Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tuctuc

aktív tag

válasz barnam_ #4419 üzenetére

Aggregátor : Nem tudod, ezeket a techpoweres kapcsolókat hogy lehet működtetni?
    + registrybe hogy kell betenni az agct-t? Szeretném, ha az emelt órajelekkel indulna a win, és nem kellene mindig 4-5 lépcsőben beállítanom. Ha tudsz segíteni, nagyon köszönöm.

• tuctuc

aktív tag

válasz tata21 #3147 üzenetére

Ha megnézed boltban, egy átalakító kb 3k, egy hdmi kábel kb 5k, nyilván nem csomagolják ezeket kettesével egy 20k-s kártyához, még ha nekik nem is a 3/5k a beszerzési áruk...

• tuctuc

aktív tag

Pénteken lecseréltem az Inno 8600gt-met egy GeCube 2600xt-re, welcome to the club. Annyi NVidia-m volt már az x800gto óta, kellett már újra egy ATi, na. :D Szőrén cseréltem amúgy.

Első benyomások: szép doboz, no bundle, viszont elég atom hűtés. Tömör réz, fedi a gpu-t és a ramokat, kíváncsiságból leszedtem, megnézni mi van alatta, +kapott +Arctic alap pasztát. Jó ez a GeCube, régen is volt 9550xt-m, szerettem.

Ramok: 1.4ns-re szitált Hynix-ok. Felmentem a Hynix weboldalára, nézzétek meg ti is:
    [Hynix]
    Ha jól értelmezem, akkor kétféle chip-jük van GDDR3-ból, amit különböző feszültségekkel és szitázásokkal látnak el. Leírás: "dynamic random-access memory". Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a prociknál van egy stepping, azon belül minden proci megy egy értéket (pl. 2.8-2.9ghz, kb. ugyanannyi fesszel -1.35V-, tökmindegy, hogy x2 3600+ vagy x2 4400+ brisbane a neve, a példánál maradva). Tehát nem 1.4ns-es ramod van a vga-n, hanem olyan pl. 1.0-ás???, amit különböző értékekre lőnek be (fesz+gyári érték). Valószínű emiatt van, hogy az 1.4ns-nek szitázott (elméletileg 1000:1.4=714mhz=1428Mhz, tehát kb 2600xt gyári frekije) ramok gond nélkül mennek 1900-on nálam, és felette. És látom nem vagyok ezzel egyedül a topicban...

Ha ki volt tárgyalva a ram-téma a topicban, akkor sorry, ha nem, akkor szerintetek jó nyomon járok a fenti elmélettel?

Amúgy 3DMark05-tel teszteltem (ez volt kéznél) 800/1400-on 16x-os aniso-val 7600 pont, 900/1900-on 16x-os anisoval 8400 pont. Legújabb crysis-fix (7.11) driver. Inkább a GPU tuning számított, pedig a képjavítók úgy tudom, a ramból szívnak kraftot. Tuning AGCT-val ment, szokásos fagyás 860-870 körül. Mással viszont nem lehet.

Új hozzászólás Aktív témák