Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-book olvasók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD FX
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PociAti
őstag
válasz
LeventeV
üzenetére
Kérdésre nincs egyértelmű válasz. Lehet hogy igen, lehet hogy nem.
Az eMAG-ról elsők között biztos nem az etikus és átlátható működtetés jut eszembe.
Annak ellenére hogy számodra egyértelműen az eMAG.hu-ról vetted a terméket, a román anyaközpont miatt és a náluk kedvezőbb adózás miatt lehet van valami szürke zónás csavar a történetben, és mondhatja azt a LG Electronics Magyar Kft., hogy az általad szervizeltetni óhajtott terméknek, mármint annak a konkrét szériaszámú TV-nek nem ők a forgalmazói (mert nem az ő hivatalos csatornáján keresztül került Magyarországra a termék), így garanciális költségek sem őket terhelik hanem azokat, akik behozták az országba.
Az eMAG kapcsán ezt már nem egyszer megjárták az emberek, bár a konkrét tapasztalataim nem TV-kre vonatkoztak. A forgalmazók, akihez tartoznak a hazai garanciális szervizek is érthető okokból nem szívesen vállalnak magukra olyan javítást vagy cserét, aminél az eladási részből, azaz a haszon forrásából kimaradnak. Nem is rájuk tartozik.
Viszont ha regionális központtal tudnak egyeztetni, vagy egyéb módon a költségeket át tudják terhelni az anyacég felé, akkor akár működhet is ilyen esetben is.
Vagy trükköznek a széria számokkal, a javítást hozzájuk tartozó, de amúgy hibátlan készülékre számolják el. -
Alex91
félisten
válasz
siposjozsef
üzenetére
Nekem okos oraval volt hasonlo. Akcioban jo arban vettem. Meghibasodott, nem javitottak. Felajanlottak, hogy penz vissza, ertekeben valaszthatok masik tipusu orat, vagy kapok egy ugyan olyat. Mivel mondom, jo arban vettem, igy kertem egy ugyan olyat. Kaptam is, de mintha a garancia a cserere nem lett volna ervenyes. De ez most nem biztos, par eve tortent.
-
rainman72
nagyúr
válasz
siposjozsef
üzenetére
A fene egye meg én is ezt a tvt nézem pont de eltünt vagy ahol van ott drágább lett
Jó lenne ha adnának 1 ugyan ilyet de ott pont nincs ez a méret.Amugy meg nem tudom h müködik nem jártam még így.
Ami jó ár most ott az a Hisense 75U7Q PRO esetleg. -
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok.
egy speciális helyzetben kérném a tanácsotokat:
kb 6 héttel ezelőtt sikerült egy szuper akció keretében a MM-ben vásárolnom egy 75-Qned92A-t 320e Huf-ért, ami nekem instant buy volt.
Azonban a TV sajnos gyári hibás volt ( jobb alsó sarokban fekete ujjnyi folt) , LG szerviz fel is vette a hibajegyet, mondták hogy ha 30 napon belül megjön az alkatrész akkor javítják, (komplett kijelző csere) , ha nem, akkor csere.
Ma kaptam a hívást tőlük, hogy ebből bizony csere lesz, mert nem jön meg az alkatrész, és így adnak egy garanciális cserejegyet, amit a MM-ban tudok érvényesítenii. ( A tv-t közben el is vitték)
Ez hogyan működik? Van bárkinek így tapasztalata? félek hogy 320e-ért nem lesz nyilván ez a TV. Ha szerencsém van, akkor remélem összegtől függetlenül tudok kérni egy teljesen azonos típust.
Ha ez nem működik, mi a bevált gyakorlat, vagy a jó taktika?
(holnap tervezek bemenni a MM-ba)
nagyon köszi !!
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni 55" Lg tv-be 200 ezerig melyiket ajánlanátok?
köszi -
blakey
titán
válasz
Fradipuma
üzenetére
…nem vagyok itthon a Tv ki van kapcsolva, de be van állítva a rögzítés funkció, a tv felveszi az adott meccset?
- igen.Illetve, hogy pendrive is elég -e a Tv-nek.
- nekem ugyan 512GB-os van, de igen, nálam minden további nélkül működik az LG-ken, a Philipseken, Hisense-en is. -
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Magyarországi emag-ról vásárolt, emag által forgalmazott LG TV esetében a jótállást tudnám az LG-nél érvényesíteni? -
skroy
senior tag
válasz
Móncsa
üzenetére
Móncsa:
Beállítások/Kép/Képarány, de ez nem minden esetben aktív.Fradipuma:
Elvileg tudja a készülék amit szeretnél, de csinálj egy teszt felvételt. Csak DVB-T/C/S forrásból, hdmi-ről nem fog menni.
Pendrive-okkal előfordul, hogy nem szereti, válogatós. USB3 legyen, talán akkor nem fog hisztizni.hockeyapu:
Az a készülék van nekem is november óta. Maximálisan meg vagyok elégedve vele. Természetesen nem oled minőség, de a sima lcd-ket lazán veri. A rendszer is gyors, nem tököl a menü sem. -
Fradipuma
tag
Sziasztok! Adott egy LG OLED 65'' CS 4K TV amihez tervezek vásárolni egy 64gb-s kingstone data traveler usb-t. Erre csak is kizáròlag foci meccset szeretnèk rögzíteni, amit ahogy megnèztem le is törölnèk, hogy a következő heti meccset is fel tudjam venni. A kérdésem az lenne, hogy ha én nem vagyok itthon a Tv ki van kapcsolva, de be van állítva a rögzítés funkció, a tv felveszi az adott meccset? Illetve, hogy pendrive is elég -e a Tv-nek. Köszi a válaszokat előre is!
-
hockeyapu
senior tag
Most készülök megvenni : az 55QNED92A6A-t .
Vélemények néhány hónap után ? (visszaolvastam, ezért választottam ezt !)
-
Móncsa
aktív tag
Azt tudja valaki ,hogy a képarányt vagy a képnagyítást hogyan lehet bekapcsolni azért, hogy alul felül eltűnjön a filmnél a két széles fekete csík ? 1 órás állítgatás után sem jöttem még rá. LG75UA75006LA
-
Abrion
senior tag
Hali
nekem egy kicsit régi LG Led tévém van, és tegnap csodásan a kedvenc weboldallam amit nézek tévén, adott nekem egy cloudflare robot azonosított, és nem akaródzik átmenni rajta a tévém, telekomos vagyok és fibernetes, segítsetek, amit lehetett megtettem a böngészőben.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Szia! Nem vagyok fillérbaszó ha arra gondoltál . Hidd el ha volt 229 000ft-om tv-re+ 36 hónapra napi 33ft-om biztosításra akkor van 15 000ft-om Magic Remote távirányítóra is de ahogy a tv-t is leértékelve ---30000ft--- akciósan vettem meg ezért ha van lehetőség akciós távirányító vásárlásra akkor azt is úgy venném meg ezért kérdeztem meg vagy esetleg az egyik fórumtársnak otthon elfekvőben egy felesleges .
Áldás Békesség Kellemes Húsvéti Ünnepeket. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Ígértem hogy utána nézek annak a gyári Magic Remote-nak, ami kompatibilis a AKB76043505 típusú gyár távirányítóval. LG AKB75855501, az elemtartó alatt pedig MR20GA szerepel modellszámként.
Viszont a TV-d kódját beírva 2 új terméket azért felhozott:
https://jet.hu/index.php?route=product/list&keyword=75UA7500&description=1
És annak a kompatibilitási listája úgy tűnik nem egyezik meg az általam mutatott AKB76043505 típussal, hiába néznek ki azonosan.Nem kizárt, hogy azonos házba különböző kóddal kommunikáló típusokat tettek. Szóval hasznos lenne a gyári távirányítód pontos típusa.
Megkérdezhetnénk erről LouiS22 is, de inkább hagyjuk...
-
PociAti
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
De van/lett volna egy sokkal egyszerűbb megoldás is, ami a legbiztosabb: LG ügyfélszolgálat.
Nem tudom miben méred az "egyszerűséget", de az LG ügyfélszolgálatával való kommunikációt én finoman szólva se tartom gyors és eredményes választásnak. Főleg egy jó áras termék kapcsán. Úgy tűnik én pont rendelkezem azzal a konkrét gyári távirányítóval, amiről szó van, és amit a gombok összesűrítése miatt kínszenvedés használni, viszont a töredékébe kerülő kompatibilis eszközök sokkal jobb felhasználói élményt nyújtanak. Ezekről nem beszélne az általad javasolt ügyfélszolgálat.
-
skroy
senior tag
-
LouiS22
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Szerintem ha valaki annyira nem képes, hogy megnézze a kézikönyvben (gyártó oldalán) a vágyott típusszámot, majd ennek alapján futtasson egy keresést/megkérdezzen GPT-t és összevesse az árakat, majd pedig döntést hozzon. Nos, ott problémák vannak, vagy pedig a lustaság győzött, hiszen mindig lesz egy balek, aki elvégzi helyette a munkát (és 10-ből 9 alkalommal így van).
A részigazságaid mellé egy dolgot tennék hozzá: felnőtt ember talán el tudja dönteni, hogy minek higgyen és mi az, ami nyilvánvaló kamu. Igaz, a témaindító kérdésnél volt egy árulkodó mondat, ami felett átsikolttál: "jó áron". Ja, bocs: magyarok vagyunk, csak azt nézzük, hogy mennyit engednek a feléből.
De van/lett volna egy sokkal egyszerűbb megoldás is, ami a legbiztosabb: LG ügyfélszolgálat.
-
PociAti
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
Hitegetheted magad ezzel a tévedéssel, amelyik valószínűleg tájékozatlanságon alapul.
Főleg a "rendszerezett forma" ami kiegészítésért kiált. Ebben a formában az nagyon csúnya ferdítés, mert EZ a rendezett forma erős manipuláció után alakul ki így.A közelmúltban a duguláselhárítós csalás kapcsán írtak erről többen is, pl: index, ami jól rávilágít a rendszer hibáira. Nem szűrik ki a szélhámosokat, mert jelentős bevételt jelentenek.
Hétvégén megtankolják a Google-t, mondjuk 500 ezer forinttal, hogy minden keresésnél az ő hirdetésük legyen legelöl, megcsinálnak 4-5 ilyen címet, kétmillió forint körül keresnek, és viszontlátásra.
Ha csak a Google-t használod lehet fel se tűnik mennyire manipuláltak a találataik. Sok példát lehetne hozni, hogy amikor egy termére keresel rá, akkor a gyártó honlapja kb. a 3. oldalon található meg, pedig normál esetben annak kellene az első helyen lennie. Azért szorulnak hátra, mert előtte tele van ilyen "megtolt" hirdetésekkel, ahol gyanús eredetű termékekkel házalnak garázs cégek.
-
PociAti
őstag
válasz
Móncsa
üzenetére
Pontosítást igényelne ez a kijelentésed.
Mert a távirányító típusát AKB76043505 a mi idén vásárolt LG TV-hez (LG 65UA74003LB) kapott távirányítóról másoltam le. Neked pontosan ez a típusod van?
Csak azért, mert mi ezt az új TV-t az 6 éve vásárolt Magic Remote-tal használjuk, meg a fent említett LG CRC2019V típusú utángyártott klónjával. (Magic Remote-ból is van több, majd holnap pontosítom annak típusát). Tehát nem igaz, hogy csak az újjal működik, a 2020-ban és a 2026-ban gyártott TV-nk távirányítói kompatibilisek egymással. Típustól függ, de ha azonos a gyári távirányítónk, akkor azok azonos generációba tartoznak, azonos IR kóddal kommunikálnak.
-
PociAti
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
Google nem árul távirányítókat!
Móncsa,
sokkal összetettebb a kérdés, mint ahogy gondolnád.Ha jól sejtem alapból ez a kompakt távirányító jár hozzá: AKB76043505
https://www.lg.com/uk/care-accessories/tvs/remote-control/akb76043505/
A kompaktsága talán pont a hátránya is, mert a nyilak nagyon egybefolynak a többiekkel, és ha félre nyomsz, akkor kellemetlenül félre visz.Feltételezésem szerint a legtöbb LG TV ugyanazokat az infravörös kódokat küldi ki, így a többségük kompatibilis egymással. Ezért az új TV-nk, amihez a fenti kompakt távirányítót adták, azt is az elődje Magic Remote-jával használjuk.
Illetve 2 is van belőle a szoba különböző pontján, így van egy vele azonos felépítésű olcsó helyettesítő: LG CRC2019.A régi TV-t pedig egy programozható távirányítót használok:
Thomson ROC1128LG, ez kapható a Vöröskő Kft.-nél is, ahol a TV-t vetted:
https://euronics.hu/taviranyitok/thomson-roc1128-lg-taviranyito-p222438
Érdekessége, hogy ez 52 gombos, szemben az eredeti 46 gombos távirányítóval. Így az infó és egyéb funkciók helyből elérhetőek, nem kell hozzá 2-3 gombot lenyomni.Valamint a zene hallgatásra használt mobilom (LG G5) is rendelkezik infrared porttal, így azon is van pár távirányító alkalmazás, azzal is elérem a TV-t.
Ezen kívül még csomó másik cég is gyárt LG kompatibilis távirányítókat különböző ergonómiával. Ha egy üzletben találsz valami szimpatikusat, akkor jó eséllyel az is működni fog. De a neten is rákereshetsz.
-
Móncsa
aktív tag
Hol lehet jó áron ehhez a tv-hez LG 75UA75006LA Magic Remote távirányítót venni?
-
PociAti
őstag
válasz
Móncsa
üzenetére
https://euronics.hu/elallas
El kell olvasni itt mit írnak. Vagy mit mond az elvileg saját adatokon feltanított AI asszisztens.A 14 napos elállást amúgy online vásárlásra találták ki, mivel akkor nem kapsz olyan szakmai segítséget, mintha a szaküzletben az eladók segítettek volna.
Ez alapján jár neked a 14 nap, mert az üzlet jelen esetben csak átvételi helye az online rendelésednek.
-
Móncsa
aktív tag
Sziasztok!
10km-re lévő Euronicsban szeretnék LG tv-t venni . Kiszállítása díjmentes.
Vegyem meg a boltban kp-ért és hozzam haza vagy rendeljem meg a neten és hozassam ki.
Melyik a jobb megoldás és miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Steam topic
- További aktív témák...
- PHILIPS 55PML9008/12 140CM 4K MINILED 120HZ AMBILIGT ! CSÚCSTV ! AKCIÓ
- 67 db Tauras 32" TV távirányitóval és állvánnyal - 16990Ft
- HISENSE 75U7NQ 4K UHD Smart 144Hz Mini-LED ULED TV, 189 cm
- Samsung LE40R82B 102cm HD LCD Tv!
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
már meg is fogom kapni.