiatal LG 43LK5000PLA tévénk. Ma este belefutottunk - az utánajárás után kiderült nem is ritka - kék képernyő hibába. Azt olvastam háttérvilágítás csere / felújítás a dolog menete. Az lenne a kérdésem, hogy a taspasztalatok szerint ez milyen árat jelent? Egyáltalán érdemes benne gondolkodni, vagy felejtős?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Rossi
addikt
válasz
Fox Mulder #114002 üzenetére
NANO80A3B 43", Media Markt-os kalibrációval.
-
-
Rossi
addikt
válasz
herdsman12 #113984 üzenetére
Volt egy "sima" LED 65UM7450PLA-m 2019-ből, eddig azon játszottam, szerintem szebb volt a képe.
-
-
rainman72
nagyúr
válasz
Fox Mulder #113997 üzenetére
Felesleges plus lenne
Az a baj hogy az idei modelekről semmi info vagy teszt.
A Qned85 már mini led ami papiron sokkal jobb lenne igazából,de így nem merem rá mondani hogy adj érte 100 ezerrel többet.
Jó lenne tudni hogy viszonyul egy Hisense vagy TCL mini ledhez azonos áron,úgy könnyebb lenne. -
-
rainman72
nagyúr
válasz
Fox Mulder #113995 üzenetére
Igen arra megfelelő az ára is türhető,idei model.
-
Sziasztok!
Szülőknél lenne csere tv fronton egy 2016 4k uhd LG-t váltana valami újabb, a kérdésem az lenne hogy LG NanoCell 55NANO81A3A jó választás lehet erre a célra?
Semmi extra nem kell, igazából Netflix és más streamingek mennének rajt. -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Van egy LG 42LF652 típusú TV-m, ami most nem óhajt működni.
PC 10 percig, HDMI kábellel, előtte kb 30 perc TV üzemmódban ment PCMCIA kártyával. Egyszer sötét képernyőn egy-két hajszálvékony fényes vonal villanása és kikapcsolt. Azóta nem kapcsol be, a TV aljánlévőgombra és a távirányítóra is csak annyit reagál, hogy a piros led 3 hosszút felvillan.Az internet szerint ez alaplap hiba, a tápáramkör van oda.
Találkozott ár valaki ezzel a hibával? Javítható? Javítás ára?
Ha kuka, akkor javaslatot kérek új TV-re. FHD felmondás, CI+ kártya, 42-50", 3 db HDMI bemenet, VESA kompatibilitás a feltétel.
A helyiségben van router, a TV mögött koax és UTP kiállás is van.Szerk.: Na, úgy 20 perccel később magától bekapcsolt.
Bár a fényerő a megszokott kb fele...
-
-
biker
nagyúr
válasz
LouiS22 #113989 üzenetére
Nem jól érted, a szolgáltatói csatorna sorrend és a TV-n megjelenő sorrend nem ugyanaz
A Samsungon volt csatorna szám szerinti (1 M1, 2 M2 stb) és van az ABC sorrend, meg az egyedi sorrend
Itt is van egyedi sorrend, de kézzel kellene minden csatornát sorba rendezni.Ez a chansort igéretes, elvileg menupont a csatorna importálásra. Köszi, remélem sikerül.
-
LouiS22
veterán
válasz
biker #113986 üzenetére
A csatorna sorrendet (legalábbis az elejét) törvény szabályozza, a szolgáltatók pedig ennek megfelelően programozzák és adják tovább neked a listát. Ezen - hivatalosan - nem tudsz változtatni.
De természetesen van megoldás: [link]
Az országot előtte szlovákra kell állítanod. Ha a keresőbe beírod a chansort keresőszót, egy évekkel ezelőtti hozzszólásban a kolléga részletesen leírta a mikéntet. Mi több: az összefoglalóban is benne van
-
skroy
senior tag
válasz
biker #113986 üzenetére
Az elalvás időzítő hozzáadható a gyors menühöz. Megnyomod a beállítások gombot, legalul van a szerkesztés mód, azzal hozzá tudsz adni pár opciót a gyors eléréshez, így az elalvás időzítőt is.
A dedikált gombok a távirányítón nem programozhatók, de ha valamilyen appnak szeretnél gyorsgombot, akkor megnyitod az appot (YouTube pl.), és hosszan nyomva tartod valamelyik szám gombot. Ezzel hozzárendeled az adott számhoz. -
biker
nagyúr
Sziasztok, lenne egy kis problémám
Írtam ezzel kapcsolatban levelet az LG supportnak, de hátha tudjátok a választ?
TV: 27TQ615S-WZ 27" TV/monitor Smart WebOSEgyik, egyszerűbb lenne, mégpedig a csatorna sorrend ABC-be rendezése. Haljak meg, nem találok ilyet. Samsungon se volt eyszerű, két "egyforma" TV-nk volt, csak más évből, és másként kellett sorbarendezést megtalálni, de itt semmi
Olyan van hogy kézzel beállítani (160 csatornát majd kézzel rendezek) vagy valami csatorna import.
De hogy lehetne elérni az ABC sorrendet, ja bónuszkérdés: miért sorszámoz véletlenszerűen, pl 42-43-44-50-51-57-62 így jönnek, a végén 500-nál jár a számozásMásik kicsit szofisztikáltabb, beidézem a teljes levelet amit írtam nekik, az elalvás időzítőt nem tudom miért kellett ilyen helyre eldugni?
Szerencsére legalább van olyan beállítás, hogy minden nap X időben kapcsoljon ki, ezt beállítottam éjfélre, aztán addig jóvanezígy"Tisztelt LG ügyfélszolgálat
Egy érdekes kérdést tennék fel, menü testreszabhatóság, illetve használat könnyítése a kérdés.
Évek óta örömmel használt TV-nk tönkrement, egy Samsung TV volt, és a mai kínálatból az LG 27TQ615S-WZ 27" TV/monitor volt specifikációk alapján a befutó, amit meg is vásároltam. A képpel, hanggal, szolgáltatásokkal elégedett is vagyok, egy apró, ámde annál sokkal idegesítőbb probléma miatt.
Szokásunk, hogy este elalváshoz háttérben megy a TV, és beállítunk elalvási időzítőt.
Ehhez a Samsung TV-n volt gyorsmenüben elérés, mely így nézett ki:
Tools gomb > le > le > ok > fel (180perc) > ok
Mivel körbejárható a menü, így nem kellett 0-15-30...150-180perc gombokon végigmenni, felfelé a 0-tól a 180 volt az érték
Ehhez képest az LG kikapcsolás időzítő nem érhető el gyorsmenüből, és a távirányítón sem, pedig létezik a kézikönyv szerint olyan távirányító, ahol alulról a harmadik sor közepén SLEEP gomb van, nekem az AKB76040301 távkapcsoló volt a dobozban, ahol itt REC gomb van, holott a TV nem támogat felvételt.
Így a következő módon lehet beállítani az elalvás időzítőt:
Beállítás > le > le > le > le > le > ok (összes beállítás) > le > le (általános) > jobb vagy ok > le > le > le > le > le > le (rendszer) > ok > le > le (idő és időzítők) > ok > le > le > le > le > le (időzítők) > ok > elalvás időzítők ok > le > le > le > le > le > le > le (180 perchez, mivel nem körbejárható a menü)
Azt hiszem, nem túlzás, ha azt mondom, kényelmetlen este álmosan ezt nyomkodni végig, és feleslegesen koptatjuk a gombokat is. Hogyan lehet gyors elérésbe kitenni az időzítőt, vagy szert tenni egy olyan távirányítóra, ami a használati útmutatóban is található (mellékelt kép)
Segítségüket előre is köszönöm!"ha valaki tudja ez a távirányító milyen kód alatt érhető el, ne tartsa vissza magát!
Ja és a 4 dedikált streaming szolgáltató gomb átprogramozható? egyiket se nézzük, ellenben a Yt, AppleTV jó lenne gyorsgombon lenne -
konci79
őstag
Sziasztok!
Kontrollert akarok venni a tv-hez, ha már van rá játék.
Valaki használ valamilyen Gamesir-t néztem, műkódne vele? -
laverdadb
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy patika állapotban lévő végig meg kímélet lassan 3 éves LG C2-es 55colos Oled tv-t mennyiert lehet reáliasan eladni? Össz 1900órát ment.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
sityupityu #113976 üzenetére
2 éves kora után vettem másik OLED -et, így a C1 ment általános használatra. Ami azt jelentette, hogy leginkább normál TV adás ment, főleg a gyereknek. Az tett be neki a legjobban.
Aztán 3 éves kora felé haladva már a tinting is jelentős volt. Pl. havas jeleneteknél jól látszódott film közben is.
Szerk.:
Viszont a garanciális ügyintézés gyors, korrekt, és profi volt. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
sityupityu #113974 üzenetére
Igen. Vegyes, illetve megfelelő használatnál nem igen kellene, hogy gond legyen. Pl. normál TV adásnál szerintem érdemes visszavenni a fényerőt.
Nálam egyébként C1 égett be, de a játék hud nem is jelentősen. Inkább úgy mondanám, hogy nem volt egységes a panel azokon a részeken. Ami durvább volt, az az egyik csatorna logója, ami elég sokat ment.
2 évig csak játékra, illetve filmezésre volt használva. Series X, PS5, és Switch, illetve HDR/DV filmek. Addig nem volt vele gond.
Csak aztán jött a beégés, és egy szép kis tinting is. 3 éves kora előtt pár héttel cseréltettem panelt.
-
válasz
ρσгτσ #113973 üzenetére
Szerintem ezek a mostaniak akkor égnek be, ha tényleg csak és kizárólag egy játék fut rajtuk ahogy te is írtad. Ha meg tv adás is fut rajta , akkor meg végképp nem kell aggódni szerintem. Nálam régen csak CoD ment, az utóbbi 1,5 évben meg csak Gt7, viszont ezen a tévén fogyasztok minden tartalmat (tv, film stb). Semmi beégést nem látok. Na meg működik az automatikus pixeltisztítás is pont az ilyen dolgok miatt. C1 oled.
-
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Hezitálok, hogy alkalmankénti esti Xbox-ozásra vegyek-e egy B4-C4 OLED TV-t az 55G4 mellé, vagy elég nekem egy jobb LED-es is...
Tudtok segíteni?
A méret 42-50".Előre is köszönöm!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nincs valami adatbázis, oldal ahol meglehetne nézni, hogy egy adott LG tévébe milyen led szalad, hány darab ledes szükséges? -
wenti5000
csendes tag
Sziasztok, akinek hasonló problémája lenne, mint nekem hogy a tévéjén a felbontás random elrontódik, kiderült hogy a 03.52.55 verziójú frissítés kavart be sokaknál, annyit kell tenni hogy a képarányt 16:9-ről át kell váltani 4:3-ra, majd vissza, és akkor ismét tűéles lesz minden.
-
domerator
veterán
válasz
sityupityu #113963 üzenetére
Bocsbocsbocs... a 42 colos ára ennyi
-
rainman72
nagyúr
válasz
42C4 van annyiért lehet keverte
Kérdés milyen ez a mini led?
Ha tényleg edge led mini led amiről eddig nem is hallottam még akkor elég lutri a dolog plus még drága is jelenleg. -
BreamHunter
tag
válasz
Szerintem sehol.
A 48”-os is 70-el drágább.
Max Telekomtól előfizura jó sok kedvezménnyel talán, de azt is kétlem. -
-
maglew
aktív tag
LG tévé esetén 50"-osnál melyik lehet a 2025 évi QNED+Miniled verziós?
Mert a QNED-es típusokat látom, de annak az egyik alfaja a minileddel megvilágított cucc.
Szóval ez nem volt terljesen egyértelmű.Érdemes az OLED-et venni +100 ezerért vagy filmnézés közben nem olyan nagy a különbség?
A webes rendszer mennyire jó, stabil? Nem dobálja el?
Garancia, frissítés mennyi várható az új LG típusoknál? -
rainman72
nagyúr
válasz
domerator #113950 üzenetére
Nem mini led az biztos.
Tavaly csak a Qned91 volt az.
Idén van újra Qned85/86,de qned80 egyik évben se az.
Volt már edge meg direct led is de normál.
A régitől biztos jobb lesz de csak 1 belépő model.
Viszont [ez] alapján csak edge ledes nem direct,délelőtt benéztem sorry -
IntelKiller7
veterán
Torolheto.
-
domerator
veterán
válasz
rainman72 #113949 üzenetére
Köszi, megkönnyebbültem... én ajánlottam ezt a típust nekik, de nem volt időm alaposabban utánanézni. Remélem miniledes lesz. Bestbyte-ban néztem az 55-ös változatát (már nem vagyok benne biztos, hogy melyik verziót
), annak jó képe volt.
Egy 20 éves kis tévét váltana, nincs igény oled szintű minőségre, de mindenképp jobbat és nagyobbat akartak. -
Becksman
őstag
válasz
herdsman12 #113943 üzenetére
Igen, eddig a 65" volt a ps5-höz, volt egy masik 43" használtan vett az ment be a hálóba és az új lg 43QNED ment a ps5höz, oké hogy nincs 120hz de nem is izgat. A 65" mesere van a gyereknek + amellett van egy xbox series S, mivel asszonyal fortnite szoktunk jatszani. Én relative elvagyok a 30 ill 60fpsel. Talan ami jobban hianyzik a VRR . De ilyen árban nem hiszem hogy van 120hz +VRR. Max hasznaltan, de nem nezelodtem annyira. Egyébként a QNEDes új távkapcsoló csak a be-ki kapcsolást használja a 9010PLA-n. De egyebkent a QNED jobban egyuttmukodik a ps5el mivel pl be kikapcs is megy ha a tvt bekapcsolom a ps is bekapcsol, ezt a 65" nem tudta. WEBOS 4.5 ragadt sajna pedig az egy premiumabb tv. Nemhiaba az 327e volt 4-5 éve. Csak minkettő falon van, és a 43" szamomra a vasárlásnál méret lock volt.
-
domerator
veterán
Sziasztok,
Ismerősnek rendeltünk egy ilyen TV-t a Telekomnál: LG 50QNED80T3A
A neten összevissza infók vannak erről a típusról, ha jól láttam van belőle 2022-es, 2023-as meg 2024-es is. Valaki esetleg meg tudja mondani, hogy a Telekom melyik évjáratot szállítja, illetve, hogy mik a pontos műszaki paraméterei? Az egyik forrás miniledet említ, a másik meg edge-t. Köszi.
-
blakey
titán
válasz
herdsman12 #113943 üzenetére
A ki/bekapcsolás infrán történik, ha a két készülék olyan szögben van, hogy a táv nem lát rá, akkor nem fogja kapcsolgatni. Csak az egyik készüléket fogja BT-szal vezérelni, ez a BT táv előnye, viszont a másikat infrán bármikor tudja, így elég veszélyes azonos márkát egy szobába helyezni. Az lenne az igazi, ha az infra értékelése ki/be kapcsolható lenne, akkor nem lenne ilyen probléma. A legtisztább a mobilos vezérlés, a ThinQ.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
LG és TCL - típusban gondolkodom.200-250.000 Ft körüli összegért milyen 40-50 colos bevált, megbízható TV-T tudnátok javasolni?
Régebben az Lg színei rosszabbak voltak a samsung színéhez viszonyítva. Ez már javult?
Garancia és frissítés hány év van rájuk?
Köszi -
Becksman
őstag
válasz
herdsman12 #113940 üzenetére
Megprobalom köszi.Egyébként Lg 43nano81t3a rendeltem elobb de lemondtam mert ez a QNED nem sokkal volt dragabb 99000ftra jön ki. Előfizum mellé hoztam ki, regi Samsung tvt 50be eladtam igy jo arba jött ki.
-
Becksman
őstag
Sziasztok,
A problemam a következő:
Adott 2 DB tv egy nappaliban mindketto LG.
LG 43qned80t3a illetve LG 65Sm9010plaMindkettő szuper a QNED vettem nemrég ps5höz. CSAK arra kellene valami megoldás hlgy a távirányítók ne ütközzenek.. Tehát ha a 65SM9010 pla kikapcsolom a másik ne kapcsoljon ki, illetve forditva se. Valaki valami tanács?
2 kapcsolóról kép:
Bal oldali az SM9010PLA. A Jobb pedig a QNED80T3A.
-
blakey
titán
válasz
VGYke #113935 üzenetére
…hogyan tud felvenni külső HDD-re úgy, hogy én nézem az egyik csatornát, mindeközben ő felveszi a beprogramozott másik csatorna műsorát, sehogy?
- sehogy. Viszont, ha van Kodi képes lejátszód, valamint pl. One TV-előfizetésed van, akkor a OneTV-vel felveszed és bármikor le tudod játszani pl. Kodi segítségével, vagy böngészőből. a valódi 2 tuneres TV-k manapság már ritkák, a legtöbb szolgáltató IPTV-alapon szolgáltatja az alkalmazásokat, valamint többnyire a saját eszközt preferálják, ami képes felvenni.Néha felveszek 1-2 sporteseményt, de többnyire, akkor, amikor nem vagyok otthon, így a TV mindig rögzíti. Amikor otthon vagyok és netán tényleg nézek valamit, de egy másik műsor is érdekel, akkor 2 lehetőségem van, felveszem a OneTV-vel, vagy visszanézem a visszanéző funkcióval, amit a OneTV biztosít, amennyiben ez elérhető.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A "mostani" „jobb féle” LG tévékben, mint pl. QNED91T3A, QNED85A3C, vagy OLED65B43LA, OLED65C41LA, hány TV tuner van? Mint ahogyan a Samsung jelzi, hogy bizony az övében 2db.
-
Curtain
senior tag
válasz
junior19 #113931 üzenetére
Ezek nem végleges beállítások csak próbáltam szemléltetni hogy mekkora a különbség ha ugyanazt a youtube videót a boxon és a tv-n nézem ugyanazokkal a beállításokkal. Lehetett látni a villogó oszlopokat csak pont úgy sikerült fényképeznem hogy ez a képeken nem látszódik.
-
-
wenti5000
csendes tag
Sziasztok, nemrég olyan gondba ütköztem, hogy az LG Nanocelles 4K-s tévémen homályosan jelenik meg minden, mintha kisebb felbontáson lenne mint ami be van állítva. Laptoppal van összekötve második kijelzőként, és hónapok óta semmi gond nem volt vele. Érdekes, mikor átraktam másik portba és másik kábellel, akkor megint tökéletes lett, de amint elindítottam valami játékot, rögtön homályos lett a kép. Kipróbáltam mindhárom HDMI portot több kábellel is, mindegyiknél jó éles minden egy ideig, aztán játék után megint homályos minden. Maga a tv felbontása 4k-ra van állítva, de a játékokat fullhd-n vagy 1440p-n tolom, olyan mintha nem tudna visszaállni az eredeti felbontásra. Ha kilépek windowsból és átmegyek Linuxra, akkor is homályos marad. A tévére jött nemrég valami frissítés, lehet az kavart be? Van valami ötlet, azon kívül hogy minden egyes bekapcsolásnál átdugjam a kábeleket másik portba? Előre is köszi!
-
Rossi
addikt
#nemide
-
junior19
senior tag
válasz
Curtain #113924 üzenetére
Mert a többi képmódban sok a kék, így hidegebb a színhőmérséklet. A színház és a szakértői Sötét képmódban Meleg2 van beállítva, az gyárilag kicsit melegebb, mint kellene. Próbáld a Meleg1-et, az már nem annyira sárgás.
Ha a Szakértői világost használod, akkor ott megint a Színskála alapbeállításon bővített, amit Automatikusra kell kapcsolni.
A 75-ös Háttérfény alapján világos környezetben nézed, így a gamma értékét 2,2-re kell állítani. -
Curtain
senior tag
-
junior19
senior tag
válasz
Curtain #113922 üzenetére
Itt szinte minden beállítás túl van tolva.
Érdemesebb lenne a Szakértői Sötét vagy a Színház képmódot használni. Azok alapbeállításokkal elég pontosak, csak a Háttérfényt kell megfelelően beállítani.
Most neked:
Kontraszt 90 - Sok, 80 a helyes,
Élesség 20- sok, 0 a helyes,
Színmélység 60 -sok, 50 a helyes,
Színhőmérséklet C20 - nagyon sok a kék, vagy meleg2, esetleg meleg1, vagy c20-tól a legtávolabb a másik irányba, ha jól emlékszem W50-re, ha mindenképpen ezt a képmódot használnád.
Színskála bővített - sok, Automatikus. -
Curtain
senior tag
Sziasztok! Használ itt még valaki Uk6300 típusú tv-t vagy hasonló panellel rendelkezőt? Segítenétek a kép optimális beállításában? Jelenleg így állok de kicsit talán fakónak érzem és a tv adásban a piros szín mintha narancssárgás lenne inkább. Teszt képeken viszont jobbnak tűnik. Mit érdemes módosítanom?
Kép üzemmód: eredeti
Háttérfény: 75
Kontraszt: 90
Fényerő: 50
Élesség: 20
Szín mélység: 60
Árnyalat: 0
Színhőmérséklet: c20
Színskála: bővített
Gamma: közepes energia megtakarítás
Fekete szint: alacsony képvezérlés
TrueMotion, dinamikus dolgok, energiatakarékos üzemmód mind ki van kapcsolva. -
pbenedek
csendes tag
Sziasztok
Volna egy Lg 55nano tv a képernyőn megjelentek fekete sűrű csikok.....
Volna esetleg ötlet hogy mi Lehet a probléma?
Előre is köszönöm -
rainman72
nagyúr
válasz
alain911 #113915 üzenetére
Ez egy 2024s model ami a 2023s mini ledet váltott viszont csak edge ledet kapott.Idén viszont újra mini led elvileg.
Igazából az ára határeset meg kellene próbálni 14nap elállásban más ötletem nincs.Lett már ez a model vissza küldve bevilágítás miatt vásárlói vissza jelzés alapján tuduk erről. -
rainman72
nagyúr
válasz
alain911 #113912 üzenetére
A Qned85 és változatai 86/87 illetve a Qned91 illetve változatai (nagyobb szám) már mini ledek ezek állnak legközelebb egy oledhez képminőségben.
Magas szintér jó fekete magas HDR fényerő
Az alatta lévő pl Qned80 meg csak edge ledes változat minden kevesebbet tud egy mini ledhez képest.
Az MR néhány alap tv kivételével jár hozzá.
Ha írsz árat/méretet akkor nézünk neked tv-t
Qned jobb képet tud mint egy alap nanocell de abból is minimum a Qned85. -
rainman72
nagyúr
válasz
R3nts #113907 üzenetére
Nem tudom pontosan ezek a rövidebb tipusszámok mit takarnak,kevesebbek-e ezek a modelek esetleg,de hátha valaki megmondja.
Érdemesebb lenne egy UR/UT80/81 modelt megpróbálni ott lesz már magic remote is.
Fekete egyenletesség főleg az ips modeleken nem lesz jó,bevilágítás is valószínű ez otthon fog kiderülni.
Ezek direct ledesek de elég sok modelt forgalmaz az Lg edge leddel is.Érdemes lenne megnézni őket egy nagyobb boltban is,a jóval vékonyabb készülékház edge led lesz. -
R3nts
senior tag
Szép estét/napot Mindenkinek! Tapasztalati infókat szeretnék kérni: az LG 55UR781C ill. 65UR781C típusú készüléket szeretném megvásárolni. Erről a típusról érdeklődnék, elsődlegesen PC-re kötve fixen HDMI-vel, kadenciahelyes filmlejátszásra használnám (23,976Hz), ill FHD kábel TV adásokhoz. Játék egyáltalán nem. Képminőség tekintetében érdeklődnék, ill, jellemző-e a clouding vagy bármilyen típushiba ennél a típusnál 55, ill. 65"-nál, backlite LED-es ez a típus egyáltalán? 150-180k a rászánt összeg, ár/érték arányban megfelelő lehetne-e ez, vagy tudtok jobb alternatívát? FHD és UHD tartalmakhoz kellene. A képskálázási algoritmusa vállalható-e FHD->UHD tekintetében? Köszönöm szépen előre is az infokat!
elsődlegesen
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
Eladtam a tv-met (UM7450PLA), amit ThinQ applikációról irányítottam, mióta tönkrement a magic remote.
Eladás előtt visszaállítottam gyári beállításokra, így viszont nem tudok hozzá kapcsolódni a ThinQ-val.
Van esetleg valami ötletetek?
Ha csak új távirányítóval megoldható, akkor azt hogyan lehet összekapcsolni a tv-vel?
Előre is köszi! -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
rainman72 #113904 üzenetére
Megtehetném, hogy OLED-et veszek, de az a helyzet, hogy én nem a hibát keresem a képben. Most észrevettem, hogy a bal alsó régióban van egy kis bevilágítás, na de ezt is csak akkor amikor az IPTV beállítására tévedtem és annak aránylag sötét egyszínű álló háttere van. Most már tudom, hogy ott van, de normál tévézés közben továbbra is észrevehetetlen. De nem akarok tovább vitázni erről mert felesleges itt a topikba szemetelni.
-
rainman72
nagyúr
válasz
mobilizmo #113903 üzenetére
Engem se vett fel a pénz
De hidd el hogy van benne igazság hogy oled alatt elég gyatra a minőség.
Ami meg közelít hozzá azok a mini ledek viszont oled áron.
Én csak azért írtam hogy nem drága az oled mert ha megnézed az árakat akkor az látszik hogy ár/értékben sokkal jobban megéri jelenleg egy oled,ha 30-50ezer difi van az árban vagy van olyan hogy kevesebb,vagy a mini led a drágább.
Persze lehet venni olcsóbban is nincs ezzel gond,ha ír az íllető árat mire gondol akkor olyan ajánlást kap. -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
rainman72 #113902 üzenetére
Hát én nem hinném, hogy az átlag felhasználónak ezek a dolgok tényleg számítanak. Én nem értek hozzá, csak egy sima 55-ös UHD LCD-m van (meg egy még régebbi 3D-s), csak kapkodom a fejem amikor olyanokat írnak hogy OLED alatt szinte csak nézhetetlen szar van. Azt se gondolom, hogy akik ilyeneket írnak azokat mind felveti a pénz, sőt. Nem áll szándékomban senki pénztárcájába turkálni, de nem értem azokat akik 2-3 havi jövedelmüket költik ilyesmire. (Nem) kicsit bele vagyunk tévedve a fogyasztói társadalom útvesztőibe.
-
rainman72
nagyúr
válasz
mobilizmo #113901 üzenetére
Ha egy normálisabb qned-et akarsz,mondjuk egy mini ledet idén,jó képminőséggel,nem egy alap Lg led tv-t,akkor látod hogy oled árban lesz mondjuk pl B4-C4 árában.
Qned85 alatt nem igazán találsz vállaható modelt csak nézhetőt.
Mire gondolok új model 50Qned86A3 egy árban van szinte a 48C4-el és biztos hogy közel se tud annyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest